-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
Οταν θα διαβάσεις την Ελληνική Ιστορία από τα πρωτότυπα κείμενα θα αναθεωρήσεις πολλές από τις 'απόψεις' σου. Σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτά που διαβάζετε σε ξένους και νεοέλληνες εντεταλμένους 'συγγραφείς' και ψάξτε μόνοι σας, διαφορετικά μην κάνετε μαθήματα Ιστορίας.O christos.dimou αναφέρεται φαντάζομαι στους Μήλιους και όχι στους Δήλιους. Αλλά κατά τα λοιπά, για το συγκεκριμένο επεισόδιο (~425 πΧ νομίζω), η πηγή είναι ο Θουκυδίδης και είναι όπως τα λέει ο christos.dimou. Πρακτικά, όταν οι Μήλιοι ζήτησαν να είναι ανεξάρτητοι και ουδέτεροι, οι Αθηναίοι τους είπαν 'όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας'. Θυμίζει αυτό κάτι σε κανέναν ?
BTW, εσύ διαβάζεις Θουκυδίδη στο πρωτότυπο ?
Καλό είναι να βλέπουμε όλες τις πλευρές τις ιστορίας. Το ό,τι η αρχαία Αθήνα ήταν η πιο λαμπρή πόλη και μας δίδαξε τη δημοκρατία και τον κλασσικό πολιτισμό, δε σημαίνει πως δεν ήταν ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, όπως σήμερα οι ΗΠΑ. Το ό,τι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν στρατιωτική και πολιτική ιδιοφυία, δε σημαίνει πως επί των ημερών του δεν παρήκμασε η 'κυρίως' Ελλάδα (δεν φταίει βέβαια μόνο εκείνος).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
[Πρακτικά, όταν οι Μήλιοι ζήτησαν να είναι ανεξάρτητοι και ουδέτεροι, οι Αθηναίοι τους είπαν 'όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας'. Θυμίζει αυτό κάτι σε κανέναν ?Φυσικά... Μας αντιγράφουν ΚΑΙ στα στραβά. Ή μήπως ΚΥΡΙΩΣ εκεί;
BTW, εσύ διαβάζεις Θουκυδίδη στο πρωτότυπο ?
Στο λύκειο χαλαρότατα (έχω μητέρα φιλόλογο που επέμεινε να μάθω τα αρχαία καλά). Τώρα, αν ξαναρχίσω επαναλήψεις, θα μπορώ πάλι να το διαβάζω με ιδιαίτερη άνεση. Ακόμα όμως κι έτσι, υπολογίσιμο ποσοστό του κειμένου το διαβάζω και το κατανοώ χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Καλό είναι να βλέπουμε όλες τις πλευρές τις ιστορίας. Το ό,τι η αρχαία Αθήνα ήταν η πιο λαμπρή πόλη και μας δίδαξε τη δημοκρατία και τον κλασσικό πολιτισμό, δε σημαίνει πως δεν ήταν ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, όπως σήμερα οι ΗΠΑ. Το ό,τι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν στρατιωτική και πολιτική ιδιοφυία, δε σημαίνει πως επί των ημερών του δεν παρήκμασε η 'κυρίως' Ελλάδα (δεν φταίει βέβαια μόνο εκείνος).
Μην τα ρίχνουμε άδικα στον Αλέξανδρο. Η 'κυρίως' Ελλάδα δε θα έλεγα ότι παρήκμασε. Η Αθήνα, π.χ., παρέμεινε πολιτιστικό κέντρο και οι άλλες πόλεις συνέχισαν να απολαμβάνουν το βιοτικό επίπεδο που είχαν και πριν.
Απλά δεν ήταν η Αθήνα και η Σπάρτη 'υπερδυνάμεις' πλέον, παρά ήταν όλα ενταγμένα στο κράτος που ίδρυσε ο Αλέξανδρος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
BTW, εσύ διαβάζεις Θουκυδίδη στο πρωτότυπο ?Σαφώς
και προσθέτω ότι τα μεγαλύτερα ψέματα σερβίρονται με ποσοστά αλήθειας.
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η Αρχαία Ελλάδα ήταν μια κοινωνία αγγέλων αλλά καμία άλλη κοινωνία δεν υπήρξε καλύτερη στο σύνολό της. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Εν βραζμο ψυχης'!
εν βρασμώ !
εν βρασμώ !
εν βρασμώ ρε!λυπάμαι αλλά ειλικρινά πολλές φορές δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις με τέτοια ορθογραφία. Γράφε greeklish τουλάχιστον γιατί πολύ δυσκολεύομαι να σε διαβάσω.
Σπύρος
Sorry αλλα ειμαι ανορθογραφος. Ειμαι ομως σε πολυ καλυτερη κατασταση απο οτι 12 μηνες πριν. Λογου αυτου του φορουμ, που ειναι το μονο Ελληνικο φορουμ που συμετεχω, η ορθογραφια μου εγινε καλυτερη. Σορρυ αλλα, το Λυκειο ηταν τα τελευταια μου χρονια Ελληνικης γραφης. Απο τοτε ηταν Αγγλικα ολα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οταν θα διαβάσεις την Ελληνική Ιστορία από τα πρωτότυπα κείμενα θα αναθεωρήσεις πολλές από τις 'απόψεις' σου. Σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτά που διαβάζετε σε ξένους και νεοέλληνες εντεταλμένους 'συγγραφείς' και ψάξτε μόνοι σας, διαφορετικά μην κάνετε μαθήματα Ιστορίας.
O christos.dimou αναφέρεται φαντάζομαι στους Μήλιους και όχι στους Δήλιους. Αλλά κατά τα λοιπά, για το συγκεκριμένο επεισόδιο (~425 πΧ νομίζω), η πηγή είναι ο Θουκυδίδης και είναι όπως τα λέει ο christos.dimou. Πρακτικά, όταν οι Μήλιοι ζήτησαν να είναι ανεξάρτητοι και ουδέτεροι, οι Αθηναίοι τους είπαν 'όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας'. Θυμίζει αυτό κάτι σε κανέναν ?
Ευχαριστώ..... Τώρα πως οι Μήλιοι έγιναν Δήλιοι ....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομως, μηπως θα ηταν καλυτερα για το περιοδικο 4 Τροχοι να βαλει ως ορο, οτι οι ανταποκριτες που γραφουν για διαφορα απο συγκεκριμενες χωρες να ειναι υπωχρεωτικο οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ? Εικικα με την περιπτωση των ΗΠΑ, οπου η αγορα ειναι τοσο διαφορετικη αυτης της Ευρωπης και Ιαπωνιας. Και ξερω οτι το περιοδικο εχει κανει τεραστιες προσπαθειες για να καταφερει κατι τετοιο. Μολις προσλαβατε τον Peter Lion ο οποιος απο οτι καταλαβαινω ζει στην Ιαπωνια και γραφει για την αγορα εικει, κτλ. Το ιδιο υποθετω και για τον Περινι απο την Ιταλια, κτλ. Αλλα το να γραφει και να κριτικαρει ενας Αγγλος πραγματα που εχουν να κανουν με την αγορα των ΗΠΑ, που ειναι οφθαλμοφανες σε μενα που ζω εδω, δεν καταλαβαινει την αγορα εδω, κανουν το περιοδικο....χειροτερο.
O Αντκοκ δεν είναι ανταποκριτής στις ΗΠΑ αλλά στη Μεγ. Βρετανία. Συνεπώς το παράδειγμα του Peter Lion είναι λανθασμένο. Το άρθρο του Αντκοκ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, ούτε ως σφαιρικό ρεπορτάζ, αλλά ως άρθρο γνώμης, πόσo δε μάλλον που είναι και ενυπόγραφο. Κατά συνέπεια, δεν αποτελεί καμία υποχρέωση του Αντκοκ να 'τα πει όλα', έχει δικαίωμα να μην πει για τα υβριδικά ή για οτιδήποτε άλλο εσύ θεωρείς σημαντικό (μην ξεχνάς και την έκταση του άρθρου), αλλά να κάνει τις δικές του παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και κριτική πάνω σε αυτά που εκείνος θεώρησε σημαντικά.
Νασσο πως ειναι δυνατον να με παρεξηγεις τοσο? ΠΟτε δεν εννοησα στο αρχικο μου μυνημα οτι ο Ιαν πρεπει να σταματσησει να γραφει οτι θελει. Διαφωνησα μαζι του για την κριτικη του στο Σαλονι του Ντιτρόιτ και λυπηθηκα για οποιος εγραψε την λεξη Αμερικανακια. Ο Ιαν ή ο μεταφραστης. Οποιος και εαν ηταν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η συμβουλη μου στο περιοδικο ειναι οτι πρεπει να ειναι περισσοτερο προσεκτικοι στις επιλογες τους. Ξερω οτι υπαρχει επιτροπη και αυτα που τυπονωνται περνανε απο το 'μικροσκοπιο' ξανα και ξανα (υποθετω τουλαχιστον), ομως αυτη την φορα το μικροσκοπιο ηταν χαλασμενο και τα ματια της επιτροπης κλειστα, ειμαι σιγουρος.
Μεγαλυτερη προσοχη λοιπον απο την επιτροπη που ελεγχει αυτα που γραφοντε.
σημαίνει, και διόρθωσέ με, προληπτική (αυτο)λογοκρισία του περιοδικού, ώστε τα άρθρα του να είναι σύμφωνα με μια αντίληψη πολιτικής ορθότητας και γενικότερης 'πολιτικής'.
Μην ξεχνάς όμως πως πολλοί από εμάς (δεν ξέρω για εσένα, αλλά ξέρω και για άλλους εκτός από εμένα) διαβάζουμε το περιοδικό όχι τόσο για τις (ας πούμε) 'ψυχρές' περιγραφές και τα 0-100 αλλά και για τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτό, και θα μας ήταν πολύ δυσάρεστο να συμβεί αυτό που προτείνεις. Εν ολίγοις, προτιμάμε να 'ακούγονται' όλες οι φωνές και να κρίνουμε εμείς, παρά κάποια 'επιτροπή' να 'κόβει' τον οποιοδήποτε Αντκοκ επειδή 'δεν συνεμορφώθη με τας υποδείξεις'.
Τέλος, η 'επίσημη' άποψη των 4Τ για την έκθεση του Ντιτρόιτ εμφανίζεται στο ίδιο τεύχος, σε αντίστοιχο ρεπορτάζ. Οπου εμφανίζονται και όλα όσα ζητάς και κατά την άποψή σου θα έπρεπε να είχε πει ο Αντκοκ.
Αυτά για το 1ο ζήτημα που θέτεις.
Νασσο παλι με παρεξηγησες. Και ισως αυτη την φορα επηδει εγω δεν ειμουν ξεκαθαρος. Το οτι η επιτροπη πρεπει να ειναι πιο προσεκτικη πηγε στον ορο 'Αμερικανακια'. Για τις ανακριβειες του Ιαν και τις θεσεις που πηρε που εγω διαφωνω με επιχηρηματα, προτεινα οτι ισως να ειναι απαραιτητο για τις αγορες που γραφουν οι συγγραφεις, να ζουν εκει αντιστοιχα. Καλυτερα τωρα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για το δεύτερο (που δυστυχώς τράβηξε και όλη την προσοχή):
Εαν οντως υποθετω σωστα για την μεταφραση απο καποιον/α κυριο/α του περιοδικου, τοτε ειμαι σιγουρος οτι ο ΙΑΝ ΔΕΝ εγραψε τον ορο ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ. Απλως διοτι στα Αγγλικα δεν υπαρχει τετοιος ορος. 'Little Americans' δεν θα εγραφε ποτε, διοτι δεν κανει νοημα στην παραπανω προταση. Συν το οτι δεν υπαρχει τετοιος ορος που να μεταφραζεται με τον ιδιο τροπο στα Ελληνικα. Αυτοι που ξερουν την Αγγλικη καλα, ξερουν τι εννοω. Ενας, ειμαι σιγουρος ειναι και ο κυριος Καββαθας.
Κατά την άποψή μου, ο Αντκοκ θα μπορούσε ωραιότατα να είχε χρησιμοποιήσει τον όρο 'Yankees' που είναι μια υποτιμητική (συνήθως) έκφραση που χρησιμοποιούν πολλοί Αγγλόφωνοι, για να αναφερθούν στους ΗΠΑμερικάνους, και η οποία δύσκολα μεταφράζεται (εκτός από το 'Γιάνκηδες' που είναι χειρότερα βαρβαρικό). Ομοίως το 'gringos' για Ισπανόφωνους.
Αν έχεις σε κάτι δίκαιο, είναι πως δεν επιτρέπεται στον μεταφραστή να αλλοιώνει το άρθρο. Αλλά δεν θα το μάθουμε αυτό εκτός και αν δούμε το αρχικό άρθρο. Μέχρι τότε, δεν βλέπω γιατί να ασχολούμαστε με υποθέσεις, αν ο Αντκοκ το είπε ή αν όχι και τι εννοούσε...
Και εν τέλει:
Τι λετε κυριε Καββαθα για ενα καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ μερος μεσα στο περιοδικο? Διοτι το παραπανω θα ειχε σιγουρα θεση εκει. Στο περιοδικο 4 Τροχοι οπως ειναι σημερα ομως, δεν βλεπω πως ταιριαζει το παραπανω.
(Συγχώρεσέ με gavriil1 που η παράθεση δεν είναι απόλυτα συναφής με το μήνυμά σου, αλλά ταιριάζει)
Αυτό που ξεχωρίζει τους 4Τ από άλλα περιοδικά (αυτοκινήτου και μη) είναι πως ΕΙΝΑΙ πολιτικό περιοδικό. Εχει άποψη, δίνει βήμα για άποψη, και αποτελεί μία από τις καλύτερες αιτίες προβληματισμού στο σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ. Συνεπώς η άποψη του κ. Αντκοκ (σε οποιοδήποτε σημείο του περιοδικού), όπως και του κ. gavriil1, είναι καλοδεχούμενη και η συνέχιση της έκφρασής της, είναι επιβεβλημένη.
ΟΚ, πρακτικα δεν μπορω να διαφωνισω μαζι σου με το παραπανω, ομως υπαρχει room for improvement με το περιοδικο και το πολιτικο του περιεχομενο. By the way, η λεξη Yankees δεν ειναι οσο προσβλητικη ειναι η λεξη 'Αμερικανακια' απο την πλευρα μου ως....'ΕλληνοΗΠΑμερικανος', καποιος δηλαδη που εζησε αρκετα χρονια και στις 2 χωρες και καταλαβαινει την γλωσσα στην καθημερινη της μορφη. Σηκωνω τους ωμους.
Οριστε η ιστορια της λεξης Yankee:
'Word History: The origin of Yankee has been the subject of much debate, but the most likely source is the Dutch name Janke, meaning 'little Jan' or 'little John' a nickname that dates back to the 1680s. Perhaps because it was used as the name of pirates, the name Yankee came to be used as a term of contempt. It was used this way in the 1750s by General James Wolfe, the British general who secured British domination of North America by defeating the French at Quebec. The name may have been applied to New Englanders as an extension of an original use referring to Dutch settlers living along the Hudson River. Whatever the reason, Yankee is first recorded in 1765 as a name for an inhabitant of New England. The first recorded use of the term by the British to refer to Americans in general appears in the 1780s, in a letter by Lord Horatio Nelson, no less. Around the same time it began to be abbreviated to Yank. During the American Revolution, American soldiers adopted this term of derision as a term of national pride. The derisive use nonetheless remained alive and even intensified in the South during the Civil War, when it referred not to all Americans but to those loyal to the Union. Now the term carries less emotionexcept of course for baseball fans.'
Οπως βλεπεις στο τελος, δεν ειναι και τιποτε ιδιαιτερο. Η λεξη 'Αμερικανακι' στα Ελληνικα χρισημοποιητε ως αντιστοιχο του 'βλακα, χαζου, ηλιθιου, ΟΧΙ εξυπνου, αυτου που την παταει, κτλ'. Ποιο νομιζεις ειναι χειροτερο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
'Εν βραζμο ψυχης'!
εν βρασμώ !
εν βρασμώ !
εν βρασμώ ρε!λυπάμαι αλλά ειλικρινά πολλές φορές δεν βγάζω νόημα από αυτά που γράφεις με τέτοια ορθογραφία. Γράφε greeklish τουλάχιστον γιατί πολύ δυσκολεύομαι να σε διαβάσω.
Σπύρος
Δηλαδή δεν μπόρεσες να διαβάσεις λόγω ορθογραφίας krusenstern?Και το λές σοβαρά?
Και η πλακα ειναι οτι το εγραψα με 'σ' αλλα μετα το διορθωσα. Anyway...δεν ειναι το πρωτο ουτε το τελευταιο. Ακομη και αυτες οι προτασεις εδω εχουν λαθη.
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
Αμερόληπτες εκπομπές δεν υπάρχουν στα 'μεγάλα κανάλια' δες τα αφεντικά τους και ποιον υπηρετούν, δες ποιοι 'έγκριτοι' δημοσιογράφοι έχουν κληθεί από τη λέσχη μπιλντεμπεργκ. Οι πολιτικοί το ίδιο, μαριονέτες και φερέφωνα, οι εκλογές μία οπτασία δημοκρατίας όπου διαλέγεις τον υπάλληλο για να κυβερνήσει το υποκατάστημα της Ελλάδας. Οπότε μην τα θεωρείς 'δικά μας'
...
Οταν θα διαβάσεις την Ελληνική Ιστορία από τα πρωτότυπα κείμενα θα αναθεωρήσεις πολλές από τις 'απόψεις' σου. Σταματήστε να παπαγαλίζετε αυτά που διαβάζετε σε ξένους και νεοέλληνες εντεταλμένους 'συγγραφείς' και ψάξτε μόνοι σας, διαφορετικά μην κάνετε μαθήματα Ιστορίας. Αν σας φαίνομαι υπερβολικός διαβάστε το παρακάτω:
'*Ο Αλέξανδρος αφάνισε την κυρίως Ελλάδα καταλύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς !!! Οι ιστορικοί πλαστογραφώντας τα γεγονότα ωραιοποιούν την υποδούλωση με το παρανοϊκό επιχείρημα οτι ο Αλέξανδρος οραματιζόταν την συναδέλφωση όλων των λαών τις οικουμένης.Η Ελλάδα τελούσε υπό κατοχή,μια τραγική και φρικώδης περίοδος της ελληνικής ιστορίας και οι 'άθλοι' του Αλεξάνδρου αποτελούν διαστρέβλωση, πρόσχημα αφού ο μονάρχης διακρίθηκε για την βαναυσότητα και την εξαχρείωση του και ήταν εχθρός του Ελληνισμού θανάσιμος όπως και ο ...Ξέρξης. Με τον Αλέξανδρο έσβησε η Ελλάδα (!), καταποντίστηκε ο πολιτισμός και άνοιξε η αυλαία των φρικαλεοτήτων...ΕΣΒΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!
Οι ιστοριογράφοι τον προσονομάζουν Μέγα. Λησμονούν οτι υπήρξε το πιο μισητό πρόσωπο για τον ελληνισμό, ενώ όταν ανάμεσα στους Έλληνες και τους 'βαρβάρους' υπήρχε κάποιος κίναιδος,βδελυρός ή αδιάντροπος έσπευδε στην αυλή των Μακεδόνων βασιλέων !!!*'
Αποσμάσματα 'νεοέλληνος' συγγραφέα για τον Αλέξανδρο.Πρώτον γιατί να μην θεωρώ δικά μας τη κατάντια των Ελληνών Πολιτικών.
Δηλαδή γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει τι γίνεται στο Ιράκ και να μην
με ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ελλάδα..... Πρώτα θα διορθώσω το σπίτι
μου και μετά θα κοιτάξω τι κάνουν οι άλλοι....Δεύτερον δυστυχώς δεν μπορώ να διαβάσω το πρωτότυπο διότι δεν
γνωρίζω αρχαία Ελληνικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήταν
απαραίτητο να γνωρίζω Αρχαία για να περάσω στη Σχολή που σπούδα-
σα. Το ίδιο ισχύει για τη πλειοψηφία των αποφοιτών σχολών Θετικών
Επιστημών. Τώρα για το τι παπαγαλίζω και εφόσον άνοιξες το θέμα του
Μεγάλου Αλεξάνδρου για απάντησε μου στα παρακάτω ερωτήματα...α. Μήπως το Βασίλειο της Μακεδονίας ήταν Δημοκρατία και δεν το
ήξερα. Γιατί στο σχολείο ως Βασίλειο το έμαθα. Όταν ο πατήρ Φίλιππος
και ο Αλέξανδρος κατέλαβαν όλη την Ελλάδα δεν κατέλυσαν τη Δημο-
κρατία στις διάφορες πόλεις κράτη??β. Ποιός ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών Ελληνών
στην Αρχαία Ιστορία... Δυστυχώς ή ευτηχώς ο Αλέξανδρος. Στην Ισσό
αν δεν κάνω λάθος σκότωσε γύρω στις 40000 Μισθοφόρους του Πέρση
Βασιλιά Έλληνες όμως...γ. Τα Δημοκρατικά Ιδεώδη τελικά
επέζησαν λόγω του θανάτου του Μεγ. Αλεξάνδρου. Αν είχε επιζίσει δεν
ξέρουμε πως θα είχαν καταλήξει τα πράγματα και το κατά πόσον η άνθη-
ση της φιλοσοφίας από το 3ο αιώνα μέχρι και τη περίοδο των Ρωμαίων
θα ήταν δυνατό να τελεστεί. Πάντως ο Μέγας Αλέξανδρος έμεινε και
είναι μέγας γιατί κατέστρεψε μία μονολιθική παλαιού αυτοκρατορία και
στη θέση του εγκαθυδρύθηκαν Βασιλίες μεν αλλά που καμμία σχέση δεν
είχαν με το καθεστός του Ξέρξη και του Δαρείου.δ. Το αν υπήρξε ή όχι μισητό πρόσωπο για τους Έλληνες δεν νομίζω ότι
θέλει και πολύ εξυπνάδα να το καταλάβει κανείς. Ο Δάσκαλος του ήταν
αυτός που έγραφε λόγους εναντίον του. Ο ίδιος δε σε σχέση με τις Δημο-
κρατικές Αθήνα και Σπάρτη (ακόμα και η Σπάρτη ήταν πιο Δημοκρατική
από το Βασίλειο του Φίλιππου) δεν ακολούθουσε καν τι τακτική του πολέ-
μου των Αθηναίων (κίνηση με βαρύ οπλισμένο πεζικό ως τη βασική δύναμη
πυρός) αλλά στηριζόνταν πάντα στο Ιππικό του.Αυτά ....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να ρωτήσω και εγω κάτι κύριοι?
Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει αντίθετη άποψη στην χώρα μας για θέματα όπως η Τουρκία,τα Σκόπια,η Κύπρος κ.α.,και πως αντιμετωπίζεται απο εμάς τους υπόλοιπους?
Προσπαθήστε (πέραν της ευπρέπειας) να μάθετε πως και γιατι σκέφτετε με εναν συγκεκριμένο τρόπο κάποιος που εχει 10 χρόνια σε μια άλλη χώρα! Οσο 'εξωγήινες' μπορεί να φαίνονται οι απόψεις του σε εμάς αλλο τόσο΄φαίνονται οι δικές μας σε εκείνον.
Και,ειλικρινά,αναρωτιέμαι πως μπορεί η προσπάθεια να μειώσεις κάποιον,να σου δίνει δίκηο στα όποια επιχειρήματά σου!! (AlfaRomeo!!!)Κουκ, οι τοποθετησεις των φιλων εδω δεν μου φαινονται εξωγιηνες. Το αντιθετο ναι, ειναι φανερο. Ο λογος ειναι επηδει εχω ζησει στην Ελλαδα 22 χρονια και ολοι οι συγγενοις μου ζουνε ακομη εκει και τους μιλαω συχνα. Τις προαλλες ειχα μια αντιπαραθεση με πολυ στενο συγγενη για το επιπεδο 'καχυποψιας' που τον διατρεχει, π.χ. Τα παντα ειναι κομπινες για τους περισσοτερους Ελληνες. Η πρωτη γνωμη που εχουν για ανθρωπους και πραγματα ειναι αυτοματα αρνητικη τις πιο πολλες φορες. Και προσπαθουσα να του πω....ενας απο τους κυριους λογους που χωρες οπως οι ΗΠΑ ειναι αυτο που ονομαζεται στην Ελλαδα 'μπροστα', ειναι επηδει ο περισσοτερος κοσμος κανει ακριβως το αντιθετο! Καταλαβαινω πως σκεφοταν ομως, διοτι και εγω ετσι σκοφτομουν πριν....ακομη και....8 χρονια οταν ζουσα εδω για 2 χρονια ηδη.
Γιαυτο λοιπον, καταλαβαινω πως σκεφτονται τα περισσοτερα μελη εδω...απλα δεν σιωπω και μενω politically correct. Στο φορουμ δεν θα πολιτικολογησω. Αυτο φυσικα δεν σημενει οτι δεν θα ειμαι και λαθος μερικες φορες. Και γιαυτο ομως γραφω εδω για να μοιραστω τις τοποθετησεις μου και να δω τις αντιδρασεις αλλων μελων. Ισως να κανω λαθος για το 'Αμερικανακια', ισως να πρεπει να επιτρεπεται στο περιοδικο. Ομως, ακομη και τοτε, σκεφτομαι, δεν θα επρεπε να υπαρχει ενα ας πουμε 'αντισταθμιστικο' αρθρο (κατασκευασα και αλλον ορο), ετσι ωστε να ερχεται η ζυγαρια στην μεση παλι? Που ειναι το αρθρο: 'Να γιατι οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο εξυπνοι απο τους...π.χ. Ελληνες'? Εαν υπηρχε τετοιο αρθρο, τοτε ΟΚ.
-
Ο χρήστης FiatCoupe20V έγραψε:
Αλλωστε το να χαραχτηρίζουμε εναν ελληνοαμερικάνό με διάφορους χαραχτηρισμούς νομίζω ότι τον απομακρύνουμε από την ελληνική του πλευρά και τον οδηγούμε ακόμη περισσότερο προς την Αμερικάνικη και αυτό είναι λάθος (δεν είμαστε τόσοι πολλοί ωστε να μας περισεύει κανένας). Εστω και αν αυτό είναι που μας εκνευρίζει περισσότερο (το ότι αισθάνεται πιο Αμερικάνος από Έλληνας) εμείς πρέπει να έχουμε την υπομονή, την ευγένεια και την ανωτερότητα ωστε να συγχωρούμε και να του δείχνουμε ότι πάντα είμαστε η οικογένεια του ( γονιδιακά εμείς παραμένουμε το Εθνος σου Γαβριήλ- δεν υπάρχει Εθνος με 200 χρόνια ιστορία παρά μόνο Κράτος).
Γι αυτό ας τελειώσει εδώ
Φιατ, δεν νομιζω να καταλαβαινεις πως ειναι τα πραγματα με περιπτωσεις οπως η δικη μου. Δεν υπαρχει Ελληνικη και ΗΠΑμερικανικη πλευρα που να ειναι παραλληλες. Η Ελλαδα ειναι το παρελθον μου και οι ΗΠΑ ειναι το παρον και το μελλον μου. Βλεπεις την διαφορα? Και σε αυτο δεν υπαρχει τιποτε κακο. Ειναι απλα θεμα διαλογης.
Φυσικα αυτο ειναι εντελως ασχετο με το θεμα εδω, ομως ηθελα να ξεκαθαρισω το σημειο σου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να ρωτήσω και εγω κάτι κύριοι?
Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει αντίθετη άποψη στην χώρα μας για θέματα όπως η Τουρκία,τα Σκόπια,η Κύπρος κ.α.,και πως αντιμετωπίζεται απο εμάς τους υπόλοιπους?
Προσπαθήστε (πέραν της ευπρέπειας) να μάθετε πως και γιατι σκέφτετε με εναν συγκεκριμένο τρόπο κάποιος που εχει 10 χρόνια σε μια άλλη χώρα! Οσο 'εξωγήινες' μπορεί να φαίνονται οι απόψεις του σε εμάς αλλο τόσο΄φαίνονται οι δικές μας σε εκείνον.
Και,ειλικρινά,αναρωτιέμαι πως μπορεί η προσπάθεια να μειώσεις κάποιον,να σου δίνει δίκηο στα όποια επιχειρήματά σου!! (AlfaRomeo!!!)Kouk, o Amerikanikos tropos einai an eisai Amerikanos den kritikareis sxedon pote tin xwra sou gia e8nika 8emata aliws den eisai patriwtis kai a3izeis na pas stin pyra.
Egw symfwnw me ayti tin apopsi giati dinei enotita stin xwra enw px stin Ellada pou ka8e apofasi exei terastia kritiki kai amfibolia apo ena meros tou ply8ysmou h grinia einai anypofori kai exei katantisei se e8nikes katastrofes (Mikra Asia klp).
Den nomizw oti o Gabriil den mporei na katalabei pws skeftontai stin Ellada afou ekei megalwse kai pige sxoleio etc.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
'Εν βραζμο ψυχης'!
εν βρασμώ !
εν βρασμώ !
Σπύρος
Δηλαδή δεν μπόρεσες να διαβάσεις λόγω ορθογραφίας krusenstern?Και το λές σοβαρά?
Και η πλακα ειναι οτι το εγραψα με 'σ' αλλα μετα το διορθωσα. Anyway...δεν ειναι το πρωτο ουτε το τελευταιο. Ακομη και αυτες οι προτασεις εδω εχουν λαθη.
H diki mou apopsi einai oti prepei na prospa8iseis perissotero me tin or8ografia sou.
-
Ισως να κανω λαθος για το 'Αμερικανακια', ισως να πρεπει να επιτρεπεται στο περιοδικο. Ομως, ακομη και τοτε, σκεφτομαι, δεν θα επρεπε να υπαρχει ενα ας πουμε 'αντισταθμιστικο' αρθρο (κατασκευασα και αλλον ορο), ετσι ωστε να ερχεται η ζυγαρια στην μεση παλι? Που ειναι το αρθρο: 'Να γιατι οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο εξυπνοι απο τους...π.χ. Ελληνες'? Εαν υπηρχε τετοιο αρθρο, τοτε ΟΚ.Μπράβο ρε γΑΒΡΙΛΑΚΟ, αρχίζεις και βάζεις μυαλό... Αλλά αν έχεις έστω και λίγη τσίπα επάνω σου πρέπει να ζητήσεις δημοσίως συγνώμη και στον Άντκοκ (σιγά που θα σου έδινε σημασία, λέμε τώρα...) και στο μεταφραστή του άρθρου...εφόσον παραδέχεσαι ότι η ελευθερία λόγου είναι σημαντικότερη από τον εγωισμό σου.
Τι αντισταθμιστικό άρθρο λες...? Άρθρο κονσέρβα για να ηρεμήσεις εσύ και οι όμοιοί σου? Γιατί να έρθει η ζυγαριά στη μέση και γιατί να πούμε ότι 'εδώ οι Αμερικάνοι είναι εξυπνότεροι'? Επειδή τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αμερικής έχουν γεμίσει Έλληνες οι οποίοι σας έχουν Φωτίσει τρομάρα σας και μας μιλάτε για τεχνολογία και μπαρμούτσαλα? Αν οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν προδοτικές ξέρεις τι θα κάνατε σήμερα? Καουμπόηδες θα ήσασταν και σκαρφαλωμένοι στις μπανανιές κακομοίρηδες!!! Άκου κουβέντα ρε από Έλληνα: 'Να έρθει η ζυγαριά στη μέση και να πούμε να εδώ οι ηΠΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ είναι εξυπνότεροι...Δεν ντρέπεσαι ρε...? Σε φτιάχνει να μειώνεις την Ελλάδα ρε... Τι να σου πω ρε κακομοίρη...???????
-
Που ειναι το αρθρο: 'Να γιατι οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο εξυπνοι απο τους...π.χ. Ελληνες'? Εαν υπηρχε τετοιο αρθρο, τοτε ΟΚ.**ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
ΓΙ'ΆΥΤΟ ΠΟΥ
ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ
ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ
ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΚΟΜΟΙΡ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!**
-
Το πρωι 9 σελίδες τώρα 12 ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΜΑΡΤΟΝ!
-
Οπως βλεπεις στο τελος, δεν ειναι και τιποτε ιδιαιτερο. Η λεξη 'Αμερικανακι' στα Ελληνικα χρισημοποιητε ως αντιστοιχο του 'βλακα, χαζου, ηλιθιου, ΟΧΙ εξυπνου, αυτου που την παταει, κτλ'. Ποιο νομιζεις ειναι χειροτερο?Και τη λέξη αΜΕΡΙΚΑΝΟΣ να χρησιμοποιήσεις την ίδια έννοια θα έχει αν κρίνω από εσένα... Μάλλον η λέξη Αμερικανάκι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη συνώνυμή της λέξη γΑΒΡΙΗΛ απο εδώ και στο εξής... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!.............
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Που ειναι το αρθρο: 'Να γιατι οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο εξυπνοι απο τους...π.χ. Ελληνες'? Εαν υπηρχε τετοιο αρθρο, τοτε ΟΚ.
**ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙ'ΆΥΤΟ ΠΟΥ
ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ
ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Θα παρακαλέσουμε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιείτε κοσμιότερες εκφράσεις και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να τονίζονται με bold η με μεγαλύτερους χαρακτήρες.
Αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο θα αναγκαστούμε να σβύσουμε την δημοσίευση. -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Που ειναι το αρθρο: 'Να γιατι οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο εξυπνοι απο τους...π.χ. Ελληνες'? Εαν υπηρχε τετοιο αρθρο, τοτε ΟΚ.
**ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙ'ΆΥΤΟ ΠΟΥ
ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ
ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Θα παρακαλέσουμε για πολλοστή φορά να χρησιμοποιείτε κοσμιότερες εκφράσεις και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να τονίζονται με bold η με μεγαλύτερους χαρακτήρες.
Αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο θα αναγκαστούμε να σβύσουμε την δημοσίευση.Εγώ από τη μεριά μου θα παρακαλούσα να ισχύουν τα ίδια για ΟΛΟΥΣ!!! Δεν είδα ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ παρατήρηση στο γΑΒΡΙΛΑΚΟ όταν βρίζει. Και το κάνει συχνά!
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου