-
Ήμουν κάτοχος CRX VTEC από το 1991 έως το 2002. Μετά το πούλησα και πήρα το TYpe-R. Ο κινητήρας του CRX γενικά δεν έβγαλε όλα τα χρόνια που το είχα σχεδόν καμία ζημιά. Οι σημαντικότερες συντηρήσεις ήταν:
- Ηλεκτρονική Ανάφλρξη (γινόταν αντικατάσταση από το Σαρακάκη)
- Ακρόμπαρα, προφανώς από τα σκισίματα
- Συγχρονιζέ 1ης, 2ας , προφανώς από τα σκισίματα
- Δύο φορές το τέλικό καζανάκι.
- Δύο φορές καταλήτη
Ο κινητήρας φανταστικός ψηλά, μέτριος χαμηλά (κάτω από τις 6000). Πλαίσιο μαλακό αλλά εγώ αλλάζοντας απλά και μόνο τα αμορτισερ με KONI κίτρινα, είχα ικανοποιητική οδική συμπεριφορά.
Γενικά είναι αυτοκίνητο που σου αφήνει εμπειρίες.......
-
Ο χρήστης Yannis_ έγραψε:
Γενικά είναι αυτοκίνητο που σου αφήνει εμπειρίες.......Και... λίγα άσπρα μαλλιά παραπάνω...
Αστειεύομαι, έτσι?
-
πρώτα για τα ψαλίδια...απίθανη ανάρτηση που προσφέρει μεγάλη άνεση
στα ταξίδια και διασκέδαση στις στροφές.Δεν μου έχει τερματίσει ΠΟΤΕ! το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα είναι το χαμηλό ύψος του αυτοκινήτου, θέλει πολύ προσοχή η μπροστινή μάσκα.
κινητήρας ηλεκτρικός με 14 κιλά ροπής από τις 2-8000 σαλ. εκρήξεις δεν υπάρχουν πουθενά, τι να πουν τα τουρμπάτα τότε...
το αυτοκίνητο δυσκολεύεται μόνο λόγω βάρους και μεγάλου μεταξονίου στις κλειστές στροφές...φαντάζομαι το CRX δεν θα έχει προβλήματα ούτε εκεί.
-
Θα διαφωνήσω με την άνεση στα ταξίδια, η ανάρτηση έχει μικρές διαδρομές, και τα αμορτισέρ είναι σκληρά. Διασκεδαστική στις στροφές αλλά δεν πρέπει να γλιστράς καθόλου - τότε δεν διασκεδάζεις.
Το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ χαμηλό αλλά ο μπροστινός προφυλακτηρας χτυπάει λιγότερο σε ράμπες γκαράζ από προφυλακτήρα golf (ίδιας χρονιάς) αν και το golf είναι ψηλότερο - χτυπάει όμως η εξάτμιση κάτω ακριβώς από τα μπροστινά καθίσματα. Πάντως δεν τερματίζει ποτέ εκτός αν έχεις παλιά αμορτισέρ.
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
το αυτοκίνητο δυσκολεύεται μόνο λόγω βάρους και μεγάλου μεταξονίου στις κλειστές στροφές...φαντάζομαι το CRX δεν θα έχει προβλήματα ούτε εκεί.Βάρος και μεγάλο μεταξόνιο; τι οδηγάς, smart;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα διαφωνήσω με την άνεση στα ταξίδια, η ανάρτηση έχει μικρές διαδρομές, και τα αμορτισέρ είναι σκληρά. Διασκεδαστική στις στροφές αλλά δεν πρέπει να γλιστράς καθόλου - τότε δεν διασκεδάζεις.Το αυτοκίνητο φαίνεται πολύ χαμηλό αλλά ο μπροστινός προφυλακτηρας χτυπάει λιγότερο σε ράμπες γκαράζ από προφυλακτήρα golf (ίδιας χρονιάς) αν και το golf είναι ψηλότερο - χτυπάει όμως η εξάτμιση κάτω ακριβώς από τα μπροστινά καθίσματα. Πάντως δεν τερματίζει ποτέ εκτός αν έχεις παλιά αμορτισέρ.
το αυτοκίνητο δυσκολεύεται μόνο λόγω βάρους και μεγάλου μεταξονίου στις κλειστές στροφές...φαντάζομαι το CRX δεν θα έχει προβλήματα ούτε εκεί.
Βάρος και μεγάλο μεταξόνιο; τι οδηγάς, smart;
Επίσης έχω ακούσει ότι ο κινητήρας του είναι αρκετά θορυβώδης...ισχύει αυτό;
-
για το δικό μου έλεγα...σε σχέση με το CRX.
ο κινητήρας είναι παρα πολυ θορυβώδης, το ίδιο και η εξάτμιση σε σημείο
να ενοχλεί. -
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
για το δικό μου έλεγα...σε σχέση με το CRX.ο κινητήρας είναι παρα πολυ θορυβώδης, το ίδιο και η εξάτμιση σε σημείο
να ενοχλεί.Mιλάω για το Civic 1600cc...αυτό λες κι εσύ;
-
Απο οτι βλέπω το topic έχει μείνει ανέγγιχτο για παλύ καιρό όμως δεν μπορώ να αντισταθώ, σαν νέο μέλος που είμαι, να αναφέρω και εγω τις προσωπικές μου εμπειρίες.
Έχω υπάρξει κάτοχος τόσο του CRX Si όσο και του CRX SiR.
Τα αυτοκίνητα τα κράτησα στην αρχική τους κατάσταση χωρίς μηχανικές βελτιώσεις.
Το Si με τα 125 hp ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο και ομολογώ οτι αρχικά με δυσκόλεψε μέχρι να το μάθω. Αρκετά γρήγορο κατά την άποψή μου με ανεπαρκή όμως φρένα και αναρτήσεις. Τα φρένα είχαν (πολύ) μέτρια αποτελεσματικότητα παρά την σωστή συντήρηση. Οι αναρτήσεις (εργοστασιακές) ήταν ψηλές και σχετικά σκληρές αφήνοντας όλους τους κραδασμούς και τις ανωμαλίες του οδοστρόματος να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους επιβάτες και, κυρίως, αφήνοντας τον οδηγό εκτεθημένο στις στροφές.
Το αμάξι, παρά τα μειονεκτήματα που ανέφερα, δεν μου έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα που να σχετίζεται με την αξιοπιστία του. Απο ένα σημείο και μετά μαθαίνεις τα ελαττώματά του και τα αντιμετωπίζεις.
Πρέπει να ομολογήσω πάντως πως με την πρώτη καλή ευκαιρία που βρήκα σε SiR vtec έδωσα το Si με συνοπτικές διαδικασίες.
Αυτή τη στιγμή εκτός απο ενα Primera και ενα Fabia εξακολουθώ να χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση το CRX Vtec.
Μιας και όπως ανέφερα παραπάνω το κύριο πρόβλημα ήταν οι αναρτήσεις και τα κρατήματα, έβαλα στο αμάξι Bilstein κίτρινα με ελαφρύ χαμήλωμα και 15' ζάντες.(Αρχικά είχε 14' και το test εκείνης της εποχής έγινε με αυτό το set up --- τεύχος 255, συγκριτικό CRX Vtec - MAZDA MX3 - NISSAN 100NX---).
Δεν είμαι ιδιαίτερα ακραίος στην οδήγησή μου αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι το CRX στρίβει το ίδιο καλά (αν όχι καλύτερα) απο το Primera '00 που έχω για να συγκρίνω.
Πολύ δυνατό και πρόθυμο μοτέρ με τρελό ξέσπασμα και ήχο μετά τις 5500 rpm. Το θέμα είναι να μην 'σκάσει' το Vtec μέσα σε στροφή. Εκεί.....δύσκολα το μαζεύεις.... Αρκετά οικονομικό στο προ-Vtec φάσμα στροφών. Μετα όμως καιει αρκετά...
Πάντως βρήκα μεγάλες διαφορές στα δυο CRX. Το Vtec έχει σαφώς πολύ καλύτερο στήσιμο και φρένα. Κατά τα άλλα οι διαφορές περιορίζονται εξωτερικά σε διαφορετικά φλάς-καπό-προφυλακτήρας-αεροτομή και εσωτερικά σε δερμάτινα καθίσματα - ταπετσαρίες, (και ειδικότερα στην περίπτωσή μου) στην ύπαρξη A/C, άλλο panel για ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες.
Πιστεύω οτι αξίζει μια αγορά CRX Vtec ακόμα και σήμερα αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Καταρχήν το βρίσκεις με καθαρό σασί (λέμε τώρα...) και κινητήρα (παλεύεται...) Αφήνεις την ευκολία των σημερινών αυτοκινήτων και παίρνεις απόφαση οτι θα έρθεις αντιμέτωπος με πολύ πιο 'άμεσες' καταστάσεις. Χωρίς κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα - ABS να σε σώσει απο την λάθος κίνηση. Με μη υδραυλικό τιμόνι το οποίο σε πληροφορεί πολύ καλά - όπως σχεδόν όλα τα μηχανικά - αλλά σε δυσκολεύει σε επιτόπιους ελιγμούς κατά το παρκάρισμα ή την οδήγηση σε αστικό περιβάλλον με κίνηση. Προς θεού, να έχει A/C (δουλευει με 12αρι φρέον και με μια καλή συντήρηση δεν θα έχει πρόβλημα, αν του το ζητήσεις, να σε ρίξει στο κρεβάτι με ψήξη). Τέλος είναι καλό να βεβαιωθείς οτι δεν θα έχεις παραπάνω απο 1 ακόμη επιβάτη
Με χρόνο και διάθεση μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου. Και αν έχεις και μεράκι....μπορείς να το κάνεις και να 'στρίβει'.....
-
και να έχει a/c για να βρεις r12 θα πρέπει να ψάξεις πολύ.Το έχουν απαγορεύσει πλέον και δεν ξέρω ποιοι φέρνουν πια... Σίγουρα είναι καλό αυτοκίνητο -αν και κλειστοφοβικό- αλλά σκέψου ότι έχει 15 χρόνια στην πλάτη του. Ακόμα και αν είναι προσεγμένο θα έχει σχεδόν 200000χλμ... Το θέμα είναι ότι 6000 ευρώ δεν σου φτάνουν για να πάρεις VTEC βάλε και πόσα θα θέλει για να φτιαχτεί...Μηπως συμφέρει να πας σε civic του 99 μετά; Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει...
Θυμάμαι πάντως τότε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν τα έπιανε στο δρόμο και με κέρναγαν συχνά τσάι με το κουπέ μου. Ίσως να τα έπαιρνα σε ροπές -ελέω τούρμπο- αλλά άμα έμπαινε το vtec εκεί ψηλά...αντε γεια!!!
Προσωπικά τα θεωρώ πλέον ακριβό παιχνίδι. (άσχετο με το γεγονός ότι αν έπεφτε στα χέρια μου θα το έλιωνα ) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
και να έχει a/c για να βρεις r12 θα πρέπει να ψάξεις πολύ.Το έχουν απαγορεύσει πλέον και δεν ξέρω ποιοι φέρνουν πια... Σίγουρα είναι καλό αυτοκίνητο -αν και κλειστοφοβικό- αλλά σκέψου ότι έχει 15 χρόνια στην πλάτη του. Ακόμα και αν είναι προσεγμένο θα έχει σχεδόν 200000χλμ... Το θέμα είναι ότι 6000 ευρώ δεν σου φτάνουν για να πάρεις VTEC βάλε και πόσα θα θέλει για να φτιαχτεί...Μηπως συμφέρει να πας σε civic του 99 μετά; Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει...
Θυμάμαι πάντως τότε ότι κανένα αυτοκίνητο δεν τα έπιανε στο δρόμο και με κέρναγαν συχνά τσάι με το κουπέ μου. Ίσως να τα έπαιρνα σε ροπές -ελέω τούρμπο- αλλά άμα έμπαινε το vtec εκεί ψηλά...αντε γεια!!!
Προσωπικά τα θεωρώ πλέον ακριβό παιχνίδι. (άσχετο με το γεγονός ότι αν έπεφτε στα χέρια μου θα το έλιωνα )Υπήρχαν τότε τα Golf ΙΙ G60 που έπιαναν αρκετούς και τους έστελναν αδιάβαστους και σε ευθείες και σε στροφολίκια
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Προσωπικά τα θεωρώ πλέον ακριβό παιχνίδι. (άσχετο με το γεγονός ότι αν έπεφτε στα χέρια μου θα το έλιωνα )Υπήρχαν τότε τα Golf ΙΙ G60 που έπιαναν αρκετούς και τους έστελναν αδιάβαστους και σε ευθείες και σε στροφολίκια
λες εκείνα με το κομπρεσσορα; ειχε και το πόλο τον g40...ρώτα κάποιον που δουλεύει στην vw χρόνια να σου πει για αυτα...ούτε εκείνοι δεν θέλουν να τα θυμούνται...(υπάρχει κανένα στους δρόμους πλέον;)
Ίσως πρόκειται για το πλέον αποτυχημένο μοτέρ στην ιστορία της vw. Σε αυτό βασίστηκε όλη η καχυποψία προς το νέο gt. Eίχανε καεί στο χυλό οι άνθρωποι και φυσάγανε και το γιαούρτι μετά... -
Δυστυχως εφτασε η ωρα να το αποχωριστω (βλεπε αγγελιες), με βαρια καρδια , τι να πρωτοθυμηθω μετα απο 12 χρονια συμβιωσης (2ο χερι) , το τι τσαι εχει κερασει στην εποχη του δεν λεγεται (τα κακομοιρα τα puntακια το ξερουν) .
Ενα μικρο ζορι στο στριψιμο το ειχε αλλα με καλη αναρτηση και με την βοηθεια των διπλων ψαλιδιων γινοταν αξιοπρεπες.
Τα γαλλικα δεν τα επιανε σε στροφη , ησουν κοντα και μολις ανοιγε η ευθεια , αντε γεια.
Προβληματα σε 153000 km? Δισκο - πλατω και φουσκα vtec, α και μια αντλια βενζινης
Σπανια τα μοτερ αυτα, κι ο ηχος? ΠΟΡΩΣΗ
Ελπιζω να πεσει σε καλα χερια -
Αν και εκτός θέματος για τα polo g40 γνωρίζω πόοσο επιτυχία είχαν!! Να είναι καλά ο Μικούτσικος στο Mega τότε που τα έδινε στο παιχνίδι 'Το μεγάλο παζάρι' γιατί αλλιώς στους δρόμους δε θα κυκλοφορούσαν. Από θέμα αξιοπιστίας για τους κομπέρσορες G60 και G40 γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο εύκολα οι φτερούγες τους σπάζανε και σε συνέφερε να βάλεις υπερσυμπιεστή καυσαερίων αντί να πας για επισκευή τον κομπρέσορα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα μοτερ εκείνα στο δρόμο δε δείξανε σε πολλούς πόσο ωραία απόλυξη είχε η εξάτμιση του Golf II G60
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αν και εκτός θέματος για τα polo g40 γνωρίζω πόοσο επιτυχία είχαν!! Να είναι καλά ο Μικούτσικος στο Mega τότε που τα έδινε στο παιχνίδι 'Το μεγάλο παζάρι' γιατί αλλιώς στους δρόμους δε θα κυκλοφορούσαν. Από θέμα αξιοπιστίας για τους κομπέρσορες G60 και G40 γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο εύκολα οι φτερούγες τους σπάζανε και σε συνέφερε να βάλεις υπερσυμπιεστή καυσαερίων αντί να πας για επισκευή τον κομπρέσορα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα μοτερ εκείνα στο δρόμο δε δείξανε σε πολλούς πόσο ωραία απόλυξη είχε η εξάτμιση του Golf II G60ξέρεις λοιπόν...ναι ήταν γρήγορα...αλλα όχι σαν τα crx vtec Πωπω...που το θυμήθηκες...έχεις δικιο για τον μικρούτσικο...έδινε τα polo g40 και για να σε κουφάνω οτι το θυμήθηκα και εγώ και ...daihatsu applause . Άλλες εποχές τα αυτοκίνητα δεν ήταν τόσο εύκολα να τα αποκτήσεις όπως σήμερα...
-
Αν και εκτός θέματος για τα polo g40 γνωρίζω πόοσο επιτυχία είχαν!! Να είναι καλά ο Μικούτσικος στο Mega τότε που τα έδινε στο παιχνίδι 'Το μεγάλο παζάρι' γιατί αλλιώς στους δρόμους δε θα κυκλοφορούσαν. Από θέμα αξιοπιστίας για τους κομπέρσορες G60 και G40 γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο εύκολα οι φτερούγες τους σπάζανε και σε συνέφερε να βάλεις υπερσυμπιεστή καυσαερίων αντί να πας για επισκευή τον κομπρέσορα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα μοτερ εκείνα στο δρόμο δε δείξανε σε πολλούς πόσο ωραία απόλυξη είχε η εξάτμιση του Golf II G60
ξέρεις λοιπόν...ναι ήταν γρήγορα...αλλα όχι σαν τα crx vtec Πωπω...που το θυμήθηκες...έχεις δικιο για τον μικρούτσικο...έδινε τα polo g40 και για να σε κουφάνω οτι το θυμήθηκα και εγώ και ...daihatsu applause . Άλλες εποχές τα αυτοκίνητα δεν ήταν τόσο εύκολα να τα αποκτήσεις όπως σήμερα...
To Applause!!!! Μου θύμησες τα Charade αν τα θυμάσε που έβγαιναν και με τουρμπάτο μοτέρ...... Πράγματι τότε δύσκολα τα αποκτούσες αυτά τα αυτοκίνητα και ίσως και για αυτό να είχαν και αξία γιατί δεν είχε αυτό το σημερινό να υπάρχει πληθώρα από γρήγορα εργοστασιακά αυτοκίνητα στους δρόμους (εντάξει κάποιοι στην πορεία τα γαργαλούσαν). Κάθε εποχή έχει τη γλύκα της. Εγώ είμαι σε εκείνη την εποχή 'κολημένος' γιατί χωρίς αυτά τα σημερινά ηλεκτρονικά καλούδια χαιρόσουν το αυτοκίνητο. Σχετικά με τη συζήτηση που έχετε είχε ο ξάδερφός μου το civic 91mont 1600cc με 125ps (ο άλλος είχε το civic 88 mont 1500cc με τα 112ps). Όμως αν θυμάμαι ονομαζόταν esi το 91μοντέλο (γιατί αν δεν κάνω λάθος σε προηγούμενα post διάβασα για μοτέρ es ενώ ήξερα για esi). Εκείνη την περίοδο δε βγαίνανε στα 1600cc δύο μοτέρ το ένα με 125ps και το άλλο με 160ps που τα φορούσαν και το civic καθώς και το crx (να δω αν τα θυμάμαι καλά ή αν κοβόμαι );
-
αναφορικά με τα crx έβγαιναν όπως σωστα έγραψες με 2 μοτέρ 125άλογα το απλό...και 160 το vtec. Θυμήθηκα και κάτι άλλο για τον μικρούτσικο...έδινε και 33 4χ4...άλλες εποχές... τότε κάθε τι γρήγορο ήταν διαφορετικό και σχεδόν εξωτικό για τους πολλούς. Δεν υπήρχανε 0% προκαταβολές και τέτοια αλλά και δεν μπορούσες να έχεις αυτοκίνητο στο όνομα σου χωρίς να το δικαιολογείς στην εφορία... Θυμάμαι χαρακτηριστικά που μου ζήταγαν να ανοίξω τι μηχανή για να δουν ότι γράφει τούρμπο αλλιώς δεν με πιστεύανε...(λες και ξέρανε τι είναι και τι κάνει...) Όσο για τις επιταχύνσεις...ένιωθα ο βασιλιάς της ασφάλτου λες και είχα...φερραρι είχε την πλάκα του όμως...
-
Δυστυχως εφτασε η ωρα να το αποχωριστω (βλεπε αγγελιες), με βαρια καρδια , τι να πρωτοθυμηθω μετα απο 12 χρονια συμβιωσης (2ο χερι) , το τι τσαι εχει κερασει στην εποχη του δεν λεγεται (τα κακομοιρα τα puntακια το ξερουν) .
Ενα μικρο ζορι στο στριψιμο το ειχε αλλα με καλη αναρτηση και με την βοηθεια των διπλων ψαλιδιων γινοταν αξιοπρεπες.
Τα γαλλικα δεν τα επιανε σε στροφη , ησουν κοντα και μολις ανοιγε η ευθεια , αντε γεια.
Προβληματα σε 153000 km? Δισκο - πλατω και φουσκα vtec, α και μια αντλια βενζινης
Σπανια τα μοτερ αυτα, κι ο ηχος? ΠΟΡΩΣΗ
Ελπιζω να πεσει σε καλα χεριαΦίλε μου δεν φαντάζεσαι πόσο σε καταλαβαίνω.
Ελπίζω όντως να βρεθεί ένας καλός αγοραστής για το αμάξι σου.αναφορικά με τα crx έβγαιναν όπως σωστα έγραψες με 2 μοτέρ 125άλογα το απλό...και 160 το vtec
Μια μικρή διόρθωση. το Vtec έχει 150 hp. Το Ιαπωνικό έχει 160. Είναι κομμάτι της πάγιας πολιτικής της Honda που θέλει τα μοντέλα που προορίζονται για την εκεί εγχώρια αγορά να είναι πολύ πλουσιότερα σε εξοπλισμό αλλά και ισχυρότερα σε ιπποδύναμη.
Αξίζει να αναφέρω τον εξοπλισμό του Ιαπωνικού CRX SiR (περιόδου 89-92)
-160hp (Ευρωπαϊκό Vtec 150 hp και Αμερικάνικο Si με 125 hp).
-Μπλοκέ διαφορικό (LSD) !!!!!!!!!!!!!!
-Anti Lock Brake (Το σύγχρονο ABS όπως το ονόμαζε η HONDA εκείνη την εποχή) .
-Θερμαινόμενοι ηλ. καθρεύτες με ηλεκτρική αναδίπλωση (power folding & heated mirrors).
-Κλιματισμός (όχι A/C).
-Ρυθμιστής φωτεινότητας ταμπλό.
-Εξολοκλήρου Γυάλλινη οροφή!!!!! Δεν είχε την δυνατότητα να ανοίγει όπως στα CRX που έχουμε στην Ελλάδα.
-Μηχανισμός καθαρισμού φωτιστικών σωμάτων.
Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.....
Και όλα αυτά στις αρχές της δεκαετίας του '90!!!!!! -
αναφορικά με τα crx έβγαιναν όπως σωστα έγραψες με 2 μοτέρ 125άλογα το απλό...και 160 το vtec. Θυμήθηκα και κάτι άλλο για τον μικρούτσικο...έδινε και 33 4χ4...άλλες εποχές... τότε κάθε τι γρήγορο ήταν διαφορετικό και σχεδόν εξωτικό για τους πολλούς. Δεν υπήρχανε 0% προκαταβολές και τέτοια αλλά και δεν μπορούσες να έχεις αυτοκίνητο στο όνομα σου χωρίς να το δικαιολογείς στην εφορία... Θυμάμαι χαρακτηριστικά που μου ζήταγαν να ανοίξω τι μηχανή για να δουν ότι γράφει τούρμπο αλλιώς δεν με πιστεύανε...(λες και ξέρανε τι είναι και τι κάνει...) Όσο για τις επιταχύνσεις...ένιωθα ο βασιλιάς της ασφάλτου λες και είχα...φερραρι είχε την πλάκα του όμως...Έτσι είναι. Αυτά με τις δόσεις και να σε 'παρακαλάνε' οι αντιπροσωπείες να πάρεις αυτοκίνητο τότε με ανέκδοτο θα έμοιαζε. Όταν μπήκανε οι τράπεζες στο παιχνίδι αλλάξανε όλα. Τότε αν έβλεπες γρήγορο αμάξι καρφωνόσουν σαν να έβλεπες κάτι το σπάνιο. Θυμάμαι περίμενα να καλοκαιριάσει να κατεβούν από Γερμανία οι Έλληνες που μένανε εκεί για να δω κανένα γρήγορο αυτοκίνητο και να κολήσω στο τζάμι του οδηγού αν ήταν παρκαρισμένο να δω μέχρι πόσα έγραφε το κοντέρ ότι πιάνει!! Τότε απο περιοδικά ότι έβλεπα. Εφορία, τεκμήρια, μετατροπές αδήλωτες, χτυπημένα νούμερα στα μοτέρ......Έβλεπες τότε Mercedes ή Bmw και έλεγες 'αυτός τα έχει τα φράγκα' και σήμερα μέχρι και η κουτσή Μαρία με BMW και Mercedes είναι. Καλά από γυναίκες στο τιμόνι; Με το κυάλι τις έψαχνες στο τιμόνι. Με το μικροσκόπιο στα moto. Εντάξει αυτά τώρα από έναν επαρχιώτη. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονική δεν ξέρω πόσο διαφορά είχαν. Αλλά γενικά τότε έπαιρνες αμάξι γρήγορο και το ευχαριστιόσουν. Τώρα γίνανε σούπα. Όλα και όλοι είναι γρήγοροι. Άλλα χρόνια, άλλα αυτοκίνητα, άλλο δέσιμο με τα τετράτροχα. Τη θυμάμαι σε test την Alfa 33 4X4!!! Και αυτή στο μεγάλο παζάρι!!! Τειλικά οι αντιπροσωπείες ότι είχαν stock στο μεγάλο παζάρι το πάρκαραν!!! Για το τούρμπο που λες θυμάμαι κάτι αυτοκόλητα να γράφουν τούρμπο. Ε ρε μάγκα πόσα 'ψοφίμια' είδα πίσω να έχουν αυτό το αυτοκόλητο!!! Μοντιφιά με αυτοκόλητο τότε μόνο έπεφτε σε πολλούς Είχε όμως και μαστόρια που τα βάζανε τα αμάξια τους στο γκαράζ και τα βγάζανε αιθέρες. Αλλά ήξερες ότι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και πάντα τότε υπήρχε σεβασμός. Ταρζανιές και χαζομάρες δε περνούσαν γιατί τα άκουγες. Σήμερα η παπαριά έχει γίνει μαγκιά!!
-
Amorphis να σου πω τι ξέχασες. Από κατανάλωση τα 160ps (ατμόσφαιρα!!) είχαν πολύ χαμηλή. Το ίδιο και στα 125ps. Πάντως έτσι αποθημένο το έχω ένα civic του 92 1600άρι να το οδηγούσα αλλά που να το βρεις καθαρό. Είναι και τα 14 χρόνια που έχουν περάσει και όσο να είναι όσο και να το πρόσεχε ο ιδιοκτήτης του τα χιλιόμετρά του θα τα έχει και θα γεννήσει όλο και κάτι μηχανικό. Αν δεν είναι δικό σου ή από έτομο που το ξέρεις καλά, έχει μεγαλύτερο ρίσκο ένα αυτοκίνητο που έχει μια δεκαετία και κάτι στην πλάτη του πάντα με τα ανάλογα χιλιόμετρα. Το ενθαρυντικό είναι η αξιοπιστία της Honda.
-
Φίλε powergs συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρείς 'καθαρό' CRX (Si - 125hp , Vtec - 150hp) ή CIVIC (VTI - 160hp).
Για να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά τι θέλει.Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που πέρασαν απο τα χέρια μου 2 CRX και δεν μου δημιούργησαν κανένα σοβαρό πρόβλημα. Όσο για την κατανάλωση... (το Vtec) καίει λιγότερο απο το Fabia με τα 100hp καθώς επίσης και απο το Primera.
Τέλος για έναν παράξενο λόγο, το CRX Vtec πρέπει να καίει λιγότερο απο το αντίστοιχο Si.
Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός ή είμαι υπερβολικά δεμένος με το CRX αλλά έχω την εντύπωση οτι το σχήμα του, και πιο συγκεκριμένα το πίσω μέρος του, έχει αντιγραφεί σε (πολύ) μεγάλο βαθμό απο το CITROEN C4 Coupe. Επίσης μεγάλες ομοιότητες υπάρχουν και στο MITSUBISHI PAJERO στην έκδοση που τρέχει στο RALLYE DAKAR καθώς και (σε μικρότερο βαθμό) στο SMART ROADSTER COUPE.
Ερωτήσεις περί CRX VTEC '92..