-
Λοιπόν θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με τον τρόπο που ''κλείνεις'' ένα αυτοκίνητο!
Πρίν από τρεις μήνες αποφάσισα να αγοράσω το MAZDA 3 sedan
Αφού εδωσα την προκαταβόλή (1000 €) την επομένη από την αντιπροσωπία μου είπαν πως δεν υπάρχει το χρώμα που ήθελα και θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τα μέσα Απριλίου! Δεν μπόρούσαν να το ξέρουν γιατί δεν λειτουργούσε το online συστημα! (Ηταν όντως έτσι, το τσέκαρα) Και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάρω τα χρήματα μου πίσω! Μιας και δεν ήταν επείγον για μενα ειπα να περιμένω!
Ολα καλα μεχρι έδω!
Πέρασε ο καιρός .... κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο... εφτασε το καραβι...
και μου λένε πως αμέσως μέτα το Πάσχα θα ειναι προς παραδοση το αυτοκίνητο! Για το λόγω αυτο να πάω να τους δώσω τα υπόλοιπα χρήματα και να υπογραψω την χρηματοδότηση προκειμένου να εκτελωνιστεί και να το παραλάβω!Είναι λόγικό Αυτο?
Στην οικογένεια έχουμε αγοράσει 4 αυτοκίνητα και κάθε φορά πληρώναμε όταν παίρναμε το αυτόκίνητο!
Λογικό δεν είναι????
Εκνευρίστικα από την αναμονή και δεν είμαι διατεθειμένος (μάλλον και λίγο απο πεισμα) να μη ους δώσω δεκάρα πριν έρθει το αυτοκίνητο!!!!
Εκτός αυτού σκευτομαι μη πάει και τίποτα άλλο στραβα και την πατήσω!!!Την αποψή σας PLEASE!!!!!!
-
Λοιπόν θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με τον τρόπο που ''κλείνεις'' ένα αυτοκίνητο!
Πρίν από τρεις μήνες αποφάσισα να αγοράσω το MAZDA 3 sedan
Αφού εδωσα την προκαταβόλή (1000 €) την επομένη από την αντιπροσωπία μου είπαν πως δεν υπάρχει το χρώμα που ήθελα και θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τα μέσα Απριλίου! Δεν μπόρούσαν να το ξέρουν γιατί δεν λειτουργούσε το online συστημα! (Ηταν όντως έτσι, το τσέκαρα) Και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάρω τα χρήματα μου πίσω! Μιας και δεν ήταν επείγον για μενα ειπα να περιμένω!
Ολα καλα μεχρι έδω!
Πέρασε ο καιρός .... κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο... εφτασε το καραβι...
και μου λένε πως αμέσως μέτα το Πάσχα θα ειναι προς παραδοση το αυτοκίνητο! Για το λόγω αυτο να πάω να τους δώσω τα υπόλοιπα χρήματα και να υπογραψω την χρηματοδότηση προκειμένου να εκτελωνιστεί και να το παραλάβω!Είναι λόγικό Αυτο?
Στην οικογένεια έχουμε αγοράσει 4 αυτοκίνητα και κάθε φορά πληρώναμε όταν παίρναμε το αυτόκίνητο!
Λογικό δεν είναι????
Εκνευρίστικα από την αναμονή και δεν είμαι διατεθειμένος (μάλλον και λίγο απο πεισμα) να μη ους δώσω δεκάρα πριν έρθει το αυτοκίνητο!!!!
Εκτός αυτού σκευτομαι μη πάει και τίποτα άλλο στραβα και την πατήσω!!!Την αποψή σας PLEASE!!!!!!
-
Παρακαλώ όσοι γνωρίζουν να απαντήσουν ΑΜΕΣΑ στο παρακάτω θέμα:
Φίλη μου έχει παραγγείλει από το Μάϊο ένα Vw Golf 1.4 GT από γνωστό dealer της VW στην Αττική. Μαζί με την παραγγελία του έδωσε προκαταβολή 1.000 €.
Η ημερομηνία παράδοσης πέρασε από σαράντα κύματα και ο dealer φάνηκε σε κάποιο σημείο αναξιόπιστος. Ενώ είχε πει ημερομηνία παράδοσης μέχρι τέλος Ιουλίου, τελικά το αυτοκίνητο θα παραδιδόταν αρχές Οκτωβρίου!
Η φίλη μου πήγε στο συγκεκριμένο dealer γιατί το αυτοκίνητο έχει κάποια extra (ηλιοροφή κτλ) πράγμα που σήμαινε ότι εφόσον δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο με το συγκεκριμένο εξοπλισμό και χρώμα έπρεπε να γίνει παραγγελία και συν τοις άλλοις της έκανε και καλύτερη προσφορά από άλλους dealers.
Για να μην πολυλογώ, στάθηκε τυχερή και βρέθηκε ένα 3θυρο με το επιθυμητό χρώμα και εξοπλισμό αντί του 5θυρου που ήταν η αρχική παραγγελία, έχει ήδη παραχθεί και το αυτοκίνητο μεταφέρεται αυτή την εβδομάδα από Γερμανία -> Ελλάδα.
Το αυτοκίνητο θα αγοραστεί μετρητοίς. Ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες, ο dealer ενημερώνωντας τη φίλη μου για το ευχάριστο γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι προ των πυλών, άρχισε να της ζητάει να εξοφλήσει το αυτοκίνητο προτού αυτό εκτελωνιστεί με την αιτιολογία ότι θα εκτελωνιστεί στο όνομά της!
Δηλαδή συγγνώμη ρε παιδιά... Ποιο το νόημα να τα σκάσει κανείς νωρίτερα χωρίς να έχει το αυτοκίνητο στα χέρια του? Δηλαδή στερείται η εταιρεία κεφαλαίων για να κάνει τον εκτελωνισμό? Ή μήπως δεν θέλει να δεσμεύσει τα κεφάλαιά της? Αυτή δεν είναι η έννοια της αντιπροσωπείας? Εγώ ξέρω πως με τη παράδοση γίνεται και η εξόφληση. Χέρι με χέρι. Δηλαδή απαιτούν να προεξοφλήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο χωρίς καν να το έχει δει? Και ποιος εγγυάται ότι η παράδοση δεν θα γίνει ένα μήνα μετά ή ότι το αυτοκίνητο δεν θα έχει κάποιο χτύπημα ή ατέλεια?
Μήπως μας δουλεύουν? -
Και εμένα το ίδιο μου ζήτησαν για πληρωμή μετρητής.
Αμάξι 20000 ευρώ ζητούσε προεξόφληση 1 μήνα πριν.
Του έδωσα μαζί με προκαταβολή ~ 8000 ευρώ και τα υπόλοιπα με την παράδοση.
Μάλλον δεν εμπιστεύονται κάποιον όταν λέει ότι θα πληρώσει μετρητής.
Αλλά από την άλλη εκτελωνίζουν ένα αυτοκίνητο στο όνομά σου - εκδίδουν άδειες κλπ- έ δε μπορούν να μην έχουν τουλάχιστο το 1/3 της τιμής αγοράς στο χέρι τους -
Είναι ότι το εκτελωνίζει ο ίδιος ο dealer, γι`αυτό ζητά τα χρήματα.. δεν ξέρω αν έχει δικαίωμα να σου ζητά χρήματα ΠΡΙΝ πάρεις το αυτοκίνητο στα χέρια σου.. είναι ένα από τα 'ομιχλώδη' θέματα... πες στη φίλη σου να διαβάσει προσεκτικά τους όρους οποιουδήποτε συμβολαίου / συμφωνητικού έχει υπογράψει.
-
Προσωπικά, εάν ο εν λόγω αντιπρόσωπος ήθελε καλά και σώνει να μ' αναγκάσει να πάρω την 3θυρη και όχι την 5θυρη έκδοση, που σε τελική ανάλυση γουστάρω να πάρω για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε θα ζητούσα να μου επιστραφεί η προκαταβολή και τις υπηρεσίες κάποιου καλού δικηγόρου σε ζητήματα απάτης. Ακούς εκεί, να τους δίνεις 1.000 ευρώ προκαταβολή (λες και σου περισσεύουν...) , πριν καν δουν αν υπάρχει το αυτοκίνητο και μετά να σου λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, οι ερασιτέχνες 'έμποροι' !!
-
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Η φίλη έχει αρχίσει να το ψάχνει από την Παρασκευή που την ενημερώσε ο πωλητής και έπειτα και απο δική μου παρότρυνση δεν θα το δεχτεί τόσο εύκολα....
Στάνταρ παίζει και το γεγονός ότι αποφεύγουν να δεσμεύσουν δικά τους κεφάλαια για τον εκτελωνισμό (η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο)....
Δηλαδή όταν το αγοράζει κάποιος μέσω χρηματοδότησης από τράπεζα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τράπεζα τους χορηγεί το ποσό πριν εκτελωνιστεί το αυτοκίνητο?
Εδώ άκουσα άτομο που έφερε επαγγελματικό αυτοκίνητο (μέσω της εδώ αντιπροσωπείας) από Γερμανία, αξίας 150.000 € και τα χρήματα δεν του τα ζήτησαν πριν να εκτελωνιστεί αυτό, παρά μόνο κατά την παράδοση...!
-
χρηματα, ΜΟΝΟ μετα την παραδοση και ελεγχο του αυτοκινητου απο τον αγοραστη.-
αν το παιζει δυσκολος, να παρει την προκαταβολη και να παει αλλου.-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
χρηματα, ΜΟΝΟ μετα την παραδοση και ελεγχο του αυτοκινητου απο τον αγοραστη.-αν το παιζει δυσκολος, να παρει την προκαταβολη και να παει αλλου.-
+1
-
Govus από 5θυρο σε 3θυρο το άλλαξε η ίδια η φίλη μου με δική της βούληση, καθώς και λόγω της δοθείσας ευκαιρίας και λόγω ότι της άρεσε καλύτερα και ότι το παραλαμβάνει σε λιγότερο χρονικό διάστημα.
Σήμερα έγιναν επαφές με Ινστιτούτο Καταναλωτή και αύριο θα γίνει επικοινωνία με Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (υπουργείο εμπορίου). Αν συνεχίσει να ζητάει εκβιαστικά τα χρήματα για να γίνει ο εκτελωνισμός και η παραδοση του αυτοκινήτου, θα προχωρήσει καταγγελία του εν λόγω dealer σε όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και δημοσίευση της 'πολύ επαγγελματικής' του συμπεριφοράς σε όλα τα αυτοκινητιστικά περιοδικά.
Επιπλέον έμαθα ότι το έχουν ως τακτική και άλλοι dealer VW & Audi να ζητάνε προκαταβολικά εξόφληση του αυτοκινήτου ΠΡΙΝ τον εκτελωνισμό. Άκουσα σήμερα για άτομο που είχε εξοφλήσει Audi S3 40.000+ € και περίμενε ένα μήνα να του το παραδόσουν! Για να καταλάβετε τι κομπίνες και λαμογιές κάνουν οι αντιπροσωπείες... Ακριβώς επειδή κανένας δεν το κυνηγάει και στο τέλος υποχωρεί έναντι στη σκληρή και ανένδοτη στάση τους...
'Να ξέρατε μόνο τι δυνατότητες και δικαιώματα έχουμε ως καταναλωτές... !' Τη φράση αυτή μου την είπε γνωστός μου πωλητής μέσα σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων... Τρέξτε τους όσο μπορείτε!
-
κρατα μας ενημερους για τα νεα...
-
Οταν είχα αγοράσει το δικό μου συνέβη το ίδιο, ρώτησα και μου είπαν πως αν δεν το έχεις εξωφλήσει ο εκτελωνισμός γίνεται στο όνομα του αντιπροσώπου (λογικό μέχρι εδώ) και μετά πρέπει να γίνει μεταβίβαση, που σημαίνει και έξοδα και καθυστέρηση
-
Eγώ αγόρασα αυτοκίνητο πριν από δύο βδομάδες και κανείς δεν μου ζήτησε λεφτά για εκτελωνισμό γιατί πολύ απλά είχε φροντίσει η αντιπροσωπεία να εκτωλωνίσει όλα τα αυτοκίνητα που είχε φέρει από το εξωτερικό. Οπότε το μόνο που μου ζήτησε ήταν να εξοφλίσω (όποτε μπορώ) το αυτοκίνητο ώστε άμεσα να το πάρω.
Φυσικά πρώτα είδα το αυτοκίνητο που θα μου έδιναν από κοντά (σε κεντρική αποθήκη) και μετά το εξόφλισα ...
Οταν παραγγέλνεις αυτοκίνητο που δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο τότε εξοφλείται μερικές μέρες πριν την παράδοση. Ο εκτελωνισμός είναι πρόβλημα της αντιπροσωπείας. Επειδή με την VW και τους dealers της (ειδικά σε κάποιους στο Περιστέρι) γίνονται διάφορες ιστορίες θέλει προσοχή γιατί κάποιοι θέλουν μετρητά για να περάσουν το καλοκαίρι ... και το αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι ακόμα στο δρόμο προς Ελλάδα ...
-
Εγώ όταν είχα αγοράσει το Polo μου ζήτησαν να να το ξοφλήσω 3 μέρες πριν το παραλάβω. Οταν τους είπα να το ξοφλήσω όταν το παραλάβω, μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς στην άδεια θα γράφει παρακράτηση κυριότητας και όταν τους ξοφλούσα θα πήγαινα να την αλλάξω.
-
Storm
Μια χαρα τα λες!
Πες μας στο παραδειγμα σου, για ποια εταιρια μιλας?
-
Κοίτα...δεν θέλω να γίνω καταστροφιομανής όμως δεν παίζει να το πληρώσεις χωρίς να το έχεις δει πρώτα.Τουλάχιστον, εγώ πρώτη φορά το ακούω.Επίσης άποψή μου είναι να το παραλάβεις αφού διαπιστώσεις ότι δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ το αμάξι...(έχουν δει τα μάτια μου να πέφτει από την νταλίκα αμάξι Audi συγκεκριμένα και μετά από γνωστό έμαθα μετά λύπης μου ότι μοσχοπουλήθηκε κιόλας και ο αγοραστής δεν κατάλαβε μία).
Τρόποι να βρεις αν είναι τρακαρισμένο πολλοί αλλά το θέμα είναι αν θα σε εξυπηρετήσουν: (και αν έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο)
1)μέτρηση χρώματος του αμαξιού πχ στον ουρανό και μετά περιμετρικά.Έτσι θα δεις αν έχει βαφτεί τοπικά ενώ με το μάτι δεν φαίνεται
2)Μέτρηση πατώματος ότι δεν είναι στραβό κτλ
(εγώ αυτούς τους δύο ξέρω...Έχω φίλο που ο θείος του είναι φανοποιός και μας τα λέει κατά διαστήματα τα κόλπα.)Προσωπικά και η οικογένειά μου δεν έχουμε παραλάβει αμάξι (και το εννοώ) που να μην το έχει δει πρώτα κερωμένο (αυτό το παχύ κέρωμα που έχει από το εργαστάσιο) και μετά να ακολουθήσουμε την νταλίκα από το τελωνείο στην έκθεση.Εντάξει,χάνεις 1 μέρα,αλλά είναι λεφτά που μάζεψες εσύ και κουράστηκες εσύ να μαζέψεις και όχι ο πωλητής.Θα σημειώσεις τον αριθμό πλαισίου και μηχανής και μετά τι μαλακία μπορεί να σου κάνουν στην έκθεση...και πάλι δεν θα προλάβουν να το βάψουν (συνήθως το παραλαμβάνεις την ίδια μέρα το απόγευμα ή την επόμενη το πρωί)
Τώρα εκ των υστέρων, μόνο με τα 2 παραπάνω μπορείς να διαπιστώσεις τι και πως...και πάλι δυστυχώς όχι με 100% επιτυχία...ΥΓ:Στην KARENTA νομίζω ότι κολλάει το πράγμα του εκτελωνισμού, γιατί εκτελωνίζεται απ'ευθείας στο όνομα του αγοραστή.(μόνο εκεί το έχω ακούσει αυτό.Στην ΕΚΚΑ ας πούμε,όταν πας να το παραλάβεις το πρωί πχ,σου έχουν την άδεια το απόγευμα στο όνομά σου.)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
StormΜια χαρα τα λες!
Πες μας στο παραδειγμα σου, για ποια εταιρια μιλας?
εγώ μπορεί να τα λέω μία χαρά, αλλά τι να το κάνεις όταν κάποιος φίλος μου διαπιστώνει ότι μετά από 8 μήνες αναμονής παίρνει ένα άλλο αυτοκίνητο (ενός άλλου υποψήφιου πελάτη) σε άλλο (χρώμα, πόρτες κλπ...) τότε αρχίζεις και υποπτευεσαι ότι στην VW όλα μαγειρεύονται.
Tην εταιρεία δεν μπορώ να την αναφέρω ακόμα για ευνόητους λόγους ... Οταν πάρω το ΟΚ θα την αναφέρω ...
-
η υπογραφή σου;
-
fffff
-
Το AYGO το παραγγειλαμε και μας ειπαν 8 μερες, μια μερα πριν τη παραδωση μας ζητησαν να το εξοφλησουμε, πραγμα που εγινε και την αλλη μερα το παραλαβαμε. Υπαρχει θεμα για την μια μερα αλλα, ειμσστε συστημενοι και μας εκαναν καλη τιμη. με αεση εξοφληση γλυτωνεις και διαφορες απο ασφαλειεςκ.λ.π.
Εξόφληση αυτοκινήτου πριν τον εκτελωνισμό! Σωστό ή Λάθος?