-
παιδια θα ηθελα την γνωμη σας και ακομα καλυτερα την συμβουλη σας για το τι αυτοκινητο να αγορασω...!!! αφου επιτελουσ επεισα τον πατερα μου να μου αγορασει αυτοκινητο για να κανω την φοιτητικη μου ζωη ακομα ποιο ευκολη τωρα εχω μεγαλο δειλημα στο τι να του πω να μου αγορασει!! καποιοι μου λενε να παρω Ιαπωνικο (yaris), αλλοι το c3 που ειναι ομορφο αλλοι το peugeot307 και αλλοι μου λενε για μεταχειρισμενο golf κτλ....!!!! Το ποιο σημαντικο βεβαια ειναι οτι ο father διαθετει απο 13000 μεχρι 14500 ευροπουλα, οτι το θελω να ειναι ευκολο και ευελικτο στο παρκαρισμα και στην οδηγηση γιατι μενω στο κεντρο τησ θεσ/νικης αλλα και ασφαλες (οσο γινεται) σε μεγαλους δρομους για να πηγαινω με ασφαλεια χαλκιδικη να βλεπω και τους γονεις!! επισης να εχει και μια καποια ομορφια ωστε να αρεσει και στην εκαστοτε κοπελα που θα μπαινει μεσα!!!!
Ειλικρινα θα ηθελα και θα το εκτιμουσα να μου πειτε την γνωμη σας αφου ειστε γνωστες του θεματος 'αυτοκινητο'!!!ευχαριστω πολυ!!!
-
παιδια θα ηθελα την γνωμη σας και ακομα καλυτερα την συμβουλη σας για το τι αυτοκινητο να αγορασω...!!! αφου επιτελουσ επεισα τον πατερα μου να μου αγορασει αυτοκινητο για να κανω την φοιτητικη μου ζωη ακομα ποιο ευκολη τωρα εχω μεγαλο δειλημα στο τι να του πω να μου αγορασει!! καποιοι μου λενε να παρω Ιαπωνικο (yaris), αλλοι το c3 που ειναι ομορφο αλλοι το peugeot307 και αλλοι μου λενε για μεταχειρισμενο golf κτλ....!!!! Το ποιο σημαντικο βεβαια ειναι οτι ο father διαθετει απο 13000 μεχρι 14500 ευροπουλα, οτι το θελω να ειναι ευκολο και ευελικτο στο παρκαρισμα και στην οδηγηση γιατι μενω στο κεντρο τησ θεσ/νικης αλλα και ασφαλες (οσο γινεται) σε μεγαλους δρομους για να πηγαινω με ασφαλεια χαλκιδικη να βλεπω και τους γονεις!! επισης να εχει και μια καποια ομορφια ωστε να αρεσει και στην εκαστοτε κοπελα που θα μπαινει μεσα!!!!
Ειλικρινα θα ηθελα και θα το εκτιμουσα να μου πειτε την γνωμη σας αφου ειστε γνωστες του θεματος 'αυτοκινητο'!!!ευχαριστω πολυ!!!
-
-
Αλέξανδρε, η επιλογή αυτοκινήτου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα! Έχει σχέση με το ποιο αυτοκίνητο σου αρέσει, ποιός είναι ο τροπος που θα το οδηγείς, τί ακριβώς ζητάς σε θέματα συμπεριφοράς, άνεσης, ποιότητας, επιδόσεων, αξιοπιστίας, εμφάνισης, εξοπλισμού, τιμή μεταπώλησης, κόστος συντήρησης κλπ.
Στην μικρομεσαία κατηγορία και με βάση τον προυπολογισμό σου, θα πρότεινα (χωρίς ΄σειρά προτίμησης):
Clio 1.4 16v
Peugeot 206 1.6 XS
Polo 1.4
Yaris 1.3
και ίσως και Seat Ibiza 1.4 -
ανοιξες ενα απο τα θεματα που ο καθενας θα αρχισει να σου λεει το μακρι και το κοντο του αναλογα με τη σχολη που ανηκει (ιαπωνικη, γαλλικη κτλκτλ!!!!)
Το C3 δεν μου αρεσει και σε καποιο αλλο θρεντ δεν ειχα διαβασει και τα καλυτερα λογια !!
το yaris ειναι ενα καλο και αξιοπιστο αμαξακι
το 206 λέει μονο απο 1400 και πάνω αν και δεν γνωριζω τιμες
αλλα εσυ ως φοιτητης θες ενα μικρο αμαξακι οπως γραφεις, φυσικα με οσο το δυνατον χαμηλη καταναλωση,χαμηλό κόστος συντηρησης και φυσικα να εχει αξιοπρεπεις επιδοσεις (καθοτι νεαροι και βραζει το αιμα μας )..εγω θα σου προτεινα εφοσον προκειται για πρωτο αυτοκινητο σου, να παρεις ενα μεταχειρισμενο ιαπωνικο (πχ starlet το τελευταιο που κυκλοφορησε και σου μενουν και ρεστα!!!)
πάντως μια καλή ιδεα ειναι ενα VTS καινουργιο (νομιζω ειναι κοντα στα χρηματα που δινεις...)ακου και αλλες γνωμες και καλή επιλογη
Α! προς το παρον κατσε διαβασε κανα μάθημα καθοτι η εξεταστική πλησιάζει!!! (οπως κατάλαβες και εγω φοιτητής ειμαι)
-
Αχ ενα τετοιο πατερα εψαχνα και γω αλλα ....
Συμφωνω και για το μακρυ και το κοντο του καθενος μας!!
Λοιπον εγω θα προτεινα:
106 RALLYE 1,6 3Θ AC 12.570,00 €
-
Χμμμ, γιατι οχι ενα Fiat Punto Facelift με 1.4@95hp?
Καλη αξιοπιστια, 5 χρονια εγγυηση, επιδοσεις αντιστοιχες των υπολοιπων, χωρους στην κορυφη της κατηγοριας, ασφαλεια αριστη, best value for money... και χαμηλο κοστος συντηρησης σε σχεση με οσα προαναφερθηκαν.
Βεβαια τωρα αμα θες να τραβας και γυναικες.... λυπαμαι αλλα πες τον πατερα σου να διπλασιασει το ποσο και βλεπουμε
-
Πάντως αν θες κάτι πιο extreme μπορείς να πάρεις ένα μεταχειρισμένο MX5.
-
δε μας λες εσύ τι έχεις υπόψη σου?
-
Peugeot 106 Rallye ή, αν φοβάται ο πατέρας και ο θηλυκός παράγων παίζει μεγαλύτερο ρόλο, περίμενε το φθινόπωρο που θα ανανεωθούν και πάρε 206 1.6XS.
Το Clio 1.4 16V πάντως είναι κορυφή για μένα!
Επίσης πολύ καλές προτάσεις είναι τα
Ford Fiest 1.4
Toyota Yaris 1.3 (έτσι κι έτσι...).Αν έχεις και λίγο όρεξη να το ψάξεις περισσότερο, δες τα
Seat Arosa Sport 1.4 16V
VW Lupo 1.4καθώς και το ολοκαίνουριο
Mazda 2Καλή αγορά και βόλτες!
-
εγώ θα πρότεινα (με σειρά προτίμησης):
1.Honda Jazz (κορυφή της κατηγορίας)
2.Toyota Yaris 1,3 (σταθερή αξία)
3. Citroen C2 (το καινούριο μουτράκι και πολύ καλό απ ότι ακούγεται)
4. Fiat (new)Punto 1,4 (καλή και έντιμη πρόταση).Σπύρος
-
Λοιπόν ας πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
106 RALLYE 1,6 3Θ AC 12.570,00 €
Ναι, αλλά και με ABS, που είναι 1.000% απαραίτητο και βγαίνει 13.870 ευράκια...αλλά μην περιμένεις να ρίξεις πολλές γυναίκες με αυτό... Εκτός αν είναι γυναίκες σαν τις δικές μας εδώ στο φόρουμ, ή αν τις ρίξεις κάτω με το καπώ
Αυτό είναι το κοντό...Όσο για το μακρύ... δες την υπογραφή (που κοστίζει 14.510 ευρώ).
Και όλες οι γυναίκες λένε: Αχ καλέ, τι γλυκούλι... (μέχρι να αρχίσουν οι στροφές... )
Πάντως και το Clio 1,4 αν πάρεις την βασική έκδοση με τα 11.600 ευρώ, νομίζω ότι δεν έχει αντίπαλο. Αν είναι να πάρεις την πιο ακριβή (με 13.600), καλύτερα να πας στους άλλους Γάλλους με το λιονταράκι...
-
και φοιτητής είσαι..και στο κέντρο της θεσσαλονίκης μένεις...ήθελα να ξέρω τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησες να πείσεις τον πατέρα σου..
προσωπικά δεν θεωρώ πως όλος ο κόσμος επιτέλους χρειάζεται και από ένα αυτοκίνητο..ειδικά στην θεσσαλονίκη..ρε ΗΜΑΡΤΟΝ ρεεεεεε και μετά διαμαρτυρόμαστε όταν εμφανίζεται λέει μποτιλιάρισμα..από φοιτητές, συνταξιούχους και κάτι απίθανες νοικοκυρές που μετακινούνται στις 'ώρες του καφέ'
αν υπάρχει κανείς που διατέλεσε φοιτητής και είναι σήμερα στα 30+ παρακαλώ να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από τη φοιτητική περίοδο..και επίσης ας μου πει..φταίνε μήπως λιγάκι και οι γονείς που ενας νέος φοιτητής θεωρεί τα Ε14500 (η ακρίβεια μου αρέσει) απαξιωτικά ως ευρώπουλα?
τίποτα προσωπικό δεν έχω με το παλικάρι..ίσα ίσα, απλά στα δικά μου τα χρόνια που δεν είναι και πολύ μακρινά, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφανείας του πατρός η το αυτοκίνητο της οικογένειας χρησιμοποιούσαμε η κανένα παπί...και μια χαρά περνούσαμε δηλαδή...
τελωσπάντων, περι ορέξεως που λένε....... αφού θα το πάρεις πάρε ένα μικρό αυτοκινητακι να μην σε νοιάζει για χτυπηματα, παρκαρισματα, καταναλώσεις.και με τα 'ευρώπουλα' που θα περισσέψουν κάνε ταξίδια, εκδρομές...αυτά θα σου μείνουν...α ..ναι να μην ξεχάσω...όλα τα αυτοκίνητα πάνε θεσσαλονίκη-χαλκιδική...δεν είναι ανάγκη να έχεις scenic η picasso για να διανύσεις (με 60 το πολύ όπως είναι τώρα οι δρόμοι ειδικά στο πρώτο πόδι) μια τέτοια απόσταση..
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
και φοιτητής είσαι..και στο κέντρο της θεσσαλονίκης μένεις...ήθελα να ξέρω τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησες να πείσεις τον πατέρα σου..αν υπάρχει κανείς που διατέλεσε φοιτητής και είναι σήμερα στα 30+ παρακαλώ να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από τη φοιτητική περίοδο..και επίσης ας μου πει..φταίνε μήπως λιγάκι και οι γονείς που ενας νέος φοιτητής θεωρεί τα Ε14500 (η ακρίβεια μου αρέσει) απαξιωτικά ως ευρώπουλα?
εγω φιλε διατελω ακομα φοιτητης και εχω το γνωστο οχημα (πεζο 2)... για αμαξι ουτε λόγος... το κοστος ειναι απαγορευτικο για εμενα...
αλλα δεν καταλαβαινω. επειδη δηλαδη δεν ειχαν οι προηγουμενοι καποιες ανεσεις πρεπει ουτε εμεις να εχουμε? Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο οτι αν θες αμαξι, δουλεψε τα καλοκαιρια και οποτε αλλωτε μπορεις και παρε ενα χρεπι , για να το χαιρεσαι γιατι θα ειναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!! -
Λαμβάνοντας υπόψη το ποσό που διαθέτεις, η πρότασή μου είναι η εξής: Ford Fiesta 1.6, έκδοση Trend, τρίθυρο. Οι λόγοι είναι απλοί:
α) Είναι πιο γρήγορο από τα 1400άρια.
β) Έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του μαζί με το Clio (αν και θεωρώ πιο ασφαλές το Fiesta για το μέσο οδηγό).
γ) Έχει ακριβές και καλό σε αίσθηση τιμόνι (καθώς η υποβοήθησή του είναι αμιγώς υδραυλική και όχι ηλεκτρο-υδραυλική ή ηλεκτρική).
δ) Έχει μεγάλους εσωτερικούς χώρους για τα δεδομένα της κατηγορίας του.Δυστυχώς δε διαθέτει 'sex appeal'
ΥΓ: Μην πάρεις Peugeot 307 1.4, γιατί είναι 'τα ζώα μου αργά'!
-
Δωσε κατι παραπανω (1000 ευρω) και πηγαινε σε 1600 ΞΑΡΑ η 1600 307... κριμα για τοσο λιγο χρημα να παρεις χειροτερο αμαξι...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
και φοιτητής είσαι..και στο κέντρο της θεσσαλονίκης μένεις...ήθελα να ξέρω τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησες να πείσεις τον πατέρα σου..
αν υπάρχει κανείς που διατέλεσε φοιτητής και είναι σήμερα στα 30+ παρακαλώ να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του από τη φοιτητική περίοδο..και επίσης ας μου πει..φταίνε μήπως λιγάκι και οι γονείς που ενας νέος φοιτητής θεωρεί τα Ε14500 (η ακρίβεια μου αρέσει) απαξιωτικά ως ευρώπουλα?
εγω φιλε διατελω ακομα φοιτητης και εχω το γνωστο οχημα (πεζο 2)... για αμαξι ουτε λόγος... το κοστος ειναι απαγορευτικο για εμενα...
αλλα δεν καταλαβαινω. επειδη δηλαδη δεν ειχαν οι προηγουμενοι καποιες ανεσεις πρεπει ουτε εμεις να εχουμε? Στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο οτι αν θες αμαξι, δουλεψε τα καλοκαιρια και οποτε αλλωτε μπορεις και παρε ενα χρεπι , για να το χαιρεσαι γιατι θα ειναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!ναι κι εγώ εκεί το εστιάζω..αν μπορείς να θυσιάσεις κάτι για να κάνεις ένα όνειρο σου πραγματικότητα ναι..εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο απαραίτητο και δημιουργεί περισσότερα θέματα/προβλήματα από ότι λύνει συνεπώς δεν είναι και ο ορισμός της άνεσης..τελωσπάντων..ας ρωτήσει και τις κατα καιρούς κοπέλες που θα μπαίνουν μέσα γιατί τελικά αυτές είναι η ουσία της υπόθεσης σε αυτή την ηλικία..και σε άλλες ηλικίες επίσης
-
πρωτα πρωτα να σασ ευχαριστησω για τις ιδεες και τις συμβουλες σας! επειτα να ρωτησω γνωμη εχετε για το **mitsubishi colt **καθως και για το rover25! >theios John B
προσωπικά δεν θεωρώ πως όλος ο κόσμος επιτέλους χρειάζεται και από ένα αυτοκίνητο..ειδικά στην θεσσαλονίκη..ρε ΗΜΑΡΤΟΝ ρεεεεεε και μετά διαμαρτυρόμαστε όταν εμφανίζεται λέει μποτιλιάρισμα..από φοιτητές, συνταξιούχους και κάτι απίθανες νοικοκυρές που μετακινούνται στις 'ώρες του καφέ'
θειε,θειε.... πρεπει να σε ενημερωσω οτι οι καιροι αλλαξαν και οτι πλεων το αυτοκινητο για τον φοιτητη δεν ειναι τιποτα παραξενο... ειναι κατι σαν το γαιδουρι στην εποχη του παππου μου!!! και οσο και αν φαινεται περιεργο το αυτοκινητο ειναι χρησιμο γιατι το καλοκαιρι στη χαλκιδικη δεν μπορουμε οι γονεισ μου,ο αδερφος μου και εγω να μοιραζομαστε το αυτοκινητο του μπαμπα εκτος αν παιρνω το αγροτικο και πηγαινω στην παραλια και στα κλαμπακια με αυτο! Επισης αφου μου δινεται η ευκαιρια να εχω αυτοκινητακι για να πηγαινω για καφεδες καθως και να γλιτωνω τα 20 ευροπουλακια των ταξι για πηγαινε ελα μεχρι τα μπουζουκια του αεροδρομιου, θα ημουνα βλακας να μην την αδραξω!!!
Λαμβάνοντας υπόψη το ποσό που διαθέτεις, η πρότασή μου είναι η εξής: Ford Fiesta 1.6, έκδοση Trend, τρίθυρο. Οι λόγοι είναι απλοί:
α) Είναι πιο γρήγορο από τα 1400άρια.
β) Έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του μαζί με το Clio (αν και θεωρώ πιο ασφαλές το Fiesta για το μέσο οδηγό).
γ) Έχει ακριβές και καλό σε αίσθηση τιμόνι (καθώς η υποβοήθησή του είναι αμιγώς υδραυλική και όχι ηλεκτρο-υδραυλική ή ηλεκτρική).
δ) Έχει μεγάλους εσωτερικούς χώρους για τα δεδομένα της κατηγορίας του.Δυστυχώς δε διαθέτει 'sex appeal'
**logikos ** το ειδα το αυτοκινητο στο net και μπορω να πω οτι παρολο το ανυπαρκτο 'sex appeal' με εβαλες σε πολλες σκεψεις και θα παω μεθαυριο να το δω και απο κοντα αλλα να σε ρωτησω και κατι... το ηλεκτρο-υδραυλικο δεν ειναι καλυτερο απο το υδραυλικο τιμονι??? Ευχαριστω που ησουν συγκεκριμενος! τελος να πω οτι πολλοι προτεινατε το clio αλλα δυστυχως η ευτυχως δεν μου αρεσει και να πω οτι το Peugeot 106 και 206 επισης δεν ειναι στις προτιμησεις μου σε αντιθεση με το 307 1.4 που μου κανει 'κλικ' οταν το βλεπω!!! Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ και αν εχετε και αλλες ιδεες και αποψεις θα ηθελα πολυ να τις δω!!!
-
Ante o ka8enas me to kodo tou ... egw 8a pw to makru mou giati odws to dia8etoume makru kala ola ta TOUTOU pou sou proteinan ta paidia alla den boro na katalavw kati .. ekeinos o typos pou sou eipe oti sthn epoxh tou den eixan amaksia ti ton koftei kai tou fenete paralogo ? Epidi den eixe amaksi autos den prepei na exeis kai esu?Tespa ... egw file mou aliexandre kai poluxrone episti8ie file mou 8a goustara to yaris ... vevea to 307 einai aneto kai polu EFEmetzidiko kai polu eurixwro gia ta ekastote gomenakia .. akoma kai 8wrikto na einai h allh 8a thn volepseis!Kati akoma h8ela na pw alla to ksexasa A.. kai to ibiza einai polu wraio .. vlepeis exw polu wraia epixeirhmata e ? ... kai kati teleytaio ... O FOITHTHS EPIVALETAI NA EXEI AMAKSI REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης aliexandros έγραψε:
πρωτα πρωτα να σασ ευχαριστησω για τις ιδεες και τις συμβουλες σας! επειτα να ρωτησω γνωμη εχετε για το **mitsubishi colt **καθως και για το rover25!Μην το σκέφτεσαι το Colt, γιατί θα κυκλοφορήσει το καινούριο μοντέλο μέχρι το τέλος του χρόνου. Για το Rover 25 δεν έχω καμιά ιδιαίτερη άποψη πέρα του ότι θεωρώ τα Rover 'αναξιόπιστα'.
το ηλεκτρο-υδραυλικο δεν ειναι καλυτερο απο το υδραυλικο τιμονι???
Ως επί το πλείστον, ένα υδραυλικό τιμόνι παρέχει καλύτερη αίσθηση από ένα ηλεκτρο-υδραυλικό.
τελος να πω οτι πολλοι προτεινατε το clio αλλα δυστυχως η ευτυχως δεν μου αρεσει και να πω οτι το Peugeot 106 και 206 επισης δεν ειναι στις προτιμησεις μου σε αντιθεση με το 307 1.4 που μου κανει 'κλικ' οταν το βλεπω!!!
Όμως δε θα σου κάνει 'κλικ' κατά το προσπέρασμα!
ΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?