-
Τροποι περασματος του αμαξωματος πανω απο τα γνωστα 'σαμαρακια' !!!
Τι πρεπει να προσεχουμε?
Ποιος ειναι ο καλητερος τροπος να περναμε τα σαμαρακια?Αααααυτααααααα....!!!!
-
Τι πρεπει να προσεχουμε?
-
Τι πρεπει να προσεχουμε?
-
Θα ξεκινησω καπως ετσι λοιπον ......
στα γνωστά σαμαράκια τί είναι (τεχνικά και κατ' επέκταση οικονομικά ) σωστό να κάνουμε [ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ]
- να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
το εμπόδιο ??? - να περνάμε με 'τσιμπημένο' το φρένο , για να περάσουμε με μικρή
ταχύτητα ???
Η σωστή απάντηση θα βγεί από την συζήτηση , ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΟΜΩΣ
βασικές γνώσεις για την λειτουργία του αυτοκινήτου .Αποστόλης.
- να περνάμε με πάτημα του γκαζιού ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ πατήσουν οι τροχοί
-
Εγω το μονο που Ξερω και ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κανω ειναι να Φρεναρω προσεχωντας να αφησω το φρενο 1μ πριν το σαμαρακι για να μην ειναι 'βυθισμενο' το μπροστα μερος του αμαξιου την ωρα που περναει το σαμαρακι...
ειναι σωστο????? -
κι εγω κατι τετοιο κανω, εκτος αν μου 'τη δωσει' οποτε και δεν παταω κα8ολου φρενο...
-
Ααα η καλυτερη λυση για τα σαμαρακια... να εχεις κανενα Hummer, να πας με μια 100αρα... και λιγο πριν τα σαμαρια να χωσεις τα φρενα, να δεις τι ωραια που θα τα ξηλωσεις απο τον δρομο και θα κανεις τον κοσμο καλυτερο.
Αλλα επειδη δεν εχουμε hummer, απλα φρεναρεις πριν και το περνας... η αλλιως αμα σου την εχουν βιδωσει απλα τα περνας με νορμαλ ταχυτητα. Ειναι παντως ωρες ωρες που θα ηθελα να ενσωματωσω στο αμαξι τις πιρουνες που εχουν και τα κλαρκ (τα ανυψωτικα μηχανηματα), να τα χαμηλωνω πριν τα σαμαρακια και να τα ξηλωνωΤα ποιο ΚΟΡΥΦΑΙΑ σαμαρακια που εχω δει παντως, ειναι στην Θερμη Θεσσαλονικης οπου εκει ο εξυπνακιας ο δημαρχος πηγε και εβαλε πετρινα σαμαρακια τα οποια ειναι σχετικα ωηλα στο υψος και ξεκινανε εντελως καθετα!!!.... που ακομα και με 10 να τα περασεις το νοιωθει μεχρι και το τελευταιο κοκκαλο στο σωμα σου.... φυσικα δεν μιλαω για το αμαξι, ουτε για τις ζαντες!
Ειναι κατι τετοιες περιπτωσεις που χρειαζετε βουρδουλας...
-
..και κορναρουμε!
-
Φρενάρουμε απότομα περίπου 3 μέτρα πριν το σαμαράκι, βάζουμε πρώτη, πατάμε γκάζι μέχρι 5-6 χιλιάδες στροφές και περνάμε κορνάροντας!
(Αστειεύομαι φυσικά) -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Φρενάρουμε απότομα περίπου 3 μέτρα πριν το σαμαράκι, βάζουμε πρώτη, πατάμε γκάζι μέχρι 5-6 χιλιάδες στροφές και περνάμε κορνάροντας!
(Αστειεύομαι φυσικά)Σωστοοοοοςςςςς... αλλα και το αλλο ειναι ωραιο! Με το που το περνας, ετσι και εχεις πισωκουνα... ριχνεις και 3 σβουρες επι τοπου.... η αμα εχει μπροστοκουνα κανεις ενα burn out να μυρισει η περιοχη καμμενο λαστιχο
-
egw otan blepw samarakia kamia fora ama eime eidika se kana KWLOPSYXIKO h aytes tis kwloperioxes kai exw neyra apo thn kinisi GAMAW ta frena etsi na akougome perisotero apo oti an kornara... kai me koitazoun san eksoghino... KARAGIOZIDES
-
αν εχεις νευρα περνας σχεδον με οσο ειναι και γινεσαι λιγο φραπες
αλλιως κοβεις και λιγο πριν αφηνεις το φρενο
κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει ταμπελα σε καθε σημειο που εχει σαμαρακια?? -
Τα σαμαράκια εξαναγκάζουν την ανάρτηση του αυτοκινήτου να ακολουθήσει επιτάχυνση (m/sec2) περίπου 5 φορές από την χειρότερη λακούβα. Για να μετριάσουμε το φαινόμενο και άρα την καταπόνηση πρέπει να τα ανέβει / κατέβει η ρόδα όσο το δυνατόν πιο αργά.
Σπαστικό αλλά χρήσιμο για το αυτοκίνητο.
-
θα συμφωνησω κ εγω με τους προλαλησαντες....γρεναρισμα λιγο πριν κ μετα αφημα φρενου
ps γιατι κορναρουμε????
-
ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΔΩ ΣΑΜΑΡΑΚΙ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΟΦΛΙΑΖΩ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ειναι παντως ωρες ωρες που θα ηθελα να ενσωματωσω στο αμαξι τις πιρουνες που εχουν και τα κλαρκ (τα ανυψωτικα μηχανηματα), να τα χαμηλωνω πριν τα σαμαρακια και να τα ξηλωνωΜμμμμμμ.... πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα...
Ειναι κατι τετοιες περιπτωσεις που χρειαζετε βουρδουλας...
Και όχι μόνο...δυστυχώς.
ps γιατι κορναρουμε????
Μα για να βοηθήσουμε την ανάρτηση να συμπιεστεί πιο ομαλά Υπάρχει κανένας άλλος λόγος;;;
Πάντως στην Καλαμαριά που μένω το φαινόμενο δεν έχει πάρει (ακόμα τουλάχιστον) τις διαστάσεις που έχει πάρει αλλού. Υπάρχουν σαμάρια, αλλά προσωπικά έχω δει μόνο μπροστά σε σχολεία.
Σε μία μόνο περίπτωση (πάλι μπροστά σε σχολείο) υπάρχει ένα απαράδεκτο πράγμα που είναι από το ίδιο υλικό με το οδόστρωμα (ένα απαράδεκτο γκρι γλιστερό πράγμα που κάνει τρύπες παντού ) και είναι κάθετο στον δρόμο και δεν φαίνεται με τίποτα. Αν δεν το ξέρεις... άουτς... -
Analogos ta samarakia, i pernis kombreser ke to dialiis, i me katsavidi ke to ksevidonis, i me kana kalo dinamiti to anatinazis!!
Kala vre pedia ti sto kalo les ke exoume tous telious dromous me tis tromeres efthies...mas vazoun ke samarakia!!!
Edo imaste ghemati anapoda samarakia,kinos tripes,...!!!
Telos pandon ghia na apandiso ke ego stin arxiki erotisi..e go aplos kovo taxitita ,ean prolaveno, ke afin o to freno ligo prin to patima sto samaraki ke paralila vrizo!!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως στην Καλαμαριά που μένω το φαινόμενο δεν έχει πάρει (ακόμα τουλάχιστον) τις διαστάσεις που έχει πάρει αλλού. Υπάρχουν σαμάρια, αλλά προσωπικά έχω δει μόνο μπροστά σε σχολεία.
Σε μία μόνο περίπτωση (πάλι μπροστά σε σχολείο) υπάρχει ένα απαράδεκτο πράγμα που είναι από το ίδιο υλικό με το οδόστρωμα (ένα απαράδεκτο γκρι γλιστερό πράγμα που κάνει τρύπες παντού ) και είναι κάθετο στον δρόμο και δεν φαίνεται με τίποτα. Αν δεν το ξέρεις... άουτς...Πού ακριβώς βρίσκεται το σχολείο (για να προσέχω αν περάσω από εκεί);
-
Και συ Καλαμαριωτης ΜarkVag?
Ναι, ευτυχως εμεις δεν εχουμε πολλα σαμαρακια... αλλα εγω ελα ντε που περναω σχεδον καθημερινα απο τα σαμαρακια του 7/14 δημοτικου σχολειου... (περιοχη του εμπορικου Makro) και μου εχουν σπασει την μεση και το αμαξι (οσο και σιγα να πας, παλι το καταπονεις) Το αστειο ειναι πως σε εκεινο τον δρομο περα του οτι εχεις πολυ καλη ορατοτητα (για να δεις μην σου πεταχτει κανα παιδακι κλπ κλπ...) ποτε δεν τρεχει κανενας (ουτε και ετρεχε πριν τα βαλουν)... αλλωστε ενας δρομακος μες την πολη ειναι... με ποσα να πας ποια?
Σε λιγο θα τους λεμε και ευχαριστω παντως που δεν βαζουν και λωριδες με καρφια....
-
Το σημαντικότερο με τα σαμαράκια είναι να μην πατάς φρένο όταν ακουμπά πάνω σε αυτά ο τροχός!Επίσης να μην έχεις στριμμένες τις ρόδες(όσο γίνεται)
ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ