-
Μια χαρά χρόνους κάνει η GT, η παρατήρησή μου αφορά την Veyron, για την οποία αν ισχύουν οι χρόνοι αυτοί δεν είναι απλώς το απόλυτο dragster ή έστω το απολυτο GT αλλα ενα απο τα ταχύτερα supercars και σε πίστα.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
... η παρατήρησή μου αφορά την Veyron, για την οποία αν ισχύουν οι χρόνοι αυτοί δεν είναι απλώς το απόλυτο dragster ή έστω το απολυτο GT αλλα ενα απο τα ταχύτερα supercars και σε πίστα.ΙΚΕ μονο εσυ (αμα) και καμια 15αρια ακομα ατομα εδω μεσα πιστευαν κατι διαφορετικο για την veyron.
ειπαμε, ειναι η επιτομη του supercar!
οσο για τους χρονους, τι να κλασουνε οι αυστραλοι στο ring με ενα συλεκτικο αμαξι του 1 εκατομμυριου? τα γονατακια τους τρεμανε...
τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα μπορει να κατεβει ο γυρος..
..και που να μπει και το προγραμματακι το +200 αλογαταWheels magazine Australia, December 2005 'Veyron clocked 7min 40sec around the benchmark N?rburgring - despite overtaking four cars in the process.'
οπως καταλαβενετε, μιλαμε για τουλαχιστον 7.3Χ ακομα και απο τους κουλους αυστραλους.
Αν σκεφτείς ότι η Μ5 με τα μισά άλογα γύρισε σε 7.52 δεν την λες γρήγορη..
...και τα 7'52 της Μ5 με τι λαστιχα γινανε? εγω ειχα διαβασει οτι η γρηγοροτερη της -Μ6- γυρισε στο 8.09 οταν πρωτομετρηθηκε,
και μαλιστα με καλα λαστιχα (P Zero Corsa)..
http://www.supercars.net/PitLane?viewThread=y&gID=3&fID=0&tID=10073&bottom=460αν μπορει μια Μ να πεσει 16 δευτερολεπτα, φανταζομαι οτι αντιστοιχα μπορει να πεσει και μια ..veyron
πέρα ομως απο το ring, προσπαθειστε να χωνεψετε και αυτο:
Autocar - First Drive -
'The Veyron''After just 2.46sec the Veyron reaches 60mph, and barely a couple of seconds after that it bursts into three figures. But the thing youll really struggle to get your head round, the statistic youll be boring your mates with for some years to come, is this, despite setting off 10 seconds after the McLaren when the F1 is already travelling at 130mph the Bugatti reaches 200mph at exactly the same time as the F1. Think about that. I have. And I still cant quite fathom how rapid the Veyron must be to pull it off.'
παρτε το χαμπαρι...
δυο ειναι τα διαστημικα supercars...
η veyron και το zonda.
ολα τ'αλλα επονται.. -
Η αλήθεια είναι ότι το 7:40 πέφτει αρκετά ακόμα. Ήταν tourist lap και ο οδηγός ούτε Roerl ήταν, ούτε von Saurma
Εγώ πάντως θεωρώ πως για αυτοκίνητα σαν τη Veyron, δεν έχει τόσο νόημα πόσο κάνουν στην πίστα, γιατί δε φτιάχτηκαν για αυτό το σκοπό. Κάτι μου λέει ότι αν βάλεις τη Veyron να κάνει 5 γύρους στη Monza, θα θέλει μετά service το μισό αυτοκίνητο.
Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς δεν είναι η πίστα ο αυτοσκοπός της Veyron. Για μένα ήδη είναι επιτυχές το πείραμα. Είναι πολύ γρήγορη στην πίστα και είναι άπιαστη στις ευθείες. Να μου άρεσε κιόλας...
-
ελα παλι με την βευρον,
ρε συ περιμενες οι γκολφακηδες να βγαλουν σωστο σουπερκαρ?
ενα χρηματοκιβωτιο εβγαλαν με 4Χ4 και 1000 ιππους που δεν μπορει να πατησει μια καρρερα,βεβαια απο ποιοτητα κυλισης καμια σχεση ε? μη λεμε και μαλακιες.καλω το 199
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ελα παλι με την βευρον,ρε συ περιμενες οι γκολφακηδες να βγαλουν σωστο σουπερκαρ?
ενα χρηματοκιβωτιο εβγαλαν με 4Χ4 και 1000 ιππους που δεν μπορει να πατησει μια καρρερα,βεβαια απο ποιοτητα κυλισης καμια σχεση ε? μη λεμε και μαλακιες.καλω το 199
Δηλαδή εννοείς οτι πέφτουν και τα παράθυρα ?
-
δε νομιζω αλλωστε τα 'χρηματοκιβωτια' δεν χρειαζονται παραθυρα(γιαυτο και να πεσουν δε μας νοιαζει) βεβαια μεχρι τη νεκροψια ποτε δε ξερεις.
ειναι θεμα φιλοσοφιας υπαρχουν σουπερκαρ και σουπερκαρ
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
ρε συ περιμενες οι γκολφακηδες να βγαλουν σωστο σουπερκαρ?Δηλαδή ποιος είναι ο αντικειμενικός ορισμός του supercar κατ' εσένα;
-
Κατά τη γνώμη μου τα 1000 άλογα της Veyron δεν λένε και πολλά πράγματα σε μία πίστα σαν το Nirburgring.
Αυτή η πίστα ζητά ομοιογένεια για να βγουν χρόνοι...
Ένα τόσο γρήγορο και βαρύ αυτοκίνητο ποιος τρελός θα τολμήσει να το πάει τέζα σε αυτή την πίστα...
Πέραν του γεγονότος ότι το Nirburgring δεν πληρεί εντελώς και τον όρο πίστα...
Με κάτι γιαμπς σε στροφές άπειρων km, χασίματα, ανεβοκατεβάσματα και την μπαριέρα στα 2 μέτρα απαιτεί πολύ τρέλα για να πας χωρίς αύριο.
Και σίγουρα δεν θα ήθελα να ταξιδεύω με 280+ στο πρώτο ανοιχτό κομμάτι της πίστας προσπαθώντας να φρενάρω και ταυτόχρονα να στρίψω...
Εδώ τρομάζω στο GT4 όταν οδηγώ κάτι πολύ γρήγορο.... Κατά πόσο στην πραγματικότητα.
Ο τύπος που οδηγούσε την Yellowbird πρέπει να ήταν πολύ απογοητευμένος από τη ζωή, ή να είχε χωρίσει την προηγούμενη μέρα την γυναίκα της ζωής του.
Αυτά που κάνει δεν γίνονται κάθε μέρα ή να το πω αλλιώς δεν γίνονται για πολλές ημέρες...
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Ένα τόσο γρήγορο και βαρύ αυτοκίνητο ποιος τρελός θα τολμήσει να το πάει τέζα σε αυτή την πίστα...Με κάτι γιαμπς σε στροφές άπειρων km, χασίματα, ανεβοκατεβάσματα και την μπαριέρα στα 2 μέτρα απαιτεί πολύ τρέλα για να πας χωρίς αύριο.Θα μου επιτρέψεις να πω, φίλε Γιάννη, ότι είναι λίγο άκυρο αυτό που λες
Μη σκέφτεσαι με τα δικά μας ταπεινά μέτρα. Υπάρχουν οδηγοί που το κάνουν για επάγγελμα αυτό το πράγμα, και δεν εννοώ τους δημοσιογράφους (ή τουλάχιστον όχι όλους)
Όπως δοκιμάστηκε στα όριά της μια Carrera GT, το Zonda F, η Porsche EDO, ή ακόμα το εξωφρενικό Radical, έτσι θα δοκιμαστεί από τον κατάλληλο οδηγό και η Veyron
-
Δεν εννοώ αυτό...
Εννοώ ότι οι ικανότητες αυτού του αυτοκινήτου δεν μπορούν να φανούν σε τέτοια πίστα.
Είναι ακατάλληλος ο συνδυασμός.
Για παράδειγμα πολλές Ferrari ενδεχομένως να χάνουν από κάτι EVO στην Tsubuka.
Στην Monza όμως συμβαίνει το αντίθετο και με μεγάλη διαφορά.
Μία F1 δεν θα έκανε τόσο εντυπωσιακό χρόνο στο Nirburgring απλά διότι ο οδηγός αναγκάζεται να πάει πολύ περισσότερο φυλαγμένα...
Αντιθέτως ένα WRC με στήσιμο για άσφαλτο και χωρίς περιορισμό στην ισχύ (όπως και ένα αμάξι για ανάβαση Pikes Peak με ρυθμίσεις για άσφαλτο) θα κάνει πολύ εντυπωσιακό χρόνο στην 'Πράσινη Κόλαση' για WRC...
-
...η ουσια ειναι πως το veyron μπορει να παει πολυ κατω απο 7:3Χ
-
Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα...
Το θέμα είναι ποιες οι πιθανότητες επιβίωσης αυτού που θα προσπαθήσει να κάνει 7:30 με τη Veyron...
Μιλάμε για μόνο 2.2% βελτίωση του χρόνου.
Πιστεύετε ότι έχει οδηγήσει κάποιος αυτούς τους 2 τόνους με τα 1000 άλογα και το downforce στo Nirburgring που είναι όλο γιαμπς και ανηφοροκατηφόρες στο 100% και δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης κατά 2%;
Ακόμα και αν αλλάξουν οι συνθήκες ή τα λάστιχα μπορεί να γίνει αυτή η διαφορά...
Δεν λέει κάτι.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
...η ουσια ειναι πως το veyron μπορει να παει πολυ κατω απο 7:3ΧΑυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα που λες, Πέτρο, και δεν το ξέρουμε. Μη μου πεις ότι το ξέρεις, γιατί ΔΕΝ το ξέρεις
Το 7:30 δεν είναι αστείος χρόνος και όσο σφίγγουν τα όρια, τόσο ελαττώνεται και η βελτίωση που μπορείς να επιτύχεις. Σίγουρα η Veyron μπορεί να βελτιιώσει άνετα το χρόνο της κατά μερικά δευτερόλεπτα, αλλά από ένα συγκεκριμένο σημείο κι έπειτα, ο χρόνος δεν πέφτει εύκολα.
Ας μην αμολάμε χρόνους στην τύχη (ήδη γνωστός λάτρης του RS4 την πάτησε μια φορά
), γιατί οι εκτιμήσεις δεν είναι εύκολες και θέλουν προσοχή.
Και τελειώνοντας, να σου πω Πέτρο ότι η Porsche EDO έκανε 7:18 έχοντας αναλογία κιλών ανά ίππο αρκετά καλύτερη από τη Veyron και σίγουρα μια πανάλαφρη και αγωνιστική σχεδόν Porsche με σλικς στρίβει ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερα από τη Veyron.
Εξακολουθώ να λέω πως το νόημα για ένα τέτοιο αμάξι δεν είναι το πόσο γυρνάει το ring
-
Η EDO δεν είναι αγωνιστική. Είναι road legal. Απλώς...έχει τόση τεχνολογία και βελτίωση πάνω, που είναι σαν να είναι αγωνιστική
-
7:40 με προσπερασεις και σε ενα γυρο το δεκεμβρη απο τους ..αυστραλους..
εγω επιμενω οτι παει Α-ΝΕ-ΤΑ στα χαμηλα 7:3X
αν δεν με πιστευεις, δωστο μου 3 μερες στο ring να στον γραψω το χρονο που λεω.. ευκολα
ΣΙΓΟΥΡΑ ενα τοσο τρομερο και υπερχλιδατο αμαξι δεν αρχιζει και τελειωνει στο ring.
ομως δεν ειναι κακο που παει μαμιωντας και εκει περα..!
τωρα το ποσο γυρναει το γυμνο radical που εχει αδεια κυκλοφοριας μονο στην αγγλια (μα δεν ειναι καν αμαξι αυτο το πραγμα)
σιγουρα εχει ενδιαφερον απο αγωνιστικης αποψης, αλλα οχι οτι θα σκασουμε κι ολας αν μεσα στο ring παει πιο γρηγορα απο το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τωρα το ποσο γυρναει το γυμνο radical που εχει αδεια κυκλοφοριας μονο στην αγγλια (μα δεν ειναι καν αμαξι αυτο το πραγμα)
σιγουρα εχει ενδιαφερον απο αγωνιστικης αποψης, αλλα οχι οτι θα σκασουμε κι ολας αν μεσα στο ring παει πιο γρηγορα απο το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!Σύμφωνοι, αλλά είδες ότι δε σου έφερα ως παράδειγμα το Radical, αλλά μια Porsche που κοστίζει 5 φορές λιγότερα από τη Veyron
-
opterie δε εχω ορισμο του σουπερκαρ.
λεω στο επομενο ποστ οτι ειναι θεμα φιλοσοφιας.
η πορσε θελει να βγαλει ενα αμαξι που να ειναι απιστευτα γρηγορο (να κανει τον καλυτερο χρονο στο ρινγκ) και να παταει την ενζο.καρερα
η φερραρι θελει να κανει επιδειξη της τεχνολογιας φ1 και να παταει το ανταγωνισμο.ενζο
το vag τωρα δεν θα μπορουσε να βγαλει μια πραγματικη μπουγκατι γιατι δεν
εχει καμια σχεση με τα αλλα αυτοκινητα που διαθετει.οποτε βγαζει ενα υπερπολυτελες γκολφ με 4χ4 και 1000 ιππους και κανει τη δουλεια της.επιδειξη τεχνολογιας και λοιπα. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
το vag τωρα δεν θα μπορουσε να βγαλει μια πραγματικη μπουγκατι γιατι δεν
εχει καμια σχεση με τα αλλα αυτοκινητα που διαθετει.οποτε βγαζει ενα υπερπολυτελες γκολφ με 4χ4 και 1000 ιππους και κανει τη δουλεια της.επιδειξη τεχνολογιας και λοιπα. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
το vag τωρα δεν θα μπορουσε να βγαλει μια πραγματικη μπουγκατι γιατι δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα αυτοκινητα που διαθετει.οποτε βγαζει ενα υπερπολυτελες γκολφ με 4χ4 και 1000 ιππους και κανει τη δουλεια της.επιδειξη τεχνολογιας και λοιπα.Διαβάζεις τι γράφεις;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Τελικά χαμηλά 30άρια ή κάτω από τα 30;Με μπέρδεψες...
χαμηλα 30αρια σιγουρα με καποιον εμπειρο (7:3Χ)
κατω απο 30 αμα το παρω εγω! (7:2Χ)
βλεπεις εχω προυπηρεσια στις βαρκες, πλοιαρια, βαριδια, μαουνες, και εχω και το ρεκορ του ring στο gotham
Nuerburgring!