-
Κι εγώ βλέπω το Jazz σαν το overall πιο ολοκληρωμένο αμάξι της κατηγορίας.Αλλά λίγο η εμφάνιση του,λίγο ο αντιπρόσωπος κι η τιμή του το βγάζουν εκτός από την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού.
Από τα υπόλοιπα με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια μου αρέσουν 208,micra,fiesta,c3,swift και -από φώτο προς το παρών-,το νέο clio. -
Όλα δηλαδή ΕΚΤΟΣ απ' τα vag Πες το πάνορμε δεν χρειάζονται ντροπές! [emoji38]
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Όλα δηλαδή ΕΚΤΟΣ απ' τα vag Πες το πάνορμε δεν χρειάζονται ντροπές! [emoji38]Χαχα..
Ναι,η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και ιδιαίτερα φίλα προσκείμενος του group (πάντως παραδέχομαι ότι το Fabia είναι μια συμπαθή και 'γεμάτη' πρόταση στην κατηγορία και το Ibiza όμορφο σχεδιαστικά,αλλά με χαλάει το εσωτερικό,ειδικά στην style έκδοση) -
Οπως τα λες πανορμιυς. Εχω παει 4 φορες στην χοντα για το τζαζ. Εκει βλεπω και το σιβικ και σελινιαζομαι αλλα τσπ.
Η τιμη του για τον εξοπλισμο και τον κινητηρα με σταματα. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
...πάντως παραδέχομαι ότι το Fabia είναι μια συμπαθή και 'γεμάτη' πρόταση στην κατηγορία...
Με τρία εξουσιοδοτημένα συνεργεία από το κέντρο της Αθήνας και σε όλα τα βόρεια και ανατολικά της Αττικής δεν βλέπω το λόγο γιατί να πάει κάποιος να πάρει SKODA.
Ειδικά όταν από αυτά τα τρία συνεργεία τα δύο είναι Καρέντα.
Και σε βάζει και η Καρέντα να υπογράψεις ότι η 4ετής εγγύηση ισχύει μόνο για τα εξουσιοδοτημένα.Και πας στην Καρέντα με το 'φτηνό' Fabia και σε χρεώνουν σαν να έχεις Audi A3.
Το οποίο, παρεμπίπτοντος, Audi A3 TSI για το 1ο ετήσιο service στην Καρέντα φίλος έσκασε 200euro πριν μερικές μέρες και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό.
Αλλά αυτός έδωσε και 26000euro για να πάρει πουλ-μουρ Audi. Αυτά ήταν γνωστά από πριν.
Και φυσικά ακόμη και σήμερα δεν έχει πάρει πρέφα γιατί έδωσε τόσα χρήματα για μία ώρα επίσκεψης στο συνεργείο.Και θα πάει τώρα ο άλλος π.χ. εγώ που πήρα τον φτωχό συγγενή του VW Group να πάω για service στη Καρέντα των πουλ-μουρ και των φραγκάτων...
Εγώ υπό αυτές τις συνθήκες δεν προτείνω κανένα αυτοκίνητο των κατασκευαστών που φέρνει η Κοσμοκάρ.
Και ας λέει ο καθένας ότι θέλει. -
Είδες ρε Storm;
Έψαξες τόσο εξονυχιστικά για αυτοκίνητο, βρήκες αυτό που σου αρέσει, το πήρες σε καλύπτει και όλα καλά και έρχεται το after sales και σου χαλάει όλη τη φάση!
Άραγε, στις υπόλοιπες χώρες είναι το ίδιο πρόβλημα ή έχουμε την αποκλειστικότητα;
(μάλλον καλά κάνει η toyota που από ότι έχω καταλάβει έχει διατηρήσει την εισαγωγή των αυτοκινήτων της και δεν τα έχει δώσει σε κάποιο Έλληνα...) -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το εχω δει τι λεει;Λεει πως υπηρξε ενα θεμα με την αναπτυξη των αεροσακων κουρτινας, και αμεσως μετα εγινε ανακληση σε παγκοσμιο επιπεδο για ενημερωση του λογισμικου των αεροσακων απο τη σουζουκι.
Απο τοτε δεν εχει ξαναδοκιμαστει. Αρα εχεις δικιο διοτι μενουμε παντα με τα αποτελεσματα του εργαστηριου.
Το κλιο δεν ειχε καν αεροσακους κουρτινας
Τζαμι, δοκαρια και λαμαρινα εχει, αλλα εχει λεντ φωταΔες λιγο εδω, θα εβαζες το παιδι σου στηριζομενος σε ενα κειμενο που γραφτηκε υπο αλλα κριτηρια. Η κριτικη σου σκεψη τι σου λεει;
Δεν αναφέρομαι στους αερόσακους, αλλά στις παραμορφώσεις των dummies!
Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις. Αλλά οκ. Δεν θέλω να σε πείσω με το ζόρι για κάτι που δεν μπορείς να αντιληφθείς.
Το λήγω εγώ εδώ το θέμα. Δεν έχει νόημα πλέον.
-
Η skoda έχει κι άλλα συνεργεία εξουσιοδοτημένα στην Αθήνα: Σφακιανάκης, Μακρής, Κοιλάκος, synergy κτλ
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Είδες ρε Storm;
Έψαξες τόσο εξονυχιστικά για αυτοκίνητο, βρήκες αυτό που σου αρέσει, το πήρες σε καλύπτει και όλα καλά και έρχεται το after sales και σου χαλάει όλη τη φάση!
Άραγε, στις υπόλοιπες χώρες είναι το ίδιο πρόβλημα ή έχουμε την αποκλειστικότητα;
(μάλλον καλά κάνει η toyota που από ότι έχω καταλάβει έχει διατηρήσει την εισαγωγή των αυτοκινήτων της και δεν τα έχει δώσει σε κάποιο Έλληνα...)Εγώ φίλε sargus είμαι ιδιάζουσα περίπτωση.
Πριν την αγορά του κάθε αυτοκινήτου κοιτώ εξονυχιστικά το θέμα του after sales ώστε να καλύπτει αυτά που αναζητώ στα θέματα υποστήριξης.Καταλαβαίνω ότι για πολλούς αυτά είναι ψιλά γράμματα και λεπτομέρειες, όχι όμως για μένα.
-
η αλήθεια είναι σήμερα πετάχτηκα και απο την skoda για το fabia..δεν με ενθουσίασε..
έχω αρχίζει να καταλήγω στο κλιό νομίζω όπου και ο διανομέας είναι γνωστός μου αλλά υπάρχει και εξουσιοδοτημένο δίπκα απο το σπίτι μου..οι τιμές του σερβις ελπίζω να είναι προσγειωμένες όσο γίνεται.. -
@παυλετα
Ξαναλεω η δοκιμη εγινε απριλιο του 2016.
Ο οργανισμος ανεφερε οτι δεν αναπτυχθηκαν οι αεροσακοι αρκετα ωστε να φρεναρουν το κεφαλι του πισω επιβατη στο 100% οπως επρεπε, δηλ του παιδιου.
Μαϊο 2016 αμεσως μετα γινεται ανακληση των μπαλενο, αμεσως μετα δηλαδη την ανακοινωση των αποτελεσματων, με σκοπο την ενημερωση του λογισμικου της κεντρικης μοναδας που ελεγχει τους αεροσακους. Αυτο που πολυ πιθανον να εγινε ειναι να αλλαξε ο χρονος ενεργοποιησης του αεροσακου ωστε οταν το κεφαλι ακουμπα πανω του να εχει αναπτυχθει στο 100% του ογκου του.
Και στην ελλαδα εγινε ανακληση, ελεγχος και ενημερωση του λογισμικου.Δεν εγινε απο τοτε δοκιμη οποτε μενουμε οπως εχω πει καθε φορα στα ιδια αποτελεσματα, αλλα πλεον κοιταμε ενα γεγονος το οποιο συντελεστηκε πριν γινει η ανακληση και η διορθωση. Αρα τα δεδομενα εχουν βαρυτητα μεν, αλλα και εναν αρνητικο συντελεστη πανω του ως προς την εγγυροτητα τους. Αλλα μενουμε με αυτα.
Εδω η ανακληση
https://economictimes.indiatimes.com/in ... 473308.cmsΕδω τα παλιοτερα στανταρτς οπου δεν εξεταζαν τα παιδια 10 ετων στο πισω καθισμα, δηλαδη την εποχη που το 5αστερο ρενω αξιολογηθηκε, δες σελ 2.
Παρατηρησε οτι ο οργανισμος δοκιμαζει το αυτοκινητο με καποια καρεκλακια τα οποια προτεινει η ρενω για το τεστ. Δηλαδη τα καλυτερα της αγορας, αρα και εκει φευγει η απολυτη
αντικειμενικοτητα
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... eMtF5utnCbΣυνεπως το ρενω κυκλοφορει με 5 αστερια χωρις να εχει δοκιμασει ανθρωπο μεγαλυτερο απο μωρο σε καρεκλακι στο πισω καθισμα, για αυτο και εχει μονο 4 αεροσακους. Την εκραζαν ο τυπος του κλαδου, αλλα ακομα και στο φειςλιφτ ξεροντας οτι τα αποτελεσματα του νκαπ κρατιουνται για 6 ετη και παλι δεν εβαλε αεροσακους κουρτινας, ενω πουλαγε σαν ζεστο ψωμι και ειχε γινει αποσβεαη αναπτυξης του μοντελου. Μονο ντροπη, τιποτα αλλο.
Εδω τα επομενα στανταρτς που για πρωτη φορα μπαινει η βαθμολογια για 10 χρονα παιδια πανω σε καρεκλακι στα πισω καθισματα,
Επισης εκεινη την εποχη μπηκε και η δοκιμη σε τρακαρισμα ολης της επιφανειας του αυτοκινητου, μετρωντας τα τζι επιταχυνσης που εχουν οι επιβατες.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 0049229753Τωρα και τα δυο αυτοκινητα πωλουνται ταυτοχρονα, το ενα ειναι 5 αστερο με τελειως αλλα κριτηρια και το αλλο 4 αστερο στην εκδοση με το αυτοματο φρεναρισμα, κατι που δεν εχει το κλιο, και το καταναλωτικο κοινο μπερδευεται
-
Καλησπέρα.
Το 208 το έχεις στα υπ'όψιν σου;
Γιατί έχεις, ως το τελος του μήνα, όφελος απόσυρσης, που αν θυμαμαι καλα για το 306 ειναι 800€ συν την έκπτωση της εταιρείας.
Εμένα για παράδειγμα, έχω και εγω το 306, μου έδιναν 800€ όφελος από την απόσυρση και αλλα 700€ για το νέο gt line.
Δηλαδη, Από τα 17.300 πήγαινε μαζι με τέλη και πινακίδες στα 16.000.
Φαντάζομαι για τις πιο entry-level εκδόσεις θα εχεις εξίσου καλή έκπτωση. -
καλημέρα..
το allure μου βγαίνει 14500...με εξοπλισμό λιγότερο απο το κλιό.
γενικά το κλιό μου άρεσε και στο μάτι πολύ αλλά και με το συγκεκριμένο εξοπλισμό στην προσφορά έκδοση dynamic θεωρώ ότι έχει το πλουσιότερο απο όλα που έιδα..
συγκρινόταν μόνο με το glx του baleno το οποίο ήταν και αυτό περίπου στην ίδια τιμή με το peugeot.. -
καλησπέρα ξανά..
μετά απο μέρες σκέψεων και συσκέψεων κατέληξα στο clio..
σήμερα το παρήγγειλα και μου είπαν ότι είναι ετοιμοπαράδοτο οπότε τέλος της άλλης εβδομάδας το πολύ θα το έχω στα χέρια μου..
ελπίζω να έκανα μια καλή επιλογή...! -
Ο χρήστης nskoul έγραψε:
καλησπέρα ξανά..
μετά απο μέρες σκέψεων και συσκέψεων κατέληξα στο clio..
σήμερα το παρήγγειλα και μου είπαν ότι είναι ετοιμοπαράδοτο οπότε τέλος της άλλης εβδομάδας το πολύ θα το έχω στα χέρια μου..
ελπίζω να έκανα μια καλή επιλογή...!Με το καλο η παραλαβή!!!!Εκανες μια πολύ καλή επιλογή με πολύ καλο εξοπλισμό!!!!!Τα full led,οκ τα λεφτά!!Καλα κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα !!!τι χρωμα το πήρες ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ναι το θέμα το εξοπλισμού ήταν κατι πολύ σημαντικό.
το πήρα iron blue με τις ζάντες diamond black(ασημι-μαυρο)
σε ευχαριστώ πολυ! -
Με γειές και να είναι καλοτάξιδο και να το χαρείς με Υγεία!!!
-
σε ευχαριστώ!!
-
Καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. Ποιον κινητήρα διάλεξες ?
-
ευχαριστώ..τον 0,9tce με τα 75 'αλογα
ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ