-
Εμένα πάντως με ενθουσιάζει το ότι είναι πιο φαρδιά και δέιχνει πιο χαμηλή. Ειδικά το πως πετάνε τα φτεράκια της όταν την κοιτάζεις από εμπρός ή πίσω.
ότι η μούρη είναι υπερβολικά άγρια ισχύει, αλλά όταν βλέπω από κοντά τα 6+2 προβολάκια χωρίς ενιαίο κάλυμα που μοιάζουν να βγαίνουν απο τα σωθικά της και να σε καρφώνουν μένω εκστασασμένος.
Προσωπικά την θεωρώ κόσμημα
-
Δηλαδή όποιος δεν έχει ίδιο αισθητικό κριτήριο με το δικό σου είναι όχι μόνο κακόγουστος (πάει κι έρχεται αυτό, για γούστα μιλάμε) αλλά και κακεντρεχής ? Δηλαδή η 159 είναι 'αντικειμενικά' ωραία και όποιος δεν το πιστεύει και το λέει κιόλας έχει κακεντρέχεια ?
Λοιπόν, η 159 ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ.
Τη θεωρώ υπερβολικά μακριά και πλατιά σε σχέση με το ύψος της, η μούρη της με τα 3 φώτα μου φαίνεται υπερβολικά επιθετική για ό,τι είναι το αμάξι (στη Brera του Giugiaro ήταν θαυμάσια, ελπίζω να γίνομαι σαφής ) και ο κώλος της αδιάφορος. Εν γένει η αισθητική της μου φαίνεται υπερβολικά 'βαριά', παραφορτωμένη, σαν επίδειξη 'δείτε τι όμορφα αυτοκίνητα σχεδιάζουμε'
Τουλάχιστον τη θεωρώ ομορφότερη από τη σειρά 3 αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το κάτι διαφορετικό, καινοτομικό, 'ελαφρύ', αρμονικό και εν γένει υπέροχο που ήταν η 156 (από τα καλύτερα σχήματα όλων των εποχών, ΙΜΗΟ).
Αλήθεια, σε όσους βρίσκουν την 159 καταπληκτική αισθητικά, ερώτηση: τη θεωρείτε ομορφότερη από την 156 ?
Πείτε με τώρα κακόγουστο και κακεντρεχή
Είναι ή δεν είναι αντικειμενικά το ομρφότερο αμάξι από τα υποψήφια COTY?
Συμφωνώ ότι η έκφραση που χρησιμοποίησα ήταν βαριά τουλάχιστον και απρεπής και ανακαλώ αμέσως. Είναι φορές που η φορτισμένη αρνητικά ψυχολογία βγαίνει με ανάλογο τρόπο στο γραπτό λόγο.
Σε σύγκριση με την 156 τη θεωρώ εξίσου όμορφη καθώς η καθεμία ήταν και είναι κυρία για τον καιρό της (το μόνο που θα ήθελα είναι τα πίσω χερούλια στις πόρτες να «κρύβονται» όπως και στην 156)
Αυτά...
-
Sthn έκθεση ούτε εμένα 'τρέλανε'.
Η 156 παραμένει ακόμα φρέσκια, είναι μακράν ένα από τα πιο όμορφα 'κομμάτια'.Μετά από ένα τόσο ωραίο αυτοκίνητο τι άλλο καλύτερο μπορούσαν να φτιάξουν;; Δε θα'θελα να ήμουν στη θέση των σχεδιαστών (που λέει ο λόγος)Για να δούμε την 159 ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο. Εκεί θα φανεί αν ξεχωρίζει αισθητικά ή όχι
-
Εμένα τελικά μου αρέσει περισσότερο από την 156, γιατί οι καμπύλες της φέρνουν ακόμα περισσότερο στις υπέροχες 8C και 1900.
-
Ο χρήστης JohnnyWalker έγραψε:
Είναι ή δεν είναι αντικειμενικά το ομρφότερο αμάξι από τα υποψήφια COTY?Είναι ή δεν είναι η λέξη 'αντικειμενικά' ασύμβατη με τη λέξη 'ομορφότερο' ?
Πάντως, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συμφωνώ με αυτό που λες
Για τα υπόλοιπα, ΟΚ. Αλλά επιμένω πως (για μένα) η 156 ήταν ομορφότερη και αρμονικότερη από την 159.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι ή δεν είναι αντικειμενικά το ομρφότερο αμάξι από τα υποψήφια COTY?
Είναι ή δεν είναι η λέξη 'αντικειμενικά' ασύμβατη με τη λέξη 'ομορφότερο' ?
Πάντως, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συμφωνώ με αυτό που λες
Για τα υπόλοιπα, ΟΚ. Αλλά επιμένω πως (για μένα) η 156 ήταν ομορφότερη και αρμονικότερη από την 159.
ειναι πιο αναλαφρυ και τσαχπινα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλήθεια, σε όσους βρίσκουν την 159 καταπληκτική αισθητικά, ερώτηση: τη θεωρείτε ομορφότερη από την 156 ?
Η 156 ήταν εξίσου όμορφη. Η 159 αποτελεί **απλά ****επέκταση **του σχεδίου της 156.
Η 3αρα της BMW, μου αρέσει περισσότερο.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η 156 ήταν εξίσου όμορφη. Η 159 αποτελεί **απλά ****επέκταση **του σχεδίου της 156.
Και η 3άρα, και η 159, είναι ασχημότερες ΙΜΗΟ από τις προκατόχους τους. Σε αυτόν τομέα, και τα δύο εργοστάσια απέτυχαν, πάντα κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και η 3άρα, και η 159, είναι ασχημότερες ΙΜΗΟ από τις προκατόχους τους. Σε αυτόν τομέα, και τα δύο εργοστάσια απέτυχαν, πάντα κατά τη γνώμη μου.
Προσωπικά, βρίσκω όμορφα και τα δύο σχήματα, για διαφορετικούς λόγους.
Η αισθητική της 3αρας μου αρέσει, ακόμα και στο πίσω-αμφιλεγόμενο μέρος.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Προσωπικά, βρίσκω όμορφα και τα δύο σχήματα, για διαφορετικούς λόγους.
Η αισθητική της 3αρας μου αρέσει, ακόμα και στο πίσω-αμφιλεγόμενο μέρος.
σου αρέσουν τα κορεάτικα εσένα
-
Έχοντας δει την 159 και εν στάσει και εν κινησει (στο ποτάμι) από πολλές γωνίες μου αρέσει περισσότερο από την 156. Είναι φαρδιά και λεπτή σαν σπορ αυτοκίμητο από το πλάι και πολύ τσαμπουκάς από όλες τις υπόλοιπες γωνίες. Αν την παρατηρήσετε από τα 3/4 πίσω και δείτε πόσο φαρδιά και φουσκωμένα φαίνονται τα φτερά της (ειδικά το μπροστινό) θα καταλάβετε τι εννοώ. Σε 'χαρακτήρα' μου θυμίζει την Αλφέτα (ομοίως τσαμπουκαλεμένη μπερλίνα) παρόλο που δε μοιάζει στις λεπτομέρειες. Θέλει επιεγόντως ένα χαμηλωματάκι.
Η 156 ήταν σαφώς πιο αρμονική και κομψή αλλά εγώ προτιμώ την 159. Πάντως το ότι κάποιοι θεωρούν πιο όμορφη την 156 από τη διάδοχό της που είναι το αισθητικό benchmark της κατηγορίας και όχι μόνο λέει πολλά. Σίγουρα η 156 είναι ήδη all-times classic.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως το ότι κάποιοι θεωρούν πιο όμορφη την 156 από τη διάδοχό της που είναι το αισθητικό benchmark της κατηγορίας και όχι μόνο λέει πολλά. Σίγουρα η 156 είναι ήδη all-times classic.Δεν είναι η 3αρα ;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Πάντως το ότι κάποιοι θεωρούν πιο όμορφη την 156 από τη διάδοχό της που είναι το αισθητικό benchmark της κατηγορίας και όχι μόνο λέει πολλά. Σίγουρα η 156 είναι ήδη all-times classic.159 σελίδες
Αν αρκετοί (πόσοι ? δε ξέρω, ας βάλουμε μια ψηφοφορία ) εν δυνάμει πελάτες μιας εταιρίας θεωρούν το μοντέλο που αντικαθιστά κάποιο προηγούμενο ασχημότερο από το αρχικό, τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα για την εταιρία, δε νομίζεις
Πόσο δε μάλλον αν κάποιοι θεωρούν το επόμενο μοντέλο ΑΣΧΗΜΟ διάδοχο ενός πιο όμορφου προκάτοχου Δε μιλάω για την 159 αλλά πχ. για μερικές από τις Bangle-BMW, το Toledo κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
159 σελίδεςΝα το κλειδώσω;
Αν αρκετοί (πόσοι ? δε ξέρω, ας βάλουμε μια ψηφοφορία ) εν δυνάμει πελάτες μιας εταιρίας θεωρούν το μοντέλο που αντικαθιστά κάποιο προηγούμενο ασχημότερο από το αρχικό, τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα για την εταιρία, δε νομίζεις
Όχι. Η 156 ήταν (IMO αλλά και πολλών άλλων) από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Τι κι αν ο αντικαταστάτης της θεωρείται από κάποιους λίγο ασχημότερος, δεν μπορείς να τους κερδίζεις όλους πάντα.
Πόσο δε μάλλον αν κάποιοι θεωρούν το επόμενο μοντέλο ΑΣΧΗΜΟ διάδοχο ενός πιο όμορφου προκάτοχου Δε μιλάω για την 159 αλλά πχ. για μερικές από τις Bangle-BMW, το Toledo κτλ.
Υπάρχουν δύο 'φράξιες' ανάμεσα στους αλφίστι: εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Alfa Romeo πρέπει να είναι κομψές, σικάτες και απέριττες (Giulietta 1, GT Veloce, 156, 147, GT) και εκείνοι που προτιμούν τον 'τσαμπουκά' (Alfetta, Giulietta 2, GTV, 75, 155). Η Alfa Romeo προσπάθησε να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές με τις 159, Brera και το εγχείρημα αυτό παρό,τι εξαιρετικά δύσκολο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία IMO.
-
Επί τη ευκαιρία, 159 ήταν ο αριθμός τύπου ενός παλιού αγωνιστικού αυτοκινήτου της Alfa Romeo.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η 156 ήταν (IMO αλλά και πολλών άλλων) από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ. Τι κι αν ο αντικαταστάτης της θεωρείται από κάποιους λίγο ασχημότερος, δεν μπορείς να τους κερδίζεις όλους πάνταΑν βάλουμε δέ,και τη χρονική παράμετρο στη συζήτηση,τότε το μεγαλειώδες σχέδιο της 156 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αισθητική βαρύτητα.
Στα τέλη του 1997 η εμφάνιση της 156 προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε πολύ μεγάλο αυτοκινητόφιλο και μή κοινό.Ο δυναμισμός,η διακριτικότητα και η επιτυχημένη αναφορά σε ένδοξα μοντέλα του παρελθόντος της φίρμας απογείωσαν τη σχεδίαση των σεντάν μοντέλων ευρείας παραγωγής σε νέα ύψη!
Εύλογο λοιπόν,με τόσο ένδοξο αισθητικά πρόγονο να μην μπορεί η 159 να αποτελέσει τη ρηξικέλευθη αισθητικά πρόταση.
Παρ'όλα αυτά αποτελεί ότι ομορφότερο στην κατηγορία,μακράν κατά τη γνώμη μου...[/b] -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επί τη ευκαιρία, 159 ήταν ο αριθμός τύπου ενός παλιού αγωνιστικού αυτοκινήτου της Alfa Romeo.Aναφέρεσε στην πρώτη Αlfetta 158 και 159
http://www.alfisti.gr/main/alfa_history ... id=8&cat=2
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Åðß ôç åõêáéñßá, 159 Þôáí ï áñéèìüò ôýðïõ åíüò ðáëéïý áãùíéóôéêïý áõôïêéíÞôïõ ôçò Alfa Romeo.Ðáãêüóìéá ÐñùôáèëÞôñéá éåñüóõëå!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...
ÁëÞèåéá, óå üóïõò âñßóêïõí ôçí 159 êáôáðëçêôéêÞ áéóèçôéêÜ, åñþôçóç: ôç èåùñåßôå ïìïñöüôåñç áðü ôçí 156 ?Ðåßôå ìå ôþñá êáêüãïõóôï êáé êáêåíôñå÷Þ
Ðéóôåýù ïôß êáé óôçí 159 êáé óôï Brera -ôé ìïõí@ñ@ ðïõ Þôáí ôï concept!!! - ãßíáí óôï ó÷Ýäéï óõìâéâáóìïß ÷Üñéí ðñáêôéêüôçôáò êáé åõêïëßáò ð.÷. ôï concept ôçò Brera Þôáí äéèÝóéï êáé ôï êõñéüôåñï ðéóùêßíçôï , êÜôé ðïõ åðÝâáëå ôçí åðáíáó÷åäßáóç ôïõ áõôïêéíÞôïõ ðñïêåéìÝíïõ íá âãåé óôçí ðáñáãùãÞ.
Áðü êåé êáé ðÝñá 'ôï ÷áóôïýêé ðïõ Ýöáãå' ç ðáãêüóìéá áõôïêßíçóç ìå ôçí ðáñïõóßáóç ôùí 156 êáé GTV ìÜëëïí äåí åðáíáëÞöèçêå.
ÐÜíôùò Ý÷ïõí ìåñéêÝò ó÷åäéáóôéêÝò ëåðôïìÝñåéåò ðïõ åßíáé üëá ôá ëåöôÜ ð.÷.öþôá,÷åéñïëáâÝò êëð. -
Τελικά θα μου λύσει κανεί και την απορία?
Αν το πάτωμα της 159 είναι τόοοοσο καλό -η Alfa λέει οτί είναι το καλύτερο,δεν έχω δει κανένα να το διαψεύδει,τα περιοδικά γράφουν διθύραμβους και τα ιδιωτικά μας test drives συναπικουρούν- γιατί η GM το χάρισε στην Alfa?
Και το κυριότερο γιατί **δεν το χρησιμοποιεί **και η ίδια η GM???
Τα ίδια ισχύουν και για την περίπτωση των αμερικάνικων κινητήρων 'μας'???
Alfa Romeo 159 & 159TBi