Jan 28, 2006, 3:39 AM

sergeant, στο άλλο θέμα μίλησες για δημοκρατία αθηναϊκού τύπου. και ότι κακώς δεν κοιτάζουμε πίσω μας.
Από τη μία, λες ότι ένα σύστημα απέτυχε ( πριν καλά-καλά εφαρμοστεί! ), και από την άλλη, μιλάς για αθηναϊκού τύπου δημοκρατία.
Μα έχεις σκεφτεί, ότι στη σύγχρονη κοινωνία, τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα, και δε μπορεί του καθενός η άποψη να έχει την ίδια βαρύτητα πάνω σ'ενα συγκεκριμένο θέμα; Εκτός αν το πας ότι ο καθένας, θα ξέρει με τι ακριβώς θα πρέπει να ασχολείται. Που αυτό σημαίνει αυτόματα ότι σιγά-σιγά χάνει την ουσία της σαν άμεση δημοκρατία και δημιουργείται σε κάθε κλάδο μία ελίτ ειδικών..
και υπό αυτές τις συνθήκες, αν δηλαδή ο καθένας είναι συνειδητοποιημένος, πιο καλά και δίκαια μπορεί να δουλέψει ένα πιο ελευθεριακό 'σύστημα' ( θεωρητικά τουλάχιστον )
εντελώς φιλικά, και ευχαριστώ για το χρόνο σου.