-
Ίσως υπερβάλλει το McAfee. Πάντως θα μπορούσες να σημειώσεις τις ονομασίες των spyware και να ψάξεις οδηγίες απομάκρυνσης στο google βάζοντας '[ΌΝΟΜΑΣΙΑ SPYWARE] REMOVE'.
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Συνεχίζω λοιπόν εδώ το θέμα περί spyware, αφού το θέμα που είχα ανοίξει κλειδώθηκε.
Εχω ήδη το πραγματικά πολύ καλό Spybot Search and Destroy όπως και το Ad-Aware της Lavasoft. Αυτά εντόπισαν κάποια αρχεία, τα οποία και έσβησαν, τα τελευταία όμως scan που έκανα δείχνουν οτι το PC μου είναι καθαρό! Μόνο το McCaffy μου βγάζει λίστα ολόκληρη από spyware που προήλθε από το Kazaa (αλλά αδυνατεί να τα κάνει οτιδήποτε), τα άλλα δυο προγράμματα δεν τα 'βλέπουν' καν!
Ο λόγος που την πάτησα έτσι ειναι επειδή παλιά είχα το Kazaa Light, το οποίο δεν άφησε ίχνη στον υπολογιστή μου. Εξάλλου με τρία anti-spyware προγράμματα πίστευα πως ήμουν ασφαλής. Βαθειά νυχτωμένη ήμουν!
Θα δοκιμάσω λοιπόν και τα άλλα προγράμματα που μου συνιστάτε...και...ας ελπίσουμε οτι ολα θα πανε καλά...Αν δεν στα σκοτώσει ούτε το ScanSpyware, τότε δεν νομίζω να μπορεί να τα σκοτώσει οποιοδήποτε άλλο mainstreem antispyware πρόγραμμα.
-
Ιδού και η λίστα των spyware που αντιμετωπίζει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αν δεν στα σκοτώσει ούτε το ScanSpyware, τότε δεν νομίζω να μπορεί να τα σκοτώσει οποιοδήποτε άλλο mainstreem antispyware πρόγραμμα.
+1
το έχω κι εγώ...πραγματικά πολύ καλό τόσο καιρό που το χρησιμοποιώ!
-
Δεν είναι δωρεάν όμως όπως το Spybot και το ad-aware. Κρίμα, γιατί κάνοντας scan μου βρήκε 19 (!) spyware, αλλά όταν επιχείρησα να τα βγάλω μου ζήτησε να το αγοράσω…
-
Θα δώσω τωρα μια συμβουλή που μπορεί να βοηθήσει πολλούς απο σας που έχουν υψηλές θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών τους (π.χ. κατα τη διάρκεια παιχνιδιού).
Εχω ενα fan controller/display στο κουτί μου και στο οποίο ειναι συνδεδεμένοι διάφοροι σένσορες απο τα ζωτικά μέρη του υπολογιστή - cpu, σκληροί, κάρτα γραφικών κ.λ.π.
Είχα παρατηρήσει οτι μετά απο σκληρό gaming η κάρτα γραφικών ανέβαζε 75 βαθμούς!
Βέβαια οι κάρτες γραφικών έχουν άλλες ανοχές απο τα cpu, αντέχουν μέχρι 120-140 βαθμούς κελσίου. Παρ' όλα αυτά κατάλαβα πως έπρεπε να κάνω κάτι.
Η κάρτα βγήκε, με αρκετή δυσκολία αφαιρέθηκε το κάλλυμα του cooler, o ανεμιστήρας και τέλος το heatsink. Περιττό να πω οτι το heatsink απο χάλκινο είχε πάρει χρώμα... μάυρο απο τη μπίχλα, ουσιαστικά υπολειτουργούσε. Το καθάρισα καλα-καλα και μετά καθάρισα τον ανεμιστήρα. Έβγαλα την φτηνιάρικη thermal paste που είχε πάνω η GPU και έβαλα Arctic Silver 5. Μετά τα ξαναβίδωσα όλα, έβαλα την κάρτα στο κουτί και άνοιξα το μηχάνημα. Πρώτα σημάδια καλα - idle temp 30 βαθμοί.
Μπαίνω Windows και τρέχω TOCA Race Driver 2. Και εκεί πήγα να την πατήσω άσχημα.
Με παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα μου να κατέβω να της δώσω το φορτιστή κινητου που είχε ξεχάσει σπίτι μου. Κατεβαίνω κι εγώ, και αφήνω το μηχάνημα να τρέχει το παιχνίδι. Αρχίζω το μπλα-μπλα και χωρίς να το καταλάβω έχουν περάσει 5 λεπτά.
Ανεβαίνω πάνω και ακούω 'μπιπ-μπιπ' απο το fan controller. Εντρομος κοιτάω την οθόνη και βλέπω 'VGA Temp: 90 deg' Αμέσως τραβάω το καλώδιο και ο υπολογιστής κλείνει.
Τι είχε γίνει;
Με το βάλε-βγάλε του καλύμματος του cooler (που ειναι ουσιατικά διακοσμητικό), αυτό ειχε στραβώσει ελαφρά (ειναι ενα πολύ λεπτό φιλετάκι μεταλλικό) με αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας να βρίσκει και να μη μπορεί να γυρίσει...
Η ψύκτρα είχε πυρώσει σχεδόν, βλέπετε το όριο του fan controller ειναι 90 βαθμοί, πάνω απο τους οποίους δεν διαβάζει! Λογικά πρέπει να έφτασε στους 120!
Ευτυχώς το πρόλαβα, διόρθωσα το πρόβλημα και όλα ειναι μια χαρά, η κάρτα με heavy load δεν ξεπερνά τους 40 βαθμούς!
Οπότε, προσοχή, ακόμα κι αν πιστεύετε οτι τα 'χετε σκεφτεί όλα, μια μαλακία μπορεί να σε καταστρέψει!
P.S. Το καλό με το... 'ψήσιμο', ειναι οτι έκανε το απαιτούμενο 'burn in' ή στρώσιμο αν θέλετε η thermal paste...
-
Silencer... αφου δεν πηρες τις μπιελες στο χερι...
Μα καλα ρε, ειναι δυνατον να μην δεις πως δεν λειτουργει το φουρφουρι?Να παρεις passive, να μην μπορεις να κανεις μαλατσιες
-
Σκέψου οτι αυτή τη στιγμή έχω 6 fans στο κουτί + 1 στη CPU + 1 στη VGA... Ε που να το καταλάβω...
-
Πρίν καιρό, το ανεμιστηράκι της VGA λειτουργούσε όποτε ήθελε. Αν ξεκινούσε να λειτουργεί δέν σταμάταγε, αλλά 1 στις 5 φορές δεν ξεκίναγε καν.
Όταν δεν λειτουργούσε ο ανεμιστήρας, μετά απο περίπου 1 λεπτό απο τη στιγμή που έμπαινε στα windows κόλλαγε. Αν το άφηνα μερικά δευτερόλεπτα ακόμα αναμένο, η οθόνη άσπριζε και έκανε μερικά παράξενα εφέ.
Ο υπολογιστής ήταν έτσι για πάνω απο ενα μήνα γιατι βαριόμουν να τον ανοίξω, και αυτό με την άσπρη οθόνη είχε γίνει άπειρες φορές. Όταν το άνοιξα, είδα οτι είχαν σπάσει μερικά πτερύγια και έβρισκαν με αποτέλεσμα να μη γυρίζει ο ανεμιστήρας.
-
Χτες εγκατέστησα μία pci USB 2.0 κάρτα στον υπολογιστή μου (λίγο ηλικιωμένος ο κακομοίρης)... Μόλις την έβαλα, το μηχάνημα σέρνεται...
Εκτός των άλλων, το icy box SATA enclosure μου συνεχώς βγάζει delayed write error ή κάπως έτσι και USB device not recognized, σε όποιο μηχάνημα και αν το βάλω (laptop ή desktop). Το κλείνω, το εκανεκκινώ, δουλεύει για λίγο, μια απ' τα ίδια μετά...
Ο Λουκάς λέει ότι φταίει το enclosure. Πριν το πάω στο ΠΛΑΙΣΙΟ για επιστροφή, ρωτάω μία ακόμα γνώμη, αν έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο...
Και σχετικά με τον υπολογιστή... Να αρχίσω να μαζεύω λεφτά για καινούριο;
Σύνθεση:
PIII @ 733MHz
QDI Advance 10 E M/B (με το τελευταίο BIOS update)
512 ram
Asus GeForce 2 καρτα γραφικών (δεν θυμάμαι το μοντέλο)Να υπενθυμίσω ότι ο SATA controller και ο SATA δίσκος δεν λειτούργησαν ποτέ πάνω στο μηχάνημα...
-
Τα πάμφθηνα ηχειάκια στό 'σπιτικό' PC, μετά από εντατική χρήση 5ετίας σχεδόν, τα έφτυσαν και ήμουν στην αναζήτηση: Κατέληξα χθες στο Πλαίσιο όπου πήρα αυτά ταLogitech
Το γραφειάκι με το PC έχει γίνει κάτι σαν ... boom car!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
ΘΜε παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα μου να κατέβω να της δώσω το φορτιστή κινητου που είχε ξεχάσει σπίτι μου.
Αμάν αυτές οι γυναίκες...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Θ
Με παίρνει τηλέφωνο η κοπέλα μου να κατέβω να της δώσω το φορτιστή κινητου που είχε ξεχάσει σπίτι μου.
Αμάν αυτές οι γυναίκες...
Ναι, αλλά κι ο silencer51 δεν έχασε δευτερόλεπτο, με το που την ξεφορτώθηκε φόρτωσε το παιχνίδι!!
Σωστόοοοοος!!!!!
-
Αυτή η κάρτα είναι 3 σε 1, δορυφορική, επίγεια και αναλογική επίγεια. Το θέμα είναι υποστηρίζεται από τα γνωστά εργαλεία/προγράμματα δορυφορικής λήψης κι έχει 'έξτρα' δυνατότητες?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, αλλά όχι μόνος, είχα βοήθεια από φίλο. Για την ακρίβεια όλη τη δουλειά την έκανε εκείνος, εγώ δεν χρειάστηκε να το ψάξω.
Μετά την αγορά του XBOX με τηλεκοντρόλ, αγοράστηκε από το εξωτερικό το τσιπάκι executer, το οποίο τοποθετείται (εσωκλείονται οδηγίες) με ένα κολλητήρι (αν κι άκουσα ότι η πιο τελευταία έκδοση δεν θέλει καν κολλητήρι). Κατόπιν πέρασε μέσω δικτύου άλλο λειτουργικό σύστημα με ενσωματωμένο πλήρη media player, που παίζει τα πάντα από βίντεο και ήχο.
Όσον αφορά τα παιχνίδια. αυτά επίσης παίζουν από κόπιες (αν ενδιαφέρουν κάποιον). Το σύστημα συνδέεται σε δίκτυο για μεταφορά αρχείων και στο internet. Επειδή έχει τσιπάκι, μπορεί να του βάλει κάποιος μεγάλο σκληρό IDE και να του χωρέσει ό,τι θέλει, από παιχνίδια ως ταινίες και μουσική. Αυτά εν ολίγοις.Exexuter 3 (google). Δες πρώτα τις οδηγίες στο Quick help - Installation για να δεις αν θες να το κάνεις (δεν είναι δύσκολο, θέλει μόνο λίγη προσοχή).
Σήμερα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο έτοιμο φουλ με από όλα και βέβαια
ΚΑΙ με το Executer 2.5Β επάνω, 80άρη σκληρό, 27 games, 2 gamepad το
ένα ασύρματο, ΠΑΚΕΤΟ HARDWARE SOFTWARE ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ
ΚΟΡΥΦΑΙΟ MEDIA CENTER SLAYER'S EVOX 2.6(XBMC, XBMP, DVD2XBOX
κτλ) + MICROSOFT REMOTE CONTROL στα 180Ε. Για πες Μάνο
πώς το δουλεύουμε αυτό το μηχανάκι...; Σόρι αλλά εγώ μόνο PS ήξερα
και ξέρω. -
Α, πολύ απλά. Συνδέεις το scart στην τηλεόραση, την οποία βάζεις στο κανάλι AV (ή AV2, AV3 κλπ αν είναι διαθέσιμα), βάζεις μπρίζες κλπ και ανοίγεις το XBOX πατώντας το πλήκτρο έναρξης στιγμιαία [αν το πατήσεις για περισσότερη ώρα, θα ξεκινήσει το κανονικό μενού του XBOX, πράγμα που σου είναι άχρηστο]. Αν όλα έγιναν σωστά, θα δεις την εισαγωγική οθόνη του Executer και μετά από λίγο θα βρεθείς στο media center. Θα πλοηγηθείς στα μενού με το gamepad, αν δεν έχεις τηλεκοντρόλ (πάρε ένα, αξίζει). Αν βάλεις δισκάκι με πχ κάποιο divx, πήγαινε στα videos, βρες το και πάτα κάποιο κουμπί (στο gamepad νομίζω το Α) για να παίξει. Μπορείς να μεταφέρεις πράγματα στον σκληρό για να μην αλλάζεις δισκάκια, αλλά ο μαμίσιος είναι αρκετά μικρός (3 GB ή κάπου τόσο) - μπορείς εύκολα να τον βγάλεις και να βάλεις ένα μεγαλύτερο κοινό IDE (αυτό γίνεται επειδή έχεις τσιπάκι, χωρίς αυτό είναι αδύνατον).
Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις, θα δεις ότι είναι εύκολος ο χειρισμός.
Ήχο θ' ακούς από την τηλεόραση, αλλά είναι δυνατόν να συνδεθεί με κάποιο ηχοσύστημα το XBOX.
Με γεια.Edit: τώρα πρόσεξα ότι έχεις και τηλεκοντρόλ. Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό για την πλοήγηση στα μενού με τα βελάκια και να επιλέγεις με το κεντρικό πλήκτρο. Είναι όπως το start menu των windows.
Από προγράμματα μπορείς να τρέχεις διάφορα που έχουν βγει, πχ το ειδικά φτιαγμένο για XBOX Mame (MAMEOX - google) με όλους τους τίτλους.
Μουσική θα παίζει όπως βλέπεις βίντεο, το ίδιο και φωτογραφίες από κάποιο CD ή DVD ή από τον σκληρό. -
Τhanks!
Σκληρό έχω 80άρη στις 7200 στροφές.
edit: όσο για τον ήχο έχω ηχεία [δορυφόρους και sub] συνδεδεμένο...!
-
έχει κανείς εεεε πως να το πω...crack για nod32?
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Τα πάμφθηνα ηχειάκια στό 'σπιτικό' PC, μετά από εντατική χρήση 5ετίας σχεδόν, τα έφτυσαν και ήμουν στην αναζήτηση: Κατέληξα χθες στο Πλαίσιο όπου πήρα αυτά ταLogitech
Το γραφειάκι με το PC έχει γίνει κάτι σαν ... boom car!
Έχω τα προηγούμενης γενιάς Logitech, 2.1 και τα δικά μου. Είναι πραγματικά απίθανο ΤΙ ΗΧΟ βγάζουν αυτά τα πραγματάκια. Δεν το περιμένεις.
-
Παιδιά, βοήθεια! Έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα...
Αν βαριέστε να διαβάσετε παραπάνω, σας κάνω copy-paste:
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Χτες εγκατέστησα μία pci USB 2.0 κάρτα στον υπολογιστή μου (λίγο ηλικιωμένος ο κακομοίρης)... Μόλις την έβαλα, το μηχάνημα σέρνεται...Εκτός των άλλων, το icy box SATA enclosure μου συνεχώς βγάζει delayed write error ή κάπως έτσι και USB device not recognized, σε όποιο μηχάνημα και αν το βάλω (laptop ή desktop). Το κλείνω, το εκανεκκινώ, δουλεύει για λίγο, μια απ' τα ίδια μετά...
Ο Λουκάς λέει ότι φταίει το enclosure. Πριν το πάω στο ΠΛΑΙΣΙΟ για επιστροφή, ρωτάω μία ακόμα γνώμη, αν έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο...
Και σχετικά με τον υπολογιστή... Να αρχίσω να μαζεύω λεφτά για καινούριο;
Σύνθεση:
PIII @ 733MHz
QDI Advance 10 E M/B (με το τελευταίο BIOS update)
512 ram
Asus GeForce 2 καρτα γραφικών (δεν θυμάμαι το μοντέλο)Να υπενθυμίσω ότι ο SATA controller και ο SATA δίσκος δεν λειτούργησαν ποτέ πάνω στο μηχάνημα...
Ξεχάστε την usb2.0 και πείτε μου σας παρακαλώ το εξής:
Αυτή τη στιγμή ο controller SATA είναι μέσα και το μηχάνημα δουλεύει κανονικά. Μόλις συνδέσω τον δίσκο, δεν ξεκινάει καν!
Ο ίδιος δίσκος δεν δουλεύει ούτε στο εξωτερικό κουτί, ο λόγος για τον οποίο το πήρα (το εξωτερικό) όταν ότι δεν δούλεψε εσωτερικά. Τώρα, ενώ στην αρχή δούλεψε κανονικά, στον μήνα περίπου πάνω, βγάζει συνεχώς USB device Not Recognized τόσο στο desktop μου, όσο και στο laptop μου!Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα! Αν την έχει παίξει ο δίσκος, έχω γ@μηθεί πραγματικά, έχει όλα μου τα δεδομένα μέσα! Του τα έβαλα για ασφάλεια (και καλά) γιατί είναι καινούριος και μεγάλος! Πείτε μου σας ικετεύω ότι πιστεύετε πως το πρόβλημα είναι στο εξωτερικό κουτί και στην παλιά μητρική μου και ΟΧΙ στον SATA σκληρό δίσκο (Seagate Barracuda 250Gb) γιατί αν είναι στο δίσκο το πρόβλημα, ανεβαίνω στην ταράτσα του κτιρίου και πέφτω κάτω!!!
Σας παρακαλώ τα φώτα σας!!! Τα έχω δει όλα κωλυόμενα, στη σκέψη ότι χάνω το δίσκο με το περιεχόμενό του!!!
EDIT: Απ' το ΠΛΑΙΣΙΟ μου είπε φιλαράκος ότι δεν τους έχει γυρίσει ΠΟΤΕ κανένα SATA enclosure ICYBOX χαλασμένο...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#4]