-
Μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις. Πισωκίνητα με πολλά άλογα δε κυκλοφορούν στην ελλάδα πολλά. Εγώ μιλάω για την κατηγορία της κορολα και τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε αυτή. Ενας οδηγός με εμπειρία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς esp. Δε μιλάμε εδώ για Πορσε και φερραρι. Εξάλλου η αισθηση που προκαλεί έτσι και αλλιώς το esp σε ένα οδηγό με ικανότητες είναι παράξενη και σαφώς απογοητευτική. Αμφιβάλει κανείς επ'αυτού? Εξάλλου και στους αγώνες WRC ESP δεν υπάρχει. Τα αυτοκίνητα δε θα πήγαιναν μια και οι οδηγοι θα είχαν αλλάξει επάγγελμα....
-
Και οι ζώνες ασφαλείας χαλάνε, γι'άυτό για σίγουρα μην τις φοράτε
-
Εγώ δε φοράω ζωνη ποτέ έτσι και αλλιώς... Αλλά και πάλι αμα χαλάσει η ζωνη θα στουκάρεις? ΟΧΙ, αν χαλάσει όμως το ESP την έκατσες.. Μη συγκρίνεις τα βλίτα με τα απόβλητα....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις. Πισωκίνητα με πολλά άλογα δε κυκλοφορούν στην ελλάδα πολλά. Εγώ μιλάω για την κατηγορία της κορολα και τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε αυτή. Ενας οδηγός με εμπειρία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς esp. Δε μιλάμε εδώ για Πορσε και φερραρι. Εξάλλου η αισθηση που προκαλεί έτσι και αλλιώς το esp σε ένα οδηγό με ικανότητες είναι παράξενη και σαφώς απογοητευτική. Αμφιβάλει κανείς επ'αυτού? Εξάλλου και στους αγώνες WRC ESP δεν υπάρχει. Τα αυτοκίνητα δε θα πήγαιναν μια και οι οδηγοι θα είχαν αλλάξει επάγγελμα....σίγουρα όχι αλλά για ένα μέσο οδηγό, το ESP θα είναι χρήσιμο σε μια ακραία περίπτωση μια φορά στο τόσο.. Και όταν θα συμβεί αυτή η ακραία περίπτωση εγώ θέλω να έχω όλα τα ηλεκτρονικά που θα με βοηθήσουν.
-
cctop ελπίζω να κάνεις πλάκα ότι δε φοράς ζώνη...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
cctop ελπίζω να κάνεις πλάκα ότι δε φοράς ζώνη...Εντάξει στην εθνική φοράω αμα το θυμηθώ Όμως στην Κάρυστο της Ευβοιας μια πόλη 5.000 κατοίκων που ζω τη ζώνη την έχουμε για διακοσμητικό... Να φανταστείς οτι οι τροχονόμοι στην Κάρυστο κάνουν υπηρεσία με τις πιζαμες τους, καταλαβαίνεις....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
cctop ελπίζω να κάνεις πλάκα ότι δε φοράς ζώνη...
Εντάξει στην εθνική φοράω αμα το θυμηθώ Όμως στην Κάρυστο της Ευβοιας μια πόλη 5.000 κατοίκων που ζω τη ζώνη την έχουμε για διακοσμητικό...
Έτσι έκανε και ένας γνωστός μου και σε πρόσφατη σύγκρουση ΜΕΣΑ στην πόλη όπου δεν φορούσε ζώνη, κατάφερε να σπάσει το μήλο του (την άκρη του μηριαίου οστού από την μεριά της λεκάνης) επειδή στήριξε στο πόδι του, όλο το βάρος του σώματός του για να μη σπάσει τα μούτρα του στο παρμπρίζ.
Ναι δε χρειάζεται η ζώνη ασφαλείας στην πόλη, καθόλου... -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Μιλάμε για νορμαλ καταστάσεις. Πισωκίνητα με πολλά άλογα δε κυκλοφορούν στην ελλάδα πολλά. Εγώ μιλάω για την κατηγορία της κορολα και τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε αυτή. Ενας οδηγός με εμπειρία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς esp. Δε μιλάμε εδώ για Πορσε και φερραρι. Εξάλλου η αισθηση που προκαλεί έτσι και αλλιώς το esp σε ένα οδηγό με ικανότητες είναι παράξενη και σαφώς απογοητευτική. Αμφιβάλει κανείς επ'αυτού? Εξάλλου και στους αγώνες WRC ESP δεν υπάρχει. Τα αυτοκίνητα δε θα πήγαιναν μια και οι οδηγοι θα είχαν αλλάξει επάγγελμα....- Ο έμπειρος οδηγός δεν περνάει από δρόμους που για τον x/y λόγο (λάδια, πάγος) γλυστράει; Μπροστά στον έμπειρο οδηγό αποκλείεται να πεταχτεί ζώο/παιδί/γιαγιά/κτλ και να χρειαστεί να κάνει κίνηση αποφυγής;
- Στους αγώνες WRC (και όχι μόνο) δεν υπάρχουν ούτε αερόσακοι ούτε ABS. Αυτό σημαίνει ότι είναι περιττά στα καθημερινά αυτοκίνητα τύπου corolla;
Δεν υπερασπίζομαι την υποχρεωτική τοποθέτηση ESP, αλλά να μην φθάσουμε στο άλλο άκρο
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Εγώ δε φοράω ζωνη ποτέ έτσι και αλλιώς... Αλλά και πάλι αμα χαλάσει η ζωνη θα στουκάρεις? ΟΧΙ, αν χαλάσει όμως το ESP την έκατσες.. Μη συγκρίνεις τα βλίτα με τα απόβλητα....ποιό είναι το απόβλητο, το ESP? Μάλλον έχεις άγνοια περι τίνος πρόκειται
Aν σου χαλάσει το ABS στουκάρεις? Μήπως να καταργηθούν και τα σερβόφρενα? Αν χαλάσουν μένεις χωρίς φρένα κ.ο.κ
Το esp ειναι πολύτιμο σύστημα, έχει σώσει ζωές και θα σώσει ακόμα περισσότερες, όπως και το abs. Ας είμαστε λίγο πιο ώριμοι στη συμπεριφορά μας.
ΥΓ. Δείτε αυτό το βιντεάκι απο 5th gear, ειναι ενδεικτικό:
Youtube VideoΥΓ2. Μήπως δεν μπαίνεις σε airbus και ταξιδεύεις με dakotes?
-
Ωρέ παιδιά τη γνώμη μου είπα. Δε θέλω esp τι να κάνουμε τώρα? Με το ζόρι παντριά? Είμαι άσχετος επειδή δε θέλω esp? O LOEB άσχετος είναι και αυτός που δε θέλει esp? Βρε τι ειν' τούτοι βρε?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΥΓ. Δείτε αυτό το βιντεάκι απο 5th gear, ειναι ενδεικτικό:
Youtube VideoΥΓ2. Μήπως δεν μπαίνεις σε airbus και ταξιδεύεις με dakotes?
Το ότι καταφέρνει το τελευταίο σλαλομ η Χ-type είναι καταπληκτικό! Αυτό νομίζω θα έπρεπε να πείσει και τους πιο δύσπιστους (ακόμη και τον...Λεμπ! ). Στο επόμενό μου αυτοκίνητο (αν μπορέσω να βρω κάποιο...γιατί μιλώ για μεταχειρισμένο....) θα επιδιώξω να έχει!
(ΥΣ: Δεν έχω και ABS δυστυχώς.... . Στο στεγνό λόγω καλύτερων φρένων από ό,τι χρειάζεται ουσιαστικά το αυτοκίνητο δεν έχω πρόβλημα, στο βρεγμένο όμως είναι μεγάλη έλλειψη... )
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ωρέ παιδιά τη γνώμη μου είπα. Δε θέλω esp τι να κάνουμε τώρα? Με το ζόρι παντριά? Είμαι άσχετος επειδή δε θέλω esp? O LOEB άσχετος είναι και αυτός που δε θέλει esp? Βρε τι ειν' τούτοι βρε?Πάντως ζώνη φοράει
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
-
'Ενα αυτοκίνητο με σωστό setup χρησιμοποιεί το ESP στο ελάχιστο.
Όμως, λαμβάνοντας υπ'όψη την ποιότητα της ελληνικής ασφάλτου, την ποιότητα των οδηγών και των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, το ESP αποτελεί σημαντικό στοιχείο ασφάλειας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα εν λόγω συστήματα έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο τρόπο λειτουργίας τους νομίζω ότι είναι βασικό στοιχείο εξοπλισμού ασφαλείας.
Και ασε το LOEB να λέει....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ενας οδηγός με εμπειρία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς esp.Εγώ που έχω το μυαλό πάνω από το κεφάλι, μόλις πήρα το δίπλωμα και ο μπαμπάς μου πήρε αυτοκίνητο, μπορείς να πεις ότι το ESP μου είναι περιττό?
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ωρέ παιδιά τη γνώμη μου είπα. Δε θέλω esp τι να κάνουμε τώρα? Με το ζόρι παντριά? Είμαι άσχετος επειδή δε θέλω esp? O LOEB άσχετος είναι και αυτός που δε θέλει esp? Βρε τι ειν' τούτοι βρε?Eσύ δεν λες απλά την άποψή σου αλλά βγάζεις και άχρηστο κάθε ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας...
Ο Λεμπ δεν το θέλει ε; Ε άμα το λέει ο Λεμπ να μην το βάλουμε.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ενας οδηγός με εμπειρία μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς esp.
Εγώ που έχω το μυαλό πάνω από το κεφάλι, μόλις πήρα το δίπλωμα και ο μπαμπάς μου πήρε αυτοκίνητο, μπορείς να πεις ότι το ESP μου είναι περιττό?
τι δηλαδή πάει το καροτσάκι;;;
Μου αρέσει που μερικοί εδώ μέσα - και χωρίς να ξέρω τις ικανότητες του cctop- την έχουμε δει πιλότοι..
-
τι αλλο θα διαβασουμε....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι αλλο θα διαβασουμε....απλά ο καθένας λέει ότι του...........
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Ωρέ παιδιά τη γνώμη μου είπα. Δε θέλω esp τι να κάνουμε τώρα? Με το ζόρι παντριά? Είμαι άσχετος επειδή δε θέλω esp? O LOEB άσχετος είναι και αυτός που δε θέλει esp? Βρε τι ειν' τούτοι βρε?Φανταζομαι ουτε σε αεροπλανα θα ανεβαινεις... γιατι αυτα τα συστηματα εκει ειναι κατα εκατονταδες... ασε που η ζωνη ειναι υποχεωτικη....
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007