Λοιπόν, θέμα καθαρά αντρικό !!! Πήγε καμμία από τις γυναίκες του φόρουμ εθελόντρια ? Σίγουρα θα βρεθούν 'σειρές' στο φορουμ, ίσως και γνωστοί.
Πήγα όταν ήμουν 25 χρονών, το Νοέμβριο του 93 (93ΣΤ), σειρά 227 (είμαι κοντά με axios και pastri), στις Διαβιβάσεις (εδώ συνάδελφος με dart...). Ειδικότητα 'χειριστής πολυδιαυλικών συστημάτων'. Έκανα 6 μήνες στο Χαιδάρι (βασική, ειδικότητα και επίσης πέρασα ΛΥΒ και έγινα έφεδρος Λοχίας) ήρεμα, ήσυχα χωρίς πολλή πίεση με εξόδους 2-1 ή 3-1. Στα ΛΥΒ ήμουν κάθε μέρα έξω, εκτός από κατι ευρωεκλογές που έβγαλα 5ήμερο σε ένα δημοτικό σχολείο στα Πετράλωνα σαν αρχιφύλακας.
Μετά πήγα Λήμνο. Έκατσα για όλη την υπόλοιπη θητεία μου (9 μήνες), 15μήνο γαρ λόγω τριζωνικού συστήματος (15 παραμεθόριος, 17 λοιπά, 19 Αθήνα, Θεσ/νίκη και ΑΣΜ). Λόγω ειδικότητος πάω κατευθείαν (την επόμενη μέρα) σε φυλάκιο στην κορυφή ενός βουνού και αναλαμβάνω αρχιφύλακας με 4 διαβιβαστές και 4 πυροβολικάριους (λόγω των όπλων που υπήρχαν). Πέρασα την πιο ήσυχη και ανέμελη περίοδο της ζωής μου χωρίς σκοτούρες και πιέσεις. Διάβασα πάνω από 50-60 βιβλία, έγραψα 1 για πάρτη μου και ένα με τεχνικές οδηγίες βλαβών των συστημάτων επικοινωνίας που έμεινε στο φυλάκιο (όποιος έχει περάσει μετά από εκεί σίγουρα θα το βρεί). Περιττό να σας πω ότι ο χώρος ήταν υπερσύγχρονος με όλα τα καλούδια με ατομικές τουαλέτες , πλυντήρια και γενικά όλο τον εξοπλισμών ηλεκτρικών συσκευών. Εκεί μαγείρευα (δεν υπήρχε μάγειρας) για 5-6 μήνες, μεσιμέρι-βράδυ για 9 άτομα!!! Πακέτο αλλά το φχαριστιόμουνα . Μετά ήρθε νέα σειρά που ήταν ένα παιδί που ήξερε να μαγειρευει και ανέλαβε εμπλοκή.
Γενικά στο βουνό δεν είχα εξόδους, αλλά έπαιρνα κάθε 2 μήνες, 20-30 μέρες άδεια . Ξεχνούσα πως ήμουν φαντάρος. Ζοριζόμαστε μόνο σε ασκήσεις, σε επισκέψεις υψηλόβαθμων και σε κάτι κακοκαιρίες το χειμώνα που χανότανε το σύμπαν. Χίονια, κεραυνοί, διακοπές ρευματος κλπ κλπ
Συμπέρασμα, στο βουνό άλλαξα όλη την φιλοσοφία της μέχρι τότε ζωής μου και μπήκα στην αγορά εργασίας με άλλα μυαλά.Μ'αρεσε ο στρατός που έκανα και ευχαρίστως θα πήγαινα σε αυτό το φυλάκιο σήμερα για 2 βδομάδες εκπαίδευση. Μου την δίνει βέβαια η νοοτροπία του στρατού γενικότερα, οι μόνιμοι ΥΠΑΞ και αξιωματικοί καριέρας (παντού βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις αφού βρήκα και ενδιαφέροντες μονιμάδες ). Δεν έφαγα κάμμία μέρα φυλακή, ούτε καν κράτηση, δεν έριξα καμμία μέρα φυλακή ούτε κράτηση σε φαντάρο, παρά μόνο έβγαλα στην αναφορά μονιμο λοχία (για χοντράδα που είχε κάνει) , ο οποίος έφαγε 10 μέρες από την διοικητή.
Από τους ανθρώπους που έκανα παρέα στο στρατό βλέπω μόνον έναν και μιλάω με 2-3, μία φορά το χρόνο εθιμοτυπικά
Αυτό το θέμα θα γίνει πολλές σελίδες....
ΥΓ Ξέρετε το ρητό που λέει ότι όταν οι άντρες είναι στο στρατό μιλάνε για γυναίκες και όταν είναι με γυναίκες μιλάνε για το στρατό?