-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
4ον το μεγαλυτερο σημαδι πολιτισμου ειναι το πως φερονται οι ικανοι και λογικοι (ανθρωποι δηλαδη) στους λιγοτερο ικανους/λογικους (ζωα πχ, αλλα και ατομα με ειδικες αναγκες που η ζωη τους ειναι δυσκολη γιατι στην χωρα μας κανεις δεν προβλεπει για αυτους).
δεν καταχράζεσαι αυτή την ελάχιστα 'μέριμνα' που τους προσφέρει η πολιτεία. Που να γίνεται ο χαμός.
και τα συγχαρητήριά μου για τα 4 πρώτα σημεία της δημοσίεσής σου. Αν και ιδιαίτερα ευαίσθητος πολίτης, δεν θεωρώ εαυτόν αθώα περιστερά και είμαι μάλλον ευθυνόφοβος για να φιλοξενήσω ζωάκια [όχι πως έχω χώρο αλλά λέμε].
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
1ον εχω τρακαρει για να αποφυγω γατι. Εβαλα το αυτοκινητο μεσα σε μια πυλωτη γιατι δεν προλαβαινα να σταματησω και να μην το πατησω, δυστυχως η πορτα της πυλωτης ηταν κλειστηΜπράβο! το ίδιο θα έκανα και εγώ.
2ον εχω μαζεψει μεχρι τωρα 3-4 γατακια και ισαριθμα κουταβακια απο τον δρομο και τους εχω βρει σπιτι.
Και τα 2 σκυλιά που έχω, τα έχω μαζέψει από τον δρόμο.
3ον εχω σπασει τα μουτρα ενος που ερχοταν απο πισω μου και μου ειπε (οταν καρφωθηκα στα φρενα για να αποφυγω γατακι μηνων) οτι επρεπε να ειναι αυτος μπροστα μου για να το βαλει σημαδι να το κανει κομματια (επι λεξη).
Και πάλι μπράβο.
-
Να σας αναφέρω τι μου έτυχε την πρώτη μέρα που πήρα το 206.
Ήμουνα με ξάδερφό μου για βόλτα (καταλαβαίνετε τώρα...καινούριο αυτοκίνητο και καλά... ). Ξαφνικά, ώρα περίπου 9 (σκοτάδι) και ενώ πήγαινα με 40-50 (ήμουν μέσα στην Καλαμαριά) αντιλάμβάνομαι μαύρη γάτα να τρέχει από το απέναντι ρεύμα για να περάσει το δρόμο και να είναι σχεδόν μπροστά στο αυτοκίνητο. Χώρος για φρένο δεν υπήρχε (αν φρενάριζα και το γατί συνέχιζε να τρέχει, θα το είχα λιώσει με την ρόδα και συν τοις άλλοις θα έπεφτε πάνω μου ο από πίσω), άρα πατάω γκάζι και κόρνα με την ελπίδα να περάσω και να σταματήσει το τρέξιμο η γάτα... όμως το γατί δεν σταμάτησε... Όταν οι τροχιές μας πλησιάζαν ήταν περίπου μπροστά από την πόρτα του οδηγού... και τότε ΠΗΔΗΞΕ και έπεσε πάνω στο πίσω τζάμι... Ευτυχώς με τον καθρέφτη μου το είδα να φεύγει σώο (έτσι φάνηκε τουλάχιστον), ενώ μετά από λίγο που σταμάτησα είδα ότι κι εγώ δεν είχα πάθει τίποτα, οπότε με τον ξάδεφό μου λυθήκαμε στα γέλια... Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες κανενός είδους...
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εκνευρίζομαι όταν ακούω 'ανθρώπους' να περηφανεύονται που πάτησαν κάποιο ζωντανό... Τους εύχομαι να πάθουν το ίδιο από νταλίκα...
Ζώο στο σπίτι δεν έχω, γιατί αφενός μένω σε διαμέρισμα (πιστεύω πως οποιοδήποτε ζώο στο διαμέρισμα καταπιέζεται και είναι έξω από το περιβάλλον του) και αφετέρου ούτε εγώ, αλλά ούτε ο αδερφός μου είμαστε σπίτι για πάνω από 3 ώρες την ημέρα, οπότε ποιος θα το φροντίζει... Θα ήταν διαφορετικά αν είχα κήπο...
-
Τι μου θυμησες τωρα....
Στον Ρεντη μεσα σε ενα στενακι, ενω πηγαινα αργα, πεταγεται ενα γατι μπροστα μου. Μαλλον θα προλαβαινα να σταματησω, αλλα δεν χρειαστηκε γιατι μολις ειδε το γατι το αυτοκινητο, κανει ενα αλμα επιτοπου και καταληγει πανω στο καπω. Οταν σταματησα, το γατι ηταν πανω στο καπω, με τα 4 ποδια απλωμενα για να κρατηθει, και με κοιταγε μεσα στο αυτοκινητο. Μετα σηκωθηκε και εφυγε. Μου πονεσε η κοιλια μου απο το γελιο.... -
Εγώ θυμάμαι γατί να περνάει ΚΑΤΩ από το αυτοκίνητο! Ναι, ανάμεσα στις εμπρός και τις πίσω ρόδες!
Πάντως γνωστός μου τράκαρε με φασιανό με πάνω από 150. Εκεί να δείτε ζημιά...
-
καλά το φασιανό που τον πέτυχε?
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
HΡΕΜΗΣΕ ΟΥΖΟ!!!
Tι ηρέμησε, για γέλια είναι. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να έρθει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Φαντάσουν να πηγαίνεις με 70 χλμ με μηχανή και να έρθει ιπτάμενος σκύλος πάνω σου. Ετσι έγινε.
ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ silvertommy,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
και για να το παμε και λιγο πιο περα............ποια η διαφορα του να σκοτωνει καποιος ζωο με το αυτοκινητο [σκοπιμα εννοω] και ποια η διαφορα να το σκοτωνει ντυμενος με την φορμα παραλλαγης και το ντουφεκι στο χερι;;;;;;;;;;;;;;
ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ,ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
ΕΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΑ 'ΒΓΕΙΣ' ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ,ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ(ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΦΑΖΩΝΤΑΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΟΥ.
ΑΥΤΑ. -
στην χαλκιδικη γνωστος μου ειχε χτυπησει ελαφι το οποιο μαλλον την γλυτωσε [τουλαχιστον εφυγε τρεχοντας απο το σημειο εκεινο]..
ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΖΑΡΚΑΔΙ(ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ) ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕ,ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΖΑΡΚΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ 'ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ'ΖΩΟ. -
Ο σεβασμος των αλλων μορφων ζωης απο τον ανθρωπο ειναι ενδειξη πολιτισμου και η θανατωση αυτων μονο ενεργωντας αμυντικα ή ακουσια μπορει να ειναι αποδεκτη.
Στην επισημανση μου αυτη δεν συμπεριλαμβανω την θανατωση ζωων για την καλυψη διατροφικων αναγκων του ανθρωπου οταν αυτη γινεται ελεγχομενα και οργανωμενα με ανωδυνη για αυτα μεθοδο.....φυσικα για το κυνηγι ουτε λογος.........πιστευω οτι η, παλαιοτερων εποχων, θεμιτη αναγκη των ανθρωπων για επιβιωση μετεξελιχθηκε στην συγχρονη εποχη σε ενα βαρβαρο ''σπορ''.
αλλωστε μονο ο ανθρωπος σημερα κυνηγα για ''διασκεδαση'' γιατι αυτος ειναι το μεγαλυτερο κτηνος απο ολα!!!!!
οι φιλοι συνφορουμιτες κυνηγοι μπορουν αν θελουν να τοποθετηθουν αλλα ας μην παρεξηγηθουν απο τα γραφομενα μου γιατι στα ''κτηνη'' συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου γιατι στην ουσια και ο ανθρωπος αποτελει [κατα την γνωμη μου] μερος της πανιδας της γης και δεν ειναι κατι το σπεσιαλ που το εστειλε καποιος στην γη για να κηδεμονευει ολους τους αλλους οργανισμους..απλα η εξελιξη του ηταν διαφορετικη και τελικα κυριαρχησε!!!!!
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΕΞ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ.
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ(Η ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ) ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ(ΝΟΜΙΖΩ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ(ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)
ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΣ -
πριν χρονια θυμαμαι , δημοσιευμα εφημεριδας , για καποιον φανταρο στο βολο που τον βρηκαν κυριολεκτικα χαλκομανια στην ασφαλτο,η οτι βρηκαν τελικα. η εφημεριδα εγραφε οτι το παιδι εκανε οτο στοπ , ενα αυτοκινητο τον παρεσειρε και οι υπολοιποι περνουσαν πανω του για τον απλο λογο τον θεωρουσαν οτι ειναι ζωο.
εχετε δει σκυλο να σφαδαζει στην ασφαλτο και να τρεχει το αιμα;
προς τον hunter ΄, ο δικος μου παπους εκτος απο το κηνυγι ειχε και ενα αλλο περιεργο χομπι , με την παρεα του εκλεβαν κοριτσια και τα ατιμαζαν,λες να μου δινει αλλοθι και να το κανω οικογενειακη παραδοση;
η οικογενεια μου δεν τρωει κρεας, και το πανηλιθιο εβραικο εθιμο του αρνιου το πασχα απλα σε μας δεν υφισταται.
το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι οταν φιλοξενουμε φιλους απο το εξωτερικο , το σοκ που παθαινουν με τα αδεσποτα και τα σκοτωμενα στους δρομους . εχω σκεφτει ενα παγκοσμιο μπουκοταζ του ελληνικου τουρισμου γιατι ο ελληνας μονο στην τσεπη ποναει.
θυμαστε την περιφημη ελληνικη φιλοζωικη στην ιερα οδο; το αουσβιτς των αδεσποτων;
τα προβληματα στο κεντρο πτηνων στην αιγινα; στη σαλαμινα το ζευγαρι που φιλοξενουσε αδεσποτα και τους εδιωξαν κακην κακως οι μεσες ελληνιδες ξιγκατες νοικοκυρες ; επειδη ηταν βρωμικα , αυτες οι ιδιες που οταν μπαινουν στην θαλλασα κατουρανε , και το παιδακι σου παιζει διπλα , αυτες που καταφεραν η ελληνικη δημοκρατια να εχει νομο που να απαγορευει να εχεις τον σκυλο σου στην παραλια, η χωρα με την παγκοσμια πρωτια σε περιεκτικοτητα θαλασσινου νερου σε ουρα 3 μετρα απο την ακτη.
κατα τα αλλα ολοι ειμαστε περιφανοι για τους αρχαιους μας προγονους, λες και πραγματι ειμαστε απογονοι των ελληνων. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΕΞ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ.
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ,ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ(Η ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ) ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΣ.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ(ΝΟΜΙΖΩ)ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ(ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ)
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΣθα προτιμουσα να μην συνεχισω επι του θεματος γιατι οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες και δεν υπαρχει περιθωριο συγκλισης.......αρα το μονο που μπορει να καταφερουμε υποστηριζοντας τες ειναι τελικα να τσακωθουμε και ειναι κατι που δεν θα το ηθελα.
παρακολουθω τις δημοσιευσεις σου και μπορω να πω οτι συμφωνω με τον γενικοτερο τροπο σκεψης σου .......δεν θα ηθελα λοιπον η διασταση αποψεων στο συγκεκριμενο θεμα να γινει αιτια αντιπαραθεσεων μεταξυ μας.
τοποθετηθηκαμε και οι δυο στο θεμα και ας σταματησουμε εδω.
και εσυ με στεναχωρησες λιγο ......αλλα ηταν αναμενομενη η αντιδραση σου...........και μαλλον πιο ηπια [ευτυχως] απο οσο ισως θα περιμενα.
να εισαι καλα.
φιλικα.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
καλά το φασιανό που τον πέτυχε?Πριν από πάρα πολλά χρόνια, κάπου στη Γιουγκοσλαβία, όταν κατέβαινε από τη Γερμανία. Δεν έμειναν και πολλά από το πουλί (γέμισε πούπουλα η μηχανή), αλλά ούτε και από τη μάσκα της Μερσεντές έμεινε τίποτα...
-
Εγώ έχω βρει στο παρτέρι κάτω από το γραφείο μου ένα κάπως μικρό σκυλάκι ξεπαγιασμένο, πεινασμένο και φοβισμένο. Είχε περάσει όλο το Σαββατοκύριακο (ήταν οι μέρες που έριξε και χιόνι στα Χανιά) εκεί. Το τάισα για να πάρει λίγες δυνάμεις και το έδωσα στη Φιλοζωική, να του κάνουν εμβόλια, στείρωση και να του βρουν έναν ιδιοκτήτη.
Πραγματικά, όποιος σκορπάει αδέσποτα ζώα στο δρόμο είναι φοβερά ηλίθιος.
-
αλλωστε μονο ο ανθρωπος σημερα κυνηγα για ''διασκεδαση'' γιατι αυτος ειναι το μεγαλυτερο κτηνος απο ολα!!!!!Προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω από πού κι ως πού είναι διασκέδαση να σκοτώνω ένα τρομαγμένο ζώο που δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Θα μου πεις 'εδώ τρως κρέας, δεν είσαι λιγότερο κτήνος'. Σίγουρα. Αλλά και χόρτα να έτρωγα, κι αυτά τα καημένα τα φυτά ζωή έχουν και τα θανατώνουμε για να τα φάμε. Αλλά άλλο η κάλυψη διατροφικής ανάγκης κι άλλο η 'αναψυχή'.
-
Στην ερώτηση αν είναι σωστό να σκοτώνεις ένα ζώο για να το φας η απάντηση είναι μάλλον απλή: Είναι νόμος της φύσης, το ίδιο κάνουν και τα ίδια τα ζώα οπότε γιατί όχι κι εμείς; Και μάλιστα το κυνηγούν κιόλας για να το σκοτώσουν οπότε είναι και 'τρομαγμένο που δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί' μέχρι να πεθάνει. Και μη μου πείτε ότι μπορούμε να γίνουμε φυτοφάγοι γιατί με αυτή τη λογική όλα τα σαρκοβόρα ζώα θα έπρεπε να έχουν εκλείψει, ή να μην έχουν καν υπάρξει.
Από την άλλη θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο να προκαλείς ανώφελη αγωνία στο ζώο πριν το σκοτώσεις μόνο και μόνο για 'διασκέδαση', όπως έκαναν οι άγγλοι 'αριστοκράτες' με το 'κυνήγι της αλεπούς'. Οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους κυνηγούς που κυνηγούν με τουφέκια (οι παγίδες είναι άλλο πράγμα), αφού τελικά το τρώνε το ζώο και δεν υποφέρει, αν και δεν έχω κυνηγήσει ποτέ μου και ούτε πρόκειται αφού δε μου αρέσει η ιδέα.
-
[ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΕΞ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΕΣθα προτιμουσα να μην συνεχισω επι του θεματος γιατι οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες και δεν υπαρχει περιθωριο συγκλισης.......αρα το μονο που μπορει να καταφερουμε υποστηριζοντας τες ειναι τελικα να τσακωθουμε και ειναι κατι που δεν θα το ηθελα.
παρακολουθω τις δημοσιευσεις σου και μπορω να πω οτι συμφωνω με τον γενικοτερο τροπο σκεψης σου .......δεν θα ηθελα λοιπον η διασταση αποψεων στο συγκεκριμενο θεμα να γινει αιτια αντιπαραθεσεων μεταξυ μας.
τοποθετηθηκαμε και οι δυο στο θεμα και ας σταματησουμε εδω.
και εσυ με στεναχωρησες λιγο ......αλλα ηταν αναμενομενη η αντιδραση σου...........και μαλλον πιο ηπια [ευτυχως] απο οσο ισως θα περιμενα.
να εισαι καλα.
φιλικα.
ΣΩΣΤΟΣ ΑΛΕΞΗ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.
-
Ερωτηση 1η
Αν παρουμε σαν δεδομένο οτι χτυπήσαμε ένα σκύλο ή μία γάτα στην πόλη και δεν πέθανε αλλά τραυματίστηκε, τι κάνουμε μετά? Πρεπει να ομολογήσω οτι είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου να χτυπήσω ένα ζώο.- Θα το αφήσετε και θα φύγετε?
- Θα το βάλετε μέσα στο αμάξι και θα το πατε σε γιατρό ή στο σπίτι σας για περίθαλψη? (παρολο που μπορεί να λερώσει με αίματα το αμάξι σας?)
Υπάρχουν τηλέφωνα ανάγκης που μπορούμε να καλέσουμε για να έρθουν να το μαζέψουν? Εγώ π.χ. έχω το τηλέφωνο μιας οικογενειακής φίλης μας που έχει αφιερώσει την ζωή της στα ζώα, οποτε άν τύχει κατι τετοιο σκέφτομαι να την πάρω επιτόπου να έρθει να το μαζέψει ή να του κάνει ευθανασία.
Ερώτηση 2η
Ποια είναι η σωστή αγωγή εαν μας τύχει στην εθνική? Εαν το ζώο ζει το παρατάμε τραυματισμένο και συνεχίζουμε το ταξίδι μας?
Εαν το σκοτώσουμε κατεβαίνουμε και το πάμε στην άκρη? Το ξέρω οτι αυτό είναι το σωστό για να μην γίνει καποιο ατύχημα, αλλά πιστεύω οτι δεν θα αντέξω να κάνω τετοια δουλειάΝα πω και κατι τελευταίο πανω στο θέμα? Πιστεύω οτι οι περισσότεροι εδώ όταν πάμε εκδρομούλα και περνάμε με δρόμους με στροφιλίκια χαιρόμαστε και αρχίζουμε να οδηγούμε όπως σε καποια ειδική. Εχετε στο μυαλό σας οτι μπορεί να πεταχτεί καποιο ζώο? (αλεπου, σκατζόχοιρος κλπ) Αφήνετε μία πατηνή φρεναρίσματος? Δεν περιμένω απάντηση. Ελπίζω την επόμενη φορά να το πράξετε.
-
Χαρακτηριστικό (πρός αποφυγή ! ) παράδειγμα είναι η περίπτωση συνεργείου διαγράμμισης (μάλλον στην ... Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών)
που , οι ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ , αντί να πάρουν το άψυχο σώμα ενός σκύλου από την άσφαλτο και να το ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΑΠΛΑ
ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ , ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ , ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ , ΟΙ
ΚΡΕΤΤΙΝΟΙ .Η φωτογραφία του άτυχου , διαγραμμισμένου αυτού ζώου, είχε
δημοσιευθεί σε αρκετά Μ.Μ.Ε. (νομίζω και στους 4Τ) , και ήταν η αποθέωση
του ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ .Παράκληση , σε όποιο μέλος του Forum , μπορεί να βρεί , ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ την πιό πάνω αναφερόμενη φωτό .
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Πρεπει να ομολογήσω οτι είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου να χτυπήσω ένα ζώο.Εμένα μου έχει συμβεί 2 φορές . Την 1η φορά το σκεφτόμουν για μια βδομάδα, τη 2η το είδα πιο στωικά. Και τις 2 φορές η γάτα μετά ήταν σε κατάσταση να κινηθεί από μόνη της (την είδα από τον καθρέφτη να φεύγει κουτσαίνοντας) οπότε δε σταμάτησα γιατί θεώρησα ότι δεν θα την έβρισκα έτσι κι αλλιώς. Ελπίζω τελικά και τα 2 γατιά να επέζησαν. Εννοείται ότι δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα για να το αποφύγω. Σημειωτέον ότι έχω κοντέψει να τρακάρω για να αποφύγω γατί.
Εχετε στο μυαλό σας οτι μπορεί να πεταχτεί καποιο ζώο?
Ή ακόμα χειρότερα άνθρωπος!!
Αφήνετε μία πατηνή φρεναρίσματος?
Πάντα! Αλλιώς θα ήμουν ακόμα στα δικαστήρια με βοσκό ο οποίος πέρναγε το κοπάδι του απέναντι αμέσως μετά από έξοδο στροφής! Τελικά τη γλιτώσαμε και οι δύο με μια γερή λογομαχία.
Οδήγηση και Κατοικίδια