-
Δεν είσαι καθόλου υπερβολικός.
To σοκ με τον ταξιτζή που χαμογελαστός περιγράφει πώς έδιωξε την ετοιμοθάνατη απ’ το ταξί του!
https://mikropragmata.lifo.gr/wtf/to-so ... taksi-tou/ -
Εγώ έτσι νιώθω τα τελευταία 5-10 χρόνια με όσα γίνονται .Αλλά στο θέμα, πέραν του ανθρώπινου και ηθικού, υπάρχει και το ποινικό. Έχω την εντύπωση ότι το να μην βοηθήσεις έναν άνθρωπο που κινδυνεύει είναι και ποινικό αδίκημα.
Αντίστοιχα, προ πολλών δεκαετιών που ήμουν παιδί και χτύπησα πολύ άσχημα , αν δεν με είχαν βοηθήσει κάτι άγνωστοι παραθεριστές θα είχα πεθάνει από αιμορραγία. -
Στις πρωτες βοηθειες μαθαινουμε να μην μεταφερουμε εναν χτυπημενο με το αυτοκινητο μας γιατι δεν ειμαστε γιατροι,ουτε εχουμε ασθενοφορο.
Ειναι λιγο δυσκολο και πρεπει εκεινη την ωρα να παρεις μια αποφαση,αν ο αλλος ειναι κατω τεζα με το κεφαλι στα αιματα,εγω νομιζω δεν θα επαιρνα το ρισκο να τον σηκωνα και να τον εβαζα στο αυτοκινητο μου.
Αν καποιος ειναι ορθιος και μιλαει αν και χτυπημενος,αλλη φαση,πιο ευκολο. -
https://www.protothema.gr/greece/articl ... i-gunaika/
-
Μα είχε μπεί μέσα η γυναίκα...
Δεν διαφωνώ ότι έχει σημαντικό ρίσκο να πάρεις χτυπημένο, αλλά εξαρτάται. Άλλο θύμα τροχαίου που δεν ξέρεις τι έχει πάθει, άλλο θύμα μαχαιρώματος, άλλο άνθρωπος που έπαθε καρδιακό ή έσπασε ένα χέρι ή πόδι. Βέβαια, με τη νοοτροποία που πάει να κυριαρχήσει, που ο άλλος πάει να κάνει το καλό και τρώει και μήνυση (από ΗΠΑ μας έρχονται αυτά...), δικαιολογείται η επιφυλακτικότητα ως ένα βαθμό. Αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει στην περίπτωση αυτή. Επιφυλάσσομαι να ρωτήσω γνωστό γιατρό.
Πόσο άλλαξε ο κόσμος. Αν τότε που σκοτώθηκα περίμενα ασθενοφόρο, θα έβλεπα τώρα τα ραδίκια ανάποδα... -
Τι ακριβώς συζητάμε τώρα;;Βλέπεις έναν άνθρωπο να ποζάρει με καμάρι στην τηλεόραση, ενώ πριν από λίγο έχει πεθάνει ένας άνθρωπος μέσα/δίπλα στο αμάξι του και αυτός να διηγείται ατάραχος την ιστορία.
Μια γυναίκα εκλιπαρούσε για βοήθεια αιμόφυρτη και αυτός της ζήτησε να βγει αμέσως έξω επειδή του λερώνει το όχημα...''άντε ψόφα παραπέρα, κυρά μου''...εγώ τουλάχιστον αυτό εξέλαβα από τα λόγια και το ύφος του.
Ακόμα και αν φοβήθηκε να τη μεταφέρει επειδή το ταξί δεν είναι ασθενοφόρο, αμφιβάλλω αν έκανε την κίνηση να καλέσει το ΕΚΑΒ ή αν έτρεξε πάνω της από απλό ανθρώπινο ενδιαφέρον. -
Η κινηση του ηταν ου μπλεξεις,σου λεει μπορει να ερθει κανενας και να μου σπασει το αυτοκινητο ή που ξερω γω τι ειναι αυτη,μπορει να ειναι τρελη,η βλακεια του ηταν οι δηλωσεις που εδειξαν απολυτη αδιαφορια παρολλο που ειχε πια ξεκαθαρισει η κατασταση,ενας φυσιολογικος ανθρωπος θα ειχε μαζευτει λιγο και θα σκεφτοταν οτι εκανε μ@λακια
-
https://www.newsit.gr/ellada/egklima-st ... s/2743743/
-
Ποιος μ@@κας πήγε και έβαλε παγκάκι στο parking του ανθρώπου;
-
Αυτό είναι τσιμέντο ή πίσσα;
Αν είναι πίσσα παίζει να το έχει βάλει και η δημοτική αρχή... -
Εγω παντως,μεγαλυτερα ζωα απο αυτα που την στιγμη του εθνικου υμνου στην σημερινη παρελαση,συνεχισαν αταραχοι να μιλανε με τον διπλανο τους,να χαζευουν το κινητο τους,η να μην σηκωνονται καν απο το πεζουλι στο οποιο καθοντουσαν δεν εχω δει...
Δεν λεω να σηκωθουν και να βαρεσουν προσοχη και να βαλουν το δεξι χερι στην καρδια,αλλα λιγο σεβασμο στις αξιες μας τον θελω... -
Αφού είμαστε τραγικοί...χρόνια τώρα...
-
Εγώ θα έλεγα τραγικούς μερικούς από τους συνοδούς σχολείων στις παρελάσεις. Βόλτα στην πλατεία. Αλλά ξεφεύγουμε.
Από τη μια μεριά΄οι δήμοι βγάζουν άδειες εισόδου - εξόδου. Από την άλλη, αν τους καταγγείλεις ότι ο άλλος έκανε ράμπα και θέση εκεί που δεν έπρεπε, κάνουν τον κινέζο...
Μεγαλύτερο ζώο από αυτόν που έδωσε ελεγκτικές αρμοδιότητες στους δήμους δεν υπάρχει. Ποιός έκανε τον καλλικράτη είπαμε ; -
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Εγω παντως,μεγαλυτερα ζωα απο αυτα που την στιγμη του εθνικου υμνου στην σημερινη παρελαση,συνεχισαν αταραχοι να μιλανε με τον διπλανο τους,να χαζευουν το κινητο τους,η να μην σηκωνονται καν απο το πεζουλι στο οποιο καθοντουσαν δεν εχω δει...
Δεν λεω να σηκωθουν και να βαρεσουν προσοχη και να βαλουν το δεξι χερι στην καρδια,αλλα λιγο σεβασμο στις αξιες μας τον θελω...Δεν εχουν ολοι τα ιδια στανταρντς στη ζωη τους και ειναι δικαιωμα τους προφανως.
-
500 θέσεις άδειες αλλά εγώ θα παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο.
-
*Εκτός από τύφλα στο μεθύσι, ο οδηγός ενός Ι.Χ. φορτηγού που υποβλήθηκε σε αλκοτέστ από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, είχε δίπλα του στην καμπίνα του οχήματος μια κούπα γεμάτη… τσίπουρο!
Σαν να μην έφτανε που το αλκοολόμετρο «χτύπησε» κόκκινο, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στον οδηγό διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε καν άδεια ικανότητας οδήγησης! Έτσι, συνελήφθη για πλήθος παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., για τις οποίες του βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους… 4.200€ !*
Δε διευκρινίζεται αν είχε μαζί του και μεζέ -
Το χωρίς άδεια οδήγησης, για εμένα θα έπρεπε να τιμωρείται με ισόβια.
Εδώ δεν μιλάμε για προληπτική τιμωρία κατά το προληπτική φυλάκιση (που είναι και της μοδός), αλλά για έναν που απέτυχε να σκοτώσει αλλά το προσπάθησε εν γνώση του και προμελετημένα.
Άρα μιλάμε για έκθεση σε θανάσιμο κίνδυνο. -
Αντώνη, σαφώς και η οδήγηση χωρίς δίπλωμα είναι απαράδεκτη αλλά αν συγκρίνουμε ποιο εκ των δύο είναι 'χειρότερο', θεωρώ πιο σοβαρό το παράπτωμα της μέθης διότι είναι δεδομένο ότι θα γίνει ζημιά, είτε ξέρεις να οδηγείς είτε όχι!
Σε κάθε περίπτωση, εδώ μιλάμε για έναν εγκληματία και συμφωνώ ότι οι ποινές σ'αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται να είναι αυστηρότατες...θα μπορούσε να έχει σκοτώσει ή να έχει διαμελίσει αθώους ανθρώπους. -
Καποτε ειχα εναν κλητηρα στην δουλεια που ανακαλυψα πολλα χρονια μετα οτι ουδεποτε ειχε διπλωμα
Η Πελοπόννησος θα μπει πολυ αργα στην Ευρωπη...δεν βιαζεται -
Χθες το βραδυ που γυριζα είχα μπροστα μου ένα σουβ και οδηγος έκανε οχταρια με το αυτοκινητο του αναμεσα στις δυο λωρίδες με 140 χλμ/ωρα.
Όταν πηγε να φυβει αοο τον αυτοκινητοδρομο σε εξοδο πατουσε στο αυλακι που ειναι για τα νερα. Παλι καλα που πηρε και τη στροφή. Μετα συνεχισα δεν ειδα αν έκανε κάτι
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]