-
@n-k-9 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
@groover1972 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
@iceman7 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
@iceman7 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Το YC παντως στο πακέτο premium αφού μιλάμε για μικτή και με θράυση μου το βγάζει 718 ευρώ το έτος!
Σχεδόν 2900 ευρώ!Οντως είναι παραπάνω, γιατί κατά λάθος έβαλα το θερμικό cross.
Αλλά όχι το ποσό που μου λες.
529 με Τ.Κ. της πόλης μουΜε τκ Αθήνας υπολογίζουμε για συγκριτικούς λόγους και επειδή οι μισοί και πάνω έτσι συγκρίνουν.
Αυτό υπολογίζουν και στις leasing.Βέβαια για εσένα αυτή είναι ημ κατάσταση που κανεις σύγκριση αλλά επειδή είσαι η εξαίρεση πες το από την αρχή ότι υπολογίζεις με τκ εκτός Αθήνας.
Hellas Direct
529€ με ΤΚ Αθήνας και 500€ απαλλαγή.
Και με έξτρα -15% με κωδικό από το Praktiker πας στα 450€.
Ελπίζω αυτό να σου κάνει...Και κουπόνια για 3 ευρα στην Avis, μας συμπληρώσω.
Συγγνώμη, αλλά δεν τα πάω καλά με τους γρίφους...
Δίνει με κάθε ασφάλιση, χρήματα πίσω σε μορφή επιταγής 3 ευρώ στο app/κάρτα της Avis...
-
@vagkirk said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
@kostis20 said in Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ:
Εγω έχω κάνει τη μίσθωση 5ετή καταρχήν.
Τωρα σε οτι αφορά τη μεταπώληση σκέψου οτι στη περίπτωση μου μιλάμε για δίλιτρο ατμοσφαιρικό χειροκίνητο και τετρακίνητο ...mazda...
Δε το λες και ότι πιο εύκολο να πουληθεί το 2027...
Προφανώς βέβαια οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές. Εγω σκέψου ότι πήγαινα για αγορά και μόλις πήρα το λογιστή να τον ενημερώσω μου είπε αμέσως να πάω για leasing...
Επίσης βασικό για μένα είναι οτι δεν εχω κανένα αγχος με το αμάξι πλεον .Είναι τουλάχιστον ακυρο να κυκλοφορεις 35.000 ευρω καθημερινά στην Αθήνα...@kostis20 θα είχε πολύ ενδιαφέρον μιας και δεν έχω ασχοληθεί λεπτομερώς , να μας λύσεις 2-3 πρακτικά πραγματάκια ως προς τα φορολογικά (άσε στην άκρη το θέμα της έκπτωσης του μισθώματος ως έξοδο) , αν μπορούσες να ρωτήσεις τον λογιστή σου σχετικά θα ήταν ευχής έργον.
(Είδα που o @cruiser αναρωτήθηκε σχετικά με το τεκμήριο χρήσης και απόκτησης ως ιδιώτης που δεν έχει όμως καμία ουσιαστική διαφορά απο έναν ΕΕ εκτός απο την όποια δυνατότητα έκπτωσης των μισθωμάτων στα βιβλία του , κατα την άποψη μου σίγουρα αποτελούν τεκμήριο απόκτησης τα μηνιάια μισθώματα κατ έτος , για αυτό που δεν έχω βγάλει άκρη είναι το χρήσης δηλαδή το σχετικό πινακάκι στο Ε1)
Από ότι καταλαβαίνω είσαι ελέυθερος επαγγελματίας (ατομικά, δηλαδή δικηγόρος,γιατρός,μηχανικός, όχι μέλος εταιρείας κλπ) οπότε η σύμβαση μίσθωσης είναι στο όνομα σου.
Στην ετήσια φορολογική σου δήλωση , δηλαδή στο Ε1 και συγκεκριμένα στον πίνακα 5 με τα ΕΙΧ συμπεριλαμβάνεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου;
Στην περίπτωση αυτή θα πλήρωνες με βάση το τεκμήριο χρήσης που θα προέκυπτε και Φόρο Πολυτελείας με το εκκαθαριστικό σου αφού το αυτοκίνητο είναι δίλιτρο.
Αλήθεια τώρα που το σκέπτομαι ο Φόρος Πολυτελείας περιλαμβάνεται στο μίσθωμα - σύμβαση που έχεις υπογράψει;Απο την άλλη στον σχετικό κωδικό (719:δαπάνη για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων) περιλαμβάνεις το σύνολο των μισθωμάτων που κατέβαλες στο έτος ώστε να αποτελέσουν τεκμήριο απόκτησης;
Εδώ θεωρώ πως ένας ατομικός ΕΕ θα πρέπει να τα συμπεριλάβει καθώς αν και μιλάμε για ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ -αφου δεν αγοράζεις το αυτοκίνητο στο τέλος ώστε να θεωρηθεί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ - τα ΕΙΧ έχουν τεκμήριο απόκτησης για τον ιδιώτη- ατομική επιχείρηση- ελεύθερο επαγγελματιά οπωδηποτε.@gatoz ως πολύμπειρος με τα leasing , θυμάμαι κάπου είχες αναφέρει ένα κολπάκι που κάνουν οι εταιρείες που αν και το αυτοκίνητο έρχεται στην κυριότητα σου στο τέλος της σύμβασης παρόλα αυτά η μίσθωση παραμένει ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ώστε να εκπίπτει απο τα βιβλία το μηνιαίο μίσθώμα.
Μήπως θα μπορούσες να το επαναλάβεις;η τελικη μεταβιβαση να γινεται προς τριτο προσωπο, ασχετο με τα συμβαλλομενα στη μισθωση και τους α' βαθμου συγγενεις τους. και μιλαμε για εε, διαχειριστες, δσ, χρηστες του μεσου κλπ
ΟΜΩΣ
υπαρχει πλεον σημαντικη διαφορα σε αυτα
το μισθωμα μπαινει σαν φορος στον χρηστη, αρα εξαντλει τη δυνατοτητα να φορολογηθει δευτερη φορα με το να χαρακτηριστει σαν χρηματοδοτικη η μισθωση! δεν γνωριζω περιπτωση που να συνεβει μετα την εποχη cheaprus που επεβαλε αυτην την φορολογηση - παλια ειχε μονο εκπτωση απο το φορο και οι ζαιοι εβαλαν στο παιχνιδι τη φορολογηση της χρησης
επιπλεον δεν μπορουν οι ληζ εταιρειες πλεον να μεταπωλουν σε τιμη χαμηλοτερη της προβλεπομενης απο τις νομιμες αποσβεσεις παγιου κατα την εξαγορα-πωληση. αρα δεν τρεχει μια πλεον αν ειναι λειτουργικη ή χρηματοδοτικη η μισθωση καθως δεν χανονται φοροι - η χρηματοδοτικη θα προβλεπει την αξια κατω απο τις αποσβεσεις των παγιων αλλα με μεγαλυτερη αξια να καταλαβελλεται για το παγιο
Αγορά νέου αυτόματου αυτοκινήτου ή λήζινγκ