Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εκτος το οτι αυτο δεν εχει σχεση με αυτο που με κανεις quote πιο πανω... Παλι δεν καταλαβαινεις. Οπως ειπα. Δεν με ενδιαφερει εαν καποιος εδω ειναι απρεπεις
Χανεις το νοημα του τροπου που απαντησα
Λαθος ερμηνευση αυτων που γραφω για ακομη μια φορα απο σενα Νασσο
Wow! Το 'μαζι μιλαμε χωρια καταλαβαινουμε' παιρνει νεα εκταση και νεο ορισμο μετα το παραπανω. Ασε κουραστηκα
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δύο (θεωρώ...) καλοπροαίρετοι και στοιχειωδώς ευφυείς άνθρωποι δεν μπορούν να συννενοηθούν, δεν μπορεί το φταίξιμο να το έχει μόνο ένας. Δεν είναι δηλαδή δυνατό πάντα εγώ να μην σε καταλαβαίνω, πιστεύω πως, σίγουρα βέβαια κάτι στραβό κάνω και εγώ, αλλά και εσύ σίγουρα κάτι δεν κάνεις καλά. Απλά αναρωτήσου!
Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου:
Νομιζεις οτι το να πει καποιος μια κακη κουβεντα για ενα πολιτικο δεν ειναι τιποτε ιδιαιτερο (συμφωνα με την Ελληκινη κουλτουρα), γιαυτο και δεν καταλαβαινεις οτι ειναι πολιτιστικη αρχη το να μην αποκαλουμε καποιο εθνος Αμερικανακια ξανα και ξανα και να μην αποκαλουμε εναν προεδρο μιας χωρας (ας ειναι και η μικροτερη και πιο αδυναμη χωρα στον πλανητη), ονοματα οπως wuss, ξανα και ξανα
Κάνεις σοβαρό λάθος (είδες που δεν με καταλαβαίνεις ? ) να νομίζεις πως δεν με ενοχλεί το να 'καλείς ονόματα' ( μετάφραση...) ένα έθνος / λαό. Διαφωνώ με όλους τους συλλογικούς χαρακτηρισμούς: 'οι Ελληνες είναι ...' (το κάνεις συχνά, δυστυχώς), 'οι Αμερικάνοι είναι ...' (δεν το έχω κάνει ποτέ, άλλοι βέβαια στο Forum το κάνουν, και διαφωνώ 100% μαζί τους), και τους θεωρώ 'εύκολους', ισοπεδωτικούς και εν ολίγοις ρατσιστικούς.
Από την άλλη, ξεχωρίζω ένα λαό ή ένα έθνος από την ηγεσία του, και ξέρω τη διαφορά μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ (ή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας) και του ΗΠΑμερικάνικου λαού (ή του λαού της Ελλάδας). Θεωρώ δηλαδή, πως το να κρίνεις ή και να βρίζεις (*) την ηγεσία ενός λαού, δεν μεταβιβάζει σε καμία περίπτωση το βρίσιμο ή την κριτική στο λαό αυτό. Κυρίως λόγω του τρόπου που λειτουργεί (?) η δυτικού τύπου έμμεση δημοκρατία και της πραγματικής επιρροής που (δεν...) έχουν οι όποιοι ψηφοφόροι στην πραγματική διακυβέρνηση, πέρα από τα διάφορα ανά 4ετία 'checkpoints' εναλλαγής προσώπων (και μόνο).
Εσύ δεν φαίνεσαι να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά αυτή. Δεν το κρίνω, έχεις κάθε δικαίωμα, διότι φαίνεται να είναι απλά θέμα κουλτούρας και 'point of view'. Ως εκ τούτου, απόλυτα σεβαστό. Απλά, σε προτρέπω, την επόμενη φορά που θα βρίζουν τον Πρόεδρο Μπους, να σκεφτείς τη διαφορά αυτή κουλτούρας από το 'point of view' των υβριστών.
(*) Πρόσεξε πως δεν είναι 'βρίσιμο' για το βρίσιμο. Φαίνεται αυτή τη φορά να υπάρχει κάποιος τουλάχιστον λόγος. Θυμάσαι να 'άκουσε' ο Μπους Sr. ή ο Κλίντον αυτά που 'ακούει' ο Μπους Jr ? Παρότι έκαναν και αυτοί πόλεμους. Αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό, πριν μας 'κόψει' ο kouk