Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μήπως, έχεις υπόψη σου Αλέξανδρε βάρη κινητήρων;
Είμαι περίεργος να μάθω πόσο πιο βαρύς είναι ο 6κύλινδρος από τον 16...
το κάνεις λίγο λιανά να ρίξω μια ματιά;
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μήπως, έχεις υπόψη σου Αλέξανδρε βάρη κινητήρων;
Είμαι περίεργος να μάθω πόσο πιο βαρύς είναι ο 6κύλινδρος από τον 16...
το κάνεις λίγο λιανά να ρίξω μια ματιά;
Στοιχεία για μάζες κινητήρων δεν έχω βρει δυστυχώς. Η 2.3 8v έχει κανονικά 136 ίππους, btw και πηγαίνει μια χαρούλα αν και δεν είναι ιδιαίτερα αθόρυβη...
Άγγελε, δεν είναι μόνο η διαφορά μάζας (που ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική) αλλά και η κατανομή της, αν σκεφτείς ότι ο Μ103 είναι εξακύλινδρος και λογικά πιο μακρόστενος. Οι 2.6 έχουν περισσότερο 'λιμουζινέ' χαρακτήρα παρά σπορ χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι δεν μπορούν να κινηθούν άνετα πολύ γρήγορα.
Η 2.3-16 είναι αισθητά ελαφρύτερη επειδή ουσιαστικά είναι πρώτης σειράς και πολύ σπάνια είχε A/C και άλλα μπλιμπλίκια που έχουν οι δεύτερης σειράς ενώ, είναι και λιγότερο μονωμένη από τις κανονικές.
tsilis εγραψε
Αλλά με καλύτερη οδική συμπεριφορά.και καλ'υτερη ποιότητα κατασκευής!
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...
Ειδικοτερα για το εσωτερικο της 190 δεν εχω και την πιο καλη αποψη.Δε μου αρεσε καθολου,σε σχεση δε,με την Ε 34 κατα την αποψη μου δεν τιθεται θεμα συγκρισης.Βεβαια η Ε34 ειναι μια κατηγορια πανω αλλα και η W124 τις ιδιες γραμμες ακολουθουσε.
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
tsilis εγραψεΑλλά με καλύτερη οδική συμπεριφορά.και καλ'υτερη ποιότητα κατασκευής!
Δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...
Ειδικοτερα για το εσωτερικο της 190 δεν εχω και την πιο καλη αποψη.Δε μου αρεσε καθολου,σε σχεση δε,με την Ε 34 κατα την αποψη μου δεν τιθεται θεμα συγκρισης.Βεβαια η Ε34 ειναι μια κατηγορια πανω αλλα και η W124 τις ιδιες γραμμες ακολουθουσε.
Koίταξε....
αυτά που έγραψα παραπάνω αναφέροντο στο τεστ των 4Τροχών που επικαλούμαστε..
Ως υπόθεση εργασίας,και έχοντας βάσιμα στοιχεία από τα συγκεκριμένα αναρτησιακά συστήματα,η ΒΜW υστερεί!
Βασικό μείον σε σχέση με τη BMW αποτελεί το τιμόνι της,το οποίο είναι σαφώς χειρότερο
Μην την υποτιμάς την 190...κρατάει καλά στο δρόμο!
Για το εσωτερικό,και εμένα μου αρέσει πολύ η οδηγοκεντρική σχεδίαση της Ε34,αλλά δεν παύει η 190 να είναι καλοφτιαγμένη,και κατά το τότε τεστ,κατά τι καλύτερη από την Ε34...
Ρε παίδες, το συγκριτικό είναι για 75 και ε30 και εμείς ασχολούμαστε όλο με την γκεστ σταρ. Η Μερκ είναι καλό αυτοκίνητο αλλά όχι για να διασκεδάσεις με πίσω κίνηση... Λοιπόν πιστεύω ότι αν έχεις μιρό μπάτζετ και θέλεις να μάθεις να χώνεις, πρέπει να κοιτάξεις για ε21, ε30 ή ασκόνα 1.9.
Λοιπόν, είχα για μεγάλο διάστημα 2 75 (μία 1.6ιε και μία τούρμπο αμέρικα) και οι δύο ήταν καταπληκτικές και δεν μου παρουσίασαν προβλήματα. Η 16 είχε 190.000 χλμ όταν την έδωσα ενώ η Τ. Αμ 105.000. Καμμία δεν ήταν 1ο χέρι. Απο ΒΜ η εμπειρίες που έχω είναι με την 323 ε21 που έχω τώρα. Και από αυτήν είμαι σχετικά ευχαριστημένος, αλλά δεν έχει την σπορ αίσθηση μιας Άλφα...
Το θέμα είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις και πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις. Αφού θέλεις πισωκίνητο αυτοκίνητο σκέψου το εξής. Αν θέλεις να πηγαίνεις γρήγορα σε στριφτερές ανοιχτές διαδρομές, θα ευχαρισηθείς πολύ την 75. Είναι πολύ καλά ζυγισμένη και έχει καταπληκτική πληροφόρηση από το τιμόνι. Αν θές να 'χώνεις' με κατεβάσματα και μετά τέρμα γκάζι σε κλειστές διαδρομές (εμένα αυτό μου αρέσει στα πισωκίηντα) τώτε κοίτα για ΒΜ επιδή το κιβώτιο της 75 θα θέλει συγχρονιζέ 2ης κάθε λίγο και λιγάκι.
Σου το λέω από τώρα ότι Αλφάκιας και άρα θετικά προδιατεθημένος προς την 75. Στην θέση σου λοιπόν θα έψαχνα για μία 75 2.0 ΤΣ (ακόμα και μετατροπή) Είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο και θα σε καλυψει σε κάθε σου ανησυχία.
Αποστάτη
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Αποστάτη
μιλησε κανεις?
Εεε, όχι και αποστάτης... Αυτή τη στιγμή έχω μία Τζούλια Νουόβα σούπερ 1.6 του '76, μία Σπάιντερ 1.6 του '89 και το ΒΜ 323 του '75. Απλά αναφέρθηκα μόνο στις 75 και το ΒΜ γιατί αυτά ενδιαφέρουν τον φίλο.
Once an alfisti, always an alfisti...
Ενταξει,το παλληκαρι ο red_army7 τελει υπο πληρη συνχιση,δειξτε κατανοηση.
Ως κατοχος και ουνο τουρμπο αλλα και πουντο gt μονο απολυτα ικανοποιημενος δηλωνω.
Αρχη μου η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ασφαλεια,οποτε πολυ ισχυη παντα.....
Ειχα και ενα σαρειντ νταιχατσου καποτε,και συνεταιρο ατην τσεπη μου την νταιχατσου.
Ειχα ουνο τουρμπο στα 185 αλογα,με αναλογη αμαρτηση-φρενα κτλ,και επι 1 χρονο συμβιωσης μονο καλα θυμαμαι,δεν κυνδινεψα ΠΟΤΕ,αν και κινουμαι με μεγαλες ταχυτητες,ενω απο βλαβες δεν ξερω τι θα πει,ενα λουφτ μια φορα ρυθμισαμε.....Ασ μην αναφερθω στο γλεντι που σου προσφερε στα φαναρια (να δεις type-r (με τα 240ps)να μετρα αμαξωματα με τις.....ωρες)
Στο πουντο gt τωρα.....
Εδω να δεις αναξιωπιστια......
Το πηρα με καμενη φλαντζα(τοχε πιτσιρικας που το ΕΣΚΙΖΕ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ 1,6 BAR(255ps,ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 135 ΜΑΜΑ(GT3).
Eβαλα την φλαντζουλα και το ΣΚΙΖΩ επι 14 μηνες,καλοκαιρι με 40 βαθμους και 1,5 bar εθνικη 200+ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ.
Α,ναι τσιμπαει λιγο λαδι,αστα να πανε,αλλα αξιζει οταν πατας αμαξια και αμαξια......
Δεν μου εχει μεινει ποτε,και επιτελους κατι χτυπαει μεσα,καποιος πειρος ισως,για να του κανω μια γενικη επισκευη μετα απο 3 ΧΡΟΝΙΑ,χα χα χα χα χα,
Μιλαμε για πληρη αναξιπιστεια,ειδικα στις στροφες,με τα bilstein δεν στριβει καθοοολου λεμε,απλα κανω πλακιτσα στα γαλλακια,ΤΑ ΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ.....
Σχεδον 3 χρονια μετα;
Καλα αυτος γραφει μονος του οτι ειναι αναξιοπιστο και το περναει για αξιοπιστο..
Το classic forum το ειχαμε καθαρο και προβλεπω χαμο τωρα...
http://www.youtube.com/watch?v=k71OcnN05qI
Σανιδα το γκαζι, ορθιο σου λεω τωρα , να χει κοψει καπιστρι, να χει σηκωσει πανι,να σανιδωνει τωρα να δινει, ''τουφα'' το ντουμανι!
Ωραίο θέμα δν το πέτυχα από όταν έγινα μέλος
σήμερα είδα μια ε30 στο καρέλλη στην λαμία δν ήταν καγκουρεμένη είχε τις κλασσικές της ζάντες και φενόταν και καλή αύριο λεπτομέριες .
Ο χρήστης puntogt255ps έγραψε:
Ενταξει,το παλληκαρι ο red_army7 τελει υπο πληρη συνχιση,δειξτε κατανοηση.
Ως κατοχος και ουνο τουρμπο αλλα και πουντο gt μονο απολυτα ικανοποιημενος δηλωνω.
Αρχη μου η ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ασφαλεια,οποτε πολυ ισχυη παντα.....
Ειχα και ενα σαρειντ νταιχατσου καποτε,και συνεταιρο ατην τσεπη μου την νταιχατσου.
Ειχα ουνο τουρμπο στα 185 αλογα,με αναλογη αμαρτηση-φρενα κτλ,και επι 1 χρονο συμβιωσης μονο καλα θυμαμαι,δεν κυνδινεψα ΠΟΤΕ,αν και κινουμαι με μεγαλες ταχυτητες,ενω απο βλαβες δεν ξερω τι θα πει,ενα λουφτ μια φορα ρυθμισαμε.....Ασ μην αναφερθω στο γλεντι που σου προσφερε στα φαναρια (να δεις type-r (με τα 240ps)να μετρα αμαξωματα με τις.....ωρες)
Στο πουντο gt τωρα.....
Εδω να δεις αναξιωπιστια......
Το πηρα με καμενη φλαντζα(τοχε πιτσιρικας που το ΕΣΚΙΖΕ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ 1,6 BAR(255ps,ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 135 ΜΑΜΑ(GT3).
Eβαλα την φλαντζουλα και το ΣΚΙΖΩ επι 14 μηνες,καλοκαιρι με 40 βαθμους και 1,5 bar εθνικη 200+ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ.
Α,ναι τσιμπαει λιγο λαδι,αστα να πανε,αλλα αξιζει οταν πατας αμαξια και αμαξια......
Δεν μου εχει μεινει ποτε,και επιτελους κατι χτυπαει μεσα,καποιος πειρος ισως,για να του κανω μια γενικη επισκευη μετα απο 3 ΧΡΟΝΙΑ,χα χα χα χα χα,
Μιλαμε για πληρη αναξιπιστεια,ειδικα στις στροφες,με τα bilstein δεν στριβει καθοοολου λεμε,απλα κανω πλακιτσα στα γαλλακια,ΤΑ ΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ.....
είσαι τελείως μα τελείως
όσο για αυτά που γράφεις......καλύτερα να μην απαντήσω.
μη κοιμάσαι Άγγελε ........ξύπνα
Αφήστε το να πεθάνει το τοπικό μου μέσα ρε γμτ.
γιατί αγαπητέ μονοφαρε, δεν θέλεις να ασχολούμαστε με ένα ξεκολωξεσχισμενοτουρμποπουντο
the end............στα τάρταρα.
Ο χρήστης puntogt255ps έγραψε:
απλα κανω πλακιτσα στα γαλλακια,ΤΑ ΠΑΤΑΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ.....