-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τιμή δεν ξέρεις, πότε έρχεται δεν ξέρεις, τι ξέρεις?
Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι και κάποια πράγματα τελικά δεν αλλάζουν ποτέ...
+1, δεν περίμενα πάντως τέτοια κρίση αυτογνωσίας από εσένα.
Κοίτα, επειδή η κακεντρέχειά σου μάλλον κάνει το υπόλοιπο φόρουμ να βαριέται, ό,τι έχεις να μου πεις πες το μου με pm για να μη χαλάμε το topic του ανθρώπου που ζητάει βοήθεια και δε μας χρωστάει τίποτα.
-
Kid, ηρέμησε.
-
Ρε σείς χαλαρώστε.....
Το Bravo ακούγεται και δείχνει ( και έχω δεί live αλλά όχι στην Ελλάδα ) πολλή καλή επιλογή.
Kyan για τον μεταβλητό δεν το ήξερα. Να υποθέσω οτι έγινε και ανάκληση ή δεν έπαιξε κάτι τέτοιο? Τώρα για το άλλο με το crash test...θα μου επιτρέψεις να απορίψω τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Ας έστελνε η Alfa άλλο αμάξι αν ήταν έτσι, ας το αμφισβητούσε επίσημα ας έστελνε την f/l τουλάχιστον για δοκιμή ας ας. Εγώ κρατάω το αποτέλεσμα και αφήνω στην άκρη τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Κινούμαι πέρα από εμπάθειες κτλ και με δεδομένο τον σεβασμό μου και γιατί όχι την αγάπη μου για την Μιλανέζικη φίρμα.
Υ.Γ Τώρα που το καλοσκέφτομαι ακόμα και έτσι να είναι....θα πουλούσανε τόσο κακοποιημένο αμάξι σε κάποιο θύμα. Αυτό κι αν δεν είναι απαράδεκτο.... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kyan για τον μεταβλητό δεν το ήξερα. Να υποθέσω οτι έγινε και ανάκληση ή δεν έπαιξε κάτι τέτοιο?Όχι δε νομίζω πως έγινε κάποια ανάκληση. 'Ισως να έγινε 'σιωπηλή ανάκληση', δεδομένου ότι υπάρχουν και μεταβλητοί που δεν έχουν χτυπήσει και ότι το πρόβλημα σε καμμιά περίπτωση δεν είναι επικίνδυνο ούτε ακινητοποιεί το αυτοκίνητο.
Τώρα για το άλλο με το crash test...θα μου επιτρέψεις να απορίψω τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Ας έστελνε η Alfa άλλο αμάξι αν ήταν έτσι, ας το αμφισβητούσε επίσημα ας έστελνε την f/l τουλάχιστον για δοκιμή ας ας. Εγώ κρατάω το αποτέλεσμα και αφήνω στην άκρη τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Κινούμαι πέρα από εμπάθειες κτλ και με δεδομένο τον σεβασμό μου και γιατί όχι την αγάπη μου για την Μιλανέζικη φίρμα.
Κοίτα, κι εγώ το μετέφερα 'με κάθε επιφύλαξη'. Κι εγώ έκανα τις σκέψεις που έκανες κι εσύ αλλά δε μου φαίνεται και απίθανο να έχει συμβεί.
Υ.Γ Τώρα που το καλοσκέφτομαι ακόμα και έτσι να είναι....θα πουλούσανε τόσο κακοποιημένο αμάξι σε κάποιο θύμα. Αυτό κι αν δεν είναι απαράδεκτο....
Έχουν γίνει πολύ χειρότερα, και όχι μόνο από την Alfa Romeo. Είναι γνωστό ότι το δίκτυο της Φίατ πάσχει από κρούσματα άσχετων και απατεώνων, αλλά μια άλλη πληροφορία μου είναι ότι τώρα που ο όμιλος σταθεροποιήθηκε οικονομικά θα συγκεντρωθεί στην εξυγίανση του δικτύου του, ξεκινώντας πρώτα βέβαια σπό τις χώρες της ανεπτυγμένης Ευρώπης και φθάνοντας τελικά και στην Ελλάδα.
-
Εγω προσωπικα θα πηγαινα για την 147 διοτι πολυ απλα μου αρεσει περισσοτερο σαν αμαξι. Τωρα στα περι συντηρησης κλπ δεν εχω ιδεα τι παιζει. Οποτε συμβουλη στο φιλο, να παει για οτι θα τον ευχαριστει περισσοτερο να εχει.
-
Ημουν κι εγω σε αυτο το διλημμα πριν αγορασω τελικα αυτοκινητο. Θα πω τη γνωμη μου οσο πιο αντικειμενικα γινεται.
Alfa 147
- Ασφαλης ΚΑΙ ρυθμισιμη οδικη συμπεριφορα και καλη ανεση (στην f/l με τις πιο μαλακες αναρτησεις).
- Αισθηση φρενων
- Γρηγορο τιμονι
- Εμφανιση μεσα/εξω
- Εξαιρετικης ποιοτητας καθισματα (Alfatex)
- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ παθητικη ασφαλεια για ενα αυτοκινητο που καποιος σκεφτεται να αγορασει το 2007
- Ψηλη θεση οδηγησης
- Υπερβολικα υψηλη καταναλωση για 1600αρι
- Απουσια 6ης ταχυτητας σε συνδυασμο με υπερβολικα κοντη 5η
- Κινητηρας που πρεπει να πιεσεις αρκετα και σε ψηλες στροφες για να κινηθεις γρηγορα
- Χωροι
- Ευαισθητο ABS
Golf TSi
- ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ (Ροπη παντου) και επιδοσεις
- Πολυ καλο πλαισιο, ασφαλης οδικη συμπεριφορα (λιγοτερο ρυθμισιμη) και πολυ καλη ανεση
- Αποδοση φρενων
- Παθητικη ασφαλεια
- Εξαιρετικη σχεση αποδοσης/καταναλωση
- Χωροι
- Αριστη θεση οδηγησης, εργονομια και ορατοτητα
- Αγνωστη αξιοπιστια μοτερ
- Επιλογεας
- Αργο (σε σχεση με την Alfa) και υπερβολικα μεγαλο σε μεγεθος τιμονι
- Αισθηση φρενων
- Συντηρητικη εμφανιση για τους περισσοτερους (εμενα παντως μου αρεσει)
- Μακριες σχεσεις κιβωτιου (ειδικα την 6η θα την ηθελα πιο κοντη)
Αυτα που με αποθαρρυναν απο την Alfa ηταν κυριως η παθητικη ασφαλεια και η υψηλη καταναλωση για την δυναμη που εχει. Κατα τη γνωμη μου το Golf ειναι συνολικα καλυτερο αυτοκινητο, δεν σε 'φτιαχνει' τοσο οσο η Alfa ομως.
Αυτα.
-
147, μόνο μτχ σε καλή τιμή (11-12Κ) ή καινούριο Golf TSI...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Golf TSi...
...
- Μακριες σχεσεις κιβωτιου (ειδικα την 6η θα την ηθελα πιο κοντη)
...
Αν είχε πιο κοντές σχέσεις θα είχε μεγαλύτερη κατανάλωση και θα ήταν λιγότερο ήσυχο στο ταξίδι. Επειδή λοιπόν ακόμα και με αυτές τις σχέσεις είναι ιδιαίτερα γρήγορο μάλλον σοφή ήταν η επιλογή των μηχανικών της VW.
-
Οταν είχε πρωτοβγεί η 147 , θα ...πουλούσα την ψυχή μου στο διάβολο ως άλλος Φάουστ για να την κάνω δική μου! Το αυτοκίνητο ήταν απλά αλλού, έκανε τα άλλα της κατηγορίας του να μοιάζουν τενεκέδες! Το facelift δεν ξέρω αν όντως βελτιώσε το αυτοκίνητο, παραμένει για μένα πάντως ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα εκεί έξω...
Εχω μπει μέσα και πραγματικά, πέρα από το πόσο θ' αντέξει, ή αν χαλάει ή δεν χαλάει (γνώμη μου είναι πως ίσως να μην είναι Corolla, αλλά δεν είσαι συνέχεια στα συνεργεία όπως πολλοί νομίζουν...), πάντως δείχνει καλοφτιαγμένη και όμορφη. Στο δρόμο πάλι, δεν μου φάνηκε σκληρή, μια χαρά θα έλεγα κι ας είχε και 16άρια η συγκεκριμένη.
Το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι πως από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, λίγα έχουν αλλάξει, κι εκεί που ήταν στην κορυφή, τώρα έχει πέσει στη μέση ή πιο κάτω... Οταν υπάρχει το TSi και τόσα άλλα τουρμπάκια στα ίδια λεφτά, όσο όμορφη και ιδιαίτερη κι αν είναι η 147, ΔΕΝ μπορείς να την προτιμήσεις με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια!
Παραμένει μια εξαιρετική επιλογή στα μεταχειρισμένα, αφού τα προβλήματα που έβγαλε ήταν λίγα και λογικά έχουν λυθεί από τον προηγούμενο. Επίσης οι τιμές που διατίθενται, είναι πολύ συμφέρουσες για τον αγοραστή, καθώς βρίσκεις υπερεξοπλισμένα αυτοκίνητα και προσεγμένα επίσης, με 12-13Κ εύκολα...
Εγώ θ' αγόραζα μεταχειρισμένη 147 σίγουρα και καινούρια 149 αν είχε κινητήρα με τούρμπο. Αν πάλι ήθελα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αυτοκίνητο σήμερα, θα πήγαινα για το TSi ή αν είχα ακόμη περισσότερα για το GT και θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να βάλω και το DSG αν μου φτάναν τα λεφτά! Η ήρεμη δύναμη και ροπή του Golf, δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο, ειδικά αν το οδηγήσεις! -
Εγώ θα σταθώ σε κάτι που πρόσεξα πρόσφατα.
Σε μια συζήτηση με φίλους μου, παρατήρησα ότι είπαν 'αυτός έχει **ένα **Golf' και 'ο τάδε έχει **την **147'. Η Alfa είναι πιο ιδιαίτερο αυτοκίνητο όπως και να το κάνουμε.
Εξαρτάται αν ενδιαφέρεσαι να δώσεις τα χρήματά σου για το Golf που είναι σαν σύνολο αντικειμενικά πιο ολοκληρωμένο και σύγχρονο ή για την Alfa που είναι 'υποκειμενικά' καλύτερη Νομίζω πάντως ότι εκτός από το δίλλημα που τίθεται λόγω παρόμοιας τιμής αυτή την εποχή, τα αυτοκίνητα είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας, αν και ανήκουν στην ίδια κατηγορία. -
Καλημέρα παιδιά. Τελικά αποφάσισα να επιλέξω το Golf. Μέσα στο καλοκαίρι ελπίζω να έχω ολοκληρώσει την αγορά του. Λέω 'ελπίζω' για το λόγο που είχα αναφέρει σχετικά με τη μεταβίβαση του οχήματος σε προηγούμενη σελίδα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν σας κούρασα με το θέμα μου.και πάλι ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
147, μόνο μτχ σε καλή τιμή (11-12Κ) ή καινούριο Golf TSI...Ααααακριβώς!
+15000
-
grig82, καλοτάξιδο λοιπόν
-
Καλοτάξιδο να είναι φίλε
Ήμουν κι εγώ σε αυτό το δίλλημα για μικρομεσαίο αυτοκίνητο πριν λίγο καιρό. Είχα σκεφτεί για Alfa, Focus, Auris και τελικά είχα αποφασίσει TSI. Τελικά θα πάρω το Cee'd 1.6 εντός Ιουνίου. Περίμενα ότι η τιμή του 1.6 με τέρμα full εξοπλισμό θα ήταν γύρω στις 19.000 οπότε προτιμούσα να δώσω αυτά τα λεφτά για το Golf με σπαρτιάτικο όμως εξοπλισμό. Τελικά το Cee'd ήρθε με 17.900 και είναι πραγματικά αυτό ακριβώς που χρειάζομαι.
Ο κινητήρας του Golf θα μου λείψει πάντως Πιες του το αίμα -
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Καλημέρα παιδιά. Τελικά αποφάσισα να επιλέξω το Golf. Μέσα στο καλοκαίρι ελπίζω να έχω ολοκληρώσει την αγορά του. Λέω 'ελπίζω' για το λόγο που είχα αναφέρει σχετικά με τη μεταβίβαση του οχήματος σε προηγούμενη σελίδα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη αν σας κούρασα με το θέμα μου.και πάλι ευχαριστώ.Καλοτάξιδο και με το καλό να το δεχθείς!
Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή που αφήνει εμάς ικανοποιημένους!
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Πολυ σωστα...
(αν και καποιοι δεν θελουν να το καταλαβουν αυτο) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Πολυ σωστα...
(αν και καποιοι δεν θελουν να το καταλαβουν αυτο)Το ξέρω...το καταλαβαίνω...αλλά δε πειράζει. Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο με τα λεφτά μας για τους άλλους...για ΕΜΑΣ το παίρνουμε...αν δε το καταλαβαίνουν, το πρόβλημα το έχουν αυτοί προφανώς...και όχι εμείς.
-
καλοταξιδο..
ειναι καλο αυτοκινητο..
-
προσοχή μόνο στον νέο ΚΟΚ...
-
Ο χρήστης M3lkor έγραψε:
Καλοτάξιδο να είναι φίλεΉμουν κι εγώ σε αυτό το δίλλημα για μικρομεσαίο αυτοκίνητο πριν λίγο καιρό. Είχα σκεφτεί για Alfa, Focus, Auris και τελικά είχα αποφασίσει TSI. Τελικά θα πάρω το Cee'd 1.6 εντός Ιουνίου. Περίμενα ότι η τιμή του 1.6 με τέρμα full εξοπλισμό θα ήταν γύρω στις 19.000 οπότε προτιμούσα να δώσω αυτά τα λεφτά για το Golf με σπαρτιάτικο όμως εξοπλισμό. Τελικά το Cee'd ήρθε με 17.900 και είναι πραγματικά αυτό ακριβώς που χρειάζομαι.
Ο κινητήρας του Golf θα μου λείψει πάντως Πιες του το αίμαΜε γεια! Καλορίζικο! Είχα διαβάσει πως το 1.6 δεν έχει όμως σημαντικά καλύτερες επιδόσεις από το 1.4. Τι διαφορά τιμής έχουν; Αν είναι μικρή, καλά έκανες και πας για το 1.6, αν είναι μεγάλη, μήπως έχεις χρόνο να το ξανασκεφτείς;
Νομίζω πως και η μεταπώληση των 1.4 θα είναι και πιο εύκολη, καθώς ο Έλληνας ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τις φοβίες του...
Alfa 147 Imola ή Golf TSI Sportline;