Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Το καλάθι της νοικοκυράς
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Το καλάθι της νοικοκυράς
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 15
    • 16
    • 4 / 16
    Αντίλογος
    55
    302
    481
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P
      piko last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:

Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω να γίνω και πολύτεκνος, τι πρέπει να κάνω; Ριφιφί;

Θα πρέπει να σημειώσω επίσης ότι ο έχων 3 παιδιά έχει αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ, οπότε μία επιπλέον φοροαπαλλαγή, σε σχέση με πατέρα 2 παιδιών, μέχρι περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο. Καθόλου κακό, έτσι;

στην περίπτωση που το τρίτο παιδί στοιχείζει λιγότερο από 3Κ ετησίωσς. Ισχύει;

Οπωσδήποτε, αν είναι μέχρι 6 χρόνων.

Για να σε νοιάζει το αφορολόγητο όριο θα πρέπει πρώτα να βγάζεις αυτά τα χρήματα!!!!

Πολύ σωστά Μανώλη
      Ο υπολογισμός μου έγινε για κάποιον μισθωτό που βγάζει τουλάχιστον 1.300 ευρώ (με τον φόρο) το μήνα, δηλαδή 1.300 χ 14 = 18.200, περίπου φοροαπαλλαγή 1.600 ευρώ. Όσο περισσότερα βγάζεις, τόσο περισσότερο κερδίζεις

Δεν είναι νομίζω το κατάλληλο θέμα για να ανοίξουμε συζήτηση, για την βοήθεια που παρέχει η Πολιτεία στην Ελληνική οικογένεια [/quote]

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • S
        spartan last edited by

Ο χρήστης kouk έγραψε:
        Εχοντας 4μελή οικογένεια και δικό μου σπίτι σε διαβεβαιώ ότι τα 3.000 ευρώ είναι πλέον το ελάχιστο!
        Φροντιστήρια,ρούχα παιδιών (για δικά μας,άστα!),κοινόχρηστα,φώτα,νερά, τηλέφωνα και 2 φορές τον μήνα σινεμά!

Αυτοκίνητα,ασφάλειες,τέλη κλπ τ..... είμαστε μέσα!!

Και πραγματικά δεν κάνουμε ΚΑΘΟΛΟΥ εξόδους νυχτερινές κλπ!

Το πολύ πολύ κανένα ταβερνάκι με φίλους!!!

Δεν παραπονιέμαι!
        Ωραία είναι η ζωή μου!
        Απλά αυτοί που παίρνουν λιγότερα από εμένα....κλάφτα!!!

Κοίταξε να δεις πώς θα σου τα κάνω τα 3 χιλιάρικα να φανούν ψίχουλα μιας και μου δίνεις κάποια στοιχεία.ΤΟΝΙΖΩ οτι δεν σε γνωρίζω προσωπικά, οπότε ειναι αδιανόητο να αναφέρομαι σε σένα.Απλά μου παρέχεις κάποια στοιχεία και θα τα χρησιμοποιήσω μιλώντας γενικά.Επίσης επειδή αναφέρθηκε και αναφέρεται συχνά η 'αξιοπρεπής ζωή', λέω οτι η ....'αξιοπρέπεια' είναι κάτι πολύ σχετικό ως έννοια και ο διαχωρισμός της απ'την 'καλή ζωή' πολλές φορές και για αρκετούς, δυσδιάκριτος.

Τα 3000 Ευρω λοιπόν είναι ψίχουλα αν....

• Στην 4μελή οικογένεια υπάρχουν 4 κινητά (λογαριασμοί, αλλαγές συσκευών κάθε χρόνο γιατι 'παλιώνουν', αγορές αξεσουαρ τους κλπ, κλπ...)
        • 2 αυτοκίνητα, εκ των οποίων (τουλάχιστο) το ενα καταδεχόμαστε να το φουλάρουμε μόνο με VPower Racing....
        • Τα πλένουμε 2 φορές το μήνα σε πλυντήριο αυτοκινήτων και οχι μόνοι μας.
        • Το 1 όχημα είναι πάνω απο 2000 cc (κατανάλωση βενζίνης, τέλη κυκλοφορίας κλπ)
        • Τα 2 παιδιά αρχίζουν φροντιστήρια απο την 1η-2α Γυμνασίου (για να μη πω για τη 3η Λυκείου, φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαζί....)
        • Τα ιδια παιδιά ντύνονται συνήθως με Diesel, Energy, Replay, και γω δε ξέρω τι αλλο....(όταν είναι δε μικρα, η μαμα καταδέχεται να τους ψωνίζει μονο απο Lapin και διάφορα αλλα αναλογα καταστήματα, που ούτε καν τα ξέρω....)
        • Η μαμα πάει 4 φορές το μήνα στο κομμωτήριο...
        • Η μαμά βγαίνει 6 φορές το μήνα για ρούχα και 'accesories' στην αγορά....
        • Η μαμά βγαίνει 4 φορές το μήνα για αντικείμενα για το σπίτι γιατι 'χρειάζονται'....(τα βάζα μας, 'παλιώσανε'....)
        • O μπαμπάς φοραέι μονο LEVI' S γιατι μόνο αυτό του 'στρώνει'...
        • Ο μπαμπάς και τα παιδιά τρώνε κρέας μέρα παραμέρα....(τα όσπρια φέρνουν 'αέρια'... )
        • Η οικογένεια πάει διακοπές κάθε χρόνο και 15 μέρες, γιατι 10 είναι λίγες (ναι υπάρχουν και οικογένειες που δε πάνε κάθε χρόνο διακοπές ή δε παίρνουν 'διακοποδάνειο').
        • Ο μπαμπάς και η μαμα πάνε 1 φορά το μήνα στα μπουζούκια....(ε, να μη δούμε και καμιά φίρμα ? )

Σημ.Για να μη φανεί οτι το παίζω κάποιος, εγω πάω κάθε χρόνο διακοπές, αλλά το 'σηκώνω' τελοσπάντων και εν πάσει περιπτώσει τα παραπάνω αποτελούν συνήθειες που και γω ενδεχομένως να εχω....Περιγραφή εξόδων κάνω και δε κατηγόρω κάποιον συγκεκριμένα παρουσιάζοντας τον εαυτό μου ως τον πιο εγκρατή...
        Για πολλους αυτή είναι μια 'αξιοπρεπής' ζωή και θα φανώ υπερβολικός που θα την κρίνω διαφορετικά.Κάποιοι αλλοι θα συμφωνήσουν οτι είναι πολυέξοδη και σπάταλη.Το ζήτημα είναι οπως πολύ σωστά είπε ενας φίλος παραπάνω η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων που μας κάνει να ρυθμίζουμε τα οικονομικά μας διαφορετικά.Οπως επίσης τα εξοδα και ο προσδιορισμός τους ποικίλουν αναλογα με τις κατα τόπους συνθήκες..Το είπε σωστά ο Εμμανουήλ......

'Βέβαια τα ποσά αλλάζουν αναλόγως που μένεις (ενοίκια, έξοδα μετακινήσεων κλπ) καθώς το κόστος ζωής αλλάζει κατά πολύ όχι μόνο από πόλη σε πόλη αλλά και από συνοικία σε συνοικία στις μεγαλουπόλεις μας.'

Ετσι λοιπόν σαφή απάντηση στην αρχική ερώτηση του τόπικ δε μπορεί να δοθεί.Μιλάμε νομίζω λίγο αυθαίρετα...

Οσο για τις αναφορές μου παραπάνω, νομίζω είναι πολλά τα νοικοκυριά που λειτουργούν ετσι και για μένα δεν είναι απορίας αξιο, το οτι δε τα βγάζουν πέρα...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          dimitrios last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:

Αν μετά από 17 χρόνια γάμου, παιδιά, σπίτια και ένα κάρο αναμνήσεις σε παρατήσει η γυναίκα σου τότε αφενός σημαίνει ότι μάλλον δεν έκανες καλή επιλογή, αφετέρου αν σου διαλυθεί έτσι η ζωή τι να τα κάνεις τα λεφτά; Δουλεύεις μια ζωή, σκίζεσαι για να μπορείς να φτιάξεις το μέλλον σου με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε και που σε στηρίζουν τόσα χρόνια στην προσπάθεια αυτή. Αν λοιπόν αυτό το πράγμα διαταραχτεί τόσο βίαια, τι να τις κάνεις τις περιουσίες και τα λεφτά.

Χίλιες φορές 'traditional Greek way' για μένα!

μετά από 17 χρόνια-οχι γάμου-αλλα να συζούν η μάνα παράτησε το σύντροφο και την κόρη της για να ζήσει τη μεγάλη ζωή.....

ετσι είναι κάπου στα 45 'τρελάθηκε'

και όχι μόνο αυτό,αλλά θέλησε να πάρει παραπάνω και από αυτά που έφτιαξε....

Οι ξένοι δεν είναι όπως εμείς,είναι πιο σωστοί....προγαμιαίο συμβόλαιο και άγιος ο Θεός....

τώρα που μιλάμε τα έχει φάει όλα στα καζίνα και στα λούσα και ζητάει δανεικά από την κόρη της.....

• D
            dimsabas last edited by

Φίλε Spartan, κανείς δεν κατακρίνει κανέναν. Μακάρι να είχα τα λεφτά του Βωβού να πηγαίνω στα Μέγαρα με τη νέα μου F430 και να λέω στους 4Τροχούς ότι το 'παράκανα τελευταία' γιατί έχω παραγγείλει την Carrera GT που θα μου κοστίσει περισσότερα από 550.000Ε. Το θέμα είναι ότι πρέπει να εξισώνεις τις ανάγκες σου με τα εισοδήματά σου και να μην έχεις χρεωμένες πιστωτικές. Πώς κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι;

https://cartalk.gr/

• D
              dimitrios last edited by

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
              Φίλε Spartan, κανείς δεν κατακρίνει κανέναν. Μακάρι να είχα τα λεφτά του Βωβού να πηγαίνω στα Μέγαρα με τη νέα μου F430 και να λέω στους 4Τροχούς ότι το 'παράκανα τελευταία' γιατί έχω παραγγείλει την Carrera GT που θα μου κοστίσει περισσότερα από 550.000Ε. Το θέμα είναι ότι πρέπει να εξισώνεις τις ανάγκες σου με τα εισοδήματά σου και να μην έχεις χρεωμένες πιστωτικές. Πώς κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν κοιμούνται πάντα.....
              το πρωί χαμογελαστοί και άνετοι και το βράδυ στριφογυρίζουν στο κρεβάτι...

• D
                dimsabas last edited by

Ο χρήστης dimitrios έγραψε:

Δεν κοιμούνται πάντα.....
                το πρωί χαμογελαστοί και άνετοι και το βράδυ στριφογυρίζουν στο κρεβάτι...

Ζωή είναι αυτή; Τα κατάφεραν τελικά να μας κάνουν υπερ-καταναλωτές

• T
                  takisb last edited by

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
                  Τα κατάφεραν τελικά να μας κάνουν υπερ-καταναλωτές

Πολύ σημαντικό: μην επιτρέπεις να σε κάνουν, να επιτρέπεις στο εαυτό σου εσύ να γίνει!

• G
                    giorgos last edited by

@kook
                    Με κάλυψες πλήρως. Συμφωνώ απόλυτα εκεί που το θέτεις.
                    Απλά εγώ μιλούσα για τριμελλή νέα οικογένεια λέγοντας ότι τα 3000 ευρώ είναι πολύ καλό εισόδημα. Όχι για παλάτια, αλλά πολύ καλό.
                    Για τετραμελή οικογένεια που ζει στην Αθήνα, με παιδιά ηλικίας φροντιστηρίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την παλεύεις οριακά έχοντας όμως και τις εξόδους σου (με μέτρο) και τις διακοπές σου. Δεν κυκλοφορείς με Cayenne ούτε όμως και με χιλιαράκι.
                    Τα πάντα βέβαια εξαρτώνται και από τον άνθρωπο.

• D
                      dap last edited by

Το 3000 Ευρω μηνιαιως το βρισκω ρεαλιστικοτατο.Και να μη ξεχναμε οτι τα δωρα Πασχα και Χριστουγεννων βοηθουν για καποια σπαταλη οπως και το επιδομα αδειας τσονταρει σοβαρα στις 10ημερες (το πολυ) διακοπες.
                      Αυτο ομως που ειναι ο χειροτερος εχθρος του οικογενειακου βαλαντιου ειναι το πλαστικο χρημα.Αναθεμα σε αυτον που το ανεκαλυψε.

• K
                        krusenstern last edited by

Ο χρήστης DAP έγραψε:
                        Αυτο ομως που ειναι ο χειροτερος εχθρος του οικογενειακου βαλαντιου ειναι το πλαστικο χρημα.Αναθεμα σε αυτον που το ανεκαλυψε.

ανάλογα την χρήση που θα του κάνεις πάτερ! Αν είσαι τακτικός και πληρώνεις τις κάρτες στην ώρα τους, δεν έχεις ζημιά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω ούτε μισή... φυλακή θα ήμουνα

• G
                          george-mavridis last edited by

Ο χρήστης DAP έγραψε:
                          Το 3000 Ευρω μηνιαιως το βρισκω ρεαλιστικοτατο.Και να μη ξεχναμε οτι τα δωρα Πασχα και Χριστουγεννων βοηθουν για καποια σπαταλη οπως και το επιδομα αδειας τσονταρει σοβαρα στις 10ημερες (το πολυ) διακοπες.

Ανάθεμα στις συνθήκες που σε οδηγούν στο πλαστικό χρήμα προκειμένου να καλύψεις βασικές ανάηκες.
                          Ανάθεμα στην αλόγιστη χρήση του.
                          Κατά τα άλλα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις κάτι με δόσεις για το οποίο διαφορετικά θα έπρεπε να περιμένεις καιρό ή και να μη το αποκτησεις καθόλου.
                          Από εκεί και πέρα αν κάποιος απλά δεν έχει μέτρο δεν του φταίει το πλαστικό χρήμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • D
                            dimsabas last edited by

Γλυκαίνεσαι όμως... Υπολογίζεις ότι έχεις κάποια χρήματα σταθερά κάθε μήνα, είναι όμως πολύ λιγότερα γιατί τα μισά πάνε σε δόσεις

• G
                              giorgos last edited by

Γλυκαίνεσαι και συνηθίζεις να ζεις με δόσεις και χρέη. Φτάνει κανείς να παίρνει δάνειο για να καλύψει τις κάρτες του!!!
                              Κρατιέμαι μακριά. Δεν έχω και δεν θέλω να αποκτήσω!

• J
                                j-marr last edited by

@Mavridis

μπορω να ρωτησω ποιες ειναι οι συνθηκες που σε οδηγουν στο πλαστικο χρημα???????

• S
                                  spartan last edited by

Oταν με παίρνουν τηλέφωνο απο τράπεζες για πιστωτικές κάρτες, ευγενικά, αλλα έντονα εκδηλώνω την αποστροφή μου προς αυτές !!!
                                  (ασε που με εχουν ζαλίσει πια κι εχω αγανακτήσει.... )Δεν εχω κι ουτε πρόκειται να αποκτήσω.Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, ισως καποια στιγμή βγάλω για τις περιπτωσεις που χρειαστεί να κάνω κάποιες αγορές μεσω νετ, αν και μέχρι τώρα κανα 2 πραγματάκια που πήρα, υπήρχε η δυνατότητα μεσω τράπεζας.Επίσης αν χρειαστεί να κάνω κάποια ταξίδια στο εξωτερικό λόγω δουλειάς ισως πάλι μου φανεί χρήσιμη για να μη μεταφέρω μαζί μου πολλά μετρητά.Δε ξέρω θα δείξει....

Παιδιά, οι πιστωτικές κάρτες είναι **ο,τι ** χειρότερο.Είναι κατι που άνετα μπορεί να φθασει να χαρακτηριστεί ως πάθος, κάτι που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά εθιστικό για κάποιους ανθρώπους αφου η αίσθηση του μέτρου είναι εύκολο να χαθεί και μαλιστα να μας φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε οτι χωρίς αυτές είναι αδυνατο να ζήσουμε.... Μου φαίνεται επίσης άδικο να κερδίζουν οι Τράπεζες απο τους καταναλωτές, κι απο τις επιχειρήσεις.Βέβαια θα μου πεις, 'τσάμπα θα σου δανείσει' ?Αλλα με το καλημέρα μας τα παίρνουν ρε γαμώτο...

Μακριά λοιπόν απο αυτές...
                                  Σας το λέει ενας άνθρωπος που κερδίζει απο την ασυδοσία στην οποία σε παρασύρει η πιστωτική κάρτα, αλλα και πικραίνεται οταν βλέπει φίλους και γνωστούς να πέφτουν θύματά της....

• S
                                    silencer51 last edited by

Η αλήθεια είναι πως με πιστωτική μπορείς να μπεις εύκολα σε πειρασμό για αγορές απο νετ. Έχω εδώ και ένα χρόνο για τον σκοπό αυτό.

Επίσης μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορά συσκευής π.χ. πήρα πέρσι μια ψηφιακή απο το Πλαίσιο με 12 άτοκες δόσεις.

• ?
                                      A Former User last edited by

Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
                                      Η αλήθεια είναι πως με πιστωτική μπορείς να μπεις εύκολα σε πειρασμό για αγορές απο νετ. Έχω εδώ και ένα χρόνο για τον σκοπό αυτό.

Επίσης μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορά συσκευής π.χ. πήρα πέρσι μια ψηφιακή απο το Πλαίσιο με 12 άτοκες δόσεις.

Για αγορα απο το νετ μπορεις να χρησιμοποιησεις την gift card της Αττικης.
                                      Βαζεις οτι ποσο θες και μπορεις να κανεις αγορες μεχρι αυτο το ποσο.Θεωριτικα αυτα,πρακτικα θα σας πω σε λιγες μερες

• T
                                        tiger last edited by

Η πιστωτικη ειναι οργανο του Σατανα,αλλα αν εχεις τα μυαλα σου στο κεφαλι σου δεν θα σου επιφερει παρα μονο λιγες αγορες παραπανω απο οσες θα εκανες με μετρητα.

• I
                                          ililias last edited by

Η πιστωτική σώζει. Αυτό το λέει κάποιος που έμεινε κάποτε στην Αθήνα με 250 δραχμές στην τσέπη λόγω κακού υπολογισμού και το αυτοκίνητο χρειαζόταν 2.500 δραχμές βενζίνη για να τον γυρίσει σπίτι του.
                                          Αν δεν έχεις το μυαλό μέσ' στο κεφάλι σου, μπορεί και να χαλάσεις όλο το μισθό τη μέρα που θα τον πάρεις. Και, μετά, να ψωνίζεις βερεσέ, παίρνοντας στο λαιμό σου κι άλλους. Αρνούμαι όμως να γυρίσω στην εποχή που πριν φύγεις ταξίδι έπρεπε να σκεφτείς ακριβώς τι θα κάνεις, που θα πας, πόσα θα χαλάσεις, τι θα φας κι αν έβλεπες κάτι που πραγματικά χρειαζόσουν ή ήθελες, βρε αδελφέ, δεν μπορούσες να το πάρεις γιατί σου έλλειπαν 120 δραχμές. Και αρνούμαι να γυρίσω στην εποχή που έφευγα από το σπίτι για ταξίδι στο εξωτερικό για δουλειές, με μισό εκατ δρχ στην τσέπη και μάλιστα σε συνάλλαγμα.

• D
                                            demetriades last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:
                                            Oταν με παίρνουν τηλέφωνο απο τράπεζες για πιστωτικές κάρτες, ευγενικά, αλλα έντονα εκδηλώνω την αποστροφή μου προς αυτές !!!
                                            (ασε που με εχουν ζαλίσει πια κι εχω αγανακτήσει.... )Δεν εχω κι ουτε πρόκειται να αποκτήσω.Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, ισως καποια στιγμή βγάλω για τις περιπτωσεις που χρειαστεί να κάνω κάποιες αγορές μεσω νετ, αν και μέχρι τώρα κανα 2 πραγματάκια που πήρα, υπήρχε η δυνατότητα μεσω τράπεζας.Επίσης αν χρειαστεί να κάνω κάποια ταξίδια στο εξωτερικό λόγω δουλειάς ισως πάλι μου φανεί χρήσιμη για να μη μεταφέρω μαζί μου πολλά μετρητά.Δε ξέρω θα δείξει....

Παιδιά, οι πιστωτικές κάρτες είναι **ο,τι ** χειρότερο.Είναι κατι που άνετα μπορεί να φθασει να χαρακτηριστεί ως πάθος, κάτι που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά εθιστικό για κάποιους ανθρώπους αφου η αίσθηση του μέτρου είναι εύκολο να χαθεί και μαλιστα να μας φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε οτι χωρίς αυτές είναι αδυνατο να ζήσουμε.... Μου φαίνεται επίσης άδικο να κερδίζουν οι Τράπεζες απο τους καταναλωτές, κι απο τις επιχειρήσεις.Βέβαια θα μου πεις, 'τσάμπα θα σου δανείσει' ?Αλλα με το καλημέρα μας τα παίρνουν ρε γαμώτο...

Μακριά λοιπόν απο αυτές...
                                            Σας το λέει ενας άνθρωπος που κερδίζει απο την ασυδοσία στην οποία σε παρασύρει η πιστωτική κάρτα, αλλα και πικραίνεται οταν βλέπει φίλους και γνωστούς να πέφτουν θύματά της....

Μια μέρα είπα ο άνθρωπος να μην ξυπνήσω νωρίς μιας και το επόμενο μάθημα το δίνω πέμπτη άρα είχα χρόνο για διάβασμα και χτυπάει το τηλέφωνο από της 0800
                                            Για να ακούσω ότι είναι από μια εταιρία που σε συνεργασία με euro bank και εθνική μπορούν να μου εκδώσουν κάρτα χωρίς εκκαθαριστικό εφορίας .
                                            Λέω στην κυρία με τον πιο ευγενικό τρόπο ότι δεν ενδιαφέρομαι, και μου λέει μα κύριε ξέρετε τη χάνετε???
                                            Όχι και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω.
                                            Με την κάρτα μας θα πάρετε…. την διακόπτω, σας είπα κυρία μου δεν ενδιαφέρομαι
                                            ….. Δώρα αξίας 800 ευρώ τα οποία θα αποπληρωθούν από την κάρτα σας σε 36 άτοκες δόσεις,
                                            Συγνώμη Κυρία μου για μ@λ@κες ψάχνεις??? Και μου αρχίζει τα περί ευγένειας μου….

Τα υπόλοιπα που άκουσε δεν μπορώ να τα αναφέρω γιατί δεν συνάδουν με τους κανονισμούς του φόρουμ αλλά και δεν μου φταίνε σε κάτι οι υπόλοιποι συμφορουμίτες.

Ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα που πληρώνουν τα δήθεν δώρα γιατί κάποιοι επιτήδειοι ξεγέλασαν τις γυναίκες τους.

ΕΛΕΟΣ πια με της τράπεζες και της εταιρίες

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 4 / 16