-
Cruiser είσαι λίγο μονόπλευρος αλλά τα γράφεις με ωραιο τρόπο.
Εδώ είναι η δική μου ανάγνωση των γεγονότων.
Ο ΚΚΙ είχε τρομερή συναίνεση ώστε να κυβερνήσει όπως ήθελε ΠΑΡΟΤΙ μεγάλο μερος του σκεπτόμενου κόσμου δεν του είχε συγχωρέσει πότε την υπερβολικά χλιαρή του στάση στα γεγονότα της Κύπρου. Είναι ένα μυστήριο για το ΚΚΙ και αμαύρωσε πραγματικά ένα μεγάλο πολιτικό άνδρα. Το δεύτερο μεγάλο φαουλ που έκανε ο ΚΚΙ και γιγάντωσε το ρεύμα προς το ΠΑΣΟΚ ήταν η παντελής έλλειψη ανανέωσης σε σημαντικά κομμάτια της κοινωνικής ζωης (οικογενειακό δίκαιο, κοινωνικές υπηρεσίες). Ήταν πράγματα που και ο ίδιος τα είχε δει στην εξορία του στην Γαλλια και θα ήταν εύκολο να τα περάσει και να μην αφήσει ζωτικό χώρο στο ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη ο Ανδρεας είχε σαφής οδηγίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Να κάνει συμμέτοχους στην εξουσία την μερίδα του κόσμου η όποια ήταν επικινδυνη να υποκύψει στην κομμουνιστική προπαγάνδα.Μην ξεχνάμε οτι ακόμη είχαμε ψυχρό πόλεμο ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οτι στην Κυπρο είχαν προτιμήσει να χάσουν επιρροη στην Ελλάδα με την στάση τους από το να διακυνδυνέψουν να έχουν έναν ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (αυτή ήταν η ανάλυση τους στα γεγονότα της Κύπρο μόλις έφυγε από τον έλεγχο τους το Πραξικόπημα- οι Αμερικάνοι θελανε τον μακαριο νεκρό αλλά οχι από τα δικά τους χέρια, με το Μακάριο ζωντανό η διχοτόμηση ήταν το backup plan ώστε ο Κάστρο της Μεσογείου να έχει ένα πιστόλι πάνω του).
Ο πατέρας μου έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με τον χώρο του κέντρου είχε πάρει τον θαρρος να παει να βρει τον Ανδρεα το 1977 για να τον ρωτήσει γιατί αυτή η υπερβολική στροφή στα αριστερά και έαν πράγματι την πίστευε. ΓΙα να πάρει την αποστομωτική απάντηση οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος τρόπος για περιοριστεί η κομμουνιστική επιρροη στην Ελλάδα και να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να περάσει η Ελλάδα στην άλλη πλευρά του ψυχρού πολέμου.Σε όλη του την πορεία είχε λεκτικό μαξιμαλίσμο αλλά στην ουσία πέρασε ομαλα την μετάβαση στην ΕΟΚ, διατηρώντας τις 'βάσεις του θανατου' και κάνοντας τον απαραίτητο κοινωνικο εξυγχρονισμό. Ο κοινωνικός εξυγχρονισμος είναι πραγματικά η μόνη κληρονομία άξιας λόγου που άφησε το ΠΑΣΟΚ γιατί στα υπολοιπα κομμάτια δράμα. Το πελατιακό κράτος της δεξίας αντικαταστάθηκε από το εκδικητικό κράτος της κλαδικής και εν πολλοις ήταν ίσως και χειρότερο.Οικονομικά η παύση του προστατευτισμού λόγω εισόδου στην ΕΟΚ τίναξε στον αέρα την βιομηχανία μιας χώρας με δυσκολία λόγω γεωγραφικής θέσης στην εύρεση αγορών.
Η ανάγκη συγκράτησης της αριστεράς και η διατήρηση του αριστερου προφιλ τίναξε στον αέρα ακόμη και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως τα ναυπηγεία.
Η άνοδο του Μητσοτάκη το 90-93 επανέφερε την λογική στην Ελλάδα στο οικονομικό επιπεδο αλλά η ισχυς του συνδικαλιστικού κομμάτιου, ο εκλογικός νόμος τέρας που περιόρισε την ισχύς την κυβερνηση ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΔ που δεν ειχε αποδεχθεί ποτέ τον Μητσοτάκη για αρχηγό περιορισε αρκετά την μεταρρυθμιστική ισχυ της κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε τον ανελέητο πόλεμο που δεχόταν από τα ΜΜΕ, όποιος είχε ακούσει ΣΚΑΙ εκείνη την περιόδο μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να έχεις σκληρή αντιπολίτευση. Πραγματικά γελάω ακούγοντας Σκαι σήμερα που ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Jr περισσότερο από την ίδια την ΝΔ, για την στάση που κράτησε στον πραγματικά μεγάλο πολιτικό το 90-93.
Στην συνέχεια ο Ανδρεας επέστρεψε σκια του εαυτού του αλλά χαράσσοντας πορεία περισσότερο κοντά στα πιστεύω καθώς πλεον ο κόσμος ήταν ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟΣ και έπαψε να υπάρχει η υποχρεωση να έχει και την αριστερη πτέρυγα στην κυβέρνηση. Η συνέχεια γνωστή, ανάδειξη του Σημίτη ώστε κυλίσουν ομαλά οι δουλείες. Σχετικά λογική διαχείριση , κομμένες οι ακρότητες των κλαδικών, ΑΛΛΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ επειδή κυκλοφορούσε άπειρο χρήμα και είχαν γιγαντωθεί πολύ τα διαπλεκόμμενα συμφέροντα.
Το 2000 ήταν μια οριακή αναμέτρηση με την ελληνική ελιτ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ (πραγματικά για ανεκδοτο) αλλά την κυρια μαζα του κόσμου να θέλει να γίνει αλλαγή. Το οριακο΄αποτέλεσμα ενδεχομένως να το επηρρέασαν οι αρκετές ελληνοποιήσεις και η τρομερή κινητοποίηση του εκλογικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ (έπεσε απίστευτο χρήμα ώστε να ψηφίσουν ακόμη και ανάπηροι γέροι).
Ξέροντας οτι έαν δεν αφήσουν και τους άλλους να συμμετέχουν στο παρτυ θα πάνε αρκετοί στην φυλακή, το ΠΑΣΟΚ έκανε νωρίτερα εκλογές το 2004 ώστε να συμμετέχει στην μάσα και ο άλλος οργανισμός διακυβέρνησης ο όποιος είχε πάνω έναν σοβαρό νεο άνθρωπο, τίμιο αλλα ταυτόχρονα αρκετά μαλθακό. Ο ΚΚΙΙ έπεσε πάνω στην τέλεια καταιγίδα και αναγκαστικά έκανε ήπια διαχείριση πλην όμως δεν κέρδισε πότε την εμπιστοσύνη της Αμερικής (Αναν) και είχε και τα ΜΜΕ σε μέγιστη ισχυ τότε ολοκληρωτικά εναντίον του .
Παρότι δεν έχεις να του προσάψεις πολλά άσχημα η λάθος ανάλυση των γεγονότων του βουκουρέστιου καταδίκασε την Ελλάδα στην βαρυα τιμωρία που ακολουθησε. Για να ανοίξουε εδώ την παρένθεσηη η μη εισοδο της Ουκρανίας εκείνη την περίοδο ήταν καταδικαστική για την φιλοδυτική πτέρυγα και αυτό χρεώθηκε στο ΚΚΙΙ και είχε εξοργίσει την Αμερική ειδικά όταν μετά από 1 χρόνο ο Πουτιν αρχιζε να ελεγχει την κατάσταση.
Τα όσα ακούγονται για δολοφονία του ΚΚ είναι αστεια. Έαν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση απλά ο ΚΚΙΙ θα ήταν νεκρός. Ο ΚΚΙΙ ακούσε την θανατική καταδίκη μιας χώρας με δάνεια (όπως οι περισσότερες χώρες στο σύστημα αλλώστε) και φυσικά έχοντας επίγνωση τις μικρές άμυνες που έχει μια χώρα στο μέγεθος της Ελλάδος έφυγε με το κεφάλι ψηλά.
Ο ΓΑΠ μετά εκτέλεσε απλά το σενάριο της παραδειγματικής τιμωρίας έχοντας άγνοια τι ασκους του αιόλου άνοιξε. Ο ΓΑΠ πραγματικά πίστευε οτι θα μεταρρυθμίσει ένα άρρωστο κράτος και θα το κάνει ευρωπαικό. Άργησε να καταλάβει οτι ήταν πιονι ένος μεγάλου γεωπολιτικου παιχνιδιού το ΟΠΟΙΟ ελάχιστα ενδιαφερόταν για την τύχη της Ελλάδας και του ίδιου.Μετά τα γνωστά ο Παπαδήμος άνθρωπος του συστήματος κλήθηκε να σώσει την παρτίδα καθώς το πλάνο ήταν να τιμωρηθεί η Ελλάδα άλλα όχι να διαλυθεί. Εδώ ο πανίβλακας ο Σαμαρά μοιραίος και πάλι βιαζόταν να κυβερνησει με αποτέλεσμα αρκετές διορθωτικές ενέργεις να πρέπει να γίνουν από αυτό. Φυσικά όπως γίνετε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις μειώνονται οι μεταρρυθμίσεις που επηρρεάζουν σκληρά μπλοκ εργαζόμενων και την πληρώνουν οι λαλακες.
Το μεγάλυτεο σφάλμα του τρελαντώνη είναι η νομιμοποίηση του αντιμνημονίο ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΣΚΙΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕΛΙΔΑ.
Το μόνο που έμενε για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα ήταν να κυβερνήσουν και αυτοί που βγαίναν στο δρόμο για το μνημόνιο. Σαν ώριμο φρουτο έπεσε ο Σαμαράς μετά την καιροσκοπικά σκληρή στάση των Γερμανων. Στην συνέχεια αφού προηγήθηκε ένα εξαμηνο 'υπερηφάνειας', ο Τσιπρας πήρε το χρίσμα από την Αμερική να υλοποιήσει τα πλάνα έχοντας αριστερό πρόσημο ώστε να κρατήσει τον κόσμος εκτός δρόμων.
Τον Τσίπρα δεν θα τον χάσουμε καθώς το γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης Αμερικής έχει χοντρύνει και ο Τσίπρας είναι το καλο παιδί των Αμερικάνων. Έαν δεν αντιληφθει εγκαίρως το παιχνίδι ο Κυριάκος οι μέρες του θα είναι λίγες.Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σκόρπιες απαντήσεις στα σχόλια σας .Αρχικά επί προσωπικού
@criuser
Θα συμφωνήσω με κάποιον από πάνω. Τον ΚΚ τον προσπερνάς σα να μην υπήρξε μέρος του προβλήματος. Και γενικότερα την δεξιά την πας λάου λάου.
Δεν θα διαφωνήσω για τα του πασόκ σε μεγάλο βαθμό, αλλά ότι η νδ έκανε τα ίδια γιατί έτσι άρεσε στον κόσμο δεν είναι ικανό επιχείρημα.Και μια ερώτηση και αν θέλεις απαντάς: τα δημόσια έργα τα έπαιρναν οι εργολάβοι με δωράκια ή όχι; Δεν έχεις συμμετέχει ποτέ σε τέτοιο αλισβερίσι;
Οχι . Δεν έκανα ποτέ μου δημόσια έργα και το θεωρώ τίτλο τιμής . Ακριβώς γιατί δεν αντέχω να συναλλάσσομαι με λαμόγια
. Οσο μπορώ και όσο γίνεται , γιατί στην χώρα των λαμογίων ζούμε...
Επειδή όμως γνωρίζω εργολάβους δημοσίων έργων , έχω να σας πω ότι οι περισσότεροι , δηλαδή όσοι δεν είναι σε κομματικές λίστες που παίρνουν δώρα και δίνουν δώρα , είναι θύματα . Γνωρίζω 2-3 που υπήρξαν περίοδοι στην ζωή τους , πολύ πριν την κρίση που δεν είχαν να φάνε , γιατί τους χρώσταγαν λεφτά και δεν τους πλήρωναν για να τους εκβιάζουν . Για αυτό με τον χώρο αυτό , μακρυά και αγαπημένοι . Το πτυχίο 1ης τάξης έγινε πριν 30+ χρόνια και 1ης έμεινε και παρθένο...Απαντώντας και στον Ιωάννη Δ' και στους άλλους , θα πω ότι η ανάλυση μου , είναι προφανώς κάτω από την δική μου οπτική . Δεν θα έλεγα ότι είμαι τελείως αντικειμενικός , αλλά σίγουρα δεν είμαι μονόπλευρος .
Δεν αρνούμαι ότι η ΝΔ ήταν επίσης φαύλη όπως και οι άλλοι . Αλλά δεν μπορώ να την βάλω στο ίδιο επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ που είχε την φαυλότητα στο DNA του . Οταν όμως είσαι στο ίδιο παιχνίδι και ο άλλος δεν τηρεί κανένα κανόνα , αν εσύ παίζεις εντελώς τίμια , απλά θα χάνεις πάντα .
Αναφέρθηκα στην πραγματικότητα των διορισμών Παυλόπουλου , γιατί το ΠΑΣΟΚ μιλάει για ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και αυτό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΜΜΑ . ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΨΕΜΜΑ .
Στο θέμα του ΚΚ ΙΙ , σίγουρα έχω μία συμπάθεια . Εχουμε παρά μία μέρα γενέθλια και είναι λίγο μεγαλύτερος μου .
Θεωρώ ότι υπήρξε έντιμος πολιτικός και προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε . Σίγουρα δεν ήταν ο φανατικός της πολιτικής και έτσι σαν χαρακτήρας δεν ήταν εριστικός και τσαμπουκάς . Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω πως ακριβώς πορεύτηκε .
Τα ΜΜΕ των νταβατζήδων εναντίον του συνεχώς . Πριν ακόμα εκλεγεί που έβγαζαν τον Κινέζο τροχονόμο μιζών ως τον καταλληλότερο . Μετά με την συνενοχή των ευρωπαίων τον έσκισαν . Οι 130 φωτιές σε μία μέρα το 2007 . Τα Δεκεμβριανά . Θυμάμαι πριν τις εκλογές του 2007 , το πασοκ στα κάγκελλα επειδή ψέλλισε ότι θα πρέπει να μαζευτούμε λίγο . Και μαζί πασοκ και αριστερά του ζήταγε να δεσμευτεί για τα τρία ΔΕΝ . ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ .
Προφανώς αν έκανε αυτά από το 2007 , θα έχανε και εκείνες τις εκλογές και το σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ θα ξαναρχόταν να συνεχίσει το πάρτυ και τις μίζες .Οπότε εδώ δεν τσιμπάω και δεν δέχομαι , ο ένας να είναι ο ηθικός και ο άλλος ο παντελώς ανήθικος να δίνει μαθήματα ηθικής στον ηθικό . Αυτό το πασοκικό παιχνιδάκι σε μένα δεν περνάει και πάντα θα το λέω .
Αρα αντικειμενικά ο ΚΚ ΙΙ , όπως και οι προηγούμενοι έκαναν λάθη . Από αρκετά έως πολλά . Για μένα ίσως περισσότερα έκανε ο ΚΚ Ι που την περίοδο 1974-1977 είχε 214 βουλευτές και μπορούσε να κάνει ότι ήθελε για να γίνουμε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος . Αλλά φοβόταν και αυτός μην ξαναγίνει Τριανταφυλλίδης .
Οπως και ο Αντρέας που την περίοδο της μονοκρατορίας του 1981-1987 αν ακολουθούσε τον ηθικό δρόμο , θα έμενε στην Ιστορία ως μέγας ηγέτης . Τώρα έμεινε ως μέγας λαοπλάνος και ολετήρας της χώρας .
Ιωάννη η περίοδος των πρασινοφρουρών ήταν χειρότερη από αυτή του μετεμφυλιακού κράτους . Μπορεί να μην είχε επίσημες εξορίες , αλλά είχε ανεπίσημες . Δεν έβρισκες δουλειά χωρίς χαρτί της κλαδικής . Δεν μπορούσες να ανταγωνιστείς κανένα που είχε χαρτί της κλαδικής . Δεν κέρδιζες δίκη αν είχες απέναντι σου πασόκο . Δεν έχτιζες αν ο πασόκος γείτονας δεν γούσταρε . Ολα αυτά είναι πραγματικές ιστορίες που τις έχω ζήσει . Δεν έχω γράψει κάτι για τον Τεμπονέρα , γιατί δεν θυμάμαι πως ακριβώς είχε γίνει το ατυχές περιστατικό . Αλλά δεν το ξεπερνάω .
Να σας πω και κάτι αστείο .
Στην γειτονιά μας είχαμε ένα σφαιριστήριο . Ποδοσφαιράκια , μπιλιάρδα και μετά τα πρώτα ηλεκτρονικά , πάκμαν και έτσι... Επιτρεπόταν να πάμε μετά τα 17 , αλλά μετά τα 14 όλοι εκεί είμαστε . Ιδιαίτερα όσοι είμαστε και ψηλοί και μπορούσαμε να περάσουμε σαν μεγαλύτεροι .
Ο ιδιοκτήτης είχε πάντα μία εφημερίδα πάνω στον πάγκο που αγόραζε κάθε μέρα .
Επί χούντας τον Ελεύθερο Κόσμο . Μετά επί ΝΔ , Ακρόπολη , Απογευματινή ή Βραδυνή . Οταν ήλθε το ΠΑΣΟΚ η εφημερίδα ήταν Εθνος , Νέα , Ελευθεροτυπία ή Αυριανή . Σταθερός στις ιδέες του ο κυρ-Βασίλης ... Πάντα κυβερνητικός... Οπως το έλεγε και ο Μποδοσάκης . Εγώ είμαι πάντα με το γκουβέρνο...Δυστυχώς χτες το πασοκ ίσως πήρε κάποια ανάσα . Γιατί αυτό το αυτογκόλ του σύριζα με την φανατική κόρη Λοίζου , μόνο αυτό είναι , τίποτα άλλο , διέλυσε το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα . 5 χρόνια μωρή ξεφτίλα . Αντε στο διάολο . Θα μου πεις αυτή είναι η ξεφτίλα της χώρας . Που κάτι κόρες σαν την Λοίζου και την Ακρίτα μας κάνουν τους τιμητές και τους κήνσορες , ενώ παρανομούν ασύστολα .
Να πω και για τα χρέη της στο ΙΚΑ . 180 χιλιαρικάκια . Δεν έχω κάνει δημόσια έργα όπως είπα , αλλά στα ιδιωτικά έχω βάλει μερικές δεκάδες χιλιάδες ένσημα σε μαστόρια και δεν χρώσταγα , ούτε χρωστάω ποτέ στο ΙΚΑ . Φαίνεται εγώ δεν είμαι τόσο μάγκας όσο η μυρσίνη...Αυτό το περιστατικό θα κάνει μεγάλο κακό στις εκλογές στον Τσίπρα . Γιατί δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται περισσότερο πασοκ παίρνοντας και τα άσχημα του .
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αυτές οι συνεντεύξεις που με κρύο αίμα χωρίς μισαλλοδοξίες και φανφάρες λένε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη πρέπει να ακούγωνται
Άστο ρε φίλε κράτα μικρό καλάθι !!! Μίλησε και η Κωνσταντοπούλου και έτρεξαν όλοι να κρυφτούν!!!
Έχω την εντύπωση ότι φοράει μεγαλύτερα παντελόνια από όλους εκεί μέσα και έχει αδένες που δεν έχει κανένας τους, μπορεί να μην συμφωνώ με τις απόψεις της ούσα αριστερή, εγώ δεν είμαι, αλλά ο λόγος της είναι ίδιος εδώ και χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, ένα θαυμαστικό, και μόνο για αυτό, τον ίδιο σταθερό λόγο της αξίζει μια δεύτερη ματιά, την ευκαιρία ας της την δώσουν άλλη.
Δεν είναι εύκολο για ένα πολιτικό να λέει ότι ο αρχηγός τον οποίο πίστευε και στήριξε την κορόϊδεψε, αυτό χρειάζεται θάρρος και όχι μόνο πολιτικό, δες την πορεία της στην Βουλή που ήταν πρόεδρος για 6 μήνες πόσο μασάζ τους έκανε γιατί η βουλή ήταν και είναι ξέφραγο αμπέλι, όλες οι κατηγορίες εναντίον της εκείνη την περίοδο ήταν γιατί προσπάθησε πολύ να βάλει τάξη στο μπουρδέλο του Συντάγματος, η γυναίκα είναι ψυχάκιας και θέλει να γίνονται όλα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ε! αυτό την έφαγε, γιατί αν της έδινε ο Τσίπρας το υπουργείο δικαιοσύνης οι Γερμανοί ακόμα θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν με τις πολεμικές αποζημειώσεις και δεν την έκανε με εντολή άνωθεν, αλλά και στη βουλή που την έβαλε για να της χρυσώσει το χάπι τα έκανε όλα άνω - κάτω και τον πίεσαν να την ξηλώσει, και μόνο για το σθένος της να υποστηρίζει τις αρχές της εγώ της βγάζω το καπέλο άσχετα αν δεν την πάω ή αν διαφωνώ όντας απέναντι της κομματικά, η Ζ.Κ είναι άντρας με αδένες που λείπουν από τα υπόλοιπα λαμόγια της βουλής και γιαυτό όταν αναπτύσσει τον λόγο της δεν έχει αντιπαραθέσεις από τους άλλους γιατί δεν έχουν τίποτα να της πούν αφού όσα λέει έτσι είναι, και το κάνει με κάθε παρρησία και δεν κρύβεται ούτε τα στρογγυλεύει για να πάρει κυβερνητική ή άλλη θέση.
Και θα σου πω κάτι άλλο γιατί οι σταθερές αξίες είναι αυτές που κάνουν την πολιτική σεβαστή και όχι για φτύσιμο, σου λέω ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ Ριζοσπάστη και ούτε θα αγοράσω γιατί διαφωνώ κάθετα με το ΚΚΕ, όμως την εφημερίδα αυτή την θεωρώ την εντιμότερη όλων γιατί δεν έχει αλλάξει ποτέ το πιστεύω της σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τον εκάστο τε χορηγό και εννοώ την εκάστοτε κυβέρνηση.
Πιστεύω δε ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ με προσοχή καμμία της συνέντευξη, λες εντάξει μωρέ η Ζωή και πας πάρα κάτω, το ίδο συμβαίνει με τους περισσότερους και για πολλούς άλλους που δεν τους ακούμε γιατί έχουμε σχηματίσει μια εντύπωση για αυτούς για τους δικούς μας λόγους αλλά σκούμε πολύ εύκολα κριτική που είναι λάθος, γιατί η επιδερμική ανάγνωση λόγων και πράξεων αυτών που μας κυβερνούν που τους είχαμε δώσει λευκή κάρτα γιατί τους πιστεύαμε ακούγοντας τα ψέματα τους χωρίς να δίνουμε την δέουσα προσοχή στα λόγια τους μας έφεραν στον πάτο του βαρελιού.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
μεγάλο μερος του σκεπτόμενου κόσμου δεν του είχε συγχωρέσει πότε την υπερβολικά χλιαρή του στάση στα γεγονότα της Κύπρου.Και τι θα μπορούσε να κάνει;
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οτι στην Κυπρο είχαν προτιμήσει να χάσουν επιρροη στην Ελλάδα με την στάση τους από το να διακυνδυνέψουν να έχουν έναν ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (αυτή ήταν η ανάλυση τους στα γεγονότα της Κύπρο μόλις έφυγε από τον έλεγχο τους το Πραξικόπημα- οι Αμερικάνοι θελανε τον μακαριο νεκρό αλλά οχι από τα δικά τους χέρια, με το Μακάριο ζωντανό η διχοτόμηση ήταν το backup plan ώστε ο Κάστρο της Μεσογείου να έχει ένα πιστόλι πάνω του).
Επειδή αυτό είναι λίγο θολό, θα ήθελες να το εξηγήσεις καλύτερα;
Ο πατέρας μου έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με τον χώρο του κέντρου είχε πάρει τον θαρρος να παει να βρει τον Ανδρεα το 1977 για να τον ρωτήσει γιατί αυτή η υπερβολική στροφή στα αριστερά και έαν πράγματι την πίστευε. ΓΙα να πάρει την αποστομωτική απάντηση οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος τρόπος για περιοριστεί η κομμουνιστική επιρροη στην Ελλάδα
Πολύ ντόμπρη απάντηση, η οποία επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Απορώ πάντως που το παραδέχθηκε...
Η ανάγκη συγκράτησης της αριστεράς και η διατήρηση του αριστερου προφιλ τίναξε στον αέρα ακόμη και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως τα ναυπηγεία.
Πολλές επιχειρήσεις, όπως η Pirelli, το είχαν προαποφασίσει, λόγω εργατικού κόστους. Πήγαν στην Τουρκία με πολύ μικρότερο κόστος. Δεν ήταν θέμα εγχώριας πολιτικής δηλαδή, εκτός αν αποφασίζαμε να γίνουμε Μαλαισία με μισθούς μισού Δολαρίου την ημέρα...
Για να ανοίξουε εδώ την παρένθεσηη η μη εισοδο της Ουκρανίας εκείνη την περίοδο ήταν καταδικαστική για την φιλοδυτική πτέρυγα και αυτό χρεώθηκε στο ΚΚΙΙ και είχε εξοργίσει την Αμερική ειδικά όταν μετά από 1 χρόνο ο Πουτιν αρχιζε να ελεγχει την κατάσταση.
Η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση θα ήταν ΠΟΛΥ δύσκολη αν είχε μπει τότε η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου...
Τα όσα ακούγονται για δολοφονία του ΚΚ είναι αστεια. Έαν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση απλά ο ΚΚΙΙ θα ήταν νεκρός.
Χωρίς να υπογράφω τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι περίεργο μια μεγάλη δύναμη να ακυρώνεις τις ενέργειες μιας άλλης.
-
1)To μεγάλο φαουλ του Καραμανλή ήταν οτι σε στρατιωτικό επίπεδο στο διάστημα που ειχε σχετικό έλεγχο στο στρατεύμα (τέλος Ιουλίου με 14 Αυγούστου ) δεν έκανε οτιδήποτε ώστε να μην γίνει ο Αττίλας 2 στρατιωτικός περίπατος. (Ο Κληρίδης ειχε ζητήσει να προστατεύσει με επιπλεον μονάδες την Αμμόχωστο και την περιοχή της Μόρφου ώστε ακόμη και να γινόταν στρατιωτική ενέργεια να μεινουν περιοχές πολύτιμες για την ανασυγκρότηση του ελληνικού κομματιου της Κύπρου. Η Αμμόχωστος είχε τις περισσότερες τουριστικές μονάδες οι όποιες απλά πλεον σαπίζουν. Επίσης η εκ τωνυστερων αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μόνο κακό έκανε.
2)Ο Ιωαννίδης έκανε το πραξικόπημα με αμερικάνικες ευλογίες. Δεν θέλει παραπάνω φιλοσοφία. Από την στιγμή που δεν σκοτώθηκε ο Μακάριος όμως ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει πίσω, όποτε το plan B των Αμερικάνων είναι να επιτρέψουν αρχικά τον Αττίλα Ι (σε ανάλογη περίπτωση πριν από 10 χρόνια - 1964- η Αμερική είχε απειλήσει ευθέως με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ την Τουρκία). Η λογική για τους Αμερικανους ήταν
α)έαν δεν αφήναν την Τουρκία υπήρχε ο πολιτικός κίνδυνος να δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα ένα Καντάφι εκμεταλλευόμενος την λαική δυσαρεσκεια (ότι έγινε 30 αργότερα με τον Ερτογκαν ο όποιος ουσιαστικά είναι δημιουργήμα της οικονομική κρίσης του 2001).
β)Ακόμη και να γύριζε πίσω ο Μακάριος το Κυπριακό κράτος θα ήταν όμηρος ένος στρατού εισβολής.Η αποτυχία του πραξικοπήματος ήταν τέτοια που ο μόνος που βρήκαν να ορκιστεί προέδρος ήταν ο Σαμψων, Υπήρχαν περισσότερο πρόθυμοι , κάποιοι μάλιστα έγιναν και προέδροι αργότερα άλλα έκαναν πίσω μόλις μάθανε οτι ο Μακάριος ζει.
Ο Αττίλας 1 είναι νομότυπος. Έχει ζητήσει ο νομιμα εκλεγμένος προέδρος της Κύπρου , ο Μακάριος ,την επέμβαση των εγγυητρίων δυνάμεων. Αυτό έγινε στις 19 Ιουλιου 1974 στην συνέλευση του ΟΗΕ, μια ημέρα πριν την Τούρκικη εισβολή.
-
ήταν οφφ δη ρεκορντ κουβέντα σε φιλική οικογένεια της παραδοσιακής ένωσης Κέντρου. ΓΙα τους γνωρίζοντες ήταν πάντα μυστήριο γιατί δεν συνέχισε την ενωση Κέντρου ο Ανδρεας.
-
Για την πιρελλι ισως ναι αλλά για τα ναυπηγεία με ελληνικών συμφερόντων μεγάλο μέρος του παγκοσμιου εμπορικού στόλου ήταν θέμα πολιτικής βούλησης, Υπήρχαν προτάσεις αλλά προστατεύτηκε το αριστερο προφιλ.
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
μεγάλο μερος του σκεπτόμενου κόσμου δεν του είχε συγχωρέσει πότε την υπερβολικά χλιαρή του στάση στα γεγονότα της Κύπρου.
Και τι θα μπορούσε να κάνει;
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οτι στην Κυπρο είχαν προτιμήσει να χάσουν επιρροη στην Ελλάδα με την στάση τους από το να διακυνδυνέψουν να έχουν έναν ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (αυτή ήταν η ανάλυση τους στα γεγονότα της Κύπρο μόλις έφυγε από τον έλεγχο τους το Πραξικόπημα- οι Αμερικάνοι θελανε τον μακαριο νεκρό αλλά οχι από τα δικά τους χέρια, με το Μακάριο ζωντανό η διχοτόμηση ήταν το backup plan ώστε ο Κάστρο της Μεσογείου να έχει ένα πιστόλι πάνω του).
Επειδή αυτό είναι λίγο θολό, θα ήθελες να το εξηγήσεις καλύτερα;
Ο πατέρας μου έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με τον χώρο του κέντρου είχε πάρει τον θαρρος να παει να βρει τον Ανδρεα το 1977 για να τον ρωτήσει γιατί αυτή η υπερβολική στροφή στα αριστερά και έαν πράγματι την πίστευε. ΓΙα να πάρει την αποστομωτική απάντηση οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος τρόπος για περιοριστεί η κομμουνιστική επιρροη στην Ελλάδα
Πολύ ντόμπρη απάντηση, η οποία επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Απορώ πάντως που το παραδέχθηκε...
Η ανάγκη συγκράτησης της αριστεράς και η διατήρηση του αριστερου προφιλ τίναξε στον αέρα ακόμη και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως τα ναυπηγεία.
Πολλές επιχειρήσεις, όπως η Pirelli, το είχαν προαποφασίσει, λόγω εργατικού κόστους. Πήγαν στην Τουρκία με πολύ μικρότερο κόστος. Δεν ήταν θέμα εγχώριας πολιτικής δηλαδή, εκτός αν αποφασίζαμε να γίνουμε Μαλαισία με μισθούς μισού Δολαρίου την ημέρα...
Για να ανοίξουε εδώ την παρένθεσηη η μη εισοδο της Ουκρανίας εκείνη την περίοδο ήταν καταδικαστική για την φιλοδυτική πτέρυγα και αυτό χρεώθηκε στο ΚΚΙΙ και είχε εξοργίσει την Αμερική ειδικά όταν μετά από 1 χρόνο ο Πουτιν αρχιζε να ελεγχει την κατάσταση.
Η παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση θα ήταν ΠΟΛΥ δύσκολη αν είχε μπει τότε η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου...
Τα όσα ακούγονται για δολοφονία του ΚΚ είναι αστεια. Έαν είχε ληφθεί τέτοια απόφαση απλά ο ΚΚΙΙ θα ήταν νεκρός.
Χωρίς να υπογράφω τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι περίεργο μια μεγάλη δύναμη να ακυρώνεις τις ενέργειες μιας άλλης.
-
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
1)To μεγάλο φαουλ του Καραμανλή ήταν οτι σε στρατιωτικό επίπεδο στο διάστημα που ειχε σχετικό έλεγχο στο στρατεύμα (τέλος Ιουλίου με 14 Αυγούστου ) δεν έκανε οτιδήποτε ώστε να μην γίνει ο Αττίλας 2 στρατιωτικός περίπατος. (Ο Κληρίδης ειχε ζητήσει να προστατεύσει με επιπλεον μονάδες την Αμμόχωστο και την περιοχή της Μόρφου ώστε ακόμη και να γινόταν στρατιωτική ενέργεια να μεινουν περιοχές πολύτιμες για την ανασυγκρότηση του ελληνικού κομματιου της Κύπρου. Η Αμμόχωστος είχε τις περισσότερες τουριστικές μονάδες οι όποιες απλά πλεον σαπίζουν.Χώρα που μόλις είχε βγει από Δικτατορία, με διαλυμένο Στράτευμα (γνωρίζω γεγονότα που δεν πρέπει να ειπωθούν δημόσια, ας πούμε απλά ότι στην Επιστράτευση πολλά κυτία πυρ/κων που έφτασαν στους Προκεχωρημένους Χώρους Συγκεντρώσεως περιείχαν... πέτρες.) δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, ειδικά όταν ο Λαός το τελευταίο πράγμα που ήθελε τότε ήταν μια σύρραξη.
Επίσης η εκ τωνυστερων αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μόνο κακό έκανε.
Σε τι;
2)Ο Ιωαννίδης έκανε το πραξικόπημα με αμερικάνικες ευλογίες.
Σάμπως και οι Παπαδόπουλος-Παττακός-Μακαρέζος με άλλες ευλογίες κινήθηκαν; Αν και ο Ακόλουθος Αμύνης της Πρεσβείας των ΗΠΑ είπε ότι προσπάθησε εκείνο το πρωινό να πάει στην Πρεσβεία με πολιτικά και τον σταμάτησαν οι στρατιώτες. Γύρισε σπίτι του, έβαλε την στολή του Πλοιάρχου του ΠΝ των ΗΠΑ (βαθμός που έφερε) και τον χαιρετούσαν, ανοίγοντας τους φραγμούς στα ΣΤΕΚ. Δεν ξέρω αν ισχύει, αγέννητος ήμουν τότε, απλά έτσι είπε ο ίδιος.
- 1964- η Αμερική είχε απειλήσει ευθέως με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ την Τουρκία). Η λογική για τους Αμερικανους ήταν
α)έαν δεν αφήναν την Τουρκία υπήρχε ο πολιτικός κίνδυνος να δημιουργηθεί στο πολιτικό σύστημα ένα Καντάφι εκμεταλλευόμενος την λαική δυσαρεσκεια (ότι έγινε 30 αργότερα με τον Ερτογκαν ο όποιος ουσιαστικά είναι δημιουργήμα της οικονομική κρίσης του 2001).
Καταλαβαίνω τι λες. Πριν ήταν λίγο νεφελώδες και για αυτό ζήτησα επεξήγηση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Κύπρος είναι χωράφι των Βρετανών, ακόμα και σήμερα.
- 1964- η Αμερική είχε απειλήσει ευθέως με αποχώρηση από το ΝΑΤΟ την Τουρκία). Η λογική για τους Αμερικανους ήταν
-
George1977 αυτά που γράφεις είναι σε γενικές γραμμές σωστά και γνωστά από τότε . Οι Αμερικανοί έστειλαν τον Ανδρέα να μειώσει και να ελέγξει την αριστερή άνοδο από τότε που στις εκλογές του 1958 η ΕΔΑ πήρε 25 % και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση . 9 μόλις χρόνια μετά τον Γράμμο .
Από την άλλη αυτό και μόνο το αποτέλεσμα δείχνει πόσο δημοκρατικό ήταν το λεγόμενο 'κράτος της δεξιάς' , ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι ήταν πρόσφατος ο εμφύλιος , οι εξορίες και οι εκτελέσεις . Και βέβαια τι σύγκριση να κάνεις με τις κομμουνιστικές χώρες που είχαν κερδίσει οι εδώ ηττημένοι . Εκεί δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές ήταν πράγματα αδιανόητα .Για τον ΚΚ Ι στο Κυπριακό το 1974 δεν μπορούσε να κάνει τίποτα . Από την στιγμή που οι Τούρκοι ήταν στο νησί , δεν υπήρχε καμία δυνατότητα . Αλλωστε όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές οι Αμερικανοί σταμάτησαν τα υποβρύχια μας που θα μπορούσαν να βυθίσουν τον τουρκικό στόλο στην απόβαση .
Η Ελλάδα δεν ήθελε να εμπλακεί σε πόλεμο και δεν θέλει γιατί εδώ το κρέας είναι πανάκριβο και καλά κάνει και είναι . Στην Τουρκία υπάρχει πληθώρα κρέατος και κανείς δεν ενδιαφέρεται .
Η απόφαση για έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος ήταν λανθασμένη και παρορμητική , γιατί δεν σκέφτηκαν ότι για να ξαναγυρίσουν θα ήθελαν την έγκριση της Τουρκίας και τα ανταλλάγματα που ζήτησε και πήρε τελικά .
Αν και σε κάποια συμφωνώ με τον Δία για τα συγκεκριμένα θέματα , θα διαφωνήσω πάλι μαζί του και θα ξεμπροστιάσω για άλλη μια φορά την πασοκική προπαγάνδα .
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάντως επί Αντρέα πολύς κόσμος βγήκε από την φτώχεια. Επίσης έγιναν τεράστιες τομές, όπως η δημιουργία του ΕΣΥ, η κατάργηση των φακέλων στην Ασφάλεια κλπ. Με δανεικά φυσικά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η γιγάντωση του χρέους έγινε επί του (προσωπικά συμπαθή προς εμένα) Κωστάκη Καραμανλή. Η κομματικοποίηση φυσικά και υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ. Ξέρω περίπτωση όπου υψηλόβαθμος Αξιωματικός έπεσε σε δυσμένεια επειδή η σύζυγός του χειροκροτούσε σε μια χοροεσπερίδα τους τραγουδιστές, την ώρα που βγήκαν να μιλήσουν κάποιοι της ΝΔ, και θεωρήθηκε ότι χειροκροτούσε τους Νεοδημοκράτες... Βέβαια τα ίδια έκαναν και οι άλλοι όταν ήταν στην Κυβέρνηση!!!Μεγάλο ψέμα ότι βγήκε από την φτώχεια . Αν θέλετε να δούμε κάποια πράγματα ανεξάρτητα από κυβερνήσεις αλλά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τους οικονομικούς κύκλους , τότε η μεγάλη επιτυχία ήταν η νομισματική μεταρρύθμιση του Μαρκεζίνη του 1953 . Που υποτίμησε μεν την δρχ έναντι των ισχυρών νομισμάτων και της χρυσής λίρας κατά 100 % , αλλά ταυτόχρονα έσβησε τον πληθωρισμό , έκοψε τα μηδενικά , τρία τον αριθμό και έκανε την δρχ σοβαρό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια και έγιναν επενδύσεις και ανάπτυξη .
Αυτά συνεχίστηκαν και στις επόμενες κυβερνήσεις και βέβαια στην δικτατορία , σαν συνέχεια του ίδιου οικονομικού κύκλου ο οποίος τερματίστηκε το 1973 με την πρώτη πετρελαϊκή κρίση . Η άνοδος της τεχνολογίας έφερε την ΔΕΗ παντού και εκεί ωφελήθηκε η δικτατορία που στήριξε το θέμα αυτό φέρνοντας το ρεύμα στο τελευταίο χωριό κάτι που δεν ήταν αυτονόητο το 1967 και έκανε με την ΜΟΜΑ απίστευτα πολλά έργα σε διάφορα μέρη .βγάζοντας τα από την απομόνωση . Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό των ολοκληρωτικών κυβερνήσεων τα δημόσια έργα γιατί δημιουργούν λαϊκό έρεισμα .
Το 1981 φτωχοί με την έννοια της πραγματικής φτώχειας δεν υπήρχαν στην Ελλάδα . Υπήρχαν όμως αρκετοί που θα ήθελαν να έχουν κάποια πολυτέλεια και πραγματικά το μοίρασμα των δανεικών και των χρημάτων της ΕΟΚ , οδήγησε στα κωλόμπαρα της επαρχίας και σε άλλα θέματα επίδειξης πλούτου .
Να θυμίσω όμως ότι το 1981 η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος μόλις το 27 % του ΑΕΠ της . Αυτό το ΑΕΠ με την ανάπτυξη λόγω των δανεικών και των επιδοτήσεων , ανέβηκε το 1989 πολύ σε σταθερές τιμές . Ισως και 50 % . Αλλά το δημόσιο χρέος πήγε στο 97 % αυτού του νέου ΑΕΠ . Για να το καταλάβετε , το 1981 η χώρα είχε ετήσιο εισόδημα 100 και χρώσταγε κυρίως στο εσωτερικό με τα κρατικά ομόλογα μόλις 28 και το 1989 είχε ετήσιο εισόδημα 150 και χρώσταγε 145 . Δηλαδή ο Ανδρέας μας αύξησε το χρέος μας 5 φορές . Και όλα τα χρόνια από το 1989 μέχρι το 2010 το χρέος μας ήταν από το 95-120 % του ΑΕΠ . Δηλαδή αν δεν είχε κάνει αυτή την πολιτική ο Ανδρέας το χρέος μας θα ήταν κάτω από το 40 % .
Η κατάργηση των φακέλλων στην Ασφάλεια ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ . Απλά τότε έβγαλαν αντίγραφα και τα έδωσαν στις τοπικές του πασοκ ώστε να ελέγχουν τα πάντα...
Στα δε του ΕΣΥ και των αστειοτήτων αυτών , επειδή προέρχομαι από ιατρική οικογένεια , αλλά είχα και τον πατέρα μου βαριά ασθενή τότε , εδώ έχουμε ένα ακόμα πασοκικό έγκλημα και προφανώς και μίζες . Πριν την πασοκίλα , υπήρχαν εκατοντάδες ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα πέραν των κρατικών νοσοκομείων . Αυτές οι κλινικές γίνονταν από κάποιους γιατρούς και συχνά ήταν περισσότεροι του ενός οι κλινικάρχες . Ηταν σε όλη την Ελλάδα και οι πελάτες τους ήταν απλοί άνθρωποι και δέχονταν όλα τα ταμεία . Οι τιμές τους ήταν από κρατικές , δηλαδή μηδενική επιβάρυνση στην Γ΄ θέση , (τετράκλινο ή εξάκλινο) , μικρή διαφορά στην Β' θέση (τρίκλινο) , λίγο μεγαλύτερη στην ΒΑ (δίκλινο) και ακριβότερα στην Α΄θέση (μονόκλινο) . Αυτές οι κλινικές βοηθούσαν το όλο σύστημα και ο κόσμος μπορούσε να βρεί ιδιώτη γιατρό με λογικό έως και ελάχιστο κόστος πέραν της κρατικής ασφάλισης .
Τότε είχαν πρωτοεμφανιστεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία που κυριαρχούν σήμερα . Οταν ήρθε ο Ανδρέας , έβγαλε έναν επαίσχυντο νόμο . Οι μικρές ιδιωτικές κλινικές θα λειτουργούσαν όσο υπήρχε ο γιατρός-ιδιοκτήτης τους και θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν ΜΟΝΟ στα παιδιά τους και ΜΟΝΟ αν ήταν και αυτά γιατροί . Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να πουληθούν σαν επιχειρήσεις σε άλλους γιατρούς ή να πάρουν άλλους μετόχους και έτσι σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα λίγων ετών , οι κλινικές αυτές εξαφανίστηκαν , αφήνοντας ασύδοτους τους μεγάλους και τις ασφαλιστικές . Ξέροντας τι αρπακτικό ήταν ο αντρίκος , προφανώς θα κονόμησε κανένα πάμπερ και από εδώ...Είπαμε πασοκική προπαγάνδα ΔΕΝ θα μένει αναπάντητη και χωρίς να αποκαλύπτεται η αλήθεια .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
η ΕΔΑ πήρε 25 % και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση . 9 μόλις χρόνια μετά τον Γράμμο .Για ποιον λόγο άραγε; Μήπως επειδή είδε τι σημαίνει Δεξιά;
Από την άλλη αυτό και μόνο το αποτέλεσμα δείχνει πόσο δημοκρατικό ήταν το λεγόμενο 'κράτος της δεξιάς' , ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι ήταν πρόσφατος ο εμφύλιος , οι εξορίες και οι εκτελέσεις .
Φάσκεις και αντιφάσκεις. Όταν είδαν ότι ανεβαίνει η Αριστερά, έστειλαν την 5η Φάλαγγα (Αντρέας κλπ)...
Και βέβαια τι σύγκριση να κάνεις με τις κομμουνιστικές χώρες που είχαν κερδίσει οι εδώ ηττημένοι . Εκεί δημοκρατία και ελεύθερες εκλογές ήταν πράγματα αδιανόητα .
'Έχεις ακούσει για τον Γερουσιαστή Μακάρθυ;
Μεγάλο ψέμα ότι βγήκε από την φτώχεια .
\
Είναι ψέμα ότι έδωσε μισθούς αξιοπρέπειας στους Δ.Υ., οι οποίοι ως τότε έπαιρναν τρεις κι εξήντα; Δεν αύξησε τον βασικό μισθό για όλους;
Το 1981 φτωχοί με την έννοια της πραγματικής φτώχειας δεν υπήρχαν στην Ελλάδα .
Το εννοείς αυτό; Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πραγματικά φτωχοί!!!
Στα δε του ΕΣΥ και των αστειοτήτων αυτών , επειδή προέρχομαι από ιατρική οικογένεια , αλλά είχα και τον πατέρα μου βαριά ασθενή τότε , εδώ έχουμε ένα ακόμα πασοκικό έγκλημα και προφανώς και μίζες . Πριν την πασοκίλα , υπήρχαν εκατοντάδες ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα πέραν των κρατικών νοσοκομείων . Αυτές οι κλινικές γίνονταν από κάποιους γιατρούς και συχνά ήταν περισσότεροι του ενός οι κλινικάρχες . Ηταν σε όλη την Ελλάδα και οι πελάτες τους ήταν απλοί άνθρωποι και δέχονταν όλα τα ταμεία . Οι τιμές τους ήταν από κρατικές , δηλαδή μηδενική επιβάρυνση στην Γ΄ θέση , (τετράκλινο ή εξάκλινο) , μικρή διαφορά στην Β' θέση (τρίκλινο) , λίγο μεγαλύτερη στην ΒΑ (δίκλινο) και ακριβότερα στην Α΄θέση (μονόκλινο) . Αυτές οι κλινικές βοηθούσαν το όλο σύστημα και ο κόσμος μπορούσε να βρεί ιδιώτη γιατρό με λογικό έως και ελάχιστο κόστος πέραν της κρατικής ασφάλισης .
Τότε είχαν πρωτοεμφανιστεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία που κυριαρχούν σήμερα . Οταν ήρθε ο Ανδρέας , έβγαλε έναν επαίσχυντο νόμο . Οι μικρές ιδιωτικές κλινικές θα λειτουργούσαν όσο υπήρχε ο γιατρός-ιδιοκτήτης τους και θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν ΜΟΝΟ στα παιδιά τους και ΜΟΝΟ αν ήταν και αυτά γιατροί . Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν να πουληθούν σαν επιχειρήσεις σε άλλους γιατρούς ή να πάρουν άλλους μετόχους και έτσι σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα λίγων ετών , οι κλινικές αυτές εξαφανίστηκαν , αφήνοντας ασύδοτους τους μεγάλους και τις ασφαλιστικές . Ξέροντας τι αρπακτικό ήταν ο αντρίκος , προφανώς θα κονόμησε κανένα πάμπερ και από εδώ...Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν αυτά ισχύουν ή όχι, αλλά καλό θα ήταν να αναφέρεις πηγές που τα τεκμηριώνουν.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αυτές οι συνεντεύξεις που με κρύο αίμα χωρίς μισαλλοδοξίες και φανφάρες λένε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη πρέπει να ακούγωνται
Άστο ρε φίλε κράτα μικρό καλάθι !!! Μίλησε και η Κωνσταντοπούλου και έτρεξαν όλοι να κρυφτούν!!!
Έχω την εντύπωση ότι φοράει μεγαλύτερα παντελόνια από όλους εκεί μέσα και έχει αδένες που δεν έχει κανένας τους, μπορεί να μην συμφωνώ με τις απόψεις της ούσα αριστερή, εγώ δεν είμαι, αλλά ο λόγος της είναι ίδιος εδώ και χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, ένα θαυμαστικό, και μόνο για αυτό, τον ίδιο σταθερό λόγο της αξίζει μια δεύτερη ματιά, την ευκαιρία ας της την δώσουν άλλη.
Δεν είναι εύκολο για ένα πολιτικό να λέει ότι ο αρχηγός τον οποίο πίστευε και στήριξε την κορόϊδεψε, αυτό χρειάζεται θάρρος και όχι μόνο πολιτικό, δες την πορεία της στην Βουλή που ήταν πρόεδρος για 6 μήνες πόσο μασάζ τους έκανε γιατί η βουλή ήταν και είναι ξέφραγο αμπέλι, όλες οι κατηγορίες εναντίον της εκείνη την περίοδο ήταν γιατί προσπάθησε πολύ να βάλει τάξη στο μπουρδέλο του Συντάγματος, η γυναίκα είναι ψυχάκιας και θέλει να γίνονται όλα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, ε! αυτό την έφαγε, γιατί αν της έδινε ο Τσίπρας το υπουργείο δικαιοσύνης οι Γερμανοί ακόμα θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν με τις πολεμικές αποζημειώσεις και δεν την έκανε με εντολή άνωθεν, αλλά και στη βουλή που την έβαλε για να της χρυσώσει το χάπι τα έκανε όλα άνω - κάτω και τον πίεσαν να την ξηλώσει, και μόνο για το σθένος της να υποστηρίζει τις αρχές της εγώ της βγάζω το καπέλο άσχετα αν δεν την πάω ή αν διαφωνώ όντας απέναντι της κομματικά, η Ζ.Κ είναι άντρας με αδένες που λείπουν από τα υπόλοιπα λαμόγια της βουλής και γιαυτό όταν αναπτύσσει τον λόγο της δεν έχει αντιπαραθέσεις από τους άλλους γιατί δεν έχουν τίποτα να της πούν αφού όσα λέει έτσι είναι, και το κάνει με κάθε παρρησία και δεν κρύβεται ούτε τα στρογγυλεύει για να πάρει κυβερνητική ή άλλη θέση.
Και θα σου πω κάτι άλλο γιατί οι σταθερές αξίες είναι αυτές που κάνουν την πολιτική σεβαστή και όχι για φτύσιμο, σου λέω ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ Ριζοσπάστη και ούτε θα αγοράσω γιατί διαφωνώ κάθετα με το ΚΚΕ, όμως την εφημερίδα αυτή την θεωρώ την εντιμότερη όλων γιατί δεν έχει αλλάξει ποτέ το πιστεύω της σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τον εκάστο τε χορηγό και εννοώ την εκάστοτε κυβέρνηση.
Πιστεύω δε ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ με προσοχή καμμία της συνέντευξη, λες εντάξει μωρέ η Ζωή και πας πάρα κάτω, το ίδο συμβαίνει με τους περισσότερους και για πολλούς άλλους που δεν τους ακούμε γιατί έχουμε σχηματίσει μια εντύπωση για αυτούς για τους δικούς μας λόγους αλλά σκούμε πολύ εύκολα κριτική που είναι λάθος, γιατί η επιδερμική ανάγνωση λόγων και πράξεων αυτών που μας κυβερνούν που τους είχαμε δώσει λευκή κάρτα γιατί τους πιστεύαμε ακούγοντας τα ψέματα τους χωρίς να δίνουμε την δέουσα προσοχή στα λόγια τους μας έφεραν στον πάτο του βαρελιού.
Όχι δεν έχω ακούσει καμμία της συνέντευξη. Κι όχι μόνο αυτής. Γενικά μιλάω. Μακάρι να είναι όπως ακριβώς τα λές και αυτό το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας. Μακάρι. Προσπαθώ όμως να κοιτάζω το δάσος και όχι το δέντρο. Θυμάσαι το ΣΥΡΙΖΑ που πάσχιζε να μπει στη βουλή? Τι ωραία που τα έλεγαν τότε. Θυμάσαι τη Χ.Α. του 1 % ?? Τι κοινό έχουν αυτοί οι 2?
Μόλις πήραν/ απέκτησαν δύναμη ζήσαμε μεγάλες εκπλήξεις και πάθαμε πολλά 'σοκ'
Μετά το κοιτάζω και από την άλλη οπτική γωνία. Στην κατάσταση που είμαστε τί επιλογές έχουμε? Αυτό που κάνουμε τώρα 'ζούμε' όπως ζούμε ή τους λέμε να πάνε να γαμηθούν και η Τουρκία παίρνει το πράσινο φως να μας ... Κι αν δεν γίνει πόλεμος θα πάμε πολλές δεκαετίες πίσω και το χειρότερο κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη τί θα γίνει.
Συμπέρασμα. Όλοι είναι παρτάκηδες, όλοι μιλάνε για δημοκρατία αλλά τη δημοκρατία που βολεύει αυτούς.
Άποψή μου.
Μακάρι να βγω λαθος!!! Θα φανει στο μέλλον!!! -
Δια η ΕΔΑ πήρε το 25 % γιατί οι περισσότεροι που ήταν Αριστεροί και ΔΕΝ βαρύνονταν με εγκλήματα παρέμειναν στην χώρα . Δεν έφυγαν στο Παραπέτασμα , για να χρησιμοποιούμε και τους όρους της εποχής .
Και αυτό ακριβώς που λέω και δεν θέλεις να καταλάβεις γιατί δεν συμφέρει την ανάλυση σου , είναι ότι το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς ήταν πολύ πιο δημοκρατικό ακόμα και από δυτικές χώρες , όπως αναφέρεις για την εποχή του μακαρθισμού . Δεν γινόταν βέβαια καμία σύγκριση με τις κομμουνιστικές χώρες που ο ολοκληρωτισμός και η απουσία κάθε ανθρώπινου δικαιώματος ήταν η μόνιμη κατάσταση . Εχω ακούσει από μετανάστες οικοδόμους , από τις γειτονικές μας χώρες , αλλά και από την Πολωνία , τι φόβος και τρόμος επικρατούσε από τις μυστικές αστυνομίες . Δεν μπορούσες να εμπιστευθείς κανένα να μιλήσεις . Ούτε συγγενή σου , ούτε φίλος σου . Ο καθένας μπορεί να ήταν πράκτορας της σιγκιουρίμι και των αδελφών της .
Για τον Ανδρέα αναφέρω αυτά που ακούγονταν από το 1974 . Ότι ήταν το ανάχωμα για την άνοδο της Αριστεράς στην χώρα . Ηταν βλέπεις και η συμπεριφορά που είχε η δικτατορία απέναντι του και ο τρόπος που απελευθερώθηκε και αναχώρησε στο εξωτερικό τότε .
Μισθοί πολύ καλοί ήταν για τους ΔΥ αυτοί που είχαν πριν το 1981 . Τόσο καλοί που όλοι ζήταγαν να διοριστούν . Αυτό που ξεχνάει πολύς κόσμος και δεν ξέρετε εσείς οι νεώτεροι είναι ότι από το 1973 που όπως είπαμε ήρθε η πρώτη πετρελαική κρίση , σε συνδυασμό και με τα γεγονότα του 1974 , είχαμε πολύ υψηλό πληθωρισμό πάνω από 20 % και οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν κοντά σε αυτά τα επίπεδα , οπότε κάποιοι μπερδεύονται . Για παράδειγμα το 1978 ο βασικός μισθός ήταν 8000 δρχ , το 1979 πήγε στις 10000 και μετά είχαμε αυξήσεις μεγάλες ακριβώς λόγω του πληθωρισμού .
Αυτά τα λεφτά λοιπόν που έδινε το πασοκ λόγω της ΑΤΑ δεν ήταν πραγματικά λεφτά , γιατί επί πασοκ ο πληθωρισμός είχε ξεφύγει . Τα επιτόκια δανεισμού ήταν 3, 4 ή και 5 % ΤΟΝ ΜΗΝΑ . Το κυβικό το μπετό , μαζί με σίδερο και εργασία είχε το 1984 3000 δρχ και το 1987 9000 δρχ . Το 1987 το μεροκάματο του μάστορα ήταν 3500 , ενώ οι σιδεράδες που κάθονταν στο καφενείο και δεν είχαν καθημερινή δουλειά , έπαιρναν 6500 δρχ . Δηλαδή για να έχουμε μία αντίληψη το 1977 ο βασικός μισθός ήταν 6500 δρχ και 10 χρόνια μετά είχε γίνει μεροκάματο . Μέσα σε 10 χρόνια είχαμε τρομακτικές αυξήσεις ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ και ΤΙΜΩΝ . Το 1976 το γκόλφ είχε 250000 και το 1986 2500000 . Δέκα φορές περισσότερο .
Απλά ο κόσμος δεν θυμάται ιδιαίτερα αν δεν έχει μέτρα σύγκρισης όπως κάνω εγώ .
Πραγματικά φτωχοί μέχρι το 2010 δεν υπήρχαν στην Ελλάδα . Όταν λέμε φτωχοί μιλάμε για ανθρώπους με δυσκολία ανεύρεσης φαγητού , χωρίς ρεύμα , θέρμανση κλπ . Ούτε βέβαια υπήρχαν στην αγροτική Ελλάδα του 1981 που ο κόσμος στα χωριά είχε τρόφιμα τζάμπα . Σήμερα υπάρχουν , πέραν βέβαια των περιθωριακών που το έχουν ως τρόπο ζωής , όπως βλέπω τώρα καθημερινά με τους 'άστεγους' που παραμένουν βέβαια στα πιο πολυσύχναστα σημεία της χώρας γύρω από το Μοναστηράκι και είναι ντροπή και άλλο ένα άγος του αποτυχημένου Καμίνη που ήταν ο πιο άχρηστος Δήμαρχος από την αρχαιότητα .
Πηγές για τα γεγονότα με τις κλινικές του 1982 , που να βρώ τώρα . Το ΝΕΤ τότε δεν υπήρχε . Απλά το έζησα ο ίδιος γιατί όπως είπα είχα επαφές με τον χώρο των γιατρών .
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αυτές οι συνεντεύξεις που με κρύο αίμα χωρίς μισαλλοδοξίες και φανφάρες λένε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη πρέπει να ακούγωνται
Άστο ρε φίλε κράτα μικρό καλάθι !!! Μίλησε και η Κωνσταντοπούλου και έτρεξαν όλοι να κρυφτούν!!!
Έχω την εντύπωση ότι φοράει μεγαλύτερα παντελόνια από όλους εκεί μέσα και έχει αδένες που δεν έχει κανένας τους, μπορεί να μην συμφωνώ με τις απόψεις της ούσα αριστερή, εγώ δεν είμαι, αλλά ο λόγος της είναι ίδιος εδώ και χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, ένα θαυμαστικό, και μόνο για αυτό, τον ίδιο σταθερό λόγο της αξίζει μια δεύτερη ματιά, την ευκαιρία ας της την δώσουν άλλη.
.
Όχι δεν έχω ακούσει καμμία της συνέντευξη. Κι όχι μόνο αυτής. Γενικά μιλάω. Μακάρι να είναι όπως ακριβώς τα λές και αυτό το λέω χωρίς ίχνος ειρωνίας. Μακάρι. Προσπαθώ όμως να κοιτάζω το δάσος και όχι το δέντρο. Θυμάσαι το ΣΥΡΙΖΑ που πάσχιζε να μπει στη βουλή? Τι ωραία που τα έλεγαν τότε. Θυμάσαι τη Χ.Α. του 1 % ?? Τι κοινό έχουν αυτοί οι 2?
Μόλις πήραν/ απέκτησαν δύναμη ζήσαμε μεγάλες εκπλήξεις και πάθαμε πολλά 'σοκ'
Μετά το κοιτάζω και από την άλλη οπτική γωνία. Στην κατάσταση που είμαστε τί επιλογές έχουμε? Αυτό που κάνουμε τώρα 'ζούμε' όπως ζούμε ή τους λέμε να πάνε να γαμηθούν και η Τουρκία παίρνει το πράσινο φως να μας ... Κι αν δεν γίνει πόλεμος θα πάμε πολλές δεκαετίες πίσω και το χειρότερο κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη τί θα γίνει.
Συμπέρασμα. Όλοι είναι παρτάκηδες, όλοι μιλάνε για δημοκρατία αλλά τη δημοκρατία που βολεύει αυτούς.
Άποψή μου.
Μακάρι να βγω λαθος!!! Θα φανει στο μέλλον!!!Θα περιμένω θα μπεί στη βουλή όταν γίνουν εκλογές να δω τι γραμμή θα κρατήσει, μάλλον βλέπω να κάνει άνω - κάτω τη βουλή με τις αγορεύσεις της, γιατί σαν πρόεδρος δεν την είδαμε να μιλάει, αυτό με την καλή έννοια το εννοώ, όσο για τι έλεγε ο Σύριζα πρίν το 2015 το θυμόμαστε όπως θυμόμαστε τα ψέματα και τις καθημερινές κωλοτούμπες που κάνει.
Αυτή την χρονική περίοδο η Ελλάδα χρειάζεται 5-6 Ελ.Βενιζέλους για να σώσει την παρτίδα και δεν τους έχουμε, έχουμε πουλημένα ανδρίκελα που νομίζουν ότι θα έχουν αιώνια εξουσία και ότι θα μπορούν για πάντα να γράφουν στα παπάκια τους τον κόσμο, δεν έχουν πάρει κανένα μάθημα ούτε από τις παλαιότερη ούτε από τη νεότερη ιστορία μας, είναι όλοι τους κιότηδες και νενέκοι.
( Ο όρος «Νενέκος», είναι συνώνυμος της εθνικής προδοσίας και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς ο προδότης δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας, αλλά παίρνει εμφανώς το μέρος του εχθρού, τασσόμενος εμπράκτως εναντίων των συμπατριωτών του.)
-
Κάποια πράγματα εξακολουθεί ο φίλος cruiser και τα βλέπει λίγο με μπλε γυαλιά.
Τα Γλυκα ΝΕρά με τους αλυτρωτούς είμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις οτι είχαν δημιουργηθεί από το αναχρονιστικό οικογενειακό δίκαιο. Για να μην χάσει την ψήφο της Εκκλησίας δεν είχαν κάνει το προφανές.
Το ιδιο με το ΕΣΥ, υπήρχαν πράγματι ιδιωτικές κλινικές γιατρών (και εγώ σε μια τέτοια γεννήθηκα ) όμως έαν δεν υπήρχε οικονομικό αντικείμενο στην περιοχή αυτές απλά δεν υπήρχαν. Πράγματι σε αστικές περιοχές το ΕΣΥ δημιούργησε πρόβλημα (πχ Δυτικά Προαστεια Αθήνας) όμως για την επαρχία λειτούργησε ευεργετικά. Και είναι προτιμότερη η λογική του ΕΣΥ από το να είναι 100% στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εδώ με τόσα πλεονεκτήματα και το ΕΣΥ δεν μπορεί να τραβήξει ιατρικό κόσμο στα νησιά και θα υπηρχέ ιδιωτική κλινική στο νησί;
Έκανε και βλακείες το ΕΣΥ, όπως όλα τα κρατικόδιαιτα πχ για τα πούμε και τα δικά μας η Κύμη δεν έπρεπε να έχει νοσοκομείο (πολύ μικρός πληθυσμός), θα έπρεπε να έχει ένα καλοσυντηρημένο Κέντρο Υγείας αλλα η γενική ιδέα ήταν πολύ καλή.
Για το 1974 ο μύθος οτι ο στρατός ήταν σε κακή κατάσταση καλά κρατεί. Το οτι και σε ξήρα και σε θάλασσα εξοπλιστικά η Ελλάδα ήταν μια γενια μπροστά από την Τουρκία όλοι το αποσιωπούν. Αυτό με τις πέτρες το έλεγε ο Αβερωφ αλλά στρατιωτικά δεν επιβεβαιώνεται. Το μόνο πρόβλημα ήταν οτι
α)Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να είναι βέβαιος κατά πόσο το στρατεύμα θα ήταν πίστο
β)Υπήρχε αρκετός στρατός στην Αθήνα
γ)Πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί ήταν περισσότερο πιστοι στο ΝΑΤΟ παρά στηνν Ελληνική κυβέρνηση.Από τις 27 Ιουλίου ήταν σαφες που πάει το πράγμα,μέχρι και οι χάρτες υπήρχαν. Ο Κληρίδης γνωρίζοντας τι έρχεται είχε ζητήσει τρια πράγματα από τον Καραμανλή
α)Να κρατήσει την Αμμόχωστο
β)Να κρατήσει το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας
γ)Να κρατήσει θύλακα στην ΜόρφουΓΙα το α& γ έπρεπε να σταλουν δυνάμεις.... Η Αμμόχωστος δεν θα έπεφτε έαν υπήρχε οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμή στην πόλη, 100% χρεωνέται στην αδράνεια του Καραμανλη και οι ίδιοι οι Τουρκοι γράφουν οτι οι διαταγές ήταν απλά να ενωθούν με τηνΤουρκικη συνοικία και όχι να καταλάβουν όλη την πόλη.
Αντε πες οτι η Μόρφου μπορεί να μην ήταν εύκολη περίπτωση και μπορεί στρατιωτικά να ήταν ρίσκο να στειλει στρατό χωρίς αεροπορική υποστήριξη για την περιπτωση αυτή.
Ο Καραμανλής είχε χρόνο να περιορίσει την ζημιά.
-
Αυτό με το ότι στις σοσιαλιστικές χώρες δεν υπήρχε δημοκρατία το βασίζετε κάπου ή απλά σας αρέσει να το λέτε;
-
'Οι ζωές των άλλων'. Βλέπετε την ταινία κι έχετε μια εξαιρετική εικόνα της 'δημοκρατίας' που απολάμβαναν οι σοσιαλιστικές χώρες...
-
Λόγω της ημέρας ....
Σκέπασε, Μάνα, σκέπασε, γαλανομάτα κόρη,
καθώς εσκέπασε κι εμάς και τ’ άλλα τα παιδιά σου.
Ροβόλα χώρες και χωριά και θάλασσες και όρη
και βάλε τα μες την πλατειά και γαλανή σκιά σου (δις).
Λυπήσου τόσα ορφανά, αστέρια τ’ ουρανού σου
και με τον ίσκιο σκέπασε κι εκείνα του σταυρού σου.
Τόσοι χειμώνες σκοτεινοί επέρασαν και χρόνια
τόσων αιώνων λιώσανε καταραμένα χιόνια (δις).
Πληροφορίες:
Στιχουρνός: Αχιλλέας Παράσχος
Συνθέτης: Τχης Σπυρίδων Καίσαρης, Επιθεωρητής Στρκων Μουσικών
Αποτελεί ένα από τα παλιότερα εμβατήρια του Στρατού μας.
Συνδέεται άρρηκτα με την ενσωμάτωση των Επτανήσων στην Μητέρα Ελλάδα το 1863. 0 συνθέτης του Σπυρίδων Καίσαρης, ως μικρό παιδί τότε το οποίο σπούδαζε μουσική, παρακολούθησε στην Κέρκυρα, την Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας την ημέρα της Ενσωματώσεως (1863). Φλεγόμενος από την ιερή συγκίνηση της στιγμής, ενεπνεύσθη την μελωδία, την έγραψε σε πεντάγραμμο στο σπίτι του και την έδειξε στον μετέπειτα δάσκαλό του της μουσικής και συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου, Νικόλαο Μάντζαρο. Εκείνος την χαρακτήρισε πολύ αξιόλογη κι ανέλαβε την διδασκαλία του νεαρού Καίσαρη. Με το πέρας των σπουδών του και την κατάταξή του στην στρατιωτική Μουσική, τελειοποίησε το εμβατήριο, το οποίο έκτοτε παιανίζεται από τις Στρατιωτικές Μουσικές.
Συνδεδεμένο με τον πόθο της Ένωσης των υποδούλων Ελληνικών περιοχών και πληθυσμών στην Μητέρα Ελλάδα, οι στίχοι του προτρέπουν την Ελλάδα να σκεπάσει με την γαλανή σκιά της Σημαίας της, τα σκλαβωμένα παιδιά της.
Αφιερωμένο στους διεθνιστές και εθνομηδενιστές για να καταλάβουν κάποτε ότι δεν ζουν ούτε στο Λουξεμβούργο , ούτε στα Νησιά Φερόε ...
Και να καταλάβουν τι πέρναγαν οι πρόγονοι μας ...
Ας σκεφτούμε ότι όπως είπε ο Κολοκοτρώνης:
Είδα τότε ότι, ό,τι κάμομε, θα το κάμομε μοναχοί και δεν έχομε ελπίδα καμμία από τους ξένους
Είπε βέβαια και το άλλο
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους -
Ωχουουου...
ένα γκαϊφε θες να πιεις στο εξωτικό Πιτσουνι-Σιτυ και έχουν ξαμολυθει για τις εκλογές.
Τα μέχρι στιγμής highlight είναι μια ομαδική φωτό Σγουρού μετά των πουθεναδων του και εκεί που πάει να μηδενίσει το πασοκομετρο, σκάει ο Jerry Giakoumate μετά των 2 σωματοφυλάκων του. Παραδόξως, ο κόσμος στο καφέ που κάθομαι έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό που θα έδειχνε βλέποντας κομμένο x-factorιτη.Και ναι, παίζει τώρα 'Μακεδονία ξακουστή'.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Κάποια πράγματα εξακολουθεί ο φίλος cruiser και τα βλέπει λίγο με μπλε γυαλιά.Τα Γλυκα ΝΕρά με τους αλυτρωτούς είμαι σίγουρος οτι γνωρίζεις οτι είχαν δημιουργηθεί από το αναχρονιστικό οικογενειακό δίκαιο. Για να μην χάσει την ψήφο της Εκκλησίας δεν είχαν κάνει το προφανές.
Το ιδιο με το ΕΣΥ, υπήρχαν πράγματι ιδιωτικές κλινικές γιατρών (και εγώ σε μια τέτοια γεννήθηκα ) όμως έαν δεν υπήρχε οικονομικό αντικείμενο στην περιοχή αυτές απλά δεν υπήρχαν. Πράγματι σε αστικές περιοχές το ΕΣΥ δημιούργησε πρόβλημα (πχ Δυτικά Προαστεια Αθήνας) όμως για την επαρχία λειτούργησε ευεργετικά. Και είναι προτιμότερη η λογική του ΕΣΥ από το να είναι 100% στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εδώ με τόσα πλεονεκτήματα και το ΕΣΥ δεν μπορεί να τραβήξει ιατρικό κόσμο στα νησιά και θα υπηρχέ ιδιωτική κλινική στο νησί;
Έκανε και βλακείες το ΕΣΥ, όπως όλα τα κρατικόδιαιτα πχ για τα πούμε και τα δικά μας η Κύμη δεν έπρεπε να έχει νοσοκομείο (πολύ μικρός πληθυσμός), θα έπρεπε να έχει ένα καλοσυντηρημένο Κέντρο Υγείας αλλα η γενική ιδέα ήταν πολύ καλή.
Για το 1974 ο μύθος οτι ο στρατός ήταν σε κακή κατάσταση καλά κρατεί. Το οτι και σε ξήρα και σε θάλασσα εξοπλιστικά η Ελλάδα ήταν μια γενια μπροστά από την Τουρκία όλοι το αποσιωπούν. Αυτό με τις πέτρες το έλεγε ο Αβερωφ αλλά στρατιωτικά δεν επιβεβαιώνεται. Το μόνο πρόβλημα ήταν οτι
α)Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να είναι βέβαιος κατά πόσο το στρατεύμα θα ήταν πίστο
β)Υπήρχε αρκετός στρατός στην Αθήνα
γ)Πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί ήταν περισσότερο πιστοι στο ΝΑΤΟ παρά στηνν Ελληνική κυβέρνηση.Από τις 27 Ιουλίου ήταν σαφες που πάει το πράγμα,μέχρι και οι χάρτες υπήρχαν. Ο Κληρίδης γνωρίζοντας τι έρχεται είχε ζητήσει τρια πράγματα από τον Καραμανλή
α)Να κρατήσει την Αμμόχωστο
β)Να κρατήσει το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας
γ)Να κρατήσει θύλακα στην ΜόρφουΓΙα το α& γ έπρεπε να σταλουν δυνάμεις.... Η Αμμόχωστος δεν θα έπεφτε έαν υπήρχε οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμή στην πόλη, 100% χρεωνέται στην αδράνεια του Καραμανλη και οι ίδιοι οι Τουρκοι γράφουν οτι οι διαταγές ήταν απλά να ενωθούν με τηνΤουρκικη συνοικία και όχι να καταλάβουν όλη την πόλη.
Αντε πες οτι η Μόρφου μπορεί να μην ήταν εύκολη περίπτωση και μπορεί στρατιωτικά να ήταν ρίσκο να στειλει στρατό χωρίς αεροπορική υποστήριξη για την περιπτωση αυτή.
Ο Καραμανλής είχε χρόνο να περιορίσει την ζημιά.
Οτι τα βλέπω μπλέ , είναι δηλωμένο από χρόνια . Βασικά με το εθνικό μπλέ και όχι με το νδτικο μπλέ , γιατί αυτό ανάλογα με τους αρχηγούς αλλάζει . Εχω το δικό μου μπλέ... Είμαι αναρχοδεξιός...
Για τα Γλυκά Νερά δεν το ξέρω . Αν εννοείς αλύτρωτους αυτούς που δεν μπορούσαν να κάνουν 4ο γάμο , τι να πούμε για τους Ιταλούς που λίγα χρόνια πριν δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε 2ο . Τι έκανε επί της ουσίας το οικογενειακό δίκαιο πέραν του πολιτικού γάμου , που όντως θα μπορούσαν να τον είχαν κάνει και οι άλλοι .
Για το θέμα του ΕΣΥ μια χαρά υπήρχε αντικείμενο . Ακόμα και στα Δυτικά Προάστια . Τα Νοσοκομεία στην επαρχία υπήρχαν πολύ παλιότερα . Τώρα για τα μικρά νησιά το πρόβλημα τότε ήταν ανάλογο με το σημερινό . Το ΕΣΥ άλλαξε το όνομα των υπαρχόντων νοσοκομείων . Δεν έκανε καινούργια νοσοκομεία το πασοκ . Απλά στον ιδιωτικό τομέα στήριξε τα μεγάλα μαγαζιά και έκλεισε τα μικρά που ήταν ανταγωνιστές . Οπως κάνουν τελευταία όλοι με τα τέλη επιτηδεύματος και τον φόρο από το πρώτο ευρώ , χωρίς να αφήνουν να περνάνε πραγματικά έξοδα .
Η Κύμη είχε νοσοκομείο πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι καθόλου μικρός ο πληθυσμός . 30000 άτομα ο δήμος , βάλε και την Σκύρο , βάλε πόσοι γίνονται το καλοκαίρι , μια χαρά δικαιολογείται το νοσοκομείο .Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για το κυπριακό , γιατί δεν γνωρίζω ακριβώς τα στρατιωτικά . Το ότι είχαμε τα υποβρύχια και τα Φάντομ , δεν θυμάμαι αν είχαμε και τα Α-7 , θυμάμαι ότι έλεγαν ότι τα αεροπλάνα μας πάνω από την Κύπρο είχαν χρόνο αερομαχίας μόνο 7 λεπτά , ενώ οι Τούρκοι άπειρο . Τα υποβρύχια ήταν χρήσιμα πριν την απόβαση . Μετά με τα Μ-48 στο έδαφος της Κύπρου , τίποτα δεν τους σταματούσε . Αυτά λέει η λογική . Δεν ξέρω για περισσότερα στρατιωτικά .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Λόγω της ημέρας ....
....Αφιερωμένο στους διεθνιστές και εθνομηδενιστές για να καταλάβουν κάποτε ότι δεν ζουν ούτε στο Λουξεμβούργο , ούτε στα Νησιά Φερόε ...
Και να καταλάβουν τι πέρναγαν οι πρόγονοι μας ...
Λόγω της ημέρας σου απαντά ένας βαρύμαγκας από τον Βοτανικό... ε, σόρυ από το κρατίδιο των Σφακιών.
Εκεί που και οι πέτρες έχουν καλάσνικωφ, έτσι για να περνά ευχάριστα η ώρα.υ.γ.1. αυτός τώρα είναι αριστερός υπουργός. Και μετά λένε για τον Κασιδιάρη και τον Λαγό. Αυτοί είναι γατάκια μπροστά στον βαρύμαγκα από τα Σφακιά.
υ.γ.2. Μολότοφ ρίχνουν οι ακροαριστεροί και οι μπαχαλάκηδες. Τα δικά του παιδιά... -
Λοιπόν:
Γιαννάκης Λοβερδος κύριοι! Μαύρο κουστούμι με άσπρα αθλητικά ρε! Αθλητικα;!;!
-
-
Αυτά είναι παλιά σας τέχνη κοσκινο , εγώ σπάω πλάκα με τυπακια που δεν ξέρουν ουτε να ντυθούν, μη μπερδευεσαι.
Ψηφιστε τον να ζήσουμε στιγμές δόξας...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ