-
https://www.capital.gr/epikairotita/337 ... 0-000-euro
Τα αποτελέσματα του νέου ποινικού κώδικα όπου κατήργησε την ποινή περί καταχραστών δημοσίου από ισόβια σε μέγιστο βαθμό τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.
-
@Φανη,
Το παραδειγμα που εφερα ηταν ακραιο διοτι με αυτο μπορει να καταλαβει καποιος την θεωρηση καποιου αλλου. Στις επιμερους διαστρωματωσεις μιας θεωρησης υπαρχει η ίδια πολιτική και γραμμή, αλλα με λιγότερο ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά.
Να παμε στο παραδειγμα των μεσου επιπεδου φοιτητων που εχουν δωρεαν προσβαση στην ανωτατη παιδεια, ιδεες, συναναστροφη με νεες τεχνοτροπιες και επιστημες, με αποψεις του πανεπιστημιακου και επιστημονικου κλαδου, με την γνωριμια με εναν διαφορετικο τροπο νοοτροπιας και αντίληψης κτλ
Ολα αυτα συντελουν στην δημιουργια μιας προσωπικοτητας η οποια μπορει να αποφερει ειτε ως επιχειρηματίας, ειτε ως υπαλληλος μια επιχειρησης προστιθεμενη αξια την οποια θα κεφαλαιοποιησει ολοκληρη η κοινωνια.
Το κοστος που θα φορτωνεται ειτε με δανεικα και δανειο στην πλατη του ενος νεου παιδιου 18 ετων (100 και 200.000 ευρω χρεος στα 21 του), ειτε με ρευστο απο τον ιδιωτη γονεα με σκοπο να σπουδασει το παιδι του, ειναι αδικο ακριβως για αυτον τον λογο.
Το οτι δηλαδη το παιδι καποιου ως μετριος φοιτητης και αυτο θα παραξει προστιθεμενη αξια στην τοπικη και εθνικη κοινωνια, την οποια εκτος απο το ιδιο θα το καρπωνεται το κρατος, και ολοι οι αλλοι δορυφοροι που δεν σπουδασαν.Μη συγκρινετε κοινωνιες και οικονομιες, οι οποιες εχουν χτιστει τα τελευταια 200 ετη σε τελειως διαφορετικο μοντελο μισθοδοσιας και εξοδων προκειμενου να καλυφθουν τα βασικα μιας κοινωνιας με προστιθεμενη αξια. Σε αυτες τι χωρες αυτες οι πολιτικες ισχυαν την δεκαετια του 70-80-90, ενω απο την δεκαετια του 2000 και πλεον εχουν φτασει να αμφισβητουν το συστημα τους και να κοιτουν το ευρωπαϊκο ως το πραγματικα δικαιο και σωστο.
Εχουν γινει παρα πολλες μελετες αποδοσης του συστηματος τους στην πραγματικη οικονομια καθως και στον δεικτη ευημεριας των ανθρωπων και διαπιστωθηκε πως αυτο το συστημα ειναι μαλλον σε λαθος κατευθυνση. Προσπαθουν να βρουν λυσεις που να το ελαφρυνουν.
Αν σκεφτεις πονηρα, η προσπαθεια με τις υποτροφιες με το οριο τους πλεον να πεφτει σε φοιτητες του 7,5 με 8, δειχνει το αγχος να καλυψουν αυτην την στρέβλωση. Ειναι θεμα συζητησης το πληθος των υποτροφιων ακριβως για αυτο τον λογο.Εμεις εδω ως χωριο ερχονται ολα πιο αργα κατα 30 ετη, το ανακαλυψαμε και παθαμε σοκ.
Το πρόβλημα της οικονομιας δεν ειναι ο επιμερισμός των εξοδων σπουδων σε ολη την κοινωνια, ειναι η αδυναμια της να παραξει πλουτο. Πλουτο ομως οχι σε βαρος της ιδιας της μελλοντικης της προστιθεμενης αξιας, αλλά πλουτο σε ανταγωνιστικο περιβαλλον και δη διεθνες.
-
Eνας απο τους λογους που δεν μπορει να παραχθει πλουτος στην Ελλαδα ευκολα είναι γιατι η δημοσια παιδεια είναι φτιαγμενη με τετοιο τροπο ώστε να εξυπερετει τους δασκαλους/καθηγητές (που είναι και η κοινωνικη ταξη που εχει διαμορφωσει κατά 90% την τωρινη κονωνια) και τις τοπικες κοινωνιες (για νοικια, σουβλάκια, ταβέρνες κλπ). Μικρη σχεση εχει με τις πραγματικες ανάγκες της οικονομιας. Βεβαια σε μερικες επιστημες παει σχετικα καλα (ιατρικα, φαρμακευτικα, θεωρητικες επιστημες κλπ) αλλα σε εφαρμοσμένες εχει πατωσει σχεδόν.
-
Συμφωνω πρεπει να αλλαξουν πολλα, και να γινουν καλυτερες κοστολογικες μελετες στην λειτουργια τους. Οπως επισης οι θεσεις μονιμων καθηγητων δεν μου πολυαρεσει
Αλλα δεν πιστευω στο ποναει χερι, κοβει χερι.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eνας απο τους λογους που δεν μπορει να παραχθει πλουτος στην Ελλαδα ευκολα είναι γιατι η δημοσια παιδεια είναι φτιαγμενη με τετοιο τροπο ώστε να εξυπερετει τους δασκαλους/καθηγητές (που είναι και η κοινωνικη ταξη που εχει διαμορφωσει κατά 90% την τωρινη κονωνια) και τις τοπικες κοινωνιες (για νοικια, σουβλάκια, ταβέρνες κλπ). Μικρη σχεση εχει με τις πραγματικες ανάγκες της οικονομιας. Βεβαια σε μερικες επιστημες παει σχετικα καλα (ιατρικα, φαρμακευτικα, θεωρητικες επιστημες κλπ) αλλα σε εφαρμοσμένες εχει πατωσει σχεδόν.+1
Όσες φορές τις περασμένες δεκαετίες έγινε προσπάθεια σύνδεσης των πανεπιστημίων με την βιομηχανία και την αγορά εργασίας, όπου από εκεί θα μπορούσαν να αντλήσουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια για την έστω και μερική κάλυψη των αναγκών τους, υπήρξαν ισχυρότατα εμπόδια από το ΚΚΕ και τους αριστερούς / αριστερίζοντες καθηγητές.
Όλο αυτό το αριστερίζον συνάφι των καθηγητών και των κομματικών νεολαιών έχει φέρει τα πανεπιστήμια σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όσα κρατιούνται σε ένα επίπεδο είναι γιατί υπάρχουν ακόμα σώφρονες καθηγητές και φοιτητές που είναι επικεντρωμένοι στο έργο τους, δυστυχώς όπως όλα τα θέματα της χώρας εδώ και 4.5 χρόνια έχουν μπεί στον αυτόματο έτσι και η παιδεία, ειδικά η παιδείς νοσεί αδώ και δεκαετίες, ένας καλός νόμος που υπήρχε κατά γενική ομολογία, αυτός της Διαμαντοπούλου, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.
Τα ΑΕΙ πρέπει να αποκομματικοποιηθούν εντελώς και να πάψουν να αποτελούν τους κομματικούς θύλακες για τις επόμενες γενιές, να πάψουν να είναι η μήτρα των επόμενων κομματικών εγκάθετων που ορίζουν τις τύχες τις χώρας κατ΄εντολή των κομμάτων τους πρίν ακόμα βγούν στην αγορά εργασίας σε αγαστή συνεργασία με τους κομματικούς καθηγητές
-
Εδω να δουμε τι γινεται στον κοσμο και στα καλυτερα αει του πλανητη. Εχουμε προβληματα αλλα καποια πραγματα ειναι καλυτερα εδω. Πρεπει να εχουμε περασει απο πανεπιστημια για να εχουμε αποψη.
-
Αυτή ήταν η νοοτροπία της προηγούμενης κυβέρνησης, όλα τα όπλα της στραμμένα εναντίον της χώρας και της κοινωνίας, το σχέδιο του αφελληνισμού να συνεχιστεί με κάθε μέσον, έξω οι διακινητές λαθρομεταναστών για να μας φέρουν και άλλους, να ζήσει το 31.5% που τους στήριξαν ακόμα μια φορά.
https://www.google.com/search?q=ο+ ... e&ie=UTF-8
-
Οταν δεν θες να δωσεις εστω 100 ευρω απο τη τσεπη σου στον συνελληνα σου που υποφερει μεσω επιδοματων ... μη μιλας για αφελληνισμο, ασε σε εμας που θελουμε να τα δωσουμε και τα δινουμε και το βουλωνουμε λογω εθνικης και κοινωνικης αναγκης να εχουμε αποψη για το τι γινεται για τους ελληνες.
.......
-
Έτσι αλλά και με άλλους τρόπους δημιουργήθηκε το 31.53%, οι άλλοι τρόποι είναι χρήματα στους ρομά, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η ψήφος στους 17άρηδες, αυτοί όλοι είναι ίσως και πάνω από 10%.
https://ygeiamou.gr/ειδ% ... s-ekloges/
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έτσι αλλά και με άλλους τρόπους δημιουργήθηκε το 31.53%, οι άλλοι τρόποι είναι χρήματα στους ρομά, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, η ψήφος στους 17άρηδες, αυτοί όλοι είναι ίσως και πάνω από 10%.https://ygeiamou.gr/ειδ% ... s-ekloges/
νομιω οτι ειναι λιγοι αυτοι, οι περισσοτεροι ειναι κλασικ ελλην #vlakas_pou_ta_xeri_ola, που αρεσκονται να ομιλουν ως να περδονται περι των παντων, που εχουν βρει λεει το τροπο για τη λυση των προβληματων ολου του κοσμου, πλην ομως ειναι κατα βαση λουζερς που λεμε στα γκραβαρα, και βασικα φθονουν τον γειτονα που τα καταφερε και θελουν να του παρουν σε επιδομα την ξενη επιτυχια. για #doulevo ουτε κουβεντα.
αληθεια κουαντρά, εχεις δει πετυχημενο ζαίο? μονο τα λαμογια που ζουν απο το κρατος. δεν υπαρχει επιχειρηματιας ή ιδιωτικος/δημοσιος υπαλληλος που να εχει φθασει σε καποια επιτυχια και να τους ακουει εστω, οχι να τους πιστευει. αυτοι κανουν επιλογες ειτε κανονικης αριστερας - πιο σπανια - ειτε φιλελευθερων πολιτικων και σιγουρα οχι ζέικο λαικισμο. οι που απο καθαρα κινητρα ξυσταρχιδισμου κινουνται, ειναι ο συριζαιικος κορμος. πανω σε αυτο το κορμο πατανε οι υπολοιποι παραβατικοι ή γουάνα μπι παραβατικοι -
Τουτων λεχθεντων, παραλληλως
https://www.dianeosis.org/en/2016/06/ex ... ce-survey/
The percentage of extreme poverty in Greece for 2015 stands at around 15%. In 2011, the percentage was 8.9%. In 2009, it did not exceed 2.2%.
Υπαρχει και σκετο povertyΥψηλοτερο ποσοστο....στους 18-44, κοπρομαλακισμενα δηλαδη...
Να πανε να βρουνε δουλεια να βγουν απο τη φτωχεια. Ακους εκει...
Μια ζωη να τρωνε απο τα λεφτα των αλλων....μας χαλατε και το προφιλhttps://el.m.wikipedia.org/wiki/Τ% ... E%AD%CF%85
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Eνας απο τους λογους που δεν μπορει να παραχθει πλουτος στην Ελλαδα ευκολα είναι γιατι η δημοσια παιδεια είναι φτιαγμενη με τετοιο τροπο ώστε να εξυπερετει τους δασκαλους/καθηγητές (που είναι και η κοινωνικη ταξη που εχει διαμορφωσει κατά 90% την τωρινη κονωνια) και τις τοπικες κοινωνιες (για νοικια, σουβλάκια, ταβέρνες κλπ). Μικρη σχεση εχει με τις πραγματικες ανάγκες της οικονομιας. Βεβαια σε μερικες επιστημες παει σχετικα καλα (ιατρικα, φαρμακευτικα, θεωρητικες επιστημες κλπ) αλλα σε εφαρμοσμένες εχει πατωσει σχεδόν.Και λίγα γράφεις.
Σε αυτά θα πρόσθετα και το θεσμό των στρατοπέδων. Πολλές περιοχές της επαρχίας ζούνε από τα στρατόπεδα.
Αλλά αν πεις κάτι περισσότερο για αυτά τα θέματα θα πέσουν οι 'συντεχνιακοί' και θα σε φάνε. -
Να δείτε που εκτός απ' τα πανεπιστήμια, κι αυτό με τα στρατόπεδα, είναι έργο της Αριστεράς που δεν θέλει να αφήσει τον αγνό ανόθευτο Καπιταλισμό να λειτουργήσει...
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από την άλλη βλέπουμε τους αριστερούς να εκφράζουν ένα ιδιαίτερο ρατσισμό κατά των μπλέ κολάρων , που τους θεωρούν κάτι το πολύ κατώτερο .
Παλληκάρια , ο τίτλος του Μάστορα , δεν είναι κάτι εύκολο .
Για μενα το λες ταξιδευτη μου;
Πρωτα απο ολα δεν ειμαι αριστερος.... αλλο πραγμα ειναι η αριστερα τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα, και σιχαίνομαι κάθε τι ακραίο.
Απλα οι αλλοι δεν ειναι δεξια... ειναι οτι να ναι εμεις οι......και καλα δεξιοι. Οπου κατσει η βαρκα. Κρατικοδίαιτοι, και ενα μπερδεμα απο ολα τα πολιτικα ρευματα. Το κρατος ομως και ο ευρυτερος τομεας αυτου, που μονο μεσω του οποιου υπαρχουν, μονο μ αυτους πρεπει να ασχολειται, οχι με τους υπόλοιπους πολίτες του. Ναρκισσισμός το λένε οι ψυχαναλυτές (μιλουσα με φιλο μου ψυχιατρο για αυτο το θεμα, για συτο και το λεω). Παιδακια με ασπρα μαλλια τους λεω εγω που ισως καποτε καταλαβουν την ιστορικοτητα καποιων στιγμων.
Ξερεις καλα εσυ απο λαϊκη δεξια. Δε θα επρεπε να τα λες ετσι απλα 'αριστεροι..'
Δευτερον δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολη δουλεια, το αντιθετο
Μην μπερδευεις την αστικη ευγενεια με οικονομικους ορους προστιθεμενης αξιας.
Ολος ο κοσμος σέβεται τον μαστορα και απο αυτον κρεμεται στις καθημερινες του αναγκες
-
Ωχ! Και πάλι ωχ!...
Εδώ να σε δω Μητσοτάκη! Να σε δω πως θα αντιμετωπίσεις το αλέξι......
...
Είμαστε, πάρα τα λάθη μας και την υστερική προπαγάνδα των ΜΜΕ, η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης στην χώρα, είπε και επιχειρώντας να καθησυχάσει όσους ζητούν κινηματική αντιπολίτευση είπε: Θα είμαστε συνεπείς στους αγώνες μας και στη Βουλή και στον δρόμο.https://www.capital.gr/politiki/3372105 ... oxi-se-ola
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωχ! Και πάλι ωχ!...
Εδώ να σε δω Μητσοτάκη! Να σε δω πως θα αντιμετωπίσεις το αλέξι......
...
Είμαστε, πάρα τα λάθη μας και την υστερική προπαγάνδα των ΜΜΕ, η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης στην χώρα, είπε και επιχειρώντας να καθησυχάσει όσους ζητούν κινηματική αντιπολίτευση είπε: Θα είμαστε συνεπείς στους αγώνες μας και στη Βουλή και στον δρόμο.https://www.capital.gr/politiki/3372105 ... oxi-se-ola
Για να καταλάβετε πόσο βλάκες είναι οι πολιτικοί και πόσο βλάκες είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Ο πανίβλακας ο Τσίπρας, ο αριστερός, μιλάει για δημοκρατία.
Ο άλλος ο βλάκας ο Μητσοτάκης αλλά και γενικά όλες οι άλλες δημοκρατικές δυναμεις, δεν λένε τίποτα. Το αφήνουν να περάσει στο φλου.Πίκρα
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Από την άλλη βλέπουμε τους αριστερούς να εκφράζουν ένα ιδιαίτερο ρατσισμό κατά των μπλέ κολάρων , που τους θεωρούν κάτι το πολύ κατώτερο .
Παλληκάρια , ο τίτλος του Μάστορα , δεν είναι κάτι εύκολο .
Για μενα το λες ταξιδευτη μου;
Πρωτα απο ολα δεν ειμαι αριστερος.... αλλο πραγμα ειναι η αριστερα τουλαχιστον εδω στην Ελλαδα, και σιχαίνομαι κάθε τι ακραίο.
Απλα οι αλλοι δεν ειναι δεξια... ειναι οτι να ναι εμεις οι......και καλα δεξιοι. Οπου κατσει η βαρκα. Κρατικοδίαιτοι, και ενα μπερδεμα απο ολα τα πολιτικα ρευματα. Το κρατος ομως και ο ευρυτερος τομεας αυτου, που μονο μεσω του οποιου υπαρχουν, μονο μ αυτους πρεπει να ασχολειται, οχι με τους υπόλοιπους πολίτες του. Ναρκισσισμός το λένε οι ψυχαναλυτές (μιλουσα με φιλο μου ψυχιατρο για αυτο το θεμα, για συτο και το λεω). Παιδακια με ασπρα μαλλια τους λεω εγω που ισως καποτε καταλαβουν την ιστορικοτητα καποιων στιγμων.
Ξερεις καλα εσυ απο λαϊκη δεξια. Δε θα επρεπε να τα λες ετσι απλα 'αριστεροι..'
Δευτερον δεν ειπε κανεις οτι ειναι ευκολη δουλεια, το αντιθετο
Μην μπερδευεις την αστικη ευγενεια με οικονομικους ορους προστιθεμενης αξιας.
Ολος ο κοσμος σέβεται τον μαστορα και απο αυτον κρεμεται στις καθημερινες του αναγκες
Δεν το λέω για σένα . Αλλος πούρος αριστερός είπε ότι οι μη έχοντες πτυχίο είναι του πεταματού...
Επρεπε να τον έχω στο γιαπί να μιλήσει με μερικούς , αλλά προς το τέλος για να έχουν μπει τα κάγκελλα...
Εσένα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί έβαλες την έρευνα της Διανέοσης στα αγγλικά ? Τα βράδυα στα όνειρα σου γίνεσαι Τσακαλώτος και ονειρεύεσαι την Σκάρλετ ?
Δες όμως και εσύ και οι υπόλοιποι αυτή την σημερινή έρευνα και κυρίως κοιτάξτε στην τρίτη σελίδα τι ΔΕΝ γουστάρει ο Ελληνας
Βασικά τα πάντα...
http://todiktio.eu/images/pdf/DELTIO_70 ... LBkQipcLDc
Αυτή η μούρλα τελικά θα μας σώσει ...
-
Ωραιοτατη ερευνα.... που τη βρηκες ρε θηριο.
Ετσι δεν μας αρεσει τιποτα...
Ετσι, να υπαρχουν συγκεκριμενα δεδομενα σε συζητησεις.
Όχι ονειρώξεις του καθ ενος απο εμας. Γιατι ο καθενας εχει διαφορετικο backround, οικογενεια, οικονομικη κατασταση, εμπειριες ζωης κτλ. Το να επιβαλει ο καθενας τα βιωματα του στον αλλον δεν βγαινει νοημα. Πόσο μαλλον οταν προερχεται απο διαφορετικες χρονικες περιοδους, συγκυριες, ευκαιριες κτλ.
Εχω διαπιστωσει οτι υπαρχει χασμα μεταξυ παλαιας και νεας γενιας.
Αυτα που βλεπει η παλαια γενια ως αθλους ζωης και εμπειριες οι νεοι 25 -40 ετων (το λεω γιατι κανω παρεα με νεους και μεταφερω και αποψεις τους εδω περα) τα ακουνε βερεσε.
Ουτε εντυπωσιαζονται, ουτε τα βρισκουν και σωστα, ουτε και δυσκολα Εχουν διαφορετικο αξιακο κωδικα οι γενιες μεταξυ τους. Αυτο δεν σημαινει εχθρα, αλλωστε οι πατεραδες μας ειστε... και οι νοσοκομοι σας θα ειμαστε, και να ειμαστε ολοι καλα.
Το λογικο του πραγματος ειναι πως και αυτη η σημερινη νεα γενια οταν γερασει δεν θα μπορει να καταλαβει την νεα που θα ερθειΑκου ταξιδευτη, εγω και η παρεες μου, καλα παιδια σπουδαγμενα, άλλα εδω, άλλα εξω σε κορυφαία πανεπιστημια. Αλλοι επιτυγχημενοι αλλοι οχι τοσο, ειληκρινα το κυριο θεμα συζητησης περα απο γυναικες μπαλα και αυτοκινητα, ειναι....μαντεψε τι....
Η νεα γενια. Μιλαμε μας φαινονται τοσο κωλοπαιδα τα σημερινα 15χρονα που θελουμε να τα μουτζωσουμε. Δεν εχουμε καμια επαφη μαζι τους ως γενιες. Μα καμια ομως. Τιποτα.Ολοι μερα τα βριζουμε, αμορφωτα τα αναφερουμε, ζωα κανονικα τα λεμε. Ακουν και αυτην την αθλια μουσικη που μουρμουριζουν αντι να μιλουν... . Βρε αϊ στα διαλα !!
Δεν εχουν ιδανικα, και ολη μερα κοιτουν τον κωλο τους στον καθρευτη. Η δικη μου γενια μεχρι τα 18 φορουσαμε παντελονακια με σιδερακια. Τωρα στα 15 ειναι σαν τον αλ πατσινο στο σκαρ φεϊς. Εμεις ειμασταν με το σεις και το σας στις γιαγιαδες της γειτονιας και αυτα τωρα πωλουν νταηλικια ακομα και σε βαρβατους 35 αρηδες, μια χαψια σπουργιτακια. Κωλοπαιδα κανονικα δηλαδη.@Οχι ειμαι των μεσογειακών γυναικών.
- Ουτε που το σκεφτηκα να το ψαξω στα ελληνικα ....βασικα ποτε δεν ψαχνω σε ελληνικα.
Την εχει και στα ελληνικα;;;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Για να καταλάβετε πόσο βλάκες είναι οι πολιτικοί και πόσο βλάκες είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Ο πανίβλακας ο Τσίπρας, ο αριστερός, μιλάει για δημοκρατία.
Ο άλλος ο βλάκας ο Μητσοτάκης αλλά και γενικά όλες οι άλλες δημοκρατικές δυναμεις, δεν λένε τίποτα. Το αφήνουν να περάσει στο φλου.Πίκρα
Πάει ο Μητσοτάκης βάζει τον Χρυσοχοϊδη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και επιλέγει για γενικό γραμματέα του Υπουργείου τον ΤΣΟΥΒΑΛΑ. Αυτός που δήλωνε «Είμαι περήφανος για την Αστυνομία» στο ολοκαύτωμα στο Μάτι και μετά η ΝΔ τους τα έχωνε.
https://www.in.gr/2019/07/16/greece/ota ... anthropoi/Και έχει και συνέχεια...
Η ΝΔ κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και βάζει Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού τον Μαυρωτά ένθερμο υποστηρικτή της συμφωνίας. Θέλω να δω Μαυρωτά σε αθλητικές οργανώσεις να δηλώνει περήφανος για την Βόρεια Μακεδονία και την συμφωνία και δίπλα του να κάθεται ο Μητσοτάκης.Εντάξει, για γέλια μόνο ή για να μην πω γελοίοι εντελώς.
-
Λαπ
Βασικά στα ελληνικά την έχει ως ελληνική εταιρεία...
Το χάσμα των γενεών που με τρολάρεις το ξέρω καλά . Το βιώνω με την μάνα μου και με τον γιο μου . Διαχρονικά .
Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που είναι αντικειμενικά και δεν μπορούν να ερμηνευτούν αλλιώς .
Πρόλαβα και την γενιά των παππούδων μου .Η γενιά τους όταν ήταν μικροί , τέλη 19ου - αρχές 20υ αιώνα , αν εξαιρέσεις το τρένο , δεν είχε καμία διαφορά από την αρχαιότητα . Ρεύμα δεν είχαν , νερό από τις πηγές , τουαλέτες έξω σε βόθρους , μετακίνηση με τα πόδια , άλογο , άμαξα , άντε και κανένα ιππήλατο τράμ . Παιδική θνησιμότητα το 30-40 % , αρρώστιες και προσδόκιμο επιβίωσης γύρω στα 40 χρόνια .
Στην διάρκεια της ζωής τους , όσοι από αυτούς ήταν γερά κόκκαλα και οι παππούδες μου ήταν , 96 και 92 χρονών έφτασαν , είδαν τα ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ . Ρεύμα , αντιβιοτικά , τρένα , αυτοκίνητα , λεωφορεία , αεροπλάνα , δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης μέσα στα σπίτια , τηλέφωνα , τηλεόραση , ακόμα και κομπιούτερ και βέβαια διαστημικά ταξίδια . Ο ένας μάλιστα , του πατέρα μου γεννημένος το 1888 , δεν μπορούσε να δεχθεί ότι το 1969 έβλεπε στην τηλεόραση να περπατάνε στο φεγγάρι και έλεγε αυτά είναι κόλπα των μεγάλων δυνάμεων . Και μιλάμε για άνθρωπο που ήταν Δικηγόρος επί 30 χρόνια και αξιωματικός εξ εφέδρων του στρατού επί 17 χρόνια λόγω των πολέμων 12-22 .Βέβαια για να καταλάβεις τι ρόλο παίζουν τα βιώματα και η αντίληψη του κόσμου για τον καθένα , ο πατέρας μου , μου έλεγε ότι ο δικός του ο παππούς , ο πατέρας του παππού μου , το 1941 , όταν έλεγαν ότι θα μας επιτεθούν οι Γερμανοί , έλεγε με απορία : πως θα ξεσυνοριάσουν αυτοί βρε παιδί μου από εκεί πάνω , γιατί για αυτόν που όλα ήταν μετρημένα σε ώρες περπατήματος στα χωράφια , αποστάσεις 2-3000 χλμ ήταν αδιανόητες...
Η γενιά των γονιών μου που γεννήθηκε πριν τον πόλεμο , είχε εντελώς άλλη παιδική ηλικία από τους προηγούμενους .
Βασικά είχαν αντιβιοτικά και η παιδική θνησιμότητα είχε μειωθεί αρκετά , όπως και ο αριθμός των αδελφών που είχαν .
Εζησαν βέβαια δύσκολα παιδικά χρόνια με πόλεμο και εμφύλιο , αλλά μετά πρόλαβαν μια ωραία εποχή ανάπτυξης , απέκτησαν αμάξια , μηχανάκια , έκαναν ταξίδια , είδαν τηλεοράσεις και τώρα στα γεράματα , είδαν ΑΤΜ και την ηλεκτρονική εποχή .Οι γενιές αυτές λόγω των γενικότερων δυσκολιών και των πολέμων , πρακτικά ήταν σε καθήκοντα καθημερινής εργασίας από τα 5-6 χρόνια τους . Τα αγόρια βοηθώντας σε χωράφια , μαγαζιά και δουλειές , τα κορίτσια σε χωράφια , στο σπίτι , στην ύφανση και όσοι , ελάχιστοι έφταναν στην τριτοβάθμια , με δίδακτρα τότε , είχαν δουλέψει και πριν και παράλληλα και βέβαια είχαν και δουλειά αμέσως .
Η δική μου γενιά ήταν η πρώτη καλομαθημένη γενιά . Αρχισε να δουλεύει μετά τα 12-15 , είχε σπίτι με ανέσεις και υποδομές , συγκοινωνίες , αυτοκίνητο , τηλεόραση και κάποιοι οι πιο προχωρημένοι άρχισαν να δουλεύουν με υπολογιστές . Εγώ δουλεύω με υπολογιστή εδώ και 32 χρόνια , βασικά ελάχιστα 5-6 χρόνια δούλεψα χωρίς υπολογιστή ως μόνο εργαλείο δουλειάς με τα προγράμματα του . Αρχές του 70 πρωτοεμφανίστηκε το κομπιουτεράκι των 4 πράξεων . Εκανε απίστευτα χρήματα . Σημερινά 2-2500 €. Οι μαθητές β΄-γ΄ λυκείου και οι φοιτητές , είχαν τον λογαριθμικό κανόνα . Τον αγόρασα και εγώ εκεί στα 16 . Μέσα σε 2-3 χρόνια το κομπιουτεράκι άρχισε να φτηναίνει πολύ και τελικά δεν χρησιμοποίησα τον κανόνα ποτέ , αφού με 80-100 € αγοράσαμε το επιστημονικό κομπιουτεράκι .
Αυτή η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε μία μεγάλη αλλαγή στην θεώρηση των γενεών .
Ενώ μέχρι εμένα η αλλαγή είναι στα 30 χρόνια , τώρα έχουμε κατέβει στα 15 χρόνια .
Δηλαδή εγώ και εσύ είμαστε διαφορετικές γενιές , αλλά και εσύ με τον γιο μου είσαι επίσης διαφορετική γενιά , όπως είναι εκείνος με τους 15άρηδες που ανέφερες .
Βέβαια αυτό πάλι θα αλλάξει στο μέλλον , όταν η βασική τεχνολογία φτάσει στην ωριμότητα της και πλέον δεν θα έχουμε ανθρώπους που θα έχουν δυσκολία να την χειριστούν , όπως έχουμε ακόμα τέτοια άτομα στην δική μου γενιά .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ