-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Καπως έτσι φαίνονται οι πινακίδες μου υπό γωνία όταν το αυτοκίνητο κινείται στην Ελλάδα.
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0445.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0444.jpg
Έχεις τοποθετήσει πλαστικό κάλυμμα ή κάτι άλλο από επάνω για να μη φαίνονται ούτε με γυμνό μάτι;;;
Αν ναι, σε περίπτωση που χτυπήσεις κάποιον ή κάτι (μεθυσμένος ή ξεμέθυστος), θα σταματήσεις ή θα φύγεις; Γιατί, οι αυτόπτες μάρτυρες θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν το αμάξι σου. Οπότε, προτιμώ να μην χαρακτηρίσω την κίνησή σου αυτήείναι κατι πλαστικά,διαφανή,με ειδικό φιλμ επάνω,για να μην φαίνεται η πινακίδα υπό γωνία,απο μπροστά φαίνεται κανονικότατα....
μόνο το καλοκαίρι τα φοράω,που το αμάξι είναι στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Από περιέργεια, γιατί τα 'φοράς' μόνο στην Ελλάδα; Υποθέτω ότι στην Αγγλία είτε επιτρέπεται να τρέχεις όσο θέλεις και δεν ανησυχείς για κλήσεις είτε αν σε σταματήσουν και τα έχεις σου κόβουν τον κ..λο.
Ποιο από τα δύο; Αν είναι άλλη η απάντηση, είμαι περίεργος να την ακούσω. -
Είδα Ζητά να βγάζει φιμέ πλαστικό κάλυμμα πινακίδας (μάλλον από αυτά που δεν φαίνεται τίποτα υπό γωνία) να το σπάει και να το δίνει στον ιδιοκτήτη - χωρίς να του δώσει κλήση.
Είχα ακούσει πριν από χρόνια στις ειδήσεις για ένα οδηγό στη Νέα Υόρκη που είχε φτιάξει ειδικό σύστημα με ΟΚΤΩ πινακίδες που άλλαζαν με κουμπί μέσα από το αυτοκίνητο. Αυτός πρέπει να πλήρωσε καλά λεφτά στο δικαστήριο.
Για τη νύχτα μπορείς να βάλεις διακοπτάκι να σβήνει τα φώτα της πινακίδας γιατί οι κάμερες δεν έχουν φλας. Αν όμως σε καταλάβουν θα σε ξεσκίσουν - είναι μεγάλη παρανομία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είδα Ζητά να βγάζει φιμέ πλαστικό κάλυμμα πινακίδας (μάλλον από αυτά που δεν φαίνεται τίποτα υπό γωνία) να το σπάει και να το δίνει στον ιδιοκτήτη - χωρίς να του δώσει κλήση.Είχα ακούσει πριν από χρόνια στις ειδήσεις για ένα οδηγό στη Νέα Υόρκη που είχε φτιάξει ειδικό σύστημα με ΟΚΤΩ πινακίδες που άλλαζαν με κουμπί μέσα από το αυτοκίνητο. Αυτός πρέπει να πλήρωσε καλά λεφτά στο δικαστήριο.
Για τη νύχτα μπορείς να βάλεις διακοπτάκι να σβήνει τα φώτα της πινακίδας γιατί οι κάμερες δεν έχουν φλας. Αν όμως σε καταλάβουν θα σε ξεσκίσουν - είναι μεγάλη παρανομία.
...νομίζεις
-
Δεν φαίνονται, είναι υπέρυθρα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φαίνονται, είναι υπέρυθρα;Φαίνονται και ποαραφαίνονται, στον μαλιακό αστράφτει και βροντάει!
-
Ναι ρε παιδια...Ακομα και στο τουρινγκ που ειχαμε παει ειδαμε αστραπη απο φλας στον Μαλιακο....
-
Το ό,τι είδες φλας δε σημαίνει πως βγήκε και φωτογραφία
-
Καπως έτσι φαίνονται οι πινακίδες μου υπό γωνία όταν το αυτοκίνητο κινείται στην Ελλάδα.
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0445.jpg
http://i4.photobucket.com/albums/y149/c ... CT0444.jpg
Έχεις τοποθετήσει πλαστικό κάλυμμα ή κάτι άλλο από επάνω για να μη φαίνονται ούτε με γυμνό μάτι;;;
Αν ναι, σε περίπτωση που χτυπήσεις κάποιον ή κάτι (μεθυσμένος ή ξεμέθυστος), θα σταματήσεις ή θα φύγεις; Γιατί, οι αυτόπτες μάρτυρες θα δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν το αμάξι σου. Οπότε, προτιμώ να μην χαρακτηρίσω την κίνησή σου αυτήείναι κατι πλαστικά,διαφανή,με ειδικό φιλμ επάνω,για να μην φαίνεται η πινακίδα υπό γωνία,απο μπροστά φαίνεται κανονικότατα....
Ίδια απορία με τον lokatzis έχω κι εγώ... Για πες μας γιατί τα φοράς σε παρακαλώ, γιατί σήμερα πήγαινα πίσω από ένα μαύρο X5 (HKK-9600 για όποιον ενδιαφέρεται) ο οποίος είχε τέτοια, και επίτρεψέ μου να σου πω ότι αν δεν τον είχα μπροστά μου για αρκετή ώρα ΔΕΝ θα είχα μπορέσει να διακρίνω τις πινακίδες του. Άρα, λογικά σκεπτόμενος κάποιος, θα σου πει ότι αν αυτός πατήσει καμια γιαγιά/παιδάκι με ποδήλατο ή τρακάρει κανένα ταλαίπωρο μικρό αυτοκίνητο με το 'τέρας' και την κοπανήσει, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δει κανείς τις πινακίδες του...
Εξήγησέ μου λοιπόν σε παρακαλώ το λόγο για τον οποίο κάνεις αυτό το πράγμα, μπας και καταλάβω τη 'λογική' που κρύβεται πίσω απ' αυτή την ενέργεια... Ως τότε, θα τη θεωρώ... Ας μην περάσω σε χαρακτηρισμό καλύτερα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Από περιέργεια, γιατί τα 'φοράς' μόνο στην Ελλάδα; Υποθέτω ότι στην Αγγλία είτε επιτρέπεται να τρέχεις όσο θέλεις και δεν ανησυχείς για κλήσεις είτε αν σε σταματήσουν και τα έχεις σου κόβουν τον κ..λο.
Ποιο από τα δύο; Αν είναι άλλη η απάντηση, είμαι περίεργος να την ακούσω.στην Αγγλία τρέχω όσο θέλω,γιατί και να με χτυπήσει μια κάμερα δεν με βρίσκουν.
και οι μπάτσοι που με σταματάνε με αφήνουν...
ρωτήστε και τον lotusnick...δεν τα φοράω στην Αγγλία γιατί όταν πας να βάλεις βενζίνη,έχουν κάμερες που βλέπουν την πινακίδα σου,οι οποίες είναι υπό γωνία (σε ύψος),οπότε αν δεν βλέπει την πινακίδα σου,δεν θα ανοίξει η αντλία..
επίσης στο eurotunnel,οποτε περνάω το ίδιο πρόβλημα...επίσης είναι και παράνομο.
Από μπροστά οι πινακίδες φαίνονται τέλεια,από μία γωνία και μετά δεν βλέπεις την μισή.Ο Χ5 μπορεί να τις είχε βάλει λάθος ή μπορεί να έχει άλλο μοντέλο από το δικό μου.Εγώ τα έκανα ειδική παραγγελία από Καναδά.Αν κάνεις το λάθος και τα βάλεις ανάποδα,τότε δεν φαίνεται καθόλου η πινακίδα και είσαι 1000% παράνομος.
Αυτά....αγαπάτε αλλήλους.........και όποιος εκνευρίζεται χωρίς λόγο......ξυδάκι.....
-
στην Αγγλία τρέχω όσο θέλω,γιατί και να με χτυπήσει μια κάμερα δεν με βρίσκουν.
ρωτήστε και τον lotusnick...δεν τα φοράω στην Αγγλία γιατί όταν πας να βάλεις βενζίνη,έχουν κάμερες που βλέπουν την πινακίδα σου,οι οποίες είναι υπό γωνία (σε ύψος),οπότε αν δεν βλέπει την πινακίδα σου,δεν θα ανοίξει η αντλία..
επίσης στο eurotunnel,οποτε περνάω το ίδιο πρόβλημα...επίσης είναι και παράνομο.
Από μπροστά οι πινακίδες φαίνονται τέλεια,από μία γωνία και μετά δεν βλέπεις την μισή.Ο Χ5 μπορεί να τις είχε βάλει λάθος ή μπορεί να έχει άλλο μοντέλο από το δικό μου.Εγώ τα έκανα ειδική παραγγελία από Καναδά.Αν κάνεις το λάθος και τα βάλεις ανάποδα,τότε δεν φαίνεται καθόλου η πινακίδα και είσαι 1000% παράνομος.
Αυτά....αγαπάτε αλλήλους.........και όποιος εκνευρίζεται χωρίς λόγο......ξυδάκι.....
- Ωραία άποψη... Άρα φροντίζεις ώστε και εδώ όταν σε χτυπήσει κάμερα, να μη σε βρούνε.
- Ενώ εδώ ΔΕΝ είναι παράνομο;;;
- 1000% παράνομος αν τις βάλεις ανάποδα; Δηλαδή το 900% της παρανομίας προέρχεται, εκτός απ' την πρόθεση του παραβάτη, απ' τη βλακεία του που δεν το κάνει και σωστά; Κοίτα ρε παιδί μου κάτι απόψεις...
Δεν μου λες κάτι άσχετο, στο avatar εσύ είσαι;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
- Ωραία άποψη... Άρα φροντίζεις ώστε και εδώ όταν σε χτυπήσει κάμερα, να μη σε βρούνε.
- Ενώ εδώ ΔΕΝ είναι παράνομο;;;
- 1000% παράνομος αν τις βάλεις ανάποδα; Δηλαδή το 900% της παρανομίας προέρχεται, εκτός απ' την πρόθεση του παραβάτη, απ' τη βλακεία του που δεν το κάνει και σωστά; Κοίτα ρε παιδί μου κάτι απόψεις...
Δεν μου λες κάτι άσχετο, στο avatar εσύ είσαι;
- Φίλε γενικά δεν τρέχω,και φροντίζω να σέβομαι τον ΚΟΚ.Από κει και πέρα ο λόγος που τα έβαλα,ήταν να μην με χτυπήσει κάμερα όταν κινούμαι σε άγνωστες διαδρομές.Πχ το καλοκαίρι κατέβηκα Αθήνα.
- Είναι παράνομο,οσο είναι και τα διαφανή αλλά και τα φιμέ απλά πλαστικά που έχουν παρα πολλοί.Ο νόμος ορίζει οι πινακίδες να είναι ευανάγνωστες,και εφόσον είναι, όταν είσαι σε ευθεία γραμμή με αυτές,αρα δεν παρανομείς.
- Εγώ είμαι.Σ'αρέσω?
Νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Τα πλαστικά αυτά είναι ένα μέτρο κατά της εισπρακτικής πολιτικής του κράτους.Δεν είναι για να οδηγάω χωρίς μέτρο παντού και πάντα,και να το παίζω ο γ@μ@ω.Ειναι εκεί,για όταν ξεχαστώ,και πάω σε μία τεράστια ευθεία με το γελοίο όριο των 90,πχ με 110 να μην χρειαστεί να πληρώνω κερατιάτικα.
-
- Φίλε γενικά δεν τρέχω,και φροντίζω να σέβομαι τον ΚΟΚ.Από κει και πέρα ο λόγος που τα έβαλα,ήταν να μην με χτυπήσει κάμερα όταν κινούμαι σε άγνωστες διαδρομές.Πχ το καλοκαίρι κατέβηκα Αθήνα.
- Είναι παράνομο,οσο είναι και τα διαφανή αλλά και τα φιμέ απλά πλαστικά που έχουν παρα πολλοί.Ο νόμος ορίζει οι πινακίδες να είναι ευανάγνωστες,και εφόσον είναι, όταν είσαι σε ευθεία γραμμή με αυτές,αρα δεν παρανομείς.
- Εγώ είμαι.Σ'αρέσω?
Νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.Τα πλαστικά αυτά είναι ένα μέτρο κατά της εισπρακτικής πολιτικής του κράτους.Δεν είναι για να οδηγάω χωρίς μέτρο παντού και πάντα,και να το παίζω ο γ@μ@ω.Ειναι εκεί,για όταν ξεχαστώ,και πάω σε μία τεράστια ευθεία με το γελοίο όριο των 90,πχ με 110 να μην χρειαστεί να πληρώνω κερατιάτικα.
- Κανένα σχόλιο...
Πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας
-
Δεν επιτρέπεται σε κανένα μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, ποδήλατο ή ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη Χώρα, αν δεν φέρει τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες χορηγήθηκαν νόμιμα. Οι χορηγούμενες πινακίδες πρέπει να είναι αντανακλαστικές.
-
Οι διαστάσεις, οι προδιαγραφές, ο τρόπος κατασκευής και η διαδικασία χορήγησης των πινακίδων της προηγούμενης παραγράφου, τα της αντικατάστασης αυτών σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, καταστροφής ή φθοράς, τα της χορήγησης πινακίδων για δοκιμαστική, ή προσωρινή κυκλοφορία, ο τρόπος και η θέση ανάρτησης, τα των εγγραφών και ενδείξεων επ' αυτών, ως και οποιοδήποτε σχετικό θέμα, ρυθμίζονται, για τα αυτοκίνητα, καθώς και για τα τρίτροχα οχήματα και τις μοτοσικλέτες και τα υπ' αυτών ρυμουλκούμενα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τα αγροτικά μηχανήματα με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, για τα μηχανήματα έργων με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων και τα μοτοποδήλατα, ποδήλατα και ζωήλατα οχήματα, με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.
-
Απαγορεύεται για οποιαδήποτε αιτία αντικατάσταση των πινακίδων, που καθορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου αυτού με άλλες που δεν έχουν χορηγηθεί νόμιμα ή παραποίηση αυτών με οποιαδήποτε μορφή (τεμαχισμό, αλλαγή σχήματος ή γράμματος, κάμψη της πινακίδας κ.λπ.) ή μετάθεση από του ενός οχήματος σε άλλο ή κατασκευή από άλλον πλην του κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα οριζομένου και κατά τρόπο διάφορο, ως και η πώληση, αγορά και χρήση τέτοιων πινακίδων. Οι παραβάτες της διάταξης της παραγράφου αυτής, ως και αυτοί που υποβάλλουν ψευδή στοιχεία, για τη λήψη ανταλλακτικών πινακίδων για το σκοπό παράνομης χρησιμοποίησής τους, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρις ενός (1) έτους.
-
Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία αυτοκίνητο όχημα ή ρυμουλκούμενο, το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών, εκείνος δε ο οποίος κυκλοφορεί άλλης κατηγορίας όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με κανονικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών.
Με ποινή προστίμου είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές.
Πρώτον λοιπόν, οι πινακίδες σου καθίστανται μη αντανακλαστικές με την τοποθέτηση του πλαστικού. Δεύτερον, καθίστανται μη ευκρινώς ορατές, έστω και υπό γωνία... Ο νόμος λοιπόν δεν λέει αυτό που γράφεις, μην τρελαθούμε κιόλας, έτσι;
3.Δεν νομίζω ότι χάνω κανένα δάσος, εσύ μάλλον μας δουλεύεις ψιλό γαζί εδώ μέσα... Αν 'ξεχαστείς' και εκεί που έχει όριο 90, πας με 110, οι περισσότεροι τροχονόμοι, φαντάζομαι δεν θα σε γράψουν καν... Αλλά και να σε γράψουν, 30-35
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Και εν πάση περιπτώσει, όλοι οι υπόλοιποι που οδηγούν και έχουν το αυτοκίνητό τους σύμφωνα με το νόμο, είμαστε μ@λ@κες και μόνο εσύ ο έξυπνος που εφαρμόζεις το μέτρο κατά της εισπρακτικής πολιτικής του κράτους κατά το δοκούν; Αν δεν θες να εισπράττει το κράτος, πήγαινε με τα όρια μεγάλε και άσε τα φιμέ πλαστικά...Eδώ το τόπικ είναι πώς αποφεύγουμε τις κάμερες τις αστυνομίας..
Αν θες να κάνεις κύρηγμα πήγαινε γράψε αλλού.
Μου πρηξες τα @@, δεν είπα οτι οι άλλοι είναι μαλάκες, ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα πρόστιμα από τους μπάτσους. Αλλος βάζει αντιρανταρ,αλλος βαζει λακ,αλλος βαζει πλαστικα,αλλος βγαζει τις πινακίδες.
Εσυ πήγαινε όπως θέλεις,εμένα όμως δεν θα μου κάνεις υποδείξεις για τον τρόπο που οδηγάω, ούτε από εχτές με ήξερες,ούτε παίζαμε μπίλιες μαζί στο πάρκο.....
-
Ψυχραιμίααααα.
Αν δεν υπάρχει και αντίλογος πως θα γίνει σηζήτηση.
Αν λέμε 'ναί συμφωνώ', συνέχεια τότε μόνο συζήτηση δεν είναι.
dimitrios Για τα @@ που σου έπρηξε βάλε κολύριο.
-
Και εν πάση περιπτώσει, όλοι οι υπόλοιποι που οδηγούν και έχουν το αυτοκίνητό τους σύμφωνα με το νόμο, είμαστε μ@λ@κες και μόνο εσύ ο έξυπνος που εφαρμόζεις το μέτρο κατά της εισπρακτικής πολιτικής του κράτους κατά το δοκούν; Αν δεν θες να εισπράττει το κράτος, πήγαινε με τα όρια μεγάλε και άσε τα φιμέ πλαστικά...
Eδώ το τόπικ είναι πώς αποφεύγουμε τις κάμερες τις αστυνομίας..
Αν θες να κάνεις κύρηγμα πήγαινε γράψε αλλού.
Μου πρηξες τα @@, δεν είπα οτι οι άλλοι είναι μαλάκες, ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τα πρόστιμα από τους μπάτσους. Αλλος βάζει αντιρανταρ,αλλος βαζει λακ,αλλος βαζει πλαστικα,αλλος βγαζει τις πινακίδες.
Εσυ πήγαινε όπως θέλεις,εμένα όμως δεν θα μου κάνεις υποδείξεις για τον τρόπο που οδηγάω, ούτε από εχτές με ήξερες,ούτε παίζαμε μπίλιες μαζί στο πάρκο.....
Που όπως είπαμε απ' την αρχή, κακώς ξεκίνησε... Σε λίγο θα ανοίξουμε και topic για το πώς να τη σκαπουλάρουμε αν καθαρίσουμε κάποιον...
Τελευταία δημοσίευση που γράφω ως απάντηση σε δική σου... ειδικά αφού σου 'πρηξα τα @@...
EDIT: Αλλά για τον Κ.Ο.Κ. και τα υπόλοιπα, ούτε κουβέντα, έτσι; Εδώ είναι το θέμα για το πώς αποφεύγετε τις κάμερες της αστυνομίας άλλωστε...
-
M' άρεσε η ...σειρά: (1) το πρόβλημα στα βενζινάδικα, (2) το eurotunnel, και (3) ο ...νόμος!!!
Δηλαδή, εσείς που το υπερασπίζεστε αυτό το κόλπο, θεωρείτε ότι 'είναι ΟΚ αρκεί να φαίνεται σωστά ολόκληρη η πινακίδα από κάποια οπτική γωνία'?!... Ότι αν περάσετε δίπλα από μπάτσο κι αυτός το καταλάβει πως κάτι τρέχει με τις πινακίδες σας, ή δει το αμάξι σας παρκαρισμένο και δε φαίνεται το νούμερο από κει που κοιτάει, θα σας τη χαρίσει?...
Δεν ξέρω, λίγο 'παιδικό' μου φαίνεται το όλο σκηνικό με τα καλύματα. Ειδικά αν φωνάζει 'παράνομος!' το αμάξι σου ακόμα και παρκαρισμένο...
-
Γι' αυτό παιδιά η καλύτερη λύση είναι ηλεκτροχρωμικό κάλυμμα πινακίδας, το οποίο να ανάβει με διακόπτη μόνο όταν θέλεις εσύ και κανονικά να είναι εντελώς διάφανο. Μπορείς να πετυχαίνεις λοιπόν επιλεκτικά αλλοίωση των γραμμάτων και των αριθμών. Π.χ. το 6 να γίνεται 8 (με την υπέρθεση μιας επιπλέον γραμμής, σαν τα layers στο photoshop), το Η Μ και πολλά άλλα, χωρίς να ξεχωρίζει όμως όταν δεν εφαρμόζεται σ' αυτό τάση.
Τι στο καλό σπουδάζουμε ΗΜΜΥ; -
Αυτό το θέμα έπρεπε να κλειδωθεί με το καλημέρα._
-
Μου επιτρέπεις;;;
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό το θέμα έπρεπε να κλειδωθεί με το καλημέρα._
Αποφυγή κάμερα τροχαίας .... !!