-
@wantone Έχω κι εγώ BMW με 50-50 κατανομή βάρους, αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό, αν κατά τα άλλα είναι βάρκα. Η δική μου δεν είναι βάρκα, έχει το αντίθετο πρόβλημα, είναι πολύ σκληρή η Μ Sport ανάρτηση με τις 18άρες και χοροπηδάει στις ανωμαλίες και χάνει πρόσφυση. Τα supercars έχουν περίπου 40-60 μπρος-πίσω. Φυσικά και έχει σημασία το ότι έχει νωθρή ρύθμιση. Αν ήταν τόσο απλό, θα τα ζύγιζαν όλα 50-50 και μετά θα τα κάνανε βάρκες.
Σε συγκεκριμένη πολύ γρήγορη καμπή των 150 (με την ταυτότητα στο στόμα), που οι Θεσσαλονικείς θα καταλάβουν (από διασταύρωση αεροδρομίου για έξοδο Μουδανιών προς Χαλκιδική) η Giulietta απλά έστριψε με μια τιμονιά και με απόλυτο έλεγχο αμαξώματος, ενώ η F20 πλάγιασε μια φορά στις αναρτήσεις της, μετά αποσταθεροποιήθηκε και άναψε λαμπάκι ESP και σε όλη την καμπή μπατάριζε σαν καράβι σε φορτούνα χωρίς αίσθηση στο τιμόνι. Καμία σχέση με την δική μου Ε92 που είναι βράχος.
-
@realzeus said in BMW 1 Series F70 (2024):
@wantone Έχω κι εγώ BMW με 50-50 κατανομή βάρους, αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό, αν κατά τα άλλα είναι βάρκα. Η δική μου δεν είναι βάρκα, έχει το αντίθετο πρόβλημα, είναι πολύ σκληρή η Μ Sport ανάρτηση με τις 18άρες και χοροπηδάει στις ανωμαλίες και χάνει πρόσφυση. Τα supercars έχουν περίπου 40-60 μπρος-πίσω. Φυσικά και έχει σημασία το ότι έχει νωθρή ρύθμιση. Αν ήταν τόσο απλό, θα τα ζύγιζαν όλα 50-50 και μετά θα τα κάνανε βάρκες.
Σε συγκεκριμένη πολύ γρήγορη καμπή των 150 (με την ταυτότητα στο στόμα), που οι Θεσσαλονικείς θα καταλάβουν (από διασταύρωση αεροδρομίου για έξοδο Μουδανιών προς Χαλκιδική) η Giulietta απλά έστριψε με μια τιμονιά και με απόλυτο έλεγχο αμαξώματος, ενώ η F20 πλάγιασε μια φορά στις αναρτήσεις της, μετά αποσταθεροποιήθηκε και άναψε λαμπάκι ESP και σε όλη την καμπή μπατάριζε σαν καράβι σε φορτούνα χωρίς αίσθηση στο τιμόνι. Καμία σχέση με την δική μου Ε92 που είναι βράχος.
ειχε αναρτηση M Sport τουλαχιστον το F20?
το δικο σου ειναι παλαιοτερο μοντελο τοτε ηταν σκληροτερα, τωρα ειναι ανετα τα Μ Sport
Πως ρε δια θα κανουν την Τζουλιετα και οποιοδηποτε μπροστοκινητο 50-50? Αυτο δεν γινεται.
Και αυτοκινητα με κινητηρα προς τα πισω ειναι 40-60 δεν ειναι ιδανικη αναλογια, εχουν μονο το πλεονεκτημα οτι εχουν καλυτερη προσφυση στην επιταχυνση που απο οτι νομιζω γνωριζεις παλια (επι μιουρα) τα λαστιχα ηταν ανεπαρκη και δεν ειχαν προσφυση καλη. Μετα βελτιωθηκαν πολυ.
-
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
ειχε αναρτηση M Sport τουλαχιστον το F20?
το δικο σου ειναι παλαιοτερο μοντελο τοτε ηταν σκληροτερα, τωρα ειναι ανετα τα Μ Sport
Πως ρε δια θα κανουν την Τζουλιετα και οποιοδηποτε μπροστοκινητο 50-50? Αυτο δεν γινεται.
Και αυτοκινητα με κινητηρα προς τα πισω ειναι 40-60 δεν ειναι ιδανικη αναλογια, εχουν μονο το πλεονεκτημα οτι εχουν καλυτερη προσφυση στην επιταχυνση που απο οτι νομιζω γνωριζεις παλια (επι μιουρα) τα λαστιχα ηταν ανεπαρκη και δεν ειχαν προσφυση καλη. Μετα βελτιωθηκαν πολυ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω με σιγουριά τι ανάρτηση φορούσε η F20, ήταν το test drive της αντιπροσωπείας. Συνήθως είναι top spec αυτά. Ο πωλητής την χαρακτήρισε ως "την έξτρα ανάρτηση".
40-60 είναι αυτό που θέλουν για σπορ οδήγηση, έτσι είναι και στην Formula 1. Οι front-mid engined Ferrari για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι 50-50, αλλά επιλέγουν να έχουν περισσότερο βάρος πίσω, βάζοντας κιβώτιο transaxle (στον πίσω άξονα, αντι κολλητά με τον κινητήρα).
-
Ειχε το πακετο Μ σπορτ? Δεν ειχαν παντως στην Αθηνα τοτε Μ σπορτ Φ20 για τεστ. Δεν ξερω για Θεσσ.
Φ1 θελεις προσφυση γιαυτο εχουν τεραστιες ροδες πισω γιατι ειναι ελαφρα με μεγαλες ιπποδυναμεις, δηλ θελεις βαρος πανω απο τους τροχους που δινουν κινηση.
Δεν ειναι τα Φερραρι τα καλυτερα αυτοκινητα που τα εχεις θεοποιησει. Συνηθως ιστορικα ειναι αργα αυτοκινητα, καλα απο ανταλλακτικα κλπ. δεν το συζηταμε
Τα καλυτερα αυτοκινητα ειναι Μερσεντες και BMW. Δηλ η ΜακΛαρεν Φ1 που θεωρειται το καλυτερο σουπερκαρ BMW κινητηρα εχει. η Παγκανι εχει Μερσεντες κοκ.
Σορρυ που στην χαλαω.
Ρωτα και κατοχους οπως τον DPG7000 γιατι οδηγαει Μερσεντες ενω ειχε και Φερραρι.
-
Πραγματικά δεν έχεις iδέα τι λες. Έχεις οδηγήσει τίποτα από όλα αυτά. Δες γυρολόγια απλά. Στην πίστα του Autocar τα 2 πρώτα είναι Ferrari: https://fastestlaps.com/tracks/autocar-dry-handling-track
Εκεί που είπες Mercedes, πήγα να πνιγώ...
Η McLaren F1 ξεπεράστηκε εδώ και δεκαετίες (ποτέ δεν ήταν γρήγορη ως road car σε πίστα) και τα μόνα Pagani που είναι γρήγορα είναι τα πιστάδικα (non road legal) που και και πάλι είναι πιο αργά από τις αντίστοιχες Ferrari.
-
Πραγματικά δεν έχεις iδέα τι λες. Έχεις οδηγήσει τίποτα από όλα αυτά. Δες γυρολόγια απλά. Στην πίστα του Autocar τα 2 πρώτα είναι Ferrari: https://fastestlaps.com/tracks/autocar-dry-handling-track
Εκεί που είπες Mercedes, πήγα να πνιγώ...
Ποια να εχω οδηγησει το ΜακΛαρεν? Που να το βρω. Εσυ εχεις οδηγησει;
-
McLaren όχι και δεν με ενδιαφέρει. Ferrari ναι.
-
McLaren όχι και δεν με ενδιαφέρει. Ferrari ναι.
δηλ οδηγησες το 296 και το SF90?
-
Αυτά τα δύο όχι. Αλλά 2 παλαιότερα των 2000s (ένα V8 κι ένα V12) και ένα που θεωρείται θρύλος των '80s, ναι.
-
Και πάλι είσαι πολύ τυχερός που οδηγησες αυτά.
-
@spi_duster said in BMW 1 Series F70 (2024):
εχουν φτιαξει εναν μυθο αλλα στην πραξη ειναι μετρια εως κακα αυτοκινητα με καποιες ωραιες γραμμες αμαξωματος, αν τα δεις απο μεσα ομως ειναι φρικη.
καλα αυτοκινητα ειναι τα M ΒΜW.
-
Προσωπικά δεν ειμαι απόλυτος. Οδηγικα η αίσθηση που δίνει η bmw με την Α είναι ιδιες. Λογω στησίματος με καθαρά σπορ προσανατολισμος. Η μερκ και η αουντι δίνουν περισσοτερη σημασία στην ουδετεροτητα . Η επιγευση διαφέρει στις δύο σχολες. Μιλαμε ομως για κατασκευαστες που οι υλοποιησεις τους προσγειωνονται στην κορυφή με το καλημερα. Σιγα τωρα μη συγκρινω μια τζουλιετα και την f20 με τα υπόλοιπα της εποχης τους. Σιγα μη βαλω μια τριαρα και τη Τζούλια πισω από τη λεξη μετριότητα. Οι αντιστοιχες μερκ και αουντι παλι καπου εκει κοντά- δίπλα θα ειναι επισης. Μη κουραζεστε μερικοί. Τι είναι καλό και τι μετριο ή άθλιο το γνωρίζουμε οι υπολοιποι.
-
εχουν φτιαξει εναν μυθο αλλα στην πραξη ειναι μετρια εως κακα αυτοκινητα με καποιες ωραιες γραμμες αμαξωματος, αν τα δεις απο μεσα ομως ειναι φρικη.
Πραγματικά δεν ξέρεις τι λες!!!
Έχω οδηγήσει Μ, καμία σχέση με Ferrari. Ούτε 3 κατηγορίες κάτω δεν είναι η BMW. 4-5 είναι!!!
-
Έχω οδηγήσει Μ, καμία σχέση με Ferrari.
καταρρεει ο κοσμος σου.
-
Η διαφορά ειναι πως καθε φερραρι θα χτιστει με συγκεκριμένο σκοπο. Πως θα μπορούσε μια Μ να την ανταγωνιστει? Τα ευκολως εννοουμενα.
-
καταρρεει ο κοσμος σου.
Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μπει καν σε τέτοιες κατασκευές. Οπότε δεν καταρρέει τίποτα.
-
καταρρεει ο κοσμος σου.
Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μπει καν σε τέτοιες κατασκευές. Οπότε δεν καταρρέει τίποτα.
εχεις δεις πως ειναι φτιαγμενα; κατι σωληνες ειναι οπως στα μπαλκονια. (τα πριν το 1990)
-
Τι διαβαζουμε ...
-
καταρρεει ο κοσμος σου.
εχεις δεις πως ειναι φτιαγμενα; κατι σωληνες ειναι οπως στα μπαλκονια. (τα πριν το 1990)
Για ποιες Fεrrari μιλας; Του 1970; Έχεις δει τι σασι έχουν τα τελευταία 30 χρόνια;
-
Κάρτες υπέρατου με αυτοκίνητα παίζατε μικροί; Σας έχει λείψει;
BMW 1 Series F70 (2024)