-
Ο χρήστης B.C.F έγραψε:
Kai ta duo einai gyftika aytokinhtakia gia xazous neoploytoys!
Pare tipota allo!Και πάνω από όλα, τεκμηριωμένη άποψη..
-
Ο χρήστης B.C.F έγραψε:
Pare tipota allo!Βρε νούμερο και Ferrari να είχα πάλι θα έλεγες οτι δεν σου αρέσει...για πρόσεχε λίγο τους χαρακτηρισμούς σου φρούτο.
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Pare tipota allo!Βρε νούμερο και Ferrari να είχα πάλι θα έλεγες οτι δεν σου αρέσει...για πρόσεχε λίγο τους χαρακτηρισμούς σου φρούτο.
Hlithie anegkefale....pseftomaga opoios exei thn miga migiazetai!
-
Δεν το κόβετε εσείς οι δύο τα κοκκοράκια;
-
Ο χρήστης B.C.F έγραψε:
Hlithie anegkefale....pseftomaga opoios exei thn miga migiazetai!
Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ μαζί σου...όποιος διάβασε τι έγραψες καταλαβαίνει τι άνθρωπος είσαι.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
...............................................
............................................(Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει. Δεν θα έπαιρνα Golf, Polo ή Σκαραβαίο που να ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο στον πλανήτη.)
Mου αρέσεις, μου αρέσεις πολύ , μα πάρα πολύ
-
Ο χρήστης B.C.F έγραψε:
Pare tipota allo!Δεν ξέρω για τη BMW (έχω δει ελάχιστες στο δρόμο) αλλά στο alfisti έχουμε πολλά παιδιά με 147 και κανείς τους δεν είναι νεόπλουτος. Επίσης δεν έχουμε κανένα γύφτο.
-
Παιδιά επειδή και εμένα με απασχολούν τα 2 μοντέλα ως επιλογή (δεν είναι τα μόνα αλλά σίγουρα από τα επικρατέστερα) θα καταθέσω την απόψή μου και θα ζητήσω τη γνώμη των συμφορουμιστών σε κάποια ζητήματα που είναι σημαντικά για εμένα. Δεν έχω ιταλικό αυτοκίνητο αλλά εξαρχής μπορώ με σιγουριά να πω πως η επιλογή της καρδιας για μένα είναι η 147. Βέβαια αυτή η επιλογή βρίσκει αντίθετους πολλούς γνωστούς και φίλους κυρίως στο κομμάτι της αξιοπιστίας (ως συνήθως) το οποίο με ενδιαφέρει πολύ. Όμως επίσης πάρα πολύ με ενδιαφέρουν τομείς όπως η ασφαλής και σπορ οδική συμπεριφορά, οι ρεπρίζ, το τιμόνι οπού εκεί φαίνεται να είναι μπροστά η 147. Επειδή δεν αγοράζω αυτοκίνητο κάθε μέρα και αποτελεί για μένα μια σημαντική επένδυση με την οποία σκοπεύω να περάσω ένα μεγάλο διάστημα (>5-6 χρόνια) μαζί του θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα:
Επειδή πέρα από το κόστος κτήσης υπάρχει και αυτό της συντήρησης, τι διαφορές έχουν τα 2 μοντέλα; Κατα καιρούς έχω διαβάσει πως η 147 έχει ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση σε σχέση με τα άλλα 1600αρια.. Είναι όντως έτσι; Ισχύει το ίδιο και στο κόστος συντήρησης;
Το κόστος σέρβις της BMW παραμένει υψηλό και στην σειρά 1; Απέχει κατά πολύ από αυτό της Alfa;
Συζητώντας με ένα φίλο μου που είχε 2 Alfa (155 TS, 145 TS) στην κατοχή του μου είπε ότι και οι 2 είχαν μεγάλη (μη φυσιολογική) κατανάλωση λαδιού από σχέδον καινούρια και μάλιστα ότι αυτό ισχύει στις περισσότερες Alfa Twinspark! Ισχύει κάτι τέτοιο?
Τέλος ένα σχόλιο για την 147 fl. Στο συγκριτικό των 4τ με το focus διάβασα ότι χαρακτηριστικά όπως το τιμόνι και η ανάρτηση του κατεξοχήν ήταν δυνατά χαρακτηριστικά της 147 'χαλάσανε' κάπως στη fl!! 'Κλίσεις στις στροφές' μειονέκτημα μιας Alfa Romeo ρε παιδιά?? Μου έκανε εντύπωση! Πραγματικά ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει οδηγήσει τη fl αν έχει διαπιστώσει ότι όντως έτσι είναι γιατί μου φαίνεται ακατανόητη επιλογή.. -
Ο χρήστης tel έγραψε:
Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους....Έτσι είναι
Afou einai etsi pare thn 147...pou tin exoyn oles oi mikroastes kyratses!
Συμφωνώ και εγώ μαζί σου! Εχώ πολλές κυράτσες που οδηγούν 147 ενώ κανονικά δεν έπρεπε. Ε γι’ αυτό και η BMW τις σκέφτηκε και έβγαλε την σειρά 1.
Το χειρότερο είναι να σε πιάνουν τα νεύρα σου όταν βλέπεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικά το λέω) μία 147 να σε περνάει στις στροφές και όταν σας πιάσει το φανάρι να βλέπεις ότι η 147 που σε πέρασε το οδηγάει μία κυράτσα στο χαλαρό. -
Η κατανάλωση λαδιού στη δικιά μου είναι γύρω στο ένα λίτρο κάθ 10000χλμ. Δεν τη θεωρώ 'αφύσικα μεγάλη' και ξέρω και κατόχους 156/147 των οποίων οι κινητήρες δεν καίνε σταγόνα. Όπως είπα και πριν στην 147 χρειάζεται να κοιτάς αραιά και που τη στάθμη λαδιών αλλά πόσο κάνει ένα λίτρο λάδι βρε παιδιά;
Οι αυξημένες κλίσεις και τα άλλα συμπτώματα αφορούν την έκδοση με το 'comfort kit'. Αν δεν το πάρεις δεν ισχύουν. Πάντως σε δημοσιογράφους ξένων περιοδικών το 'comfort kit' άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο σετάπ, το οποίο με κάνει να συμπεράνω πως έχει σχεδιαστεί για πραγματική άσφαλτο και όχι πίστα πατινάζ.
-
Αν ήταν να αγοράσω κάτι σ΄αυτή την κατηγορία, θα σκεφτόμουν μάλλον Golf. Η Audi κατ' εμέ στo Α3 (εκτός βέβαια του S ή των εκδόσεων με DSG/quattro) δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο εκτός από μούρη, και αυτό στους μη γνώστες (κάτι σαν την 316).
Αυστηρά ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις όμως, σίγουρα 147 και το περίσσευμα για extra.
Η πίσω κίνηση στα κιλά των σημερινών αυτοκινήτων αρχίζει να παίζει ρόλο πάνω από τους 150-200 ίππους, και η δίλιτρη BMW κοστίζει αρκετά παραπάνω. Πάντως ούτε την 120 θα αγόραζα. Πιστεύω πως γενικά οι BMW αξίζουν αν μιλάμε για εξακύλινδη και πάνω. -
isidoros: Απο αξιοπιστία είναι μία χαρά το φινίρισμα είναι αυτο που πάσχει πολύ!
-
Ο χρήστης tel έγραψε:
Afou einai etsi pare thn 147...pou tin exoyn oles oi mikroastes kyratses!Ενώ την 116 την οδηγούν μονάχα μεγαλοαστές κυράτσες! Πρόσφατα σε μια συζήτηση για τη συχνότητα εμφάνισης της 116 στους δρόμους έμαθα πως τα 'Βου Που' είναι τίγκα στις 116 που τις οδηγούν γυναίκες από και προς τα μαγαζιά ενώ στην υπόλοιπη Αττική με το ζόρι βλέπεις μία τη βδομάδα.
-
Kαι εγώ συμφωνώ περισσότεροι είναι οι κάγκουρες και νεόπλουτοι με BMW παρά με Alfa Romeo... Aυτό είναι γεγονός... Ειδικά εδώ στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες των BMW είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, άστα να πάνε...
Υπάρχουν και τύποι με 147 που είναι έτσι, αλλά είναι σαφέστατα λιγότεροι και δεν αποτελούν πλειοψηφία. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ενώ στην υπόλοιπη Αττική με το ζόρι βλέπεις μία τη βδομάδα.Και στη Θεσσαλονίκη το ίδιο... Άμα με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις 316;;;
Αυτή δεν είναι καλύτερη για shopping;;; (χωρίς το σηματάκι από πίσω και με 18άρα ζάντα... )
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Βλέπω ότι όλοι έχετε ταυτίσει την Alfa με ταχύτητα και καλές επιδόσεις, ασχέτως κυβισμού και μοντέλου, ενώ την BMW στα 1600 κυβ. την έχετε ταυτίσει με βαρύ αμάξωμα και λίγους ίππους αναλογικά με το βάρος της. Ομως, μία σύγκριση των επιδόσεων των συγκεκριμένων μοντέλων που συζητάμε εδώ, αποδεικνύει ότι η Alfa έχει το ίδιο ακριβώς μήκος και βάρος με την 1.16, χειρότερη ροπή από την 1.16, ενώ η επιτάχυνσή της στην ευθεία είναι μόλις 0,2 του δευτ. ταχύτερη!Μαρία υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά ανάμεσα σε αυτά που ονειρεύεται και δηλώνει η κάθε εταιρεία, και στα πραγματικά νούμερα τα οποία μετριούνται. Σε σχέση με την 116, η 147 στην πράξη είναι πιο γρήγορη απ' ότι λένε τα χαρτιά.
Όσον αφορά τη σύγκριση εννοείται ότι προτιμώ την alfa. Αν δεν μου κάνει κλικ εμφανησιακώς το αμάξι δεν λέει. Από τα Α3 και 116 σίγουρα τη μπέμπα. Όσο περίεργη κι αν είναι, τουλάχιστον είναι διαφορετική. Βρώμισε ο τόπος με Α3.isidoros η δικιά μου κατανάλωση λαδιού είναι γύρω στο 1 lt/10.000km, δηλαδή ανάμεσα από κάθε αλλαγή λαδιών απλά συμπληρώνω το λάδι που περισσεύει. Όσον αφορά την fl την οδήγησα και σε σχέση με τη δικιά μου (που μετράει 4ετία) μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Ήταν αρκετά πιο άνετη ενώ στη σύντομη βόλτα μου μαζί της δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησαν ουδόλως οι πιο μαλακές αναρτήσεις ή το τιμόνι. Για να μη σου πω ότι όσον αφορά το τιμόνι (στην άγνωστη για μένα διαδρομή) δεν κατάλαβα και καμιά σπουδαία διαφορά. Πολύ ψιλά γράμματα κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης tel έγραψε:
Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους....Έτσι είναι
Θες να συγκρίνουμε προφίλ οδηγών?
....και κάτι άλλο, με τα χρήματα της 116 βάζεις ακόμα 800 euro και παίρνεις 147 δίλιτρη (ή με ακόμα λιγότερα -αν σου αρέσει το Mazda 3 2.0-) -
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Την βλέπω την κοπελιά στο τέλος να βαράει ενέσεις
Τέλος πάντων, 116 αν θες να είσαι πιό μουράτη, γερμανίδα και πισοκούνητη. 147 αν θες να είσαι πιό ντελικάτη, πιό σπιρτόζα στο δρόμο.
Βλέπω ότι όλοι έχετε ταυτίσει την Alfa με ταχύτητα και καλές επιδόσεις, ασχέτως κυβισμού και μοντέλου, ενώ την BMW στα 1600 κυβ. την έχετε ταυτίσει με βαρύ αμάξωμα και λίγους ίππους αναλογικά με το βάρος της. Ομως, μία σύγκριση των επιδόσεων των συγκεκριμένων μοντέλων που συζητάμε εδώ, αποδεικνύει ότι η Alfa έχει το ίδιο ακριβώς μήκος και βάρος με την 1.16, χειρότερη ροπή από την 1.16, ενώ η επιτάχυνσή της στην ευθεία είναι μόλις 0,2 του δευτ. ταχύτερη!
Εξάλλου, τα αυτοκίνητα που μου προτείνετε (Focus, Mazda 3, C4, Golf) είναι στα 1600 κυβ. πολύ χειρότερα στις επιδόσεις τους απ'ο,τι η 'υπερτιμημένη' κατά τη γνώμη σας 116, άσε που και στο εσωτερικό τους, και στον εξοπλισμό ασφαλείας αλλά και στην πολυτελή αίσθηση υστερούν σε σχέση με τα BMW, Audi και Alfa. (Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει. Δεν θα έπαιρνα Golf, Polo ή Σκαραβαίο που να ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο στον πλανήτη.)
Επίσης, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η BMW 1 και η Alfa 147 είναι εξίσου όμορφα στο σχεδιασμό. Mε τη διαφορά ότι η μπέμπα έχει πρωτοτυπία, ενώ η 147 θυμίζει ένα υπερμέγεθες Peugeot 206! Sorry guys...H 147 1,6 120HP σύμφωνα με 4Τ και ams έχει 0-100 10,2. Η 1.16 δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά σίγουρα πάνω από 11.
Έχω την 147 facelift και είναι όντως λίγο πιο μαλακή από την προηγούμενη. Το τιμόνι ίσως φαίνεται λίγο πιο ελαφρύ λόγω μαλακότερων αναρτήσεων...
Θετικά της 147
1)Άριστο τιμόνι
2)Πολύ καλά κρατήματα σε στροφές.
3)Πολύ ζωντανός κινητήρας με πορωτικό θόρυβο.
4)Θέση οδήγησης
5)Κούκλα (Υποκειμενικό)
6)Ποιότητα υλικώνΑρνητικά
1)Κατανάλωση
2)Φινίρισμα (ειδικά στις μοκέτες).
3)Μέτριος ο αυτόματος κλιματισμός.
3)Μικρό πορτπαγκάζ.Πάντως ενώ μου αρέσουν πολύ τα BMW πιστεύω ότι η 1.16 είναι η πιο άσχημη BMW.[/b]
-
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Τέλος ένα σχόλιο για την 147 fl. Στο συγκριτικό των 4τ με το focus διάβασα ότι χαρακτηριστικά όπως το τιμόνι και η ανάρτηση του κατεξοχήν ήταν δυνατά χαρακτηριστικά της 147 'χαλάσανε' κάπως στη fl!! 'Κλίσεις στις στροφές' μειονέκτημα μιας Alfa Romeo ρε παιδιά?? Μου έκανε εντύπωση! Πραγματικά ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει οδηγήσει τη fl αν έχει διαπιστώσει ότι όντως έτσι είναι γιατί μου φαίνεται ακατανόητη επιλογή..Φιλε μου πηγαινε οδηγησε τα αυτοκινητα που σε ενδιαφερουν και μην πιστευεις ουτε το 0,000001% απο τις προσωπικες εκτιμησεις του εκαστωτε δημοσιογραφου.Τα ιδια ελεγαν για την Gt και αποδειχθηκε οτι οχι μονο εχει καλυτερο τιμονι απο τις 147-156 αλλα και πιο ολοκληρωμενο στησιμο.Οι ιταλοι ακουσαν τα παραπονα των ιδιοκτητων 147 αφου το αυτοκινητο κοπανουσε ακομα και με 16αρα και πλεον με το comfort pack το αυτοκινητο δινει τα ρεστα του σε ταξιδια και ανοιχτες καμπες.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Ενώ την 116 την οδηγούν μονάχα μεγαλοαστές κυράτσες! Πρόσφατα σε μια συζήτηση για τη συχνότητα εμφάνισης της 116 στους δρόμους έμαθα πως τα 'Βου Που' είναι τίγκα στις 116 που τις οδηγούν γυναίκες από και προς τα μαγαζιά ενώ στην υπόλοιπη Αττική με το ζόρι βλέπεις μία τη βδομάδα.
Εγώ πάλι έχω δει 3 φορές σειρά 1 στο δρόμο...
Δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος και να τον ξαναπετυχαίνω!!!Πιο συχνά έχω πετύχει Γκολφ R32!!!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?