-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Διάβασα διάφορα σχετικά με το ότι οι ηλιοροφές προσθέτουν βάρος ψηλά και καθώς αφαιρούν μέταλο επιδρούν αρνητικά στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Δεν ισχύει αυτό (μιλάμε για καθημερινά αυτοκίνητα και όχι υπερ-σπορ κατασκευές). Επίσης, τα αυτοκίνητα με ηλιοροφή έχουν ενισχυμένο ουρανό, οπότε είναι συνήθως πιο άκαμπτα.
-
Βάρος σίγουρα προσθέτουν πάντως. Η 'κασετίνα' της πανοραμικής του Q5 είναι 80 κιλά. Σίγουρα μεγαλύτερο βάρος από συμβατική οροφή.
Η ηλιοροφή στο 3008 πάντως είναι όπως τα λέει ο Kilometer. Για μένα αξίζει φουλ αλλά εγώ είμαι και μέγας φαν και δε μπορώ άνευ.
-
Βάρος σίγουρα προσθέτουν πάντως. Η 'κασετίνα' της πανοραμικής του Q5 είναι 80 κιλά. Σίγουρα μεγαλύτερο βάρος από συμβατική οροφή.
Η ηλιοροφή στο 3008 πάντως είναι όπως τα λέει ο Kilometer. Για μένα αξίζει φουλ αλλά εγώ είμαι και μέγας φαν και δε μπορώ άνευ.
-
Σαφώς και προσθέτουν βάρος, δεν είπα το αντίθετο. Εννοούσα ότι δεν ισχύει το ότι επιδρούν αρνητικά στην οδική συμπεριφορά, όχι τουλάχιστον στα αυτοκίνητα για τα οποία συζητάμε εδώ.
-
Το μετανιώσανε που την αγοράσανε; Διάβασα διάφορα σχετικά με το ότι οι ηλιοροφές προσθέτουν βάρος ψηλά και καθώς αφαιρούν μέταλο επιδρούν αρνητικά στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Μην τρελλαθούμε, δεν μιλάμε για σουπερσπορ κατασκευές...
Ως προς το κέντρο βάρους, όποιος έχει πρόβλημα ας οδηγεί με γεμάτο ρεζερβουάρ, για να χαμηλώνει το κέντρο βάρους.
Ως προς την ακαμψία, το γυαλί ασφαλείας της ηλιοροφής πρέπει να είναι πολύ πιο άκαμπτο από τη λαμαρίνα. -
Καλημέρα,
Μπορούν να μας πούνε όσοι αγοράσανε το αυτοκίνητο με ηλιοροφή κάποια πράγματα;Είναι πανοραμική ή πανοραμική ανοιγόμενη;
Αν ανοίγει , το πρώτο τζάμι μπαίνει πάνω από το δεύτερο πίσω τζάμι ή και τα δυο μαζεύονται μαζί ακόμα πιο πίσω;
Το καλοκαίρι νιώθουν ότι κάτω από τον καυτό ήλιο, ζεσταίνεται μέσα ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητο με αυτήν;
Με πόσα χλμ μπορούν και ταξιδεύουν με ανοιχτή χωρίς να κουφαίνονται ; Μπαίνει αέρας μέσα ώστε να ενοχλεί τους πίσω ή τους μπροστά;
Το μετανιώσανε που την αγοράσανε; Διάβασα διάφορα σχετικά με το ότι οι ηλιοροφές προσθέτουν βάρος ψηλά και καθώς αφαιρούν μέταλο επιδρούν αρνητικά στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Ισχύουν αυτά που ανέφερε ο kiloMeater, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:
-Σχετικά με τη ζέστη το καλοκαίρι, υπάρχει από μέσα μαύρο ύφασμα το οποίο κλείνει κατά μήκος της ηλιοροφής και κόβει σχεδόν τα πάντα
-Εγώ νιώθω ανοχή έως τα 100, από εκεί και πέρα δεν μπαίνει αέρας (έχει προστατευτικό) αλλά ακούς τον ήχο
-Δεν το μετάνιωσα που το αγόρασα και ακόμη και στο GTi που ζαχαρώνω θα βάλω ηλιοροφή. Αλλάζει όλη η φωτεινότητα και η διάθεση μου όταν οδηγώ
-Δεν υπάρχει αρνητική αντίδραση στην οδική συμπεριφορά, όντως όμως αν είσαι πάνω από 1.85 θα έχεις θέμα (εγώ με 1.80 και είμαι μία χαρά) -
Παιδιά έχω μια απορία. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το 3008? Βενζίνη Puretech 1.2 με 130 ίππους και ΕΑΤ8; Ή diesel 1.5 me 130 ίππους και ΕΑΤ8; Σε αυτόματο και τα δύο. Το αυτοκίνητο θα κινείται κυρίως εντός της πόλης. Σας παρακαλώ πείτε την άποψη σας αναφερόμενοι σε όσες περισσότρερες παραμέτρους μπορείτε, όπως οδηγική συμπεριφορά, αξιοπιστία πετρελαίου/βενζίνης, οικονομία καυσίμου, έξοδα συντήρησης αυτοκινήτου κτλ. Ευχαριστώ πολύ, είναι σημαντικές οι απόψεις σας!
-
Ο χρήστης italia83 έγραψε:
Παιδιά έχω μια απορία. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το 3008? Βενζίνη Puretech 1.2 με 130 ίππους και ΕΑΤ8; Ή diesel 1.5 me 130 ίππους και ΕΑΤ8; Σε αυτόματο και τα δύο. Το αυτοκίνητο θα κινείται κυρίως εντός της πόλης. Σας παρακαλώ πείτε την άποψη σας αναφερόμενοι σε όσες περισσότρερες παραμέτρους μπορείτε, όπως οδηγική συμπεριφορά, αξιοπιστία πετρελαίου/βενζίνης, οικονομία καυσίμου, έξοδα συντήρησης αυτοκινήτου κτλ. Ευχαριστώ πολύ, είναι σημαντικές οι απόψεις σας!Πόσα χλμ θα κάνεις περίπου το χρόνο?
Κατ εμέ το diesel δεν είναι για κίνηση στην πόλη σταματά ξεκινά κλπ... το diesel θέλει κίνηση σε ανοιχτό δρόμο ή έστω να συνδυάζεις κίνηση στην πόλη με κίνηση σε ανοιχτό δρόμο.
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Κατ εμέ το diesel δεν είναι για κίνηση στην πόλη σταματά ξεκινά κλπ... το diesel θέλει κίνηση σε ανοιχτό δρόμο ή έστω να συνδυάζεις κίνηση στην πόλη με κίνηση σε ανοιχτό δρόμο.
+1, απλά προσθέτω το ΑΡΚΕΤΗ στην κίνηση σε ανοιχτό δρόμο.
-
Για μεσα στην πολη κι εγω θα προτιμουσα το 1.2,θα ελεγα χωρις ελαστικα Μ + S
-
Είδα στο site της peugeot την συμβατότητα με τηλέφωνα για bluetooth .
Δεν είχε πουθενά τα xiaomi.
Έχει κανείς από αυτούς που το αγόρασε xiaomi ; -
Android είναι και το Xiaomi, δε χρειάζεται κάποια ειδική αναφορά. Προφανώς και είναι συμβατό.
-
Παντως καποιος φιλος με vitara και κινητο xiaomi δεν το εχει συμβατο στο site και δεν καταφερε ποτε να το συνδεσει
-
Εγώ στο 308 το έχω συνδέσει χωρίς πρόβλημα
Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Παιδιά έχω μια απορία. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το 3008? Βενζίνη Puretech 1.2 με 130 ίππους και ΕΑΤ8; Ή diesel 1.5 me 130 ίππους και ΕΑΤ8; Σε αυτόματο και τα δύο. Το αυτοκίνητο θα κινείται κυρίως εντός της πόλης. Σας παρακαλώ πείτε την άποψη σας αναφερόμενοι σε όσες περισσότρερες παραμέτρους μπορείτε, όπως οδηγική συμπεριφορά, αξιοπιστία πετρελαίου/βενζίνης, οικονομία καυσίμου, έξοδα συντήρησης αυτοκινήτου κτλ. Ευχαριστώ πολύ, είναι σημαντικές οι απόψεις σας!
Πόσα χλμ θα κάνεις περίπου το χρόνο?
Έχω το 1,6 Hdi αυτόματο ΕΑΤ6. Με κίνηση μέσα στην πόλη για 30-40 χλμ την ημέρα, κανένα πρόβλημα. Κάθε 2 βδομάδες οπωσδήποτε κάνα 20λεπτο σε ανοιχτό δρόμο με 100-120 χλμ, ειδάλλως δεν σβήνει στο φανάρι και ανεβάζει κατανάλωση.
-
Είδα στο site της peugeot την συμβατότητα με τηλέφωνα για bluetooth .Δεν είχε πουθενά τα xiaomi.
Έχει κανείς από αυτούς που το αγόρασε xiaomi ;xiaomi mi a1 ,κανένα πρόβλημα είτε bluetooth είτε Android auto.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας. Φίλε johnkarak, γύρω στις 10000 ΚΜ το χρόνο θα κόβει το χρόνο. Πραγματικά έχω ακούσει διάφορα και γι' αυτό δεν είμαι σίγουρος. Επίσης στην Κύπρο το allure έρχεται με στανταρ μαύρη οροφή black diamond. Προβληματίζομαι λόγω του υπερβολικού ήλιου που υπάρχει στην Κύπρο και επίσης το αυτοκίνητο δε θα βρίσκεται καλυμένο χώρο στάθμευσης. Τι πιστεύετε σχετικά με αυτό; Υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν να τρίζουν διάφορα μετά από λίγο καιρό λόγω ζέστης; Ευχαριστώ!
-
Εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι το Allure δηλαδη τον εσωτερικο φωτισμο LED,την επενδυση καθισματων,τα πλαϊνα διακοσμητικα inox κτλ; προφανως και ειναι κακη επιλογη αυτη η οροφη για Κυπρο
-
Χμμμμμ.... Δύσκολη περίπτωση. Συνήθως την προτείνω την πανοραμική ως ένα στοιχείο του αμαξιού που αλλάζει δραματικά την εμπειρία των επιβατών. Όμως Κύπρο και ειδικά αν λες το αμάξι θα είναι συνέχεια έξω στον ήλιο, ίσως να είναι πρόβλημα, θερμοκήπιο θα γίνεται.
Υπάρχουν κάτι προστασιες για το πάνω μισό του αμαξιού, μήπως θα σε βοηθούσαν;
Πχ
Unitec 75862 Halbgarage Nylon klein (S/M) https://www.amazon.de/dp/B001DZF9FM/ref ... 0BbB89GXMJΜε τέτοιες συνθήκες δεν ξέρω.και το τάμπλετ μήπως την ακούσει
-
Παιδιά πάντως στη Κύπρο τα έξτρα του allure σε σχέση με active είναι τα εξής:
- 18 alloy wheels αντί 17
- Front and rear parking sensors - reversing camera 180 (αντί μόνο rear)
- 3d connected navigation
- voice recognition
- roof black diamond
- alloy roof rails
- upholstery mistral piedimonte leather effect and cloth
- body aluminium kt
Αυτό το πακέτο στοιχίζει 2500 ευρώ περισσότερα από το active. Μία σκέψη είναι να παραγγελθεί αυτό το πακέτο χωρίς την μαύρη οροφή, αλλά μάλλον δε θα γίνεται. Και το να να παραγγείλεις το active με έξτρα κάποια από αυτά μάλλον δε θα συμφέρει...
Peugeot 3008 2016