Χμ, ευτυχώς που δεν τον υποστηρίζεις τον Μπους. Όσον αφορά το Χίτλερ, αυτός προκάλεσε το Β' ΠΠ με τη μεγαλομανία του.
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για το Ιράκ πάντως ουδέποτε είπαν ότι όντως είναι απειλή αυτή η χώρα. Αλλά... Γιατί κάνουμε έτσι για τόσο μικρές ποσότητες VX που έχει το Ιρακ; Οι ΗΠΑ έχουν αρκετά πυρηνικά για να τινάξουν στον αέρα τον πλανήτη και αρκετά βιολογικά όπλα (των οποίων την καταστροφή αρνούνται πεισματικά) για να ξεπαστρέψουν όλη την Ευρασιατική περιοχή. Συνεπώς, ποιος είναι μεγαλύτερη απειλή; Επίσης, το Ισραήλ, τη Βόρειο Κορέα, την Ινδία, το Πακιστάν, τις κάνουμε κι αυτές γαργάρα; Δεν έχουν κι αυτές πυρηνικά; Και γιατί τέτοια άρνηση από τις ΗΠΑ να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το πυρηνικό οπλοστάσιο; Το οποιό πυρηνικό οπλοστάσιο, ειρήσθω εν παρόδω, αντί να στοχεύει χώρες επί της γης, έπρεπε να είναι στα χέρια του ΟΗΕ και προσαρμοσμένο σε ισχυρούς πυραυλικούς φορείς για να αντιμετωπίσει τον πολύ υπαρκτό κίνδυνο μετεωριτών και κομητών που απειλούν το ανθρώπινο είδος με εξαφάνιση - κάποιοι ξεφεύγουν από τις δύο ασπίδες μας, που είναι ο Κρόνος και ο Δίας και φτάνουν ως τα μέρη μας.
Κοίτα, ο Μπους είναι επιβεβαιωμένο ότι:
- Ισχυρίζεται πως του μιλάει ο θεός και τον καθοδηγεί. Το έχει πει σε συνεργάτες του. Το να μιλάς στο θεό, όπως είπα πρωτύτερα, λέγεται προσευχή. Να σου απαντάει όμως ο θεός... Ε, αυτό λέγεται παράνοια.
- Είναι οπισθοδρομικός σε θέματα αναπαραγωγικής πολιτικής. Όταν απαγορεύει την άμβλωση και επιδιώκει με μανία την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade, και οργανώσεις (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ, μην ξεχνιόμαστε) που τον υποστηρίζουν, με την ανοχή των αστυνομικών αρχών, δολοφονούν μαιευτήρες και τρομοκρατούν γυναίκες που πάνε σε μαιευτικές κλινικές για οποιοδήποτε λόγο, κάτι δεν πάει καλά.
- Για να μην πάει στη ζώνη του πυρός, φίλησε κατουρημένες ποδιές. Και τώρα μας λέει να πολεμήσουμε για χάρη του... Το παρελθόν δειλίας του όμως ακυρώνει το λόγο του, ακόμα κι αν είχε δίκιο.
Η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία ορθώς τάσσονται κατά του πολέμου. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να πάψει το εμπάργκο και, σιγά-σιγά, να αναπτυχθεί η μεσαία τάξη στο Ιράκ, η οποία θα καταφέρει να ανατρέψει το Σαντάμ και να επιβάλει μια ηγεσία που να τη θέλει ο Ιρακινός λαός και να μην είναι δοτή. Όσες χώρες είχαν δοτές κυβερνήσεις ταλανισθήκανε άσχημα. Ξεχνάμε τα δικά μας με τους διοριζομένους από τις μεγάλες δυνάμεις βασιλείς;
Αφγανιστάν: Αν δεν απατώμαι, οι Ταλιμπάν αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τις ευλογίες των ΗΠΑ ως διάδοχος κατάστασις των Μουτζαχεντίν, που τόσο πολύ επαίνεσαν ταινίες όπως τα γελοία κατασκευάσματα της σειράς 'Ράμπο' και η άνοδός τους στην εξουσία έλαχε χαιρετισμού διά στόματος Μαντλίν Ωλμπράιτ. Άρα, το επιχείρημα αυτό καταρρέει προτού καν οικοδομηθεί. Ιαπωνία: Τυχαίνει να γνωρίζω Ιάπωνες (μέσω του διαδικτύου κυρίως), ενώ ένας φίλος μου σπουδάζει εκεί. Κανείς δε συμμερίζεται την άποψή σου.
Όσον αφορά το πόσο ο Μπους είναι ωφέλιμος για τη χώρα του... Ήδη ανέφερα κάποια παραδειγματάκια. Αν πιάσουμε τώρα και το καθεστώς τρομολαγνείας που πάει να επιβάλει, μαζί με την ανάμιξή του σε χοντρά οικονομικά σκάνδαλα και μαζί με την αποτυχημένη οικονομική του πολιτική... Μάλλον δεν είναι και τόσο ωφέλιμος.
Για τους Αθηναίους, τους Δηλίους κλπ. Αυτά τα γνωρίζω πολύ καλά. Αθωώνουν όμως τις ΗΠΑ; Όχι. Αν εσύ περάσεις με κόκκινο και μου πεις ότι και κάποιος άλλος πέρασε με κόκκινο, εγώ θα σου πω 'καλά έκανες'; Έωλον το επιχείρημα.
Το δε Ισραήλ δε συγκροτήθηκε με συναπόφαση και των ΗΠΑ; Μόνον η Βρετανία το αποφάσισε;
Το επιχείρημά σου για το Ιρακινάκι που υποφέρει επειδή τα λεφτά τα καρπούται όλα ο Σαντάμ δε στέκει δυστυχώς.
Η δικιά μου στάση είναι ότι οι λαοί οφείλουν και δικαιούνται να ορίζουν από μόνοι τους τη μοίρα τους και να μην έχουν τον κάθε εξωτερικό παραγοντίσκο να τους κάνει ό,τι θέλει. Αν έχουν ένα δικτάτορα, τότε ας κοιτάξουν να τον ξεφορτωθούν. Κι αν είναι να υπάρξει εξωτερική βοήθεια, ας υπάρξει βοήθεια στους φορείς του λαού, για να αναπτύξουν συνείδηση και να απαιτήσουν κάτι καλύτερο, αλλά να ρίξουν το δικτάτορα ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Αλλιώς, ο εξωγενής φορέας θα είναι ένας άλλος δικτάτορας, διαφορετικής ίσως μορφής από τον προηγούμενο. Με άλλα λόγια, η λογική μου και η αξιοπρέπειά μου δεν δέχεται τα προτεκτοράτα. Ή μήπως ξεχνάμε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο που βάλαμε τους Πέρσες να ρυθμίζουν τις ισορροπίες μεταξύ μας;