-
Φαίνεται να την εχουν προσέξει ιδιαίτερα στο 3008.
Οσο αφορά το 308 εμένα προσωπικά η ποιότητα των υλικών δεν με εντυπωσίασε οταν είδα το αυτοκινητο και δεν θα πλήρωνα ποτε τα παραπάνω λεφτά που εχει απο το c4,για να το συγκρίνω με τον ´φτωχό´ συγγενη. -
Εγω πάντως που εχω το C4 εχω να πω οτι το 2012 που το πηρα ηταν εντυπωσιακό. Το θετικό ειναι οτι το 2016 παραμένει ποιοτικά όπως την πρώτη ημέρα αγοράς. Απο την άλλη το 308 σημερα δείχνει τουλαχιςτον δυο κλάσεις ανώτερο του C4 σε ποιοτητα υλικών.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Αυτα ειναι και γούστα λιγο, αλλα εμένα το άδειο κεντρικό ταμπλό (κατω απο την οθόνη) με την τενεκιεδενια ακουστική δεν με πείθει για το premium της κατασκευής.
-
NikosGolf σε περιπτωση που δε το καταλαβες μου εγραψες μια παραγραφο με ασχετα πραγματα σχετικα με την ποιοτητα εσωτερικου.
Τενεκεδενια ακουστικη.. μαιστα.. κανει και αντιλαλο δηλαδη?
-
Ένεκα και των τελευταίων σχετικών άρθρων -και στους 4Τ- ενόψει της έκθεσης, έχει μήπως πάρει κανενός το αυτί σε τι τιμές θα κινηθεί, ειδικά με τον THP ? Βλέποντας ότι το παρόν μοντέλο με full εξοπλισμό, αυτόματο, Grip Control και diesel γυροφέρνει τα 28Κ, πιστεύω ότι με τον THP θα πρέπει να κινηθεί κάτω από αυτό το όριο....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ένεκα και των τελευταίων σχετικών άρθρων -και στους 4Τ- ενόψει της έκθεσης, έχει μήπως πάρει κανενός το αυτί σε τι τιμές θα κινηθεί, ειδικά με τον THP ? Βλέποντας ότι το παρόν μοντέλο με full εξοπλισμό, αυτόματο, Grip Control και diesel γυροφέρνει τα 28Κ, πιστεύω ότι με τον THP θα πρέπει να κινηθεί κάτω από αυτό το όριο....Λογικά πιο ακριβό θα είναι από το ντίζελ, αφού πληρώνει 'πέναλτυ' λόγω ρύπων. Εκτός εάν δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι ρύποι (δεν έχω τα τεχνικά στοιχεία διαθέσιμα).
-
στη Γερμανία έχουν βγεί τιμές
http://www.peugeot.de/ -
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
στη Γερμανία έχουν βγεί τιμές
http://www.peugeot.de/Οι Γάλλοι το έχουν σε 'απλό', GT-line και GT, το ξεκινάνε από 26Κ€, και δίνουν τον THP μόνο σε Allure με αυτόματο στα 33.500Κ€. Με ένα χρώμα και ένα-δύο extras, φτάσαμε τα 35Κ€. Οι γερμανοί το έχουν πιο φθηνά από τους Γάλλους ομοίως δίνουν τον 1.6THP μόνο στο Allure και μόνο αυτόματο, και η τιμή ξεκινάει από τα 32.000€ και με τα ίδια extras φτάνει λίγο πάνω από τα 33Κ€.
Χμμμ, ήδη είμαστε σε περιοχή GLA-X1, δεν ξέρω αν θα τους βγει αυτή η πολιτική των φρανσουάδων....
-
Σίγουρα η τιμή είναι τσιμπημένη, αλλά με τον εξοπλισμό που έχει η έκδοση Allure, η Χ1 (ή η GLA) ξεπερνάει τις €40.000 (στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα μάλλον φτάνει πιο ψηλά) και έχει και πιο αδύναμο κινητήρα.
-
Σωστό -περίπου- μεν, ριψοκίνδυνο δε. Λέω 'περίπου' γιατί μια σχετικά καλά εξοπλισμένη GLA ή X1 πάει 37Κ, 38Κ (με πακέτα εξοπλισμού και αυτόματο), με παραπλήσιες επιδόσεις (160 άλογα ο THP, 156 της GLA, 143 της Χ1, σωστά ?). Και αυτομάτως ο υποψήφιος αγοραστής σκέφτεται 'να δώσω 35Κ για ένα φορτωμένο 3008, ή να ζοριστώ να δώσω άλλα 2Κ€ να φτάσω τα 37-38Κ για μια GLA/X1 ?'
-
Συμφωνώ μαζί σου Άσσε, τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ! Ίσως να έδινα €30Κ για ένα καλά εξοπλισμένο 3008 αντί για €37Κ για την Χ1, αλλά εάν το 3008 φτάνει τις €35Κ, τότε προσωπικά θα πήγαινα στην Χ1.
Βέβαια εγώ την GLA δεν την θεωρώ ανταγωνιστική γιατί έχει πολύ μικρούς χώρους, δεν είναι SUV (αλλά μια ψηλωμένη Α Class) και τελείως προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και δεν καταλαβαίνω και σε ποια κατηγορία ανήκει.
ΥΓ: 136 είναι η Χ1 και ίσως και λίγο 'ψώφια' σε σχέση με τα 136 του κινητήρα των 1.600cc. 143 ήταν η προηγούμενη Χ1.
-
Μάγκες ουσιαστικά το βενζινοκίνητο (1.2 130bp) εχει 3000-4000 χιλιάδες λιγότερο του βενζινοκινητου Tiguan (1.4 125bp) και η διαφορα μειώνεται σε περίπου 1000€ στο αντίστοιχο 1.6 diesel.
Αυτο πως μπορεί να εξηγηθεί; -
Χωρίς να το έχω ακούσει με τα αυτιά μου και να το έχω διαβάσει με τα μάτια μου από κάποιον υπεύθυνο της Peugeot, νομίζω ότι η Peugeot θεωρεί εαυτόν πλέον ως premium κατασκευαστή (ή 'περίπου-premium'), και τιμολογεί αντιστοίχως. Ταυτόχρονα όμως έχουμε και την DS από τη Citroen, η οποία εξαρχής έχει θεωρηθεί ως το αντίπαλον δέος για τους γερμανούς. Ίσως όμως για περισσότερο niche προϊόντα, ή μάλλον καλύτερα, περισσότερο lifestyle.
Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι εγώ....
-
το crossover ds που πέτυχα στον δρόμο, πάντως, δεν με εντυπωσίασε καθόλου...
-
Βασικα ειναι πολυ καλυτερο χωρις τις πλαστικες παπαριες να το διατρεχουν περιμετρικα. Δηλαδη οχι το crossover. Πολυ καλο σχεδιο ηδη κοντευει 5ετια μ ενα fl.
Καραντιγραφη το CH-R σε αρκετα σημεια κατα τη γνωμη μου εντωμεταξυ. Ισως γι αυτο και μ αρεσει. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μάγκες ουσιαστικά το βενζινοκίνητο (1.2 130bp) εχει 3000-4000 χιλιάδες λιγότερο του βενζινοκινητου Tiguan (1.4 125bp) και η διαφορα μειώνεται σε περίπου 1000€ στο αντίστοιχο 1.6 diesel.
Αυτο πως μπορεί να εξηγηθεί;Δεν κατάλαβα τι εννοείς, συγνώμη. Εννοείς ότι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη ή πως μπορεί να εξηγηθεί ότι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη στο βενζινοκίνητο και μικρή στο ντίζελ?
-
Επειδή δεν ξέρω μήπως παρερμηνευτηκε αυτό που έγραψα, να τονίσω ότι το σχόλιό μου αφορά το ds κ όχι το peugeot! Μάλιστα φαίνεται κ μικρότερο σε διαστάσεις από την αρχική εντύπωση που είχα σχηματίσει από τις φωτογραφίες.
Το 3008 μου αρέσει περισσότερο...
Τα υπόλοιπα ds πάντως είναι πολύ ωραία αμάξια...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτο πως μπορεί να εξηγηθεί;Δεν κατάλαβα τι εννοείς, συγνώμη. Εννοείς ότι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη ή πως μπορεί να εξηγηθεί ότι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη στο βενζινοκίνητο και μικρή στο ντίζελ?
Το δεύτερο,δλδ πως μπορεί να εξηγηθεί η μεγαλη διαφορα στο βενζινοκίνητο και η μικρη στο ντιζελ.
-
Αλλά ζητάω συγνώμη γιατι δεν είχα δει καλα τις τιμες και δεν ισχυει αυτή η διαφορα τιμης στα ντιζελ.
-
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... p-165-eat6
Οδηγούμε το Peugeot 3008 1.6 THP 165 ΕΑΤ6
Από την πρώτη επαφή μαζί του, η μεταστροφή του 3008 από MPV σε SUV κρίνεται πετυχημένη κίνηση.
Το προηγούμενο 3008 ήταν ένα crossover το οποίο έκλινε περισσότερο προς την κατηγορία των 5θέσιων MPV παρά προς εκείνη των SUV.
Όμως η τάση της αγοράς έχει αλλάξει πλέον, με τους υποψήφιους αγοραστές να ζητούν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, επιβλητική σχεδίαση και μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς συμβιβασμό στους διαθέσιμους χώρους και στην πρακτικότητα. Έτσι, το νέο 3008 ανήκει στα πιο παραδοσιακά SUV, κάτι καθόλου περίεργο αν αναλογιστεί κάποιος την επιτυχία που γνωρίζουν μοντέλα όπως το Nissan Qashqai και το Skoda Yeti.
Πάντως, παρότι το νέο 3008 έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος που αγγίζει τους 22 πόντους, τεράστιους θόλους και τροχούς που φωνάζουν SUV, στην πραγματικότητα το συνολικό ύψος του είναι 1,5 πόντο χαμηλότερο από του προκατόχου του. Το μήκος είναι κατά οκτώ πόντους μεγαλύτερο, επιτρέποντας στο μεταξόνιο να φτάσει τα 2,68 m (από 2,61) και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Παρά τη χαμηλότερη οροφή, μεγαλύτερος είναι και ο χώρος για το κεφάλι τους, ενώ η εξοικονόμηση βάρους σε σχέση με το απερχόμενο φτάνει κατά μέσο όρο τα 100 kg.
Οι περισσότεροι αγοραστές του 3008 θα επιλέξουν κάποιον από τους τέσσερις διαθέσιμους ντίζελ (σ.μ. στην αγγλική αγορά). Ο 1.6 BlueHDi διατίθεται σε εκδόσεις με 100 ή 120 PS, και ένας δίλιτρος αντίστοιχα με 150 ή 180 PS. Εμείς ωστόσο δοκιμάσαμε προς το παρόν μια βενζινοκίνητη έκδοση του μοντέλου. Όχι τη βασική, με τον 1.2 PureTech, αλλά τη δυνατότερη: Με τον 1.6 THP των 165 PS και το 6άρι αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6.
Παρότι λοιπόν είναι απίθανο να κάνει θραύση σε πωλήσεις, αυτός ο 1.6 τούρμπο είναι αξιαγάπητος. Καταρχάς, έχει αρκετή ροπή για να επιταχύνεις σε ταχύτητα αυτοκινητόδρομου γρήγορα και να κινείσαι σε δρόμους με ανωφέρειες με την οικογένεια και τα μπαγκάζια στο αυτοκίνητο, παρότι η καλύτερη περιοχή λειτουργίας του είναι οι υψηλές στροφές. Το σημαντικό είναι ότι όσο κι αν τον πιέσεις, παραμένει ομαλός σε λειτουργία, με ελάχιστο βουητό να φτάνει στην καμπίνα.
Το 6άρι αυτόματο της Peugeot δεν μπορεί να πετύχει τις αστραπιαίες αλλαγές ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, αλλά δεν το λες και νωθρό. Είναι αρκετά έξυπνο έτσι ώστε να κατεβάζει σχέση την κατάλληλη στιγμή, αν χρειαστεί, και παράλληλα να ανεβάζει γρήγορα ως τη μέγιστη δυνατή στον αυτοκινητόδρομο, για να μην ακούγεται καθόλου ο κινητήρας. Με το πάτημα του πλήκτρου Sport κλονίζεται λίγο αυτή η ισορροπία, αφού το κιβώτιο παραείναι πρόθυμο να κατεβάσει. Επιπλέον, το τιμόνι του 3008 γίνεται υπερβολικά βαρύ. Δεν χρειαζόταν να είναι έτσι, αφού στην κανονική λειτουργία το τιμόνι έχει πιο φυσικό βάρος, με μια ευχάριστη ομοιογένεια. Η κρεμαγέρα μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους πολύ γρήγορη, αλλά το πλαίσιο του 3008 περιορίζει τόσο πολύ την εγκάρσια κλίση που αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Ενώ όμως η κλίση είναι μικρή, το 3008 φαίνεται να έχει μαλακότερη ανάρτηση σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα. Στις ανωμαλίες του δρόμου το πλαίσιο κάνει μεγάλη κατακόρυφη κίνηση μεν, πολύ καλά ελεγχόμενη δε. Λακκούβες, τομές της ασφάλτου και καπάκια υπονόμων αντιμετωπίζονται πολύ καλά, αν και το πέρασμα από ανωμαλία μέσα σε στροφή διαταράσσει το πλαίσιο περισσότερο απ’ ό,τι θα θέλαμε. Υπό πίεση, το εμπρός μέρος του 3008 θα γλιστρήσει πρώτο, όπως άλλωστε συμβαίνει και στους ανταγωνιστές του. Αλλά η πρόσφυση είναι αρκετή για σβέλτες βόλτες σε δρόμους της περιφέρειας, ενώ ο πίσω άξονας δεν παρουσιάζει ανεπιθύμητες μετακινήσεις στο άφημα του γκαζιού. Τετρακίνηση δεν διατίθεται σε καμία έκδοση του 3008 και όσοι θέλουν να κινηθούν σε δύσκολες συνθήκες θα πρέπει να αρκεστούν στο σύστημα Grip Control και τα λάστιχα M+S.
Το 3008 έχει κάνει λοιπόν αισθητή πρόοδο στον τομέα της κύλισης και της οδικής συμπεριφοράς, ενώ έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα προς τα εμπρός στο εσωτερικό. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της Peugeot ήταν η καλύτερη δυνατή απτή ποιότητα και η premium αίσθηση, και με το i-Cockpit του νέου 3008 τον πέτυχε. Καταρχάς, η οθόνη 12,3” στο καντράν, όπως σε μοντέλα της Audi και της Volkswagen, αλλά και η οθόνη αφής 8,0” στο κέντρο του ταμπλό είναι στάνταρ σε κάθε έκδοση του 3008. Ο οδηγός μπορεί να καθορίσει τι ακριβώς θα βλέπει στον πίνακα οργάνων από το αντίστοιχο πλήκτρο στο τιμόνι. Η οθόνη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ανάλυση από την αντίστοιχη του ομίλου VW, αν και η εναλλαγή μεταξύ των μενού δεν είναι το ίδιο ενστικτώδης. Ο λεβιές του αυτομάτου κιβωτίου παραπέμπει στον αντίστοιχο της BMW και πείθει τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη λειτουργία του.
Γενικώς, η αίσθηση ποιότητας των υλικών του ταμπλό και των διακοπτών είναι πολύ αναβαθμισμένη. Σε αυτό τον τομέα το 3008 είναι καλύτερο από το Nissan Qashqai και συναγωνίζεται το SEAT Ateca. Ο εξοπλισμός είναι καλός για την κατηγορία, αφού εκτός των οθονών που αναφέρθηκαν περιλαμβάνει ακόμα Bluetooth, USB, Apple CarPlay και Android Auto, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Τέσσερις ενήλικοι θα καθίσουν άνετα στο εσωτερικό του, όχι όμως και πέντε. Το ότι το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται σε αναλογία 60/40 με δύο μοχλούς από το πορτμπαγκάζ και όταν πέφτει δημιουργείται επίπεδη επιφάνεια, αυξάνει την πρακτικότητα. Η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών είναι εύκολη, ενώ η χωρητικότητά του είναι μεγαλύτερη από του ανταγωνισμού (520 lt).
Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το 3008 λοιπόν αποκαλύπτουν ένα αυτοκίνητο με καλά δυναμικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον όταν δεν έχεις πατήσει το πλήκτρο Sport, ενώ οι επιδόσεις και η ποιότητα λειτουργίας της συγκεκριμένης έκδοσης είναι καλύτερες από του ανταγωνισμού. Η ποιότητα, ο εξοπλισμός, οι χώροι και η πρακτικότητα είναι σε καλό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορεί το 3008 να συναγωνιστεί τα καλύτερα SUV.
Ωστόσο, δυστυχώς προς το παρόν, δεν έχουμε εικόνα για την τιμή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έκδοση που οδηγήσαμε θα κοστίζει περισσότερα από €30.000, οπότε μοιραία ενδιαφέρει ελάχιστους. Όμως οι πιο προσιτές εκδόσεις με το βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech ή τον ντίζελ 1.6 BlueHDi, έχουν τα φόντα να κερδίσουν πολλούς αγοραστές σε αυτή την τόσο ανταγωνιστική κατηγορία, αν διατεθούν σε σωστή τιμή.
Τι λέει το AUTOCAR
Αναβαθμισμένο συνολικά και εξαιρετικά ικανό, το 3008 έχει τα φόντα να κλέψει πωλήσεις από τα περισσότερα SUV, αν και μάλλον όχι στη συγκεκριμένη έκδοση
Τιμή €30.000 (εκτιμώμενη)
Τεχνολογία 1.598 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, άμεσος ψεκασμός, τούρμπο, 165 PS/6.000 rpm, 24,5 kgm/1.400 rpm, αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 8,9”
0-1.000 m 29,9”
Τελική ταχύτητα 206 km/h
Μέση κατανάλωση 5,8 lt/100 km
Εκπομπές CO2 129 g/km
Διαστάσεις 4.447 x 1.841 x 1.624 mm
Χώρος αποσκευών 520 lt
Βάρος 1.375 kg
Μετρήσεις κατασκευαστή
Peugeot 3008 2016