-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συμφωνώ!!! Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων
Ειμαι δωρητης οργανων,αλλα δεν ειμαι υπερ του να γινει υποχρεωτικο.Εχουμε ηδη αρκετα 'πρεπει'.Ας μεινουν και καποιες αποφασεις στα χερια μας και στο μυαλο μας...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Ειμαι δωρητης οργανων,αλλα δεν ειμαι υπερ του να γινει υποχρεωτικο.Εχουμε ηδη αρκετα 'πρεπει'.Ας μεινουν και καποιες αποφασεις στα χερια μας και στο μυαλο μας...
Το συστημα στην Ισπανια ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου. ΟΛΟΙ ειναι δωρητες εκτος αν ζητησουν εγγραφως να μην ειναι. Αμα το ζητησεις, τελος, δεν σε ενοχλουν, αν ομως δεν το δηλωσεις, δεν μπορει καποιος να τους σταματησει.
Aν είναι έτσι δεν είναι υποχρεωτικό. Απλά είναι η default ρύθμιση
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Το συστημα στην Ισπανια ειναι το καλυτερο κατα την γνωμη μου. ΟΛΟΙ ειναι δωρητες εκτος αν ζητησουν εγγραφως να μην ειναι. Αμα το ζητησεις, τελος, δεν σε ενοχλουν, αν ομως δεν το δηλωσεις, δεν μπορει καποιος να τους σταματησει.
Aν είναι έτσι δεν είναι υποχρεωτικό. Απλά είναι η default ρύθμιση
Σαφως και δεν ειναι υποχρεωτικο στην Ισπανια.Η προσωπικη μου αποψη ειχε να κανει με την αποψη του markvag.
ΥΓ.Απο ποιο νησι εισαι,φιλε μου;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Συμφωνώ!!! Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων!!!Υποχρεωτική δωρεά, όπως λέμε 'ορίζεσαι εθελοντής';
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
ΥΓ.Απο ποιο νησι εισαι,φιλε μου;
Από το ομορφότερο της Ανατολικής Μεσσογείου και Ερυθράς Θάλασσας
Λέω το βορειότερο **κατοικημένο **γιατί όπως βλέπεις υπάρχει και η Θασοπούλα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Συμφωνώ!!! Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής δωρεάς οργάνων!!!
Υποχρεωτική δωρεά, όπως λέμε 'ορίζεσαι εθελοντής';
-
Κανονικά έχοντας το αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τροχαία θα έπρεπε να μας περισσεύουν αλλά δυστυχώς μάλλον χάνουμε καθημερινά ασθενείς από έλλειψη οργάνων. Ομολογώ ότι ούτε εγώ έχω γίνει δωρητής αν και είμαι εθελοντής αιμοδότης αλλά το σκέφτομαι σοβαρά και σύντομα θα το κάνω. Ξέρω ότι υπάρχουν ταμπού πάνω σε αυτό το θέμα αλλά πιστεύω ότι τελικά το πρόβλημα είναι η αδιαφορία. Μάλλον μόνο αν μας ακουμπά ένα θέμα (άτομα με ιδικές ανάγκες, ναρκωτικά κλπ) μόνο τότε ενδιαφερόμαστε πραγματικά. Σχεδόν πάντα έχουμε το κλασικό «έλα μωρέ σε μένα θα τύχει».
Επί της ευκαιρίας θα έκανα και μια πρόταση. Γιατί δεν φτιάχνουμε μια τράπεζα αίματος; Θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση για να πάρουν αίμα όσοι θα έχουν δώσει αίμα τουλάχιστον μια φορά αλλά πάνω από όλα θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε πραγματικά και μαζικά όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. Σας ακούω τι λέτε;
Φίλε μου η παράκληση σου διαταγή!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κανονικά έχοντας το αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τροχαία θα έπρεπε να μας περισσεύουν αλλά δυστυχώς μάλλον χάνουμε καθημερινά ασθενείς από έλλειψη οργάνων. Ομολογώ ότι ούτε εγώ έχω γίνει δωρητής αν και είμαι εθελοντής αιμοδότης αλλά το σκέφτομαι σοβαρά και σύντομα θα το κάνω. Ξέρω ότι υπάρχουν ταμπού πάνω σε αυτό το θέμα αλλά πιστεύω ότι τελικά το πρόβλημα είναι η αδιαφορία. Μάλλον μόνο αν μας ακουμπά ένα θέμα (άτομα με ιδικές ανάγκες, ναρκωτικά κλπ) μόνο τότε ενδιαφερόμαστε πραγματικά. Σχεδόν πάντα έχουμε το κλασικό «έλα μωρέ σε μένα θα τύχει».Επί της ευκαιρίας θα έκανα και μια πρόταση. Γιατί δεν φτιάχνουμε μια τράπεζα αίματος; Θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση για να πάρουν αίμα όσοι θα έχουν δώσει αίμα τουλάχιστον μια φορά αλλά πάνω από όλα θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε πραγματικά και μαζικά όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. Σας ακούω τι λέτε;
Φίλε μου η παράκληση σου διαταγή!
Συμπλήρωσα τη δήλωση που πρέπει να υποβάλλει κανείς για να γίνει δωρητής οργάνων, μέσω ίντερνετ. Πριν λίγο καιρό μου ήρθε σπίτι μια συγχαρητήρια επιστολή, και η κάρτα του δωρητή.
**
Για όσους ενδιαφέρονται, τα λινκ είναι σε ποστ μου στην πρώτη σελίδα του παρόντος τόπικ.**
Νομίζω είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να το κάνουμε όλοι. -
Προσπάθησα να την στείλω αλλά μετά την αποστολή μου βγαίνει μήνυμα με ακαταλαβίστικη γλώσσα. Τι μπορεί να φταίει;
-
Προσπάθησα να την στείλω αλλά μετά την αποστολή μου βγαίνει μήνυμα με ακαταλαβίστικη γλώσσα. Τι μπορεί να φταίει;Υπάρχει κι άλλος τρόπος: στείλε ένα e-mail στην διεύθυνση eom@otenet.gr γράφοντας τα εξής
Επίθετο: _________ Όνομα: _________ Πατρώνυμο: _____________ Ημ. Γέννησης: __________ Οδός-Αριθμός: ___________ T.K.: _____ Πόλη: ___________ Τηλέφωνο: _________ Δήλωση: Όλα τα όργανα
-
Έγινε! Να περιμένω και εγώ την επιστολή του τώρα;
Δεν ξέρω βρε παιδιά αλλά πιστεύω ότι όλοι θα έπρεπε να συμπληρώσουμε αυτήν την αίτηση. Γιατί όχι; -
Καλά όλα αυτά αλλά τι λέτε για την τράπεζα αίματος; Δεν θα άξιζε σαν κίνηση; Είμαστε πολλοί και θα είχαμε καλά αποτελέσματα πιστεύω.
-
Παιδιά το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπε ο kacey... Η 'προεπιλεγμένη' τύχη των οργάνων σου να είναι η δωρεά, εκτός και αν έχεις αντίρρηση. Στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες (πχ. Ισπανία, Ιταλία) που είναι έτσι ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα έλλειψης μοσχεύματος. Είναι πολύ απλό να γίνει αυτό, ένας νόμος είναι, δε θίγει κανέναν... Όμως φαίνεται οι βουλευτές μας είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με άλλα θέματα...
-
Προσπάθησα να την στείλω αλλά μετά την αποστολή μου βγαίνει μήνυμα με ακαταλαβίστικη γλώσσα. Τι μπορεί να φταίει;Μάλλον χρησιμοποιείς Mozilla ε; Και εμένα τα ίδια μου έκανε και δοκίμασα με IE..
Παιδιά το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπε ο kacey... Η 'προεπιλεγμένη' τύχη των οργάνων σου να είναι η δωρεά, εκτός και αν έχεις αντίρρηση. Στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες (πχ. Ισπανία, Ιταλία) που είναι έτσι ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί ανάλογο πρόβλημα έλλειψης μοσχεύματος. Είναι πολύ απλό να γίνει αυτό, ένας νόμος είναι, δε θίγει κανέναν... Όμως φαίνεται οι βουλευτές μας είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με άλλα θέματα...
Δυστυχώς είναι πολιτικό κόστος για αυτούς.. Είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκωθούν κάποιοι (ανεγκέφαλοι δημοσιογράφοι) που θα δουν την αρνητική πλευρά (βλ. τις 'εταιρίες' κλπ) και θα χάσουν τους ψήφους τους...
-
otan ginese doriths organon tora meto emporio organon mbenhs se nosokomio gia kapio provlima kai den xanavgenhs
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
otan ginese doriths organon tora meto emporio organon mbenhs se nosokomio gia kapio provlima kai den xanavgenhsTo βρίσκω λίγο ακραίο
Πάντως έχω ακούσει και εγώ ότι μπορεί όι γιατροί όταν δουν ότι δεν έχεις ελπίδες να σε βγάλουν από τα μηχανήματα και μάλιστα μου το έχει πει γιατρός. Μου είπε ότι τα ποσά που πληρώνονται οι γιατροί για να κάνουν τη μεταμόσχευση είναι τεράστια και έτσι θέλουν πολύ τα μοσχεύματα...
Είναι φριχτό όμως να φοβόμαστε ότι θα μας τελειώσουν πριν την ώρα μας ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε τέτοιο καλόΥ.Γ. Γράφω τι μου έχουν πεί....
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
otan ginese doriths organon tora meto emporio organon mbenhs se nosokomio gia kapio provlima kai den xanavgenhsΕίναι πολύ σοβαρό αυτό που λες. Έχεις στοιχεία?
-
Δε νομίζω πως οι γιατροί, ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν φτάσει στο σημείο να 'πεθαίνουν' ανθρώπους για να δώσουν τα όργανά τους για μεταμόσχευση...
Για να θεωρηθεί κάποιος νεκρός, πρέπει να διαπιστωθεί εγκεφαλικός θάνατος, δηλαδή νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους.
Σύμφωνα με το νόμο, για να πιστοποιηθεί κάτι τέτοι, πρέπει να γίνουν κάποιες κλινικές δοκιμασίες, με την παρουσία 3 γιατρών (ο θεράπων ιατρός της ΜΕΘ, ένας νευροχειρούργος και ένας αναισθησιολόγος) και θα πρέπει να επαναλαμβάνονται μετά από 12 ώρες.
Υπάρχει ο εξής προβληματισμός: Σύμφωνα με το νόμο, δεν απαιτούνται συμπληρωματικές επιβεβαιωτικές εξετάσεις για τη διάγνωση του εγκαφαλικού θανάτου.
Ωστόσο, με την σύγχρονη τεχνολογία μπορύν να διενεργηθούν παρακλινικές εξετάσεις που είτε εκτιμούν την αιματική ροή του εγκεφάλου είτε ανιχνεύουν ηλεκτρική δραστηριότητα του φλοιού. Διενεργώντας αυτές τις εξετάσεις, μπορούμε να αποφύγουμε περιπτώσεις στις οποίες κάποιος μπορεί να θεωρηθεί νεκρός με βάση τις κλινικές δοκιμασίες, αλλά παρ' όλα αυτά διατηρεί αιματική ροή. Κάτι τέτοιο μπορεί συμβαίνει, για παράδειγμα, σε ασθενείς που μένουν για μήνες σε κώμα ή χρόνια και 'ξυπνουν'.
Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κανένα σημαντικό ποσοστό, αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις.
Επιδέχομαι διορθώσεις, αν χρειάζονται, από περισσότερο γνώστες του θέματος...
-
Το e-mail που ανοίγει για να στείλω μετά τη συμπλήρωση της φόρμας, βγάζει αυτά!
Ξ.Ο?Ξ―ΞΈΞ?Ο'ΞΏ: Ξ'Ξ>Ξ.Ξ�Ξ-Ξ£ Ξ�Ξ½ΞΏΞΌΞ±: Ξ'Ξ�Ξ'Ξ�Ξ'Ξ£ΞTΞ�Ξ£ Ξ Ξ±Ο'Ο�Ο�Ξ½Ο.ΞΌΞΏ: Ξ.Ξ�Ξ�Ξ'Ξ�Ξ�ΞYΞ-Ξ> Ξ-ΞΌ. Ξ'ΞΞ½Ξ½Ξ·ΟfΞ·Ο,: 14/06/1979 Ξ�Ξ΄Ο�Ο,-Ξ'Ο�ΞΉΞΈΞΌΟ�Ο,: Ξ$.Ξ�. 159, Ξ'Ξ�ΞYΞ΅Ξ�Ξ.Ξ£ Ξ$Ξ.Ξ�Ξ.Ξ�Ξ�ΞYΞ£ T.K.: 71500 Ξ Ο�λη: Ξ-Ξ΅Ξ'Ξ�Ξ>Ξ.ΞTΞ� Ξ�Ξ΅Ξ-Ξ$Ξ-Ξ£ Ξ$Ξ·Ξ»ΞΟ?Ο?Ξ½ΞΏ: 2810542336 Ξ'ΞRΞ»Ο?ΟfΞ·: Ξ�λα Ο'Ξ± Ο�Ο�Ξ³Ξ±Ξ½Ξ±
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
otan ginese doriths organon tora meto emporio organon mbenhs se nosokomio gia kapio provlima kai den xanavgenhs
Είναι πολύ σοβαρό αυτό που λες. Έχεις στοιχεία?
Γιατί, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό ακόμα και ΑΝ ΔΕΝ είσαι δωρητής οργάνων;;; Το εμπόριο σημαίνει μαύρη αγορά, άρα κανείς δεν θα αναζητήσει τα όργανά σου! Και για να καλύψουν τα ίχνη τους, σου βάζουν και ένα χαλασμένο όργανο που θα σου πάρουν και τελειώνει εκεί το θέμα. Παίρνει και κάτι ψιλό ο ιατροδικαστής και είναι άρχοντες όλοι!
Χαθηκε ο αγωνας... [δωρητές οργάνων/αιμοδοσία]