-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Με αλλα λογια, ολα αυτα τα ατομα στο Γκουαντάνομο Μπέι και ακομη και εαν υπαρχουν και ΑΛΛΟΥ, δεν εχουν δικαιωμα σε τιποτε και για τιποτε. Αυτη η χωρα που τους επιασε αιχμαλωτους, εχει δικαιωμα να τους κρατησει οσο θελει ή να τους περασει απο στρατιωτικο δικαστηριο, ή οχι, ή εαν θελει και να τους εκτελεσει μετα απο στρατιωτικο δικαστηριο.
Επισης επηδει για αυτα τα ατομε δεν ισχυει η 'Γενευη' αρα, ΚΡΥΦΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ για αυτα τα ατομα ξανα, δεν ειναι παρανομες. Ακομη και εαν υπαρχουν, που δεν ξερω εαν υπαρχουν. Ομως εαν ειναι γεματες με ατομα ήτε Αλ Καιντα ή Ταλιμπαν που πιαστηκαν ενω πολεμουσαν ΗΠΑμερικανους στρατιωτες ήτε εκαναν οτιδηποτε αλλο που πεφτει μεσα στον ορο του 'τρομοκρατη', τοτε δεν ειναι παρανομες. Η 'Γενευη' λεει οτι εισαι υποχρεωμενος να ανακοινωνεις δημοσια που κρατας αιχμαλωτους, καμια αμφιβολια για αυτο.
Σε αυτη την περιπτωση ομως, για αυτα τα ατομα, δεν ισχυει ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα. Οταν 'πιανοντε', ειναι στα χερια αυτων που τους 'επιασαν'. Και τιποτε παρανομο δεν υπαρχει για αυτο.
Οσο και να μην σας αρεσει, ετσι ειναι. Accept it. That's the only choice you have. LIke I accept the way you think about everything else with regard to America.
Να χαρώ εγώ δημοκρατία!
Και εις ανώτερα!Να χαρεις δημοκρατια? Εαν νομιζεις οτι υπαρχει τιποτε αντι-δημοκρατικο παραπανω, τα παραπωνα σου στις χωρες που συμφωνησαν για την συνθηκη της Γενευης. Δηλαδη τα'χεις με τον πλανητη. Ο λογος που αυτες οι χωρες συμφωνησαν για την συγκεκριμενη γραφη και ορους της συνθηκης ειναι ακριβως αυτος. Οτι οταν εισαι τρομοκρατης, εισαι στα χερια αυτου που σε πιανει να εισαι τρομοκρατης. Ουτε δικαιωματα εχεις ουτε θα εχεις ποτε.
Εαν εσυ διαφωνεις με την συνθηκη της Γενευης τοτε το μονο λογικο συμπερασμα ειναι οτι εισαι με τους τρομοκρατες. Λαθος?
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Για ποιες ιδιατεροτητες μιλας, για ποιες τεραστιες ανισοτητες και ποσα χρονια εχεις ζησει σε αυτην την 'Αμερικη' που μιλας?
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και καλύτερα μην το αναπτύξουμε τώρα.
Έχω ζήσει στην Αμερική 0 χρόνια
Εντάξει, δεν μπορείς να γνωρίσεις μια χώρα ολοκληρωτικά εάν δεν έχεις ζήσει σε αυτή, το γνωρίζω αυτό, αλλά μία στοιχειώδη άποψη μπορεί να σχηματίσει κανείς αν πληροφορείται από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης,Και πανω σε αυτην την 'στοιχειωδη' αποψη να βγαζει τοσο 'βρονταχτα' και βασικα συμπερασματα οπως 'τεραστιων ανισοτητων', κτλ?
Εαν εχεις στοιχειωδη αποψη τοτε κανε στοιχειωδει παρατηρησεις. Παραπανω και χανεις your integrity.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Φανταζομαι οτι καποιοι νοιωθουν μεγαλη ικανοποιηση οταν βλεπουν τα c47 να ξεφορτωνουν κατι κουτια σκεπασμενα με ενα πανι με γραμμες και αστερια τα οποια στη συνεχεια θαβονται βιαστικα στο σκουπιδοτοπο του Αρλιγκτον.
Γιατι οπως καποιοι λενε οτι οι κρατουμενοι στο Γκουανταναμο δεν εχουν κανενα δικαιωμα τοσο νομιμοποιειται ο καθενας να χαρακτηριζει σκουπιδια τα γεματα φερετρα και σκουπιδοτοπο το Αρλιγκτον.You know Krieza να αποκαλεις εμενα ενα τονο ονοματα και επιθετα ειναι ενα, αλλα το να αποκαλεις τα μνηματα του Arlington σπουπιδοτοπο ειναι περα οριου οποιασδηποτε ανθρωπινης αξιας. Εκει μαλιστα που θαφτηκαν ανθρωπου που αν μη τι αλλο βοηθησαν και στην απολευθερωση της Ευρωπης απο τους Ναζι (εκτος των αλλων).
Δεν εισαι ουτε αξιος της προσωπικης μου λυπησης μετα απο το παραπανω. Μεχρι τωρα απλως σε ειχα ως εναν μπερδεμενο νεο (αν και δεν εχω ιδεα ποσο ετων εισαι), αλλα καλο παιδι εν βαθος. Το παραπανω σου ποστ που αλλαξε οτιδηποτε θετικο νομιζα για σενα.
Προς τους μοντ: Θα εγραφα οτι θα περιμενα να το σβησετε, αλλα μετα σκεφτικα οτι ισως πρεπει να μηνει για να βλεπουν ολοι που σε οδηγει το μισος προς εναν λαο. How low, one can go.
-
Μια μέρα έμεινα εκτός internet και έχω 6 σελίδες να διαβάσω!
Το επιχείρημα περί μη ύπαρξης στολής είναι ακριβλως το ίδιο επιχείρημα που είχαν οι Ναζί στη μάχη της Κρήτης όταν έβλεπαν τους χωριανούς να τους πολεμούν από τα σπίτια. Μετά βγήκαν και δικαιολογούσαν τις εκτελέσεις, τις αγγαρείες και τα καψίματα χωριών με το πρόσχημα ότι οι κάτοικοι δε φορούσαν στολή ή διακριτικά πολέμου.
Όσο για το πριν 5-6 σελίδες ποστ μου προς τον Γαβριήλ, δεν περιμένω απάντηση, κατάλαβα....
-
@ titsataki και gavriil1:
Επειδή η ερασιτεχνική ενασχόληση με σοβαρά θέματα δημιουργεί σφάλματα με τερατώδεις συνέπειες, κάντε τον κόπο να ξεφύγετε λίγο από όσα σας ταΐζουν για προφανείς λόγους στην πατρίδα σας τα ελεγχόμενα από την κυβέρνησή σας και τις πολυεθνικές σας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Από πλευράς μου έκανα τον κόπο, αντί να κατεβάσω καντήλια, να σκανάρω μερικές σελίδες από πανεπιστημιακό βιβλίο διεθνούς δικαίου, γεμάτο παραπομπές και επεξηγήσεις. Διαβάστε το και αν επιμένετε ότι το Αφγανιστάν δεν είναι κράτος για τους λόγους που υποθέτετε ότι δεν είναι, εγώ σταματώ να ασχολούμαι με το ζήτημα κι ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.
Το τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι για πρακτικές εξοφθάλμως παράνομες και τραμπουκικές, επικαλείστε το διεθνές δίκαιο διαστρεβλώνοντάς το. Όπως κάνουν πχ οι μαφιόζοι που συλλαμβάνονται για φόνους και βάζουν τους δικηγόρους τους να τσιρίζουν επειδή η έρευνα της αστυνομίας δεν ήταν 100% 'by the book'. Δεν είστε βέβαια εσείς οι μαφιόζοι, αλλά επιλέγετε να γίνεστε αυτόκλητοι συνήγοροι εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας. Να πληρωνόσασταν τουλάχιστον γι' αυτό...
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τις σελίδες που σκάναρα, όμως έχω μια μικρή ελπίδα ότι θα το κάνετε.Μια γενική παρατήρηση: όταν έχεις να κάνεις με λαούς, δεν ψάχνεις παραθυράκια στο νόμο για να τους σκίσεις επειδή τυχαίνει να έχεις γεννηθεί σε κράτος με ισχυρή πολεμική μηχανή. Παραθυράκια στον νόμο αναζητάς για να πετύχεις καμιά φοροαπαλλαγή, για να γλιτώσεις κανένα πρόστιμο κ.λ.π. Δεν τα χρησιμοποιείς τα παραθυράκια και τους νομικισμούς για να έχεις τάχα μου το δικαίωμα να σκοτώσεις και να υποτάξεις. Γιατί στις διεθνείς σχέσεις ισχύει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού το εθιμικό δίκαιο και η αρχή της καλής πίστης ελλείψει ακριβούς και απολύτως δεσμευτικού θεσμικού πλαισίου. Βρίσκοντας λοιπόν παραθυράκι (που δεν βρήκαν οι ΗΠΑ στην περίπτωση του Αφγανιστάν όπως και του Ιράκ, αλλά λέμε τώρα) για να σφάξεις, να υποδουλώσεις και να φυλακίσεις χωρίς δίκη, κανένα δίκιο δεν κερδίζεις και πολύ περισσότερο δημιουργείς ορκισμένους εχθρούς. Όταν λοιπόν σκάσουν βιολογικά ή ξέρω ’γω τι άλλα κοκτέιλ στη Ν. Υόρκη ή το Λος Άντζελες από τους τρελαμένους που δημιουργήσατε με τις “νόμιμες” βόμβες σας, όταν οι τουρίστες σας θα επιστρέφουν αποκεφαλισμένοι ή ανατιναγμένοι, μην αρχίσετε να κλαίτε πάλι σαν ανυποψίαστες βιασμένες παρθένες. Έχετε γνώση του κινδύνου και τον αποδέχεστε για δικούς σας λόγους.
Edit: Πάρτε τα παραπάνω σε κείμενο word (φτιαγμένο με OCR, έχει λάθη αλλά είναι εύκολα αναγνώσιμο).
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τα περισσοτερα ειναι απο οτι εχουν διαβασει και οτι βλεπουν στο BBC και στα Ελληνικα ΜΜΕ. (που για να ειμαι ειλικρινης τα βλεπω οταν πηγαινω Ελλαδα και επισης τα συζητανε συχνα εδω στο φορουμ). Απο οτι καταλαβαινω αν τα δικα μας CNN, ABC κτλ εχουν τα χαλια τους δεν εχω προσεξει κατι ιδιαιτερο στα Ελληνικα καναλια που τα κανουν ανωτερα η πιο αληθη. Υπαρχει μια καθαρη αντι Αμερικανικη χροια αλλα την καταλαβαινω γιατι ειναι αυτο ακριβως που περιμενει το κοινο.
Ίσως να ισχύει για μερικούς αυτό, αλλά από την Αμερική προέρχεται ένας ανεξάντλητος όγκος βιβλιογραφίας που φέρεται ενάντια στα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια, σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι θεωρητικοί της επικοινωνίας, που φυσικά είναι όλοι Αμερικάνοι, αναφέρονται στον πρωτοφανή έλεγχο που ασκείται στην ενημέρωση και κατ΄επέκταση στην αντίληψη των πολιτών (perception management). Ακόμη και ο ιστορικός Webster έθιξε το θέμα.
Άλλωστε, κατά κοινή ομολογία, η μεγαλύτερη αποτυχία των ΗΠΑ στον τομέα αυτό ήταν η αδυναμία τους να σταματήσουν τη λειτουργία του Al Jazeera, παρά τις όποιες μεθοδεύσεις. Αντίθετα, επέβαλαν την ρητορική του πολέμου μέσα σε 5 λεπτά από τις επιθέσεις στο WTC, και φρόντισαν να φιμώσουν όσους έθεσαν ερωτήματα για το τι έγινε.Που θέλω να καταλήξω? Στο ότι πολύ απλά, αντίθετα ίσως με τους εξαιρετικά καχύποπτους Έλληνες, φαίνεται πως ο έλεγχος των αντιλήψεων σε μια χώρα όπως η Αμερική είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση στάσεων, ανεξάρτητα με το αν αυτές είναι σύμφωνες με κανόνες διεθνούς δικαίου ή ακόμη και ηθικής.
Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνουν ορισμένοι, αλλά η υποκρισία καταντά περισσότερο οχληρή ακόμη και από την κυνική παραδοχή ότι 'διεξάγω πολέμους για να στηρίξω την οικονομία μου'.
Εκτός πια, και αν όλοι οι κοινωνικοί αναλυτές στις ΗΠΑ που μιλάνε για κοινωνίες των 2/3 που τείνουν προς το 1/2 ζόυνε στη σφαίρα του φανταστικού, ενώ ο μέσος Αμερικάνος που δε μπορεί καν να φανταστεί γιατί η χώρα του καταντά μισητή, έχει καλύτερη γνώση των εσωτερικών και εξωτερικών υποθέσεων...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Μάνο, τρομοκράτης είναι ο οποιοσδήποτε αντιτίθεται στα συμφέροντα μιας υπερδύναμης.
Πάντα αυτό συνέβαινε.
Είναι θέμα ισχύος. Αν οι ΗΠΑ ορίσουν ότι κάποιος είναι τρομοκράτης, (για αυτούς) είναι!Και το παραπανω ειναι ενας αλλος απο τους πολλους λογους που δειχνουν την διφορα αντιληψης του πλανητη μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπης. Εδω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε τι ακριβως εστι τρομοκρατης, πως θα συμφωνησουμε να πολεμησουμε την τρομοκρατια μαζι?
Νικο, δεν ειναι καθολου ετσι. Αυτοι δεν ειναι τρομοκρατες επηδει τους βαλαμε εμεις ταμπελα.
ter·ror·ist n.
One that engages in acts or an act of terrorism.ter·ror·ism n.
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.Και όμως. Το ίδιο λέμε.
Θα σου πρότεινα το εξης.
Εχεις μια άποψη. Για λίγο σταμάτα να θεωρείς ότι είναι οπωσδήποτε σωστή.
Δες και την άλλη πλευρά τι λέει!Θα ανακαλύψεις ότι η διαφορά είναι μια!
Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν 'Βλεπω' και την 'αλλη πλευρα'? Σε τι απαντω σε αυτο το φορουμ τοτε? Σε ατομα που εχουν τις ιδιες ιδεες και αντιληψεις με μενα?
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι 'δεν βλέπεις' την άλλη πλευρά.
You stick to your guns, no matter what!Οντως τρομοκράτης είναι αυτός που περιγράφεις.
ΟΜΩΣ.
Η άλλη άποψη (liberal) λέει ότι αντίστοιχα τρομοκράτης είναι κάποιος που μπαίνει -με το έτσι θέλω- σε μια άλλη χώρα για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.Σορρυ, μια στιγμη εδω τωρα... Δηλαδη υπαρχουν πανω απο ΕΝΑΣ ορισμοι για τον ορο τρομοκρατης και τρομοκρατια?
Τοτε ΟΚ κανω και εγω τον δικο μου ορισμο, εσυ τον δικο σου, και ετσι εχουμε 6 δις ορισμους για καθε μια λεξη. Βλεπεις γιατι χρειαζοντε οπλα απο καποιον που θελει ελευθερια στο κρατος του Νικο? Βλεπεις που γιατι το ξυλο οντως βγηκε απο τον Παραδεισο? Διοτι πολλοι ΜΟΝΟ απο ξυλο καταλαβαινουν.
Κανενα προβλημα.
Βλέπεις?
Σαφώς και για ΠΟΛΛΟΥΣ η λύση είναι το 'ξύλο'!
Αλλά όχι για όλους.
Η έννοια 'τρομοκράτης' έχει όντως ΜΟΝΟ μια σημασία.
Αυτό που λέει η 'άλλη πλευρά' είναι ότι μπορεί να φέρεται σαν τρομοκράτης και μια κυβέρνηση προς ένα άλλο Κράτος.
Οπως είπες 'The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons'
Για μένα λοιπόν, η επέμβαση π.χ. των ΗΠΑ στην Γρενάδα είναι όσο 'τρομοκρατική' είναι η και το έγκλημα εναντίον πολιτών στην Ισπανία.
Πρόσεξε. Δεν εξισώνω. Την αναλογία δείχνω. Και δέχομαι ότι πίσω από όλες τις πράξεις υπάρχουν συμφέροντα. Και τις καταδικάζω και τις δύο.
Και κάτι άκομα.
Δεν αναφέρομαι στους στρατιώτες. Αλλά στους πολιτικούς που τους στέλνουν να σκοτωθούν 10.000 χιλιόμετρα μακρυά από το σπίτι τους για να βγάλουν κάποιες εταιρείες περισσότερα κέρδη.Αρα -λέει η άλλη άποψη- πως κατηγορείς κάποιον για τρομοκράτη ενω εσυ κάνεις τα ίδια? (γι' αυτό και τα παραδείγματα για Ιράκ και Αφγανιστάν)
Εγω κανω τα ιδια?
Κουκ εδω ειναι που υπαρχει τοσο τεραστιο προβλημα, δεν εχεις ιδεα ποσο τεραστιο ειναι το προβλημα της παραπανω προτασης σου.
Εαν νομιζεις οτι καποιος πολιτης, μελος της Αλ Καιντα, που βαζει 500 κιλα δυναμιτη στο πορτ μπαγκαζ του οχηματος του και παει και το παρκαρει διπλα στην αστυνομια μιας πολης του Ιρακ και παταει το κουμπι και σκοτωνει 40 αθωους πολιτες ή/και αστυνομους κανει το ιδιο με 'εμας' τι να σου πω, η αντιληψη μας για το πως 'λειτουργει' και πως πρεπει να λειτουργει αυτος ο κοσμος ειναι περα απο τεραστιος.
Το ιδιο παει και για αυτους που ηταν υπευθηνοι της ημερας 9/11 το ιδιο για τοσους αλλους.
Για εσας, ΕΜΕΙΣ, ειμαστε ιδιοι με ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΚ.
Το πενταγωνο ειναι τρομοκρατες, ολοι οι ΗΠΑμερικανοι στρατιωτες ειναι τρομοκρατες το ιδιο και οι του Λευκου Οικου, κτλ. ΟΚ.
Ετσι σιγουρα θα βρουμε ειρνηνικη ακρη.
Εδω είναι -για μένα- η παρεξήγηση και ο λόγος που δεν 'βλέπεις' την άλλη πλευρά.
Δεν μιλάω για τους στρατιωτες αλλά για τα συμφέροντα που τους στέλνουν εκει. (Οπως και τους αρχαίους Αθηναίους στρατιώτες τους έστειλαν στην Μήλο επειδή οι Μήλιοι δεν δέχονταν να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία!).
Τα συμφέροντα λοιπόν αυτά, για μένα, είναι ίδια. Και τα καταδικάζω.Και κάτι ακόμα.
Σε όλο τον συλλογισμό σου, θεωρεις σαν βάση, ότι η διεθνής πολιτική είναι πλασμένη από αγγέλους και διοικείται από αγγέλους.
Κάνω λάθος?
Γιατι μόνο ετσι δεν είναι!!All of them are there for the money!
All of them are there for the money?
Who is 'they' exactly? And what are you talking about exactly?
Μιλάω για τους πολιτικούς και τους μεγάλους κεφαλαιούχους.
Και -προσωπικά- είμαι πεπεισμένος ότι όλα γίνονται για τα λεφτά.
Από την εποχή του Τρωϊκού πολέμου. Που εμείς οι Ελληνες είπαμε ότι πάμε για να σώσουμε την Ελένη (που κανείς δεν την ρώτησε αν ήθελε να σωθεί) ενω πηγαίναμε για να αποκτήσουμε τον έλεγχο των Στενών και τα έσοδα από τους δασμούς! -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Και κατι αλλο. Υπαρχει μια μικρη διαφορα. Η χωρα του Αφγανισταν υπηρχε, η 'κυβερνηση' του ηταν οι Ταλιμπαν. Που μην μου πειτε οτι ηταν η δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση που ολοι οι Αφγανοι ειχαν διαλεξει και την προτιμουσαν απο οτιδηποτε αλλο. Δια φωτιας και σιδηρου ειχαν παρει την εξουσια. Και μην μου πειτε ξανα οτι καλοπερνουσαν οι Αφγανοι. Να μην παμε για ανθρωπινα δικαιωματα και δημοκρατικες διαδικασιες κτλ κτλ. Ανυπαρκτες.Πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα και απο τι δυο μεριες.
Το επομενο που θα ακουσουμε οτι οταν οι συμμαχοι που εκαναν αποβαση στην Νορμανδια το 1944 ηταν τρομοκρατες. Και οι Αμερικανοι οπως παντα ανακατευτηκαν και τοτε. Ισως δεν επρεπε. Και θα βλεπαμε τον αγκυλωτο σταυρο στην Ακροπολη ακομα.
Νικος
Και αυτο Νίκο τι σημαίνει?
Οτι κάποιος κρίνει αν είναι εκλεγμένη ή όχι, καλή ή όχι και επεμβαίνει για το γενικότερο καλό?Ειλικρινά πιστεύεις ότι οι επεμβάσεις γίνονται για την Δημοκρατία?
Εγω λέω για οικονομικούς λόγους.
Άλλωστε οι Ταλιμπάν ήταν 'καλά παιδιά' όσο πολεμούσαν τους Σοβιετικούς. Μετά τι άλλαξε?Για την Νορμανδία, το αφήνω ασχολίαστο.
-
Με αλλα λογια, ολα αυτα τα ατομα στο Γκουαντάνομο Μπέι και ακομη και εαν υπαρχουν και ΑΛΛΟΥ, δεν εχουν δικαιωμα σε τιποτε και για τιποτε. Αυτη η χωρα που τους επιασε αιχμαλωτους, εχει δικαιωμα να τους κρατησει οσο θελει ή να τους περασει απο στρατιωτικο δικαστηριο, ή οχι, ή εαν θελει και να τους εκτελεσει μετα απο στρατιωτικο δικαστηριο.
Επισης επηδει για αυτα τα ατομε δεν ισχυει η 'Γενευη' αρα, ΚΡΥΦΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ για αυτα τα ατομα ξανα, δεν ειναι παρανομες. Ακομη και εαν υπαρχουν, που δεν ξερω εαν υπαρχουν. Ομως εαν ειναι γεματες με ατομα ήτε Αλ Καιντα ή Ταλιμπαν που πιαστηκαν ενω πολεμουσαν ΗΠΑμερικανους στρατιωτες ήτε εκαναν οτιδηποτε αλλο που πεφτει μεσα στον ορο του 'τρομοκρατη', τοτε δεν ειναι παρανομες. Η 'Γενευη' λεει οτι εισαι υποχρεωμενος να ανακοινωνεις δημοσια που κρατας αιχμαλωτους, καμια αμφιβολια για αυτο.
Σε αυτη την περιπτωση ομως, για αυτα τα ατομα, δεν ισχυει ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα. Οταν 'πιανοντε', ειναι στα χερια αυτων που τους 'επιασαν'. Και τιποτε παρανομο δεν υπαρχει για αυτο.
Οσο και να μην σας αρεσει, ετσι ειναι. Accept it. That's the only choice you have. LIke I accept the way you think about everything else with regard to America.
Να χαρώ εγώ δημοκρατία!
Και εις ανώτερα!Να χαρεις δημοκρατια? Εαν νομιζεις οτι υπαρχει τιποτε αντι-δημοκρατικο παραπανω, τα παραπωνα σου στις χωρες που συμφωνησαν για την συνθηκη της Γενευης. Δηλαδη τα'χεις με τον πλανητη. Ο λογος που αυτες οι χωρες συμφωνησαν για την συγκεκριμενη γραφη και ορους της συνθηκης ειναι ακριβως αυτος. Οτι οταν εισαι τρομοκρατης, εισαι στα χερια αυτου που σε πιανει να εισαι τρομοκρατης. Ουτε δικαιωματα εχεις ουτε θα εχεις ποτε.
Εαν εσυ διαφωνεις με την συνθηκη της Γενευης τοτε το μονο λογικο συμπερασμα ειναι οτι εισαι με τους τρομοκρατες. Λαθος?
Όταν υπογράφηκε η συνθήκη της Γενεύης (το 1949) ,αγαπητέ Γαβριήλ,δεν είχαν στον μυαλό τους ΑΥΤΟΝ τον ορισμό της τρομοκρατίας.Και μη παραθέσεις για άλλη μια φορά τον ορισμό του λεξικού,δεν αναφέρομαι σ' αυτόν.
Και δεν είμαι με τους τρομοκράτες,αυτούς που τινάζονται στον αέρα παρασύροντας αθώους στο θάνατο ή κάνουν τυφλές επιθέσεις στα μετρό κλπ.Αλλά όσο το απεχθάνομαι αυτό,άλλο τόσο απεχθάνομαι τη δυνατότητα του κάθε 'Δυνατού' να κλείνει στα κρυφά μπουντρούμια του κόσμο,γιατί 'κρίθηκε ύποπτος'.
-
Εαν εσυ διαφωνεις με την συνθηκη της Γενευης τοτε το μονο λογικο συμπερασμα ειναι οτι εισαι με τους τρομοκρατες. Λαθος?Είναι απαράδεκτη αυτή η άποψη. Οι αιχμάλωτοι πολέμου (αν και τεχνικά δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη της Γενεύης) του Αμερικανικού κωλοκράτους φυλακίζονται χωρίς καμία σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα, βασανίζονται ή στέλνονται για βασανισμό σε εξιδεικευμένες χώρες όπως η Αίγυπτος και το Ουζμπεκιστάν, ή απλά εξαφανίζονται.
Όταν εκδιωχθούν από την Αμερικανική κυβέρνηση οι Ναζί των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών τότε θα ξαναγίνει η Αμερική κράτος.
-
O Γιωτόπουλος και σια (17Ν) ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ
Ο Κούρτσιο και σια (Ερυθρές Ταξιαρχίες) ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ
Οι Μπάαντερ-Ενσλιν-Μάινχοφ (RAF) ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ
Ο Τίμοθι ΜακΒι (μόνος του ) ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕΤι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω ?
Ηταν όλοι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ και όλοι 'έπαιξαν και έχασαν' με οργανωμένα κράτη δικαίου, στα οποία λειτουργούσε / λειτουργεί η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, βασική αρχή για την εγγύηση της ελευθερίας και της δημοκρατίας από την εποχή της Αμερικανικής και Γαλλικής Επανάστασης.
Τώρα τελευταία στις ΗΠΑ και τη Μεγ. Βρετανία η δημοκρατία και η ελευθερία έχουν λόξυγγα και έχει επανέλθει ο Σερίφης του Νότιγχαμ (νομοθέτης, αστυνόμος και δικαστής 'πακέτο')
Ανώνυμοι άνθρωποι κρατούνται χωρίς δικαιώματα σε ανώνυμες κρύπτες, χωρίς κατηγορία, χωρίς αποδείξεις
Υποπτοι αθώοι Βραζιλιάνοι εκτελούνται εν ψυχρώ
Το 'αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας' είναι νόμος και το 'ουδείς ένοχος μέχρις αποδείξεως του εναντίον' γραφικός αναχρονισμόςΚαι οι 'δημοκρατικοί' πολίτες (?) στις χώρες αυτές το αποδέχονται ως κάτι φυσικό, έχοντας ξεχάσει το:
Ο χρήστης Bejamin Franklin έγραψε:
They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Benjamin Franklin, Historical Review of Pennsylvania, 1759 -
Κατ' αρχήν πρέπει να πω ότι ταυτίζομαι απόλυτα με τον ManosK (και των υπολοίπων). Αλλά τι να κάνει, που κάποιοι ΗΠΑαμερικανόφερτοι αμφισβητούν ακόμα και τα αυταπόδεικτα, προκειμένου να κάνουν το άσπρο-μαύρο.
Επίσης συμμερίζομαι απόλυτα και την τοποθέτηση των άλλων περί trolls. Συγνώμη, αλλά αυτά που λένε μερικοί αμερικανόφερτοι εδώ είναι απλά outrageously insane...
Ξεχνάτε βέβαια ποιοι ανέθρεψαν τους Ταλιμπάν (μιας και το 'φερε η κουβέντα), ξεχνάτε και όλα τα γεωστρατηγικά παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες των λαών.
Και το έχω ξαναπεί. Όλες οι υπερδυνάμεις στην ιστορία της ανθρωπότητας ποδοπατήσαν την αξιοπρέπεια λαών, σφάξανε, λεηλατήσανε. Όλες τους όμως είχανε το θάρρος να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να λένε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Καμιά τους δεν προσποιήθηκε τον ελευθερωτή ή τον ιεραπόστολο της δημοκρατίας. Η Αμερική είναι η τελευταία χώρα που θα δικαιούνταν να το κάνει αυτό. Εξάλλου καμιά χώρα δεν το δικαιούται, πόσο μάλλον η Αμερική.
Αλλά ας πάρουμε την παραδοχή (που μόνο για εντελώς ηλίθιους και πνευματικά ανάπηρους μπορεί να ισχύσει) ότι οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α. (και όχι μόνο των Η.Π.Α. φυσικά) δεν είναι τελείως διεφθαρμένες και εγκάθετες και διαπλεκόμενες και δεν πρωταγωνιστούν σε βρώμικά παιχνίδια οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.
Το να επιβάλλεις την δημοκρατία είναι φασιμός, έστω και αν έχεις 'καλές' διαθέσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να παίρνεις μια γιαγιά και να την περνάς απέναντι, αφού η ίδια δεν μπορεί, αλλά χωρίς την θέλησή της.
Δηλαδή το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των λαών (θεμελιώδης αρχή του Ο.Η.Ε. τον οποίο υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν οι Η.Π.Α.) που πήγε; Που πήγε π.χ. στην περίπτωση της Σερβίας (όπου το κρίμα μοιράζεται με τους Ευρωπαίους), στην περίπτωση του Ιράκ; Φυσικά αυτά είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα. Η βρώμική ιστορία των Η.Π.Α. ξεκινά από πολύ πιο νωρίς και με πολύ πιο χτυπητές περιπτώσεις (που βγάζουν μάτι).Και αφού οι Η.Π.Α. νοιάζονται τόσο πολύ για την 'εξαγωγή της δημοκρατίας' (αμιγώς φασιστική νοοτροπία και μην μου βγάλετε κανένα ορισμό, γιατί η Ευρώπη ξέρει καλά από φασισμό. Έχει ιστορία, you know), γιατί δεν δείχνει την ίδια 'ευαισθησία' και σε άλλες περιπτώσεις;
Τώρα αυτά που γράφω μου φαίνονται πολύ αφελή μιας και είναι αυταπόδεικτα για κάποιον που βλέπει πέρα από την μύτη του... Τι να πω;
Χώρια που δίνουν λαβή για τορπιλισμό της συζήτησης (από επιτήδειους)...Επίσης το ότι κάποιοι αμερικανόφερτοι είναι φανατισμένοι και αγκιστρωμένοι, φαίνεται και από κάποιο άλλο σημείο. Όταν με κάποιον διαφωνείς ριζικά, δεν συνεχίζεις την κουβέντα. Λες 'Αυτός δεν παλεύεται, δεν βγάζω άκρη'. Αυτοί συνεχίζουν και μάλιστα έχουν καταφύγει στις ειρωνείες, προκειμένου να μην υποχωρήσουν.
Ωραία! Εμείς είμαστε κολλημένοι και πορωμένοι και λέμε αυτά που λέμε. Εσείς τι ζόρι τραβάτε;
Μήπως θέλετε και σε 'μας να 'εξάγετε την δημοκρατία'; -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Τώρα αυτά που γράφω μου φαίνονται πολύ αφελή μιας και είναι αυταπόδεικτα για κάποιον που βλέπει πέρα από την μύτη του... Τι να πω;
Χώρια που δίνουν λαβή για τορπιλισμό της συζήτησης (από επιτήδειους)...say no more...
Y.Γ. Από τις λίγες φορές που συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα έχουν γραφτεί πιο πάνω, ακόμα και από άτομα με τα οποία διαφωνούμε συνήθως
-
Και πανω σε αυτην την 'στοιχειωδη' αποψη να βγαζει τοσο 'βρονταχτα' και βασικα συμπερασματα οπως 'τεραστιων ανισοτητων', κτλ?Εαν εχεις στοιχειωδη αποψη τοτε κανε στοιχειωδει παρατηρησεις. Παραπανω και χανεις your integrity.
Εσύ δηλαδή έχεις ζήσει στην Σερβία και στο Ιράκ; Έχεις ζήσεις στο Αφγανιστάν;
Που ξέρεις ότι μόνο από ξύλο καταλαβαίνουν αυτοί;Και φυσικά είναι κάτι παραπάνω από επιτηδευμένη η επιλεκτική σου κράτηση των γραφόμενων του χρήστη (King Alexander) στον οποίο έκανες quote (και διέγραψες το 'κρίσιμο' κομμάτι των γραφόμενών του, με το παράδειγμα της Κίνας, που λέει ουσιαστικά ακριβώς αυτό που λέω και 'γω πιο πάνω)
Έτσι και 'γω μπορώ να λέω ότι το Άρλιγκτον είναι σκουπιδότοπος. Και ό,τι ενταφιάζεται εκεί είναι σκουπίδι.
Εξάλλου σε αυτό δεν έχω και πολύ άδικο, μιας και οι Η.Π.Α. σαν σκουπίδια (ασχετα με το ποιόν τους) αντιμετωπίζει τους αναλώσιμους (και συνήθως φτωχούς) στρατιώτες της...
1000 φορές καλύτερα γι' αυτούς να σκοτωθεί κάποιος στο Ιράκ, παρά να τραυματιστεί. Βλέπεις, η μειωμένη παραγωγικότητα που θα έχει αυτό το άτομο μετά, οι πιθανά 'αλλόφρονες και ασύμβατες με το κατεστημένο' απόψεις που θα έχει, η συνεχή απαίτηση για ιατρική κάλυψη (άρα χρήματα), τον καθιστούν ασύμφορο ως μονάδα...Τέλος πάντων...
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
ακόμα και από άτομα με τα οποία διαφωνούμε συνήθωςΓιατί εμείς που διαφωνήσαμε και δεν το θυμάμαι;
Αλλά!
Έχετε παρατηρήσει κάτι;
Ξέφυγε το θέμα εντελώς από το αρχικό του πλαίσιο. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι λογικό. -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι λογικό.όχι, είναι βέβαιο!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι λογικό.
όχι, είναι βέβαιο!
Σπύρο, βέβαιο είναι ότι θα καταλήξει στο φαγητό..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι λογικό.
όχι, είναι βέβαιο!
Σπύρο, βέβαιο είναι ότι θα καταλήξει στο φαγητό..
Αν 'φαγητό' εννοείς ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κράτησης, 'τρώνε λάχανο' τους κρατουμένους, τότε μάλλον έχεις δίκιο
-
Φανταζομαι οτι καποιοι νοιωθουν μεγαλη ικανοποιηση οταν βλεπουν τα c47 να ξεφορτωνουν κατι κουτια σκεπασμενα με ενα πανι με γραμμες και αστερια τα οποια στη συνεχεια θαβονται βιαστικα στο σκουπιδοτοπο του Αρλιγκτον.
Γιατι οπως καποιοι λενε οτι οι κρατουμενοι στο Γκουανταναμο δεν εχουν κανενα δικαιωμα τοσο νομιμοποιειται ο καθενας να χαρακτηριζει σκουπιδια τα γεματα φερετρα και σκουπιδοτοπο το Αρλιγκτον.You know Krieza να αποκαλεις εμενα ενα τονο ονοματα και επιθετα ειναι ενα, αλλα το να αποκαλεις τα μνηματα του Arlington σπουπιδοτοπο ειναι περα οριου οποιασδηποτε ανθρωπινης αξιας.
Oπως εσυ νομιμοποιεισαι να μιλας για ανθρωπινες οντοτητες οντοτητες χωρις κανενα δικαιωμα επειδη ετσι σου λεει ο παλιομ@λ@κας που εχεις για Προεδρο (και θεο αφου για σενα ειναι θεσφατο οτι λεει) νομιμοποιουμαι και εγω να προσβαλλω οτι ιερο και οσιο εχεις μπας και καταλαβεις τι μ@λ@κιες κατεβαζει το ζελε που εχεις στο κεφαλι σου.
Δεν εισαι ουτε αξιος της προσωπικης μου λυπησης μετα απο το παραπανω. Μεχρι τωρα απλως σε ειχα ως εναν μπερδεμενο νεο (αν και δεν εχω ιδεα ποσο ετων εισαι), αλλα καλο παιδι εν βαθος. Το παραπανω σου ποστ που αλλαξε οτιδηποτε θετικο νομιζα για σενα.
Xεστηκα και για τη γνωμη σου και για το Εθνος(?) των Ηλιθιων .
Να λυπασαι τον εαυτο σου κακομοιρη.
Εγω γεννηθηκα στην Ελλαδα ζω εδω και δε σκεφτηκα να τα παρατησω ουτε μια στιγμη για να παω στην Αμερικα να κουρευω γκαζον.Προς τους μοντ: Θα εγραφα οτι θα περιμενα να το σβησετε,
Eδω δεν σβηνουν τις αηδιες που γραφεις και αποτελουν προκληση για καθε Δημοκρατικα σκεπτομενο ανθρωπο....
αλλα μετα σκεφτικα οτι ισως πρεπει να μηνει για να βλεπουν ολοι που σε οδηγει το μισος προς εναν λαο. How low, one can go.
Κανεις λαθος ως συνηθως και προσπαθεις απο το σκ@τοκεφαλο σου να μεταδωσεις τη μποχα που ειναι κλεισμενη εκει σε ολους τους αλλους.
Οι Αμερικανοι δεν ειναι ενας λαος.
Ενας λαος δολοφονων ειναι που στηριξε την αναπτυξη του στα ταπεινοτερα και ελεεινοτερα θεμελια:
Γενοκτονιες
Δουλεία
Φυλετικες διακρισεις.
Και οταν δε σκοτωναν τους αλλους σκοτωνονταν μεταξυ τους.
Απο δολοφονιες Προεδρων που τολμησαν να πανε κοντρα στα παραπανω
μεχρι μαζικες δολοφονιες σε σχολεια και μαζικες αυτοκτονιες με θρησκευτικα κινητρα.Καταλαβες κακομοιρη??
Αλλα για να καταλαβεις χρειαζεται μυαλο και οχι σκ@τ@ που διαθετεις εσυ και ηπλειοψηφια των συμπατριωτων σου ΑμερικανωνΣυνεχισε να γελας τωρα παλιομ@λ@κ@.....
-
παιδια ειναι πολυ φυσικο οι κατοικοι των ηπα να εχουν διαστρεβλωμενη αποψη για τα πραγματα..μονο η αποσταση και η πλυση εγκεφαλου φτανει...μην τους παρεξηγουμε χωρις λογο...
χωρια που τα παιδια εδω ουσιαστικα δεν υπερασπιζονται τη πολιτικη των ηπα,απλως κανουν κριτικη σε ολο τον υπολοιπο κοσμο εκ του μακροθεν!
ας μεινουν αυτοι στα ντονατς και μεις στο τζατζικι για να μην εχουμε επεισοδια!
Κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία εκτός ΗΠΑ