-
@lap said in Αλλαγη αυτοκινητου!:
Τα λίγα χιλιόμετρα που θα κάνεις όπως μας περιέγραψες για να πας στην εργασία σου στην πόλη δεν θα είναι;
Ναι στην πολη αλλα εσυ κατελληξες στο συμπερασμα πως οποιος θελει ενα opel insignia οχι καποιο bmw,mercedes,porsche κλπ ειναι δειγμα κομπλεξ ενω απλα μπορει να μαρεσει το οχημα να εχω δικο μου παρκινγκ και στο σπιτι και στη δουλεια.
-
Ε το επαναλαμβάνω λοιπόν. Κομπλεξαρα είναι όποιος θέλει τέτοιο όχημα στην πόλη.
Λες όλος ο πλανήτης να επιλέγει μικρά αυτοκίνητα στην πόλη και εσύ ο έξυπνος να πιστεύεις ότι δεν είναι ακραία και κομπλεξικη επιλογή ένα αυτοκίνητο 4,7 μήκος με αντίστοιχο φάρδος και κατανάλωση 10 λίτρα στην πόλη.
Μούρη θέλεις να πουλήσεις. Αγόρασε το και πούλησε την. Με γεια σου με χαρά σου. Αλλά να είσαι αντικειμενικός. Δεν είναι και πολύ λογική η επιλογή σου, γίνεται περισσότερο με το θυμικο. Αυτό σχολίασα.
Κατά τα άλλα αφού σου αρέσει. Πάρε ένα insignia, τι να προτείνουμε εμείς;
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325883968-toyota-corolla
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324695478-mazda-6
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325820123-honda-civic
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326179898-seat-toledo
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/326182224-peugeot-2008
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322357924-citroen-c4-cactus
-
Ε το επαναλαμβάνω λοιπόν. Κομπλεξαρα είναι όποιος θέλει τέτοιο όχημα στην πόλη.
Λες όλος ο πλανήτης να επιλέγει μικρά αυτοκίνητα στην πόλη και εσύ ο έξυπνος να πιστεύεις ότι δεν είναι ακραία και κομπλεξικη επιλογή ένα αυτοκίνητο 4,7 μήκος με αντίστοιχο φάρδος και κατανάλωση 10 λίτρα στην πόλη.
Μούρη θέλεις να πουλήσεις. Αγόρασε το και πούλησε την. Με γεια σου με χαρά σου. Αλλά να είσαι αντικειμενικός.
Δε ξερεις καν σε ποια πολη μενω, που ειναι η εργασια ή το σπιτι μου για να γνωριζεις κατα ποσο με "επηρεαζει" η οδηγηση με τετοιο οχημα. Εν παση περιπτωση εγω στο ποστ μου ρωτησα γνωμες για συγκεκριμενα οχηματα, τις αποψεις σου περι κομπλεξικων μπορεις να τις μοιραζεσαι με τους φιλους σου εφοσον δεν εχεις να προσφερεις καποια βοηθεια/γνωμη. Με το να παριστανεις το ψευτο δικαστη των μεσαιων οχηματων δεν αναβαθμιζεσαι σε ανωτερο απο καποιον που κατα την αστεια γνωμη σου θεωρεις κομπλεξικο που ξαναλεω ψαχνει OPEL INSIGNIA.
-
To Mazda 6 που εβαλε ο φιλος απο πανω , ημουν κι εγω ετοιμος να το προτεινω . Πολυ καλη επιλογη
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/324695478-mazda-6 -
Πάρε ένα insignia, απλό είναι. Θα το ευχαριστηθείς αφού το λαχταράς.
Η ενσταση μου και ο σχολιασμός μου ήταν στην οπτική σου για τις λογικες προτάσεις που σου έκαναν όλοι οι αλλοι σύμφωνα με τα δεδομένα που μας έδωσες. Εσύ θεωρείς τα αυτοκίνητα αυτά υποδεέστερα, μη αυτοκίνητα ενώ είναι τα πλέον λογικά για την χρήση που θες. Άρα ψάχνεις κάτι πέρα από την λογική.
Άρα μετά την λογική έρχονται τα κόμπλεξ, τα αποθυμενα, τα πάθη. Μαζί σου. Και εγώ έχω άπειρα κόμπλεξ. Δεν είπα όμως εσένα προσωπικά κομπλεξικο είπα ότι μια τέτοια επιλογή ειναι κάποιου με κόμπλεξ για τη χρήση σε πόλη.
Είναι αυτοκίνητο 4,85μ. Στην πόλη θα υποφέρεις. Αφού όμως το θες. Μαζί σου.Σε αυτό που ζήτησες. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως γενικά δεν θα εμπιστευοομουν την Όπελ. Αμαξαρα το ινσιγκνια αλλά θα το φοβόμουν. Καλύτερα κάτι σε ιαπωνικό
-
Ελα ρε Λαπ, αστον να παρει αυτο που θελει. Μπορει η "πολη" , να ειναι επαρχια, δεν ειναι σαν την Αθηνα. Τουλαχιστον δεν θελει ντιζελ , δεν το αναγνωριζεις ως ελαφρυντικό αυτο?
-
Και τελικά σου λέει είναι diesel με βγαλμένο το dpf σε τιμή ευκαιρίας και σχεδόν 5 μέτρα....για την πόλη!
Οκ σταματω. Χαλάω την εμπειρία ευρεσης αυτοκινήτου του ανθρώπου. Ζητω συγνώμη αλλά με φορτώνουν κάτι περίεργοι εδώ στο φόρουμ και ξέσπασα στον άνθρωπο.
Κάτι σε civic δες αν σου αρέσει αισθητικά
-
Δεν εχω αποκλεισει ιαπωνικα ισα ισα τα χω σε εκτιμηση καθως εχουν περασει απο τα χερια μου suzuki,honda και οι γειτονες τους hyundai και οφειλω να πω πως ειχα ξεχασει τι σημαινει συνεργειο πλην των τυπικων σερβις. Το κορολα και το μαζντα που εστειλε απο πανω ο φιλος τα τσεκαρα κι εγω και ειναι στο προγραμμα για τηλεφωνημα. Και για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις δεν θελω ινσιγκνια επειδη ειναι μουνοπαγιδα(γελαω) ή ειμαι της αποψης οτι "μεγαλο αμαξι πουλαω μουρη". Ας ειναι και κορολα που τα θεωρει ο κοσμος υποδεεστερα δεν με ενδιαφερει απλα θελω κατι πιο ανετο και ομορφο στο δικο μου ματι καθως επι 2 δεκαετιες ημουν των κουπε & χατσμπακ, καθως επισης δεν διαμενω Αθηνα αλλα Θεσσαλονικη,εκτος κεντρου με ιδιωτικο παρκινγκ και στο σπιτι & στην δουλεια και αν χρειαστει να μπλεξω με κεντρο παιρνω το μηχανακι μου.
-
Κι εγω αν ειχα ενα και μονο αμαξι, για ολες τις δουλειες δεν θα επαιρνα Corsa, Clio , Yaris. Θα πηγαινε σε μικρομεσαιο και πανω . Δλδ 308, Corolla, Astra. Μπορει και σε Αvensis, Insignia, A4 κτλ,αναλογα τις αναγκες σε χωρους κτλ. Οποτε μπορω να τον καταλαβω. Εξαλλου δεν ειπε οτι ολη μερα θα φερνει γυρες μεσα στην πολη.
-
Οκ εγώ ζητώ συγνώμη. Παρεξήγησα το στυλ. Νόμιζα ότι έψαχνες κάτι εντυπωσιακό για να μπεις στο μάτι ενώ θα κινείσαι σε στενά πολης και μποτιλιάρισμα. Που το insignia σε καλή έκδοση μια χαρά τραβάει τα βλέμματα είναι η αλήθεια.
Επειδή έχω οδηγήσει τόσο μεγάλο αυτοκίνητο σε μποτιλιάρισμα και στενά πολης είναι απίστευτο μαρτύριο. Αν μάλιστα δεν είναι Μερσεντές με καλό κύκλο στροφής, στα στενά κανείς μπροστά πίσω για να στρίψεις. Σε δύο μέρες ήθελα να αλλάξω όχημα.
Στο ζητούμενο που ρωτάς. Όσους ξέρω με Όπελ όλοι είχαν θέματα με κάποιο ηλεκτρονικό ή τούρμπο το οποίο κόστιζε κοντά 1000 ρικο++++. Δεν έχω ακούσει ότι είναι απροβλημστιστα όπως πριν δεκαετίες.
Σαν αυτοκίνητο όμως, δηλαδή πάτημα και αίσθηση είναι πολύ καλό, είναι γνωστό αυτό.
-
Οκ εγώ ζητώ συγνώμη. Παρεξήγησα το στυλ. Νόμιζα ότι έψαχνες κάτι εντυπωσιακό για να μπεις στο μάτι ενώ θα κινείσαι σε στενά πολης και μποτιλιάρισμα. Που το insignia σε καλή έκδοση μια χαρά τραβάει τα βλέμματα είναι η αλήθεια.
Επειδή έχω οδηγήσει τόσο μεγάλο αυτοκίνητο σε μποτιλιάρισμα και στενά πολης είναι απίστευτο μαρτύριο. Αν μάλιστα δεν είναι Μερσεντές με καλό κύκλο στροφής, στα στενά κανείς μπροστά πίσω για να στρίψεις. Σε δύο μέρες ήθελα να αλλάξω όχημα.
Στο ζητούμενο που ρωτάς. Όσους ξέρω με Όπελ όλοι είχαν θέματα με κάποιο ηλεκτρονικό ή τούρμπο το οποίο κόστιζε κοντά 1000 ρικο++++. Δεν έχω ακούσει ότι είναι απροβλημστιστα όπως πριν δεκαετίες.
Σαν αυτοκίνητο όμως, δηλαδή πάτημα και αίσθηση είναι πολύ καλό, είναι γνωστό αυτό.
Η μοναδικη εμπειρια μου με Οπελ ηταν ενα αστρα Η gtc απλη βερσιον οχι τουμπρο το οποιο το κρατησα οριακα 2ετια αν θυμαμαι καλα γιατι πανε πολλα χρονια και απο προβληματα ειχα το γνωστο ψευτοκαπακο για οσους ξερουν,πολλαπλαστιαστη,αντιλιες βενζινης/λαδιου/θερμοαστη 2 φορες και γενικα μικρα ψιλολογια τα οποια με κουρασαν πολυ γρηγορα και το αμαξι ηταν σχετικα καινουργιο, ειχε δεν ειχε 40.000χλμ. Για το ινσιγκνια συγκεκριμενα που ανεφερα δεν εχω καποιον πολυ κοντινο να γνωριζω για ζημιες αλλα απο 2-3 γνωστους που το εχουν λενε καλα λογια αλλα δεν ξερω και κατα ποσο αληθευει γιατι δεν ειναι στο καθημερινο μου κυκλο. Στα φορουμ παντως εχω δει αρκετα πραγματακια να ειμαι ειλικρινης.
-
Δεν έχω ακούσει ότι είναι απροβλημστιστα όπως πριν δεκαετίες.
Συμφωνω και παλι σε ολα. Εκτος απο αυτο. Ουτε παλια ηταν τερμα απροβληματιστα . Ολο και κατι εβγαζαν (λιγο ή πολυ )
-
Χαχα σωστά.
Εγώ είχα στο μυαλό μου το ascona που με έπεισαν απο μικρό πως είναι καλό αυτοκίνητο.
Ρε σεις αυτό δεν έχει καν ταμπλό, έλεγα. Είναι κούφιο μέσα.
Ναι αλλά είναι σκυλί.....καλό αυτοκίνητο.
-
Χαχα σωστά.
Εγώ είχα στο μυαλό μου το ascona που με έπεισαν απο μικρό πως είναι καλό αυτοκίνητο.
Ρε σεις αυτό δεν έχει καν ταμπλό, έλεγα. Είναι κούφιο μέσα.
Ναι αλλά είναι σκυλί.....καλό αυτοκίνητο.
Μερικα τετοια κυκλοφορουν ακομα. Οπως και κατι kadet
-
Αυτό όπως λες. Άπειρα τέτοια περιστατικά με Όπελ. Και σε συγγενείς και σε φίλους και κολλητούς. Τώρα που το σκέφτομαι όλοι γύρω μου είχαν οπελ
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325277502-honda-civic
Θες ιπποδύναμη ή απλά να τσουλαει;
Λίγα χιλιόμετρα, αυτόματο, οικονομικό....και οκ λογικά αξιόπιστο.
Η μπαταρία μόνο να είναι σε καλή κατάσταση και να μάθεις κόστος αλλαγής της -
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325277502-honda-civic
Θες ιπποδύναμη ή απλά να τσουλαει;
Λίγα χιλιόμετρα, αυτόματο, οικονομικό....και οκ λογικά αξιόπιστο.
Η μπαταρία μόνο να είναι σε καλή κατάσταση και να μάθεις κόστος αλλαγής τηςΔεν με καιει να ειναι ντε και καλα τουρμπο η να εχει τρελα γκαζια απλα να μην ειναι κανα φιατ τιπο με 90 αλογα ολοκληρο γαιδουραμαξο και δεν τραβαει γιατι ειχαμε νοικιασει σε μια εκδρομη βαλκανια και μας βγηκε η πιστη 4αδα + βαλιτσες σε ανηφορες λεγαμε να κατεβουμε να μεινει μονος ο οδηγος μπας και καταφερει να ανεβει.
-
@gz89 said in Αλλαγη αυτοκινητου!:
Ρε παιδια καλες οι αποψεις περι, παρε κορσα παρε γιαρις, βενζινες σερβις κλπ κλπ, αλλα στο αρχικο μου ποστ ημουν ξεκαθαρος προς το τι οχημα κοιταω να παρω. Δεν ειμαι ουτε 20 ουτε 30 να παρω αμαξι και να μην εχω χρηματα για συντηρηση. Ως προς το οτι τα αυτοκινητα 15-20 ετων πανε για ανακυκλωση και δεν εχουν καμια αξια ειναι απλως αστειο. Το αυτοκινητο που εδωσα τωρα ηταν ενα φοκους 15ετων το οποια ειχα παρει 6.5-7χιλ δεν θυμαμαι ακριβως πριν 8+ χρονια και το πουλησα τωρα λιγο κατω απο 5χιλ και αυτο γιατι το προσεχα και δεν ηθελε τιποτα παρα ενα ζευγαρι λαστιχα, οποτε αυτος ο μυθος οτι αυτοκινητα 20ετιας ειναι σαπακια ειναι για τους καγκουρες πιτσιρικαδες που ψαχνουν κουβαδες τυπου σαξο,ραλι κλπ.
Με μπερδεύεις με κάποιον αλλο. Εγω είπα ότι είναι πολύ μεγάλο το insignia και δεν θα το επερνα παρα μόνο αν εκανα συχνα ταξίδια. Δεν βολεύουν τα μακρια αμάξια μεσα στην πόλη τι να κάνουμε τώρα. Ειχα octavia που ήταν πολύ καλό αλλά στην πόλη δεν βόλευε αυτό λέω μόνο
Δεν εχουν ΚΑΜΙΑ Μεταπωλητική αξία. Δεν είπα ότι είναι σαπάκια εχει μεγάλη διαφορά.
τεσπα εγώ είπα την γνώμη μου κανε ότι νομίζεις. Αμα σαρεσει το insignia με το καλό , μια χαρά αμάξι είναι
-
Πολύ εκνευριστική η απόπειρα κάθε φορά που ρωτάει ένας άνθρωπος για ένα αυτοκίνητο, να προσπαθούμε να του επιβάλλουμε τις δικές μας απόψεις και θέλω περί αυτοκίνησης. Μάλιστα κάποια συγκεκριμένα μέλη το κάνουν συνήθως.
Ο άνθρωπος θέλει αυτοκίνητο συγκεκριμένης κατηγορίας. Γούστο και καπέλο του, ποιοι είμαστε εμείς να του κάνουμε κουμάντο;
Το μόνο που έχω να συνεισφέρω εγώ είναι ότι το Insignia είναι καλό αυτοκίνητο μεν, αλλά τα 6 και Mondeo είναι καλύτερα. Το δε Mazda είναι σαφώς πιο αξιόπιστο επίσης.
Αλλαγη αυτοκινητου!