Μόλις έρχομαι από 'επεισόδειο' με 'όργανα της τάξεως'.
Τζιπάκι της αστυνομίας βγαίνει με όπισθεν από στενάκι στο οποίο κινούμαι. Μόλις έχει κάνει στην άκρη ένα άλλο αυτοκίνητο για να παρκάρει (με τα μούτρα) κι εγώ κάνω ελιγμό αριστερά για να περάσω δίπλα του και βλέπω -χάρο- το τζιπάκι να βγαίνει με όπισθεν (εντάξει όχι εντελώς στα τυφλά, ούτε με ταχύτητα, αλλά δε σταματάει κι όλας). Αντί να πέσω στα φρένα κόβω πάλι δεξιά και πατάω ελαφριά την κόρνα...
Ω ποιο θράσσος! Να 'εμποδίσω' όργανο εν ώρα υπηρεσίας.
Πλακώνουν όπως καταλαβαίνετε οι φάροι και τα προβόλια. Σταματώ και κατεβαίνω κατευθείαν ρωτώντας 'ποιο πρόβλημα υπάρχει' (όχι με τσαμπουκά, αλλά τους πήρα λίγο την... πρωτοβουλία). Κι αρχίζει ο κλασικός διάλογος:
'Πού πάτε κύριε; Θέλετε να μας σκοτώσετε; Δε βλέπετε ποιοι είμαστε; Δεν κάνετε στην άκρη για αυτοκίνητο της αστυνομίας;;;' κ.λπ.
Απαντώ:
- Δε θέλω να σας σκοτώσω
- Εσείς βγήκατε με όπισθεν στο δρόμο που κινιόμουν.
- Τι σημαίνει αυτοκίνητο της αστυνομίας;;;
- Και ναι! Δε σας είδα... γιατί είναι τόσο παράξενο;
'Α, έτσι ε; Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια!'
'Αν είναι θέμα, εγώ μπορώ, εσύ όχι, να σας δώσω ό,τι ζητήσετε' (δίνω τα στοιχεία μου)
'Ζώνη φορούσατε;' - CLASSIC!!!
'Όχι' (η αλήθεια είναι ότι βρισκόμουν κοντά στο σπίτι μου, κι έχω την κακή συνήθεια να τη βάζω μόλις περάσω μερικά τετράγωνα)
'Να, είδατε;;;'
'Τι!'
'Γιατί δε φορούσατε ζώνη;'
'Μόλις ξεπάρκαρα, αλλά αν θέλετε να με γράψετε για αυτό, γράψτε με!'
...
Ο σουρεαλιστικός διάλογος διακόπτεται από μία κυρία που ήθελε οδηγίες.
...
Αφού το έταιρον όργανον ήλεγξε στο online σύστημα (sic) ότι δεν είμαι σεσημασμένος, δεν είμαι μέλος της Αλ Κάιντα, δε με καταζητεί η Interpol το FBI, η CIA, η DIA κ.λπ. μου δίνει πίσω τα χαρτιά και συνεχίζει -σε ηθικό τόνο- το λογίδριο.
'Θα πρέπει να προσέχετε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, είμαστε σε υπηρεσία, ωφείλετε να φρενάρετε (ακόμη κι αν περάσουμε από πάνω σας, χωρίς φάρο, σειρήνα - αυτό το προσθέτω εγώ από μέσα μου
) κ.λπ. κ.λπ.'
Τους ευχαριστώ πολύ, τους ξαναλέω ότι θεωρώ υπερβολικό το συμβάν, τους καλημερίζω και αποχωρω.
Σημειωτέον, κανένας τους δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 22 χρονών.