-
Σωστή σκέψη, συμφωνώ.
Αν μιλούσαμε για m3 φυσικά δεν θα τίθεται κάποιο θέμα υπερ της bmw, μη τρελαθούμε κιόλας.
Αλλά εδω μιλάμε για την 320d εναντι ενος πενταθυρου κουπε με 3,3 λιτρα v6 με διπλά τούρμπο και εξέλιξη απο τον πρώην επικεφαλη ανάπτυξης των bmw M. Και εκδοσεις είτε πισωκίνητο με μπλοκέ είτε awd όπου ακόμα και αυτό λειτουργεί με 80-20 στον πίσω άξονα.
Τσπ μη χαλάω το νήμα.
Μ αρεσει η bmw αλλα με φόρους και τιμολογηση τη βρισκώ ακριβή, σε αυτα τα χρήματα θα περίμενα την 5 αρα με φουλ εξτρα, αυτη μάλιστα το συζητάμε. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Σωστή σκέψη, συμφωνώ.Αν μιλούσαμε για m3 φυσικά δεν θα τίθεται κάποιο θέμα υπερ της bmw, μη τρελαθούμε κιόλας.
Αλλά εδω μιλάμε για την 320d εναντι ενος πενταθυρου κουπε με 3,3 λιτρα v6 με διπλά τούρμπο και εξέλιξη απο τον πρώην επικεφαλη ανάπτυξης των bmw M. Και εκδοσεις είτε πισωκίνητο με μπλοκέ είτε awd όπου ακόμα και αυτό λειτουργεί με 80-20 στον πίσω άξονα.
Τσπ μη χαλάω το νήμα.
Μ αρεσει η bmw αλλα με φόρους και τιμολογηση τη βρισκώ ακριβή, σε αυτα τα χρήματα θα περίμενα την 5 αρα με φουλ εξτρα, αυτη μάλιστα το συζητάμε.Συμφωνώ και εγώ μαζί σου!
Πανάκριβες όλες οι BMW, έρχονται στα 'ίσια' τους οικονομικά μόνο μετά από μεγάλες προσφορές και όταν αλλάζει το μοντέλο! Τραγικό και απαράδεκτο το κόστος και του εξοπλισμού τους αλλά και των βλαβών τους!
Εντούτοις, στον δρόμο είναι συνήθως κορυφαίες μαζί με λίγες ακόμη εταιρίες που αντιμετωπίζουν ακόμη το αμάξι οδηγοκεντρικά και όχι σαν ηλεκτρική συσκευή. Επίσης τα κορυφαία μοντέλα - που είναι βέβαια πανάκριβα - έχουν και πολλή καλή ποιότητα υλικών (καμπίνα)...φυσικά με τρομερό κόστος... -
Eίναι απίστευτο το κόστος ενός βασικού πλέον μοντέλου (320δ) που παίρνεις απλά για να κάνεις τη δουλειά σου. Στη χώρα μας πρέπει να έχεις σοβαρότατη οικονομική επιφάνεια για να το αντέξεις.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
σε αυτα τα χρήματα θα περίμενα την 5 αρα με φουλ εξτρα, αυτη μάλιστα το συζητάμε.Μια 525d (δεν υπάρχει 520) με σχεδόν φουλ έξτρα αγγίζει τις €130.000 (για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης!).
Εντούτοις, στον δρόμο είναι συνήθως κορυφαίες μαζί με λίγες ακόμη εταιρίες που αντιμετωπίζουν ακόμη το αμάξι οδηγοκεντρικά και όχι σαν ηλεκτρική συσκευή.
Διαφωνώ...δεν είναι 'συνήθως ορυφαίες'....είναι ΠΑΝΤΑ κορυφαίες!! Εαν βγούν τα οικονομικά από την συζήτηση, οι BMW δεν έχουν ανταγωνισμό...είναι στην κορυφή σε κάθε κατηγορία.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Διαφωνώ...δεν είναι 'συνήθως ορυφαίες'....είναι ΠΑΝΤΑ κορυφαίες!! Εαν βγούν τα οικονομικά από την συζήτηση, οι BMW δεν έχουν ανταγωνισμό...είναι στην κορυφή σε κάθε κατηγορία.
Στα έχω πει αγάπη και κατ' ιδίαν: εσύ έχεις μάτια - όχι γυαλιά! - BMW, άρα δεν είσαι αντικειμενικός!!
-
Ναι γνωρίζω το κόστος μιας 5 αρας, απλά θυμαμαι αρχες του 2000 με euro ξεκινουσαν απο 50.000 ευρω και με 80.000 επαιρνες μια εξαιρετικη 6κιλυνδρη 5αρα με υπερπλουσιο εξοπλισμο και πολυτελεια.
Τωρα με φορους αλλα και υψηλη τιμολογηση απο την ίδια bmw οι τιμές είναι 100.000 euro παραπάνω.
Όταν μάλιστα ο μέσος όρος τιμών των αυτοκινητων είναι σε επίπεδο 2006 2007.
Και εγω απο οικογενεια με λατρεια στις bmw προερχομαι και μονιμη πραγανδα υπερ της.
Είχαμε ξεκινησει να έχουμε στην οικογενεια bmw απο τα τέλη του 70 και μετα. -
Εμείς την 525i Ε60 LCI (3.0lt) to 2009 την είχαμε πάρει 56Κ. Kαι από εξοπλισμό είχε δέρμα,ηλεκτρικό κουρτινάκι πίσω και χειροκίνητα στο πλάι,ηλιοροφή,xenon που στρίβουν με το τιμόνι και active steering...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εμείς την 525i Ε60 LCI (3.0lt) to 2009 την είχαμε πάρει 56Κ. Kαι από εξοπλισμό είχε δέρμα,ηλεκτρικό κουρτινάκι πίσω και χειροκίνητα στο πλάι,ηλιοροφή,xenon που στρίβουν με το τιμόνι και active steering...Καλές εποχές τότε...υπήρχε μια περίοδος που η BMW είχε πολύ καλές τιμές. Πλέον και με τόσο εξοπλισμό που μπορούν να πάρουν (κάτι Laser Lights, Night Vision κλπ) εκτοξέυεται η τιμή.
Η 330χι (Ε46) του πατέρα μου είχε το 2004 €72.000 με τα έξτρα (δεν την πήρε τόσο, μεταχειρισμένη την πήρε)....σήμερα απλά δεν πουλιέται, μόνο πετιέται!
-
https://cdn.bmwblog.com/wp-content/uplo ... 50x500.jpg
Η ωραιοτερη σχεδιαατικά bmw ever. Με 80.000 την επαιρνες με όλα μέσα φουλ εξτρα. Είχε και τηλεφωνο με καλώδιο στο μπρατσο, και navi και εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης.
Και με τα λεφτα που ζητουν για μια 5αρα σημερα επαιρνες αυτην
Θεά -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
https://cdn.bmwblog.com/wp-content/uploads/2017/01/BMW-E39-5-Series-photos-40-750x500.jpgΗ ωραιοτερη σχεδιαατικά bmw ever. Με 80.000 την επαιρνες με όλα μέσα φουλ εξτρα. Είχε και τηλεφωνο με καλώδιο στο μπρατσο, και navi και εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης.
Συμφωνώ 100%. Είναι η αγαπημένη μου bmw και εμένα (προσπαθούσα να ψήχω τον πατέρα μου να πάρει μια 540 αντί για την 330). Γενικά αγαπώ την 5αρα περισσότερο από όλες τι σειρές...αλλά η Ε39 έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!!
-
Την είχαμε και εμείς την Ε39 πριν την Ε60.
Πολύ καλύτερη στο δρόμο αλλά χτύπησε βαλβίδες γύρω στις 110.000 I'm.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ναι γνωρίζω το κόστος μιας 5 αρας, απλά θυμαμαι αρχες του 2000 με euro ξεκινουσαν απο 50.000 ευρω και με 80.000 επαιρνες μια εξαιρετικη 6κιλυνδρη 5αρα με υπερπλουσιο εξοπλισμο και πολυτελεια.Τωρα με φορους αλλα και υψηλη τιμολογηση απο την ίδια bmw οι τιμές είναι 100.000 euro παραπάνω.
Όταν μάλιστα ο μέσος όρος τιμών των αυτοκινητων είναι σε επίπεδο 2006 2007.
Και εγω απο οικογενεια με λατρεια στις bmw προερχομαι και μονιμη πραγανδα υπερ της.
Είχαμε ξεκινησει να έχουμε στην οικογενεια bmw απο τα τέλη του 70 και μετα.Να επισημάνω ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν ανεβασμένες τιμές λόγω εξοπλισμού από τότε όμως! Σκέψου ότι σήμερα παίρνεις μικρό αμάξι σε τιμές που τότε είχαν τα χατς κοκ! Το φιέστα έφτασε το φοκους και το γιαρις την κορολα!
-
Δεν είναι τόσο η τιμολογιακή πολιτική ,ειναι οι φόροι και γίνονται στρεβλώσεις .Με το που τους ανέβασαν μεσα του 2016 παράδειγμα η αδυναμη 318i/1500cc/136ps από 29000 πήγε 36000 ευρω.Φυσικά δεν πούλησε μετά ,όταν με τα ίδια χρήματα επαιρνες Mercedes C180/156ps.Δεν νομίζω ότι και οι έχοντες χρήματα ειναι κορόιδα, και δεν βλέπουν τι γίνεται με τους φόρους.Αν κρίνουμε απο τις πωλήσεις πάνε μάλλον σε φθηνότερα μοντέλα μιας φίρμας.Γι άυτό και η επιτυχία της Χ1 .
Μια και ο λόγος για την 5αρα ,την προηγούμενη σειρά την βλέπεις στο δρόμο .Οσοι την πήραν είναι πριν αλλαξουν οι φόροι,και ψαξε τώρα αν δεις καμιά νέα στο δρόμο σήμερα.Δεν νομίζω ότι κανείς από τους κατόχους δεν σκέφτηκε ανταλλαγή με το νεώτερο, όταν τα πιο πολλά στην κατηγορία είναι εταιρικά.Αυστηρά στο θεμα της τιμολογιακής πολιτικής πάντως η Mercedes φαίνεται κρατά τις τιμές στις βασικές εκδόσεις μετα την αύξηση των φόρων (και με ισχυρότερους μικρούς κινητήρες).
-
Εχουν γενικα ανεβει οι τιμες και όχι μονο σε αυτοκίνητα καινουρια. ΑΚΙΝΗΤΑ εχουν ανεβει πολύ. Στα αυτοκίνητα παντως αν δεν πουλησουν θα εχουν και μεγαλες εκπτωσεις.
Για τον μεσο Ελληνα σε λιγο θα είναι δυσκολο να παρει ένα αξιολογο αμαξι, ειδα το C200 coupe με κινητηρα 1.5 (!!!) από 45κ και εξτρα όταν σε αυτά τα χρηματα σε χωρες χωρις πολλους φορους πλησιαζεις το C43 AMG!
-
Αν δεν πέσουν οι φόροι ,και δεν δοθούν κίνητρα πχ αποσυρση,΄με αμάξι τύπου Χ1 θα θεωρείσαι πλούσιος .
Ερχεται και περιουσιολόγιο από ότι λένε, να σου προσθέσουν το αμάξι, να στα πάρουν με φόρους συνολικά επιπλέον. -
Οταν τα λέω εγώ. Μπαλενο τουρμπατο για να έχεις ένα τουτου με τεραστιους χωρους και που παρκαρει παντου και να έχει και γκαζια μεχρι το σουπερμαρκετ και τέλος ένα ηλεκτρικό πατινι για την πόλη.
Τα υπόλοιπα τα βαζεις σε επενδυτικό πορτφόλιο με ορίζοντα 10 ετών. Τα κερδη τα βάζεις σε λογαριασμό για την συνταξη.
Μια φορά το έτος που θα πάς σε ξενοδοχεία για διακοπές και που θα λερωθεις σε παραλίες και βρόμικα δωμάτια, πας νοικιαζεις και ένα 530 σε καλή κατάσταση για μια εβδομαδα. Και είσαι αρχοντας.
-
Στο περιουσιολόγιο αν γίνει, θα βάζεις και το επενδυτικό πορτφόλιο σου ,θα φορολογείσαι και για το μπαλενο .Ολα μαζί μπορεί να σε χρεώνουν σαν κάτοχο BMW 3αρας (για να είμαστε και στο θέμα μας)
-
Αληθεύει;
Δεν το εχω ψαξει, αλλα και πάλι στο ένα έχεις θετικό συντελεστη και αυτοματισμό του όποιου πληθωρισμού, στο άλλο έχεις συνεχόμενη απομείωση της περιουσίας (της bmw 3αρας, για να είμαστε στο θέμα μας-το μάθαμε το κολπάκι ) -
Υπάρχουν πολλα σενάρια ληστείας ,κάνε google για το θέμα περιουσιολόγιο.Απομείωση περιουσίας γίνεται σε οτιδήποτε κατέχεις.Δεν είναι σίγουρο θα έχεις κέρδος από επενδύσεις,και δεν θα τα έχεις πληρώσει σε διάφορα άλλα εξοδα και φόρους.
Επίσης κάθε τόσο διαδίδουν σχέδια για αύξηση τελών κυκλοφορίας με βάση ρύπους και αξίας αυτοκινήτου (όπως την υπολογίζουν αυτοί).Σε ενα ακριβό αμάξι όπως η νέα τριάρα,θα έχεις ήδη πλήρωσει παραπάνω φόρο να την πάρεις ,θα θεωρείσαι και πιο πλουσιος μαζί με άλλη περιουσία σου για κάποιους.Ασχετο αν δούλεψες για όλα να τα πάρεις,θα ξαναπληρώσεις.Και για το Μπαλενο,το Χ1 τα ίδια,απλά σε αυτά θα έχει δώσεις λιγότερα να πάρεις αμάξι.
-
BMW 3-Series(G20) 2019