-
Παραπλήσια προβλήματα αντιμετώπισαν όλες οι γενιές.
Θυμάμαι εγώ τοόοοτε τα χρόνια τα παλιά, θέλαμε άνθρωπο για το πηλοφόρι κι αυτοί βροντοχτυπούσαν τις χάντρες στον καφενέ. Ερχόταν στο γιαπί και ήταν σα να βλέπανε μυστρί πρώτη φορά, τζάμπα πληρώναν οι γονείς τους να βγάλουν το δημοτικό. Και στη μπετονιέρα ρίχναν μισές φτιαριές και λύγιζαν τα γόνατα με ένα τσουβαλάκι τσιμέντο, αλλά τα σωματεία και τα συνδικαλιστικά τα ξέραν όλοι! Όχι σαν και μας που πιάναμε τη πέτρα και τη στίβαμε!
Πολύ φλώροι οι νεολαίοι, για να βγάλουν γκόμενα στο παρακαλετό τις γύριζαν στα σινεμά και τα ζαχαροπλαστεία, όχι σαν κι εμάς που στριμώχναμε τη Μαριγούλα στη πουρνάρα και στέναζαν οι αχυρώνες...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ναι ρε γαμώτο μέχρι που ήρθε ο Παπαμιχαήλ στο γιαπί και σας έμαθε να τρογουδάτε και να φοράτε την εφημερίδα για καπέλλο...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ναι ρε γαμώτο μέχρι που ήρθε ο Παπαμιχαήλ στο γιαπί και σας έμαθε να τρογουδάτε και να φοράτε την εφημερίδα για καπέλλο... [emoji38]Ναι αυτό λέω, τέτοιοι φλώροι ήταν οι νεολαίοι!...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Δειτε λιγο εδω
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... Wa4_XRYC2T
Βλεπουμε πως για παραδειγμα το 84 85 κτλ ο βασικος μισθος στην ελλαδα ενος δημοσιου υπαλληλου ειναι σε σημερινη αναλογια περι τα 550 ευρω.
Δειτε ομως και ποιο το υψος των τιμων του καταναλωτη (σελ 12 του pdf). Ποσο φθηνη ηταν η ζωη σε ισοτιμες του 2009. Για αυτο εσεις θυμαστε πως μπορουσατε ως νεοι να ζησετε. Απλα δεν υπολογιζετε σωστα τα νουμερα
Τα σημερινα παιδια ειναι καταδικασμενα για αυτο φεύγουν εξω. Ειναι κριμα και αδικο να μη μπορείτε να το αντιληφθείτε. Έχετε αδικο αλλα δεν μπορείτε να το καταλάβετεΔειτε εδω τι υπολογίζεται ως δείκτης τιμών καταναλωτή.
https://www.statistics.gr/en/statistics ... _locale=en
-
Μαλλον θα έπρεπε να ξαναδιαβάσουν ορισμένοι τα προηγούμενα μηνυματά μου περί του σύγχρονου εργασιακού περιβάλοντος, σύγχρονων επιχειρηματιών, μέχρι και που κάποιες φορές αισθάνεται κάποιος ότι γράφει..
Αστο βρε λαπ, αστο βρε παλικαρι μου, οχι μονο κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν, αλλα και αν επρόκειτο να έχουν βιώματα με τους δικούς τους γιούς, ή και τους ίδίους εαυτούς μάλλον θα καυλ....ν σορι θα τους άρεσε!!! Έλεος!!!
Μονίμως κολλανε στα άκρα...τα οποία ήδη εχουν καταδικαστεί εδώ και χρόνια, ακόμη πρό κρίσης...
Κάποιοι θυμίζουν τα γνωστά ανέκδοτα με το μπάρμπα: ξέρεις εγώ στην ηλικία σου....κλπκλπκλπΞεκολάται ορισμένοι γιατί τα πάντα γυρίζουν μπουμερανγκ...
Για να μην πώ πως θυμίζουν συνταξιούχους πασόκους δεκο να παιζουν τη κομπολογα μετρώντας τη μερα που θα πεφτε η συνταξαρα κάνοντας κρίσεις επι παντως επιστητου...Αλλα μάλλον για ξαναδιαβαστε μπας και....
και σορι απο κάποιους γιατι έχουν τα δίκια τους και σίγουρα καταλαβαίνουν....Στάλθηκε από το 10DTB42 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχω και γω τα δικά μου κολληματα και ισως αυτά είναι που με οδηγούν στις αναλογες αντιδράσεις....θυμασαι τη διαφήμηση του γιωργακη που λεγε αποφασιστικά πάμε??? Τραβα τώρα τα μαλλιά σου....ή οτι εχεις να τραβήξεις...θυμασαι οτι έλεγε οτι βρίσκομαι σε χώρα των κλεφτων???
Ε όσο με τις συμπεριφορές ορισμένων επιβεβαιώνεται η κουβέντα του μεγιστου ηλιθίου τόσο εκνευρίζομαι...
Θα πιασω τα τσίπουρα παλι...Στάλθηκε από το 10DTB42 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
αν είναι μόνο ένας όπως στις σοσιαλιστικές χώρες που αγαπούσε ο Δίας τότε έχουμε πρακτικά συνθήκες δουλείας .Έχεις διεστραμμένη άποψη περί χιούμορ...
Μιλάς για τις χώρες με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανεργία και που τηρούνταν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!!! 8ωρο, με ούτε 1 λεπτό περισσότερο, με διάλειμμα για φαγητό στο πάμφθηνο εργοστάσιο της επιχείρισης, απολαβές που σου επέτρεπαν άνετη ζωή (όχι πλούσια, άνετη όμως χωρίς να ανησυχείς για φόρους, ενοίκιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) και γενικά κανένα άγχος για το αν θα σε απολύσουν ή αν θα κλείσει η εταιρεία. Αν εσύ προτιμάς το καπιταλιστικό μοντέλο που φιλάς κατουρημένες ποδιές για να βρεις μια δουλίτσα, δουλεύεις 12ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, έχεις τον παπάρα τον προϊστάμενο να σε πιέζει για να βγάλεις περισσότερη δουλειά και ανά πάσα ώρα και στιγμή σε απολύουν, ε απλά δεν υπάρχουν λόγια για να σε χαρακτηρίσουν... Ποιο από τα δύο σου φαίνεται εσένα σαν δουλεία;Επίσης είσαι απαράδεκτος σχετικά με τη νέα γενιά. Μπαίνουν στην σημερινή εργασιακή ζούγκλα και θες να πάνε να πολεμήσουν θαρρείς και είναι τίποτα Ζορό. Όταν όμως πολεμάνε για τα δίκια τους (απεργίες κλπ) τους κατηγορείς ως 'κομμουνισται'. Έχεις 60αρίσει και το μυαλό σου ακόμα δεν έχει πήξει...
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Παραπλήσια προβλήματα αντιμετώπισαν όλες οι γενιές.
Θυμάμαι εγώ τοόοοτε τα χρόνια τα παλιά, θέλαμε άνθρωπο για το πηλοφόρι κι αυτοί βροντοχτυπούσαν τις χάντρες στον καφενέ. Ερχόταν στο γιαπί και ήταν σα να βλέπανε μυστρί πρώτη φορά, τζάμπα πληρώναν οι γονείς τους να βγάλουν το δημοτικό. Και στη μπετονιέρα ρίχναν μισές φτιαριές και λύγιζαν τα γόνατα με ένα τσουβαλάκι τσιμέντο, αλλά τα σωματεία και τα συνδικαλιστικά τα ξέραν όλοι! Όχι σαν και μας που πιάναμε τη πέτρα και τη στίβαμε!
Πολύ φλώροι οι νεολαίοι, για να βγάλουν γκόμενα στο παρακαλετό τις γύριζαν στα σινεμά και τα ζαχαροπλαστεία, όχι σαν κι εμάς που στριμώχναμε τη Μαριγούλα στη πουρνάρα και στέναζαν οι αχυρώνες...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Τους έσφαξες με το γάντι. Είσαι ωραίος!!!
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ολοι στα χαρτια με κατι μεταπτυχιακα, ολα τα σφαζουν, ολα τα μαχαιρωνουν.
...και μολις ρωτας ναι, για πες.... απαντηση παιρνεις τριχες και ασχετοσυνες.Να υποθέσω ότι ψάχνεις μηχανικούς;
Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το πανεπιστήμιο δίνει τις γενικές γνώσεις. Οι εξειδικευμένες που απαιτεί η κάθε θέση δίνονται από την εκπαίδευση της κάθε εταιρείας. Στο εξωτερικό οι απόφοιτοι δέχονται εκπαίδευση από την εταιρεία που τους προσλαμβάνει. Και αυτό συμβαίνει και στην επόμενη και στην μεθεπόμενη. Όταν φτάσουν να γίνουν μεγαλοστελέχη, τους προσλαμβάνουν για τις συσσωρευμένες γνώσεις τους. Είναι ανεδαφικό να περιμένεις να σου έρθει έτοιμος κάποιος που μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο. Κι αυτό είναι πρόβλημα του εργοδότη, που θέλει 22χρονο με 10 χρόνια προϋπηρεσίας και ουχί του εργαζομένου.
ρε συ δια δεν το περιμενα απο εσενα....
θα εγραφα κατι τοσο προφανες? για ονομα...παμε λοιπον και για αποδελοιποι....
οταν ψαχνω τζουνιορ, επειδη η αγορα μου ειναι καθετη, ψαχνω καποιον με βασικες γνωσεις και ελαχιστη ή καθολου εμπειρια. το σωστο ατομο θα εκπαιδευεται προφανως για ενα τουλαχιστον χρονο πριν παραξει το παραμικρο. δηλαδη θα πλερω και αποδοση παπαρια. οτι παρω, μετα. Το ηλικιακο γκρουπ ειναι μεχρι 32 ετων για τζουνιορ. συνηθως κατι αναμεσα σε 26-30.
τις συνεντευξεις τις κανει πρωτα ομαδα εξειδικευμενης εταιρειας, για τις υπηρεσιες των οποιων πληρωνω 2.5κ / αγγελια, και θα αποσταλλουν στην επιχειρηση οτι μεινει απο το φιλτρο τους. Στην επιχειρηση εχω αναθεσει τον ρολο της επιλογης σε 2 ατομα (1η και αν προχωρησει 2η συνεντευξη), κυλιομενα ανα αγγελια με ενα 3-5 χρονια στην εταιρεια και ενα τουλαχιστον 5+ ανα 2αδα. συνηθως. γενικα καπως ετσι.
Αυτοι λαμβανουν και την τελικη αποφαση και ακομη και το μισθολογικο υψος. Εγω και εχω γερασει και δεν ειμαι για τετοια. Δεν σημαινει οτι δεν επιβλεπω τη διαδικασια και σκορπια και που διαβαζω κανενα βιογραφικο.
Το συμπερασμα που εχω αποκομισει με τη συζητηση με τα παιδια μου εδω, ειναι οτι πολλα φρου-φρου και αρωματα και ουσια καμμια. οχι ρε συ ζωρζ, δεν ειναι δυνατον να ζηταω γνωση σχεσιακων βασεων δεδομενων (αρα βασικο μαθημα πρωτοδευτερου ετους σε οποιαδηποτε σχολη πληροφορικης) και να αδυνατουν να ονομασουν εστω ενα rdbms ή τη λεξη 'σι -κιου-ελ' να ειναι 'προθυμοι να μαθουν τι σημαινει'. Υπαρχει και εκπαιδευτικη ανεπαρκεια και προσωπικη αδιαφορια. Μαλιστα εχω βασικα καταλήξει στο 'καλυτερα τει και να ψαχνεται παρα αει και πι-ειτζ-ντι'. για να χαλασω βεβαια και την ιδιωτικη σουπα, σχεδον ολοι οι αμερικαν κολετζ κορελκαίοι ειναι σε επιπεδο λυκειου. ισως και γυμνασιου. και το 'καλο παιδί' πλεον δεν φτανει. πρεπει να εχει πιασει να γραψει και λιγο κωδικα, να εχει φτιαξει διπλωματικη με θεμα αγορας και οχι το ειναι και το γιγνεσθαι, να φευγει απο τη δουλεια και να ψαχνει τι εμαθε και τι ακουσε.
το διαχωρισμο 33+ με νεωτερους - δηλαδη αποφοιτοι των χρονων του χοντρου - τον συμφωνω και εγω. ατυχως ειναι μια γενια εντελως απαραδεκτων. μονο και που στα νεα παιδια δεν εχει δωσει η πολιτεια κανενα εφοδιο και καμια εργασιακη παιδεια. και φταιω και εγω που εγινε αυτο. και υμεις.
και πητερ, οχι δεν ψαχνω μηχανικους με τη στενη εννοια, μονο πληροφορικαριους με την φαρδυα.ΑρΕς
εχω και εγω γατακια. εις σχολας. ασχετους με το επαγγελμα. αφου ειχαν φοβηθει απο το σκισιμο που τρωει ο μπαμπα-γατος. ας πουμε σε σχολες υγειονομικου ενδιαφεροντος. απο τις κορυφαιες σε μοναδες. εν αθηναι. καθοτι εξηγημενα μιλημενα, ή αθηνα ή τπτ, δεν περισσευουν, μας τα παιρνει ο πισω απο τις λεξεις. και μετα ο γουρλοματης.
και μην ακουσω για ιδιωτικα. αν και εχω εργαστει σε αυτα. για αυτο το λογο βασικα, οχι.
αγγλιαι και λοιπα για το κεφαλαιον. ημεις παπακι. και με αλεξι και με μιτσοτακι.
καταλαβαινω το αγχος.
το εχω και εγω.
οποτε εγκαιρα τα μιλησαμε, τα συμφωνησαμε. σχολαι με αποκαταστασις. οποια. γιατι στη ηλικια που αναγκαζονται τα παιδια να διαλεξουν ειναι πολλα τα ονειρα. και μετα μικραινουν. και σφυριζουν οι υποχρεωσεις. και βρισκεται 35 χρονων μαντραχαλος 12 η ωρα να τον ξυπναει η μαμουα. στο ιδιο το κρεβατι απο τα δυο του με το αρκουδακι ζωγραφιστο.
και η επιχειρησις? εις εργαζομενους κε δία, εις εργαζομενους... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σφαγή το 1984...Την λατρεύω αυτήν την ταινία. Την έχω δει 10 φορές. Ειδικά εκεί με τους μάγκες στα μπουζούκια με τον Ρίζο, τον Άγγελο Διονυσίου, τον ΛΕΠΑ και την Λαίδη Άντζι!!!
ρε συ δια δεν το περιμενα απο εσενα....
θα εγραφα κατι τοσο προφανες? για ονομα...Ήσουν και λίγο κρυψίνους...
και η επιχειρησις? εις εργαζομενους κε δία, εις εργαζομενους...
Η τεμπελιά πάντως δεν είναι σύγχρονο νόσημα, υπήρχε ανέκαθεν αγαπητό μου αιλουροειδές.
-
Οπότε Lap, μπας κατάλαβες ότι ο καημός του παιδιού με το πτυχίο ΑΕΙ και το μεταπτυχιακό δεν είναι το επίδομα αλλά το να βρει δουλειά με καλό μισθό. Ας δώσει ο Αλέξις όσα επιδόματα θέλει, αν τα δυο παιδιά δεν βγάζουν μαζί ένα 1500ρι σπιτικό δεν θα ανοίξουν. Αυτό κατάλαβα ότι λέει ο petros. Με το να περιμένεις πτυχιούχοι άνθρωποι που δουλεύουν σε γαλέρες παίρνοντας ο καθένας 300 ευρώ να σου στήσουν σπιτικό επειδή παίρνουν επίδομα ενοικίου και ρεύματος απατάσαι… Είναι πρώτοι υποψήφιοι να φύγουν για έξω. Δουλειές λείπουν Lap, όχι επιδόματα.
Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα τον αγώνα των νέων. Σπιτικό με 700 ευρώ 'εισερχόμενα' δεν ανοίγεις σήμερα, δεν βγαίνει. Είμαι όμως σε ένα κλάδο σχετικά προνομιούχο (πληροφορική) όπου οι νέοι ή έβρισκαν σχετικά αξιοπρεπείς δουλειές ακόμη και στην κρίση, ή μπορούσαν εύκολα να φύγουν έξω. Οπότε ουδέποτε 'έπαιζαν' εκεί τέτοια ποσά πείνας. 'Εχετε υπ' όψιν όσοι έχετε άνεργα παιδιά σε θετικές επιστήμες ότι στα επόμενα χρόνια η ζήτηση για προγραμματιστές θα είναι μεγάλη (εγώ είμαι μηχανικός υποδομών/συστημάτων, μέχρι κι εγώ το σκέφτομαι στα σχεδόν 50 μου). Βλέποντας κι εγώ νέα παιδιά υπάρχουν απ' 'όλα. Και αυτοί που στους 6-12 μήνες πετάνε και αυτοί που βαριούνται. Theodor, κάποτε είμασταν 2 σχολές που παίρνανε κατά μέσο όρο 'τον αφρό' της Α δέσμης. Λογικά μιλάμε για πιο 'motivated' και φιλόδοξους φοιτητές γενικώς. Δεν ήταν ζήτημα ¨'καλής' σχολής, ήταν θέμα επιπέδου του κόσμου που έμπαινε. Τώρα το ΤΕΙ Αθήνας παίζει να έχει μεγαλύτερη βάση από κάποια επαρχιακή πληροφορική οπότε ανάλογο είναι εκεί και το επίπεδο. Για σκέψου ότι πλέον λαμβάνεις και βιογραφικά από κόσμο που στις πανελλήνιες έγραψε ΜΟ 14. Ανάλογο είναι και το 'motivation' δυστυχώς. Αλλά εκτός αυτού κι εγώ βλέπω μια 'τρύπα' στο επίπεδο των γνώσεων. Τότε σε μάθαιναν 'C' η 'Pascal' και έβγαινες στην αγορά και κάτι σκάμπαζες. Τώρα μιλάμε για χαώδη απόσταση, ουδεμία επαφή μεταξύ τρέχουσας τεχνολογίας και διδασκόμενων γνώσεων. Το τι κάνουν στο εξωτερικό σε προπτυχιακό επίπεδο δυστυχώς δεν το ξέρω.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Οπότε Lap, μπας κατάλαβες ότι ο καημός του παιδιού με το πτυχίο ΑΕΙ και το μεταπτυχιακό δεν είναι το επίδομα αλλά το να βρει δουλειά με καλό μισθό.Από την στιγμή όμως που αυτό είναι ανέφικτο, καλό είναι το Κράτος να δίνει και κανένα επίδομα, μέχρι οι κ.κ. Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης κλπ, να δώσουν κανέναν μισθό που δεν είναι της πείνας...
ΥΓ: Μην ξαφνιαστούν αυτοί οι 'κύριοι' αν κάποια στιγμή έχουν την κατάληξη των Ρομανόφ...Είμαι όμως σε ένα κλάδο σχετικά προνομιούχο (πληροφορική) όπου οι νέοι ή έβρισκαν σχετικά αξιοπρεπείς δουλειές ακόμη και στην κρίση, ή μπορούσαν εύκολα να φύγουν έξω. Οπότε ουδέποτε 'έπαιζαν' εκεί τέτοια ποσά πείνας. 'Εχετε υπ' όψιν όσοι έχετε άνεργα παιδιά σε θετικές επιστήμες ότι στα επόμενα χρόνια η ζήτηση για προγραμματιστές θα είναι μεγάλη (εγώ είμαι μηχανικός υποδομών/συστημάτων, μέχρι κι εγώ το σκέφτομαι στα σχεδόν 50 μου). Βλέποντας κι εγώ νέα παιδιά υπάρχουν απ' 'όλα. Και αυτοί που στους 6-12 μήνες πετάνε και αυτοί που βαριούνται. Theodor, κάποτε είμασταν 2 σχολές που παίρνανε κατά μέσο όρο 'τον αφρό' της Α δέσμης.
Το κακό με τους μηχανικούς είναι ότι νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι μηχανικοί. Δεν έχω δει πιο αυτάρεσκο κλάδο!!! Ούτε οι γιατροί δεν την έχουν δει έτσι...
-
Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το ταξικό σου φαντασιακό αλλά και οι 4 που αναφέρεις ανήκουν σε αυτούς που προσφέρουν γενικώς αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς. Οι 'γαλέρες' είναι συνήθως στους αγαπημένους μικρούς και μεσαίους, όχι στους 'μεγάλους', ο gatoz π.χ. κατά τα λεγόμενά του είναι εξαίρεση. Βέβαια δεν γνωρίζω πως ήταν και αυτοί οι 4 ως μικροί πριν γίνουν μεγάλοι.
Εγώ πάντως δεν γράφω αφ' υψηλού ή αυτάρεσκα. Γνωρίζω πολύ καλά το τι γίνεται και στο σημείο αυτό διαφωνώ με τον criu (παρεμπιμπτόντως criu τα όπλα των Αμερικάνων και τα αμάξια των γερμανών εξάγονται και φέρνουν εισερχόμενο χρήμα, τα 2άρια στο παγκράτι όχι), -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...
Από την στιγμή όμως που αυτό είναι ανέφικτο, καλό είναι το Κράτος να δίνει και κανένα επίδομα, μέχρι οι κ.κ. Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος, Λάτσης, Βαρδινογιάννης κλπ, να δώσουν κανέναν μισθό που δεν είναι της πείνας...
ΥΓ: Μην ξαφνιαστούν αυτοί οι 'κύριοι' αν κάποια στιγμή έχουν την κατάληξη των Ρομανόφ...Επειδή έχω εργαστεί σε δύο από τους παραπάνω κυρίους και έχω επαφές και σήμερα, ξέρω ότι οι μισθοί που δίνουν είναι μια χαρά. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς πληρώνουν και υπερωρίες και εκτός έδρας και δίνουν και μπόνους. Ειδικά στον φαρμακευτικό κλάδο οι μισθοί είναι αρκετά καλοί έως απίστευτα καλοί.
Αλλά ρόλο παίζει η ειδικότητα και η θέση εργασίας καθώς και το τμήμα εργασίας.
Οι μισθοί πάντως δεν είναι πείνας. Εκτός αν επιθυμούμε να παίρνουν οι πρωτοδιοριζόμενοι 2000euro καθαρά.
Το πρόβλημα είναι αλλού. Δεν υπάρχουν έργα, δεν υπάρχει ανάπτυξη, έχουν βαλτώσει όλα, οπότε δεν υπάρχουν ανοίγματα σε νέες θέσεις εργασίας. Όσες εταιρείες έχουν πάρε/δώσε με το εξωτερικό κάπου-κάπου ζητάνε κόσμο, αλλά οι περισσότεροι άνεργοι δεν θέλουν διαρκή ταξίδια στο εξωτερικό.
υ.γ. ρε συ fiverg τα ίδια γράφουμε;
-
Εννοειτε πως συμφωνω με τον fiverg σε αυτο, και απεχθανομαι τη βια που δηθεν και καλα εξυπηρετει καποιους. Ουτε το συζητω αυτο. Εξω η βια καθε μορφης απο τη δημοκρατια μας. Υπαρχουν οι δημοκρατικοι θεσμοι να εκφραζομαστε και να αλλαζουμε και τις οποιες συνθηκες γυρω μας. Σε οποιους δεν αρεσει υπαρχουν και αλλες γαίες ανα τον πλανητη. Εδω εχουμε θεσμους.
Ανθρωποι που αρεσκονται στη βια ή εστω τη δικαιολογουν δεν εχουν θεση στη δημοκρατια μας. Αποψη μου. Τελεια και παυλα. Φασισμος υπο οποιοδηποτε χρωμα ή αποψη δεν περνα. Δεν μπαινω καν σε συζητηση για αυτο το θεμα.
Παμε στο αλλο, fiverg πολυ σωστα τα λες. Ενα ερωτημα ομως ποτε πιστευεις οτι θα αναιβουν οι μισθοι σε τετοιο επιπεδο που ο δεικτης cbi που σου εθεσα θα μπορεσει να φτασει σε εκεινα τα επιπεδα που θα ζει ανετα ενας νεος μορφωμενος ανθρωπος.
Δες ξανα το pdf με την ησυχια σου.
Ή θα πρεπει να πεσουν οι τιμες (δηλαδη εσωτερικος αποπληθωρισμος που θα παρασυρει σαν τσουναμι τα παντα και εσενα μαζι στην εργασια σου, ή θα αυξηθει ονομαστικα το εισόδημα, ποιος θα το αυξησει ομως και μετα απο ποσα ετη. Με σταθερες τις τιμες και την αναπτυξη θελουμε 10 με 15 ετη. Δηλαδη μια γενια χαμενη τελειως. Πες μου ποια η λυση που προτεινεις. Διοτι μια γενια χαμενη ειναι απλη καταστροφη για τη χωρα σε ολα τα επιπεδα. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Φασισμος υπο οποιοδηποτε χρωμα ή αποψη δεν περνα. Δεν μπαινω καν σε συζητηση για αυτο το θεμα.Μάθε πρώτα τι είναι ο Φασισμός και μετά κάνε κήρυγμα Λαπάκο.
Το ότι νομίζεις ότι ζεις σε Δημοκρατία σήμερα είναι ακόμα αστειότερο...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ο
τις συνεντευξεις τις κανει πρωτα ομαδα εξειδικευμενης εταιρειας, για τις υπηρεσιες των οποιων πληρωνω 2.5κ / αγγελια, και θα αποσταλλουν στην επιχειρηση οτι μεινει απο το φιλτρο τους. Στην επιχειρηση εχω αναθεσει τον ρολο της επιλογης σε 2 ατομα (1η και αν προχωρησει 2η συνεντευξη), κυλιομενα ανα αγγελια με ενα 3-5 χρονια στην εταιρεια και ενα τουλαχιστον 5+ ανα 2αδα. συνηθως. γενικα καπως ετσι.
Αυτοι λαμβανουν και την τελικη αποφαση και ακομη και το μισθολογικο υψος. Εγω και εχω γερασει και δεν ειμαι για τετοια. Δεν σημαινει οτι δεν επιβλεπω τη διαδικασια και σκορπια και που διαβαζω κανενα βιογραφικο.
Το συμπερασμα που εχω αποκομισει με τη συζητηση με τα παιδια μου εδω, ειναι οτι πολλα φρου-φρου και αρωματα και ουσια καμμια. οχι ρε συ ζωρζ, δεν ειναι δυνατον να ζηταω γνωση σχεσιακων βασεων δεδομενων (αρα βασικο μαθημα πρωτοδευτερου ετους σε οποιαδηποτε σχολη πληροφορικης) και να αδυνατουν να ονομασουν εστω ενα rdbms ή τη λεξη 'σι -κιου-ελ' να ειναι 'προθυμοι να μαθουν τι σημαινει'. Υπαρχει και εκπαιδευτικη ανεπαρκεια και προσωπικη αδιαφορια. Μαλιστα εχω βασικα καταλήξει στο 'καλυτερα τει και να ψαχνεται παρα αει και πι-ειτζ-ντι'. για να χαλασω βεβαια και την ιδιωτικη σουπα, σχεδον ολοι οι αμερικαν κολετζ κορελκαίοι ειναι σε επιπεδο λυκειου. ισως και γυμνασιου. και το 'καλο παιδί' πλεον δεν φτανει. πρεπει να εχει πιασει να γραψει και λιγο κωδικα, να εχει φτιαξει διπλωματικη με θεμα αγορας και οχι το ειναι και το γιγνεσθαι, να φευγει απο τη δουλεια και να ψαχνει τι εμαθε και τι ακουσε.
το διαχωρισμο 33+ με νεωτερους - δηλαδη αποφοιτοι των χρονων του χοντρου - τον συμφωνω και εγω. ατυχως ειναι μια γενια εντελως απαραδεκτων. μονο και που στα νεα παιδια δεν εχει δωσει η πολιτεια κανενα εφοδιο και καμια εργασιακη παιδεια. και φταιω και εγω που εγινε αυτο. και υμεις.
και πητερ, οχι δεν ψαχνω μηχανικους με τη στενη εννοια, μονο πληροφορικαριους με την φαρδυα.Α.
Μάλιστα, μάλιστα τώρα εξηγουνται όλα. Με τις εξειδικευμένες εταιρίες έχουμε καει. Για ένα μυστήριο λόγο το φιλτρο λειτουργεί να μας στέλνουν παιδιά κατάλληλα για ακαδημαικά καθήκοντα αλλά όχι ανάπτυξη κωδικά. Η ασφαλέστερη επιλογη έαν σε πιέζει ο χρόνος ειναι να σου κάνει συσταση ένας δικός σου. Κάτα κανόνα σου φέρνουν αστερι συμφοιτητή τους ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ μειονέκτημα οτι φιάχνονται cluster κλίκας μεταξύ τους -και κατα κάνονα στήνουν παραλληλα και δική τους startup...
'Η παράλληλη εργασία ειναι μικρό πρόβλημα αρκεί να μην συνδιαστεί με συναισθηματικής φύσης ιστορία. Κινδυνέψαμε να χάσουμε το καλύτερο μηχανικό μας όταν έκανε παραλληλη σχέση και ήταν μπερδεμένος μεταξύ της σχεσης του και της καινούργιας γκόμενας. (ζήτησε να δουλεύει τετραήμερο για να συντονιστεί, το ξεπεράσαμε και αυτό ). -
Αλλο και τουτο παλι
Αυτο ειναι που λεμε, πληρωνω τα γ@@α του αλλου. -
Ελεύθερο επάγγελμα είπαμε και έχει υποχρεώσεις .
Εργασία και χαρά σήμερα και το απόγευμα εργασία στο γραφείο , από το οποίο φεύγω τώρα και έριξα μία ματιά στα όσα γράψατε ...
Με τον πρωινό καφέ θα απαντήσω , αν και ο γάτος και και κάποιοι άλλοι με κάλυψαν ..
fiverg το δυάρι στο Παγκράτι όταν το αγοράζει ο ξένος για επένδυση , φέρνει και αυτό λεφτά και τώρα δουλεύουμε σε τέτοια τουριστικά ...
Μπορεί να γράψω και τίποτα από το σπίτι ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ