-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Φυσικά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το VMRO συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.Στην ομάδα του οποίου είναι και η ΝΔ, η οποία είναι επίσης σε μεγάλο μέρος (βλ. Σαμαρά, Άδωνη, Βορίδη κλπ) εθνικιστική κι αντικομμουνιστική.
-
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν ενίοτε και τα δημοψηφίσματα. Το ιδανικότερο θα ήταν για εμένα να γίνει δημοψήφισμα πρώτα από όλα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας που ακούει ακόμη στο όνομα Μακεδονία. Γνωρίζω βέβαια πως κάτι τέτοιο δεν είναι να γίνει οπότε αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια θα ακούγεται το τραγουδάκι... 'Νότια Μακεδονία ξακουστή'. Τέσπα μετά τόσες ήττες εδώ και 8 μνημονιακά χρόνια καιρός ήταν να πετύχουμε και μια νίκη. Την νίκη που μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη πολιτικών ανδρών από όλους τους χώρους όπως πχ ο Θεωδοράκης. Για αυτόν τα είχε πει ο συγχωρεμένος ο Τζιμάκος.
-
Εχασα τις εκφράσεις που θεωρήθηκαν προκλητικές ...
Δεν ήταν οι μόνες βέβαια , αλλά εμένα δεν με πειράζει ο διάλογος όπως έχω πει . Ακόμα και έντονος να είναι...
Κατά τα άλλα στα αγαπημένα του Δία καθεστώτα οι εξουσίες πήγαζαν από τον Λαό....
Αλλά συνήθως ήταν κουρασμένος από τα βασανιστήρια και δεν πρόκανε να τις εξασκήσει ...
Οι φασίστες του Χίτλερ ήταν υπέρ της ενός ανδρός Αρχή...
Οι κομμουνιστές του Στάλιν όχι....
Ετσι όταν πέθανε δεν μπορούσαν να τον ακουμπήσουν για ώρες....
-
Ο Κομμουνισμός δεν είναι ταυτόσημος του Σταλινισμού. Υπήρχαν και άλλοι ηγέτες, ξέρεις...
Το τι έγινε όταν πέθανε είναι αδιάφορο. Είδες μια ταινία και νομίζεις ότι ανακάλυψες τον τροχό.Να στο στείλω μπας και ξεστραβωθείς; Είναι 900 σελίδες βέβαια, θα το παλέψεις; (το ποντίκι δίπλα για να καταλάβεις το μέγεθος)
-
Λογικό να έχει τόσες σελίδες...θα έχει και τα ονόματα όλων των εκπτοπισμένων/ εκτελεσθέντων από το θεάρεστο-και πάντα δημοκρατικό- καθεστώς του...
-
Περνιέσαι για αστείος, ε;
Πάντως καλό είναι να διαβάσετε πριν πείτε ό,τι σας κατέβει.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Λογικό να έχει τόσες σελίδες...θα έχει και τα ονόματα όλων των εκπτοπισμένων/ εκτελεσθέντων από το θεάρεστο-και πάντα δημοκρατικό- καθεστώς του......δεν χωρουν ουτε στη 12τομη δομή
ας πουμε ομως οτι προκειται για φαλκιδευμενο οραμα εικονογραφημενοκυριοι, επι της ουσιας,
αυτο που σε ενα γατο φαινεται εκπληκτικο ειναι να προκαλεις εκλογες σε ψηφοφορια που απαιτει 2/3 για να βγαλεις τον πάκη τον γαριδακι, να προκαλεις δημοψηφισμα διχαζοντας μονο και μονο για να ξαναβγεις, και σε ενα εθνικο θεμα να περνας οτι γουσταρς με 145...
δεν εκφραζω αποψη σωστου λαθους, εν τοις πραγμασι κανεις δεν ασχοληθηκε να μου πει με επιχειρηματα και να μου ξεκαθαρισει την αληθεια και τις συνεπειες και να μου ζητησει να αποφασισω μαζι με τους συντοπιτες μου που δεν βλεπουν πάουερ οφ λοβ, μονο φωνες ακουω.ΑρΕς
δία, σε βλεπω εκτος γραμμης.
που απο τα λιγα που καταλαβαινω ειναι και η σωστοτερη για την εκ γνησιων αριστερων οπτικη: οταν σε επικροτει το νατο, υπαρχει θεμα... -
Οχι βρε συ Δία . Δεν είναι ταυτόσημος του Σταλινισμού . Είναι και του Χρουτσόφ , του Μπρέζνιεφ , του Τσαουσέκου , του Χόνεκερ , του Χότζα , του Μάο και των άλλων . Αλλωστε το 1968 στην Πράγα δεν ήταν ο Στάλιν όπως και στην Βουδαπέστη ....
Την ταινία την είδα , αλλά εσύ δεν τόλμησες να την δεις....
-
Το έγραψα πριν κάποιες σελίδες, ότι το πρόβλημα είναι ότι η Βορειομακεδονία θα μπει στους αντιδραστικούς-ιμπεριαλιστικούς θεσμούς του ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το ονοματολογικό αυτό καθεαυτό.
ΥΓ1: Το βιβλίο που έδειξα έδειξα είναι γραμμένο από Γάλλο αντισταλινικό.
ΥΓΓ2: Κρουζεράκο, εγώ τα έχω διαβάσει, δεν περιμένω από μια ηλίθια προπαγανδιστική ταινία να μάθω ιστορία. -
Αστείος δεν είμαι σίγουρα,όπως αστεία δεν είναι και τα εγκλήματα του αρχιφασίστα δικτάτορα Στάλιν. Και μην ξεχάσεις,σήμερα κάπου κάποιοι κάνουν μνημόσυνο στον εκδαροσφαγέα Κλάρα που σαν σήμερα αυτοκτόνησε....ξέρεις εσύ...
-
Άντε πάλι με την ασχετοσύνη. 'Φασίστας Στάλιν' είναι σαν να λέμε 'Ολυμπιακός Γιαννακόπουλος'. Νιώστε επιτέλους 2 δράμια πολιτικής επιστήμης...
Ο Κλάρας, που τολμάς να τον πιάνεις στο πληκτρολόγιό, σου πάλεψε για την χώρα περίπου ένα τρις φορές περισσότερο από τους γερμανοτσολιάδες που φαίνεται ότι στηρίζεις...
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Αστείος δεν είμαι σίγουρα,όπως αστεία δεν είναι και τα εγκλήματα του αρχιφασίστα δικτάτορα Στάλιν. Και μην ξεχάσεις,σήμερα κάπου κάποιοι κάνουν μνημόσυνο στον εκδαροσφαγέα Κλάρα που σαν σήμερα αυτοκτόνησε....ξέρεις εσύ...για να σε υποστηριξω
για να μη σε υποστηριξω
αλλα φρεσκα κουλουρια λεει ο κουλουρας
...τα μπαγιατικα μας τα κερναει ο αλαξις(c)...(c) by ζωρζ
-
Δεν έχουμε βρε Γάτε φρέσκα κουλούρια .
Αφού ο Δίας για το ένδοξο παρελθόν του κομμουνισμού μιλάει ....
Τόσο ένδοξο που στις πρώην ανατολικές χώρες το απαγόρευσαν ...
Και πήγαν δεξιά και δεξιότερα και δεξιότατα...
Ασε σου λέει να είμαστε μακρυά από την αριστερά , μην ξαναέρθει ο Εφιάλτης....
-
Υπάρχουν φασιστικές νοοτροπίες Κρουζεράκο και σε κάτι Δ. Ουκρανίες, Βαλτικές κλπ, πάντα υπήρχαν (συνεργάστηκαν με τους Ναζί κλπ)!!! Αντίθετα, στην Ρωσία είναι το 2ο κόμμα το ΚΚΡ και πάνω από το 50% του πληθυσμού λέει ότι τότε ήταν καλύτερα!!! Το γαλατάκι σου τώρα και νάνι...
-
Επανερχόμενος στο μακεδονικό, θα συστήσω ψυχραιμία. Ας την ψηφίσει η ελληνική Βουλή και μετά το μπαλάκι θα είναι στους γείτονες. Αν την εφαρμόσουν τότε ας πάρουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που είναι προς το συμφέρον μας άλλωστε, και τότε η εξωτερική πολιτική της χώρας θα ασχολείται μόνο με τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αναφέρομαι στην Τουρκία φυσικά. Τώρα έχουμε προβλήματα με όλους τους γείτονες πλην των Βουλγάρων. Το ιδανικό θα ήταν να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με κανένα γείτονα και επειδή με τους Τούρκους δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα βρούμε καλό είναι να κλείσουμε όποια θέματα έχουμε (και μπορούμε) με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. 'Όχι διασπορά δυνάμεων παντού αλλά συγκέντρωσή τους προς τον πραγματικό εχθρό.
Και για να μην παρεξηγούμαι το ξαναλέω: Η συμφωνία έχει τα αδύναμα σημεία της αλλά στο σύνολό της είναι σχετικά καλή. Λόγω της συγκυρίας (Τσίπρας-Ζάεφ) οι δύο χώρες έκαναν αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σημείο που κάπως συμφωνούν. Τώρα εθνικιστές αλλά και ελλιπώς ενημερωμένοι πολίτες και στις δύο χώρες κραυγάζουν περί εθνικής μειοδοσίας, προδοσίας, κ.λπ. Υπερβολές. Ο συμβιβασμός απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τώρα για τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σ' αυτή τη διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει το πάνω χέρι θα τους (ξανα)πω ότι η Ελλάδα δεν είχε 'απέναντι' μόνο τη ΠΓΔΜ αλλά το σύμπαν ολόκληρο. Αν αυτό κάποιοι το υποτιμούν ή δεν το κατανοούν είναι κρίμα.Και κάτι άλλο. Διαβάζω για δημοσκοπήσεις που λένε ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού είναι εναντίον της συμφωνίας. Μπορεί και να είναι. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η ανύπαρκτη συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά θεωρώ ότι το θέμα έχει κουράσει τον κόσμο. Αυτοί που προσπαθούν να το υπερπροβάλλουν είναι ορισμένοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες για ίδιον όφελος αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνουν παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν. Ο κόσμος μπορεί να μη συμφωνεί για το σκοπιανό αλλά φαίνεται πως έχει κατά βάθος συνειδητοποιήσει πως άλλα είναι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
-
αγαπητε ράμπιτ φέρ,
φευ, οσοι πανε ευκολα και κατ'επαγγελμα στα συλλαλητηρια εχουν ηδη διοριστει... -
Τι κακοί αυτοί οι Ουκρανοί και οι Βαλτικοί .... Αντί να κάτσουν να τους σκοτώνει ο Στάλιν , είπαν ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου...
Θα μπορούσαν για σένα να γίνουν Πολωνοί . Να τους γα...σουν και τα δύο συνεταιράκια του Συμφώνου Μη Επίθεσης...
Αν υπήρχε Γραφικόμετρο , θα έκανες τις δοκιμές αντοχής του....
Αλλά το βαρέθηκα το πινγκ-πόνγκ . Εχουμε εξελίξεις στο Μακεδονικό...
-
Ο Κούλης συνεχίζει να κάνει λάθη... Αφησε να μιλήσει ο πιτσαδόρος , που φταίει για όλο το πρόβλημα , ο Κοτζιάς τους πήρε τα σώβρακα και τώρα βγήκαν οι αμερικανοί και λένε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ , ώστε να στηριχτούν απέναντι στους 'εθνικιστές' ....
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τι κακοί αυτοί οι Ουκρανοί και οι Βαλτικοί .... Αντί να κάτσουν να τους σκοτώνει ο Στάλιν , είπαν ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου...Θα μπορούσαν για σένα να γίνουν Πολωνοί . Να τους γα...σουν και τα δύο συνεταιράκια του Συμφώνου Μη Επίθεσης...
Αν υπήρχε Γραφικόμετρο , θα έκανες τις δοκιμές αντοχής του....
Αλλά το βαρέθηκα το πινγκ-πόνγκ . Εχουμε εξελίξεις στο Μακεδονικό...
Μιλάνε και τα Άγραφα του φόρουμ!!!
Είδες τι έγινε στην Ουκρανία πριν 3 χρόνια; Οι ακροδεξιοί εκδίωξαν τον δημοκρατικά ελεγμένο Ρωσόφιλο Πρόεδρο της χώρας. Αυτοί είναι οι 'δημοκράτες' που στηρίζεις. Έτσι ήταν και τότε και πολύ καλά τους ξηγήθηκε μετέπειτα ο Στάλιν!!! Ίδια σκατά με τον Όρμπαν σου...
-
O Koύλις οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε εξαυλωση όπως ήταν και ο στόχος του. Δεν ξέρω που ήταν η φήμη ότι θα πάει ο Παπαχριστόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ αυτό που άκουγα όλη την εβδομάδα ήταν ότι ο Καμμένος θα καταψηφίσει (όπως και έγινε) οπότε τον περιμένει η αγκαλιά της μεγάλης πατριωτικής παράταξης (ΝΔούλα) που έχει και τους 'ορίτζιναλ πατριώτες' (Σαμαράς). Και προφανώς έπονται και άλλοι. Αρκεί να θυμηθεί κάποιος το σποτάκι του Καμμένου με το δεξί χέρι για να καταλάβει ότι σε 'λαϊκό δεξιό' ακροατήριο πλέον δεν στέκονται οι ΑΝΕΛ. Πάντως για τέτοια (τσιπραίικης διάστασης) κωλοτούμπα τον Κούλι δεν του το είχα αλλά όπως πάντα η προοπτική της εξουσίας βάζει τον όποιο ορθολογισμό στο ράφι...
Ο οποίος τσιπρίγκος βέβαια αν δεν την είχε δει μέγας Ναπολέων και το είχε πάει μαλακά από την αρχή ζητώντας την συναίνεση και την δέσμευση των υπόλοιπων σε λύση, μάλλον τώρα θα ήταν αυτός καβάλα στο άλογο.
Το τι θα ψηφίσει η ελληνική βουλή όποτε έρθει το θέμα προς ψήφιση μικρή μάλλον σημασία θα έχει (και καθαρά συμβολική) αν οι γείτονες έχουν ήδη λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Το ζουμί λοιπόν είναι αύριο και η ψήφος στους γείτονες και όχι το τι θα γίνει σε ένα χρόνο από σήμερα στην δική μας βουλή.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ