-
τι θα κανουμε με την τιμη της βενζινης?
μα φυσικα οτι συνεστησε ο υπουργος οικονομιας: ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση. για παραδειγμα δεν θα πηγαινουμε πλεον στις δουλειες μας με το αυτοκινητο αλλα θα αυτοσυγκρατουμαστε στα σπιτια μας.
αντε, και στα γενεθλια μου θα αγορασω ενα vintage μπουκαλι πετρελαιο 1,5λτ του 1997, μια απο τις καλυτερες χρονιες! ακομα βεβαια δεν ξερω που να πρωτοπαω με τα 13 χλμ αυτονομιας που θα μου παρεχει, αλλα με πολυ ψυχραιμια θα την βρω τη λυση. ισως δεν παω πουθενα, αλλα καθισω να μαρσαρω το αυτοκινητο - η καλυτερα να βαλω καποιον αλλον να το κανει, ετσι εγω να καθομαι πισω απο την εξατμιση, να εισπνεω καυσαερια, και να αναπολω καιρους περασμενους, καιρους μηχανοκινητους. φανταζομαι απο τωρα την εκπληξη των χιλιαδων ποδηλατων που θα βλεπω στους δρομους...
-
Μην αγχωνεστε,και φυσικο αεριο υπαρχει,και υβριδικα υπαρχουν,το θεμα ειναι να σπρωχτουν λιγο παραπανω απο ολους μας,κρατος και πολιτες.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ας παεί και στα 10ευρώ το λίτρο,
και τότε όλοι θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το όχημα του μέλλοντος : το ποδήλατο
Έχεις απόλυτο δίκιο στην ιδέα, αλλά δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη ρε γαμώ! Μένεις μακριά, έχει ανηφόρες-κατηφόρες η πόλη, είναι καλοκαίρι κτλ. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να βρωμάς σαν να έχεις να πλυθείς μισή βδομάδα! Εκτός αν όλοι μας έχουμε στο γραφείο μας μία ντουζιέρα (εγώ δεν έχω πάντως)...
Ναι, η ελληνική μορφολογία και το κλιμα δεν ταιριάζει πολύ στο ποδήλατο. Η παντελής έλλειψη ποδηλατόδρομων το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Η συσσωρευση σε τεράστιες πόλεις όπως η Αθήνα με ατμοσφαιρική ρύππανση αδύνατο.
Κρίμα γιατι όποιος έχει πάει στο Amsterdam ή το Cambridge ή τις εκατοντάδες άλλες πόλεις της Ευρώπης που το ποδήλατο έιναι το κύριο μέσω μεταφοράς καταλαβαίνει τι εννοώ....
-
Με τα καύσιμα ότι και να γίνει θα είμαστε απλοί θεατές!!!!!
Και αν επιβεβαιωθούν και τα χειρότερα σενάρια που λένε για $100/bl φωτιά στα μπατζάκια μας μάγκες........
Αν γίνει και το σκηνικό που λέγεται για εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης και πάνε τα κοινόχρηστα όλων σχεδον Χ2 θα γίνει τζερτζελο.....
Μην περνάτε τις 2,000 στροφές στο αμάξι μπας και σώσουμε κανά Euro..........
Η επιπλέον γκαντεμια και να πέσει το πετρέλαιο έχει αρχίσει να ανεβαίνει το $ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μην αγχωνεστε,και φυσικο αεριο υπαρχει,και υβριδικα υπαρχουν,το θεμα ειναι να σπρωχτουν λιγο παραπανω απο ολους μας,κρατος και πολιτες.Σωστος και εκτος αυτων υπαρχουν και αυτοκινητα με πολυ μικρη καταναλωση(π.χ Honda Jazz).
Καλο ειναι να αγοραζουμε αυτοκινητο με βαση τις πραγματικες μας αναγκες και οχι με βαση τη γκλαμουρια.Ξερετε ποσα 3.7 λιτρα Cherokee εχουν πωληθει για κινηση ...μεσα στην πολη αποκλειστικα...Εκτος απο την υψηλη καταναλωση(που συνηθως δεν αφορα τους ιδιοκτητες τετοιων οχηματων)κανουν μεγαλη ζημια και στο περιβαλλον.Εχω 2 φιλους που κινουνται πανω κατω στην ιδια διαδρομη.Ο ενας 'καιει' 5lt/100 με το Jazz και ο αλλος 15 lt/100 με το Pinin...
Στα 100 χλμ. = 10 ευρω παραπανω με τις τωρινες τιμες(1 ευρω/λιτρο περιπου)+περισσοτεροι ρυποι. -
Πρέπει να σκεφτουμε ρε παιδια και τα jeep-alfa-cherokee-bmw το κέντρο της Αθηνας-κολωνακι κτλ!!!!να ειναι καλα ολοι αυτοι!!!ο φτωχος κοσμακης δουλευει πια για τη βενζίνη,εκει το φτάσανε!!!τον ανεβασανε πολυ ψηλά το πήχη!!!οσοι μπορουν να πέρνουν τα Μ.Μ.Μ ας το κάνουν!!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ας παεί και στα 10ευρώ το λίτρο,
και τότε όλοι θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το όχημα του μέλλοντος : το ποδήλατο
Έχεις απόλυτο δίκιο στην ιδέα, αλλά δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη ρε γαμώ! Μένεις μακριά, έχει ανηφόρες-κατηφόρες η πόλη, είναι καλοκαίρι κτλ. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου και να βρωμάς σαν να έχεις να πλυθείς μισή βδομάδα! Εκτός αν όλοι μας έχουμε στο γραφείο μας μία ντουζιέρα (εγώ δεν έχω πάντως)...
Ναι, η ελληνική μορφολογία και το κλιμα δεν ταιριάζει πολύ στο ποδήλατο. Η παντελής έλλειψη ποδηλατόδρομων το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Η συσσωρευση σε τεράστιες πόλεις όπως η Αθήνα με ατμοσφαιρική ρύππανση αδύνατο.
Κρίμα γιατι όποιος έχει πάει στο Amsterdam ή το Cambridge ή τις εκατοντάδες άλλες πόλεις της Ευρώπης που το ποδήλατο έιναι το κύριο μέσω μεταφοράς καταλαβαίνει τι εννοώ....
Παράδεισος το Amsterdam!!! Έχω περάσει 4 καταπληκτικές μέρες εκεί, δεν ήθελα να φύγω!!! Μιλάμε για ποιότητα ζωής ρε γαμώ το. Και δεν αναφέρομαι σ' αυτό που πολλοί θα υποθέσατε, μιλάω για μία πόλη ΦΙΛΙΚΗ προς τον πολίτη, με λειτουργικές δημόσιες συγκοινωνίες, πραγματικά ευχάριστο περιβάλλον, χαλαρούς ρυθμούς, όλα τέλεια! Και ΝΑΙ, το ποδήλατο σε ημερίσια διάταξη! Αφού κι εμείς νοικιάσαμε, που ήμασταν επισκέπτες (αλλά τα ποδήλατα των Ολλανδών είναι αρχαία, αυτό έχω να το παρατηρήσω! Εκεί τους τρώμε λάχανο!)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Παράδεισος το Amsterdam!!! Έχω περάσει 4 καταπληκτικές μέρες εκεί, δεν ήθελα να φύγω!!! Μιλάμε για ποιότητα ζωής ρε γαμώ το. Και δεν αναφέρομαι σ' αυτό που πολλοί θα υποθέσατε, μιλάω για μία πόλη ΦΙΛΙΚΗ προς τον πολίτη, με λειτουργικές δημόσιες συγκοινωνίες, πραγματικά ευχάριστο περιβάλλον, χαλαρούς ρυθμούς, όλα τέλεια! Και ΝΑΙ, το ποδήλατο σε ημερίσια διάταξη! Αφού κι εμείς νοικιάσαμε, που ήμασταν επισκέπτες (αλλά τα ποδήλατα των Ολλανδών είναι αρχαία, αυτό έχω να το παρατηρήσω! Εκεί τους τρώμε λάχανο!)
Τότε μάλλον έχουμε πάει σε άλλο Αμστερνταμ!!
Το Άμστερνταμ που πήγα εγώ δεν είχε καθόλου χαλαρούς ρυθμους, είχε εμπορους ναρκωτικών που σου την πέφτουν στο δρόμο και σε ρωτάνε χύμα άμα θες να φτιαχτείς, είχε βρώμικα νερά, οι οδηγοί ήταν άθλιοι, 'αντούβγιανοι' θα έλεγα.. Το μόνο ωραίο που έχει είναι το ποδήλατο.. άντε και κάτι ανεμόμυλοι. Αλλά είναι μια ευθεία όμως, ευνοεί την ποδηλασία. Αφού όταν πετάς πάνω από την Ολλανδία με το αεροπλάνο βλέπεις πραγματικά ότι είναι μια ευθεία, ούτε μια ανηφόρα..
Στην Ελλάδα και δρόμους να είχαμε για ποδήλατο, πάλι είναι δύσκολο με τις ανηφόρες-κατηφόρες, άσε που το καλοκαίρι θέλω να σε δω να γυρνάς από τη δουλειά στο κέντρο με 40 βαθμούς κελσίου ντάλα μεσημεριάτικα.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τότε μάλλον έχουμε πάει σε άλλο Αμστερνταμ!!
Το Άμστερνταμ που πήγα εγώ δεν είχε καθόλου χαλαρούς ρυθμους, είχε εμπορους ναρκωτικών που σου την πέφτουν στο δρόμο και σε ρωτάνε χύμα άμα θες να φτιαχτείς, είχε βρώμικα νερά, οι οδηγοί ήταν άθλιοι, 'αντούβγιανοι' θα έλεγα.. Το μόνο ωραίο που έχει είναι το ποδήλατο.. άντε και κάτι ανεμόμυλοι. Αλλά είναι μια ευθεία όμως, ευνοεί την ποδηλασία. Αφού όταν πετάς πάνω από την Ολλανδία με το αεροπλάνο βλέπεις πραγματικά ότι είναι μια ευθεία, ούτε μια ανηφόρα..
Στην Ελλάδα και δρόμους να είχαμε για ποδήλατο, πάλι είναι δύσκολο με τις ανηφόρες-κατηφόρες, άσε που το καλοκαίρι θέλω να σε δω να γυρνάς από τη δουλειά στο κέντρο με 40 βαθμούς κελσίου ντάλα μεσημεριάτικα..Καλά, εννοείς εμπόρους ναρκωτικών εκείνα τα χαριτωμένα μαυράκια που σε πλησιάζουν τρομαγμένοι και απλά τους αγνοείς χωρίς άλλη ανησυχία; Σιγά το θέμα. Ναι, τα νερά των καναλιών είναι βρώμικα, αλλά πώς αλλιώς θα γινόταν; Πάντως δεν μύριζαν, μου έκανε εντύπωση αυτό. Οι οδηγοί δεν ξέρω αν είναι χάλια, δεν με πάτησε κανείς (αλλά δεν οδήγησα κιόλας για να έχω άποψη). Και είναι γενικά μια όμορφη πόλη. Αλλά ας μην μ@μήσουμε το topic των ανθρώπων, σωστά;
-
Άμστερνταμ: τα ποδήλατα είναι παλιά γιατί συνεχώς τα κλέβουν. Αν αρνηθείς να πάρεις από μαύρο..μαύρο ή ό,τι άλλο, το πιθανότερο να σε κλέψει.
βενζίνη: τι να κάνεις; Να πεθάνεις;
-
'τι θα κανουμε με την τιμη της βενζινης?
μα φυσικα οτι συνεστησε ο υπουργος οικονομιας: ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση. για παραδειγμα δεν θα πηγαινουμε πλεον στις δουλειες μας με το αυτοκινητο αλλα θα αυτοσυγκρατουμαστε στα σπιτια μας.
αντε, και στα γενεθλια μου θα αγορασω ενα vintage μπουκαλι πετρελαιο 1,5λτ του 1997, μια απο τις καλυτερες χρονιες! ακομα βεβαια δεν ξερω που να πρωτοπαω με τα 13 χλμ αυτονομιας που θα μου παρεχει, αλλα με πολυ ψυχραιμια θα την βρω τη λυση. ισως δεν παω πουθενα, αλλα καθισω να μαρσαρω το αυτοκινητο - η καλυτερα να βαλω καποιον αλλον να το κανει, ετσι εγω να καθομαι πισω απο την εξατμιση, να εισπνεω καυσαερια, και να αναπολω καιρους περασμενους, καιρους μηχανοκινητους. φανταζομαι απο τωρα την εκπληξη των χιλιαδων ποδηλατων που θα βλεπω στους δρομους...'
Καλά, εσύ είσαι πολύ μπροστά!
-
This post is deleted! -
πριν απο αρκετες εβδομαδες που ειχε ανεβει παλι η τιμη ειχα παρατηρησει το εξης:
Υπηρχαν 2 πρατηρια σε αποσταση 200 μετρων μεταξυ τους. Ενα επωνυμο και ενα μη. Η διαφορα τους στην απλη αμολυβδη ηταν 12λεπτα!!!! Το 'απλο' πρατηριο ειχε ουρα μεχρι εξω απο αυτοκινητα και το αλλο βαραγε μυγες στη κυριολεξια.
Αυτο συνεχιζοταν επι μερες.
Καποια στιγμη, το επωνυμο αρχιζε να κατεβαζει την τιμη, αλλα και παλι δεν πηγαινε κοσμος σε αυτο. Οταν μετα απο 10 μερες εφτασε να την πουλαει σχεδον οσο και το 'απλο' πρατηριο, τοτε αρχισε να εχει λιγη κινηση πλεον.
Ειναι προφανες το τι εννοω.
Η τιμη λοιπον φιλοι μου ειναι και δικο μας θεμα, αγνοηστε αυτους που πουλουν ακριβα και πιθανοτατα κερδοσκοπουν, και επιλεξτε με προσοχη το μερος που αφηνετε τα -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
To μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πηγαινουμε σε οσο το δυνατον φθηνοτερα πρατηρια (οσο μας το επιτρεπει και το μοτερ μας βεβαια) και τουλαχιστον να μποϊκοταρουμε τις 'επωνυμες' εταιριες.
Κακα τα ψεμματα, δεν μπορουμε να ακινητοποιησουμε εντελως τα αυτοκινητα μας.Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ακινητοποιήσουμε όπως λές(μάλλον σε αυτό βαζίζονται και αυτοί) αλλά αν μπορούσαμε να αφήσουμε το αμάξι για κανα μήνα και εννοώ όλοι, ε ρε γλέντια να έβλεπες μετά.....
-
Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο, για μια εβδομάδα να προσπαθούσαμε όλοι να πάρουμε ΜΜΜ ή ποδήλατα.
1 φορά το τρίμηνο να το κάναμε θα έβλεπαν το πρόβλημα στα έσοδα..
-
Ο χρήστης alpan έγραψε:
'τι θα κανουμε με την τιμη της βενζινης?μα φυσικα οτι συνεστησε ο υπουργος οικονομιας: ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση. για παραδειγμα δεν θα πηγαινουμε πλεον στις δουλειες μας με το αυτοκινητο αλλα θα αυτοσυγκρατουμαστε στα σπιτια μας.
αντε, και στα γενεθλια μου θα αγορασω ενα vintage μπουκαλι πετρελαιο 1,5λτ του 1997, μια απο τις καλυτερες χρονιες! ακομα βεβαια δεν ξερω που να πρωτοπαω με τα 13 χλμ αυτονομιας που θα μου παρεχει, αλλα με πολυ ψυχραιμια θα την βρω τη λυση. ισως δεν παω πουθενα, αλλα καθισω να μαρσαρω το αυτοκινητο - η καλυτερα να βαλω καποιον αλλον να το κανει, ετσι εγω να καθομαι πισω απο την εξατμιση, να εισπνεω καυσαερια, και να αναπολω καιρους περασμενους, καιρους μηχανοκινητους. φανταζομαι απο τωρα την εκπληξη των χιλιαδων ποδηλατων που θα βλεπω στους δρομους...'
Καλά, εσύ είσαι πολύ μπροστά!
τι? γερμανια εγινε η ελλαδα?
-
Τουμπεκί ψιλοκομμένο!
Κοινώς σκάσε και πλήρωνε!
Και όσον αφορά τα ποδήλατα θα ήθελα να δω πχ κάποιον να καβαλάει ένα μέσα στο ελληνικό καλοκαιρινό μεσημεράκι μέσα στην Αθήνα και να τραβά τον δρόμο του...
Μόνο ας πάρει 5-6 αλλαξιές από σωβρακοφανέλα μέχρι κάλτσα να κάνει την δουλειά του γιατί.... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και όσον αφορά τα ποδήλατα θα ήθελα να δω πχ κάποιον να καβαλάει ένα μέσα στο ελληνικό καλοκαιρινό μεσημεράκι μέσα στην Αθήνα και να τραβά τον δρόμο του...
Μόνο ας πάρει 5-6 αλλαξιές από σωβρακοφανέλα μέχρι κάλτσα να κάνει την δουλειά του γιατί....Οι ποδηλάτες θα ηταν ευκολη λεια των ταξιτζήδων,νομιστεράκια θα τους λεγανε τους ποδηλάτες
-
Ποτέ η τιμή του πετρελαίου δεν κατέβαινε σταδιακά και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζει να ανεβαίνει....για πάντα. Οπότε καλό θα είναι να αρχίσουμε να επενδύουμε σε βαρέλια πετρελαίου!
-
[quote='spiros']πριν απο αρκετες εβδομαδες που ειχε ανεβει παλι η τιμη ειχα παρατηρησει το εξης:
Υπηρχαν 2 πρατηρια σε αποσταση 200 μετρων μεταξυ τους. Ενα επωνυμο και ενα μη. Η διαφορα τους στην απλη αμολυβδη ηταν 12λεπτα!!!! Το 'απλο' πρατηριο ειχε ουρα μεχρι εξω απο αυτοκινητα και το αλλο βαραγε μυγες στη κυριολεξια.
Αυτο συνεχιζοταν επι μερες.
Καποια στιγμη, το επωνυμο αρχιζε να κατεβαζει την τιμη, αλλα και παλι δεν πηγαινε κοσμος σε αυτο. Οταν μετα απο 10 μερες εφτασε να την πουλαει σχεδον οσο και το 'απλο' πρατηριο, τοτε αρχισε να εχει λιγη κινηση πλεον.
Ειναι προφανες το τι εννοω.
Η τιμη λοιπον φιλοι μου ειναι και δικο μας θεμα, αγνοηστε αυτους που πουλουν ακριβα και πιθανοτατα κερδοσκοπουν, και επιλεξτε με προσοχη το μερος που αφηνετε τα
Tι θα γίνει με την τιμή της βενζίνης..;