-
Αυτό που λέτε σχετικά με τα έξτρα δεν είναι προνόμιο της Porsche βέβαια!!
Παραθέτω quote του Clarkson από την παρουσίαση της F430:
Αφού λέει για το κόστος αγοράς μιας F430, συμπληρώνει: '...so, you sell your house, rob a bank, give away one of your kids for medical experiments and you soon end up with that kind money. But then, you're shown the options list and this is where things get really bad'
Στη Ferrari λοιπόν (ενδεικτικά γιατί δε θυμάμαι απέξω, αλλά κάπου εκεί είναι), η δερμάτινη επένδυση ΠΙΣΩ από τα καθίσματα έχει 2000 ευρώ. Το διαφορετικό χρώμα στις ραφές των καθισμάτων και των θυρών, άλλα 500. Τα κεραμικά δισκόφρενα 12.000 ευρώ και το βάψιμο στις δαγκάνες 600-700 ευρώ (κίτρινο ή κόκκινο).
Το ημιαυτόματο κιβώτιο (με τα flaps στο τιμόνι) έχει κάπου 10.000 ευρώ, αλλά λέει ο Clarkson '...although you could raise that money by selling one of your legs, since you don't have a clutch'
Οπότε δε μου φαίνονται παράλογα τα extras της Cayman.
-
το έχω δει, απίστευτος ο Clarkson!
Παράλειψη: κεραμικά δισκόφρενα:
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
'Ε, μα ναι, αλλιώς παίρνω την 911 μια και καλή'Εκεί θα πρέπει να τον έστειλες
-
[quote='ast']Βασική τιμή:
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Λέμε τώρα Porsche και σκεφτόμαστε ενα λιβάδι άλογα όταν το 1973 η 911Τ έβγαζε 125 ίππους ενώ το αντίστοιχο veloce πόσα έβγαζε ρε παιδιά? παραπάνω νομίζω...
Το Montecarlo μου του 76 δίνει (έδινε μαλλον γιατί μουλαρώσανε κάπως) 120HP.
Το Veloce 1.3 Junior 100HP
1.6 -> 112HP
1750 -> 122HP
2000 -> 130HP -
Aρα δε 8α υπαρχουν κ πολλες παραγγελιες in the first place για να ακυρω8ουν..
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
το χρώμα πόσο έχει?Μεταλλικό χρώμα:
-
[quote='ast']Και κάτι ακόμα ενδιαφέρον: 'Είναι χωρίς τεκμήριο. Η εργοστασιακή τιμή του μοντέλου είναι
-
[quote='xtkz'][quote='ast']Και κάτι ακόμα ενδιαφέρον: 'Είναι χωρίς τεκμήριο. Η εργοστασιακή τιμή του μοντέλου είναι
-
[quote='Pai Mei'][quote='xtkz'][quote='ast']Και κάτι ακόμα ενδιαφέρον: 'Είναι χωρίς τεκμήριο. Η εργοστασιακή τιμή του μοντέλου είναι
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Και κάτι ακόμα ενδιαφέρον: 'Είναι χωρίς τεκμήριο. Η εργοστασιακή τιμή του μοντέλου είναι ? 35000.'
Aυτο τωρα ειναι για καλο ή κακο?
Στα options στις Porsche υπαρχει κ 'παραλαβη απο το εργοστασιο'. Αυτο τι σημαινει? Οτι το παιρνεις απο εκει, περνας χιλια μυρια με εκτελωνισμους, κτλ κτλ?
Όχι, οι εκτελωνισμοί γίνονται κανονικά από την αντιπροσωπία, απλά πηγαίνεις στη Στουτγγαρδη και το παραλαμβάνεις από το εργοστάσιο μόνος σου. Κανονικά έχεις και κάποια έκτπωση στην τιμή (παλιότερα τουλάχιστον_δεν είναι καινουργιο το σύστημα αυτό) και σου κάνουν και ένα μικρό tour στη γραμμή παραγωγής και αφού σε γυρίσουν, σε πάνε και στο μουσείο και στις άλλες εγκαταστάσεις, σε πάνε σε μια μάντρα όπου είναι όλα τα καινρούργια και σου παρουσιάζουν το αυτοκίνητο σου. Οι εγγλέζοι, νομίζω παίρνουν το registration από την πατρίδα τους κατευθείαν και το κρεμάνε πάνω, σε εμάς δεν ξέρω μήπως σου βγάζουν πορτοκαλί νούμερο για ένα μήνα μέχρι να τελειώσουν τις διαδικασίες.
Όσοι είχαν χρόνο και το έχουν κάνει το συνιστούν ανεπιφύλακτα! (είναι σα να πηγαίνεις στο μαιευτήριο να δείς την καινούργια κόρη σου λένε... οι τρελοι! ) -
35Κ και καταλήγει εδώ 85Κ?
Δεν γίνεται αυτό με καμία δύναμη εκτός και αν η αντιπροσωπία διατηρεί περιθώριο 20Κ+ για κάθε αμάξι.
-
το πιο κουφο extra που εχω ακουσει ειναι η ριγα με την ιταλικη σημαια στην 360 challenge stradale τσαμπα 5000 ευρουλακια μονο. οι 4 ριγες του fiesta st κανουν 300ε .
τι να κανουμε η ματαιοδοξια δεν εχει ορια
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το πιο κουφο extra που εχω ακουσει ειναι η ριγα με την ιταλικη σημαια στην 360 challenge stradale τσαμπα 5000 ευρουλακια μονο. οι 4 ριγες του fiesta st κανουν 300ε .τι να κανουμε η ματαιοδοξια δεν εχει ορια
H Challenge εχει μια ρίγα παραπάνω.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
στην ευρωπη κοστιζει 65 χιλιαρικα, οσο δλδ μια Μ3 CS. ειναι πολυ καλη η τιμη του. και μη μου πει κανεις οτι θα προτιμουσε την Μ3!!!!ναι και μια corvete με 400+ αλογα κανει 61000ε στη γερμανια
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
το πιο κουφο extra που εχω ακουσει ειναι η ριγα με την ιταλικη σημαια στην 360 challenge stradale τσαμπα 5000 ευρουλακια μονο. οι 4 ριγες του fiesta st κανουν 300ε .
H Challenge εχει μια ρίγα παραπάνω.
δηλαδη? πια ριγα παραπανω?
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το πιο κουφο extra που εχω ακουσει ειναι η ριγα με την ιταλικη σημαια στην 360 challenge stradale τσαμπα 5000 ευρουλακια μονο.Ειναι απο ειδικο αυτοκολλητο/χαλκομανια/βαφη για να μην προσ8ετει γραμμαρια!
Αν ειναι βαφη, λογικο ειναι να κανει παραπανω απο 300 ευρω. Για 5k δεν 3ερω..
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
το πιο κουφο extra που εχω ακουσει ειναι η ριγα με την ιταλικη σημαια στην 360 challenge stradale τσαμπα 5000 ευρουλακια μονο. οι 4 ριγες του fiesta st κανουν 300ε .τι να κανουμε η ματαιοδοξια δεν εχει ορια
Ειπαμε θρυλος της αυτοκινησης η Φερραρι, αλλα συγνωμη κιολας. Ο Αρμανι την εχει σχεδιασει τη ριγα or what;...
Με 5000 ευρω κανω 25.000+ χιλιομετρα με το συγκεκριμενο αμαξι. To μονο που λεει η ριγα ειναι οτι εχω τοσα χρηματα που δεν ξερω τι να τα κανω...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ειπαμε θρυλος της αυτοκινησης η Φερραρι, αλλα συγνωμη κιολας. Ο Αρμανι την εχει σχεδιασει τη ριγα or what;...
Με 5000 ευρω κανω 25.000+ χιλιομετρα με το συγκεκριμενο αμαξι. To μονο που λεει η ριγα ειναι οτι εχω τοσα χρηματα που δεν ξερω τι να τα κανω...
CS χωρίς ρίγα δεν είναι CS...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
35Κ και καταλήγει εδώ 85Κ?Δεν γίνεται αυτό με καμία δύναμη εκτός και αν η αντιπροσωπία διατηρεί περιθώριο 20Κ+ για κάθε αμάξι.
Αυτο ακριβως. Οι τοπικες αντιπροσωπειες εχουν τεραστια περιθωρια κερδους και ειδικα η Ελληνικη Πορσε που δεν κανει και εκπτωσεις. Μην ξεχναμε ομως οτι εχουν υπαλληλους, κτιρια να συντηρησουν, διαφημησεις να πληρωσουν κλπ. Αλλα αν εισαι επιχειρματιας και παρεις την αντιπροσωπεια της Πορσε, εχεις εγγυημενα τεραστια κερδη. Φυσικα η ιδια η Πορσε εχει τις εισαγωγικες εταιρειες στις μεγαλυτερες αγορες (πανω απο 90% των πωλησεων φανταζομαι) αφου ειναι πολλα τα λεφτα για να τα μοιραστει με αλλους.
Ακυρώστε την παραγγελία της Cayman