-
fiestapower επέτρεψε μου να εκφράσω μία πιο ολοκληρωμένη άποψη έχοντας οδηγήσει σχεδόν όλα τα μοντέλα της Όπελ.
Το corsa καταρχάς έχει την πιο παιχνιδιάρικη συμπεριφορά ειδικά στην έκδοση sport από τα υπόλοιπα μοντέλα της Όπελ και έχει χαρακτηριστεί σε ορισμένες περιπτώσεις και ως happy tail. Έχοντας το συγκεκριμένο μοντέλο ένα χρόνο τώρα συμφωνώ μαζί τους.
Επίσης μερικά σχόλια από την συγκριτική των 4τροχών ίσως βοηθούσαν.http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=8405
*Έχοντας κατά νου τα γενικότερα χαρακτηριστικά λειτουργίας των κινητήρων στην πράξη αλλά και τις αντικειμενικές τους δυνατότητες, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στην αμείλικτη πάντα γλώσσα των αριθμών, το προβάδισμα ανήκει στον 1400άρη Ecotec του Corsa. Και αυτό, όχι μόνο γιατί ισοφαρίζει τις πολύ καλές επιδόσεις από στάση των VVT-i κινητήρων των Yaris και YRV (που πρέπει, ωστόσο, να ομολογήσουμε ότι έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ πιο εύκολο έργο σε σχέση με το γερμανικό μοντέλο, χάρη στα ελαφρύτερα ―κατά 250 και 180 κιλά, αντίστοιχα― αμαξώματα που καλούνται να κινήσουν), αλλά κυρίως επειδή διαθέτει την καλύτερη ελαστικότητα στα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια του στροφομέτρου. Αυτό καθρεφτίζεται και στους πίνακες των επιδόσεων,
όπου το Corsa, συναρτήσει και του σοφά κλιμακούμενου κιβωτίου του, επιτυγχάνει συνολικά τις καλύτερες ρεπρίζ με τέταρτη και πέμπτη σχέση. *Επιδόσεις σλάλομ
Σλάλομ (σε δλ.)- C3 6,702
- Ibiza 6,709
- Jazz 6,780
- Punto 6,806
- Fiesta 6,915
- Corsa 6,919
- Yaris 6,965
- Clio 7,005
- 206 7,069
- Polo 7,137
- YRV 7,362
Επίσης το κακόμοιρο το corsa που τόσο κράξιμο έχει φάει απ'όλους κατάφερε να γυρίσει προχθές στο 1:22 στα Μέγαρα επίδοση που είναι πολύ καλή για τελείως νορμάλ αμάξι αυτής της κατηγορίας.
Φιλικά πάντα
Μιχάλης -
Ο καθένας έχει την άποψή του σεβαστή. Άποψη έχουν και όσοι χρόνια τώρα τα αγοράζουν και κατατάσουν την Opel στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Η εταιρία πάντως εκτός από το πρόσφατο δίλιτρο με τα 200 και τα 240ps παλιότερα και πάλι είχε κάνει αισθητή την παρουσία της με το Kadet GSI 1.8 140ps (περίπου), το Astra GSI 2.0 (150ps), Calibra 4x4 2.0 200ps χώρια από τα παλιά Mada, Ascona που άφησαν ιστορία με τα 2000+ κυβικά και τα διπλά καρμπυρατέρ που και εκείνα στο δρόμο πήγαιναν αρκετά γρήγορα. Δε μπορείς να τα παραγνωρίσεις αυτα.
-
Η Opel είναι σαν κάτι άντρες που είναι χρυσές μετριότητες παντού, δεν έχουν κάποια γοητεία ή κάτι το ξεχωριστό και έτσι λένε γι'αυτούς πολλές - μα πάρα πολλές - γυναίκες...
'Όμορφος ιδιαίτερα δεν είναι... Ενδιαφέρων δεν είναι... Βαρετός είναι... Δε βαριέσαι, θα τον παντρευτώ'.
Αλλά στην πραγματικότητα θέλουν έναν άλλο τύπο άνδρα, πλην όμως, επειδή είναι ο εραστής των ονείρων τους, δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα τον έχουν για σύζυγο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η Opel είναι σαν κάτι άντρες που είναι χρυσές μετριότητες παντού, δεν έχουν κάποια γοητεία ή κάτι το ξεχωριστό και έτσι λένε γι'αυτούς πολλές - μα πάρα πολλές - γυναίκες...'Όμορφος ιδιαίτερα δεν είναι... Ενδιαφέρων δεν είναι... Βαρετός είναι... Δε βαριέσαι, θα τον παντρευτώ'.
Αλλά στην πραγματικότητα θέλουν έναν άλλο τύπο άνδρα, πλην όμως, επειδή είναι ο εραστής των ονείρων τους, δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα τον έχουν για σύζυγο.
Πάντως στα μεγαρα, ενα μετριο παντού οπελ εριχνε σε καποιες γοητευτικες alfa και σε μερικές μουσες αρκετα δευτερόλεπτα στο χλμ.
Και μεναν οι κακομοιροι σαν γοητες λατινοι εραστες με τα λουλουδατα πουκαμισα που βλεπουν τους βαρετους ανδρες να τους παιρνουν τις γυναικες και αναγκαζονται να περνανε την υπολοιπη ζωη τους κανοντας καμακι στη πλατεια της Ρόδου.Ξέρεις, ο τύπος στο martini είναι σε διαφήμιση!
Φιλάκια!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Η Opel είναι σαν κάτι άντρες που είναι χρυσές μετριότητες παντού, δεν έχουν κάποια γοητεία ή κάτι το ξεχωριστό και έτσι λένε γι'αυτούς πολλές - μα πάρα πολλές - γυναίκες...'Όμορφος ιδιαίτερα δεν είναι... Ενδιαφέρων δεν είναι... Βαρετός είναι... Δε βαριέσαι, θα τον παντρευτώ'.
Εγώ περισσότερο το βλέπω σαν να μην έχουνε σημεία να παραπονεθείς για αυτά.
Δεν είναι πολύ αργά, δεν είναι πολύ αναξιόπιστα, δεν είναι εντελώς άβολα/κακοφτιαγμένα/άσχημα.
Μισογεμάτο - μισοάδειο κατάσταση.
Δεν είναι πολλοί αυτοί που τα αγαπούν αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που τα προτιμούν -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Η Opel είναι σαν κάτι άντρες που είναι χρυσές μετριότητες παντού, δεν έχουν κάποια γοητεία ή κάτι το ξεχωριστό και έτσι λένε γι'αυτούς πολλές - μα πάρα πολλές - γυναίκες...
'Όμορφος ιδιαίτερα δεν είναι... Ενδιαφέρων δεν είναι... Βαρετός είναι... Δε βαριέσαι, θα τον παντρευτώ'.
Πάντως στα μεγαρα, ενα μετριο παντού οπελ εριχνε σε καποιες γοητευτικες alfa και σε μερικές μουσες αρκετα δευτερόλεπτα στο χλμ.
!Ποιο; Το σπιντστερ στην Α145 1.4;
-
Εμένα μου προξενούν έντονα συναισθήματα τα Όπελ... μου φέρνουν στο μυαλό το τραγούδι 'Die, DIE my darling' των Μetallica
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Συναδελφος που εχει το vectra μου ελεγε οτι το αμαξι δεν το νιωθεις καλα με ταχυτητες πανω απο 140χλμ/ωρα, και αυτος δεν το περιμενε σε αυτο το αυτοκινητο.
Xριστός και κύριος, είπαμε δεν έχει σπορ χαρακτήρα αλλά όχι ότι δεν ταξιδεύει και άνετα. Προσωπικά έχω δει το δικό μας vectra να στρίβει σε καμπές με 170χλμ με άνεση που με ξάφνιασε όπως επίσης έχω κάνει με ταξίδι στην Ευρώπη με 180+ και βροχή και αισθανόμουν σαν να μην τρέχει τίποτα.
Aυτο ακριβως του ειπα και εγω οταν μου το ελεγε.... και μιλαμε ο ανθρωπος ειναι συντηριτικος οδηγος και δεν ψαχνει κατι πολυ ειδικο ουτε εχει απαιτησεις σπορ οδηγησης.
Μαλλον υπερβάλλει ή παρασυρεται απο την αδυναμια του 1600αρη κινητηρα και του φταιει το αμαξωμα....
Παντως το σιγουρο ειναι οτι το συγκεκριμενο αμαξι του καει λαδια..απο καινουργειο τσιμπαγε λαδια και πλεον στα 30000 χλμ συμπληρωνει 1 με 2 λιτρα καθε 7500 χλμ.
Αυτο ειναι τσεκαρισμενο και απο μενα τον ιδιο διοτι δεν τον πιστευα με τιποτα..... εχει και το μπουκαλακι με το λαδι στον πορτ παγκαζ μονιμα. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και μεναν οι κακομοιροι σαν γοητες λατινοι εραστες με τα λουλουδατα πουκαμισα που βλεπουν τους βαρετους ανδρες να τους παιρνουν τις γυναικες και αναγκαζονται να περνανε την υπολοιπη ζωη τους κανοντας καμακι στη πλατεια της Ρόδου.Ξέρεις, ο τύπος στο martini είναι σε διαφήμιση!
Φιλάκια!
Τώρα γίνεσαι κατίνα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εμένα μου προξενούν έντονα συναισθήματα τα Όπελ... μου φέρνουν στο μυαλό το τραγούδι 'Die, DIE my darling' των ΜetallicaΠάρτε κανένα OPC να πιάσουν τα λεφτά σας τόπο.
Τώρα σε όλα τα μεγέθη:Corsa (σύντομα; )
Meriva
Astra
Zafira
Vectra (και Caravan παρακαλώ)Λονγκ Λιβ Όπελ!!!
-
Κορόιδα πάρτε OPC να νομίζετε ότι πιάσαν τόπο τα λεφτά σας θες να πεις!!!
Πιστεύω 1000 φορές Golf GTI με 40 άλογα λιγότερα, παρά το Astra OPC!!!Πάντως αν και συμφωνώ εν μέρει με τον Μιχάλη, δεν νομίζω το σλάλομ να είναι ενδεικτικό της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, παρά μόνο της σταθερότητας σε απότομες μεταφορές φορτίων (not fun!!)
Αυτό που θέλω να δω για να πειστώ είναι η σύκγριση στην πίστα...
[/list] -
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Αυτό που θέλω να δω για να πειστώ είναι η σύκγριση στην πίστα...Τι να σου κάνω... Δεν ήρθες την Κυριακή που είχαμε συνάντηση!
-
ετυχε να κανω 140 χλμ σε εθνικη οδο ξενης χωρας με το τουρμποντιζελ βεκτρα το καινουριο...κινητηρας πολυ καλος, αναρτηση κλασικα γερμανικη, οταν περνουσαμε πανω απο γεφυρες στα σημεια συγκολλησης το αυτοκινητο δεν ειχε σιγουρο πατημα...απο ποιοτητα στο συγκεκριμενο αμαξι δεν ενθουσιαστηκα, η gts παντως ειναι ομορφη!
δε με κανουν εντυπωση τα οπελ σχεδον ποτε, με εξαιρεση τα opc, αλλα ειναι παντα εντιμες προτασεις... -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Τι να σου κάνω... Δεν ήρθες την Κυριακή που είχαμε συνάντηση!
Στην αθήνα στα Μέγαρα?
Από κει είναι η φωτό?Ηταν κι άλλα αυτοκίνητα εκτός απο OPEL?
-
Κορόιδα πάρτε OPC να νομίζετε ότι πιάσαν τόπο τα λεφτά σας θες να πεις!!!
Πιστεύω 1000 φορές Golf GTI με 40 άλογα λιγότερα, παρά το Astra OPC!!!Και το GTI πολύ καλό είναι. Δεν θ'ακούσεις από 'μένα κακό λόγο για αμάξι που αξίζει, οποιασδήποτε προέλευσης.
-
Τι να σου κάνω... Δεν ήρθες την Κυριακή που είχαμε συνάντηση!
Στην αθήνα στα Μέγαρα?
Από κει είναι η φωτό?Ηταν κι άλλα αυτοκίνητα εκτός απο OPEL?
Για την ακρίβεια ήμασταν τρία opel. Το δικό μου υπερμηχάνημα και δύο ταπεινά speedster. Η συνάντηση ήταν του φόρουμ + lotus club +μερικά caterham, πολλές M3 και άλλλα. Δες εδώ.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 68&start=0 -
Διάβαζα σήμερα στο in.gr την παρουσίαση των OPC.. ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα, αν και ποτέ δεν μου έλεγαν κάτι τα Όπελ..
240 άλογα, κοφτερά τιμόνια.. είναι δυνατόν να είναι Όπελ..
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=42551
είδατε αξιοπιστία η Opel;
-
Ελα ρε OPELaraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Opel - Simply the best!
Περι Opel [Θάψτε ελεύθερα!]