-
Στην είσοδο της αττικής οδού από την εθνική (ο Θεός να τη κάνει) οδό στο ρεύμα προς Λαμία. Αρκετή κίνηση σε όλα τα ταμεία η ουρά μεγαλούτσικη και ξαφνικά ακούγεται σειρήνα με παράξενο ήχο. Γυρίζω δεξιά κοιτάζω και βλέπω κλούβα των Μ.Α.Τ. στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης να ανεβαίνει 'με όσα'. Σε κάποιο σημείο λίγο πρίν τα ταμεία η λωρίδα 'σβήνει', εκεί λοιπόν είχε την ατυχία να κινήτε κάποιος κύριος με αγροτικό. Του κολάει πίσω του ο 'μπάτσος' (εδώ ο χαρακτηρισμός είναι λίγος) και να έχει τη σειρήνα συνεχώς αναμένη. Ο κύριος με το αγροτικό κοίταζε πανικόβλητος τον καθρέπτη του και προσπαθούσε να ελευθερώσει το δρόμο χωρίς να μπορεί μια και οι υπόλοιπες λωρίδες ήταν κατειλημένες. Τελικά κάποιος του έδωσε λίγο χώρο και άνοιξε το δρόμο στην εξουσία να περάσει.
Το παράξενο που είναι;
Ότι μετά τα ταμεία η κλούβα σταμάτησε και κατέβηκε γελώντας κάποιο όργανο, χαιρέτησε κι έφυγε προς το απέναντι διάζωμα.
Προφανώς τους έχουν μάθει ότι τη σειρήνα την έχουμε για να σπάμε τα νεύρα των άλλων και ότι το υπηρεσιακό όχημα είναι και αστικό λεωφορείο. -
Ο χρήστης face έγραψε:
λοιπόν για να μην ξανακάνω πάλι σχεδιάκια τα λέω εν τάχει...μπατσικό παραβιάζει ανα STOP ΝΑΑ με το συμπάθειο, ακριβώς κάτω απο το σπίτι μου, 2:30 μετα τα μεσάνυχτα και σκάει πάνω σε mercendes (που τελικά αποδείχτηκε γνωστός),
κατεβαίνουν κάτω, ο γνωστός κοιτάει το καινούργιο του αμάξι με τσακισμένα φτερα, σπασμένα φανάρια, μασκες μέσα και όλα τα σχετικά, και αρχίζει:
-Μααα, τι κάν.......
-ρε κατέβα κάτω να σου κάνω αλκοτεστ
-μεςργφδησατηγσργ5τεδφγ#$%^
-ακούς τι σου λέω
-ς;σδφωδσαγιοθς;ερφλωγ(σε χρόνο DT καταφτάνουν ανακριτικό και 2ο μπατσικό)
του κάνουν αλκοτέστ και τον βγάζουν 0,41 την πρώτη φορά...δεύτερη δεν υπήρχε γιατί θα έβγαινε κάτω απο το όριο (0,40)
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
και γ$%^&ος και δαρμένος
(δηλαδή σε τέτοια περίπτωση πόσα χάπια αρκούν για να ηρεμήσεις???)
To οριο ειναι 0.25. Οτι και αν γινοταν παλι μεθυσμενος θα εβγαινε (αφου το αλκοολομετρο εδειξε 0.41), και σε αυτη την περιπτωση (που δεν ειναι οριακο δηλαδη) η εξεταση αιματος δεν εχει νοημα.
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ, να το κυνηγησει γιατι οταν καποιος περναει ενα στοπ και ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ σου, εχει πολυ περισσοτεροι συνυπευθυνοτητα. Μπορει να επιχειρηματολογησει οτι σε οποια κατασταση και να ηταν, δεν θα μπορουσε να αποφυγει το ατυχημα που ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ το περιπολικο. Αν πχ τον εμβολισε στο πλαι, οτι και να εκανε θα ηταν αδυνατο να αποφυγει την συγκρουση.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
To οριο ειναι 0.25. Οτι και αν γινοταν παλι μεθυσμενος θα εβγαινε (αφου το αλκοολομετρο εδειξε 0.41), και σε αυτη την περιπτωση (που δεν ειναι οριακο δηλαδη) η εξεταση αιματος δεν εχει νοημα.
εχει και παραέχει γιατι απο 0,25-0,40 τρώς μόνο πρόστιμο...
είναι γνωστό ότι την δευτερη φορά βγάζει 0,3 μέσο όρο λιγότερο...
επίσης μου έχει τύχει να με μετρήσουν 0,27 και με έβαλε να πιώ λίγο νερό αφού πέρασε και κανα 10λεπτο και βγήκα 0,23...δηλαδή ήταν σαφής η προδιάθεση του να του πάρει το δίπλωμα γιατι έκανε το λάθος να είναι εκεί όταν παρβίαζε το STOP...
-
εαν δεν κανω λαθος μπορεις να αρνηθεις το αλκοτεστ με το μηχανημα, αλλα πρεπει να πας εκεινη την στιγμη σε νοσοκομειο και να σου παρουν αιμα για αναλυση. νομιζω οτι δεν πρεπει να φυγεις, καλουνε νοσοκομειακο και σε παει στο νοσοκομειο για να σου παρουν αιμα.
-
Νομιζω οτι η πρωτη 'βαθμιδα' ειναι 0.25-0.50, αρα ετσι κι αλλιως δεν επρεπε να του παρουν το διπλωμα. Εκτος απο αυτο, οταν ειπα οτι δεν ειχε νοημα εννοουσα οτι και παλι 'μεθυσμενος' θα θεωρουνταν, ειτε με 0.4χ ειτε με 0.25
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Νομιζω οτι η πρωτη 'βαθμιδα' ειναι 0.25-0.50, αρα ετσι κι αλλιως δεν επρεπε να του παρουν το διπλωμα. Εκτος απο αυτο, οταν ειπα οτι δεν ειχε νοημα εννοουσα οτι και παλι 'μεθυσμενος' θα θεωρουνταν, ειτε με 0.4χ ειτε με 0.25όχι είναι 025-0,40...expert εχω γίνει αφού κάθισα και διαβασα τοκ Κ.Ο.Κ να δω μήπως έκαναν καμια πατάτα....
'μεθυσμένος' Ναι, αλλα με διπλωμα... ...
προσέξτε πάρα πολύ πάντως γιατί εκτός του ότι δεν είναι καλο να πίνεις όταν βγείς, δεν μασάνε με τίποτα και δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το δίπλωμα πίσω.....με 2 καλά ποτά μπορείς να βρεθείς χωρίς δίπλωμα για 3 μήνες...
-
Το βάζω εδώ γιατί εδώ μάλλον ταιριάζει καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!
Μετά την λήξη του ματς στο Καραϊσκάκη αναχωρούμε και από έξοδο/στενάκι του γηπέδου φθάνει πρώτο στο stop Corolla καγκουράν και ενώ ο τροχονόμος έχει κλειστή την κεντρική λεωφόρο και του λέει περάστε ο καγκουράν σταματάει αλλά γιατί οεο?????
Βλέπει ένα κλαράτο αστυνομικό και ήθηλε να τον καλησπερίσει......
Και σταματάει!!!!!!!!!!!!!!! με τον τροχονόμο να κάνει σήμα περάστε.....
Το καγκουράν μπλέ φωτάκια πορείας, προβολείς ομίχλης αναμένους (είχε κάπνα από τα βρόμικα!!!!!), φτερούγα-σιδερώστρα και ο τύπος φυσικά χωρίς ζώνη..... κόρνες οι πίσω αλλά η συζήτηση κανονικά.....
Που σαι ρε μάγάλε?????? Χαθήκαμε κλπ
Ο τροχονόμος εν τω μεταξύ κάγκελο και να λέει μετά από κανα λεπτό 'συντομεύετε κύριε Διοικητα!!!!!!' και τον άφησε....
Περνώντας πλέον δίπλα από τον κλαράτο του λέω
'και εγώ νόμιζα ότι θα τον γράφατε για παραβάσεις του ΚΟΚ'
Απάντηση του κλαράτου 'Θέλετε κάτι κύριε????' με το γνωστό στυλ....
Συνέχισα προς το αμάξι μου και γελάγαμε μαζί με καποια πενηνταριά άλλους που πηγαίναμε προς την ίδια κατεύθυνση..............ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Μόλις έρχομαι από 'επεισόδειο' με 'όργανα της τάξεως'.
Τζιπάκι της αστυνομίας βγαίνει με όπισθεν από στενάκι στο οποίο κινούμαι. Μόλις έχει κάνει στην άκρη ένα άλλο αυτοκίνητο για να παρκάρει (με τα μούτρα) κι εγώ κάνω ελιγμό αριστερά για να περάσω δίπλα του και βλέπω -χάρο- το τζιπάκι να βγαίνει με όπισθεν (εντάξει όχι εντελώς στα τυφλά, ούτε με ταχύτητα, αλλά δε σταματάει κι όλας). Αντί να πέσω στα φρένα κόβω πάλι δεξιά και πατάω ελαφριά την κόρνα...
Ω ποιο θράσσος! Να 'εμποδίσω' όργανο εν ώρα υπηρεσίας.Πλακώνουν όπως καταλαβαίνετε οι φάροι και τα προβόλια. Σταματώ και κατεβαίνω κατευθείαν ρωτώντας 'ποιο πρόβλημα υπάρχει' (όχι με τσαμπουκά, αλλά τους πήρα λίγο την... πρωτοβουλία). Κι αρχίζει ο κλασικός διάλογος:
'Πού πάτε κύριε; Θέλετε να μας σκοτώσετε; Δε βλέπετε ποιοι είμαστε; Δεν κάνετε στην άκρη για αυτοκίνητο της αστυνομίας;;;' κ.λπ.
Απαντώ:- Δε θέλω να σας σκοτώσω
- Εσείς βγήκατε με όπισθεν στο δρόμο που κινιόμουν.
- Τι σημαίνει αυτοκίνητο της αστυνομίας;;;
- Και ναι! Δε σας είδα... γιατί είναι τόσο παράξενο;
'Α, έτσι ε; Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια!'
'Αν είναι θέμα, εγώ μπορώ, εσύ όχι, να σας δώσω ό,τι ζητήσετε' (δίνω τα στοιχεία μου)
'Ζώνη φορούσατε;' - CLASSIC!!!
'Όχι' (η αλήθεια είναι ότι βρισκόμουν κοντά στο σπίτι μου, κι έχω την κακή συνήθεια να τη βάζω μόλις περάσω μερικά τετράγωνα)
'Να, είδατε;;;'
'Τι!'
'Γιατί δε φορούσατε ζώνη;'
'Μόλις ξεπάρκαρα, αλλά αν θέλετε να με γράψετε για αυτό, γράψτε με!'
...
Ο σουρεαλιστικός διάλογος διακόπτεται από μία κυρία που ήθελε οδηγίες.
...
Αφού το έταιρον όργανον ήλεγξε στο online σύστημα (sic) ότι δεν είμαι σεσημασμένος, δεν είμαι μέλος της Αλ Κάιντα, δε με καταζητεί η Interpol το FBI, η CIA, η DIA κ.λπ. μου δίνει πίσω τα χαρτιά και συνεχίζει -σε ηθικό τόνο- το λογίδριο.
'Θα πρέπει να προσέχετε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, είμαστε σε υπηρεσία, ωφείλετε να φρενάρετε (ακόμη κι αν περάσουμε από πάνω σας, χωρίς φάρο, σειρήνα - αυτό το προσθέτω εγώ από μέσα μου
) κ.λπ. κ.λπ.'
Τους ευχαριστώ πολύ, τους ξαναλέω ότι θεωρώ υπερβολικό το συμβάν, τους καλημερίζω και αποχωρω.Σημειωτέον, κανένας τους δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 22 χρονών.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σημειωτέον, κανένας τους δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 22 χρονών.Πάλι καλά να λες.... Αν ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα είχες πρόβλημα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σημειωτέον, κανένας τους δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 22 χρονών.
Πάλι καλά να λες.... Αν ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα είχες πρόβλημα!
Όχι Σπύρο, αυτό είναι το πρόβλημα... Το ότι 19χρονα και 20χρονα τσογλάνια μπαίνουν στο σώμα επειδή:
α) Ψάχνουν για σίγουρη δουλειά
β) Οι βαθμοί τους δεν τους επιτρέπουν τίποτε άλλο
γ) Έτρωγαν πολύ ξύλο στο σχολείο και θέλουν να βγάλουν το απωθημένο τους
δ)....
ε)....
στ)....Πάντως εγώ σαν οδηγός έχω συναντήσει περισσότερη κατανόηση από μεγάλους σε ηλικία, παρά από νεότερους αστυνομικούς (αν και το φυσιολογικό θα ήταν να συμβαίνει το αντίθετο)
Γιατί δεν φοράς κράνος?
-
Πριν καποια χρονια εμεινε το ξαντια μου, μερα μεσημερι κυριακης στη Βουλιαγμενης. Στην αριστερη (!) λωρίδα σε φαναρι... Ο μπάτσος ήρθε την ωρ που μου εμεινε και μου λεει με υφος
-ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΑΟΥΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ
-και που να την παω ρε φιλε, μπορείς σε παρακαλω να με βοηθήσεις;;;
-ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΓΕΡΑΝΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ...%&!#@^%$!&!*!
Ο μπατσος ηταν συνομιλικος μου 21-23, 1,70 μετα χερια στην αναταση.... Αν δεν ήταν μπάτσος θα τον ειχα σκισει με τα νεύρα που είχα εκείνη τη στιγμη... -
Συμβαίνει το τελευταίο δίμηνο (περίπου) στην Καλλιθέα: λίγο πριν τον κινηματογράφο Ετουάλ, επί της Θησέως και λίγο μετά τη διασταύρωση με Σιβιτανίδου (όσοι περνάτε από 'κει, ίσως καταλάβατε το σημείο), υπάρχει το 'κλασικό' μπλόκο, που κάνει τη 'δουλειά' του τ' απογεύματα... Εν τω μεταξύ συμβαίνουν τα εξής: α) ακριβώς στο απέναντι ρεύμα (ανόδου) και στο φανάρι που στρίβει από Θησέως για Σιβιτανίδου (αριστερά) περνάνε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τουλάχιστον τρία (3) δολοφονικά ζώα (πάλι τα ζώα θίγω, συγγνώμη) με ΚΟΚΚΙΝΟ (και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το ρεύμα καθόδου)!! Αντίδραση 'μπλόκου'; ΟΥΔΕΜΙΑ!
β) Στο φανάρι που στρίβει δεξιά από Σιβιτανίδου προς Θησέως (στην κάθοδο) τ' οποίο βρίσκεται περίπου 20 μέτρα πριν το 'μπλόκο', το πράσινο για τους πεζούς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! Αυτοκίνητα κορνάρουν ερχόμενα με 'χίλια', οδηγοί απειλούν πεζούς, πεζοί βρίζουν (δικαίως) και γενικώς επικρατεί ένα ντροπιαστικό μπάχαλο... Αντίδραση 'μπλόκου': 'ένας αλήτης χωρίς κράνος!' Σημείωση: η ίδια διασταύρωση 'πήζει' συστηματικά και σημαντικά, διότι πλείστοι κάφροι φροντίζουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ να την κλείνουν...
γ) Στο απέναντι ρεύμα (ανόδου) αλλά και στο ρεύμα του 'μπλόκου' (και μάλιστα περίπου 10 μέτρα παρακάτω) υπάρχει στάση λεωφορείου/τρόλλεϊ. Ο καθένας οδηγός επιβατικού, ταξί ή φορτηγού όμως κάνει ό,τι γουστάρει. Διπλοτριπλοπαρκαρίσματα, στάσεις μπροστά στις ...στάσεις και γενικώς ομοειδή δείγματα νεοελληνικής ευγένειας και αυτοκινητιστικής παιδείας (τέτοιο είναι το μπάχαλο και η καφρίλα, που τα τρόλλεϊ στην προσπάθειά τους να περάσουν τα διπλοπαρκαρισμένα, πολλές φορές μένουν ΔΙΧΩΣ ΡΕΥΜΑ, γιατί εκτροχιάζονται οι κεραίες τους!). Αντίδραση 'μπλόκου'; Σχολάμε!...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ! ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;! ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΤΑΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΒΑΤΗ.
Υ.γ.: η Καλλιθέα και ιδιαίτερα η Θησέως στο κέντρο της, εκεί όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα, κατακλύζεται μονίμως από διπλοπαρκαρισμένα. Το κράτος απουσιάζει επιδεικτικά και προκλητικά. Γιατί; Φοβούνται άραγε το 'πολιτικό κόστος'; Έλεος πια! Ας μας προσφέρει κάποιος επιτέλους λίγη ποιότητα στην ελεεινή καθημερινότητα αυτής της απαίσιας τερατούπολης, στην οποία γεννηθήκαμε (και θλιβόμαστε για την κατάντια της)... -
Ποιο τελευταίο δίμηνο; Αυτή η κατάσταση επικρατεί χρόνια τώρα στην Καλλιθέα. Πιο πολύ χρόνο χρειάζεται να διασχίσει κανείς τη Θησέως από το να φτάσει από το Κουκάκι στο κέντρο σε ώρες καταστημάτων.
Όσο για το μπλόκο, οι τοπικοί μηχανόβιοι πια το ξέρουν και πάνε από στενάκια. Μόνο κανα κακομοίρη διερχόμενο από την Καλλιθέα θα γράψουν. Μην έχουμε και διαρροή κεφαλαίων...
-
Το τελευταίο δίμηνο υπάρχει το συγκεκριμένο 'μπλόκο'... Η γελοία κατάσταση υπάρχει από την εποχή της απόσυρσης και εντεύθεν
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Το τελευταίο δίμηνο υπάρχει το συγκεκριμένο 'μπλόκο'.Όχι, το βλέπω χρόνια (με διαλείμματα μηνών βέβαια) σ'εκείνο το σημείο.
-
Ας μην κολλάμε τώρα στην τοποθεσία του μπλόκου. Η ουσία είναι το τί αυτό τελικά εξυπηρετεί...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ας μην κολλάμε τώρα στην τοποθεσία του μπλόκου. Η ουσία είναι το τί αυτό τελικά εξυπηρετεί...Εξυπηρετεί... Την αυξηση των αποθεματων των ταμείων!!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σημειωτέον, κανένας τους δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερος από 22 χρονών.
Πάλι καλά να λες.... Αν ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα είχες πρόβλημα!
Όχι Σπύρο, αυτό είναι το πρόβλημα... Το ότι 19χρονα και 20χρονα τσογλάνια μπαίνουν στο σώμα επειδή:
γ) Έτρωγαν πολύ ξύλο στο σχολείο και θέλουν να βγάλουν το απωθημένο τους
δ)....
ε)....
στ)....Πάντως εγώ σαν οδηγός έχω συναντήσει περισσότερη κατανόηση από μεγάλους σε ηλικία, παρά από νεότερους αστυνομικούς (αν και το φυσιολογικό θα ήταν να συμβαίνει το αντίθετο)
Γιατί δεν φοράς κράνος?
Μην είσαι τόσο απόλυτος
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
γ).....
δ)....
ε)....
στ)....Δεν τους επιτρέπουν κάτι παραπάνω οι βαθμοί τους ε;
Μάλλον έχεις χάσει updates...ξέρεις ότι η μεγάλη ζήτηση (λόγω σίγουρης δουλειάς όπως λες) δημιουργεί αύξηση των βάσεων.
Οταν το 97 έδινα πανελλήνιες (είχα βάλει και αστυνομία) οι βάσεις με άριστα το 6400 (κλίμακα 20) ήταν ~4800 (15)και ανέβαινε...αλήθεια πόσα παιδιά ημιμαθή περνούν σήμερα με 6-7-10...;
Τώρα με τόση ανεργία δεν ξέρω που έχει φτάσει...αλλά σίγουρα οι βαθμοί τους τους επιτρέπουν και άλλα πολλά και σίγουρα πολλά περισσότερα από κάποια άθλια και τυχάρπαστα 'ΤΕΙ'...!Για αυτό ξεκολλείστε λιγάκι, όπως στο επάγγελμα σας υπάρχουν οι λαμάκες που στιγματίζουν την απασχόλησή σας έτσι γίνεται και στην αστυνομία.
*δεν είμαι αστυνομικός - δεν μου αρέσει αυτή η ισοπέδωση!
-
Εγω σας λεω οτι οταν βλεπετε 'τσουτσεκακια' 22-23 ετων να σας μιλουν ασχημα και να σας ειρωνευονται να ξερετε οτι ηταν τα παιδια που δερνατε στο σχολειο και αυτοι που δεν σηκωναν το κεφαλι. Εγω προσωπικα αν δω καποιο τετοιο πιτσιρικα να μου πουλαει μουρη μπορει και να τον πλακωσω στις μαπες. Συνηθως οσοι αστυνομικοι ειναι πανω απο 30 ετων ειναι ευγενικοι ,αλλα οι 25χρονοι ειναι αναιδεστατοι,εχουν καβαλησει το καλαμι και κανουν οτι θελουν. Εδω εχω ακουσει οτι την πεφτουν και στις κοπελες την ωρα της υπηρεσιας και ζητουν τα τηλεφωνα τους !!!!!!!!!!
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα