-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
10065ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΠΑΤΟΝ ΣΤΗΝ FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΟΓΙΑ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
-
Γεια σε όλους.
Νέο μέλος στην σελίδα και αναζητώ την βοήθεια σας.
Είμαι σε αναζήτησή ενός suv με ταβάνι τα 25 χιλιάρικα.
Η οικογένεια μου απαριθμεί 4 άτομα αλλά πολλές φορες, στις βόλτες μας, παίρνουμε και άλλους μαζί (μάνα/πεθερά/ανήψια κτλ) ενώ αρκετές φορες έχουμε αφήσει άτομα εκτός προγραμματισμένης βόλτας επειδή δεν χωράμε όλοι στο αυτοκίνητο μου. Όπως καταλαβαίνετε, λόγω χώρων, αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς.
Όλα αυτά τα αναφέρω απλά σαν δεδομένα, μιας και δεν είμαι αποφασισμενος να παω σε τεράστιο αυτοκίνητο τύπου x trail, γιατί θα με ξεβολέψει από τις ανάγκες της πόλης αλλά και γιατί νομιζω πως δύσκολα θα καταφέρω να ελέγξω ένα τόσο μεγάλο αμάξωμα (οδηγώ κάτι λιγότερο έναν χρόνο αν και 35 ετών).
Έχω δει αρκετά αυτοκίνητα στο ιντερνετ αλλά κανένα από κοντά και αυτό που μου άρεσε είναι το Kia sportage.
Επίσης μου αρςσε πααααααρα πολύ το ds7 αλλά ανεβαίνουμε σε τιμή και μάλιστα στην αρχική έκδοση αλλά και το ds3, όμως το θεωρώ μικρό σε σχέση με το sportage (κανω λάθος?).
Σαν άσχετος από αυτοκίνητα (μόνο ένα είχα ως τώρα στην κατοχή μου και αυτό μεταχειρισμένο κορσα του 2005), καθόμουν και διάβαζα τα θέματα του φόρουμ μπας κ επιλέξω μέσω αυτών αλλά βλέπω πως λίγοι προτείνουν το κια.
Έχετε να μου κάνετε άλλες προτάσεις μέχρι 25 χιλιάδες?Υ.Γ. Απορώ γιατί το Mercedes gla είναι τόσο κοντά σε τιμή (5 χιλιάδες διαφορά μόνο) με το Kia Sportage. Ίδια κατηγορία αυτοκινήτων δεν είναι? Για μια μάρκα σαν την Mercedes ισως και να έκανα την υπέρβαση στο μπατζετ μου.
-
Το Mercedes είναι τόσο κοντά σε τιμή γιατί είναι αρχαίο σα μοντέλο και επίκειται αντικαταστασή του οπότε έχουν πέσει οι τιμές ώστε να παραμένει ανταγωνιστικό.
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Στέφανε.
Ξέχασα να αναφέρω πως σπάνια κανω μακρινά ταξίδια, στην εργασία μου παω με το μηχανάκι και το αμάξι προορίζεται για τις εντος πόλης υποχρεώσεις αλλά και για αποδράσεις από την πόλη 1-2 ώρες μακριά από την βάση μου 5 με 6 φορες τον μήνα μ.ο.
-
Μετα απο χρονια και αγορες αρκετων αυτοκινητων εχω καταληξει οτι
- Παρα πολλα απ οσα γραφονται σε φορουμ και σε δημοσιογραφικα αρθρα ειναι προσωπικες αποψεις η και σκετη παραπληροφορηση
- Βλεποντας κατι απο κοντα μπορει να αλλαξεις αμεσα αποψη (κατι που δε σου αρεσε να σου κανει τελικα κλικ)
- Το πως ειναι το εσωτερικο απο κοντα και ποσο σε βολευει οταν κατσεις μεσα ειναι τελικα το 90% της αποφασης του αν σου κανει ενα αμαξι η οχι
- Κοινως μη κανεις κανενα αστειο και προαποφασισεις μεσω ψαξιματος και κουβεντουλας στο ιντερνετ, ωραια φαση για καφεδακι και χαλαρωση στο σπιτι, αλλα για να παρεις κατι σοβαρα, πηγαινε δες τα απο κοντα
Το Sportage και το Tucson ειναι εξαιρετικα αμαξια και arguably το καλυτερο vfm της κατηγοριας, εφοσον τα παρεις με τον 1.6Τ βενζινη η με τον καλο 1.6d mild hybrid.
-
Το Audi q2 είναι ίδιας κατηγορίας με το sportage? Μου αρέσει και αυτό αρκετα. Πολύ καλή τιμουλα βλέπω και ανώτερο, σαν φημη μάρκας τουλάχιστον.
-
Μια κατηγορια κάτω. Να κοιτάς συνολικό μήκος , χώρο αποσκευών , μεταξόνιο για να δεις που παίζουν μέσα στις κατηγορίες
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για το Suzuki vitara των 16.000€ τι έχετε να πείτε παιδιά? Μου αρέσει πολύ στην όψη και η τιμή του είναι άπαιχτη.
-
Ειναι μικρο και πορτμπαγκαζ για σουπερ
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ειναι μικρο και πορτμπαγκαζ για σουπερΑν τα 375 λίτρα είναι μόνο για ψώνια στο σούπερ μάρκετ τότε κάτι aygo και picanto είναι μόνο για να κουβαλάνε το προειδοποιητικό τρίγωνο;
Εφόσον τα παιδιά δεν είναι σε ηλικία για καρότσι μια χαρά καλύπτει τον φίλο ο χώρος του Vitara για τις μετακινήσεις που αναφέρει.
Ρίξε μια ματιά και στο Citroen C3 aircross με τον 1.2thp. Οι χώροι του αγγίζουν αυτούς της επόμενης κατηγορίας. -
Φτιάξε λίστα με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας, μετά ψάξε τα στο YouTube και δες review τους. Όχι για να αποφασίσεις, αλλά για να πάρεις μια εικόνα για τις διαστάσεις τους και την αισθητική τους. Τέλος, αφού καταλήξεις σε 3-4, πήγαινε στις αντιπροσωπείες να δεις τιμές-δοσεις και να κάνεις test drive.
Βασικότερο όμως, σκέψου πολύ καλά τις ανάγκες σου. -
Ε ναι αν κοιτάς τώρα από βιταρα ως σπορτατζ μεταξύ τους υπάρχουν αλλά 20 τουλάχιστον διαφορετικά μοντέλα. Επικεντρωσου λιγο. Αν θες να βάζεις κόσμο σε πίσω καθίσματα το βιταρα και αμάξια ως 4.20μ δεν σου κάνουν. Θες μακρύτερα μεταξόνια από 2.60μ και πάνω και από 4.30μ συνολικό μήκος εκτός αν τα άτομα πίσω είναι μικροκαμωμένα ή παιδιά μέχρι 12-13 ετων οπότε θα σε βολεύουν και αμάξια σαν το βιταρα.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό που περιγράφεις αρχικά είναι ότι θες πάνω από 5 θέσεις. Ως εκ τούτου, κοιτάς αποκλειστικά επταθέσιο κι αυτό δεν υπάρχει σε τζιπ μέχρι τα 25 χιλιάρικα. Ίσως καμιά εισαγωγική γυμνή έκδοση του Skoda Kodiaq, που είναι τεράστιο.
Γνώμη μου: ξέχνα τα σουβλάκια κι επικεντρώσου σε επταθέσια πολυμορφικά. Κατηγορία Zafira, δηλαδή τα μικρά επταθέσια με μικρό μήκος. Το 90% του χρόνου θα το έχεις στην πενταθέσια διαρρύθμιση με τεράστιο πορτ μπαγκάζ κι όταν το χρειάζεσαι, 7 θέσεις. -
Μαλλον θα αποφυγω την επιλογη 7θεσιου αυτοκινητου και για λογους μπατζετ και για λογους μεγεθους (δεν ειμαι εμπειρος οδηγος) αλλα και επειδη στην πολη θα ειναι πολυ αβολο.
Ας επικεντρωθουμε λοιπον σε 5θεσια αυτοκινητα. -
Καλύτερα μεινε εκει, Sportage ή Tucson. Πολυ αμαξια για τα λεφτα τους. Ασε που παντα ειναι πρωτα στις ερευνες αξιοπιστιας. Και εμφανιση εχουν και ποιότητα και εγγυηση. Πιστεύω ο νεος diesel hybrid θα ειναι η καλυτερη επιλογη.
Θα σε συμβουλευα να κανεις και test drive, το θεωρω απαραιτητο και οχι χασιμο χρονου. Επισης κατι σημαντικο, πχ να μην ειναι μια βολτα σε ευθεία στην κηφισιας οπως σε ξεπετανε οι εκει γυρω αντιπροσωπείες (και η KIA αυτο κανει). Αλλα βαλε ανηφορες μεσα με κλιμα on δες προς τραβαει, για να μην βρεθεις προ εκπληξεων μετα...
Απο suv το kuga 1,5 diesel οδηγησα, ο κινητήρας το κινεί σχετικα ευκολα. Οι χωροι μεσα τεράστιοι, αναρτηση πισω πολλαπλών οπως και τα κορεατικά. Καταναλωση με 7,5 γκαζωμενο. Τιμόνι και σασμαν στα θετικα του. Σαν γενικη αντιληψη σου δινει την αίσθηση οτι θα 'κρατησει', ειναι βαρυ και φαινεται διοτι ο ιδιος κινητήρας στο fiesta οργωνει ενω στο kuga αισθανεσαι οτι τραβαει βαρυ σκαρι.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A6000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Για να πω την πασα αληθεια, χαζευω και το Vitara. Ειναι 5+ χιλιαδες φθηνοτερο αλλα 30 ποντους πιο μικρο σε μηκος. Οι πισω χωροι δεν με ενδιαφερουν και πολυ.
-
Με 4 μέλη οικογένεια και έξτρα άτομα όπως όμως είπες στην αρχή μάλλον θα πρέπει να σε απασχολεί.
Όπως και να έχει το σπορτατζ στα 23 παίρνεις πολύ αμάξι για τα λεφτά που θα δώσεις , όπως και το τουσον όπως και το γκραντλαντ.Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απο την αλλη, γλυκοκοιταζω και το ds3 crossback. Ειναι απιστευτα ομορφο εσωτερικα.
Πολυτελεια ds εναντιον χωρων kia λοιπον. -
Όλοι βλέπεις πως θέλουν να σε βοηθήσουν με συμβουλές, αλλά απ' την αρχή του νήματος ως τώρα δεν βγάζει νόημα, τί ακριβώς θέλεις.
Δεν σε κακολογώ, γιατί κι εγώ στο ψάξιμο για να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα, ψάχνω ταυτόχρονα λύσεις για διαφορετικά σενάρια κτήσης και χρήσης (από κατοχή δύο διαφορετικών αυτοκινήτων μέχρι ένα μεγάλο ακριβότερο πολυμορφικό).
Τα Sportage & Tucson είναι και στις δικές μου προτεραιότητες. Τέτοια αυτοκίνητα είναι ευρύχωρα, για την κατηγορία τους!
Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως φτάνουν και περισσεύουν για κάθε σενάριο χρήσης, ούτε πως είναι πιο ευκολοδήγητα από άλλους τύπους οχημάτων.
Αν εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι για μεταφορά περισσότερων από 4 ατόμων, όπως είπες στην αρχή, και δεν είναι η εμφάνιση η μόνη προτεραιότητα, όπως είπε και φίλος πριν, να δεις και τα λίγα πολυμορφικά που είναι κοντά στα χρήματα που θες να διαθέσεις.
Θα σου πρότεινα να δεις το Rifter της Peugeot, και το αντίστοιχο από citroen, που διατίθενται και σε μακρύτερο και πιο κοντό αμάξωμα, με 5 και με 7 θέσεις (οι δύο αφαιρούνται). Και η αισθητική και το εξωτερικό μέγεθος δεν διαφέρουν πολύ από τα SUV ενώ λόγω πιο κοντών προβόλων και τετραγωνισμένου σχήματος, ίσως είναι και ποιο ευκολοδήγητα από μακρουλά SUV...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Kia Sportage ή κάτι άλλο?