-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Στην Ελβετία ζω τωρα.
Γνωστό, προφανώς δεν ήταν κυριολεκτική η ερώτηση
Και ούτε από την Ομόνοια μου αρέσει να περνάω νύχτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο Άμστερνταμ οι αντίστοιχες περιοχές είναι ασφαλείς! Γιατί είναι λάθος να συγκρίνεις το κέντρο των ΣΚΛΗΡΩΝ ναρκωτικών στην Αθήνα με την αντίστοιχη ΠΛΑΚΑ του Άμστερνταμ!!! Και στην Πλάκα ούτε μπουρδέλα είδα, ούτε χασισάδικα περισσότερα από σουβλατζίδικα... Και βρώμα με τη βρώμα ξέρεις έχει διαφορα...
Πλάκα του Άμστερνταμ είναι η red district; η Ομόνοια είναι κέντρο ΟΛΩΝ των ναρκωτικών κι όχι μόνο. Τα μπουρδέλα τι σ'ενόχλησαν; άσε που στο Νταμ, βλέπεις και το εμπόρευμα που είναι ανώτερο .
Εμένα η τσίκνα μ'ενοχλεί περισσότερο, υποκειμενικό είναι το θέμα. Σε πολλά καφέ του Νταμ επίσης απαγορεύεται η ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοόλ.
Πήγα σε φαρμακείο, και ήταν σαν γκισέ τρένου πίσω από άθραυστο τζάμι!!!
Όχι στην Ομόνοια, στο Άμστερνταμ!!! Εκεί που η νομιμοποίηση το έκανε ασφαλές μέρος........
Στην (όντως) επικίνδυνη Ομόνοια ΤΕΤΟΙΟ πράγμα δεν είδα!!Εκτός αν πιστεύειος πως οι ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΕΙΣ της Ομόνοιας θα το γυρίσουν σε vegeterians αν νομιμοποιηθούν τα ελαφρά, ή/και πως η Ομόνοια και η Φυλής θα γίνει έστω ένα κλικ καλύτερη οπότε τότε εγώ σε ρωτώ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;
εγώ ζω σε άλλο κόσμο και μακάρι να μην ζούσα στο ελλάντα, αλλά στο 'χασικλίδικο' Νταμ. Επειδή έχω μιλήσει με πολλούς Ολλανδούς και Ολλανδέζες, το πείραμα είναι επιτχυημένο κι έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι από τα σκληρά ναρκωτικά (αυτά που είναι και θανατηφόρα άλλωστε).
-
Η χρήση είναι νόμιμη και στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ε.Ε. Απλώς δεν το αγοράζεις ελεύθερα και δεν το κυκλοφορείς! Στο σπίτι σου όμως δεν σου λέει κανείς τίποτα.
Στο Red Light District, εγώ ένοιωθα ιδιαίτερα ασφαλής αν και με ενοχλούσε το κλίμα. Αλλά αυτό είναι άσχετο. Πάντως, οι έφιπποι αστυνόμοι και γενικά το κλίμα εκεί, μου φαινόταν πιο χαλαρό ακόμα και απ' το καρναβάλι της Πάτρας, στο οποίο ένοιωθα ότι με απειλούσαν οι διάφοροι ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ που έπιναν την καθόλα νόμιμη (και σωστά είναι έτσι) μαυροδάφνη.
Η λογική της δημοτικής αρχής του Αμστερνταμ, όπως είχα διαβάσει, σχετκά με το χασίς είναι:
Αφού δεν μπορούμε να εξαλείψουμε ένα φαινόμενο, ας το νομιμοποιήσουμε ώστε να το ελέγχουμε. Και τελικά, έχει πιάσει! Και εκτός αυτού, το Άμστερνταμ έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) κάτι που δίνει προφανή πλεονεκτήματα στην πόλη.
Μακάρι να ήταν οι πόλεις μας σαν το Άμστερνταμ... Μην το κατακρίνετε!
-
Παίδες σόρρυ για το οφ-τόπικ.Μιας και είστε πολλοί που έχετε πάει στο ¨Αμστερνταμ....
για πείτε ιδέες για φαγητό-διασκέδαση-αξιοθέατα
θα πάω για 2 μερούλες από Πέμπτη μέχρι Σάββατο......
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Παίδες σόρρυ για το οφ-τόπικ.Μιας και είστε πολλοί που έχετε πάει στο ¨Αμστερνταμ....για πείτε ιδέες για φαγητό-διασκέδαση-αξιοθέατα
θα πάω για 2 μερούλες από Πέμπτη μέχρι Σάββατο......
η περιοχή από το σταθμό και... κάτω δεν θα προλάβεις να δεις και πάρα πολλά. Έχει επίσης και πάρα πολλά μουσεία αλλά θέλει χρόνο.
Μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα ποδήλατο (τζάμπα τα 'χουν) κι όταν φύγεις απλώς να το αφήσεις κάπου
-
sorry για το offtopic...
Μετακινήθηκε εδώ: -->http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?p=473824#473824
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πλάκα του Άμστερνταμ είναι η red district; η Ομόνοια είναι κέντρο ΟΛΩΝ των ναρκωτικών κι όχι μόνο. Τα μπουρδέλα τι σ'ενόχλησαν; άσε που στο Νταμ, βλέπεις και το εμπόρευμα που είναι ανώτερο .
Εμένα η τσίκνα μ'ενοχλεί περισσότερο, υποκειμενικό είναι το θέμα. Σε πολλά καφέ του Νταμ επίσης απαγορεύεται η ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοόλ.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!
ΕΚΕΙ είναι το τουριστικό κέντρο του Άμστερνταμ!!!
Η Πλάκα δεν είναι το τουριστικό κέντρο της Αθήνας; Εκτός κι αν είναι η Ομόνοια και μου διαφεύγει...Το ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι (κατά βάση) για τον αρχαίο πολιτισμό τις ψησταριές (που εκπέμπουν τσίκνα) και τα κλαμπς, ενώ στο Άμστερνταμ είναι (κατά βάση πλέον) για... ταξίδια... και μπουρδελότσαρκες αυτό είναι επιλογή της κάθε πλευράς...
Προσωπικά αυτό που είδα στο Άμστερνταμ ΔΕΝ θέλω να το δω στην Ελλάδα.
εγώ ζω σε άλλο κόσμο και μακάρι να μην ζούσα στο ελλάντα, αλλά στο 'χασικλίδικο' Νταμ. Επειδή έχω μιλήσει με πολλούς Ολλανδούς και Ολλανδέζες, το πείραμα είναι επιτχυημένο κι έχουν μειωθεί σημαντικά οι θάνατοι από τα σκληρά ναρκωτικά (αυτά που είναι και θανατηφόρα άλλωστε).
Πετυχημένο ή μη, στην Ομόνοια, 'κέντρο ΟΛΩΝ των ναρκωτικών κι όχι μόνο' ΔΕΝ έχω δει φαρμακείο με άθραυστο τζάμι και να μιλάς μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης στον φαρμακοποιό...
Στο 'επιτυχημένο' Άμστερνταμ είδα, οπότε η κατάσταση μιλάει μόνη της...Το ότι μειώθηκαν οι θάνατοι από σκληρά δε μου λέει ΤΙΠΟΤΑ από μόνο του!!!
Γιατί μπορεί πριν να είχαν 800 θανάτους το έτος ανά εκατομμύριο κατοίκους και σήμερα να έχουν 400 (ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ μείωση!!!) και η Αθήνα που απαγορεύονται να έχει 200... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Η χρήση είναι νόμιμη και στις Βρυξέλλες, το κέντρο της Ε.Ε. Απλώς δεν το αγοράζεις ελεύθερα και δεν το κυκλοφορείς! Στο σπίτι σου όμως δεν σου λέει κανείς τίποτα.Στο Red Light District, εγώ ένοιωθα ιδιαίτερα ασφαλής αν και με ενοχλούσε το κλίμα. Αλλά αυτό είναι άσχετο. Πάντως, οι έφιπποι αστυνόμοι και γενικά το κλίμα εκεί, μου φαινόταν πιο χαλαρό ακόμα και απ' το καρναβάλι της Πάτρας, στο οποίο ένοιωθα ότι με απειλούσαν οι διάφοροι ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ που έπιναν την καθόλα νόμιμη (και σωστά είναι έτσι) μαυροδάφνη.
Η λογική της δημοτικής αρχής του Αμστερνταμ, όπως είχα διαβάσει, σχετκά με το χασίς είναι:
Αφού δεν μπορούμε να εξαλείψουμε ένα φαινόμενο, ας το νομιμοποιήσουμε ώστε να το ελέγχουμε. Και τελικά, έχει πιάσει! Και εκτός αυτού, το Άμστερνταμ έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών (ο σκοπός αγιάζει τα μέσα) κάτι που δίνει προφανή πλεονεκτήματα στην πόλη.
Μακάρι να ήταν οι πόλεις μας σαν το Άμστερνταμ... Μην το κατακρίνετε!
Αμ, 'για τα λεφτά τα κάνεις όλα'... Να λείπει τέτοιος τουρισμός κι ας αφήνει λεφτά...
Το ότι είμαι εναντίον της όποιας νομιμοποίησης ναρκωτικών δε σημαίνει πως επικροτώ τους μέθυσους!!! (οι οποίοι μόνο που ΔΕΝ έλειπαν στο Άμστερνταμ... )
-
george tabs να σε ρωτήσω κάτι..
εσύ πίνεις κανά τσιγαράκι;σοβαρά τώρα. Η Αθήνα έχει και Ομόνοια και Μενίδι και Ζεφύρι και Μεταξούργες και διάφορα άλλα..
Μην τρελαθούμε τώρα.
Δεν είπε κανείς ότι έχουμε τα γκετο της Αμερικής, αλλά μη μιλάμε για κακόφημες περιοχές εξωτερικού όταν δεν έχουμε περάσει καν απ'τις δικές μας.
Το Αμστερνταμ και η Ολλανδια/ Ολλανδική κοινωνία είναι μεγάλη κουβέντα και θα χαλάσουμε το θέμα αν την κάνουμε εδώ -
Ο χρήστης skye έγραψε:
george tabs να σε ρωτήσω κάτι..
εσύ πίνεις κανά τσιγαράκι;σοβαρά τώρα. Η Αθήνα έχει και Ομόνοια και Μενίδι και Ζεφύρι και Μεταξούργες και διάφορα άλλα..
Μην τρελαθούμε τώρα.
Δεν είπε κανείς ότι έχουμε τα γκετο της Αμερικής, αλλά μη μιλάμε για κακόφημες περιοχές εξωτερικού όταν δεν έχουμε περάσει καν απ'τις δικές μας.
Το Αμστερνταμ και η Ολλανδια/ Ολλανδική κοινωνία είναι μεγάλη κουβέντα και θα χαλάσουμε το θέμα αν την κάνουμε εδώΗ αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ και τίποτα (αν και στο Άμστερνταμ περπατώντας την ψιλοάκουγες αν στεκόσουν αρκετά σε ορισμένα σημεία... ).
Τσιγάρο έχω δοκιμάσει, ΔΕ μου άρεσε, αλλά μιας και η παρέα... τα γνωστά...
Ευτυχώς αν και 15 ετών δεν ήμουν μπιτ μαλάκας και είδα πως έπεφτε η αντοχή μου στο ποδήλατο και είπα πως θα είμαι ΠΟΛΥ γελοίος να χάσω κάτι που αγαπώ για χάρη κάποιου που σιχαίνομαι...Ποτό μέχρι αηδίας κάπου στα 15 (που... σταμάτησα και να ψηλώνω... ) και μέχρι τα 18-19, και μου έδειξαν μερικά άρθρα για αλκοολισμό και κατόπιν (μη θολής! ) σκέψης το έκοψα μαχαίρι. Πλέον 10 χρόνια μετά, σπάνια λίγο κρασί, ενώ θα δοκιμάσω διάφορα παραδοσιακά ποτά άλλων χωρών. Αν οδηγώ απολύτως τίποτα.
Η διαφορά είναι πως και Ομόνοια και Μενίδι και Ζεφύρι και Μεταξούργες ΔΕΝ είναι τα μέρη που συλλέγουν παγκοσμίως τον τουρισμό στην Αθήνα...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
...Προσωπικά αυτό που είδα στο Άμστερνταμ ΔΕΝ θέλω να το δω στην Ελλάδα.....Αμ, 'για τα λεφτά τα κάνεις όλα'... Να λείπει τέτοιος τουρισμός κι ας αφήνει λεφτά...
+1.
-
+1
-
το post μεταφέρθηκε στην ενότητα με τα ταξίδια
-
Dimitrios & nasos79 είστε μακρα off-topic! Τα υπόλοιπα που έχετε να πείτε εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=312 [moderator]
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Dimitrios & nasos79 είστε μακρα off-topic! Τα υπόλοιπα που έχετε να πείτε εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=312 [moderator]sorry.μηπως μπορείτε να μεταφέρετε τα ποστ μας?
Δυστυχώς, όχι. Η μηχανή του φόρουμ δεν επιτρέπει συγχώνευση θεμάτων, μόνο διάσπαση σε νέα ενότητα. Αν συνεννοηθείτε, κάντε το μόνοι σας με copy+paste Eπίσης, διορθωσα το λινκ στο ποστ σου, ήταν τεράστιο και ξεχείλωνε τη σελίδα.
[Krusenstern]
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ποιος θα σου απαντήσει πρώτος;Λοιπόν, για 2 μέρες θα πας μόνος ή με παρέα; Τι παρέα;
Αν πας με αντροπαρέα (για την οποία και ενδείκνυται κατά τη γνώμη μου το Άμστερνταμ, άκουσέ με προσεκτικά και δεν θα χάσεις!
Φαγητό θα φας ΣΤΟ ΧΕΡΙ! Μη χάσεις χρόνο απ' τις 2 μέρες για να τρως! Burger King λοιπόν και στο δρόμο! Νοίκιασε ποδήλατο! Αλλά πρόσεχε! Στις πόλεις αυτές, τα ποδήλατα έχουν προτεραιότητα έναντι ακόμα και των πεζών! Εμένα με τράκαρε ένα (έφταιγα...).
Κοίταξε τα πάρκα τους! Διάσχισε ένα-δύο! Νοιώσε τον αέρα του πολιτισμού σε μία χώρα που τον έχει και καθαρό! ΜΗΝ μυρίσεις κοντά στα κανάλια!
Κάνε βόλτα στο RLD, για την εμπειρία. Απόφυγε συνομιλίες με τζαμαϊκανούς που θα σε πλησιάσουν. Ένα 'No thank you', αρκεί και θα σε γλιτώσει από παρεξηγήσεις. Αν ανησυχήσεις, αναζήτησε με το μάτι έναν έφιππο αστυνόμο. Ο τύπος που σε ενοχλεί θα φύγει σχεδόν αμέσως.
Κάνε μια βόλτα στην αγορά. Δεν χρειάζεται να ψωνίσεις...
Αν έχεις χρήμα, πήγαινε στο Amsterdam Arena! Αν δεν έχεις, δες το απ' έξω. Αν πάλι δεν πας, πες μου να σου στείλω φωτό.
Χρησιμοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες. Είναι εμπειρία.
Πέρνα απ' το μαγαζί με τα μαγικά μανιτάρια! Αν είναι ακόμα εκεί, θα δεις και μια πολύ ευχάριστη παρουσία (ξανθιά, ψηλή), αλλά μην περιμένεις ενθουσιασμό. Είναι λίγο... Βορειοευρωπαία! Θα σε ενημερώσει όμως πρόθυμα για τις παρενέργειες και αν το αποφασίσεις θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το τι θα ψωνίσεις εκεί.
Βρες ένα πάρκο κοντά στο καζίνο (αν υπάρχει και 2ο καζίνο, συγχωρήστε με) και κάνε βόλτα εκεί! Έχει και μία ωραία λίμνη στην οποία είδα τα κατά τα άλλα ερμαφρόδιτα βατράχια να... hump each other. Εκτός αν δεν έβλεπα καλά λόγω... ξέρετε!
Το βράδυ, ψάξε να βρεις ένα καλό coffee shop για δοκιμή! Βρες ένα που να σερβίρει και αλκοόλ. Δοκίμασε μπύρες! Είναι πάνφθηνες και έχει ωραίες γεύσεις! Μην τις συνδυάσεις με το κύριο προϊόν που πουλάνε τα coffee shops.
Πέρνα οπωσδήποτε από ένα μαγαζί στην αγορά που έχει προϊόντα για χασίς. Ακόμα και αν δεν δοκιμάσεις καν να ανάψεις φούντα, πρέπει να κάνεις μια βόλτα από εκεί, για να αγοράσεις ΕΣΤΩ ένα μποξεράκι με το φύλλο της κάναβης πάνω του. Είναι must. Εγώ το δικό μου δεν ξέρω τι το έκανα... Έχει και σπόρους κάναβης, αλλά δεν σου προτείνω να προβείς σε τέτοιες αγορές.
Καθώς θα περπατάς κατά μήκος των άπειρων καναλιών της πόλης, πρόσεχε και τα σπίτια, τις πλακοστρώσεις, τις γεφυρούλες, τα κάγκελα. Συνέχισε τις βόλτες σου, κοιτώντας γύρω σου και όχι τα οπίσθια της κοπέλας που περνάει μπροστά σου. Αν θες να δεις γκόμενες και να έχεις μία εμπειρία που είναι μάλλον μοναδική, πήγαινε σε ένα live-sex show. Εγώ δεν πήγα και δεν το μετάνιωσα, αλλά σε κάποιους άρεσε!
Μπορείς να πας στο μουσείο του Van Gohg... Αλλά και να μην πας θα το αντέξεις, δεδομένου ότι δεν έχεις χρόνο. Αλλά κυλήσου στο χορτάρι μαζί με τους Ολλανδούς στο πάρκο δίπλα στο μουσείο. Πρόσεχε ΠΟΥ θα κάτσεις, γιατί στο πάρκο δεν κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι και το γκαζόν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις καμια φορά.
Γενικά, 2 μέρες δεν είναι τίποτα για το Αμστερνταμ. Θα τελειώσουν πριν το καταλάβεις καλά-καλά! Για το λόγο αυτό, ρούφηξε ότι περάσει από μπροστά σου αυτές τις ώρες! Μη σταματήσεις για καφέ! Κοιμήσου λίγες ώρες και αυτές ας μην είναι ώρες με ηλιοφάνεια! Ζήσε τους ρυθμούς της πόλης! Άφησέ την να αποτυπωθεί πάνω σου και μέσα σου και, επειδή είναι φαντάζομαι η πρώτη φορά που την επισκέπτεσαι, να είσαι σίγουρος ότι οι Σειρήνες της θα σε καλέσουν ξανά κοντά της! Και δεν μιλάω για τις ιερόδουλες, αλλά για τις Σειρήνες της ίδιας της Πόλης...
Αν κάνουν ακόμα παραστάσεις οι Boom Chicago στο Άμστερνταμ και αν τα Αγγλικά σου είναι πολύ καλά, κάνε μια βόλτα για πολύ καλή stand-up comedy. Αν δεν είσαι απόλυτος fan του είδους ή τα αγγλικά σου είναι τα ακαδημαϊκά, όπως είναι των περισσότερων από εμάς, αξιοποίησε το χρόνο σου, έστω και με απλό περίπατο στην πόλη! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, εκτός απ' το δρόμο του ξενοδοχείου σου!!!
Έχε μαζί σου ένα χάρτη και μια πυξίδα. Πάντα χρήσιμα εργαλεία σε τέτοιες καταστάσεις.
Με το καλό να πας και να γυρίσεις να μας πεις τις εμπειρίες σου...
Σου είπα να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς;
Κι εγώ, για 3 μέρες πήγα... :(:( Δεν φτάνουν οι άτιμες!
Άσχετο, που θα μείνεις;
Φίλε με έφτιαξες τώρα! Έχω παει αρκετές φορές Ολλανδία αλλά ποτε δεν μ' άρεσε, μάλλον γιατί είμουν μικρός, η μόνη πολή που μ'άρεσε ήταν η Delft. Τεσπα τα χριστούγεννα πάω Βρυξέλλες (20 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Ιανουαρίου, μένει εκεί ο πατέρας μου) ελπίζω να μπορέσω να πάω Αμστερνταμ, καποιοι φίλοι μου ψίνονται αλλά απ' την άλλη έχω κλίσει να πάω Παρίσι για 3 μερούλες...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Dimitrios & nasos79 είστε μακρα off-topic! Τα υπόλοιπα που έχετε να πείτε εδώ http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=312 [moderator]Κώστα, χίλια συγγνώμη, αλλά μας παρέσυρε ο ενθουσιασμός...
Πάντως μετέφερα το μήνυμα στην ενότητα που πρότεινες. Ευχαριστούμε! ;_
@Pathos...
Όπως φαίνεται, μοιραζόμαστε το ίδιο... πάθος! Τα ταξίδια... Κι εγώ φτιάχτηκα που το έγραφα! Μακάρι να μπορούσα να ξαναπάω!
(Πάλι offtopic είμαι... )
-
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης στη χρήση των ναρκωτικών. Όχι όμως και στην ελεύθερη παραγωγή και διαφήμιση!! Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανένα αν θέλει να χρησιμοποιήσει ναρκωτικά!!! Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Θα απαγορεύσουμε την βενζίνη, τις κόλλες, τα διαλυτικά; Μήπως αυτά είναι λιγότερο βλαβερά;
Ελεύθερα λοιπόν και έλεγχος στη χρήση. Για τα μαλακά αντιμετώπιση όπως των καπνιστών. Δηλαδή ειδικοί χώροι στα μέρη που συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι που να μπορεί να γίνεται η χρήση όπως οι χώροι καπνιζόντων και μη. Απαγόρευση της χρήσης σε νοσοκομεία σχολεία κλπ. Τι θα λέγατε να το πάμε παραπέρα. Απαγόρευση της διαφήμισης των τσιγάρων και του αλκοόλ; Ένταξη στα σχολικά μαθήματα διδασκαλίας που να αφορά τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη φαρμακολογία τους και τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου. Ο σωστά ενημερωμένος άνθρωπος έχει δυνατότητα σωστής επιλογής. Και τέλος σωστή αντιμετώπιση στους χρήστες ως ψυχολογικά άρρωστους με παροχή κατάλληλος βοήθειας και υποστήριξης. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν σίγουρα αλλά η απραξία που έχουμε σήμερα από κράτος αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση με φωτεινές μόνο εξαιρέσεις δεν βοηθάει σε τίποτα.Και μια αν θέλετε συμβουλή. Αν έχετε υποψία για κάποιο κοντινό σας δώστε του μόνο να καταλάβει ότι είστε κοντά του και πάντα διαθέσιμοι να τον ακούσετε αν θέλει να σας μιλήσει. Αν φτάσει να σας μιλήσει ακόμα και αν δεν το παραδέχεται θέλει βοήθεια. Προτρέψτε τον να απευθυνθεί σε αυτούς που μπορούν να τον βοηθήσουν και σταθείτε δίπλα του σε όλη τη διαδικασία. Όλα τα άλλα που ακούμε κατά καιρούς είναι μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα.
-
κοιτα να δεις ολοι οι χασικλιδες εδωμεσα μαζεφτηκανε
εγω λεω οχι.θα μπορουσαν να μειωθουν οι ποινες για χρηση.
αν επιτρεπονταν θα αντικαθιστουσαμε το τσιγαρο με το χασις,χαλαρα
'ολοι' εχουν δοκιμασει αλλα πολλοι λιγοι το κανουν συστηματικα,αν επιτρεπονταν θα τους εβλεπες ολους με χασισακι και δεν ειναι και τοσο ευκολο να βρεις σημερα αλλα αν επιτρεπονταν θα το εβρισκες παντου
δεν νομιζω οτι εχουμε μεγαλο προβλημα ναρκωτικων,κανεις δεν θα διακινδυνευσει να δημιουργησει με ενα τετοιο μετρο
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης στη χρήση των ναρκωτικών. Όχι όμως και στην ελεύθερη παραγωγή και διαφήμιση!! Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανένα αν θέλει να χρησιμοποιήσει ναρκωτικά!!! Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να κάνουν κακό στον εαυτό τους και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Θα απαγορεύσουμε την βενζίνη, τις κόλλες, τα διαλυτικά; Μήπως αυτά είναι λιγότερο βλαβερά;
Ελεύθερα λοιπόν και έλεγχος στη χρήση. Για τα μαλακά αντιμετώπιση όπως των καπνιστών. Δηλαδή ειδικοί χώροι στα μέρη που συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι που να μπορεί να γίνεται η χρήση όπως οι χώροι καπνιζόντων και μη. Απαγόρευση της χρήσης σε νοσοκομεία σχολεία κλπ. Τι θα λέγατε να το πάμε παραπέρα. Απαγόρευση της διαφήμισης των τσιγάρων και του αλκοόλ; Ένταξη στα σχολικά μαθήματα διδασκαλίας που να αφορά τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη φαρμακολογία τους και τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου. Ο σωστά ενημερωμένος άνθρωπος έχει δυνατότητα σωστής επιλογής. Και τέλος σωστή αντιμετώπιση στους χρήστες ως ψυχολογικά άρρωστους με παροχή κατάλληλος βοήθειας και υποστήριξης. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν σίγουρα αλλά η απραξία που έχουμε σήμερα από κράτος αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση με φωτεινές μόνο εξαιρέσεις δεν βοηθάει σε τίποτα.Και μια αν θέλετε συμβουλή. Αν έχετε υποψία για κάποιο κοντινό σας δώστε του μόνο να καταλάβει ότι είστε κοντά του και πάντα διαθέσιμοι να τον ακούσετε αν θέλει να σας μιλήσει. Αν φτάσει να σας μιλήσει ακόμα και αν δεν το παραδέχεται θέλει βοήθεια. Προτρέψτε τον να απευθυνθεί σε αυτούς που μπορούν να τον βοηθήσουν και σταθείτε δίπλα του σε όλη τη διαδικασία. Όλα τα άλλα που ακούμε κατά καιρούς είναι μόνο ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα.
Συμφωνούμε απολύτως.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μου'χει τύχει... Αλλού γι'αλλού ο τύπος... Lost in space.
Α μπραβο!!! τρις λαλουν και 2 χορευουν ειναι οι τυποι.....
Φανταζεστε να νομιμοποιηθει αυτο το πραγμα ...αυτοι θα κυκλοφορουν στους δρομους , αναμεσα μας μαστουρωμενοι .......ε οχι πολυ παει, ας κανουν οτι θελουν σπιτι τους, αλλα οχι και φορα παρτιδα.
the land of the living dead θα γινουμε
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;