-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Κατ'αρχήν το παράδειγμα είναι άστοχο γιατί μιλάει για ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ και όχι για ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ εκτός αν είσαι υπέρ των προληπτικών συλλήψεων (για φόνο και όχι για κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο) ή μάλλον στην περίπτωσή μας των προληπτικών εκτελέσεων! Μπρρρρ!!!...
Κάπου τα μπέρδεψες, αν δεν σου κάνει κόπο ξαναδιάβασε τον όλο διάλογο.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Κατ'αρχήν το παράδειγμα είναι άστοχο γιατί μιλάει για ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ και όχι για ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ εκτός αν είσαι υπέρ των προληπτικών συλλήψεων (για φόνο και όχι για κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο) ή μάλλον στην περίπτωσή μας των προληπτικών εκτελέσεων! Μπρρρρ!!!...
Κάπου τα μπέρδεψες, αν δεν σου κάνει κόπο ξαναδιάβασε τον όλο διάλογο.
Τον ξαναδιάβασα και δεν τα μπέρδεψα καθόλου.
Λες οτι αν πετύχεις κάποιο μηχανάκι να έρχεται παρανόμως κατα πάνω σου δεν θα είχες πρόβλημα να τον στείλεις στα θυμαράκια με τη λογική όχι οτι σε έβλαψε αλλά οτι θα μπορούσε να σε βλάψει...
Εσύ δηλαδή ως αυτόκλητος τιμωρός δεν τον τιμωρείς για την κίνηση ανάποδα σε μονόδρομο (να του κόψεις κλήση ας πούμε!!!!) αλλά για φόνο! (πόσα χρόνια φυλακή άραγε 'πάει' ο φόνος στη Σουηδία; ) Αν αυτό δεν είναι 'προληπτική εκτέλεση' τι είναι; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγώ συνεχίζω την πορεία μου. Αν τον πάρω σβάρνα τον πήρα δεν με πολύαπασχολεί. Ειδικά αν δεν οδηγώ το αυτοκίνητο μου. Αφου δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο η ζωή του εγώ θα ενδιαφερθώ;
Δηλαδή εσύ λες πως αν το χτυπησεις και τον σκοτώσεις -χωρις να φταις- θα πας σπιτι σου το βραδυ και θα κοιμηθεις σαν να μην εγινε τιποτα;;;
Ελπίζω οτι στο παραπάνω ποστ υπερέβαλλες.
NAI. Θα παω σπιτι μου με την συνειδηση μου ησυχοτατη. Να παει στο διαολο για να μαθει να κανει μλκιες.
Τι λες ρε KC???
Σου πάει να σκοτώσεις/τραυματίσεις οτιδήποτε ζωντανό? Εμένα όχι.Οτιδηποτε ζωντανο, οχι. Γενικα ζωακια του θεουλη θα προσπαθησω να αποφυγω παση θυσια (εχω τρακαρει ετσι αλλα η γατα σωθηκε...), για οτν απλο λογο οτι δεν ξερουν τι κανουν.
Τα διποδα ζωα που εν γνωσει τους (α λογος) ρισκαρουν την ζωη τους ζητωντας και τα ρεστα απο πανω ενω ΞΕΡΟΥΝ οτι εχουν αδικο (β λογος), τα εχω γραμμενα εκει που δεν πιανει ηλιος. Και δεν θα τον σκοτωσω εγω, εκεινος θα σκοτωσει τον εαυτο του. Αμα δεν φταιω, καρφακι δεν μου καιγεται...
Καλα ρε συ, τοσοι εγραψαν πιο πανω οτι οταν φταιει ο αλλος (παπακι αναποδα σε μονοδρομο που λεει και το τοπικ), παιζουν chicken, σε εμενα κολλησες?
Θεώρησα ότι με εσένα θα μπορέσω να συζητήσω
Παρ'όλα αυτά, θα συνεχίσω να διαφωνώ μαζί σου. Όσο μαλάκας και να είναι ο άλλος, αν μπορώ να αποφύγω να τον σκοτώσω/τραυματίσω (έστω κι αν είναι δικό του το λάθος), θα το κάνω.Διάβασε το περιστατικό που αναφέρω πιο πάνω. Αν σακάτευα την ανεύθυνη μαμά με την κορούλα της στο σκουτεράκι, ειλικρινά στο λέω, δεν ξέρω πότε θα ξανακατάφερνα να κοιμηθώ το βράδυ. Γι αυτό, στριμώχτηκα, σταμάτησα και την άφησα να περάσει (ακούγοντας τα ευχέλαιά της βέβαια)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γι αυτό, στριμώχτηκα, σταμάτησα και την άφησα να περάσει (ακούγοντας τα ευχέλαιά της βέβαια)Επειδή κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου με το μηχανάκι περνάω ανάποδα 30 μέτρα μονόδρομο ακριβώς κάτω από το γραφείο μου, όταν δω να έρχεται κανείς κανονικά είτε δεν μπαίνω καθόλου και περιμένω να περάσει είτε, αν έχω ήδη μπει, κάνω άκρη-άκρη να τον διευκολύνω και του ζητάω και συγνώμη. Πως να το κάνουμε, έχει προτεραιότητα.
Αντίστοιχα περιμένω και από τον άλλον να κάνει στην άκρη να περάσω όταν κινούμαι κανονικά και εκείνος ανάποδα. Σε καμία περίπτωση δεν τον διευκολύνω, αν πρέπει να κάνει όπισθεν 100 μέτρα καθόλου δεν με πειράζει. Αν χωράει (μηχανάκι) ας περάσει. Αν δεν χωράει και πάει να χωρέσει (με κίνδυνο να μου προξενήσει ζημιά), τον εμποδίζω (πχ. ανοίγω την πόρτα). Μην ξεχνάτε πως οι deliverαδες είναι ευάλωτοι στο ό,τι βλέπεις από ποιό μαγαζί είναι και πας και κάνεις φασαρία (και του το λες αν πουλήσει τσαμπουκά, πως θα τον 'δώσεις' στο αφεντικό του).
Οχι όμως και να τον 'φάω' επειδή πήγε ανάποδα σε μονόδρομο, έλεος. Το δίκαιο του ισχυρότερου επικρατεί ρε παιδιά ?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όσο μαλάκας και να είναι ο άλλος, αν μπορώ να αποφύγω να τον σκοτώσω/τραυματίσω (έστω κι αν είναι δικό του το λάθος), θα το κάνω.Το να μην προσπαθήσεις να αποφύγεις μια σύγκρουση, όσο κι αν φταίει ο άλλος- είναι ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση δε που υπάρξει τραυματισμός ή θάνατος την έκατσες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γι αυτό, στριμώχτηκα, σταμάτησα και την άφησα να περάσει (ακούγοντας τα ευχέλαιά της βέβαια)
Επειδή κάθε μέρα για να πάω στη δουλειά μου με το μηχανάκι περνάω ανάποδα 30 μέτρα μονόδρομο ακριβώς κάτω από το γραφείο μου, όταν δω να έρχεται κανείς κανονικά είτε δεν μπαίνω καθόλου και περιμένω να περάσει είτε, αν έχω ήδη μπει, κάνω άκρη-άκρη να τον διευκολύνω και του ζητάω και συγνώμη. Πως να το κάνουμε, έχει προτεραιότητα.
Αντίστοιχα περιμένω και από τον άλλον να κάνει στην άκρη να περάσω όταν κινούμαι κανονικά και εκείνος ανάποδα. Σε καμία περίπτωση δεν τον διευκολύνω, αν πρέπει να κάνει όπισθεν 100 μέτρα καθόλου δεν με πειράζει. Αν χωράει (μηχανάκι) ας περάσει. Αν δεν χωράει και πάει να χωρέσει (με κίνδυνο να μου προξενήσει ζημιά), τον εμποδίζω (πχ. ανοίγω την πόρτα). Μην ξεχνάτε πως οι deliverαδες είναι ευάλωτοι στο ό,τι βλέπεις από ποιό μαγαζί είναι και πας και κάνεις φασαρία (και του το λες αν πουλήσει τσαμπουκά, πως θα τον 'δώσεις' στο αφεντικό του).
Οχι όμως και να τον 'φάω' επειδή πήγε ανάποδα σε μονόδρομο, έλεος. Το δίκαιο του ισχυρότερου επικρατεί ρε παιδιά ?
συμφωνώ Νάσο, αλλά συνήθως είμαι πιο συγκαταβατικός. Ας περάσει, κι ας πάει στο καλό. Η κοπέλα χθες άκουσε τα καντήλια της, γιατί ήταν προκλητική. Ήρθε με φόρα, με την κορούλα όρθια μπροστά της επαναλαμβάνω (το θυμάμαι και κρανιάζω ακόμα περισσότερο ) και δεν έκανε ούτε ένα νεύμα 'ευχαριστώ'. Ε, πέρνα λοιπόν, και Γ.Τ.Π.Σ.Μ.Κ. (HUNTER)
-
αν αυτος δεν σεβεται μια φορα εμενα....
αν αυτος δεν σεβεται μια φορα τον εαυτο του και την ζωη του....τοτε εγω δεν προκειται να τον σεβαστω...!!!
συνηθως οταν καποιος κανει χοντρη μαλακια και δεν υπολογιζει οχι μονο τον εαυτο του αλλα ουτε και εμενα...τοτε απλα του το δειχνω να καταλαβει...οτι οσο δεν σεβεται την ζωη του και εμενα αλλο τοσο δεν 8α τον σεβαστω εγω...
τις ελαχιστες φορες που ξεστομησε καποιος κατι απλα του απαντησα ευγενεστατα: αφου δεν σεβεσαι εσυ την ζωη σου και βαζεις σε κινδυνο και την δική μου γιατι να σε σεβαστω εγω....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
οκ sado i got your point..ΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ Και να ειναι ο αλλος, ειναι μια ανθρωπινη ζωη που πρεπει να κανουμε το παν για να μην την αφαιρεσουμε εστω και χωρις να φταιμε...
Αυτη ειναι η αποψη μου..
Αλλιώς κάθε φορά που με προσπερναγαν σε διπλη διαχωριστικη, θα πάταγα γκάζι ή θα εκανα το τιμόνι αριστερά για να τον κανω να καταλάβει οτι δεν εχει δικιο...
Και μετα λέμε τι μας φταίει.
Φιλικά
δεν ειναι καθολου το ιδιο. αυτος που λες εσυ απλα παρανομει χωρις να σε ενοχλει. Αυτος που λεω εγω προσπαθει να με αναγκασει να κανω ακρη ενω παει αναποδα ακριβως επειδη ξερει οτι θα αναγκαστω να τον αποφυγω. Αμ δε...Αμα θελει να με αποφυγει εκεινος. Οταν θα φαει τα μουτρα του, δεν θα το ξανακανω. Αντιστοιχα, αν καποιος παει να προσπερασει ενω ΔΕΝ χωραει να μπει μπροστα μου και προσπαθει να με αναγκασει να κοψω (που καμμια υποχρεωση δεν εχω...), θα τον αφησω ξεκρεμαστο στο αντιθετο ρευμα. Και τελος, οταν βλεπω να περιμενουμε ολοι στην ουρα σαν μαλακες και καποιον να ερχεται απο την ΛΕΑ, θα βαλω το αυτοκινητο μισο μισο στην κανονικη και στην ΛΕΑ και αμα περασει σφυρα μου...
-
Φιλε Kacey, νομίζω πως ετσι γίνεσαι και εσυ επικίνδυνος.
Και θα ήθελα να οδηγώ σε ακτίνα πολλών μέτρων από εσένα, καθώς ξεχνάς ότι ο δρόμος δεν ανήκει σε εσένα και αυτόν που παρανομεί, αλλα και σε κάτι άλλους ανθρώπους που τυχαίνει την ώρα που εσύ θα κάνεις την 'εξυπνάδα' να μην αφήσεις το μαλακα που εχει ξεκινήσει προσπεραση, να μπει μπροστά σου, να πέσει πάνω τους και να τους μακελέψει.To make the long story short, είσαι επικίνδυνος αν οδηγείς έτσι.
Αυτά. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αμα θελει να με αποφυγει εκεινος. Οταν θα φαει τα μουτρα του, δεν θα το ξανακανω. Αντιστοιχα, αν καποιος παει να προσπερασει ενω ΔΕΝ χωραει να μπει μπροστα μου και προσπαθει να με αναγκασει να κοψω (που καμμια υποχρεωση δεν εχω...), θα τον αφησω ξεκρεμαστο στο αντιθετο ρευμα.Μηπως εχουμε ξεφυγει λιγο;
Μηπως με γελουν τα ματια μου;
Μηπως διαβαζουμε να γραφονται απο ανθρωπους 'υπερανω υποψιας' αυτα τα οποια, οταν τα βλεπουμε στο δρομο, δεν μπορουμε να τα πιστεψουμε;
Μηπως εχουμε μπερδεψει τη βουρτσα με την πιτσα;
Μηπως μιλαμε για κοινες εγκληματικες πραξεις, που περιγραφονται στον Ποινικο Κωδικα στο κεφαλαιο 'Κακουργηματα';Αναφερομαι τοσο στο συγκεκριμενο quote οσο και στις προηγουμενα εκφρασθεισες μορφες 'εκδικησης' κατα των παρανομουντων, απο τους αυτοκλητους Ρομπεν των Στενων, που αποφασιζουν οτι η αυτοδικια και η εκθεση του (εστω εγκληματικα μαλακα) αλλου σε κινδυνο ειναι στην απολυτη κριση τους.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τις ελαχιστες φορες που ξεστομησε καποιος κατι απλα του απαντησα ευγενεστατα: αφου δεν σεβεσαι εσυ την ζωη σου και βαζεις σε κινδυνο και την δική μου γιατι να σε σεβαστω εγω....Ευγενεστατα indeed...
-
Ωπα μην βαρατε...
ΑΜΑ δεν ερχεται κανεις απο απεναντι. Κοινως, θα του δωσω να καταλαβει οτι αμα θελει να μπει στο σωστο ρευμα, θα πρεπει να φρεναρει και να ξαναγυρισει στην θεση του. Αμα ειναι να πεσει σε καποιον απο απεναντι που δεν φταιει σε τιποτα, θα τον αφησω να μπει. Λαθος μου που δεν το διευκρινησα. Ας μην ξεχναμε βεβαια οτι νομικα, δεν ειμαι καθολου υποχρεωμενος ουτε να τον αφησω να μπει, ουτε να φρεναρω για να μπει. Μονο να μην επιταχυνω...
Για την περιπτωση που ο μαλαξ και μονο αυτος παθει κακο, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΑΛΑΞ... Και η νοοτροπια 'κανε ακρη να περασω ενω εχω αδικο γιατι ξερω οτι θα αναγκαστεις να το κανεις', σε εμενα δεν περναει. Οπως δεν αναγκαζω κανεναν για τιποτα που δεν δικαιουμαι, ετσι απαιτω και εφαρμοζω μονος μου το αντιστοιχο και στους αλλους. Και σας μιλαει ο ανθρωπος που πρωτος απο ολους θα αφησει καποιον να περασει αν το ζητησει ευγενικα, με φλας κλπ κλπ η αν τεσπα αναγνωρισει το λαθος του.
και πριν συνεχισετε να μου την πεφτετε, αναρωτηθειτε ποσοι απο εσας εχετε ευχηθει σε καποιον που εχετε δει να κανει χοντρες μλκιες, να σκοτωθει (μονος του) για να γλιτωσουν οι υπολοιποι απο αυτον. Εγω προσωπικα το εχω διαβασει πολλεεεεεεες φορες αυτο εδω μεσα. Ή ποσοι απο εσας εχετε πει 'μια μερα θα παρω ενα χαρχαλο θα το γεμισω bull bars και δεν θα σταματαω πουθενα οπου εχω δικιο'. Ή ποσοι εχουν γραψει οτι παιζουν chicken με τον απεναντι...
Οσο για το Ρομπεν των στενων, εγω ειπα. Οταν ο αλλος θα φαει τα μουτρα του (η την πορτα του), θα μαθει. Ουτε κλησεις, ουτε μπινελικια πιανουν πια. Καλυτερα να παθουν αυτοι και να σταματησουν τις μλκιες, παρα να τις συνεχισουν μεχρι να παθει καποιος αλλος απο τις μλκιες που κανουν. Αμα μαλιστα ΟΛΟΙ μας το εφαρμοζαμε αυτο, αυτο το 5-10% των οδηγων που δρουν με τετοια νοοτροπια*, τοτε πολυ συντομα ολα αυτα τα απιστευτα βλακωδη πραγματα που συμβαινουν θα κοπουν μαχαιρι. Οι μισοι μαλακες θα τα σταματησουν γιατι θα καταλαβουν οτι δεν τους παιρνει, οι αλλο μισοι απλα δεν θα υπαρχουν πια. Tough luck...
Θελετε και παραδειγμα? Απο Ελαις μεχρι Καραισκακη, μηχανακι στην αριστερη λωριδα με 40 χαω. Στην αρχη ηρεμια, μετα φωτα, μετα εντονα φωτα και μετα φωτα+κορνα+μπινελικια. Τελικα και ενω εχουμε φτασει στην κορυφη της γεφυρας του Καραισκακη (ρευμα προς Αθηνα), κανει ακρη και τον περναω. Αφου τον εχω περασει λοιπον σχεδον εντελως (ηταν στον πισω τροχο μου), και αφου εχει αρχισει η κατηφορα, αρχιζει να επιταχυνει. Αποτελεσμα να φτασουμε και οι δυο μαζι στο στενεμα στο τελος της γεφυρας, αυτος στην πορτα μου. Οταν λοιπον η ροδα του αρχισε να ξυνει το πεζοδρομιο αποφασισε να κοψει. Πειτε μου λοιπον γιατι θα επρεπε να με νοιαζει αν αυτος ο τριμαλακας, που ηρθε και επιτηδες χωθηκε αναμεσα στην πορτα μου και την μπαριερα, θα γινοταν ενα με την μπαριερα και τωρα θα τον ξεκολλαγαν με κουταλι απο εκει. Στα cohones μου, τα ηθελε και τα επαθε.
*αληθεια, οταν καποιος δρα με τετοια νοοτροπια ('κανε ακρη να περασω γιατι αλλιως θα με πατησεις', ασχετα με το οτι τελικα αυτοι θα βγουν χαμενοι=χαλκομανεια) στον δρομο, φανταζεστε πως λειτουργει στους υπολοιπους τομεις της ζωης του (συναλλαγες με δημοσιο/αλλους ιδιωτες δηλαδη εμενα και εσενα, κλπ κλπ)? Αληθεια σε νοιαζει το well being ενος τετοιου καφρου?
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
τις ελαχιστες φορες που ξεστομησε καποιος κατι απλα του απαντησα ευγενεστατα: αφου δεν σεβεσαι εσυ την ζωη σου και βαζεις σε κινδυνο και την δική μου γιατι να σε σεβαστω εγω....
Ευγενεστατα indeed...
Ναι, μια χαρα του τα ειπε. Αφου εκεινος εσκεμμενα βαζει τον εαυτο του σε κινδυνο, και δεν σεβεται την ζωη του, γιατι να τον σεβαστω εγω? Αντε ρε με τα τσογλανακια που απαιτουν να ειναι υπερανω.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τις ελαχιστες φορες που ξεστομησε καποιος κατι απλα του απαντησα ευγενεστατα: αφου δεν σεβεσαι εσυ την ζωη σου και βαζεις σε κινδυνο και την δική μου γιατι να σε σεβαστω εγω....Το θέμα είναι ότι όσο ευγενικά και να τους μιλήσεις (συμφωνώ μαζί σου κι εγώ αυτό κάνω πάντα) έχουν 'προκάτ' το μπινελίκι και το ρίχνουν χωρίς καν να ακούσουν τι τους λές.
Απλά σε βλέπουν να ανοιγοκλείνεις το στόμα σου και νομίζουν ότι τους βρίζεις (κρίνουν μάλλον από το δικό τους τρόπο συμπεριφοράς) οπότε λένε ότι βλακεία έχουν έτοιμη εκείνη την ώρα. -
Εγω το σχολιασα γιατι βρισκω πολυ ειρωνικο (τοσο που κατανταει τραγικο) να λες σε καποιον (ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΑ κατα τα αλλα) οτι δεν σεβεσαι τη ζωη του...
Να τον μπινιλικωσεις χοντρα, χωρις να τον θεσεις σε κινδυνο, το βρισκω πολυ προτιμοτερο.
Δεν μπορω ουτε να διανοηθω οτι μπορει να προκαλεσω τραυματισμο καποιου, ακομα και του πιο αυθαδη, επικινδυνου και καφρου οδηγου.-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
(...) Αληθεια σε νοιαζει το well being ενος τετοιου καφρου?Το well being οχι. Το being ναι. (δεν ειναι αστειο).
(...) Πειτε μου λοιπον γιατι θα επρεπε να με νοιαζει αν αυτος ο τριμαλακας, που ηρθε και επιτηδες χωθηκε αναμεσα στην πορτα μου και την μπαριερα, θα γινοταν ενα με την μπαριερα και τωρα θα τον ξεκολλαγαν με κουταλι απο εκει. Στα cohones μου, τα ηθελε και τα επαθε.
Γιατι θα μπορουσε να ειναι καποιος που ξερεις, το παιδι ενος φιλου, γειτονα, συναδελφου.
Γιατι αυτος παραβιαζει τη λογικη και τον ΚΟΚ, εσυ παραβιαζεις το υπερτατο αγαθο του ανθρωπου.
Γιατι κανεις δεν σε εχει ορισει κριτη των παντων (ευτυχως).
Γιατι, οταν δεχτουμε την αυτοδικια θα γινουμε χειροτερη ζουγκλα απο αυτη που ειμαστε.
Γιατι ετσι γινεσαι απειρως χειροτερος απο καποιον που εσυ χαρακτηριζεις τριμαλακα. -
Κινούμαι πριν λίγο στη Β. Γεωργίου και στρίβω αριστερά σε ένα στενάκι κοντά στο σπίτι μου. Βρίσκομαι φάτσα φόρα με ζητά που το ανεβαίνει ανάποδα και πατημένος..
-
Αν τον αναφέρεις, βρίσκει το μπελά του. Απαγορεύονται τέτοιες ανοησίες, ακόμη και αν είναι σε καταδίωξη.
-
Παντως και στην περιπτωση που κορναρετε σε καποιον και μετα τον πλευρισετε και ανοιξετε το παραθυρο,,,, ο αλλος περιμενει τσαμπουκα....
-
Οι οδηγοί μηχανακίων έχουν έτοιμο τον τσαμπουκά γιατί πιστεύουν (δίκαια) πως δεν μπορείς να τους πιάσεις. Θα σου πετάξουν με την πρώτη μια άσχημη βρισιά και θα εξαφανιστούν.
Μηχανάκι ανάποδα σε μονόδρομο...