-
Το budget είναι γύρω στα 30 k , πρόκειται για 3τεκνο με μετάβαση από vw golf v σε suv. Ποιο από τα παρακάτω πιστεύετε ότι προσφέρει τα πιο πολλά; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχει περισσότερα από 130 hp και μια λογική κατανάλωση. Σίγουρα όχι 2L κινητήρα. Το 98% είναι κίνηση στην πόλη. Ετησίως γύρω στα 10 - 15000 χλμ.
Προτασεις : vw tiguan, peugeot 3008, hyundai tucson, και ίσως karoq. Δεκτές και άλλες προτάσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Το budget είναι γύρω στα 30 k , πρόκειται για 3τεκνο με μετάβαση από vw golf v σε suv. Ποιο από τα παρακάτω πιστεύετε ότι προσφέρει τα πιο πολλά; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχει περισσότερα από 130 hp και μια λογική κατανάλωση. Σίγουρα όχι 2L κινητήρα. Το 98% είναι κίνηση στην πόλη. Ετησίως γύρω στα 10 - 15000 χλμ.
Προτασεις : vw tiguan, peugeot 3008, hyundai tucson, και ίσως karoq. Δεκτές και άλλες προτάσεις.
Για αρχή, οδήγησε και τα 4 που γράφεις για να έχεις προσωπική άποψη για το καθένα. Έχεις καλο budget, όπου και να καταλήξεις τρέλανε τους στο παζάρι και πάρε ότι περισσότερο μπορείς σε έξτρα και έκπτωση.
-
Αφού προέρχεσαι από γκολφ η απάντηση είναι εύκολη. Εκτός αν είσαι κάπου δυσαρεστημένος με vw αλλά τότε μάλλον δεν θα έβαζες καθόλου το τιγκουαν στα υποψήφια.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ισως αξιζει να περιμενεις λιγο να δεις και το c5 aircross με τα 3 ανεξαρτητα πισω καθισματα και, θεωρητικα τουλαχιστον, το μεγαλυτερο πορτμπαγαζ της κατηγοριας, μιας και εισαι τριτεκνος.
Αν δεν σε ενοχλουν τα 4.7μ μηκος του, το kodiaq εχει απιστευτους χωρους και σε τιμη (αναλογα με την εκδοση/κινητηρα) μπορεις να το βρεις γυρω στα 30χιλιαρικα. -
Αφού είσαι τρίτεκνος, μην κάνεις το έγκλημα να πάρεις πενταθέσιο αυτοκίνητο.
Είτε προκύψει νέο μέλος είτε θέλετε να πάτε κάπου και να πάρετε μαζί σας γιαγιά, ξαδερφάκι, συμμαθητή, θα γίνεται εις βάρος της ασφάλειας των παιδιών σου. Που χου η μαμα πίσω με το μικρότερο στην αγκαλιά.Έχω γνωστό που αγόρασε καινούριο πενταθέσιο και σε ένα εξάμηνο φούσκωσε την κυρά.
-
Συμφωνώ και εγώ να βάλεις το Kodiaq (ίσως και το xtrail) στις επιλογές σου και το σημαντικότερο να τα οδηγήσεις όλα να δεις ποιο σου ταιριάζει καλυτερα.
-
7 θεσιο δεν το συζητώ. Για c5 δεν μ αρέσει η εργονομία. Με ενδιαφέρει ποιο μου προσφέρει τα περισσότερα... Ίσως σε diesel.
-
Τι δεν σου αρέσει δλδ από την εργονομία του c5 aircross? Εστιάζεις στην μεγάλη κονσόλα ανάμεσα στα μπροστά καθίσματα και στον μάλλον περιορισμένο χώρο ποδιών για πίσω αναλογικά του μεταξονιου του; Γιατί δεν βλέπω αλλά εργονομικά φάουλ.
Ο χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας οι αναδιπλώσεις και το μπρος πίσω 3 ανεξάρτητων ιδιων καθισμάτων το έχει μόνο αυτό ενώ και η κονσόλα και τα όργανα είναι αρκουντος ικανοποιητικά (εκτός αν σε ενοχλεί ο έλεγχος ac από την οθόνη αφής).Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε βενζίνη tiguan και kodiaq βγαίνουν με τον 1.5 tsi. Tiguan σε diesel έχει τον 1.6 tdi, ενώ το kodiaq τον 2.0, οπότε τρώει X. Ίσως το kodiaq φαντάζει καλύτερη επιλογή με έξτρα άλλη μια συστοιχία καθισμάτων, η οποία κρύβεται στον χώρο αποσκευών και ξεχνάς πως έχεις άλλα 2 καθίσματα.
X-trail βγαίνει σε βενζίνη με τον νέο κινητήρα 1.3. Diesel επίσης καινούριος κινητήρας 1.7. Παρομοίως έξτρα καθίσματα όπως το kodiaq.
Στο tucson απέκλεισε τη βενζίνη διότι έχει υψηλά τέλη κυκλοφορίας (400). Εκεί κοιτάς μόνο σε diesel. Ρίξε μια ματιά και σε sportage gt-line.
Στη θέση σου θα έριχνα και μια ματιά στο opel grandland X.
Ιδανική επιλογή για εμένα, 5008..
-
Σε θέματα service και αξιοπιστίας μοτέρ ποια θεωρούνται καλύτερα;
-
Απ' αυτά που έχουν προταθεί το Hyundai είναι το πιο αξιόπιστο βάσει κατατάξεων από διάφορες έρευνες. Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να πέσεις σε μοντέλο που να βγάζει προβλήματα (είναι και λίγο τύχη αυτά). Στατιστικά μιλώντας όμως (και όχι μόνο) τα Hyundai είναι τα πιο αξιόπιστα.
-
Audi Q3 και Volvo xc40. Γνώμες;
-
Χίλιες φορές το Volvo...το Audi αχρείαστα ακριβό και ελλειπώς εξοπλισμένο σε σχέση με το Volvo και όχι μόνο. Ανάλογα την έκδοση βέβαια.
-
Ανταλλακτικά και service?
-
Είχα παρόμοιο δίλημμα (την εποχή που μόλις είχε ανακοινωθεί το q3) και δεν μετάνιωσα που τελικά επέλεξα το volvo
Και πάλι το xc40 θα έπαιρνα.. Πλήρες
-
Θέλεις να δώσεις 35-40 χιλιάρικα για αυτοκίνητο καισκέφτεσαι τα σέρβις?
Φυσικα κανένα δεν είναι φτηνό....
Ποιο compact suv να διαλέξω και γιατί;