-
--- inherited from forum platform transition ---
-
--- inherited from forum platform transition ---
-
Ανοίγω ένα ξεχωριστό θέμα συζητήσεων, καθώς βλέπω ότι αρχίζει να υπάρχει μια «διασπορά» λύσεων υβριδικότητας των κατασκευαστών σταδιακά όσο πηγαίνουμε προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση.
Ήπια υβριδικά, «καθαρά» υβριδικά, plug-in υβριδικά.
Διαφαίνεται ότι είναι η άμεση επόμενη αρχιτεκτονική που θα μάς συνοδεύσει μέχρι να οδηγηθούμε στην πλήρη επικράτηση της αποκλειστικής ηλεκτροκίνησης μετά από πολλά χρόνια.
Θα έχει ενδιαφέρον οικονομοτεχνικά να αναλυθούν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της κάθε υβριδικής λύσης.
-
Ωραιο θεμα.
-
Αυτή τη στιγμή η Toyota είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία της υβριδικότητας, αλλά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται πλήρης είσοδος όλων σχεδόν των κατασκευαστών σε αυτή την αγορά.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Αυτή τη στιγμή η Toyota είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία της υβριδικότητας, αλλά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται πλήρης είσοδος όλων σχεδόν των κατασκευαστών σε αυτή την αγορά.Σίγουρα η Τοyota προηγείται,αλλά ακολουθεί και η Ηyundai-Κia (κυρίως με το νέο Kona Hybrid,που φορά τον 1.6 του Νiro) και η Ford να δούμε με τα νέα υβριδικά Fiesta και Focus που αναμένονται το 2020.
Έχοντας ακούσει τιμές για το Νiro στην έκθεση αυτοκινήτου γύρω στα 25000-26000, αν το Κona με τον ίδιο κινητήρα είναι γύρω στα 20000,θα έχει πιστεύω καλή πορεία και στην Ελλάδα.
-
Εγω περιμενα το 208 με υβριδικο συστημα αλλα η psa το παει κατευθειαν στον ηλεκτρισμο.
Αντιθετα η ρενω, επενδυει στα υβριδικα -
Μού προξενεί απορία, γιατί η Kia/Hyundai έχουν επιλέξει να φορέσουν ντίζελ και όχι βενζίνη, στα ήπια υβριδικά Sportage/Tucson.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εγω περιμενα το 208 με υβριδικο συστημα αλλα η psa το παει κατευθειαν στον ηλεκτρισμο.
Αντιθετα η ρενω, επενδυει στα υβριδικαΠραγματικά έχουν ενδιαφέρον στρατηγικής τοποθέτησης, αυτές οι αποκλίσεις.
-
Αρκετοί αναλυτές δίνουν ακόμα αρκετές δεκαετίες στις ΜΕΚ. Επίσης άλλοι λένε ότι το μέλλον δεν είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά οι κυψέλες καυσίμου. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχουμε διαφορετικά συστήματα κίνησης και δεν θα υπάρχει μόνο ένα που θα επικρατήσει καθολικά.
-
Plugin hybrid νομίζω πως είναι το καλύτερο.
Αν μπορείς να βρεις μέρος για να το φορτίσεις πηγαίνει ηλεκτρικά, αλλιώς κινείται σαν υβριδικό.
Ακόμα και μικρή αυτονομία να έχει σαν ηλεκτρικό, αν έχεις πιλοτή και το φορτίσεις, φτάνει να σε πάει στην δουλειά. Έτσι βενζίνη βάζεις μόνο για Σάββατοκύριακα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
+1 το τελειο πακετο
-
Για αυτό το Outlander είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων πανευρωπαϊκά.
-
H Τουότα δεν είναι μπροστά στην τεχνολογία των υβριδικών, ίδια τεχνολογία είναι πλέον παντού. Μάλιστα υπάρχουν εδώ και χρόνια υβριδικές εφαρμογές πολύ προχώ από άλλους κατασκευαστές, π.χ. το Βολτ ήταν τέτοιο. Είναι απλά πολύ μπροστά στις πωλήσεις τους και στην αποδηζελοποίηση της γκάμας της.
Επίσης οι ηγέτες Τογιοταίοι σε μερίδια αγοράς υβριδίων δεν ακολουθούνται άμεσα από το γκρουπ Χιουντάι, αλλά την Τζιέμ, την Χόντα, την Πεμβέ κ.α., οι κορεάτες είναι ακόμη πολύ πίσω.
Εκεί όμως που είναι πολύ μπροστά οι σαμουράιδες είναι στα ηλεκτρικά υδρογόνου, κατέχουν το 95% της αγοράς. Σχεδόν τρέχουν μόνοι τους, πουλάνε μερικές εκατοντάδες αμάξια το χρόνο παγκοσμίως και, φυσικά, μπαίνουν με τα μπούνια μέσα .
Κάτι άλλο, δεν υπάρχει τέλειο πακέτο καθολικής εφαρμογής. Αντίθετα, υπάρχει τέλειο πακέτο για το κάθε ένα προφίλ χρήσης ξεχωριστά. Π.χ. για να κάνεις γυρολόγια στις Σέρρες, το τέλειο πακέτο εκεί λέγεται βενζινοκίνητο, και όλα τα άλλα πέτα τα στα σκουπίδια.
Για να κάνεις πολλά χλμ. έξω, χωρίς κανένα συμβιβασμό, το τέλειο πακέτο λέγεται πετρέλαιο. Για να κυκλοφορείς σε αστικές διαδρομές, και εφόσον δεν έχεις τρόπο και χώρο ιδιωτικής φόρτισης, το τέλειο πακέτο εκεί ακούει στο όνομα απλό υβρίδιο. Και κάπως έτσι όλα τα συστήματα βρίσκουν το χώρο τους στην αγορά, προφανώς και τα επαναφορτιζόμενα υβρίδια έχουν την τιμητική τους κάπου. -
Θεωρώ ότι η Toyota κατέχει κατά πολύ το προβάδισμα στο troubleshooting, ακριβώς λόγω του πλήθους των πωλήσεων που κάνει σε υβριδικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι ένα ερέθισμα προς feedback προς τα RnD.
Σε 2 χρόνια θα έχουμε γεμίσει λύσεις υβριδικών, αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα για να αποκτήσουν εμπειρία επίλυσης προβλημάτων οι νεότεροι στην αγορά.
-
Mild hybrid vs full hybrid
Ιδια μεση καταναλωση για το swift 1.0 turbo hybrid και το yaris hsd.
Καλυτερη μεσα στην πολη για το yaris καλυτερη εξω για τκ swift.
Μεση καταναλωση ιδια.
Βεβαια η συγκριση επρεπε να γινει μεταξυ του 1,2 mild hybrid και οχι του 1,0 turbo.
Το 1,2 προσφερει καλυτερη καταναλωση.9,6' τα 0-100 το swift
13,2 τα 0-100 το yaris.Το yaris εχει και ecvt.
Το swift χαιρεσαι να το οδηγεις. -
Έχω κάνει ένα αναλυτικό σκανάρισμα όλων των λύσεων που ετοιμάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές για υβριδικά.
Αυτό που διαπίστωσα για τα βαρύτερα οικογενειακά οχήματα είναι ότι τα υβριδικά θα τα φέρνουν με κινητήρες 2.0 και 2.5 λίτρων!
Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει τις άλλες αγορές με άλλα συστήματα φορολόγησης, αλλά σε εμάς, αν παραμείνει το υπάρχον σύστημα, μπαίνει ταφόπλακα σε τέτοιες επιλογές. Αναγκαστικά οι περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν σε μικρότερα αμαξώματα με υβριδικές λύσεις με θερμικά σύνολα κοντά στο 1.0 λίτρο.
-
Τα mild hybrids δεν έχω πειστεί ότι είναι 'πραγματικά' υβριδικά. Νομίζω ότι είναι τρικ των βιομηχανιών για να δώσουν αυτοκίνητα με μειωμένους ρύπους.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Έχω κάνει ένα αναλυτικό σκανάρισμα όλων των λύσεων που ετοιμάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές για υβριδικά.Αυτό που διαπίστωσα για τα βαρύτερα οικογενειακά οχήματα είναι ότι τα υβριδικά θα τα φέρνουν με κινητήρες 2.0 και 2.5 λίτρων!
Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει τις άλλες αγορές με άλλα συστήματα φορολόγησης, αλλά σε εμάς, αν παραμείνει το υπάρχον σύστημα, μπαίνει ταφόπλακα σε τέτοιες επιλογές. Αναγκαστικά οι περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν σε μικρότερα αμαξώματα με υβριδικές λύσεις με θερμικά σύνολα κοντά στο 1.0 λίτρο.
Σωστό αυτό που λες για τα μεγάλα οικογενειακά,αλλά στα μικρότερα υβριδικά μπορούν να στραφούν όχι μόνο στα 1.0,αλλά μέχρι και τα 1.6 που είναι πιο 'υβριδικά' (π.χ. Κonα,Νirο κι έρχεται και η Renault με το Clio τo 2020)
-
Εχω οδηγησει και χωρις τουρμπο το swift, το 1,2 mild hybrid
Οταν οδηγουσα ειδα εκεινο το mode στο καντραν του αυτοκινητου που μεσω ενος διαγραμματος σου δειχνει την προσφερόμενη ροπη απο τον κινητηρα εκεινη την στιγμη.
Αυτο που ειδα ειναι πως με απαλο γκαζι σε υπερβολικα χαμηλες στροφες η ροπη φουλαρε το σχεδιαγραμμα. Δηλαδη το αυτοκινητο απο τις 1200 φουλαρε τη διαθεσιμη ροπη του.
Κανονικα οπως εχω πει δεν νιωθεις τιποτα. Αλλα οδηγησα ξανα ενα με ανοιχτο μοτερ ως τεστ ντραϊβ και ενιωσα κατι διαφορετικο.
Εκει που πατας απαλα το γκαζι νιωθεις μια ευκινησια ξαφνικα σαν οταν καναμε ποδηλατο μικροι και επεφτε ανεμος απο πισω μας και μας εσμπρωχνε. Δεν προσφερει επιδοσεις αλλα ειναι σαν να ελαφραινει ξαφνικα το αυτοκινητο κατα ας πουμε 200 κιλα και μετα σταματα, και κινηται σαν κανονική Μ.Ε.ΚΣκεφτηκα μηπως ειναι ο μεταβαλλομενος χρονισμος των βαλβιδων εισαγωγης και η αλλαγη του κυκλου καυσης του κινητηρα του, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Ντρεπομαι να παω ξανα να ζητησω τεστ ντραϊβ
Η υβριδικότητα στο δρόμο προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση