-
Νομιζω οτι ειναι σχεδον αναποφευκτο να φτανεις στο σημειο να εχεις να αποφασισεις μεταξυ των δυο φιναλιστ, των καινουργιων Χ1 και Tiguan. Επειδη εχω οδηγικη εμπειρια και με τα δυο στα 1500 κυβικα, καταθετω: η Χ1 υπερτερει με το ελαφρως πιο spirited κινητηρα, στην αισθηση που σου δινει το τιμονι, στην καπως πιο premium αισθηση στο εσωτερικο και στις μοντερνες λαβες της πορτας. Το Tiguan κερδιζει σε ολα τα αλλα σημεια, με πιο ενδιαφερουσα την καλυτερη απο την Χ1 αισθηση χωρου και απλας στο εσωτερικο, το εξαιρετικο οπτικο πεδιο απο την θεση οδηγησης και το ελαφρως καλυτερο πατημα στον δρομο και κρατημα στις στροφες (το τελευταιο ηταν για μενα ισως και η μεγαλυτερη εκπληξη). Εαν το Tiguan ειχε τις μοντερνες λαβες στις πορτες των ηλεκτρικων της μοντελων, ειχε λιγο πιο ζωη στον κινητηρα του και εβγαινε λιγο φτηνοτερο, θα ηταν ασυναγωνιστο. Εαν βαλεις περιπου τα ιδια options, η τιμη ειναι μονο 1 ή 2 χιλ. ακριβοτερη στην Χ1, οποτε στο θεμα τιμης αγορας ειναι πολυ συγκρισιμα μεγεθη. Επειδη ολα κρινονται στην λεπτομερεια, ειμαι σιγουρος οτι η Χ1 θα πουλησει πολυ καλυτερα απο το Tiguan. Σιγουρα η Χ1 θα εχει καλυτερη αξια μεταπωλησης, εαν αυτο ειναι ενας παραγοντας στην επιλογη.
-
Ήδη πουλάει καλύτερα
-
Ένας από τους βασικούς λόγους που ανυπομονώ να έρθει είναι η εργονομία της καμπίνας του. Απ' την πρώτη στιγμή όλα τα ένιωσα ότι βρίσκονται εκεί που τα ήθελα. Οδηγώντας αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αντιεργονομικά οχήματα που έχω δει, το 308 mkii, η εργονομία σε συνδυασμό με την πραγματική άνεση της καμπίνας ήταν από τα βασικά μου ζητούμενα. Για εμένα πχ τα ηχομονωτικά κρύσταλλα θα έπρεπε να είναι std σε κάθε αυτοκίνητο άνω των 35k €.
Μετράω τις ώρες και τα λεπτά....
-
Εεε εντάξει, οι Γερμανοί είναι οι μετρ στην εργονομία. Και συγκρίνεις με Γαλλικό που είναι απαρχή του χρόνου τσακωμένοι με την εργονομία και όχι απλά δεν είναι εργονομικά τα εσωτερικά τους αλλά ειναι και αντι-εργονομικά από άποψη! Οπότε συγκρίνεις τους καλύτερους με τους χειρότερους.
-
@fanis75 said in VW Tiguan 2024:
Εεε εντάξει, οι Γερμανοί είναι οι μετρ στην εργονομία. Και συγκρίνεις με Γαλλικό που είναι απαρχή του χρόνου τσακωμένοι με την εργονομία και όχι απλά δεν είναι εργονομικά τα εσωτερικά τους αλλά ειναι και αντι-εργονομικά από άποψη! Οπότε συγκρίνεις τους καλύτερους με τους χειρότερους.
True αλλά άσε με να πω τον πόνο μου!!
-
@fanis75 said in VW Tiguan 2024:
Προφανώς είναι μετρ στην εργονομία οι Γερμανοί για να μην παιδεύεσαι όσο περιμένεις την οδική….
VW Tiguan 2024