Ο χρήστης gkouk έγραψε:
Χτες κάποιος κομπλεξικος μου το γρατζουνισε με κλειδί σε όλη την πόρτα ...
Όχι ρε φίλε...τι αλήτες υπάρχουν;
Να ρωτήσω κάτι? Ποιες οι διαφορές του sedan 1,5 comfort με το hatch 1,5 sport που τα χωρίζουν 5000 ευρώ περίπου.?!Και απορώ σε αυτά τα λεφτά τα 21.500 πως δεν έχει πουλήσει πολύ το sedan. Ένας συνάδελφος που πήρε το fastback όταν είδε την τιμή του sedan έκλαιγε που δεν το είχε πάρει χαμπάρι πριν παραγγείλει το fast.
Δεν είναι 5000 η διαφορά. Μέχρι πρότινος, το χατς σπορτ κόστιζε 25.650 και το σενταν κομφορτ 22.500. Άρα η διαφορά τους ήταν 3.000 ευρώ. Τώρα πήγε το χατς στα 26.250 και το σενταν με κάποιο όφελος κατεβαίνει στα 22.000. Άρα γύρω στα 4.250 η διαφορά. Πάντα μιλάω για τιμές καταλόγου. Υπολόγισε ακόμη έξοδα προετοιμασίας, τέλη, έξοδα φακέλου κτλ. Ένας φίλος που πήρε μόλις πρόσφατα το σενταν, του βγήκε γύρω στα 23.000. Δεν υπάρχει δηλαδή 21.500.
Όσον αφορά τις διαφορές, υπάρχουν πολλές στον εξοπλισμό που δικαιολογούν τη διαφορά τιμής και ακόμα παραπάνω. Μπες στη σελίδα της Honda και θα τα δεις αναλυτικά. Ακόμη, το χατς έχει πιο σκληρή ανάρτηση, πίσω διπλή απόληξη εξάτμισης, μικρότερο χώρο πορτμπαγκαζ, μαύρες 17άρες ζαντες, πιανο μπλακ λεπτομέρειες γύρω γύρω κτλ. Είναι πιο σκληρό στις ανωμαλίες του οδοστρώματος και πιο τραίνο στις στροφές. Είναι βασικά διαφορετικά αυτοκίνητα. Καλύτερα να τα οδηγήσει και τα δύο κάποιος για να δει ποιο προτιμάει.
Εγώ, αν και λατρεύω το δικό μου (χατς), θα έλεγα ότι οδηγικά μου ταιριάζει περισσότερο το σενταν καθώς είμαι του πιο μαλακού σεταπ.