-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αντε παλι με τις 'μαγαλες δυναμεις'. Βρε συνελθε. Οι μεγαλες δυναμεις δεν εγιναν μεγαλες με το μαγικο ραβδι. Ουτε απο τον ουρανο επεσε και γιαυτους. Ξεκωλλιαστηκαν στην δουλεια για να γινουν αυτο και το κανουν ακομη για να το διατηρησουν. Με τους ανθρωπους εγιναν. Αρα:
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Από πότε οι μεγάλες δυνάμεις έγιναν από τη σκληρή δουλειά των λαών τους. Μάλλον άλλη ιστορία διαβάζουμε. Εκτός και αν σκληρή δουλειά είναι να κατακλέβεις τον εθνικό πλούτο άλλων χορών (μη εξαιρουμένης της Αθηναϊκής δημοκρατίας). Αν ο Ιμπεριαλισμός και η πολιτική των κανονιοφόρων είναι σκληρή δουλειά τότε να κάνουμε μια επιχείρηση που θα παράγει μαντιλάκια για τον ιδρώτα με εξαγωγές στις ΗΠΑ να τα κονομήσουμε. Εγώ έβαλα την ιδέα, κανείς τα κεφάλαια βρε παιδιά.
Μήπως θα μιλούσαμε διαφορετικά για την Ελλάδα, αν μας επέτρεπαν οι επικυρίαρχοι, που εσύ δεν ξέρεις τίποτα για αυτούς, να αντλήσουμε το πετρέλαιο του Αιγαίου;
Είμαι περίεργος που θα έφτανε η οικονομία της υπερδύναμης που θαυμάζεις, αν σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες ανά τον κόσμο, που σαφώς οι Αμερικάνοι δεν έχουν βάλει το χεράκι τους, και η παραγωγή σε πολεμικό υλικό πάσης φύσεως έπεφτε στο ελάχιστο. Τότε να έβλεπα τι θα έκαναν οι εγκέφαλοι που διαθέτουν, πολλοί από αυτούς και Έλληνες, για να στηρίξουν τον γίγαντα με τα γυάλινα πόδια.Και επηδει οι περισσοτεροι Ελληνες σκεφτονται ακριβως οπως εσυ πιο πανω, δεν υπαρχει περιπτωση η Ελλαδα να γινει τιποτε περισσοτερο απο οτι ειναι σημερα (πανω-κατω), οσο ζουμε.
-
OK...one more time!!!
Η λογική που εκφράζεις gavriil είναι αυτή των γιάπις των 80's που δεν ξέρεις γιατι ήσουν μικρός!
Το νόημά της ήταν:Πρέπει να έχω τόσα λεφτά όσα ο Ροκφέλερ!!Και τότε, περισσότερα!Και θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου,ηθικό ή ανήθικο για να το πετύχω!Το αποτέλεσμα ηταν εντυπωσιακό αλλά για λίγο!Εξαγορές,συγχωνεύσεις, ντόρος γύρω απο το ΤΙΠΟΤΑ!!Για 'αέρα' μετοχών,Χρηματιστήριο κλπ!!
Αντίθετα,υπάρχει μια άλλη επιχειρηματική πρακτική,που αρχίζει και ξαναφαίνεται,που λέει οτι ενας επιχειρηματίας είναι καλός αν καταφέρνει να βάζει σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνει!!
Τα περί κεφαλοποίησης κλπ είναι μπαρούφες και το ξέρεις!!Ας κάνει άλλη μια βουτιά ο DJ και έλα να μου πεις για κεφαλοποιήσεις!
Αυτό λοιπόν που αρνείσαι να καταλάβεις (και δυστυχώς οι υπόλοιποι επιμένουν να προσπαθούν) είναι οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με άλλες απόψεις εκτός Αμερικής!
Το αν υπάρχουν ικανοί Ελληνες managers νομίζω οτι δεν αξίζει να το απαντήσω γιατι απλά δεν ξέρεις τι λές!!
Sorry!
-
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι Έλληνες έχουμε μια ιδιομορφία. Ενώ όσο είμαστε εντός συνόρων έχουμε IQ ραδικιού, μόλις περάσουμε τα σύνορα φαίνεται ότι το ραδίκι ανθίζει.
Για ανάφερε μου μια υπερδύναμη, που να δημιουργήθηκε μετά από ξεκωλοτική δουλειά του λαού της, χωρίς την εκμετάλλευση άλλων κρατών ή άλλων λαών στο έδαφος της.(οι ΗΠΑ τα έχουν κάνει και τα δυο πολλάκις και εξακολουθούν να τα κάνουν).
Εκτός κι αν τα εγκλήματα των κρατών παραγράφονται από την ιστορία όπως τα εγκλήματα στην Ελλάδα, παρά τις αντιρρήσεις των πολιτισμένων Αμερικανών (ακόμα σκοτώνουν τους βαρυποινίτες??) σε πρόσφατο άρθρο σε εφημερίδα τις ημέρες που ήταν ο Πρωθυπουργός μας στη χώρα τους. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
OK...one more time!!!
Η λογική που εκφράζεις gavriil είναι αυτή των γιάπις των 80's που δεν ξέρεις γιατι ήσουν μικρός!
Το νόημά της ήταν:Πρέπει να έχω τόσα λεφτά όσα ο Ροκφέλερ!!Και τότε, περισσότερα!Και θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου,ηθικό ή ανήθικο για να το πετύχω!Το αποτέλεσμα ηταν εντυπωσιακό αλλά για λίγο!Εξαγορές,συγχωνεύσεις, ντόρος γύρω απο το ΤΙΠΟΤΑ!!Για 'αέρα' μετοχών,Χρηματιστήριο κλπ!!
Αντίθετα,υπάρχει μια άλλη επιχειρηματική πρακτική,που αρχίζει και ξαναφαίνεται,που λέει οτι ενας επιχειρηματίας είναι καλός αν καταφέρνει να βάζει σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνει!!
Τα περί κεφαλοποίησης κλπ είναι μπαρούφες και το ξέρεις!!Ας κάνει άλλη μια βουτιά ο DJ και έλα να μου πεις για κεφαλοποιήσεις!
Αυτό λοιπόν που αρνείσαι να καταλάβεις (και δυστυχώς οι υπόλοιποι επιμένουν να προσπαθούν) είναι οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με άλλες απόψεις εκτός Αμερικής!
Το αν υπάρχουν ικανοί Ελληνες managers νομίζω οτι δεν αξίζει να το απαντήσω γιατι απλά δεν ξέρεις τι λές!!
Sorry!
ΑΚριβως αυτο που εννοω οταν λεω οτι η νοοτροπια ειναι λαθος. Ατομα σαν εσενα να εχουν τοσο λαθος αποψεις για τετοια σημαντικα θεματα ειναι θλιβερο και κριμα.
Η πλακα ειναι οτι αναρωτιεστε....γιατι δεν εχουμε αυτοκινητοβιομηχανια? Γιατι δεν εχουμε αγωνες κυρους, γιατι δεν εχουμε βαρια βιομηχανια οτιδηποτε ειδους? Γιατι εχουμε τοση ανεργια? Γιατι δεν εχουμε το ενα και το αλλο. Καθε φορα που θα βλεπω τετοιου ειδους ερωτησεις απο εδω και περα Κουκ, θα απαντω σε αυτους με το δικο σου ποστ. Γιαυτο δεν εχετε....
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι Έλληνες έχουμε μια ιδιομορφία. Ενώ όσο είμαστε εντός συνόρων έχουμε IQ ραδικιού, μόλις περάσουμε τα σύνορα φαίνεται ότι το ραδίκι ανθίζει.Για ανάφερε μου μια υπερδύναμη, που να δημιουργήθηκε μετά από ξεκωλοτική δουλειά του λαού της, χωρίς την εκμετάλλευση άλλων κρατών ή άλλων λαών στο έδαφος της.(οι ΗΠΑ τα έχουν κάνει και τα δυο πολλάκις και εξακολουθούν να τα κάνουν).
Εκτός κι αν τα εγκλήματα των κρατών παραγράφονται από την ιστορία όπως τα εγκλήματα στην Ελλάδα, παρά τις αντιρρήσεις των πολιτισμένων Αμερικανών (ακόμα σκοτώνουν τους βαρυποινίτες??) σε πρόσφατο άρθρο σε εφημερίδα τις ημέρες που ήταν ο Πρωθυπουργός μας στη χώρα τους.Ας θεωρησουμε το παραπανω σωστο για ενα λεπτο:
Δηλαδη λες οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να γινει υπερδυναμη εαν αρχιζε να 'εκμεταλευεται' αλλους λαους και δεν το κανει διοτι ειναι 'καλη' και 'ηθικη' και γιαυτο προτιμα να ειναι εκει που ειναι? Αυτο λες?
-
Καλή και Ηθική χώρα όσων αφορά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα δεν υπάρχει. Και εμείς εκμεταλλευτήκαμε τους Αλβανούς όσο μπορούσαμε. Άλλο είναι όμως αυτό και άλλο να εξυμνούμε χώρες ή καταστάσεις παραβλέποντας πως έφτασαν στο σημείο που είναι και πως διατηρούνται. Και εν τέλει αν είχε φτάσει εκεί που είναι δεν θα λειτουργούσε σαν Σειρήνα στην προσέλκυση λαμπρών εγκεφάλων από όλο τον κόσμο. Δεν εξαιρώ κανένα νυν ή πρώην από το σινάφι (Ρωσία, Αγγλία , Γαλλία, Ισπανία Ελλάδα). Να ρωτήσω πόσους Ισπανόφωνους έχει και κατά κεφαλήν εισόδημα έχουν; Μήπως οι έγχρωμοι;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
OK...one more time!!!
Sorry!
ΑΚριβως αυτο που εννοω οταν λεω οτι η νοοτροπια ειναι λαθος. Ατομα σαν εσενα να εχουν τοσο λαθος αποψεις για τετοια σημαντικα θεματα ειναι θλιβερο και κριμα.
Η πλακα ειναι οτι αναρωτιεστε....γιατι δεν εχουμε αυτοκινητοβιομηχανια? Γιατι δεν εχουμε αγωνες κυρους, γιατι δεν εχουμε βαρια βιομηχανια οτιδηποτε ειδους? Γιατι εχουμε τοση ανεργια? Γιατι δεν εχουμε το ενα και το αλλο. Καθε φορα που θα βλεπω τετοιου ειδους ερωτησεις απο εδω και περα Κουκ, θα απαντω σε αυτους με το δικο σου ποστ. Γιαυτο δεν εχετε....
Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση..ήμουν σίγουρος!!
Λοιπόν..για να τελειώνουμε!!
Εχουμε απο όλα και καλά!!Οπως καθε χώρα έχουμε τις αδυναμίες μας!Και επειδή νομίζεις (και μιλάς) σαν να τα ξέρεις όλα!!
Οταν διοικήσεις δύο επιχειρήσεις,όταν μάθεις τι σημαίνει θέτω επιχειρηματικούς στόχους,όταν καταλάβεις τι σημαίνει καπιταλισμός και τι μικτό σύστημα,τότε να έρθεις να μας κάνεις μαθήματα!!Στο μεταξύ,τους αφορισμούς και τα εύκολα συμπεράσματα οχι σε εμένα!
Εμαθα πολλά στην ζωή μου για να δεχθώ οτι κάποιος μπορεί να το ΄παίζει' ξερόλας με τέτοια θέματα!
Και βεβαίως...μια συμβουλή!! Take it from me!!
Οταν καταλάβεις οτι στην ζωή τίποτα δεν είναι μαύρο/άσπρο και συνειδητοποιήσεις οτι έργαζώμαστε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε...κερνάω μπύρες στην παραλία..καθισμένοι Ελληνικά (σε 5 καρέκλες!!)
Αντε...να είσαι καλά!! -
Διοτι ξερεις ειναι συνηθως δυσκολο να κρυφτουν τετοιου ειδους ατομα. Η δουλεια τους....ειναι οφθαλμοφανες.A, μπα ? Για πες μου λοιπόν, σε ποιές ΑΛΛΕΣ χώρες, εκτός G7, ξέρεις τέτοιους ανθρώπους ? Ξέρεις τέτοιους ανθρώπους στην Αυστρία ? Στην Τουρκία ? Στη Δανία ? Στην Ισπανία ? Στην Πορτογαλία ? Στην Ιρλανδία ? Στη Βραζιλία ? Ή ακόμα και στην Αυστραλία ?
Αμφιβάλλω πως ξέρεις πάνω μερικούς σε όλες αυτές τις χώρες μαζί. Τι σημαίνει αυτό ? Πως ούτε σε αυτές τις χώρες υπάρχουν άξιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι ? Ή μήπως πως τα κριτήριά σου είναι υπεραπλουστευτικά, αφελή και εν τέλει, λανθασμένα ?
-
Το κακο για εσας ομως ειναι οτι σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει ΕΝΑ σωστο πρισμα.Οπως και στην περίπτωση του Ιράκ δείχνεις πόσο αφελής και μονοδιάστατη είναι η σκέψη σου (American way of thinking ? Δε νομίζω. Δεν θα είχε πάει μπροστά αυτή η χώρα αν αυτοί που μετράνε σκέφτονταν έτσι
ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια, ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ πρίσμα κτλ. κτλ. Ομως, ένα από τα βασικά γνωρίσματα ενός σωστού ανθρώπου, από αυτούς που λες, ενός σωστού manager αν θέλεις, πρέπει είναι η αναγνώριση των συνθηκών, της σχετικότητας των καταστάσεων και των αποφάσεων, του γεγονότος πως δεν είναι όλα μαύρα-άσπρα αλλά υπάρχουν και γκρίζα και όσο καλύτερα προσαρμόζεσαι σε αυτά, τόσο καλύτερα κατανοείς τον κόσμο και μπορείς να ελίσσεσαι και να τροποποιείς τη στρατηγική σου.
Αποτυχια η Ατλαντα? Και δεν σε φεραμε να μας δηξεις τοτε πως οργανονωται Ολυμπιακοι αγωνες?
Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (πάντως δεν περιμένω πως εσύ θα έχεις καμία συμμετοχή στην όποια επιτυχία ή αποτυχία τους, ως συνήθως έξω από το χορό...), αλλά σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Σάμαρανκ πριν λίγα χρόνια), οι Ολυμπιακοί της Ατλάντα ήταν μια 'θλιβερή παρένθεση' μεταξύ των λαμπρών Ολυμπιακών της Βαρκελώνης και των (καλύτερων όλων των εποχών, όλοι το παραδέχονται αυτό) του Σίδνει. Διότι μπορεί να έβγαλαν $$$ (φαντάζομαι αυτό εννοείς περί 'επιτυχίας', είναι γνωστό πως υπάρχει ΕΝΑ κριτήριο επιτυχίας ) αλλά πέραν αυτού ουδέν
-
Αντε παλι με τις 'μαγαλες δυναμεις'. Βρε συνελθε. Οι μεγαλες δυναμεις δεν εγιναν μεγαλες με το μαγικο ραβδι. Ουτε απο τον ουρανο επεσε και γιαυτους. Ξεκωλλιαστηκαν στην δουλεια για να γινουν αυτο και το κανουν ακομη για να το διατηρησουν. Με τους ανθρωπους εγιναν. Αρα:
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Από πότε οι μεγάλες δυνάμεις έγιναν από τη σκληρή δουλειά των λαών τους. Μάλλον άλλη ιστορία διαβάζουμε. Εκτός και αν σκληρή δουλειά είναι να κατακλέβεις τον εθνικό πλούτο άλλων χορών (μη εξαιρουμένης της Αθηναϊκής δημοκρατίας). Αν ο Ιμπεριαλισμός και η πολιτική των κανονιοφόρων είναι σκληρή δουλειά τότε να κάνουμε μια επιχείρηση που θα παράγει μαντιλάκια για τον ιδρώτα με εξαγωγές στις ΗΠΑ να τα κονομήσουμε. Εγώ έβαλα την ιδέα, κανείς τα κεφάλαια βρε παιδιά.
Μήπως θα μιλούσαμε διαφορετικά για την Ελλάδα, αν μας επέτρεπαν οι επικυρίαρχοι, που εσύ δεν ξέρεις τίποτα για αυτούς, να αντλήσουμε το πετρέλαιο του Αιγαίου;
Είμαι περίεργος που θα έφτανε η οικονομία της υπερδύναμης που θαυμάζεις, αν σταματούσαν όλες οι εχθροπραξίες ανά τον κόσμο, που σαφώς οι Αμερικάνοι δεν έχουν βάλει το χεράκι τους, και η παραγωγή σε πολεμικό υλικό πάσης φύσεως έπεφτε στο ελάχιστο. Τότε να έβλεπα τι θα έκαναν οι εγκέφαλοι που διαθέτουν, πολλοί από αυτούς και Έλληνες, για να στηρίξουν τον γίγαντα με τα γυάλινα πόδια.Και επηδει οι περισσοτεροι Ελληνες σκεφτονται ακριβως οπως εσυ πιο πανω, δεν υπαρχει περιπτωση η Ελλαδα να γινει τιποτε περισσοτερο απο οτι ειναι σημερα (πανω-κατω), οσο ζουμε.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει υπερδύναμη (όπως κι αρκετές άλλες χώρες) εάν δεν είχαν πάνω από το κεφάλι τους κάποιους Μπαμπούλες (είτε ΗΠΑ λέγονται είτε Αγγλία είτε....). Γνωρίζεις πόση ποσότητα πετρελαίου (και μεγάλες ποσοτητες Ουρανίου) υπάρχει στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στη Βόρειο Ελλάδα ? Είμαστε τόσο βλάκες και δεν αξιοποιούμε τα κοιτάσματα ? Ή μήπως όποτε το επιχειρήσαμε πάντα ξεσπούσε κρίση (κατά σύμπτωση) με τους γείτονές μας (Σισμίκ, Πίρις Ρέϊς, τα 12 μίλια...) και όλα σταματούσαν εκεί.
Οσο για το πως σκέφτονται οι Έλληνες....Πολύ πιο αντικειμενικά και συνετά από τον Αγγλο-Αμερικάνικο λαό ο οποίος ζεί στον κόσμο του και τρώει ότι του σερβίρει το σύστημα. -
@gavriil1
Είναι φανερό οτι ζείς σε έναν κόσμο διαφορετικό απο αυτόν της Ελλάδας.
Απόδειξη οτι δεν γνωρίζεις ούτε ενδιαφέρεσαι για τα τρέχοντα και μη πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας.Παρόλα αυτά επιμένεις να κριτικάρεις και να σνομπάρεις προκλητικά το λαό της χώρας που σε γέννησε...
Δεν δίνω δεκάρα αν η 4η Ιουλίου έγινε ημέρα εθνικής γιορτής για σένα κι αν ξέχασες την 25η Μαρτίου (πιθανόν και να μην σου τη δίδαξαν στο Αμερικανικό κολλέγιο που πήγαινες...),καταντάει όμως κουραστικό να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια απο έναν άνθρωπο που αγνοεί την Ελληνική ιστορία και το πως αυτή γράφτηκε μέσα απο αγώνες,κατοχές και πείνα πράγματα που δεν τα έζησε το συνοθύλευμα εθνών (που αυτοαποκαλείται αμερικανικό) μέσα στο οποίο ζείς.
Ο Ελληνικός λαός τον τελευταίο αιώνα (μια και μιλάμε για τη σύγχρονη Ελλάδα) πάντα προσπάθησε να ορθοποδήσει και να ζήσει ανεξάρτητος,όμως ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν είχε αυτή την ευκαιρία,διότι όλοι ήθελαν να τον ηγεμονεύουν (πράγμα που το συναντάμε βέβαια και απο αρχαιοτάτων χρόνων).Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα.Η Ελλάδα κυβερνάται απο ανίκανους-πιόνια των Η.Π.Α. εδώ και πολλά χρόνια πράγμα που εντέχνως μεθοδεύτηκε και μεθοδεύεται απο τις Η.Π.Α. και αυτό το ξέρουμε όλοι μας...
Οι Η.Π.Α. άλλωστε είναι ο μεγάλος αδελφός και για ένα σωρό άλλα κράτη και επιχειρούν να διαλύσουν και την ίδια την Ευρωπαική Ενωση όπως επίσης όλοι μας γνωρίζουμε.
Τι καθόμαστε λοιπόν και συζητάμε για πράγματα για τα οποία η Ελλαδίτσα μας ποτέ δεν θα είναι ικανή να κάνει;Οι Η.Π.Α. δεν θέλουν την Ελλάδα ισχυρή γι'αυτό και ποτέ δεν θα αφήσουν να υπάρξουν οι συνθήκες να αποκτήσουμε ισχυρή οικονομία και πραγματική ανάπτυξη,οπότε άδικα συζητάμε αφού το μέλλον μας είναι προκαθορισμένο απο τους Αμερικανούς (και με εσένα μέσα σε αυτούς)!
Τελεία και παύλα απο μένα σε αυτό το thread! -
Παιδιά δεν καταλαβαίνετε ότι η τακτική υπεράσπισης της χώρας, ως 'πιόνι' των ξένων δυνάμεων είναι εντελώς λανθασμένη (όχι διότι κατά καιρούς η χώρα μας δεν αποτέλεσε όντως προτεκτοράτο των λεγόμενων 'μεγάλων δυνάμεων'), διότι αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δικές μας ατομικές ευθύνες μας απέναντι στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στο κάτω-κάτω της γραφής ο κάθε αμερικάνος ή άγγλος καλά κάνει και προσπαθεί να ελέγξει και να εκμεταλλευθεί τις μικρότερες και αδύναμες χώρες, το θέμα είναι τι κάνουν οι τελευταίες για να υπερασπιστούν το αυτεξούσιό τους. Και σε αυτόν τον τομέα έχουμε επιδείξει κάκιστη διαγωγή τόσο ως κυβερνώνες όσο και ως κυβερνώμενοι.
Επιπλέον η γκρίνια του στυλ 'οι μεγάλοι φταίνε' οδηγεί μοιρολατρεία. Ίσως το νούμερο ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός κράτους (δείτε για παράδειγμα τι κατάφεραν οι Ιρλανδοί όταν πήραν τη χώρα στα χέρια τους και έπαψαν να γκρινιάζουν όπως οι Έλληνες). -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Παιδιά δεν καταλαβαίνετε ότι η τακτική υπεράσπισης της χώρας, ως 'πιόνι' των ξένων δυνάμεων είναι εντελώς λανθασμένη (όχι διότι κατά καιρούς η χώρα μας δεν αποτέλεσε όντως προτεκτοράτο των λεγόμενων 'μεγάλων δυνάμεων'), διότι αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δικές μας ατομικές ευθύνες μας απέναντι στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στο κάτω-κάτω της γραφής ο κάθε αμερικάνος ή άγγλος καλά κάνει και προσπαθεί να ελέγξει και να εκμεταλλευθεί τις μικρότερες και αδύναμες χώρες, το θέμα είναι τι κάνουν οι τελευταίες για να υπερασπιστούν το αυτεξούσιό τους. Και σε αυτόν τον τομέα έχουμε επιδείξει κάκιστη διαγωγή τόσο ως κυβερνώνες όσο και ως κυβερνώμενοι.
Επιπλέον η γκρίνια του στυλ 'οι μεγάλοι φταίνε' οδηγεί μοιρολατρεία. Ίσως το νούμερο ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός κράτους (δείτε για παράδειγμα τι κατάφεραν οι Ιρλανδοί όταν πήραν τη χώρα στα χέρια τους και έπαψαν να γκρινιάζουν όπως οι Έλληνες).Αυτή είναι η αλήθεια και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι που την καταλαβαίνουν.
Πρέπει να καταλάβουμε οτι την τύχη μας την έχουμε στα χέρια μας,εμείς την καθορίζουμε.
πχ οταν υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο ποιός φταίει; Η κυβέρνηση; Όχι βέβαια,εγώ εσύ ο άλλος. Εμείς είμαστε το δημόσιο,εμείς λαδώνουμε και εμείς λαδωνόμαστε μόνο και μόνο επειδή μας βολεύει.Όποιος το καταλάβει θα κερδίσει,όποιος δεν το καταλάβει θα ζεί στην πλάνη,πάντα θα κατηγορεί τους άλλους για ότι γίνεται και ποτέ τον εαυτό του.
-
Εγω το μονο που θα προσθεσω ειναι οτι, εκλογες πλησιαζουν, ας παρουμε ολοι τις αποφασεις μας για να μην διαμαρτυρομαστε μετα!
Δεν υπαρχουν εναλλακτικες? Δε νομιζω!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
έργαζώμαστε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε...κερνάω μπύρες στην παραλία..καθισμένοι Ελληνικά (σε 5 καρέκλες!!).........και τα ποτήρια κατευθείαν μέσα από το ψυγείο......ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!
-
Ο Πέτρος είπε ό,τι ήθελε να πει ο Γαβριήλ, μόνο που το είπε πολύ πιό ευγενικά. Ο Γαβριήλ παιδιά, μιλάει σωστά σε τόσες σελίδες!! Τουλάχιστον στο γενικό πλαίσιο αυτών που λέει. Ξεχωρίζω και υπογραμμίζω μια φράση του: 'ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ'. Πάρε την τύχη στα χέρια σου και μην αφήνεις άλλους να στην καθορίζουν. Επίσης: Συνεργάσου με τον διπλανό σου αρμονικά. Έτσι θα επιταχύνεις την ισχυροποίηση της θέση σου.
Άλλο παράδειγμα: Τί έκανε το Ισραήλ για να ισχυροποιήσει τη θέση του στη Μέση Ανατολή; Τα έβαλε με τις μάζες των Αράβων, έχοντας, στην αρχή και εναντίον του όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις. Στο τέλος όμως εφτασε να συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες οικονομικά/στρατιωτικά χώρες της Μέσης Ανατολής.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Ο Πέτρος είπε ό,τι ήθελε να πει ο Γαβριήλ, μόνο που το είπε πολύ πιό ευγενικά. Ο Γαβριήλ παιδιά, μιλάει σωστά σε τόσες σελίδες!! Τουλάχιστον στο γενικό πλαίσιο αυτών που λέει. Ξεχωρίζω και υπογραμμίζω μια φράση του: 'ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ'. Πάρε την τύχη στα χέρια σου και μην αφήνεις άλλους να στην καθορίζουν. Επίσης: Συνεργάσου με τον διπλανό σου αρμονικά. Έτσι θα επιταχύνεις την ισχυροποίηση της θέση σου.Μα προφανώς πολλά από αυτά που λέει είναι σωστά (και εγώ παραπάνω συμφώνησα 101% (ΤΜ) με κάποια από αυτά). Αλλο αυτό και άλλο όμως να λέει πως δεν υπάρχουν στην Ελλάδα επιτυχημένες εταιρείες, δεν υπάρχουν άνθρωποι κατάλληλοι να 'τρέξουν' επιτυχημένες εταιρείες (όπως είπε χαρακτηριστικά 'από τον CEO μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο') και γενικά να απαξιώνει με κάθε τρόπο οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα. Οπου έχει δίκιο (πχ. στο να λέμε πως οι 'κακοί' φταίνε για τα όποια χάλια της Ελλάδας, λες και εμείς είμαστε περαστικοί) σωστά μας τα 'χώνει', αλλά τα 'χώνει' εξίσου σε σημεία που έχει προφανές άδικο, οπότε τα σωστά που λέει ακυρώνονται από τα λάθος και μένει μόνο η αρνητική εντύπωση.
Άλλο παράδειγμα: Τί έκανε το Ισραήλ για να ισχυροποιήσει τη θέση του στη Μέση Ανατολή; Τα έβαλε με τις μάζες των Αράβων, έχοντας, στην αρχή και εναντίον του όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
Οχι πως το Ισραήλ δεν είναι ένα καλό παράδειγμα πως πρέπει να 'τρέχει' ένα κράτος σε δυσμενές (έως εχθρικό) περιβάλλον.
-
Το Ισραήλ ιδρύθηκε ΑΠΟ τις μεγάλες δυνάμεις, καταπατώντας γαίες που ανήκαν σε άλλους λαούς, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν μετά τη διάλυσή του, ενώ είχαν εν τω μεταξύ επιστρέψει και λαοί τους οποίους οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ είχαν σχεδόν ξεπαστρέψει όταν πρωτοεισέβαλαν στη γη Χαναάν.
Επιστρέφοντας όμως στο θέμα μας, αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και θα απαιτήσει πολύ μεθοδική δουλειά και να σταματήσει επιτέλους το κράτος να βάζει τρικλοποδιές επειδή ο ένας Δρούεζας ή ο άλλος δεν πήραν μίζα και βιλλίτσα. Και επίσης, πρέπει οι επαγγελματίες εργατοπατέρες να φύγουν μια και καλή.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
OK...one more time!!!
Sorry!
Δεν περίμενα διαφορετική απάντηση..ήμουν σίγουρος!!
Λοιπόν..για να τελειώνουμε!!
Εχουμε απο όλα και καλά!!Οπως καθε χώρα έχουμε τις αδυναμίες μας!Και επειδή νομίζεις (και μιλάς) σαν να τα ξέρεις όλα!!
Οταν διοικήσεις δύο επιχειρήσεις,όταν μάθεις τι σημαίνει θέτω επιχειρηματικούς στόχους,όταν καταλάβεις τι σημαίνει καπιταλισμός και τι μικτό σύστημα,τότε να έρθεις να μας κάνεις μαθήματα!!Στο μεταξύ,τους αφορισμούς και τα εύκολα συμπεράσματα οχι σε εμένα!
Εμαθα πολλά στην ζωή μου για να δεχθώ οτι κάποιος μπορεί να το ΄παίζει' ξερόλας με τέτοια θέματα!
Και βεβαίως...μια συμβουλή!! Take it from me!!
Οταν καταλάβεις οτι στην ζωή τίποτα δεν είναι μαύρο/άσπρο και συνειδητοποιήσεις οτι έργαζώμαστε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε...κερνάω μπύρες στην παραλία..καθισμένοι Ελληνικά (σε 5 καρέκλες!!)
Αντε...να είσαι καλά!!Oohh. Ευαισθητος ξαφνικα.
Κουκ εαν νομιζεις οτι προσπαθω να σε κανω μαθημα, δεν ξερω ποια και ποιανου μυνηματα διαβαζεις τοσες μερες. Εγω τα νουμερα της Δελτα δεν τα φτιαχνω, απλα τα αντιγραφω. Ουτε των αλλων εταιριων. Στο μονο που διαφωνουμε ειναι το τι σημενει 'πετυχημενη' εταιρια και το εαν το να εισαι μεγαλος, ειναι καλο, κακο ή ουδετερο. Απο σενα δεν ειδα πολλες ουσιαστικες δηλωσεις, ουτε απο κανεναν αλλον μαλιστα. Εφερα εγω καποια νουμερα και η απαντηση που παιρνω (εστω για τον κοπο) ειναι η παραπανω. Και παριστανω και τον δασκαλο απο πανω.
ΤΟ γυρνας και στο φιλοσοφικο, με το τι ειναι η ζωη και μπυρες στην παραλια. Πως αρμοζει αυτο στην συζητηση?
Δεν ξερω εγω τι ειναι καπιλασμος? Ποσες μπυρες στην παραλια υπιες? Δεν ξερω τι σημενει να βαζεις εταιρικους στοχους? Και που το ξερεις οτι δεν ξερω? Φενετε απο τα νουμερα και τα γεγονοτα που εφερα?
Με αλλα λογια, οπως και ο Νας, ετσι και εσυ, επηδει δεν υπαρχει απαντηση, αλλαζεται θεμα και με βγαζεται κακο με το ετσι θελω. ΟΚ.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
OK...one more time!!!
Το νόημά της ήταν:Πρέπει να έχω τόσα λεφτά όσα ο Ροκφέλερ!!Και τότε, περισσότερα!Και θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου,ηθικό ή ανήθικο για να το πετύχω!Απο που το εβγαλες αυτο, μονο εσυ ξερεις! Εαν ειναι αυτη η λογικη που καταλαβες απο τα μυνηματα μου, τοτε....τι να πω?
Το αποτέλεσμα ηταν εντυπωσιακό αλλά για λίγο!Εξαγορές,συγχωνεύσεις, ντόρος γύρω απο το ΤΙΠΟΤΑ!!Για 'αέρα' μετοχών,Χρηματιστήριο κλπ!!
Οριστε? Τι διαολο παει να πει το παραπανω? Μπορεις να εισαι λιγο πιο συγκεκριμενος? Οπως βλεπεις, εγω ειμαι 100% συγκεκριμενος. Εφερα νουμερα. Φερνω κι αλλα εαν θες. Μιλαμε και για τα υποκειμενικα (οπως η αντιληψη των πελατων για μια εταιρια) εαν θες. Κανεις δεν ρωτησε ακομη και γιαυτο δεν μιλαω ακομη. Ομως το παρπαανω, μονο εσυ ξερεις τι σημενει.
Σωστοτατα. Και? Πως αποδυκνυει αυτο λαθος τα δικα μου επιχειρηματα?
Τα περί κεφαλοποίησης κλπ είναι μπαρούφες και το ξέρεις!!
Οριστε? Εχεις πεσει στον πατο τωρα. Σορρυ. Τα νουμερα που εφερα ειναι μπαρουφες? Σορρυ, τα $15.6 ΔΙΣ πωλησεων της McDonald's Corporation ειναι μπαρουφες για σενα? Τοτε δεν υπαρχει λογος να μιλαω μαζι σου για αυτο το θεμα.
Ακομη και τα μετοχικα κεφαλαια. Μπαρουφες ειναι?
Ας κάνει άλλη μια βουτιά ο DJ και έλα να μου πεις για κεφαλοποιήσεις!
Ω ναι? Για να δουμε οταν εκανε την μεγαλυτερη βουτια τα τελευταια χρονια:
Σημερα το μετοχικο κεφαλαιο της McDonald's Corporation ειναι $29 Δισ. Και ειναι στραπατσαρισμενη για οσους ξερουν. Περασε τα δυσκολοτερα χρονια της τα τελευταια 2 χρονια. Το μετοχικο κεφαλαιο ειναι το πρωτο που επηρεαζεται σε τετοιες περιπτωσεις.
Οταν ο DJ ηταν στο χαμηλοτερο σημειο της χρονιας, στις 7197 μοναδες δηλαδη, τον Οκτ. του 2002, η μετοχη της Μακ ηταν στα περιπου $17. Ετσι το μετοχικο της κεφαλαιο τοτε ηταν $21.5 ΔΙΣ.
Χρειαζεται να σου εξηγησω τι σημενει και τι δεν σημενει το παραπανω? Αρα σε ρωταω ξανα. Για σενα, με τον Ντάο να ειναι στις 7Κ, τα $21.5 ΔΙΣ μετοχικου κεφαλαιου της ΜΑΚ, ειναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ?
Αυτο τι παει να πει τωρα? Οτι ολοι εδω ειναι CEO μεγαλων εταιριων? Σκεφτεσαι τι λες? Εχει και εδω μεσαια ταξη εαν δεν εχεις ακουσει. Αυτοι, δεν κανουν 1 Εκ. $ τον χρονο. Βγαζουν το ψωμι τους και λιγο παραπανω για τα γεραματα.
Ομως οι μεγαλες εταιριες τους εξασφαλιζουν καλη δουλεια και καλη 'οικονομικη' κατασταση λογο του ποσο δυνατες ειναι. Αυτο ειναι το κυριο οφελος ενος κωλωσου για το εθνος. Το ιδιο το εθνος κερδιζει στο τελος. Αρα, τι πας να μου πεις? Οτι οι εξυπνοι Ελληνες δεν θελουν τους κωλωσους διοτι ειναι μαγκες και εχουν αλλου τροπους να 'το λυσουν το προβλημα'? Και τα αμερικανακια ειναι τα προβατα? Αυτο λες?
Sorry!
ΟΚ. Εσυ λες οτι εγω δεν ξερω τι λεω. Εγω λεω οτι δεν υπαρχουν διοτι ΑΠΛΑ δεν υπαρχουν τα επιτευγματα τους. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
Εσυ απαντας με το παραπανω ετσι:
Sorry!
ΟΚ. Τελειο επιχειρημα. Με αποστομωσες.
Αυτοκίνητα "Made in Greece"