-
Αν και λίγο αργά δυο παρατηρήσεις στις αρχικές οδηγίες οι οποίες κατα τα άλλα είναι ορθότατες
- Η μηχανή πότε σηκωμένη, πρέπει να είναι πάντοτε κάτω, και δεμένη, γιατι η ασφάλεια που την κρατάει ψηλά είναι ένας πολύ μικρός πύρος που στην παραμικρή ανωμαλία μπορεί να ξεασφαλίσει και να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την μηχανή.
- Επίσης ποτέ γράσο στην μπίλια επιδή υπάρχει πιθανότητα να ξεασφαλίσει.
-
Ο χρήστης K.L. έγραψε:
Αν και λίγο αργά δυο παρατηρήσεις στις αρχικές οδηγίες οι οποίες κατα τα άλλα είναι ορθότατες- Η μηχανή πότε σηκωμένη, πρέπει να είναι πάντοτε κάτω, και δεμένη, γιατι η ασφάλεια που την κρατάει ψηλά είναι ένας πολύ μικρός πύρος που στην παραμικρή ανωμαλία μπορεί να ξεασφαλίσει και να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την μηχανή.
Έγραψα σκεπτόμενος τις μηχανές που έχουν power trim. Αυτές κρατιούνται όρθιες και από τον πείρο που λες, και από την υδραυλική μπουκάλα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η μηχανή πρέπει να είναι ανεβασμένη, σε ένα από τα πρώτα μου ταξίδια, έξυσα το φτερό της μηχανής ανεβαίνοντας στον καταπέλτη καραβιού.
- Επίσης ποτέ γράσο στην μπίλια επιδή υπάρχει πιθανότητα να ξεασφαλίσει.
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει. Εννοείς να σηκωθεί η 'χούφτα' που κλειδώνει το τρέιλερ στον κοτσαδόρο? (έτσι κι αλλιώς την δένεις γύρω γύρω με ταινία για περισσότερη ασφάλεια)
-
Έγραψα σκεπτόμενος τις μηχανές που έχουν power trim. Αυτές κρατιούνται όρθιες και από τον πείρο που λες, και από την υδραυλική μπουκάλα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι η μηχανή πρέπει να είναι ανεβασμένη, σε ένα από τα πρώτα μου ταξίδια, έξυσα το φτερό της μηχανής ανεβαίνοντας στον καταπέλτη καραβιού.
Ακόμα και με power trim η μηχανή -εξωλέμβια- πρέπει να είναι κάτω . Ούτως ή άλλως η φτερωτή θα είναι στο επίπεδο του άξονα του τρέιλερ . Όσο για επιβίβαση -αποβίβαση κάνουμε ότι και όταν ρίχνουμε το σκάφος στο νερό , δηλ. σηκώνουμε την μηχανή ώστε να μην 'βρει' κάτω . ΠΟΤΕ σε ταξίδι ...
-
Η μηχανή κάτω, στην προσπάθεια για χαμήλωμα κέντρου βάρους.
-
Τι χαρτιά χρειάζομαι για να είμαι νόμιμος στην ρυμούλκηση τρέιλερ?
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Τι χαρτιά χρειάζομαι για να είμαι νόμιμος στην ρυμούλκηση τρέιλερ?Στην ουσία άδεια κυκλοφορίας του τρέιλερ με το αυτοκίνητο που θα ασκεί την έλξη αυτού . Πήγαινε σε ένα μηχανολογικό γραφείο - από αυτά που υπάρχουν δίπλα στα τμήματα συγκοινωνιών συνήθως - και σε 2 ώρες με 70 ευρώ αμοιβή γραφείου και παράβολα καθάρισες .
Υ.Γ Μη ξεχάσεις την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που θα έλκει το τρέιλερ . 70 ευρώ είναι το σύνολο της δαπάνης . καλά είναι να ρωτήσεις από πριν πάντως , γιατί το καλοκαίρι με τόσους κ@υλομένους παίρνουν ότι θέλουν.
-
Νομίζω θέλει και δήλωση στην ασφαλιστική εταιρεία. Κοίταξέ το κι αυτό.
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Νομίζω θέλει και δήλωση στην ασφαλιστική εταιρεία. Κοίταξέ το κι αυτό.Έχεις δίκιο , το ξέχασα ....
-
Ο χρήστης cliff έγραψε:
Νομίζω θέλει και δήλωση στην ασφαλιστική εταιρεία. Κοίταξέ το κι αυτό.Έχεις δίκιο , το ξέχασα ....
-
Μην ξεχνάτε ότι το απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα έχει όριο στο βάρος του ρυμουλκούμενου που μπορούμε να ρυμουλκήσουμε. Δεν ξέρω πόσο το ψάχνουν αλλά στην στραβή η ασφαλιστική σίγουρα θα το ψάξει για να μην πληρώσει.
-
Ευχαριστω....
-
leonp,
Αυτά που έγραψες, περί αυτομάτων κιβωτίων να χρειάζονται extra cooling για να μη ταλαιπωρηθούν... δεν τα ήξερα.
νομίζεις ότι πρέπει να βάλω κάτι extra στο αυτόματο LC που έχω?
Σκάφος έχω (700κιλά με μηχανή)
Ευχαριστώ -
Το βάρος που αναφέρεις είναι μικρό για να δημιουργήσει πρόβλημα. Για να βοηθήσεις το σαζμάν σου ώστε να μην υπερθερμανθεί και να μειωθούν οι φθορές καλό είναι αν έχει δυνατότητα επιλογής της πρώτης ταχύτητας να ξεκινάς επιλέγοντας την και όχι με τον μοχλό στο D.
-
http://www.ams.gr/pages/12_2001/showart ... azineID=10
Συγνώμη για το αντίπαλο του περιοδικού αλλά το βρήκα και το μεταφέρω αυτούσιο .
-
Νομίζω μόνο τα Mercedes ξεκινούν με 2α όταν ο επιλογέας είναι στο D (εκτός αν σανιδώσεις το γκάζι). Στα άλλα αυτοκίνητα δεν έχει καμία διαφορά, απλά δεν φρενάρουν με τη 1η (υπάρχει freewheeling clutch στη 1η ο οποίος μπλοκάρει μόνο με τον επιλογέα στο 1, αλλιώς μόλις πάρεις το πόδι σου από το γκάζι ακόμα και να μη σου δώσει 2α είναι σα να έχεις νεκρό - συνήθως σου δίνει αμέσως 2α και δεν το καταλαβαίνεις).
700 κιλά δεν είναι πολλά, δεν είναι και λίγα. Πρέπει να μετρήσεις τη θερμοκρασία του σαζμάν όταν ρυμουλκείς για να ξέρεις εάν χρειάζεται πρόσθετο ψυγείο και πόσο μεγάλο. Προσοχή στην εγκατάσταση και στις σωληνώσεις.
http://www.mojave-green.com/accessories
4κινητα και ρυμουλκηση....