-
Συνελήφθη ο Σώρρας ο αρχηγός. Πάνω που θα ξεχρεώναμε και θα βγαίναμε καθαροί στις αγορές.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
κυριοι, επι της ουσιας,
αυτο που σε ενα γατο φαινεται εκπληκτικο ειναι να προκαλεις εκλογες σε ψηφοφορια που απαιτει 2/3 για να βγαλεις τον πάκη τον γαριδακι, να προκαλεις δημοψηφισμα διχαζοντας μονο και μονο για να ξαναβγεις, και σε ενα εθνικο θεμα να περνας οτι γουσταρς με 145...+Οτι πας κανεις ποσες συναντησεις και διαπραγματευσεις οπου εκ των υστερων ενημερωνεις την βουλη και ζητας συναινεση.
-
Εγώ δεν βλέπω να πηγαίνει εύκολα στην ΝΔ ο Δ. Καμμένος . Βγαίνει και στον Πειραιά και δεν ξέρω τι παίζει εκεί με τους βουλευτές κλπ .
Ισως είναι ο πρώτος βουλευτής ενός νέου κόμματος , αφού στις δημοσκοπήσεις υπάρχει χώρος γύρω στο 17 % του εκλογικού σώματος που είναι δεξιό και δεν θέλει τον Κούλη .
Και επειδή οι της ΧΑ δεν εξελίσσονται , αντίθετα γίνονται περισσότερο εμμονικοί και η Ουρανία , δεν φαίνεται να είναι Μαρί.. , μάλλον κάποιο άλλο κόμμα θα βρεθεί εκεί στον χώρο αυτό , χωρίς τις φασιστικές αντιλήψεις της ΧΑ που ξαφνικά από γκρουπούσκουλο βρέθηκε τρίτο κόμμα ....
Τώρα θα είναι ο Φαήλος ? Ο Φράγκος ? Κάποιος άλλος ? Θα δείξει . Τώρα μιλάει στον Αυτιά , αλλά δεν το είδα από την αρχή .
-
Ο μακεδονικός σανός και το νταβατζιλίκι…
Οι νουνεχείς πολιτικοί όλων των κομμάτων πρέπει να μιλήσουν. Να μη φοβούνται ότι θα τους κολλήσουν τη ρετσινιά τού φιλοΣΥΡΙΖΑ, αν πουν ότι η συμφωνία είναι καλή και πρέπει να προχωρήσει. Διότι αυτή είναι η αλήθεια
Γιώργος Καρελιάς
16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018Επί 26 χρόνια καλλιεργείται ένα είδος «εθνικού» σανού που στη συσκευασία του γράφει «μακεδονικός». Εθρεψε κάμποσες γενιές πολιτικάντηδων και τυχοδιωκτών και πουλάει ακόμα.
Ποτίστηκε στην αρχή του με εκείνο το γεροντικό δάκρυ του (παλιού) Καραμανλή, το οποίο τόση ζημιά έκανε, όπως έλεγε ο (παλιός) Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια μεγάλωσε, με τον καιροσκοπισμό του Ανδρέα, που ήταν μανούλα στο να καβαλάει το ρεύμα και να το μανιπουλάρει μέχρι την κάλπη. Μετά, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας» ξεψύχησε, αφού του κοτσάραμε ένα «πρώην», για να ικανοποιήσουμε τον εθνικό μας εγωϊσμό και ακούγαμε όλους τους άλλους να το λένε (σκέτο) Μακεδονία.
Εν τω μεταξύ, πρόλαβαν κι έκαναν καριέρα ουκ ολίγοι μακεδονομάχοι (προσοχή, με μικρό το αρχικό γράμμα, για να μην προσβάλλουμε τους πραγματικούς, που πολέμησαν πριν από έναν και πλέον αιώνα), μεταξύ των οποίων, κορυφαίος, ο Σαμαράς. Ο οποίος σήμερα -τι απύθμενο θράσος- επικαλείται τον πατριωτισμό του Καραμανλή και του Ανδρέα, τους οποίους το 1994 αποκαλούσε «κατάκοπες ηγεσίες» και τους καλούσε να φύγουν από την πολιτική, αφού «δεν μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο». Λίγοι θα θυμούνται ότι ο τότε εκπρόσωπος του Ανδρέα Παπανδρέου τον είχε χαρακτηρίσει «αγενή και πολιτικά προπετή» (ναι, ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος!).
Θα αναρωτηθεί κανείς, έχουν κάποια σημασία αυτά σήμερα; Εχουν, για τρεις λόγους:
Πρώτον, διότι η καλλιέργεια του εθνικού σανού συνεχίζεται. Παλιοί και νεότεροι μακεδονομάχοι κάνουν καριέρα.
Δεύτερον, διότι τον σανό αυτόν ποτίζουν, ως μη ώφελαν, νεότεροι πολιτικοί, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο στρουθοκαμηλισμός του οποίου χτυπάει ταβάνι: τι θα λέει αύριο, όταν μια άλλη (δική του ή συνεργασίας) κυβέρνηση κληθεί να εφαρμόσει τη συμφωνία; Πώς θα συγκρατήσει τότε τους μακεδονομάχους του;
Τρίτον, διότι οι ευκαιρίες δεν είναι καθημερινό φαινόμενο στην πολιτική. Στη γειτονική χώρα υπάρχει σήμερα μια κυβέρνηση που δεν παίζει το εθνικιστικό χαρτί. Φέρεται λογικά, κάνει υποχωρήσεις αδιανόητες έως πριν από λίγα χρόνια. Οι εκεί εθνικιστές έχουν σκυλιάσει σε αγαστό συγχρονισμό με τους δικούς μας. Οσοι προτρέπουν τον Παυλόπουλο να παρέμβει (για να ανατρέψει τη συμφωνία!) θέλουν να τον κάνουν Ιβάνοφ;
Κι επειδή προαναγγέλλεται «παρέμβαση» του (νεότερου) Καραμανλή κατά της συμφωνίας, καλό είναι όλοι να θυμηθούν πού μας οδήγησε η (δική του) λογική του «άστο γι’ αργότερα»: στη χρεοκοπία!
Γι’ αυτό οι νουνεχείς άνθρωποι σε όλα τα κόμματα-και ειδικά σε όσα έχουν κυβερνήσει- έχουν υποχρέωση να μιλήσουν. Δεν δικαιούνται να κρύβονται και να σιωπούν. Να μη φοβούνται ότι θα τους κολλήσουν τη ρετσινιά του φιλο-ΣΥΡΙΖΑ, αν βγουν και πουν ότι η συμφωνία είναι καλή και πρέπει να προχωρήσει. Διότι είναι η αλήθεια.
Κι επειδή η ΝΔ έχει αποφασίσει να σπεκουλάρει με τον υπερπατριωτισμό και τα συλλαλητήρια, το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κανένα λόγο να εμφανιστεί ως ουρά της. Δεν θα κερδίσει εκλογικά. Οι υπερπατριώτες ψηφοφόροι είναι καπαρωμένοι από άλλους. H κυρία Γεννηματά ας ακούσει όσους έχουν χειριστεί το θέμα και όχι ανίδεους και καιροσκόπους. Οι πρώτοι γνωρίζουν καλά ότι η συμφωνία είναι grosso modo ό,τι ζητούσε μέχρι τώρα το κόμμα της. Οι δεύτεροι μηρυκάζουν τα «πατριωτικά».
Η κυβέρνηση Τσίπρα προσφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια πλήθος ευκαιριών για σκληρή αντιπολίτευση. Και θα συνεχίσει να προσφέρει. Στο Mακεδονικό κάνει το σωστό. Γι’ αυτό η συμφωνία πρέπει να υποστηριχθεί από όσους αντιτίθενται στην καλλιέργεια του «εθνικού» μας σανού και δεν θέλουν να νικήσει ξανά το «πατριωτικό» νταβατζιλίκι. Διότι και τα δύο είναι επικίνδυνα.
Πηγή: http://www.protagon.gr/apopseis/editori ... 4341640074
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Το τι θα ψηφίσει η ελληνική βουλή όποτε έρθει το θέμα προς ψήφιση μικρή μάλλον σημασία θα έχει (και καθαρά συμβολική) αν οι γείτονες έχουν ήδη λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Το ζουμί λοιπόν είναι αύριο και η ψήφος στους γείτονες και όχι το τι θα γίνει σε ένα χρόνο από σήμερα στην δική μας βουλή.
Στο ΝΑΤΟ έχουν μπει ήδη οι Μακεδόνες και η Μακεδονία. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι σήμερα θα αποσταλεί η συμφωνία στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ ώστε να προχωρήσουν σε πρόσκληση στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Στην ΕΕ και στο ευρώ θα περάσουν κάποια χρόνια για να μπουν, αν και η Μέρκελ θέλει να επισπευσθούν οι διαδικασίες.Πολύ σύντομα θα δούμε στη Μακεδονία Νατοϊκά στρατόπεδα, υποδομές και απόβαση των Αμερικανών και φυσικά Γερμανικών και Τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Από την στιγμή που υπογράφεται αυτή η συμφωνία ούτε να ακυρωθεί μπορεί, ούτε να αλλάξουν οι όροι ούτε τίποτα.
Πλέον οι Μακεδόνες έχουν την δική τους χώρα την Μακεδονία με την υπογραφή των νεοκομμουνιστών νεοφιλελεύθερων αριστερών.
Τα υπόλοιπα όλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-
Περνώντας πλέον μετά την υπογραφή στην επόμενη μέρα , θα πρέπει να δούμε τα πράγματα με προοπτική .
Οπως έχω ξαναπεί τόσα χρόνια στα γιαπιά έχω μιλήσει με εκατοντάδες μετανάστες Ευρωπαίους κυρίως και κάποιους της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής .
Ολοι τους αισθάνονται πολύ οικεία στην Ελλάδα και τα παιδιά τους ακόμα περισσότερο . Είναι το κλίμα , η ιστορία , ο τρόπος ζωής που τα κάνει όλα αυτά .
Ετσι θα πρέπει πλέον να βρούμε τρόπο να φέρουμε τους βορειομακεδόνες τόσο κοντά μας , ώστε να μας αισθάνονται σαν τον μεγάλο αδελφό .
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τους Αλβανούς , αν και ο Ράμα δεν είναι Ζάεφ . Εχει άλλες λογικές και ίσως ελέγχεται από άλλους , αν και έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ελλάδα .
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι εθνικιστής...είπε ο...σταλινιστής...Δεν είμαι Σταλινικός, Μαρξιστής-Λενινιστής είμαι. Αν και ο Στάλιν έκανε πολλά καλά και πολλά άσχημα, αυτό πρέπει να αναγνωριστεί.
δημοψήφισμα όμως για τη συμφωνία δε θες σωστά?
Γιατί να μην θέλω; Το ότι το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κακό ιστορικά δεν με κάνει να μην το θέλω.
Συνελήφθη ο Σώρρας ο αρχηγός.
Τι άτομα ζούνε σε αυτόν τον πλανήτη...
Στην ΕΕ και στο ευρώ θα περάσουν κάποια χρόνια για να μπουν, αν και η Μέρκελ θέλει να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
Θα καλοπεράσουν κι αυτοί με το Ευρώ...
Ετσι θα πρέπει πλέον να βρούμε τρόπο να φέρουμε τους βορειομακεδόνες τόσο κοντά μας , ώστε να μας αισθάνονται σαν τον μεγάλο αδελφό .
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τους Αλβανούς , αν και ο Ράμα δεν είναι Ζάεφ . Εχει άλλες λογικές και ίσως ελέγχεται από άλλους , αν και έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ελλάδα .
Η συμφιλίωση είναι φυσικά το ζητούμενο. Το θέμα είναι ότι ενσωμάτωση δεν μπορεί να υπάρξει (άλλωστε μιλάμε διαφορετικές γλώσσες κλπ) και δεν είναι και σωστό να θέλουμε να αλλάξουμε με το ζόρι έναν άλλον λαό.
-
Ωραία όλα αυτά ΑΛΛΆ για να γίνουν θέλεις τράπεζες που να δίνουν χρημα. Εμείς κάτι τέτοιο δεν έχουμε ούτε θα αποκτήσουμε. Άλλωστε ο Αλέξιος ο Α το 15 τις έκλεισε πανηγυρίζοντας. Το να οραματίζεται μπίζνες και ενσωμάτωση στους καιρούς του Αλεξίου και μετα ειναι πλεον ουτοπία.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δε νομίζω να υπήρχε ποτέ έχθρα τόσο ανάμεσα στους πολίτες όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Και δε νομίζω ούτε οι ίδιοι να αισθάνονταν φόβο να εισέλθουν στη χώρα μας. Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε εκεί κάτω αλλά σε όλη την ελληνική Μακεδονία καθημερινά κυκλοφορούν αρκετά οχήματα με νούμερα Σκοπίων.
Τώρα αν από εδώ και πέρα βλέπουμε βανδαλισμούς και επιθέσεις σε αυτοκίνητα και πολίτες της γείτονας χώρας είναι άλλο θέμα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τώρα αν από εδώ και πέρα βλέπουμε βανδαλισμούς και επιθέσεις σε αυτοκίνητα και πολίτες της γείτονας χώρας είναι άλλο θέμα.Βρε και της ίδια χώρας... https://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY
-
O Τσίπρας τόλμησε και έκανε την πιο σωστή κίνηση της ξεφτιλισμένης καριέρας, του αξίζει μπράβο και αναγνώριση. Επιτέλους, είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά με τη Βορεία Μακεδονία, που είναι Βόρεια, όπως η Κεντρική είναι Κεντρική κτλπ Επίσης, ένα απο τα θετικά που συγκράτησα, και φυσικά παρουσιάζεται ώς αρνητικό απο του άσχετους και πατριδοκάπηλους, είναι ό έλεγχος και η διόρθωση των βιβλίων ιστορίας και των δύο χωρών, θετικότατο. Τα ελληνικά δεν ξέρω αν χρειάζονται κάπου διόρθωση, αλλά τα ΒΜ χρειάζονται σίγουρα.
-
Εγώ παιδιά σαν φιλελεύθερος οικονομικά που είμαι δεν τα πάω καλά με όλο αυτό το τραπεζικό που παίζει διεθνώς . Και δεν τα πάω καλά γιατί μεγάλωσαν πολύ και διοικούνται από υπαλλήλους . Και οι κύριοι μέτοχοι είναι άλλοι υπάλληλοι που διοικούν φάντ , ασφαλιστικά ταμεία , άλλες τράπεζες , private banking και δεν συμμαζεύεται .
Ετσι όλοι αυτοί οι υπάλληλοι έχουν πλέον σοβιετοποιηθεί . Είναι μια γραφειοκρατία ,μια νομενκλατούρα με μηδενικό προσωπικό κόστος , αφού τις ζημιές που έχουν οι αποφάσεις τους , τις παίρνουν άλλοι , ενώ οι ίδιοι παίρνουν μόνο μπόνους όταν πάνε καλά οι επενδύσεις τους , συχνά όταν δεν πάνε , ενίοτε και όταν παρανομούν , όπως είδαμε με τον υπεύθυνο για το σκάνδαλο των ρύπων της βάγκ...
Αρα δεν μιλάω για τραπεζική απόβαση και άλλα τέτοια γραφικά .
Μιλάω για ελαχιστοποίηση του ελέγχου στα σύνορα , για πλήρη εφαρμογή του ευρώ παντού , για καθημερινό σιδηροδρομικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σκόπια , για Φλώρινα-Μοναστήρι , για ειδικά πακέτα διακοπών από εμάς για αυτούς , αλλά και για εμάς , για κοινές θρησκευτικές εκδηλώσεις , φοιτητικές ανταλλαγές και γενικά κάθε πολιτική χαμηλού κόστους , αλλά ψηλής κοινωνικής αξίας .
Εδώ θα πρέπει σιγά σιγά η ιεραρχία να παίξει ιδιαίτερο ρόλο . Και επειδή ο Ανθιμος δεν κινδυνεύει να τον πούνε μειοδότη , θα πρέπει εκμεταλλευόμενος την υπαγωγή της αρχιεπισκοπής Οχρίδας στο Οικ.Πατ. να βρεί τρόπο να συνοδεύσει τον Πατριάρχη σε ένα οδικό ταξίδι Κων/λη - Θεσσαλονίκη- Μοναστήρι- Οχρίδα-Σκόπια ...
Εχω πει και άλλη φορά , ότι το καλύτερο παράδειγμα είναι το Νότιο Τυρόλο στην Βόρεια Ιταλία , ως προς τις επαφές , αν και εδώ τα πράγματα θα είναι αλλιώς θεσμικά , αλλά η ουσία θα είναι ίδια .
-
ειμαι λαικιστης
https://www.youtube.com/watch?v=P7v8bxSEAQQ
πολυ...
διαααααααααααααααααααααααααααΑρΕς
για να μη παρεξηγουμαστε
πραγματικα νοιωθω στεναχωρια με τα κοτζιαζηλικια...
οκ, οντας ψιλο-φιλελε πλεον, αλλα μου φέρνει αναγουλα η πεολειχια σε 80άρη
δεν αναφερω αποψη περι ονοματολογιας, ομως η συμπεριφορες αυτες απο μονες τους συνιστουν προδοσια.
...το γουδη, το γουδοχερη.... -
Σε καπιταλισμό ζούμε, επενδύσεις χωρίς δάνεια δεν γίνονται. Ουδείς ρισκάρει πάνω από ένα 15% των δικών του χρημάτων. Δε γίναμε δημοφιλεις στους γείτονες για το κλίμα και την θρησκεία μας αλλα για τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούσαν οι τράπεζες μας. Το μοντέλο αυτό μας τελείωσε. Ωραίες οι ανταλλαγες φοιτητών και ο τουρισμος αλλα ως εκει, την επιρροή θα την ασκεί αυτός που βάζει χρήμα. Δεν θα ειμαστε εμεις αυτοι. Δεν επαιρναν τηλεφωνα τον Αλαξη ελληνες επιχειρηματιες, αλλος τον προγκαγε... Οποτε τα περι τρελλων μπιζνες και οικονομικης ενσωματωσης τα θεωρω ολιγον ανεδαφικα. Κατσε να καταφερουμε να κανουμε καμια 'μπιζνα' εντος της χωρας και μετα 'ενσωματωνουμε' και τους Μακεδονες.
-
Σε άλλα νέα της ημέρας,ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μορφωτικών Υποθέσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ότι επιτροπή του εν λόγω υπουργείου θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ώστε να βοηθήσει στην επανασυγγραφή των βιβλίων Ιστορίας λόγω του τρόπου που παρουσιάζονται οι Περσικοί Πόλεμοι. Αυτό για τον φίλτατο geko που θεωρεί ότι η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί κατά το δοκούν ή όπως ορίζουν οι περιστάσεις. Με όλα αυτά δεν θα εκπλαγώ αν δω τον Παύλο Μελά ως αρχηγό τρομοκρατικής οργάνωσης κλπ....
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει σώφρων Έλληνας που θα επιτεθεί καθ'οιονδήποτε τρόπο σε πολίτη της γειτονικής χώρας. Άλλωστε δεν φταίνε σε τίποτα για τα κατορθώματα των πολιτικών μας εκατέρωθεν τα τελευταία 70+ χρόνια.
-
Ξεκίνησαν οι ομορφιές: Αλεκσανδρια Κυβε, Σαβινιον Βλανκ, μανιταροια
https://www.protothema.gr/politics/arti ... pras-zaef/ -
Και τώρα σειρά έχει η Μεγάλη Αλβανία.
Ο Κο-τζι-ά ή στα Ελληνικά Boss Hogg πριν πάει διακοπές θα επιλύσει το Αλβανικό.Κο-τζι-ά: Πριν πάω διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό
«...βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» και πρόσθεσε: «Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές»
http://www.iefimerida.gr/news/423431/ko ... iko-vinteo -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ξεκίνησαν οι ομορφιές: Αλεκσανδρια Κυβε, Σαβινιον Βλανκ, μανιταροια
https://www.protothema.gr/politics/arti ... pras-zaef/Θα ηταν μεγαλη τρολια να σερβιραν για το τελος Μακεδονικο Χαλβα
-
Τρολιά θα ήταν επειδή δεν τρώγεται...
-
Δεν νομίζω ότι γίναμε δημοφιλείς ποτέ στα Σκόπια , επειδή είχαμε τράπεζες που έδιναν δάνεια .
Νομίζω ότι γενικά συνέβαιναν διάφορα σκηνικά στους συνοριακούς ελέγχους κλπ .
Αυτά θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα .
Τώρα που έφτιαξαν και τον δρόμο τελείως , ο Ακτωρας και αυτόν να μην ξεχνιόμαστε , αν οι διαδικασίες είναι γρήγορες και οι σχέσεις καλές , θα ανοίξει πολύ η οδική μεταφορά για την Ευρώπη .
Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να πάει οδικώς Αθήνα-Σκόπια , να μείνει εκεί το βράδυ και την άλλη μέρα να φτάσει στην Κεντρική Ευρώπη .
Από την στιγμή που τους δώσαμε επισήμως το όνομα , η μεγαλύτερη βλακεία θα είναι να τους έχουμε εχθρούς .
Θα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ