-
Πόσες φορές σας έχει τύχει; Στρίβεις μπαίνοντας σε μονόδρομο, κατά κανόνα βράδυ στο σκοτάδι και έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με μηχανάκι (συνήθως delivery) που τον πάει ανάποδα. Συνήθως σώζεται την τελευταία στιγμή. Αν τον χτυπήσεις, άντε να ξεμπλέξεις χωρίς μάρτυρες που να βεβαιώσουν την αντικανονική πορεια της μηχανής (δεν είναι αυτοκίνητο να φαίνεται η θέση της από το είδος του τρακαρίσματος)
Να μη σας τύχει... -
Πόσες φορές σας έχει τύχει; Στρίβεις μπαίνοντας σε μονόδρομο, κατά κανόνα βράδυ στο σκοτάδι και έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με μηχανάκι (συνήθως delivery) που τον πάει ανάποδα. Συνήθως σώζεται την τελευταία στιγμή. Αν τον χτυπήσεις, άντε να ξεμπλέξεις χωρίς μάρτυρες που να βεβαιώσουν την αντικανονική πορεια της μηχανής (δεν είναι αυτοκίνητο να φαίνεται η θέση της από το είδος του τρακαρίσματος)
Να μη σας τύχει... -
Να μη σας τύχει... -
Το μεροκάματο του τρόμου. Οι μισοί δεν έχουν κράνη ή έχουν 'κουβαδάκια', τα σουβλάκια κρυώνουν και πρέπει να πάνε γρήγορα στα σπίτια, το αφεντικό σε απολύει για πλάκα, ασφάλιση κατά κανόνα δεν έχεις. Σχετικά με το μπλέξιμο αν χτυπήσεις μηχανάκι που πάει ανάποδα, ε, αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το σημείο του δυστυχήματος.
-
Εγω παραξενευομαι οταν δεν συναντησω κανενα μηχανακι να ερχεται αναποδα προς το μερος μου. Αυτο που εκνευριζει ειναι οτι ορισμενοι συνεχιζουν να ερχονται καταπανω σου γιατι ξερουν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να τους χτυπησεις. Ασε που αν τολμησεις να τους 'τη πεις' θα σε βρισουν κι απο πανω.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Åãù ðáñáîåíåõïìáé ïôáí äåí óõíáíôçóù êáíåíá ìç÷áíáêé íá åñ÷åôáé áíáðïäá ðñïò ôï ìåñïò ìïõ. Áõôï ðïõ åêíåõñéæåé åéíáé ïôé ïñéóìåíïé óõíå÷éæïõí íá åñ÷ïíôáé êáôáðáíù óïõ ãéáôé îåñïõí ïôé äåí õðáñ÷åé ðåñéðôùóç íá ôïõò ÷ôõðçóåéò. Áóå ðïõ áí ôïëìçóåéò íá ôïõò 'ôç ðåéò' èá óå âñéóïõí êé áðï ðáíù.Óå üóïõò ôï êÜíïõí ôïõò óçìáäÝõù êáé ìå ìéá îåñïãêáæéÜ ...ãéá ðüôå ðÜíå óôçí Üêñç
-
αν και οδηγω περισσοτερο την μηχανη στην αθηνα απο οτι το αυτοκινητο ειναι μια παραβαση που πολυ σπανια κανω ενω οταν δω να ερχεται κανεις απο την αλλη σχεδον σταματω σε καποια εσοχη που θα βρω στα δεξια του δρομου για να μην του δημιουργησω προβλημα με την αντικανονικη μου κινηση αυτη.
με εκνευριζει αρκετα η ευκολια που πολλοι [οχι μονο με δικυκλα] μπαινουν αναποδα σε μονοδρομο και κυριως οταν κινουνται με τετοιο τροπο σαν να μην συμβαινει τιποτα........πολυ θα ηθελα να ημουν μπατσος.....θα γεμιζα πολλα μπλοκακια καθε μερα αφου παραβασεις οπως αυτες αλλα και το κοκκινο ειναι πολλοι που τις κανουν συστηματικα και τις περισσοτετρες φορες ετσι χωρις λογο........απλα επειδη βαριουνται να κανουν λιγα μετρα παραπανω ή να περιμενουν λιγα δευτερολεπτα στο φαναρι.
-
Eιναι απο τα χειροτερα επαγγελματα το 'pizza-souvlaki-boy'..
Πρεπει να πας συντομα, να συνδυασεις δρομολογια σωστά, ώστε και το αφεντικό να είναι ευχαριστημένο (σε απολύει στις 20.00 και στις 20.05 έχει βρεί άλλον) αλλά και τον πελάτη μπας και σου δώσει καλό τιπ (γιατί αν περιμένεις από το μεροκάματο...σώθηκες...)...
Αυτά χωρίς να διακιολογώ τον τρόπο που οδηγούν....
-
.
Πολύ συνηθισμένα είναι και τα ποδήλατα (αντίθετα σε μονόδρομο)...
.
-
Θα τους διευκολύνω και αν χρειαστεί θα σταματήσω και θα κάνω όσο πιο άκρη γίνεται αν μόνο δω οτι έχουν καταλάβει ήδη οτι είναι παράνομοι και προσπαθούν να μαζέψουν το μηχανάκι τους για να περάσω. Αν τώρα είναι στην καρακοσμάρα τους τότε άλλο τόσο είμαι και εγώ. Γκάζι και αδιαφορώντας συνεχίζω να περνάω ξυστά απο δίπλα του. Χτες σε μονόδρομο είχε μπεί ενας παππούς με το αμάξι του και είχε την απαίτηση να το ανεβασω το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο για να περάσει αυτός. Εγω κολλημένος ακριβώς μπροστά του και να περιμένω να πάει πίσω. Κατεβαίνει κάτω και όταν με είδε οτι είχα αρχίσει να στροφάρω και του την είπε και ενας γείτονας τότε έκανε 50 μέτρα πίσω και το πάρκαρε σε μια κενή θέση ώστε να περάσω. Δεν πειράζει περαστικά του...
-
Πριν καμιά ώρα που γύριζα σπίτι, δηλαδή γύρω στα μεσάνυχτα, κινούμαι στη Β. Γεωργίου και μπαίνω στη γνωστή 'κούρμπα' απέναντι από το (πρώην) πάρκινγκ του Δήμου που βγάζει στην παραλιακή. Με το που στρίβω βλέπω φάτσα φόρα μηχανή (όχι -ακι) με υποψήφιο αυτόχειρα αναβάτη που ρισκάρει μέσα στη νύχτα να κινείται ανάποδα σε στροφή χωρίς ορατότητα, όπου κανείς δεν κόβει τελείως. Τα άκουσε τα μπινελίκια του όμως..
-
συνήθως παίζω ''chicken'' και έχει πάει πολλές φορές για καυγά...
τότε θυμάμαι την ατάκα ενός συνφορουμά με τον πυροσβεστήρα.Ακούστε άπαιχτη ατάκα ντελίβερά....
'αφού και συ ρε φιλαράκι αγοράζεις ντελίβερι' γιατί το κάνεις αυτό?
με κούφανε ο τύπος...
-
Εγώ συνεχίζω την πορεία μου. Αν τον πάρω σβάρνα τον πήρα δεν με πολύαπασχολεί. Ειδικά αν δεν οδηγώ το αυτοκίνητο μου. Αφου δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο η ζωή του εγώ θα ενδιαφερθώ;
-
Απειρες φορες μου εχει βγει και ειδικα σε σημειο που μπαινω σε δρομο εχοντας αρκετη ταχυτητα απο κεντρικο σημειο...
-
Μερικές φορές με τα μηχανάκια έχω την αίσθηση ότι ανησυχώ περισσότερο εγώ για τη σωματική τους ακεραιότητα, παρά αυτοί...
Τι φταίω όμως να τραβιέμαι εγώ για τις δικές τους χαζομάρες; -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εγώ συνεχίζω την πορεία μου. Αν τον πάρω σβάρνα τον πήρα δεν με πολύαπασχολεί. Ειδικά αν δεν οδηγώ το αυτοκίνητο μου. Αφου δεν τον ενδιαφέρει τον ίδιο η ζωή του εγώ θα ενδιαφερθώ;Δηλαδή εσύ λες πως αν το χτυπησεις και τον σκοτώσεις -χωρις να φταις- θα πας σπιτι σου το βραδυ και θα κοιμηθεις σαν να μην εγινε τιποτα;;;
Ελπίζω οτι στο παραπάνω ποστ υπερέβαλλες.
-
Θίξατε μεγάλο θέμα τώρα...
Τα μηχανάκια της Πάτρας ειναι παγκοσμίου φήμης! Κάνουν σφήνες, περνάνε για πλάκα κόκκινο, πάνε ανάποδα σε δρόμο υψηλής κυκλοφορίας, δεν κοιτάνε στοπ... Απαράδεκτη κατάσταση!
-
Εγώ μια φορά, είδα ένα μηχανάκι με κλασσικό κωλοπαίδι (καφετέρειες Βεΐκου αν αυτό σας λέει κάτι) να έρχεται ανάποδα, αλλά εγώ συνέχισα την πορεία μου κανονικά, γιατί ούτως ή άλλως χωρούσαμε και οι δύο. Σε κάποια στιγμή όμως, τον τρόμαξα κατά λάθος με τιμονιά που έκανα γιατί εκεί ο δρόμος έχει κάτι παρτέρια, χωρίς όμως να τον θέσω ποτέ σε κίνδυνο (εννοείται). Εκείνος όμως τρόμαξε γιατί δεν κατάλαβε το λόγο που έκανα τιμονιά και άρχισε να με κοσμεί κανονικότατα με τα γνωστά επίθετα/ρήματα/ουσιαστικά. Πρώτη φορά το ευχαριστήθηκα τόσο πολύ το βρισίδι
-
Πάνε που πάνε ανάποδα (ειδικά τα μηχανάκια) , τουλάχιστον ας σβήνουν τα μεγάλα φώτα τους. Γιατί όσο και να θέλεις να τους δώσεις χώρο να περάσουν αν δε βλέπεις μπορεί να τους κάνεις και ζημιά.
-
Για τους φουκαράδες τους ντελιβεράδες ΟΚ... Τι να τον κάνεις τον άνθρωπο, το μεροκάματο του τρόμου πάει να βγάλει. Αλλά με κάτι κωλοπαίδια ή κάτι άλλους οδηγούς αυτοκινήτων πάντα παίζω chicken, και τους ανάβω και μεγάλη σκάλα και προβόλια και κορνάρω (και η Ρένα έχει και μια κόρνα... ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΙΚΗ!!! )
Μηχανάκι ανάποδα σε μονόδρομο...