-
Θα αρχίσω από το τέλος. Ο Πλαταμώνας είναι το χωριό της συζύγου, όπου υπάρχει το πατρικό της. Σχετικά με την επιδότηση ξέρουμε κάτι με το συνολικό ποσό; Άρχισε από 9/11/2018, υπάρχει περίπτωση να παραγγείλουμε αυτοκίνητο και να μας πούνε ότι λυπούνται αλλά τα χρήματα φτάνουν για 10-15 αυτοκίνητα;
-
Έχω ακούσει δύο νούμερα. Το ένα έκανε λόγο για 80-90 αυτοκίνητα και το άλλο για 130.
-
George βιασου..την αίτηση την έκανα στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής και δεν είμαι σίγουρος για τίποτα..
130 αυτοκίνητα περίπου είναι για όλες τις εταιρείες η επιδότηση...όχι 130 αρονα..μη γίνει παρεξήγηση.
Και από ότι έχει γραφτεί μέχρι πριν ξεκινήσει η επιδότηση..υπήρχαν 90 παραγγελίες για αρονα... -
Καλησπέρα. Από τη Fysikon που ρώτησα για πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχεί η επιδότηση μου απάντησαν ότι είναι περίπου για 500 αυτοκίνητα και ότι αν συμπληρωθεί το πόσο της επιδότησης θα σταματήσουν να δέχονται αιτήσεις στο site της εταιρείας και θα βγάλουν αντίστοιχη ανακοίνωση.
-
500 αυτοκινητα ???!!!!
Μακαρι..τι να πω...Περυσι γνωριζα οτι εδωσαν 40000 ευρω σε καθε εταιρεια..σε φιατ,vw ,seat kai skoda=160000.
Φετος ακουστικαν τα εξης νουμερα πριν την επιδοτηση..180 αυτοκινητα με 800 ευρω επιδοτηση.
και κατι αναλογα νουμερα,,που αν πολλαπλασιαζες τα νουμερα,,εβγαινε το ποσο γυρω στα 150000 ευρω..Ο αριθμος των 500 αυτοκινητων επι 1000 μεσος ορος της επιδοτησης,,παμε στα 500000 ευρω...
Πολλα τα λεφτα...!!! -
Καλησπέρα σας. Εγώ έχω την εξής απορία. Έκανα την αίτηση για την επιδότηση και δεν εμφάνισε αριθμό αίτησης. Στις οδηγίες η εταιρία άφηνε να εννοηθει ότι με την υποβολή της αίτησης θα εμφανιστεί ο αριθμός της. Σε εσάς τι συνέβη;
-
Σε εμένα που έκανα την αίτηση την Κυριακή επίσης δεν εμφάνισε τίποτα αλλά ο υπάλληλος από την αντιπροσωπεία που παρήγγειλα το αυτοκίνητο μου είπε ότι αυτοί που έκαναν καταχώρηση την αίτηση τη παρασκευή πήραν απάντηση σήμερα.
-
Ουτε σε εμενα εχει ερθει τετοιος αριθμος,,εχω ρωτησει στη φισικον,,θα ερθει αργοτερα ο αριθμος αυτος.
Υπομονη !! -
Προφανώς με τις επιδοτήσεις προσπαθούν να βάλουν κόζμο στο κόλπο, γιατί αλλιώς τα 'βενζινάδικα' φ.α. θα ζορίζονται. Κάπου κοίταγα μια μελέτη για Βέλγιο και έλεγε ότι ένα βενζινάδικο για να βάλει και φ.α. θέλει επένδυση 400.000 ευρώ και σύμφωνα με τον αριθμό των οχημάτων φ.α. που κυκλοφορούν στη χώρα, αναλογούν 90 ιχ ανά σταθμό φ.α. Το νούμερο είναι αστείο, μιας που ακόμη και κάθε μέρα να γεμίζουν, χοντρικά αυτό σημαίνει 1 τόνο φ.α. τη μέρα, άρα 1.000 ευρώ τζίρο μεσοσταθμικά, άντε να βγουν τα 400 χιλιάρικα με αυτό το σεφτέ. Για σύγκριση στην Ιταλία αντιστοιχούν 1.200 οχήματα ανά σταθμό φ.α., εκεί προφανώς τα νούμερα βγαίνουν άνετα.
-
Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι σήμερα που πέρασα από την αντιπροσωπεια να αφήσω κάτι χαρτιά ότι 4 άτομα που μπήκαν να ρωτήσουν για αυτοκίνητο και τα 4 ενδιαφέρονταν για φυσικό αέριο.
-
Μα τι να λέμε; Είναι που δε γνωρίζει ο κόσμος το φυσικό αέριο, αλλιώς δε θα ασχολούνταν με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα. Τουλάχιστον εν μέσω κρίσης, όχι όταν το φυσάγαμε.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα τι να λέμε; Είναι που δε γνωρίζει ο κόσμος το φυσικό αέριο, αλλιώς δε θα ασχολούνταν με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα. Τουλάχιστον εν μέσω κρίσης, όχι όταν το φυσάγαμε.Έχεις ένα δίκιο, αλλά εγώ επιμένω ότι δεν είναι θέμα άγνοιας μόνο, αλλά - κυρίως - θέμα επιλογών...ΔΕΝ υπάρχουν επιλογές, ή θα πάρεις VW (με ό,τι σήμα βγαίνει) ή θα πάρεις Panda...δεν υπάρχει κάτι άλλο. Κάτι σε C SUV για παράδειγμα δεν υπάρχει...σε B SUV σέρνεται και μόνο το Golf είναι αξιόλογο. Αλλιώς, αμφιβόλου ποιότητας μεταχειρισμένο εισαγωγής.
-
Εντάξει, δεν εννοούσα ότι κανείς δε θα αγόραζε τίποτα άλλο. Αλλά από εκεί που τα μοντέλα φυσικού αερίου είναι κάτι από το 1% των πωλήσεων, θα ήταν τουλάχιστον 15-20%.
-
Με κάθε σεβασμό, δηλαδή η αγορά θα στρέφονταν κατά 20% σε VAG; Γιατί θεωρείς ότι ο κόσμος δεν ξέρει από ΦΑ;
Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες να σε αποτρέψουν ακόμη, περιορισμένα μοντέλα, περιορισμένα πρατήρια, άγνωστη
τεχνολογία σε βάθος χρόνου κ.λ.π. Παραδίπλα ακόμη συζητάμε για το αν σκουριάζουν ή δεν σκουριάζουν
οι δεξαμενές, αν θα θέλουν ή όχι αλλαγή στην 10ετία κ.λ.π. Ξέρει και παραξέρει ο κόσμος, μην τον υποτιμάς.
Δεν γίνεται εμ καινούριο θέλεις, εμ μεταχειρισμένο να καταλήξεις τελικά να αγοράσεις Arona/Ateca/Octavia CNG
(και πάλι με κάθε σεβασμό, αλλά στις οικονομικές αναλύσεις που κάνεις λάβε υπόψιν ότι τα χρήματα των δόσεων
που θα πληρώνεις είναι εντελώς πραγματικά και δεδομένα για τα επόμενα χρόνια, ενώ το όφελος του ΦΑ είναι με
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ τιμές, με την προοπτική τα 5 πρατήρια να γίνουν κάποτε 15 κ.λ.π. ώστε να ελαχιστοποιήσεις την χρήση
βενζίνης κ.λ.π.).
Αν βέβαια θέλεις π.χ. SUV (B ή C) ή sedan, σου αρέσουν τα Arona/Ateca/Octavia και έχεις δίπλα σου πρατήριο βεβαίως και να τα πάρεις σε CNG. -
Με 5-6 πρατήρια σε όλη την Αττική και άλλα 4-5 στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γίνεται δουλειά. Για μένα τουλάχιστον αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήρα cng.
-
Έμαθα τιμή για το πόλο..
Ενω το αμάξι είχε 15900 με Cruise control με τεμπελη και φώτα ομίχλης
Σήμερα έχει 17400 χωρίς τα παραπάνω αξεσουάρ...
Οι τιμές χωρίς χρώμα και έξοδα .
3 δεξαμενές φυσικό αέριο 14.2 κιλά χωρητικότητα. ..τεπόζιτο βενζίνης 9 λίτρων και 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων.Κι ένας πωλητής της Seat χωρίς να το επιβεβαιώσω από άλλον..το αρονα από 16650 πάει στα 18150..για αυτο δεν είμαι 100% σίγουρος όμως.
-
Έχει κάνει κάποιος αίτηση για την επιδότηση για το Seat Arona και έχει πάρει κωδικο; ;
-
Για να δεχθούν την αίτηση επιδότησης πρέπει να έχεις δώσει
παραγγελία και φυσικά προκαταβολή. Στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αίτηση, η αντιπροσωπεία επιστρέφει την προκαταβολή;;; Έχει ρωτήσει κανείς τους αντιπροσώπους;;; -
Καλησπέρα, έχω κάνει την αίτηση για επιδότηση την Παρασκευή και δεν έχω πάρει ακόμα κωδικό. Είναι κάποιος που έχει κάνει την αίτηση και έχει πάρει κωδικό;
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Έμαθα τιμή για το πόλο..
Ενω το αμάξι είχε 15900 με Cruise control με τεμπελη και φώτα ομίχλης
Σήμερα έχει 17400 χωρίς τα παραπάνω αξεσουάρ...
Οι τιμές χωρίς χρώμα και έξοδα .
3 δεξαμενές φυσικό αέριο 14.2 κιλά χωρητικότητα. ..τεπόζιτο βενζίνης 9 λίτρων και 6αρι κιβώτιο ταχυτήτων.Κι ένας πωλητής της Seat χωρίς να το επιβεβαιώσω από άλλον..το αρονα από 16650 πάει στα 18150..για αυτο δεν είμαι 100% σίγουρος όμως.
Όποιος πρόλαβε, τον Κύριο είδε!
Μπράβο σας μάγκες που κινηθήκατε σωστά και γρήγορα. Η αύξηση της τιμής είναι υπέρ σας. Όταν θα πάτε να πουλήσετε σε κάποια χρόνια, θα έχετε ακόμα μικρότερη χασούρα.
Seat Arona 2017